Princetonin täydennysosan täydellinen opas

feature_princeton_nassau

Olet sydämessäsi Princetonissa - #1 yliopisto Yhdysvalloissa ? Sitten sinun on opittava kirjoittamaan hämmästyttäviä Princeton -esseitä Princeton -täydennykseesi, joka on keskeinen osa pääsyhakemustasi.

milloin on joulukuun la

Tässä yksityiskohtaisessa oppaassa käymme läpi erilaisia ​​esseitä, jotka sinun on kirjoitettava Princeton -sovellukseesi, ja annamme sinulle asiantuntijavinkkejä tehokkaimman ja ainutlaatuisimman esseesi kirjoittamiseen.Ominaisuuskuva: James Loesch /Flickr

Mitä ovat Princetonin esseet?

Princeton -sovellus vaatii neljä esseitä ja kolme lyhyttä vastausta kaikilta hakijoilta. Yhden näistä esseistä on vastattava Yhteinen sovellus , Koalitiohakemus tai Universal College -sovellus (riippuen siitä, minkä järjestelmän kautta päätät lähettää Princeton -hakemuksesi).

Toinen essee -kehote sekä kolme lyhyttä vastauskehotetta ovat osa Princetonin lisäosa . Princetonin täydennysosa vaatii myös teknisen esseen hakijoilta, jotka ovat hakemuksessaan ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita suorittamaan tekniikan kandidaatin tutkinnon.

Alla tarkastelemme jokaista Princeton -lisäosan kehotetta. Aloitetaan siis!

body_pen_paper_writing_cursive

Vaikka Princetonin lisäosa lähetetään sähköisesti, saatat huomata, että aivoriihi vanhanaikaisella tavalla (kynällä ja paperilla!) Auttaa sinua saamaan ideasi järjestykseen.

Bachelor of Arts/Undecided ja Bachelor of Science and Engineering Essays

Ensimmäinen pitkä esseesi on 250 sanaa pitkä ja se määräytyy sen mukaan, mihin aiot keskittyä. Sinun tarvitsee vain vastata yksi näistä kehotteista .

Ensimmäinen kehote koskee kandidaatin tutkintoa (A.B.) ja päättämättömille hakijoille vastata. Jos haet A.B. tutkinto -ohjelmaan tai jätä hakemuksesi epäselväksi on pakko vastaa tähän essee -kehotteeseen liitteen ensimmäisessä osassa.

Toinen kehote on, että kandidaatin ja tekniikan kandidaatin (B.S.E.) hakijat vastaavat. Kaikkien hakijoiden, jotka ilmoittavat haluavansa suorittaa tekniikan kandidaatin tutkinnon, on vastattava tähän kehotteeseen. Seuraavaksi eritämme, mitä kukin kehote pyytää sinua tekemään ja miten siihen vastata.

Hyvä uutinen on se Molemmat kehotteet ovat versioita Miksi tämä oppilaitos? essee, joka on melko yleinen essee, joka kohdataan college -sovelluksista. Jos haluat lisätietoja tämän tyyppisiin kysymyksiin vastaamisesta yleisemmin, tutustu tähän artikkeliin.

A.B. Tutkinto- ja päättämättömät hakijat

A.B. Tutkintohakijat tai epäselvät:

Tutkimuslaitoksena, joka on myös ylpeä vapaiden taiteidensa opetussuunnitelmasta, Princeton antaa opiskelijoille mahdollisuuden tutkia humanististen ja taiteellisten, luonnontieteellisten ja yhteiskuntatieteellisten alueiden alueita. Mitkä akateemiset alueet herättävät eniten uteliaisuuttasi, ja miten Princetonin tarjoamat ohjelmat sopivat sinun kiinnostuksen kohteisiisi? (Vastaa noin 250 sanalla.)

Tämä kysymys pyytää sinua perustelemaan, miksi sinusta sopii erinomaisesti taiteen opiskelijana Princetonissa . Voit vastata tähän kehotteeseen osoittamalla, että ymmärrät Princetonin tarjoaman vapaiden taiteiden koulutuksen arvon ja olet ajatellut, kuinka Princetonin ohjelmat sopivat akateemisiin ja tuleviin tavoitteisiisi.

Sen lisäksi, että pyydät sinua näyttämään, kuinka Princeton sopii sinulle hyvin, tämä kehote todella pyytää sinua korostamaan miksi sinä sopivat hyvin Princetonille. Kaikki tietävät, että Princeton on erittäin kilpailukykyinen, joten vastauksesi tähän kehotteeseen on tilaisuutesi osoittaa, että tuot myös arvokkaita henkisiä etuja ja näkökulmia Princeton -yhteisöön.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

#1: Näytä ainutlaatuisuutesi. Oletko innostunut kurkistamaan kriittisen ihmisen maantiedon ja 21. vuosisadan arabialaisen kirjallisuuden välisiin yhteyksiin? Tutkimaan psykologian ja sosiaalisen median välisiä suhteita? Jos sinulla on outo, omituinen tai ainutlaatuinen joukko akateemisia etuja, tämä on paikka mennä yksityiskohtiin niistä. Hyvä vastaus tähän kysymykseen nostaa yhteen tai useampaan erityiseen akateemiseen alueeseen, joista saat aidosti pumpun, ja miksi olet kiinnostunut niistä. Tämä on tilaisuutesi näyttää ajatteluprosesseja, jotka ovat valintasi takana jatkaa A.B. tutkinnon Princetonissa ... tai miksi laitat hakemukseesi 'päättämätön'.

#2: Yhdistä Princetonin ohjelmatarjontaan. Voit nimetä tiettyjä professoreita, joiden kanssa haluat työskennellä ja jotka jakavat kiinnostuksen kohteesi, kurssit, joista olisit innoissasi, tai erityisiä ohjelmatarjouksia, joihin toivot osallistuvasi (kuten opiskelu ulkomailla tai tutkimusmahdollisuudet). Jotta vastauksesi tähän kysymyksen osaan olisi aito, sinun on tutkittava ohjelmia, joista olet kiinnostunut, ja todella tiedät asiat. Tämä näyttää pääsyneuvojille, että olet kiinnostunut menemään Princetoniin, koska se sopii sinulle hyvin, ei siksi, että se on #1 yliopistoluetteloissa.

#3: Ole rehellinen . Vastauksesi pitäisi tehdä selväksi, että olet viettänyt paljon aikaa akateemisten etujesi ajattelemiseen ja kehittämiseen. Varmista, että puhut totta: älä valitse akateemista aluetta vain siksi, että luulet sen vaikuttavaksi. Vilpittömyytesi osoittamiseksi varmista, että olet erityinen miksi olet kiinnostunut alueesta, josta kirjoitat. Tämä auttaa intohimoasi tulemaan sivulle.

Mitä sinun pitäisi välttää?

#1: Vältä yleistyksiä. Et halua vastata tähän kysymykseen yleisillä opintoaloilla tai tieteenaloilla. Esimerkiksi sanomalla, että 'historia' tai 'taide' herättää uteliaisuutesi, ei ole riittävän tarkka antamaan tietoa siitä, kuka olet opiskelijana tai mihin haluat akateemisen matkanne Princetonissa vievän sinut. 'Historian' sijasta voisit sanoa: 'Olen utelias siitä, kuinka Yhdysvaltain sotamuistomerkit ja muistomerkit vaikuttavat yhteisöihin, joissa he sijaitsevat.' Ennen kaikkea, haluat kuvata erityisiä kysymyksiä, kysymyksiä tai näkökulmia alueellasi, joilla on akateemista kiinnostusta sinä toivottavasti tutkitaan ja lisää tietoa, kun sinusta tulee opiskelija Princetonissa.

#2: Älä keskity aiempiin saavutuksiin. Tämä kysymys ei ole paikka puhua akateemisista saavutuksistasi ja lukion palkinnoista. Vaikka saattaa tuntua siltä, ​​että puhuminen saavutuksistasi psykologiassa ja englannissa on todiste sitoutumisestasi näihin akateemisiin alueisiin, Princetonin tunnustukset eivät välttämättä halua oppia siitä, miksi olet hyvä aiheista, joista olet kiinnostunut. He haluavat oppia, miksi olet utelias näistä alueista ja miksi haluat opiskella niitä Princetonissa.

3 vinkkiä tähän kysymykseen vastaamiseen

#1: Aloita kiinnostuksistasi. Aloita aivoriihi, mistä akateemisista aiheista haluat puhua. Sinun on ehkä mietittävä hetki! Jos tiedät, että haluat opiskella afroamerikkalaisia ​​opintoja, käytä aikaa kirjoittaaksesi historialliset, poliittiset ja taloudelliset kysymykset ja kysymykset, jotka saavat sinut innostumaan tämän alan pääaineesta. Anna harkitsemiesi opintoalojen erityispiirteet olla vastauksesi perusta.

#2: Tee tutkimuksesi. Kun olet miettinyt suurimpien tai mahdollisten suurten yhtiöiden erityispiirteitä, joista olet kiinnostunein, siirry Princetonin verkkosivustolle ja etsi lisätietoja. Jos kyse on afrikkalaisamerikkalaisista tutkimuksista, kampaa jokainen lause kyseisen pääaineen verkkosivustolta. Tarkastele tämän laitoksen professoreiden etuja, heidän opettamiaan kursseja ja laitoksen järjestämiä tapahtumia. Voit jopa harkita vastauksesi sisällyttämistä kiinnostukseesi työskennellä tiettyjen professoreiden kanssa tai osallistua tiettyihin kursseihin.

#3: Ole tarkka. Mitä tarkemmin voit kertoa akateemisista intresseistäsi, sitä todennäköisemmin vastauksesi vetoaa Princetoniin. He ymmärtävät, että et voi tietää kaikkia kursseja, jotka haluat suorittaa koko yliopisto -urasi ajan ennen kuin pääset edes kampukselle, mutta he tehdä Haluatko tietää, että mietit jo tarkkaan, miten pääset eteenpäin itsenäisenä ajattelijana ja älykkäänä kansalaisena aloittaessasi Princetonin.

B.S.E. Asteen hakijan kehote

B.S.E -tutkinnon hakijoille:

Kuvaile, miksi olet kiinnostunut opiskelemaan insinöörityötä Princetonissa. Sisällytä kaikki kokemuksesi tekniikasta tai altistuminen tekniikalle ja se, miten yliopiston tarjoamat ohjelmat mielestäsi sopivat sinun kiinnostuksen kohteisiisi. (Vastaa noin 250 sanalla.)

hyviä korkeakouluja ennen lääkettä

Tämä kehote on tarkoitettu hakijoille, jotka haluavat opiskella insinööritieteitä Princetonissa. Pohjimmiltaan tämä kehote pyytää sinua korostamaan taustasi ja kokemustesi tekijöitä, jotka ovat vaikuttaneet sinut jatkamaan suunnittelua.

Tarkemmin , tämä kehote haluaa sinun selittävän miksi Princeton tekniikka on ohjelma sinulle.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

#1: Esittele taustasi. Hyvä vastaus tähän kysymykseen selittää, miksi olet kiinnostunut tekniikasta. Ehkä olet esimerkiksi kasvanut kaupungissa, joka kokee maanjäristyksiä, joten haluat opiskella maanrakennusta rakennusten turvallisuuden parantamiseksi. Tai ehkä vanhempasi ja isovanhempasi ovat insinöörejä ja olet intohimoinen perheperinnön jatkamisesta. Riippumatta tarinastasi, mukaan lukien osa siitä, jotta kontekstuaalisesti kiinnostuit tekniikasta, on tärkeää hyvään vastaukseen täällä.

#2: Yhdistä kiinnostuksesi Princetoniin. Pääsyneuvojat haluavat tietää, miksi Princeton Engineering on ainoa ohjelma sinulle. Oletetaan esimerkiksi, että haluat keskittyä terveydenhuollon ammattien suunnitteluun. Tutkimuksesi aikana luit, että Princetonin opiskelijat kehittävät uusia henkilökohtaisia ​​suojavarusteita terveydenhuollon työntekijöille. Tämä essee on täydellinen paikka selittää, että haluat liittyä tähän tutkimushankkeeseen! Yhteyksien luominen todellisiin ihmisiin, kursseille ja projekteihin Princeton Engineeringissä osoittaa, että olet innoissasi Princetonin tekniikasta.

#3: Jaa tutkimusetusi. Sen lisäksi, että mainitset tietyn tekniikan osa -alueen, josta olet kiinnostunut (jos mahdollista), hyvä vastaus tähän kehotteeseen kuvaa keskeisiä kysymyksiä tai kysymyksiä, jotka liittyvät tekniikan osa -alueeseen, jonka haluat opiskella ja jotka motivoivat kiinnostuksesi tekniikkaan. Jos esimerkiksi haluat tulla kemian insinööriksi, joka työskentelee julmuutta sisältämättömän kosmetiikan kanssa, kuvaile tutkimuskohteesi täällä. Vaikka on tärkeää olla joustava ja se on okei, jos sinulla ei ole koko tulevaisuuttasi suunnittelun kanssa, Princeton Engineeringin tulevaisuudenkuvaasi kuvaaminen on olennainen osa hyvää vastausta.

Mitä sinun pitäisi välttää?

#1: Vältä keskustelua seurakunnista ja saavutuksista. Vältä puhumista palkinnoista, kilpailuista tai muista akateemisista saavutuksista, jos mahdollista. Princetonin vastaanotto voi saada nämä tiedot hakemuksesi muista osista. Esitä sen sijaan intohimo tekniikan kiinnostuksen takana. Sen sijaan, että kuvailisit saavutuksia, kuvaile tarinasi inspiraation hetkiä, jotka ovat johtaneet sinut harjoittamaan insinöörityötä Princetonissa.

#2: Älä ohita asiayhteyttä. Et halua kuvata erityisiä kiinnostuksen kohteitasi tekniikassa yhdistämättä niitä Princetonin tarjontaan. Muista kuvata tiettyjä kursseja, professoreita tai tutkimusprojekteja. Tee tutkimus ja varmista, että kiinnostuksesi vastaavat Princetonin tarjoamia mahdollisuuksia.

3 vinkkiä tähän kysymykseen vastaamiseen

Vinkki 1: Aloita tutkimuksella. On vaikea kirjoittaa mielekästä vastausta tähän kehotteeseen, jos et ole tehnyt vakavaa tutkimusta B.S.E. Ohjelma Princetonissa. Tutustu todella B.S.E. ohjelman verkkosivusto. Kerää tarvitsemasi tiedot sisällyttääksesi tietoja professoreista, joiden kanssa haluat työskennellä, tutkimusprojekteista, joissa haluat työskennellä, ja kursseista, joita haluat ottaa.

Vinkki 2: Keskity kokemuksiisi. Taustasi sisällyttäminen tekniikkaan on tärkeää hyvän vastauksen saamiseksi, mutta sinun on oltava strateginen sisältämiesi yksityiskohtien suhteen. Kuvaile hetkeä, jolloin kiinnostuit insinööristä, millaista jännittävintä kokemusta sinulla on ollut tekniikan parissa tai mikä saa sinut innostumaan insinöörin opiskelusta Princetonissa. Kun paljastat, mistä kiinnostuksesi tekniikkaan tulee, voit todistaa, että B.S.E. -ohjelma sopii sinulle hyvin.

Vinkki 3: Ole tarkka. Mainitse tekniikan osa -alue, josta olet kiinnostunut ja/tai mitkä tekniset kysymykset herättävät uteliaisuutesi. Princeton haluaa tietää, että sinulla on jo visio siitä, kuinka sinusta tulee aktiivinen tekniikan opiskelija!

Princeton vaatii myös esseen oppitunneista ja/tai työkokemuksestasi. Tämä on sinun aikasi näyttää pääsyneuvojille eri puolet itsestäsi (kuten ... ehkä cowboy -puolesi)!

Ulkopuolinen ja työkokemuslisä

Kerro lyhyesti toiminnasta, organisaatiosta, työkokemuksesta tai harrastuksesta, joka on ollut erityisen mielekäs sinulle. (Vastaa noin 150 sanalla.)

Tämä kehotus on melko suoraviivainen. Se pyytää sinua osoittamaan, että olet valitse toimintoja ja omista aikasi asioille, jotka ovat mielestäsi merkityksellisiä. Kuvailemalla jotakin näistä elämässäsi olevista asioista, jotka ovat sinulle merkityksellisiä, näytät Princetonille, että hallitset aikasi samalla tarkkuudella kuin opiskelija.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

#1: Sisällytä yksityiskohdat, jotka innostavat sinua. Kehote tekee melko selväksi, että sinun pitäisi valita yksi toimintaa, organisaatiota, työkokemusta tai harrastusta kirjoittaa, mutta miten päätät mitä valita? Hyvä vastaus keskittyy niihin toimintojesi osa -alueisiin, jotka ovat sinua kiinnostavimpia. Keskitä kuvauksesi aktiviteetin osa -alueisiin, jotka ovat mielestäsi jännittäviä ja merkityksellisiä.

#2: Korosta arvosi. Sinulle merkityksellisen toiminnan kuvaaminen on myös mahdollisuus korostaa henkilökohtaisia ​​arvojasi. Voit esimerkiksi opettaa joogatunteja esikoululaisten päiväleirillä, koska uskot joogan auttavan heitä oppimaan selviytymään suurista tunteistaan. Selittämällä, miksi osallistut valitsemasi toimintaan, kerrot enemmän siitä, kuka olet ja arvot, joita pidät.

Mitä sinun pitäisi välttää?

#1: Vältä aiheen valitsemista vain siksi, että se näyttää mielestäsi hyvältä. Tämän pitäisi olla selvää: älä kirjoita asiasta, jota et pidä merkityksellisenä. Saatat osallistua toimintoihin, joiden uskot kuulostavan vaikuttavalta sovelluksessasi, mutta se on sitä tärkeämpää, että paljastat enemmän siitä, kuka olet kuvaamalla sen sijaan sinulle merkityksellistä toimintaa.

# 2. Älä tee tästä luetteloa. On helppoa perehtyä yksityiskohtiin kaikista asioista, joita teet valitsemallasi toiminnalla, työllä tai harrastuksella, mutta on tärkeää ottaa askel pidemmälle ja kuvaile, mitä toiminta merkitsee sinulle . Älä liikaa lukiessasi työkuvaustasi ja menetä keskittymisesi sen takana olevaan tarinaan.

3 vinkkiä tähän kysymykseen vastaamiseen

#1: Valitse mielekkäin aktiviteettisi. Innostuksesi heijastuu vastaukseesi, jos päätät kirjoittaa sinulle merkityksellisimmästä toiminnasta. Ajattele missä olet ja mitä teet, kun tunnet olosi eniten virkistyneeksi, ja kirjoita siitä toiminnastasi vastauksessasi.

#2: Korosta positiivista. Yritä tunnistaa toimintasi ne puolet, jotka saavat sinut tuntemaan olosi elävimmäksi ja täytetyimmäksi, ja keskity sitten kuvaamaan niitä toimintojesi näkökohtia vastauksessasi. Et voi sisällyttää kaikkia pieniä yksityiskohtia toiminnastasi vastaukseesi, ja se on okei. Tärkeintä on, että tarjoat tulkintasi tämän toiminnan merkityksestä elämässäsi.

#3: Selitä merkitys. Tämän ei tarvitse olla elämää järkyttävä ilmoitus, mutta sinun on ehdottomasti korostettava, mitä toimintasi merkitsee sinulle. Jos esimerkiksi työskentelet kassana joka kesä paikallisessa ruokakaupassa, ehkä työ antaa sinulle mahdollisuuden tuntea ja olla yhteydessä yhteisösi jokapäiväisiin ihmisiin, ja arvostat mahdollisuutta luoda paikallisia yhteyksiä ihmisiin, joita muuten ei koskaan tiedä. Se, mitä pidät merkityksellisenä toiminnassasi, on viime kädessä sinun tehtäväsi, mutta haluat varmasti kuvata sen lyhyesti vastauksessasi.

runko-mikrofoni-bogomil-mihaylov
Sinun äänesi esseet on suunniteltu auttamaan Princetonin pääsyneuvojia tutustumaan sinuun paremmin.

Äänesi lisäosa

'Your Voice' -lisäosa sisältää kaksi vaadittua, noin 250 sanan esseetä. Näiden esseiden kehotukset (alla) pyytävät sinua antamaan Princetonille pääsyn tunteen siitä, miten menneisyytesi ja meneillään olevat kokemuksesi muokkaavat sellaista opiskelijaa, jonka olet Princetonissa.

Toisin sanoen, 'Your Voice' -lisäosa pyytää sinua osoittamaan, että elät arvoja, jotka sopivat Princetonin arvoihin. Jotta voisit vastata näihin kahteen vaadittuun kysymykseen, aloita miettimään meneillään olevan tarinasi kohtia, jotka heijastavat sitoutumistasi vaikeisiin keskusteluihin ja muiden palvelemiseen. Tarkastelemme tarinasi kirjoittamisen yksityiskohtia vastauksena jokaiseen seuraavaan kehotteeseen.

kirjastojen yhteensopivuus muiden merkkien kanssa

Kehote #1: Vaikea keskustelunkehote

Princetonissa arvostamme erilaisia ​​näkökulmia ja kykyä käydä kunnioittavaa vuoropuhelua vaikeista asioista. Kerro hetki, jolloin keskustelit jonkun henkilön tai ihmisryhmän kanssa vaikeasta aiheesta. Minkä oivalluksen sait, ja miten ottaisit sen osaksi ajatteluasi tulevaisuudessa?

Ensimmäinen pakollisista 'Your Voice' -lisäaineistasi pyytää sinua osoittamaan, että pystyt osallistumaan kansalaiskeskusteluun muiden kanssa - vaikka keskustelun aihe on vaikea puhua. Kuvailemalla aikaa, jolloin jaoit keskustelussa vaikeasta aiheesta, osoitat myös, että olet tarpeeksi rohkea ja rohkea selviytymään epämiellyttävistä tilanteista ja oppimaan jotain uutta matkan varrella.

Voit vastata tähän kehotteeseen sinun täytyy kertoa tarina. Aloita ajattelemalla tiettyä keskustelua, jota olet käynyt ja mitä olet oppinut siitä, ja miten tämä oppiminen kertoo siitä, kuka sinusta on tulossa ja kuka sinusta tulee Princetonin opiskelija.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

#1: Jaa todellinen kokemus. Haastavan kokemuksen ajatteleminen, joka vaikuttaa riittävän merkitykselliseltä sisällyttääkseen sovellusesseeseen, saattaa tuntua ... haastavalta. Tästä huolimatta, haluat tarinasi ja olla mahdollisimman totuudenmukainen . Princeton Admissions tietää, ettet todennäköisesti muuttanut maailmaa yhdestä keskustelusta. He haluavat tietää, että olet valmis käymään vaikeita keskusteluja. Valitse siis muisto todellisesta keskustelusta, muista niin paljon yksityiskohtia keskustelun tapahtumista kuin mahdollista ja laatia kuvaus tilanteesta, joka vastaa mahdollisimman todellisia tapahtumia.

#2: Ole harkittu. Opitko jotain uutta kirjoittamasi vaikean keskustelun aikana? Kerro vastauksessasi, mitä opit siitä! Ehkä esimerkiksi olet oppinut, että tuomitsematon kuuntelija voi auttaa muita tuntemaan olonsa mukavaksi kuunnellessasi mitä sinä täytyy sanoa. Mitä tahansa opit, muista kuvata se vastauksessasi. Tämä näyttää Princeton Admissionsille, että olet avoin oppimiselle ja kasvulle.

#3: Näytä, että ajattelet eteenpäin. Miten tästä vaikeasta keskustelusta saamasi tieto muokkaa käyttäytymistäsi Princetonin opiskelijana? Ajattele, millainen korkeakoulu on: kohtaat opiskelijoita, opettajia ja henkilökuntaa ympäri maailmaa. Tämä tarkoittaa, että olet jatkuvasti yhteydessä erilaisiin arvoihin, kulttuureihin ja ajattelutapoihin maailmasta. Princeton haluaa tietää, että olet valmis osallistumaan tähän ympäristöön myönteisellä tavalla!

Mitä sinun pitäisi välttää?

#1: Älä vähättele ketään. Vaikka kuvaamasi keskustelu olikin uskomattoman turhauttavaa, älä loukkaa muita mukana olleita. Osoita sen sijaan empatiaa ihmisiä kohtaan, jotka puhuivat. Empatia on tärkeä osa vaikeita keskusteluja, ja Princeton Admissions haluaa tietää, että olet henkilö, joka voi laajentaa empatiaa monenlaisiin ihmisiin ollakseen hyvä opiskelija ja kansalainen.

#2: Älä ylpeile. Älä ylpeile saavutuksistasi. Sen sijaan, keskittyä mihin sinä keskustelusta oppinut -vaikka luulet, että muut asianosaiset olivat täysin väärässä ja sinä olit täysin oikeassa. Pääsyneuvojat haluavat tietää, että olet oppinut kokemuksestasi.

2 vinkkiä tähän kysymykseen vastaamiseen

Vinkki 1: Valitse itsellesi vaikuttanut konvo. Sinun pitäisi ehdottomasti kirjoittaa sinulle merkityksellisestä keskustelusta sen sijaan, että pidät sitä vaikuttavana tai kiistanalaisena. Ota aikaa pohtia vaikeita keskusteluja, joita olet käynyt ennen vastauksen laatimista, ja varmista, että valitset sellaisen, joka vaikutti sinuun jollakin tavalla.

Vinkki 2: Yhdistä aihe yliopiston elämään. Vaikka sinun on ilmeisesti kuvattava vaikean keskustelusi aihe ja sen käsittely, ratkaiseva osa vastaustasi on se, miten tämä konferenssi valmisteli sinut olemaan sitoutunut ja eettinen Princeton -yhteisön jäsen. Muista keskittyä osa vastauksestasi selittämään, kuinka oppimasi ohjaa elämääsi Princetonin opiskelijana.

Kehote #2: Palvelu ja tarinasi

Princetonilla on pitkäaikainen sitoutuminen palveluun ja kansalaistoimintaan. Kerro meille, kuinka tarinasi leikkaa (tai leikkaa) näiden ihanteiden kanssa.

Tämä lisäkehote pyytää sinua osoittamaan sitoumuksesi palvella muita ja/tai olla sitoutunut kansalainen -ja sinun on kuvattava tietty kokemus tai idea, joka osoittaa tämän sitoutumisen.

Kun kehote sanoo 'kerro meille, kuinka tarinasi leikkaa (tai leikkaa) näiden ihanteiden kanssa', se tarkoittaa, että sinun pitäisi ajatella todellisia asioita tai tekemiäsi arvoja, jotka motivoivat kansalaissitoumustasi. Tämä on keskeinen osa tarinaa, joka sinun on jaettava vastauksessasi.

Mikä tekee hyvän vastauksen?

#1: Kerro tarina. Pohjimmiltaan kehotus olettaa, että kuka olet ja mitä arvostat, motivoi sinua palvelemaan muita ja osallistumaan sitoutuneeksi kansalaiseksi. Jos haluat vastata tähän kehotteeseen tehokkaasti, mieti kertoa tarina päätöksestäsi palvella tai täyttää kansalaisvelvollisuutesi tietyllä tavalla.

#2: Yhdistä se paikalliseen elämääsi. Yhteisön osallistumisesta tekemämme päätökset ovat usein henkilökohtaisia. Esimerkiksi joku perheestäsi toipui syövästä lapsena, joten tarinasi palvelun kanssa sisältää lahjoitusten keräämisen lapsesi syöpähoitokeskukseen asuinalueellasi. Ajattele tekemiäsi henkilökohtaisia ​​yhteyksiä, sisällytä ne sitten vastaukseesi.

#3: Mieti tulevaisuutta. Ehkä sinulla ei ole vielä paljon kokemusta palvelusta tai kansalaisyhteistyöstä, mutta sinulla on suuri visio siitä, kuinka palvelet ja osallistut Princeton -yhteisöön. Tämä kehote on tilaisuus kuvata tämän vision yksityiskohdat. Vaihtoehtoisesti, jos sinulla on kokemusta palvelusta ja kansalaisyhteistyöstä ja haluat jatkaa palvelemista samalla tavalla Princetonissa, jaa ajatuksesi siitä, miten saavutat sen. Palvelu ja kansalaistoiminta ovat elinikäisiä sitoumuksia - jos kuvailet ajatuksiasi siitä, miten palvelet tulevaisuudessa, osoitat, että olet valmis tähän sitoutumiseen.

Mitä sinun pitäisi välttää?

#1: Älä ole alistuva. Vaikka on todennäköistä, että ihmiset, joita olet palvellut aiemmin, ansaitsivat asioita sinulta, älä keskitä vastaustasi kuvaamaan kuinka ihanaa sinä . Sen sijaan, keskity siihen, miten palvelusi ja kansalaiskokemuksesi ovat parantaneet arvojasi ja auttoi sinua tulemaan paremmaksi kansalaiseksi, mistä Princeton Admissions haluaa kuulla.

2): Vältä suuruuden harhaluuloja. Jos päätät sisällyttää kuvauksen siitä, miten toivot palvelevasi, kun pääset Princetoniin, älä jää liikaa. Esimerkiksi et todennäköisesti aio saada jokaista Princetonin opiskelijaa rekisteröitymään äänestämään ... mutta voit todennäköisesti edistyä. Ole realistinen ideoidesi suhteen siitä, miten palvelet tulevaisuudessa. Princetonin tunnustukset haluavat sinun näyttävän omistautumista palveluun ja kansalaistoimintaan. He eivät odota sinun ratkaisevan kaikkia maailman ongelmia.

3 vinkkiä tähän kysymykseen vastaamiseen

Vinkki 1: Kerro tarina. On tärkeää valmentaa vastauksesi tarinan muodossa. Kuvaile ketä palvelit, miltä palvelu näytti ja miksi päätit palvella tällä tavalla. Jos mahdollista, yhdistä se taustaasi, identiteettisi tai arvoihisi. Palvelukokemuksen muuttaminen tarinaksi Princetonin pääsylle tekee siitä ikimuistoisemman.

Vinkki 2: Kuvaile vaikutusta. Princeton Admissions ei vain halua tietää tarinaa aiemmasta palvelukokemuksestasi-he haluavat myös tietää, miten kokemus vaikuttaa sinuun edelleen. Kuvaile, mitä olet oppinut kokemuksesta, miten se muutti sinua ja miten se muokkaa nykyisiä toimia ja arvoja.

Vinkki 3: yhdistä se tulevaisuuteen. Yhdistä tarinasi palvelustasi visioosi elämästäsi Princetonin opiskelijana. Tämä ilmoittaa sisäänpääsyille, että olet myös poikkeuksellinen opiskelija ulkopuolella luokkahuoneesta Princeton -yhteisössä.

body_typewwerer_story

Lisää tietoa sinusta lyhyiden vastausten täydennykset

Princeton -täydennyksen 'Lisää sinusta' lyhyt vastaus -osa on viimeinen tilaisuutesi näyttää kuka olet: todellinen henkilö kaikkien muiden sovelluksesi esittelemien tilastojen, pisteiden ja menestysten takana. Itse asiassa tämän lisäosan vaaditun osan ohjeet ovat selvät: 'Ei ole oikeita tai vääriä vastauksia. Ole oma itsesi!'

Tämä tarkoittaa, että 50 sanalla tai vähemmän, sinun on annettava pääsyneuvojille selkeämpi kuva hakemuksen takana olevasta 'sinä'. Kaikki kolme 'Enemmän sinusta' lyhyitä vastauskysymyksiä ovat pakollisia, ja jokainen antaa sinulle mahdollisuuden antaa hieman enemmän kontekstia halustasi opiskella Princetonissa.

#1: Uusi taitokehote

Mikä on uusi taito, jonka haluaisit oppia yliopistossa?

kuinka saada kouluasiakirjoja verkossa

Jotta voit vastata tähän kysymykseen, sinun tarvitsee vain kuvata taito, jonka haluat oppia yliopistossa! Voit tulkita tämän kehotteen kahdella eri tavalla. Muista vain: vastaa rehellisesti.

Ensinnäkin, voit ajatella kehotetta kysymästä taito, jonka haluat oppia itseltäsi nykyinen korkeakoulun kursseja . Jos valitset tämän polun, voit kirjoittaa siitä, miten haluat oppia tuottamaan podcastin, kuinka johtaa Sokrates -seminaaria tai kuinka voittaa hissin. Opittavan taidon yhdistäminen akateemisiin alueisiisi on vankka strategia.

Vaihtoehtoisesti voit ajatella yleisemmin minkä tahansa taito, jonka haluat oppia opiskeluaikana ! Ehkä esimerkiksi kamppailet julkisen puhumisen kanssa ja haluat oppia jakamaan ajatuksesi selkeämmin oppitunneilla ja oppitunneilla. Kirjoittaminen taidoista, jotka ovat enemmän suuntautuneita henkilöllisyytesi, taustasi tai etujesi tutkimiseen tutkijoiden ulkopuolella, on myös täällä hienoa.

Mitä tahansa taitoa päätät kirjoittaa, on tärkeää selittää lyhyesti miksi haluat oppia tämän taidon. Jos esimerkiksi kirjoitit oppimisesta leipoa kuin isoäitisi, voit selittää, että tämä taito on siirtynyt perheeseesi sukupolvien ajan, ja haluat myös siirtää sen eteenpäin. Jos haluat oppia tuottamaan podcastin, ehkä selität, että etsit mielenkiintoista podcastia marxilaisesta taloustieteestä, mutta et löytänyt sellaista, jolla olisi hyvä tuotannon laatu, joten haluat oppia tuottamaan sen itse .

#2: Joy Prompt

Mikä tuo sinulle iloa?

Samat periaatteet pätevät tähän kehotteeseen: kirjoita vastauksesi jostakin, joka todella tuo sinulle iloa. Se voi olla toimintaa, henkilöä tai suhdetta tai kokemusta. Jotta voit vastata tähän kysymykseen, kuvaile vain asia, joka tuo sinulle iloa.

Hyvä vastaus tähän kysymykseen tunnistaa yhden asian, joka tuo sinulle iloa, ja kuvaile sitä sitten mielelläsi. Esimerkiksi, jos asia, joka tuo sinulle iloa, on mallikoneiden rakentaminen pikkuveljesi kanssa, kerro lyhyesti, miksi tämä kokemus tuo sinulle iloa. Ehkä pidät haasteesta keskittyä pieniin yksityiskohtiin, tai ehkä ilosi tulee rakentamalla jotain käsilläsi.

Näiden yksityiskohtien lyhyesti antaminen näytä, kuinka asia, joka tuo sinulle iloa, heijastaa arvojasi ja identiteettiäsi -Molemmat antavat enemmän vihjeitä siitä, millainen ihminen olet Princetonin opiskelijana.

#3: Elämäsi ääniraita

Mikä kappale edustaa elämäsi ääniraitaa tällä hetkellä?

Tämä lyhyt vastaus on hauska! Pidä tietysti kappalevalintasi suhteellisen puhtaana, mutta muuten Ajattele vain kappaletta, jota kuuntelet kirjaimellisesti toistaen juuri nyt tai valitse kappale, joka symboloi nykyistä kokemustasi. Selitä sitten miksi!

Ehkä esimerkiksi kirjoitat BTS: n 'Sisäisestä lapsesta', koska valmistautuminen yliopistoon keskellä niin paljon on saanut sinut pohtimaan nuorempia vuosiasi. Tai jos olet kirjaimellisesti kuunnellut Billie Eilishin 'tulevaisuuteni' tuhat kertaa sen julkaisun jälkeen, kirjoita lyhyesti miksi et voi lopettaa toistoa.

Älä ajattele liikaa tätä kehotusta: rakastamamme musiikki paljastaa asioita persoonallisuudestamme ja siitä, miten selviämme elämämme todellisuudesta. Ole vain todellinen, ja näytät Princetonin tunnustuksille toisen puolen aidosta persoonallisuudestasi ja siitä, miten käsittelet maailmaa.

body_coffee_computer_notebook Vinkki 0: etsi mukava kahvila, jossa voit aloittaa esseesi kirjoittamisen.

Kuinka kirjoittaa hyvä Princeton -essee: 4 avainvinkkiä

Lopuksi tässä on muutamia viimeisiä vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä kirjoittaessasi Princeton -esseitäsi ja muita esseitä yliopistosovelluksiin.

#1: Ole tarkka

Epämääräinen essee varmasti tukahduttaa mahdollisuutesi päästä Princetoniin, joten varmista, että olet mahdollisimman tarkasti kirjoituksessasi.

Jos esimerkiksi kirjoitat jostakin, joka on inspiroinut sinua, kosketa pieniä omituisuuksia tai piirteitä, joiden avulla heidän on helpompi havainnoida tätä henkilöä, kuten heidän hienovarainen käytöksensä, tapa, jolla he käsittelivät stressiä tai hänen sinnikkyytensä vaikea tilanne.

Muista se kirjoitat jostakin todellisesta, olipa kyseessä henkilö, tapahtuma, esine tai kokemus. Tavoitteesi tulisi olla saada esseesi aihe tuntumaan lukijoillesi yhtä todelliselta kuin se teki ja tekee sinulle.

Muita tapoja varmistaa, että olet tarpeeksi konkreettinen esseessäsi käyttää tavallisia kirjallisia laitteita kuten anekdootteja, vuoropuhelua (varsinainen keskustelu jonkun kanssa), kuvia ja onomatopoeiaa. Ne eivät vain lisää väriä kirjoittamiisi, vaan myös maalaa esseesi aihe tehokkaammin ja suhteellisemmin.

Lopuksi suosittelen saada joku muu lukemaan esseesi (josta puhun enemmän vinkissä 4); tämä henkilö voi kertoa sinulle, jos kirjoituksesi ei ole riittävän tarkka ja jos liian paljon on jätetty epäselväksi.

#2: Ole rehellinen ja käytä ääntäsi

Koko esseen kirjoittamisen tarkoitus college -hakemukselle on näyttää valintalautakunta, kuka olet. Lyhyesti sanottuna, mikä tekee sinusta sinä ? Tämän vuoksi on niin kriittistä käyttää aitoa ääntä Princeton -esseissäsi.

Jos esimerkiksi rakastat ihmisten nauramista (ja huumori on yksi määrittävistä piirteistäsi), saatat olla hyvä idea sisällyttää vitsi tai kaksi henkilökohtaiseen esseeesi.

Kuitenkin, älä liioittele mitään, mitä sinulle on tapahtunut, tai tunteita, joita sinulla saattaa olla - Valintalautakunta pystyy todennäköisesti näkemään sen läpi. Muista, että haluat äänesi ja tunteidesi kohtaavan voimakkaasti, mutta myös (ja mikä tärkeintä) aidosti.

Älä väitä teknisessä esseessäsi, että olet pitänyt tekniikasta 3 -vuotiaasta lähtien, jos olet vasta äskettäin kiinnostunut siitä. Valehtelu tai liioittelu esseessäsi saa sinut näyttämään yksinkertaisesti vilpittömältä ja kyllä, jopa kypsymättömältä. Joten vältä sitä!

#3: Kirjoita hyvin ja vältä kliseitä

Sinun on oltava kunnollinen kirjailija, jos haluat päästä Princetoniin - yhteen Yhdysvaltojen valikoivimmista yliopistoista! Teknisellä puolella tämä tarkoittaa sitä Princeton -esseissäsi ei saa olla kielioppi-, oikeinkirjoitus- tai välimerkkejä.

Jos olet epävarma tietystä kielioppisäännöstä, kuten miten puolipistettä käytetään oikein, tutustu SAT -kielioppaaseemme nopean päivityksen saamiseksi.

Hyvin kirjoittaminen tarkoittaa myös vaihtelevat lauseiden pituuksia ja tyylejä (toisin sanoen, älä aloita jokaista virkettä 'minä', vaikka puhut todennäköisesti itsestäsi).

Tyylillisemmällä puolella, esseesi pitäisi todella herättää yleisön huomio - ja säilyttää se koko ajan. Siksi sinun on keksittävä ainutlaatuinen tapa houkutella lukijat alusta alkaen. Voit esimerkiksi aloittaa dialogilla, jonka joku sanoi sinulle kerran (vältän kuitenkin kuuluisia lainauksia, koska nämä voivat törmätä todella kliseisiin).

Vaihtoehtoisesti voit aloittaa muistilla, avaamalla kuvauksen, jossa on voimakas tunne, kuulosi (kuulemasi ääni (onomatopoeian käyttäminen olisi hyvä idea)) tai voimakkaat, aistilliset kuvat asetuksesta.

Viimeisenä vinkkinä, yritä tietoisesti välttää kliseitä. Näitä ovat lainaukset, jotka on lainattu kuolemaan, ja lauseita tai ilmauksia, joita käytetään usein liikaa. Kliseiden käyttäminen osoittaa lukijalle laiskuutta ja aitouden puuttumista äänestäsi ja tarinankerronnastasi.

Esimerkiksi kirjoittamisen sijaan 'Heräsin aamunkoitteessa' voit kirjoittaa esimerkiksi 'Heräsin heti, kun aurinko alkoi kurkistaa horisontin yli' (jos olet runollinen tyyppi) tai jopa vain 'Heräsin aamunkoitteessa' (jos olet enemmän kuin Hemingway).

mitä yin yang symboloi

Täällä on pitkä mutta hyödyllinen luettelo kliseistä, joita sinun ei tarvitse kirjoittaa .

Muista se kerrot lopulta tarinan esseilläsi, joten älä pelkää olla luova ja käyttää erilaisia ​​kirjallisia tekniikoita!

#4: Oikoluku, oikoluku, oikoluku!

Viimeinen vaihe ennen jokaisen Princeton -esseesi lähettämistä on sen muokkaaminen ja oikoluku.

Muokkaaminen ei ole yksivaiheinen prosessi. Kun olet lopettanut karkean luonnoksen, laita esseesi pois ja ota se uudelleen muutaman päivän tai jopa viikon kuluttua, jotta saat uuden näkökulman siitä, mikä kuulostaa hyvältä ja mikä on hankalaa, epäselvää tai merkityksetöntä. Tee tämä vaihe monta kertaa. Tällä hetkellä sinun tulee myös tarkistaa mahdolliset kirjoitusvirheet, kielioppivirheet jne.

Kun olet tehnyt muutaman muokkausistunnon itse, anna esseesi luotetulle henkilölle, kuten opettajalle, ohjaajalle tai vanhemmalle, ja pyydä kyseistä henkilöä tarkastelemaan sitä ja tarjoamaan palautetta tai korjauksia. Jos saat toisen silmät katsomaan esseesi, se voi auttaa sinua saamaan pienempiä virheitä, joita et ehkä ole huomannut; se antaa myös selkeämmän käsityksen siitä, millaisen vaikutelman esseesi todennäköisesti jättää Princetonin pääsykomitealle.

vartalo-seuraava

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka ACT pisteytetään?

Ota selvää, kuinka ACT pisteytetään virallisten pisteytyskaavioiden avulla ja mitä tämä tarkoittaa omalle valmistautumiselle.

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Shawneen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Hiram W.Johnsonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hiram W.Johnsonin lukiosta Sacramentossa, Kaliforniassa.

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Sydämen sijainti: Millä puolella kehoa sydämesi on?

Millä puolella rintaasi sydämesi on? Selitämme sydämen sijainnin ja kuinka kertoa, onko rintakipu merkki sydänongelmista tai jostain muusta.

2016-17 Akateeminen opas | Lelandin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lelandin lukiosta San Josessa, Kaliforniassa.

Mitkä ovat hyvät ACCUPLACER-testitulokset?

Etkö ole varma, mitä ACCUPLACER-testipisteesi tarkoittavat? Tutustu täydelliseen oppaaseen ACCUPLACER-pistemäärän ymmärtämiseksi.

Kenen tai Kuka? 3 vinkkiä eron muistamiseen

Mitä eroa on kenen ja kenen välillä? Kuinka voit pitää ne suorana? Katso vinkkimme täydellisestä oppaastamme kenen ja kenen välillä.

Aquinas Collegen pääsyvaatimukset

Bad College Essays: 10 virhettä, joita sinun on vältettävä

Etkö ole varma, mikä tekee huonot korkeakoulu esseet epäonnistumaan? Tässä oppaassa selitetään opiskelijoiden kohtaamat yleiset karvat ja mitä yliopiston esseiden aiheita tulisi välttää.

Butlerin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Menlo-Athertonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT-tulokset, AP-tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Menlo-Atherton High Schoolista Athertonissa, Kaliforniassa.

4 strategiaa GPA: n parantamiseksi lukiossa nopeasti

Onko sinun nostettava GPA: ta nopeasti, esimerkiksi yliopistosovelluksissa? Tässä on 4 tärkeintä strategiaa GPA: n nostamiseksi lukiossa mahdollisimman vähän lukukausia.

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen opas SAT Math Word -ongelmiin

Tämä opas tekstitehtäviin opettaa sinulle tärkeimmät SAT -matematiikkastrategiat, joita tarvitset näiden vaikeiden SAT -matemaattisten ongelmien ratkaisemiseksi.

700 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

Onko lukion inflaatio todellista?

Ovatko lukion arvosanat liian korkealla? Mitä tämä tarkoittaa sinulle, jos jotain? Lue täältä, kuinka arvosanat vaikuttavat korkeakouluopintoihin.

Vassarin pääsyvaatimukset

Chapmanin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Ultimate AP -kemian opinto -opas

Etsitkö perusteellista AP -kemian opinto -opasta? Meillä on muistiinpanoja, harjoitustestejä ja vinkkejä.

Mitä tarvitset Arizonan yliopistoon: ACT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Saratogan lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Saratogan lukiosta Saratogassa, Kaliforniassa.