Täydellinen opas vertaissuosituksiin

ominaisuus_ystävät

Valitse ystäväsi viisaasti, he sanovat ... koska he saattavat saada sinut yliopistoon. Myönnettäköön, että tämä lause ei luultavasti ole peräisin kilpailukykyisten korkeakouluopiskelijoiden maailmasta, mutta se koskee Dartmouthia ja Davidsonia, jotka molemmat vaativat vertaissuosituksia yhdessä perinteisten opettajien ja neuvonantajien kanssa.

Kaverisi voivat (ja odotetaan) antavan erilaisen näkökulman kuin opettajasi ja neuvonantajasi. Tässä oppaassa käydään läpi vertaisarviointien tarkat vaatimukset ja neuvotaan, keneltä voit kysyä ja miten voit varmistaa vahvan vertaissuosituksen korkeakouluopintoihin.Aluksi mitkä koulut haluavat vertaiskirjeen ja mitä he etsivät?

Vertaissuosituksia koskevat vaatimukset

Ainoat kaksi koulua, jotka tarvitsevat toistaiseksi vertaisarviointia, ovat toistaiseksi Dartmouth ja Davidson (No, Dartmouth vain 'rohkaisee' sinua lähettämään sellaisen, mutta se on sama kuin vaaditaan, kun haet tällaiseen valikoivaan kouluun). Jotkut opiskelijat haluavat myös tarjota täydentäviä vertaisarviointeja muille korkeakouluille, varsinkin jos heidän opettajansa tai ohjaajansa kirjeistä puuttuu syvällistä näkemystä tai tietoa. Suosittelen varovaisuutta tässä asiassa - pääsyvirkailijat eivät yleensä nauti liikaa ylimääräisestä materiaalista, ellei se todella lisää tärkeää tarinaa sinun tarinaasi.

Sillä Dartmouth , vertaisarviointisi voi johtua paljon melkein kuka tahansa , olipa kyseessä ystävä, opiskelijatoveri, työtoveri tai sisar. Dartmouth sanoo,

' Voit kysyä kaverilta koulusta, leiriltä tai naapurustostasi. Se voi olla joukkuetoveri, joku uskontosi yhteisöstä tai työtoveri. Ehkä serkku, sisar: sillä ei ole väliä. Emme halua uutta kirjettä opettajalta, valmentajalta tai muulta esimieheltä elämässäsi. meillä on niitä tarpeeksi. Kysy vertaiselta, joka voi antaa uuden käsityksen kiinnostuksen kohteistasi ja luonteestasi .

mikä on ab 4.0 -asteikolla

Davidson toisaalta näyttää paremmalta, että ikätoveri jää perheen ulkopuolelle ja on luokkatoveri tai ystävä . He sanovat,

' Tämän vertaissuosituksen tulee täyttää luokkatoveri tai läheinen ystävä, joka tuntee hakijan hyvin ja osaa arvioida hakijan vahvuudet. Tämä suositus voi tarjota hyödyllistä tietoa hakijan kilpailukyvyn varmistamiseksi. Sinä läheisenä ystävänä tai luokkatoverina tunnet hakijan eri tavalla kuin opettajat, neuvonantajat, rehtorit ja neuvonantajat. Oivalluksesi auttavat meitä ymmärtämään vertaisarvioinnin hakijalle osoittaman kunnioituksen luonteen ja laajuuden. Koska Davidson voi valita vain pienen määrän hakijakokonaisuudesta täyttääkseen vuosittain aloitettavan luokan, arvio tämän hakijan vahvuuksista ja heikkouksista on tärkeä päätöksessämme. '

missä Harvardin yliopisto sijaitsee

Sekä Dartmouth että Davidson toivovat, että vertaisarviointi antaa uuden käsityksen hakijan luonteesta ja persoonallisuudesta. Sen sijaan, että puhuisit akateemisesta saavutuksestasi ja potentiaalistasi, vertaisneuvojat voivat keskustella sinusta henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia ja intohimoja sekä sitä, kuka olet ystäväsi ja miten olet vuorovaikutuksessa ja osallistut sosiaalisesti kampuksella. Tämä on tärkeä ja selkeä siirtymä opettajien ja ohjaajien suosituksista, jotka ovat yleensä muodollisempia ja keskittyvät menneisiin saavutuksiin ja tulevaisuuden mahdollisuuksiin.

Ennen kuin syvennymme tarkemmin siihen, mitä hakukomiteat etsivät vertaissuosituksista, päätetään tämä logistiikka tiedoilla lähettämisestä. Dartmouth pyytää sinua lisäämään vertaissuosittajasi käyttämällä Muut suositukset -välilehti yhteisessä sovelluksessa. Ystäväsi tai sukulaisesi lataa kirjeen Common -sovellukseen.

Davidson pyytää vertaissuosittajia lataamaan kirjeensä tässä . Tuenilmauksen lisäksi suosittelijoita pyydetään sijoittamaan sinut useilla luonteenpiirteillä ja henkilökohtaisilla ominaisuuksilla, kuten esimiehelläsi, energisyydelläsi ja oma-aloitteisuudellasi, itseluottamuksellasi, huoli toisista ja reaktio kritiikkiin. Vaikka lisälausunto vaikuttaa valinnaiselta, se yksinkertaisesti sanoo: Otamme mielellämme vastaan ​​muita lausuntoja, jotka haluat tehdä hakijasta , 'on tärkeää, että vertaisarvioijasi antaa harkitun vastauksen. Se on pääosa vertaisarvioinnista.

Sen lisäksi, että saat käsityksen siitä, kuka olet vertaisena kuin opiskelijana, Mitä pääsyvirkamiehet toivovat oppivan vertaisviitteestä?

body_eyesreading Draama! Juonittelua! Läheisen ystävän sydämellinen tuki!

Mitä hakukomiteat etsivät vertaissuosituksista?

Pääsyvirkailijat haluavat korostaa, että heidän prosessinsa on `` kokonaisvaltainen '', mikä tarkoittaa, että he eivät vain katso arvosanoja ja testituloksia, vaan yrittää saada käsityksen siitä, kuka oppilas on henkilö. Jotkut oppilaan motiiveista, kiinnostuksen kohteista ja sitoumuksista voidaan poimia heidän osallistumisestaan ​​kouluun ja sen ulkopuolelle sekä vuosien saavutuksista. Opiskelija, joka on aktiivinen koulunsa Gay-Straight Alliancessa ja Amnesty Internationalissa, välittää todennäköisesti aktivismista, sosiaalisesta oikeudenmukaisuudesta ja ihmisoikeuksien edistämisestä.

Yksi opiskelijoista saattaa kuitenkin olla mukana näissä klubeissa, koska hän haluaa olla ihmisoikeuslakimies, kun taas toinen opiskelija saattaa saada sosiaalisen yrittäjyyden edistämään asioita, joihin hän uskoo. Molemmat tavoitteet puhuvat eri intresseistä ja tulevista opintoaloista ja suunnitelmia. Suosituskirjeet voivat valaista enemmän miksi oppilas tekee mitä tekee. He voivat kuvata mikä ajaa oppilasta ja mitkä henkilökohtaiset ominaisuudet tekevät hänestä erottuvan.

Vertaissuositukset ovat ainutlaatuisia, koska ne voivat puhua sinulle luonne ja persoonallisuus ystävän ja sisaruksen näkökulmasta. Heidän ei odoteta olevan muodollisia tai yrittävän jäljitellä sitä, miten opettaja tai neuvonantaja voi kirjoittaa. Ne voivat sen sijaan heijastaa suhdetta, joka sinulla ja suosittelijallasi on yhdessä.

Pääsyvirkailijat haluavat tietää, millainen ystävä, kämppäkaveri ja vertainen olet, kun tulet kampukselle. Jotkut taidot, jotka saattavat tehdä heihin vaikutuksen, ovat vahva viestintä, yhteistyö, intohimo, keskittyminen, kekseliäisyys, huumori, ystävällisyys, myötätunto ja kestävyys. Kaverisi on erityisen hyvässä paikassa kommentoi ystäväsi ominaisuuksia Sisältääkö se avoimuutesi, emotionaalisen älykkyytesi, kypsyytesi, uskollisuutesi, luovuutesi ja tukesi, muutamia mainitakseni.

Vahvimmat suositukset tulevat korosta ja sukella syvälle muutamaan merkittävään ominaisuuteen. He myös käytä erityisiä esimerkkejä ja tarinoita osoittamaan näitä ominaisuuksia. Sen sijaan, että vain kutsuisit sinua esimerkiksi tukevaksi ystäväksi, suosittelijasi voisi kirjoittaa hoitopaketeista, jotka olet koonnut hänelle päivittäin kuukauden ajan, kun hänen perheensä on kokenut vaikeita aikoja. Kuten luovan kirjoittamisen vanha sanonta kuuluu, suosittelijan tulee muistaa näytä, älä kerro. '

Kun kaikki tämä on otettu huomioon, keneltä voit pyytää, että hän kirjoittaa sinulle harkitun, oivaltavan ja värikkään suosituskirjeen?body_dogtennis Päätökset ovat vaikeita.

Keneltä sinun pitäisi pyytää vertaissuositusta?

Parhaat vertaissuositukset ovat peräisin ihmisiä, jotka tuntevat sinut hyvin. Suosittelijasi pitäisi pystyä kirjoittamaan merkityksellisistä, koskettavista, hauskoista tai koskettavista kokemuksista, jotka valaisevat positiivisia puoliasi. Tietysti haluat myös varmistaa, että niitä on ei eturistiriitaa joka voi vaarantaa suosituksesi.

Jos ystäväsi hakee myös Dartmouthiin, on suunnitellut koko elämänsä menemään sinne ja on huolissaan sen valikoivuudesta, sinun kannattaa ehkä kysyä itseltäsi, onko hänellä mahdollisuutta saada sydämen etu. Toivottavasti kukaan ei tarkoituksellisesti sabotoi hakemustasi omaksi hyödykseen, mutta vain harkittava asia!

Kolmas tärkeä näkökohta on, kuinka vahva kirjailija ystäväsi on, ja kuinka paljon aikaa ja vaivaa hän voi antaa kirjeeseesi. Vaikka hänellä voi olla parhaat aikomukset auttaa sinua, jos hänellä on huonompia kirjoitustaitoja tai hän kilpailee omasta mielettömän kiireisestä aikataulustaan, kirjeesi ei ehkä pääty tehokkaana tuenilmauksena, jota tarvitset valikoiville kouluille, kuten Dartmouthille ja Davidsonille.

Lopuksi sanoisin sen ystäväsi avoimuus ehdotuksiin ja neuvoihin voisi olla toinen hyödyllinen tekijä. Olettaen, että ystäväsi ei ole Dartmouthin tai Davidsonin sisäänpääsyasiantuntija, voisit auttaa häntä paljon kertomalla hänelle koulukulttuurista ja vahvasta suosituskirjeestä.

kuinka tehdä uusi sat

Voit jakaa tietoja ja neuvoja hänen kanssaan, ja hän voi oppia vertaissuosituskirjeistä yrittäessään kirjoittaa vahvan kirjeen. Ystävä, joka on avoin oppimaan keskeisestä sisällöstä, rakenteesta ja tekniikoista jotka menevät tekemään kirjeen erottumaan, tarjoavat todennäköisesti arvokkaamman viitteen kuin se, joka haluaa vain siivota sen!

Sen lisäksi, että keräät tietoja itsestäsi, valitsemastasi korkeakoulusta ja vertaisarviointikirjeistä, mitä muuta voit valmistaa pyytää ystävältäsi tätä palvelusta?

body_hugebackpack

Tämä on vakava valmistelu (tai huono tapaus fuksi reppu).

polku lääkäriksi

Kuinka sinun pitäisi pyytää vertaissuositusta?

Olettaen, että otat ensimmäisen neuvoni vastaan ​​ja kysyt joltakin, jonka kanssa olet läheinen ja joka tuntee sinut hyvin, toivottavasti on helppo pyytää tätä palvelusta. Kysymyksessä suosittelen kuvataan tarkasti mitä se sisältää ja kaikki keskeiset tiedot.

Esimerkiksi sinun pitäisi puhua ystävällesi koulusta haet, olipa kyseessä Davidson tai Dartmouth, joten hän tietää sen profiilista ja odotuksista. Sinun tulee jakaa hakemuksesi hänen kanssaan, jotta hänen suosituksensa voi täydentää sitä tai lisätä uutta ulottuvuutta. Jos olet esimerkiksi puhunut pitkään sitoutumisestasi vapaaehtoistyöhön yhteisössäsi, ystäväsi voisi lähentää läheistäsi välittävästä, myötätuntoisesta, avoimesta luonteestasi ja taidoistasi olla yhteydessä kaikilta elämänaloilta.

Muistuta ystävääsi siitä, että suositus on tarkoitettu paljasta persoonalliset ominaisuutesi ja kerro millainen vertaisryhmäsi olet kampuksella. Ystäväsi tulisi kertoa, miten hän tuntee sinut, missä tilanteessa ja mikä tekee hänestä pätevän suosittelemaan sinua.

Esimerkiksi tämä esimerkki osoittaa, että suosittelija ja suosittelija ovat olleet ystäviä pitkään, ja se antaa esimerkin osoittaakseen Susien seikkailunhaluisen hengen:

Susie ja minä olemme osallistuneet Happy Pine Tree Summer Camp -leirille kymmenestä asti, ensin leiriläisinä ja nyt neuvonantajina. Tiesin ensimmäisestä kesästä lähtien, kun Susie ilmoitti innokkaasti ensimmäiseksi vetäytyvänsä laakson yli, että hänellä oli peloton, seikkailunhaluinen ja rohkea henki. Se henki vei minut hänen luokseen ensimmäisenä leiripäivänä ja inspiroi edelleen minua ja kaikkia Susien ympärillä elämään täysipainoisesti.

Tämä kirje voisi keskittyä Susien pelottomaan luonteeseen ja hänen johtamis- ja motivointitaitoihinsa. Se voisi myös keskustella hänen tulevaisuuden tavoitteistaan ​​ja siitä, miten nämä ominaisuudet varmistavat, että hän saavuttaa ne.

texasin yliopiston austin -pisteet

Suhteen kuvaamisen lisäksi korostetaan muutamia erityisiä vahvuuksia ja kertoa tiettyjä tarinoita , suosittelijan tulisi myös tietää arvo käyttämällä voimakasta kieltä. Sanat kuten myötätuntoinen , loistava ja energinen ovat yleensä vaikuttavampia kuin kiva , fiksu ja hauskaa .

Varmistaaksesi, että ystäväsi tietää toistokirjeiden tärkeyden ja tarkoituksen, voit keskustella näistä vinkeistä hänen kanssaan anna heille oppaita niinkuin tämä. Kun opetat hänelle kirjeitä, se vahvistaa viimeistä kirjeesi ja auttaa häntä lähestyä sitä osaavasta ja tarkoituksenmukaisesta näkökulmasta .

Viitekirjeet ovat tyypillisesti luottamuksellisia , joten vertaisryhmäsi päättää, haluaako hän jakaa sen ja saada palautetta. Vaikka hän päättää pitää sen yksityisenä, voit auttaa muokkaamaan sen sisältöä jakamalla kaiken tämän syötteen.

Lopuksi rohkaisin ystävääsi olemaan luova ja kirjoittamaan tyylillä, joka on hänelle aitoin. Vertaisarvioinnit ei tarvitse olla muodollista - ne voivat olla hauskoja tai sydämellisiä, keskustelullisia tai vakavia. Tärkeintä on, että he esittävät selkeästi ja vakuuttavasti erinomaiset ominaisuutesi ja osoittavat, että sinulla on ystävä, joka haluaa mennä lepäämään puolestasi. Ystäväsi voi valita, miten hän voi parhaiten kommunikoida juuri siitä, mikä tekee sinusta niin mahtavan.

Koska kirje vie aikaa ja ajattelua, suosittelen kysymään ystävältäsi vähintään kuukautta ennen määräaikaa. Voit muistuttaa häntä uudelleen noin viikkoa ennen määräaikaasi. Lopuksi muista kiittää häntä jälkeenpäin halauksilla, kuppikakkuilla tai millä tahansa arvostuksella, jota hän haluaisi parhaiten.

Yhteenvetona sanotaan mene tärkeimpien vaiheiden yli joka sai sinut tähän kiitollisuuden pisteeseen cupcakes.

body_bffs

Tärkeimmät takeaways vertaiskirjeille Rec

  • Kysy joltakulta, joka tuntee sinut hyvin, on vahva kirjoitustaito ja tukee sinua 100% ja yliopistosuunnitelmasi.
  • Anna suosittelijallesi runsaasti aikaa ennen määräaikaa ja kouluttaa häntä korkeakoulusta, tavoitteistasi ja hyvästä kirjeestä, kuten merkityksellisistä tarinoista ja esimerkeistä. Voit myös jakaa loput hakemuksestasi, jotta vertaisesi voivat täydentää sitä kirjeessä.
  • Ota yhteyttä hänen kanssaan nähdäksesi kysymyksiä tai jos hän haluaa aivoriihi ideoita.
  • Lopuksi varmista, että vertaisesi tietää tarkasti miten ja milloin lähettää suosituksesi.

Keskinkertainen vertaissuositus ei todennäköisesti upota hakemustasi, mutta loistava voi viedä sinut pitkälle siihen, että heräät eloon pääsykomiteoihin opiskelijoina, joita he haluavat kampuksellaan. Erityisesti erittäin valikoivassa Ivy League -koulussa, kuten Dartmouth, sovelluksesi jokainen osa on tärkeä. Joten jos saat lopulta paksun hyväksymiskirjeen, joka toivottaa sinut tervetulleeksi luokalle, muista juhlia suosittelijasi kanssa ja kertoa hänelle, että hän on BFF koko elämäsi ajan.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Unionin SAT -tulokset ja GPA

Rhode Island School of Design Pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

1260 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

William Jessupin yliopiston pääsyvaatimukset

1220 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Keskimääräiset SAT- ja ACT-tulokset valtioittain (osallistumista oikaistu)

Osallistumisasteella on valtava vaikutus valtion keskimääräisiin SAT / ACT-pisteisiin. Kaikissa osavaltioissa SAT / ACT: n huippuopiskelijat ovat innokkaimpia ottamaan sen vastaan, joten valtioilla, joilla on alhainen osallistumisaste, on mekaanisesti korkeammat SAT / ACT-pisteet. Tässä käytämme edistyneitä tilastollisia menetelmiä osallistumisasteen hallitsemiseksi päästäksesi valtioiden todelliseen järjestykseen niiden todellisen SAT- ja ACT-pistemäärän perusteella.

Mikä on Disney College -ohjelma? Onko se sinulle sopiva?

Kiinnostaako Disney College -ohjelma? Opi, mikä se on, miten se toimii ja onko se sinulle sopiva, sekä vinkkejä Disney College Program -sovelluksellesi.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Itä -Illinoisin yliopiston pääsyvaatimukset

Union College (KY): n pääsyvaatimukset

Mitä ovat yliopiston valmistelukurssit ja -kurssit?

Mikä on yliopistovalmistelu? Mitä kursseja ja luokkia käytät osana korkeakoulun valmisteluohjelmaa? Opi täydellisestä oppaastamme.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää yliopiston valmistavasta koulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta yliopiston valmistuskoulusta Victorville, CA.

Mitä sinun on tiedettävä West Adamsin valmistelevasta lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta West Adams Preparatory High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

RIKKOMINEN: SAT-testipäivämuutokset COVID-19: lle (koronavirus)

Mitä koronaviruspandemia tarkoittaa SAT: lle? Selitämme mitkä SAT-testipäivät peruutetaan ja miten kollegion hallitus lähestyy COVID-19: tä.

University of Mount Unionin pääsyvaatimukset

Tiede Hazel Eyes

Mikä määrää silmien värin? Voivatko silmät muuttaa väriä? Opi pähkinänruskeat silmät ja muut epätavalliset silmien värit.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Arroyo Valleyn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Arroyo Valley High Schoolista San Bernardinossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Northridge Akatemian lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Northridge Academy High Schoolista Northridgessä, Kaliforniassa.

Florida College pääsyvaatimukset

Chicagon osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA