Täydellinen opas: Työn varjostus lukiolaisille

ominaisuus_varjohyppy

Ajatteletko tulevaa uraa ja mietit mitä erilaiset työpaikat ovat?Lukio-opiskelijoille on tarjolla paljon työvarjoa, ja ne ovat hieno tapa tarkkailla erilaisia ​​töitä ja auttaa sinua päättämään, mikä ura olisi sinulle paras.

Lue tämä opas oppiaksesi korkeakouluopiskelijoiden työn varjostamisesta, siitä, miten voit löytää upeita varjostamismahdollisuuksia, ja vinkkejä työvarjokokemuksen hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla.Mikä on työn varjostus?

Työn varjo on kokemus jossa vietät päivän tai muutaman päivän tarkkailemalla ammattilaista työssä. Työn varjostuksen aikana voit helposti oppia eri töistä ja auttaa päättämään, mistä urasta nautit eniten. Voit seurata lääkäriä, joka tekee kierrosta sairaalassa, tarkkailla opettajaa, joka johtaa luokkaa, tarkastella rakennussuunnitelmia arkkitehdin kanssa tai jotain aivan muuta, riippuen siitä, kenen varjostat.

Työn varjo on suosittu opiskelijoiden keskuudessa, koska se tutustuttaa heidät erilaisiin uriin ja auttaa heitä päättämään, mitkä työpaikat sopisivat heille parhaiten.Työn varjostaminen lukiolaisille on erityisen hyödyllistä, koska tietää, mistä töistä nautit voi auttaa sinua päättämään pääaineesta, kun aloitat hakemisen korkeakouluihin.

arizonan yliopiston keskimääräinen gpa

Mitä teet työn varjostamisen aikana?

Se, mitä teet työn varjostamisen aikana, riippuu suuresti siitä, missä varjo tapahtuu.

Yleensä työn varjostaminen tarkoittaa yhden työntekijän, jota usein kutsutaan mentoriksi, seuraamista heidän työpäivänsä aikana. Työvarjo sisältää enimmäkseen kuuntelua ja tarkkailua, mutta ne antavat sinulle usein mahdollisuuden suorittaa yksinkertaisia ​​työtehtäviä. Esimerkiksi, jos varjostat sairaalan lääkäriä, saatat pystyä keskustelemaan erilaisista sairauksista ja hoitomenetelmistä, sinut lähetetään ottamaan röntgenkuvia ja katsomaan, kuinka lääkärit ovat vuorovaikutuksessa potilaiden kanssa, mutta et voi tehdä asioita, jotka vaativat erityiskoulutusta , kuten ottaa verta tai tutkia potilas itse. Näet, millainen mentorisi aikataulu on, kuinka paljon ajastaan ​​he viettävät erilaisiin tehtäviin, kenen kanssa he keskustelevat päivän aikana ja mitä tietoja ja taitoja he käyttävät.

Voit keskittyä erityisesti yhteen työhön tai tarkkailla useita työpaikkoja yrityksessä. Sinulla on myös yleensä mahdollisuus puhua muille työntekijöille ja esittää heille kysymyksiä heidän työstään ja urapolustaan.

Työvarjo kestää yleensä yhden päivän, mutta on tapauksia, joissa ne voivat kestää useita päiviä antaa sinulle perusteellisemman kuvan tietystä urasta tai yrityksestä. Työvarjojen luomiseksi sinun on vain löydettävä yritys, joka on halukas isännöimään sinua ja käytettävissä, kun olet. Tämä tarkoittaa, että ne voivat tapahtua milloin tahansa vuoden aikana. Koska useimmat ihmiset työskentelevät kuitenkin maanantaista perjantaihin, usein on helpompaa suunnitella työn varjo kesän aikana kun et ole koulussa noina päivinä. Saatat myös löytää mahdollisuuden viikonloppuna tai koululomalla, tai saatat saada luvan jättää koulupäivä käymättä työvarjossa.

body_shadowhands

Mitkä ovat työn varjostamisen edut?

Työn varjostuksella on monia etuja lukiolaisille, ja kolme tärkeimmistä käsitellään jäljempänä.

Lisätietoja erilaisista työpaikoista

Yleensä työn varjostamisen suurin etu on, että sen avulla voit tarkkailla suoraan eri töitä, jotta voit paremmin ymmärtää, mitä erilaiset urat merkitsevät. Työn varjostaminen voi auttaa sinua oppimaan, jos siitä todella nautit. Olet ehkä esimerkiksi unelmoinut olla toimittaja, mutta varjostaminen voi saada sinut ymmärtämään, että et pidä kaikesta heidän tekemästään tutkimuksesta ja muokkauksesta. Toisaalta saatat löytää toisen työn paljon mielenkiintoisemman kuin alun perin luulit olevan.

Työn varjo on loistava mahdollisuus lukiolaisille, koska se antaa heille mahdollisuuden oppia erilaisista työpaikoista riskittömällä tavalla ennen kuin he valitsevat pääaineen ja alkavat käydä oppitunteja. On paljon parempi oppia, mitkä työpaikat pidät ja pidät nyt, Sen sijaan, että odottaisit korkeakoulun valmistumisen jälkeen oppiaksesi, ettet pidä mistään urasta, johon pääaineesi on valmistanut sinut.

Verkko ammattilaisten kanssa

Kun työskentelet varjossa, saat mahdollisuuden puhua alan ammattilaisten kanssa.Työn varjoihin kuuluu yleensä suurimman osan ajastasi yhden henkilön, mentorin, kanssa, mutta melkein kaikki työvarjo-kokemukset sisältävät myös olla vuorovaikutuksessa ja puhua yrityksen muiden työntekijöiden kanssa.

Voit käyttää tätä tilaisuutta kysyä heiltä heidän työstään, mitä he pitävät siitä, mitä he eivät pidä siitä ja mitä neuvoja heillä on opiskelijalle, joka haluaa mennä kyseiselle urakentälle. Yhteyksien luominen ammattilaisten kanssa voi myös helpottaa työn tai harjoittelun löytämistä sillä tiellä tiellä, koska olet jo luonut suhteen siellä työskenteleviin ihmisiin.

Jos sinulla olisi ollut hieno varjo kokemus paikassa, jossa haluat työskennellä, yritä vaalia luomiasi suhteita ja pitää yhteyttä tavattuihin ihmisiin. Tähän voi kuulua sähköpostin lähettäminen muutaman kuukauden välein mainitsemalla jotain, jonka olet lukenut tai oppinut heidän työhönsä liittyvästä asiasta, tapaaminen heidän kanssaan kahvia varten noin kerran vuodessa keskustelemaan urakentästä ja tavoitteistasi tai hakeminen työharjoitteluun siellä. Lukion ja sen jälkeen, kun aloitat työnhaun yliopistossa, ja suhteidesi pysymisen välillä on pitkä aika auttaa pitämään sinut tuoreena muistissaan, joten ne auttavat sinua todennäköisemmin, kun etsit työtä.

illinoisin yliopisto Chicagon hyväksymisasteella

Esittele työvoima

Toinen työn varjostamisen etu on, että sen avulla voit kokea millaista on olla työ ja olla työssä. Työvarjosi aikana saat paremman käsityksen siitä, millaista on käydä töissä joka päivä, olla vuorovaikutuksessa työtovereiden kanssa ja sinulla on pomo. Tästä voi olla hyötyä opiskelijoille, jotka ajattelevat hakemista ensimmäiseen työhönsä tai harjoitteluunsa koska se antaa heille paremman käsityksen siitä, mitä odottaa, kun he aloittavat työnsä.

Onko työn varjostuksessa haittapuolia?

Työn varjo voi tarjota hyviä kokemuksia ja opettaa sinulle paljon, mutta jos sinulla on negatiivinen kokemus tai mentori, se voi kääntää sinut pois työstä, josta olet aiemmin ollut todella kiinnostunut. Jos sinulla on huono varjo kokemus, on tärkeää muistaa, että vietit vain yhden päivän yhdessä paikassa ja se ei edusta koko uraa millään tavalla. Ihmisillä voi olla huonoja päiviä, ja ihmisillä, joilla on sama työnimike, voi olla ja usein onkin täysin erilaisia ​​työkokemuksia.

Jos näin tapahtuu sinulle, sinun pitäisi yritä asettaa toinen varjo, joko eri paikassa, mutta samanlaista työtä varten, tai samassa paikassa, mutta toisen mentorin kanssa. Toisen työpaikan varjo voi auttaa sinua selvittämään, onko kyse todella urasta, josta et pidä, vai oliko se varsinainen yritys tai henkilö.

body_bikeshadow

Kuinka voit löytää varjostavia mahdollisuuksia?

Joten nyt, kun tiedät kuinka hyödyllinen työn varjo voi olla lukiolaisille, lue lisää oppiaksesi luomaan oman.

Tarkista koulustasi

Lukioilla on usein yhteyksiä useisiin yrityksiin, jotka tarjoavat työvarjoa. Kysy akateemiselta neuvonantajalta tai jollekulta koulusi uratoimistosta saat luettelon organisaatioista, joihin voit ottaa yhteyttä.Jos et ole varma, mihin haluat tehdä työvarjosi, he voivat puhua sinulle urasi tavoitteista ja auttaa sinua valitsemaan kiinnostuksen kohteisiisi sopivan paikan.

Ota yhteyttä paikkoihin, joissa haluat työskennellä

Jos sinulla on tietty paikka, jossa haluat työskennellä tulevaisuudessa tai haluat oppia lisää, voit myös ottaa heihin yhteyttä suoraan. Soita tai lähetä sähköpostia jollekin yrityksen henkilöstöosastolta (tai jos heillä ei ole henkilöstöosastoa, soita tai lähetä sähköpostia pääkontaktiin). Oletetaan, että olet opiskelija, joka haluaa oppia lisää tietyistä urista, ja haluat tilaisuuden tehdä varjo yrityksen jonkun muun kanssa. Luettele joitain syitä miksi valitsit kyseisen yrityksen.

Kokeile yhteisötauluja

Paikkakuntasi tai kaupungintalo voi myös tarjota mahdollisuuksia työn varjostamiseen. Tarkista mahdollisuudet yhteisötaulukoilta tai verkkosivustoilta. Jos näet mielenkiintoisia yrityksiä palkkaamassa työntekijöille tai harjoittelijoille, voit myös ottaa yhteyttä heihin ja selvittää, ovatko he halukkaita antamaan sinulle työpaikan varjossa.

Vinkkejä työn varjostamiseen

Mitä enemmän vaivaa ja valmistautumista asetat työvarjoosi, sitä enemmän saat siitä irti. Noudata näitä vinkkejä saadaksesi informatiivisen ja hyödyllisen työn varjostuskokemuksen.

Ennen varjoasi:

 • Tee tutkimusta yrityksestä jotta olet valmis, kun saavut. Hanki nämä tiedot yrityksen verkkosivustolta. Opi perustietoja, kuten mitä työtä he tekevät, kuinka monta ihmistä he palvelevat ja milloin heidät perustettiin. Lue myös yrityksen tavoitteet ja missio, jos heillä on niitä saadakseen paremman käsityksen työskentelypaikastasi.

 • Jos tiedät kenen varjostat, tutkia heidän asemaansa samoin, jotta sinulla on parempi käsitys siitä, mitä odottaa, kun varjostat.

 • Ole valmis keskustelemaan itsestäsi ja urasi tavoitteista. Jos et ole varma uratavoitteistasi, se on hieno, mainitse vain, että keräät edelleen tietoja, jos sinulta kysytään.

 • Valmista joitain kysymyksiä, jotka haluat kysyä varjossa. Nämä kysymykset voivat koskea itse työtä, urakenttää tai neuvoja, joista olet kiinnostunut saamaan. Esimerkkikysymyksiä ovat:

  • Mikä sai sinut valitsemaan tämän työn?
  • Mitä pidät tästä työstä? Mitä et pidä siitä?
  • Mikä tekee ihmisestä menestyvän tässä työssä?
  • Mitä luokkia voin käyttää auttaakseni valmistautumaan työhön tällä alalla?
  • Mitkä taidot ovat hyödyllisiä tässä työssä?

 • Varmista, että tiedät missä ja milloin työsi varjo tapahtuu, ja vahvista yrityksen kanssa jonkun kanssa muutama päivä etukäteen.

body_shadowpeople

Työvarjosi aikana:

 • Tiedä miten päästä sijaintiin ja anna ylimääräistä aikaa varmistaaksesi, että et ole myöhässä.

 • Pukeutua asianmukaisesti . Ellet likaantunut, pukeudu samalla tavalla kuin tekisit työhaastatteluun. Älä käytä t-paitoja, shortseja tai varvastossuja.

  icd 10 koodi uudelle diabetekselle
 • Tuo muistilehtiö joten voit tehdä muistiinpanoja ja oppimiasi asioita.

 • Pidä puhelin pois päältä työn varjon aikana ja vastustaa halua lähettää tai lähettää Facebook-viestejä, kunnes olet palannut kotiin.

 • Ole innostunut ja osallistu jokaiseen ehdotettuun toimintaan. Haluat oppia mahdollisimman paljon tästä kokemuksesta.

  päästä varpaisiin -arvioinnin huijausarkki
 • Puhu niin monelle ihmiselle kuin mahdollista ja pyydä heidän käyntikorttejaan jos olet kiinnostunut keskustelemaan heidän kanssaan enemmän.

 • Kättele ja esittele itsesi jokaiselle tapaamallesi henkilölle.

 • Muista kunnioittaa ihmisten aikaa. Vaikka suurin osa tapaamistasi ihmisistä puhuu mielellään kanssasi, muista, että olet jonkun työpaikalla ja heidän täytyy myös työskennellä, joten yritä olla viemättä liikaa yhden henkilön aikaa.

Työvarjosi jälkeen:

 • Lähetä kiitokset henkilölle tai ihmisille, joita varjostit, ja mainitse muutama oppimaasi asiaa.

 • Kirjoita muutama lause työharjoittelukokemuksestasi omaan henkilökohtaiseen käyttöön. Kuvaile mitä teit, mitä nautit, mitä et nauttinut ja mitä opit. Tämä on hyödyllistä tietoa tulevaisuudessa, kun et muista työn varjon yksityiskohtia yhtä selkeästi.

 • Tallenna yhteystiedot ja käyntikortit turvallisessa paikassa, jotta voit viitata heihin, jos haluat ottaa yhteyttä yritykseen uudelleen saadaksesi lisätietoja, kysyä jatkokysymyksiä tai jos päätät hakea työpaikkaa siellä.

Avaintietoja työn varjostamisesta

 • Työn varjo on loistava tapa tarkkailla tiettyjä töitä ja auttaa päättämään, mikä ura sinua kiinnostaa eniten.

 • Työvarjot ovat loistava tilaisuus lukiolaisille, koska ne voivat auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuuttasi ja päättämään, mistä pääaineopinnot yliopistossa suoritetaan.

 • Työvarjojen aikana pidät tyypillisen työpäivän yrityksessä.

 • Koulusi voi auttaa sinua luomaan työn varjon tai voit ottaa suoraan yhteyttä kiinnostaviin yrityksiin.

 • Tutki etukäteen tarkkailtavaa yritystä ja urakenttää, jotta voit esittää asiaankuuluvia kysymyksiä.

 • Hyödynnä työharjoittelun aikana kokemus parhaalla mahdollisella tavalla puhumalla niin monelle ihmiselle ja osallistumalla mahdollisimman moniin toimintoihin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Cal State San Bernardino SAT -tulokset ja GPA

Humboldt State University SAT -pisteet ja GPA

Providence College ACT -pisteet ja GPA

Saint Mary's Collegen pääsyvaatimukset

4 tapaa sanoa 'rakastan sinua' japaniksi

Kuinka sanot 'rakastan sinua' japaniksi? Opi erilaisia ​​tapoja ilmaista rakkautta japaniksi, mukaan lukien daisuke da ja ai shiteru.

North Carolina Central University SAT Scores and GPA

Länsi -Kentuckyn yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä San Andreasin jatko-lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta San Andreaksen jatko-lukiosta Hollisterissä, Kaliforniassa.

Kuinka päästä sisään: ASU -pääsyvaatimukset

Pitäisikö sinun käyttää Universal College -sovellusta tai Common Appia?

Kumpi sopii sinulle parhaiten Universal College -sovelluksen ja Common Applicationin välillä? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Shawin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicagon pääsyvaatimukset

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Dakotan yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jokainen AP -kemian harjoittelutesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Etsitkö AP -kemian harjoittelukokeita? Täydellinen kokoelmamme sisältää kaiken tarvittavan oppimateriaalin AP -testin ässäämiseen.

Columbia Collegen pääsyvaatimukset

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

Pyhän Ristin korkeakoulu SAT -tulokset ja GPA

Kansikirjemalli: Hakeminen toimitukselliselle avustajatyölle

Etsitkö julkaisutöitä? Katso tämä upea saatekirjeesimerkki ja saat vinkkejä erottamaan itsesi kilpailukentällä.

DePaul University pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Livermoren lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Livermore High Schoolista Livermore, CA.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

York College SAT -pisteet ja GPA