Täydellinen opas AP Human Geography FRQ: ille

feature_aphumangeographyfreeresponse.jpg

Vapaavastausosa on kaikkien AP-testien vaikein osa. Vaikka AP Human Geography on paljon yksinkertaisempi kuin jotkut muut humanistiset AP-kokeet, jos sinulla ei ole juttujasi, vapaa vastaus -osa voi silti osua sinne, missä se sattuu.

Tässä artikkelissa käymme läpi vapaan vastauksen osion rakenteen, joitakin hyödyllisiä vinkkejä AP Human Geography FRQ -kysymyksiin vastaamiseen , esimerkkejä siitä, miltä nämä vapaasti vastaavat kysymykset näyttävät, ja muutamia paikkoja, joista löydät parhaita käytäntöjä.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

AP Human Geography Free Response -osaston muoto

On kolme kysymystä Vapaa vastaus -osiossa, jokainen 7 raakapisteen arvoinen. Saat tunnin ja 15 minuuttia vastata kaikkiin kolmeen kysymykseen tai noin 25 minuuttia per kysymys. Vapaa vastauspisteesi tilit puoli AP Human Geography -testituloksesi (toinen puoli tulee monivalintatehtävistä).

Tässä on, mitä sinun on tehtävä jokaisen kysymyksen mukaan kollegion hallitukselle :

mistä ostaa muriatic acid
 1. Kuvaile, selitä, käytä maantieteellistä tilannetta tai skenaariota (ei kannustimia)

 2. Kuvaile, selitä, käytä paikkatietoja käyttämällä dataa, kuvaa tai karttaa (yksi määrällinen tai laadullinen lähde)

 3. Kuvaile, selitä, käytä maantieteellisiä tietoja käyttämällä dataa, kuvaa ja/tai karttaa (kaksi lähdettä, laadullinen ja/tai määrällinen)

Ota huomioon, että 'ärsyke' on määrällinen tai laadullinen lähde , kuten kaavio tai taulukko. Kuten yllä näet, et saa lähteitä kysymykselle 1, toista kysymykselle 2 ja kahta kysymykselle 3.

Kuinka vastata AP Human Geography FRQs: 4-Step Guide

Ennen kuin pääsemme esimerkkeihin, joissa on vastausten selityksiä, käydään läpi tärkeitä toimenpiteitä, jotka sinun on suoritettava vastataksesi tehokkaasti tämän tyyppisiin kysymyksiin .

AP Human Geography -vapaakysymykset ovat yleensä melko yksinkertaisia, joten voit hyökätä niihin menetelmällisesti. Tässä on esimerkkikysymys 2019-20 Kurssin ja tentin kuvaus jota käytän viitteenä, jotta näet kuinka eri vaiheet pätevät:

body_ap_human_geography_frq_sample

Vaihe 1: Lue johdantolause

Ennen kuin aloitat kysymyksen ensimmäisen osan, lue lyhyt johdantokappale. Se määrittää analysoitavan aiheen ja antaa sinulle lujemman pohjan seisoa, kun käsittelet muuta kysymystä.

Yllä olevassa esimerkkikysymyksessä johdantokappale tekee selväksi, että kysymys koskee valtioita, kansallisia hallituksia ja näiden kahden välistä jännitettä.

Lukeminen kaikki Ennen kuin aloitat vastaamisen yksittäisiin osiin, osion kolmen ilmaisen vastauksen kysymyksiin liittyvät johdantolauseet voivat auttaa sinua päättämään mistä aloittaa. Jos näet aiheen, joka on erityisen tuttu, voit etsiä sen ensin sillä voit vastata siihen nopeimmin.

Vaihe 2: Tunnista tehtäväverbi (ja ymmärrä, mitä se tarkoittaa)

Kysymyksen jokaisessa osassa (A-G) on hyvä idea alleviivaa tietyn tehtävän verbi pelissä, eli mitä se pyytää sinua tekemään. Tämän pitäisi auttaa sinua pidä itsesi radalla kun vastaat kysymykseen. Näiden verbien tunnistaminen saa myös tavan kiinnittää enemmän huomiota kunkin tehtävän eroihin.

mitä sat pisteet tarvitaan nyu

Tässä ovat tentin yleisimmin käytetyt tehtäväverbit kollegion hallitukselle :

Vertailla: Anna kuvaus tai selitys yhtäläisyyksistä ja/tai eroista.

Määritellä: Anna sanalle tai käsitteelle erityinen merkitys.

Kuvaile: Anna määritetyn aiheen olennaiset ominaisuudet.

Selittää: Anna tietoja siitä, miten tai miksi suhde, prosessi, malli, asema tai lopputulos tapahtuu, käyttämällä todisteita ja/tai perusteluja.

Tunnistaa: Ilmoita tai anna tietoja tietystä aiheesta ilman tarkennusta tai selitystä.

Esimerkiksi kysymys, joka pyytää sinua tunnistamaan jotain, ansaitsee paljon ytimekkäämmän vastauksen kuin kysymys, joka pyytää sinua 'kuvaamaan' sitä.

Esimerkkikysymyksen osassa A avainkomento on 'define,' Tämä tarkoittaa, että voisit antaa vain yhden lauseen vastauksen, joka hahmottaa selvästi, mikä on monikansallinen valtio. Osassa E tehtäväverbi on 'kuvata', joka merkitsee pidempää vastausta joka käsittelee esimerkkiä hallitusten käyttämästä keskipistevoimasta.

Lopuksi osissa B, C, D, F ja G käytetään komentoverbiä 'selittää', mikä tarkoittaa, että aiot Todella täytyy mennä yksityiskohtiin ansaitakseen pisteen jokaisesta kysymyksen osasta.

Lopulta säästät aikaa ja ansaitset pisteitä, jos olet varovainen tekemään nämä erot tehtävien välillä!

Vaihe 3: Lue ja tarkista vastauksesi uudelleen

Kun olet kirjoittanut vastauksesi, lue kysymys ja vastauksesi uudelleen varmistaaksesi, että olet tehnyt kaiken, mitä se pyysi sinua tekemään . Jos olet tyytyväinen, siirry kysymyksen seuraavaan osaan ja toista tehtäväverbien tunnistamisprosessi ja yritä saada täysi piste jokaisesta kysymyksen osasta (aina merkitty A-G).

Kun olet suorittanut tietyn vapaakysymyksen viimeisen osan, tarkista kaikki vastauksesi tähän kysymykseen viimeisen kerran varmistaa, että kaikki on haluamallasi tavalla. Sitten voit siirtyä seuraavaan vapaaseen kysymykseen.

Vaihe 4: Tahdista itsesi

Tämä on pikemminkin yleinen vinkki AP Human Geography -testille, mutta kun käsittelet kolmea vapaasti vastaavaa kysymystä, Varmista, että seuraat aikaa ja vauhditat itseäsi .

Muistutuksena, sinulla on yksi tunti ja 15 minuuttia aikaa suorittaa kolme FRQ: ta. Tämä tarkoittaa, että saat noin 25 minuuttia per kysymys; sinun on kuitenkin parempi yritä vastata jokaiseen kysymykseen 20 minuutin kuluessa . Näin sinulla on lopussa ylimääräistä aikaa palata taaksepäin ja tarkastella vastauksiasi ja muokata niitä tarvittaessa.

millä puolella sydämeni on

body_doublecheck.jpg

Tarkista vastauksesi toisella, kriittisemmällä silmällä. Luulen, että tämä kuva on photoshopattu, mutta en tiedä varmasti, koska en halua googlata: 'Onko sinulla kaksi oppilaan/iiriksen yhdistelmää yhden silmämunan sisällä?' Vitsiksi, Googlettelin sen ja se ei luultavasti ole asia, mutta edes internet ei tiedä varmasti . OoOoOoOo.

AP Human Geography FRQ Esimerkki + Vastaukset

Tässä osiossa käymme läpi vastauksen esimerkkivapaaseen kysymykseen 2020 AP Human Geography -kurssi ja tentin kuvaus .

body_ap_human_geography_free_response_question

body_ap_human_geography_free_response_question_2

Tämä kysymys on esimerkki ihmisen maantieteen kokeen kysymyksestä 3. Kuten näette, on kaksi ärsykettä (taulukko ja valokuva) ja seitsemän osaa (A-G), joista jokainen on yhden pisteen arvoinen .

Jotta voit ansaita täyden luoton, sinun on kirjoitettava tämä vastaukseksi viralliset pisteytysohjeet . (Huomaa, että niitä on useita mahdollisia vastauksia voit laittaa alas A-G: lle.) Kuten aina, kiinnitä huomiota käytettäviin tehtäväverbeihin!

(A) Vastausvaihtoehdot

 • Delhi luokitellaan megakaupungiksi, koska sen väkiluku on yli 10 miljoonaa.
 • Vuodesta 1991 vuoteen 2011 Delhin väkiluku kasvoi yli 10 miljoonaan.

(B) Vastausvaihtoehdot

Monet ihmiset muuttavat Delhiin maaseudulta ja pienistä kaupungeista ...

 • etsimään työmahdollisuuksia.
 • toivossa parantaa tulojaan tai elämänlaatuaan.
 • liittyä jo Delhissä asuviin perheenjäseniin tai ystäviin.
 • parempaa pääsyä palveluihin, terveydenhuoltoon tai koulutukseen.

(C) Vastausvaihtoehdot

 • Kaupungin keskus kasvaa, kasvaa ja/tai kasvaa suuria kerrostaloja ja osakehuoneistoja, jotka houkuttelevat yhä enemmän keskiluokan työntekijöitä maan pääkaupungissa.

 • Täyttö tapahtuu silloin, kun avoin tila tarjoaa taloudellisen mahdollisuuden maanomistajille rakentaa pieniä monen perheen asuntoja ja sijoittaa enemmän ihmisiä olemassa oleviin kortteliin.

 • Hallitus lisää julkisten asuntojen tarjontaa kaupungin kerrostaloissa, jotka tarjoavat suuremmille rakennuksille monen perheen asuntoja.

(D) Vastausvaihtoehdot

 • Tarvitaan lisää julkisen liikenteen linjoja ja/tai lisäkapasiteettia olemassa oleviin kauttakulkujärjestelmiin.

 • Tarve parantaa sanitaatiota, vesihuoltoa, jätehuoltoa tai jätevedenkäsittelylaitoksia.

 • Tarvitaan lisää asuntoja erityisesti pienituloisille asukkaille.

 • Tarve parantaa viestintää tai sähkölaitoksia.

 • Tarvitaan lisää julkisia kouluja, korkeakouluja, yliopistoja ja/tai kirjastoja.

(E) Vastausvaihtoehdot

Ajoneuvojen lisääntynyt määrä tiellä aiheuttaa näkyvää ilmansaastumista, sumua, savusumua ja/tai ilmassa olevia kemikaaleja, jotka johtavat ...

ovat leo- ja gemini -yhteensopivia
 • terveysongelmia.
 • kuljetusonnettomuudet.
 • mahdollisten taloudellisten investointien ohjaaminen kaupunkiin.

(F) Vastausvaihtoehdot

 • Intia on vähemmän kehittynyt maa, jolla on rajallinen valtion rahoitus saastumisen vähentämisohjelmien (kuten vaihtoehtoisten polttoaineiden) tai suurten julkisen liikenteen investointien maksamiseen.

 • Intiassa on kasvava teollisuussektori, jolla on rajoitetut ympäristösäännökset, kuten ilmansaasteiden valvonta. Teollisuuden päästöt vaikuttavat kaupungin ilmansaasteisiin.

 • Intiassa on suuri maaseutu ja köyhä kaupunkiväestö, jotka ovat riippuvaisia ​​puun polttamisesta kodin lämmitykseen ja ruoanlaittoon. Savu lisää kaupungin ilmansaasteita.

 • Kuivan kauden aikana Pohjois -Intian maanviljelijät polttavat peltonsa kuolleen kasvillisuuden (sadonkorjuun jälkeen) parantaakseen maaperän ravinteita. Savu voi lisätä kaupungin ilmansaasteita.

 • Intian talouden kasvaessa yhä useammilla ihmisillä on varaa omistaa autoja tai ostaa kuorma -autoja yrityksilleen. Lisäajoneuvo lisää ilmansaasteiden kokonaismäärää.

(G) Vastausvaihtoehdot

 • Liikenteeseen suuntautuva uusien asuntojen, teollisuuden ja vähittäiskaupan kehittäminen. Tai lakia, jotka vaativat uutta kehitystä, rakennetaan linja -autoilla, junayhteyksillä ja asemilla.

 • Ajoneuvojen rajoitukset, korkean käyttöasteen vaatimukset, tietullit tai ruuhkien hinnoittelu rajoittaa ajoneuvojen määrää teillä.

 • Älykkään kasvun politiikat, hidas kasvu tai kaavoituspolitiikat, jotka rajoittavat kehitettävän maan määrää tai luovat kehitysrajan tai vihreän vyöhykkeen ympäri kaupunkia.

 • Vaihtoehtoiset sähköenergia- ja/tai vaihtoehtoiset polttoaineohjelmat, jotka palavat puhtaammin tai joiden päästöt ovat nolla.

 • Uusi urbanismi tai sekalainen maankäyttö, jossa työntekijät asuvat, tekevät ostoksia ja työskentelevät kävelyetäisyydellä.

Kuinka harjoittaa AP Human Geography FRQ: ita

Löydät runsaasti AP Human Geography -vapaakysymyksiä (ja niihin liittyviä vastausohjeita) verkossa.

Kollegion hallitus pitää a kokoelma todellisia vapaasti vastaavia tenttikysymyksiä jotka annettiin vuosina 2001--2019 näytteen vastausten ja pisteytysohjeiden avulla. Tämä on paras resurssi FRQ: ille koska voit olla varma, että ne edustavat tarkasti kokeen sisältöä ja vaikeustasoa.

Vaikka ei ole mitään vikaa käyttää testin valmistusyritysten laatimia vapaa vastaus -kysymyksiä alustavaan käytäntöön, sinun tulee aina sisällyttää viralliset kysymykset opintoihisi usein.

Muita ilmaisia ​​vaihtoehtoja ovat mm korkealaatuiset, epäviralliset harjoitustestit . Tutustu oppaaseemme kaikkiin AP Human Geography -harjoitustesteihin, joista voit saada vinkkejä siitä, mitä priorisoida valmistelussa.

body_flyfree.jpg On aika lentää vapaasti! Mene, vastaa. Se on kohtalosi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Havaijin yliopisto Manoan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

SUNY Maritime College pääsyvaatimukset

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Pittsburgin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Comptonin lukio | 2016-17 rankingit | (Compton,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Comptonin lukiosta Comptonissa, Kaliforniassa.

Mikä on Emory Pre-College -ohjelma? Pitäisikö hakea?

Harkitsetko Emory Pre-College -ohjelmaa? Tutustu tähän oppaaseen saadaksesi selityksen siitä, mistä on kyse ja miten pääset mukaan tähän kilpailukykyiseen ohjelmaan.

Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

Kysymyksiä SAT 2 -historian historiasta? Selitämme, mitä aiheita se kattaa, mistä löydät harjoitustestit ja parhaat valmisteluvinkit.

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

ACT-majoituksen saaminen: Täydellinen opas

Mihin ACT-majoituksiin olet oikeutettu ja miten haet niitä? Lue lisätietoja yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Bentley University ACT -pisteet ja GPA

17 upeaa laatikkopunostyyliä ja niiden hoito

Mitä ovat laatikko punokset? Ovatko ne pitkiä vai lyhyitä? Paksu vai ohut? Mitä laatikkopunostyylejä voit luoda? Opi kaikki tästä ainutlaatuisesta kampauksesta!

Oceanside-lukio | 2016-17 rankingit | (Oceanside,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oceanside High Schoolista Oceanside, CA.

Montanan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Lynnin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Thurgood Marshallin lukio | 2016-17 Rankings | (San Francisco,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Thurgood Marshall High Schoolista San Franciscossa, Kaliforniassa.

Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

Lue tämä oppiaksesi kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet. Opi 5 tärkeää strategiaa yhdistettyjen pisteiden parantamiseksi.

Pitäisikö sinun arvata SAT? 6 arvailustrategiaa

Mietitkö, 'pitäisikö minun arvata SAT: sta'? Lyhyt vastaus: kyllä! Jaamme tarkalleen kuinka arvata tehokkaasti ja netto lisäpisteitä testistä.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy Leagueen, Harvardin alumni

Tässä täydellisessä oppaassa Harvardin alumni selittää avaimet päästäkseen Harvardiin, Stanfordiin, MIT: hen, Yalen ja muihin Ivy League -kouluihin. Saatat huomata, että sinun on muutettava sovellusstrategiaasi kokonaan.

Gustavus Adolphus Collegen pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Syracuse -yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen Crash Course romanttiseen runouteen

Etsitkö selkeää romantiikan määritelmää? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää romanttisesta runoudesta ja romantiikan aikakaudesta.

Draken yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on järkevä luku? Määritelmä ja esimerkit

Mikä on järkevä luku? Opi tämän termin määritelmä ja tutustu järkeviin numeroesimerkkeihin, joiden avulla voit ymmärtää, mitä ne ovat ja miten ne eroavat irrationaalisista numeroista.

Colgaten yliopiston ACT -tulokset ja GPA