Täydellinen opas eläinsoluille

eläin-solu-1608621_640

lauantaina 2018-19

Jos opiskelet biologiaa, opit todennäköisesti eläinsoluista. Solut ovat kaiken elämän perusrakenteita. Eläinsolut ovat solutyyppejä, joita löytyy erityisesti eläimistä.

Tässä oppaassa selitämme, mitä eläinsolut ovat, ero kasvien ja eläinten solujen välillä ja muuta tärkeää tietoa. Lukemalla tämän oppaan opit kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää eläinsoluista.

Eläinsolun määritelmä

Eläinsolut ovat sellaisia ​​solutyyppejä, jotka muodostavat suurimman osan eläinten kudossoluista. Erilaisilla eläimillä on eri määrä soluja, mutta useimmilla on miljoonia ja miljoonia. Esimerkiksi ihmisillä on yli 40 biljoonaa solua.

Eläinsolut ovat eukaryoottisia, mikä tarkoittaa, että heillä on ydin, joka pitää DNA: ta. Eukaryoottisolut ovat monimutkaisempia ja niissä on enemmän komponentteja kuin vastineissaan, prokaryoottisoluissa. Sekä kasvi- että eläinsolut ovat eukaryoottisia, vaikka niillä on muita koostumuksellisia eroja.

Ero kasvi- ja eläinsolujen välillä

Kasvi- ja eläinsolujen välillä on useita eroja.

Ensimmäinen, eläinsoluissa ei ole kloroplasteja. Kasvisoluissa kloroplastit auttavat kasveja fotosynteesin suorittamisessa. Koska eläimet eivät saa energiaansa fotosynteesin kautta (he saavat sen syömästään ruoasta), he eivät tarvitse kloroplasteja.

Myös eläinsoluista puuttuu soluseinät. Kasvisoluissa soluseinä antaa solulle jäykän, suorakulmaisen muodon. Koska kasvisoluilla on soluseinät, ne ovat usein saman kokoisia ja muotoisia. Eläinsolut, Toisaalta on enemmän lajiketta, vaikka ne ovat tyypillisesti pienempiä kuin kasvisolut.

Sekä kasvi- että eläinsoluissa on tyhjiöitä, jotka ovat kuin ravinteiden, elintarvikkeiden tai jätteiden säilytysastiat. Useimmilla kasvisoluilla on vain yksi suuri vakuoli, kun taas eläinsoluilla on lukuisia pienempiä vakuoleja.

Eläinsoluilla on useita muita rakenteita, joita kasvisoluilla ei ole, mukaan lukien sentriolit, lysosomit, silmät ja liput.

solu-48542_640

Eläinsolumalli ja eläinsolun osat

Eläinsolut sisältävät pieniä rakenteita, joita kutsutaan organelleiksi, jotka auttavat suorittamaan solun normaalit toiminnot. Jokainen organelli on välttämätön sen varmistamiseksi, että solu toimii oikein.

Nämä ovat useimmissa eläinsoluissa esiintyviä organelleja:

symboli sekä ja ilman
 • Solukalvo: Solukalvo on ohut kalvo, joka sulkee eläinsolun sytoplasman ja kaikki siinä olevat organellit.

 • Centrioles: Centrioolit auttavat järjestämään mikrotubulusten kokoonpanon solujakautumisen aikana, mikä on yksi mitoosin vaiheista.

 • Cilia ja flagella: Cilia ja flagella ovat solun pinnan laajennuksia, jotka auttavat sitä liikkumaan.

 • Sytoplasma: Sytoplasma on geelimäinen aine, joka pitää organellit solussa.

 • Sytoskeleton: Sytoskeleton auttaa antamaan solulle tukea ja muotoa.

 • Endoplasminen verkkokalvo: Endoplasmisella retikulumilla on suuri rooli proteiinien ja lipidien tuotannossa ja liikkeessä.

 • Golgi -kompleksi: Golgi -kompleksi valmistaa, varastoi ja siirtää eri materiaalia solulle.

 • Lysosomit: Lysosomit auttavat solua sulamaan asioita, kuten nukleiinihappoja.

 • Mikrotubulukset: Nämä ontot sauvat antavat solulle rakenteen ja muodon.

  gpa päästäksesi uclaan
 • Ydin: Solun ydin sisältää sen DNA: n ja hallitsee solun kasvua ja lisääntymistä.

 • Peroksisomit: Nämä rakenteet auttavat puhdistamaan alkoholia ja hajottamaan rasvoja.

 • Ribosomit: Ribosomit ovat vastuussa proteiinien kokoamisesta solulle.

Eläinsolujen tyypit

On olemassa monia erityyppisiä eläinsoluja, jotka vaihtelevat niiden toiminnan ja kehon sijainnin mukaan. Nämä ovat joitain yleisimpiä eläinsolutyyppejä.

Ihon solut

Ihosoluja on kahta päätyyppiä: keratinosyytit ja melanosyytit.

Keratinosyytit tuottavat keratiiniksi kutsuttua proteiinia ja ne muodostavat noin 90% kaikista ihosoluista. Melanosyytit tuottavat melaniinia, joka antaa iholle värin.

milloin voin hakea fafsaa

Lihassolut

Lihasolut auttavat liikuttamaan eläimen raajoja ja elimiä. On luurankolihassoluja, sydänlihassoluja ja sileitä lihassoluja.

veri-75302_640

Verisolut

On punasoluja ja valkosoluja. Punasolut muodostavat yli 99% kaikista verisoluista. Punasolujen tehtävä on toimittaa happea keuhkoista muualle kehoon.

Valkosolut ovat yhtä tärkeitä. Valkosolut auttavat organismeja torjumaan infektioita ja sairauksia tappamalla bakteereja.

Rasvasolut

Rasvasolut varastoivat rasvoja ja lipidejä energiavarantoina, jotka auttavat antamaan keholle voimaa. Valkoisissa rasvasoluissa on yksi suuri lipidipisara, kun taas ruskeissa rasvasoluissa on useita pienempiä pisaroita koko solussa.

Eläinsolut: viimeiset ajatukset

Eläinsolut ovat rakennuspalikoita, jotka muodostavat kaiken eläimen. Eläinsolut koostuvat organelleista, joilla on eri tehtävät solun toiminnan edistämiseksi. On olemassa erilaisia ​​eläinsoluja, joilla jokaisella on eri tehtävä auttaa kehoa selviytymään ja menestymään.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.