Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

feature_mandms.jpg

On hyödyllistä tietää, kuinka paljon tietyntyyppisiä kysymyksiä näkyy ACT-lukemisessa, jotta saat kaiken irti opiskelustasi. Olemme keränneet tietoja julkisesti saatavilla olevista ACT-testeistä useimmiten esille tulevista kysymyksistä.

Tässä artikkelissa käyn läpi erilaisia ​​kysymystyyppejä, kuinka paljon niitä näkyy testissä ja kuinka nämä tiedot voivat auttaa sinua.Mitkä ovat ACT-lukukysymystyypit?

Ennen kuin käymme läpi kysymystyyppien jakautumisen testissä, annan lyhyen luonnoksen erilaisista kysymysryhmistä, jotka olemme määrittäneet, ja siitä, mitä kukin niistä sisältää.

Tyyppi 1: Big Picture -kysymykset

Isojen kuvien kysymykset käsittelevät katsauksen pääaihe tai kertojan yleinen näkökulma. Tämäntyyppiset kysymykset edellyttävät, että katsot kohtaa kokonaisuutena sen sijaan, että keskityisit yhteen tiettyyn osaan.

toimintaohjelma 2016-17

Esimerkki kokonaiskysymyksestä:

Tämän osan pääteema koskee:

TO. vaikeus aloittaa ensin ystävyys ja sitten ylläpitää sitä.
B. uuden ystävän hankkiminen ja miten ystävyys muuttaa kertojan.
C. kertojan on käsitelty entisten naapureidensa menetyksiä.
D. eroja kahden aikuisparin johtamassa elämässä, jotka asuivat eri aikoina samassa talossa.

Tyyppi 2: Pieni kuva / Yksityiskohtaiset kysymykset

Pieni kuva / yksityiskohtainen kysymys kysyy a pieni osa tosiasiallista tietoa katkelmasta. Nämä ovat suorimmat kysymykset, koska ne ovat täysin kirjaimellisia; kyse on vain oikean tiedon löytämisestä.

Esimerkki pienestä kuvakysymyksestä:

Kohdan mukaan tutkimus, joka johti pienikomeettateorian kehittämiseen, alkoi alun perin tutkittavalla projektilla:

TO. auringonpilkkuihin liittyvä sähköinen toiminta.
B. vesi pääsee maapallon ilmakehään.
C. staattinen satelliittilähetyksissä.
D. täplät satelliittikuvissa.

Tyyppi 3: Sanasto kontekstikysymyksissä

Sanasto kontekstikysymyksissä kysyy sanan merkitys katkelman yhteydessä. He saattavat myös antaa sinulle jotain viitteessä ja sitten pyytää sinua valitsemaan sanasana, joka kuvaa sitä parhaiten. Nämä kysymykset antavat rivinumeron sanalle, johon he viittaavat, joten se tekee niistä vähän vähemmän aikaa vieviä.

Esimerkki sanastosta asiayhteydessä:

Koska sitä käytetään rivillä 58, sana huumori Lähes tarkoittaa:

TO. persoonallisuus.
B. kapina.
C. mieliala.
D. komedia.

Tyyppi 4: Kehitys- ja toimintakysymykset

Kehitys- ja toimintakysymykset kysyvät kuinka tietty kappale tai lause toimii osan yhteydessä, miten väitteen kohta kehitetään tai miten kirjoittaja jäsentää osan. Nämä kysymykset antavat ymmärrystäsi siitä, miten ajatukset tulisi järjestää kirjallisesti yleensä tai miksi ne voidaan järjestää tietyllä tavalla tiettyä argumenttia varten.

Esimerkki kehitys- ja toimintakysymyksestä:

Toisen kappaleen (rivit 20–29) päätehtävä on:

TO. tunnistaa Armstrongin mentorit, kuten kuningas Oliver.
B. luettelo Armstrongin kehittyvän uran varhaisista tapahtumista.
C. ristiriitainen Armstrongin mielipiteet kuningas Oliverista ja Fletcher Hendersonista.
D. kuvaile Armstrongin yhdessä Fletcher Hendersonin kanssa kehittämää musiikkityyliä.

Tyyppi 5: Päätökysymykset

Päätökysymykset kysyvät sinulta tehdä päätelmiä, jotka perustuvat kohdasta löydetyn tiedon loogiseen laajentamiseen. Tämäntyyppiset kysymykset koetaan usein vaikeina ja subjektiivisina, mutta ne voidaan aina ratkaista katsomalla suoraan kohdassa esitettyä tietoa. He tarvitsevat vain pari muuta vaihetta ajatusprosessissasi.

Kalifornian osavaltion yliopiston san marcosin hyväksymisaste

Esimerkki päättelykysymyksestä:

Kohdasta voidaan kohtuudella päätellä, että nainen haluaa voimakkaimmin saavuttaa minkä tahansa seuraavista ominaisuuksista unelmoinnista?

TO. Rentoutuminen
B. Itsetietoisuus
C. Viihde
D. Itse hillintä

body_inception.jpg

Mistä hän tietää .... hän ei ole jo unessa? Minun on myönnettävä, että erikoistehosteet melkein häiritsivät minua tämän elokuvan pelkästä naurettavuudesta.

Kysymystyyppien jakautuminen

Tässä on kaavio, jossa luetellaan kaikki erilaiset kysymystyypit ACT-lukeminen -osiossa sekä niiden keskimääräiset jakaumat testissä:

kysymystyyppi Keskimääräinen kysymysten määrä Kysymysten prosenttiosuus
Iso kuva 4 10%
Pieni yksityiskohta 18 Neljä viisi%
Sanasto kontekstissa 3 8%
Kehitys ja toiminta 9 22%
Päättely 6 viisitoista%
Kaikki kysymykset 40 100%

ACT-lukeminen esittää aina neljän tyyppisiä kappaleita järjestyksessä jokaisessa testissä: Proosa / kirjallisuuskirjallisuus, yhteiskuntatieteet, humanistiset tieteet ja luonnontieteet. Käyn läpi uudet kysymystyypit uudelleen alla selittäen niiden jakautumisen testissä ja osoittavatko ne yleensä esiintyvän useammin tiettyjen aihealueiden kohdissa.

Ison kuvan kysymykset

Jokaisesta analysoidusta neljästä julkisesti saatavilla olevasta testistä löysimme neljä kysymystä, jotka voidaan lopullisesti tunnistaa kokonaiskuvakysymyksinä. Tämä kattaa pääkysymykset ja näkökulmat. Pohjimmiltaan, koska ACT-lukeminen -osiossa on neljä aihealuetta, sinun pitäisi odottaa näkevänne yksi iso kysymys aihealuetta kohti. Niihin kuuluu keskimäärin 4 lukukysymyksestä 40: stä, joten ne muodostavat vain noin 10% lukemisesta.

Pieni kuva / yksityiskohdat

Yksityiskohtaiset kysymykset ovat yleisimmät kysymykset ACT-lukemisessa. Analysoiduissa testeissä yksityiskohtaiset kysymykset koostuivat 12 - 21 kysymyksestä 40: stä, eli jopa puolet koko lukemisesta. Keskimäärin ne ovat noin 45% kustakin testistä.

Tämä on hyvä uutinen, koska yksityiskohtiin liittyvät kysymykset ovat yksinkertaisimpia! Nämä kysymykset tulivat lukemaan huolellisesti ja löytämään oikeat yksityiskohdat kohdasta. Ne koskevat enemmän ajanhallintaa kuin kriittistä ajattelua.

Washingtonin yliopiston täydentäviä esseitä

Sanasto kontekstikysymyksissä

Sanasto kontekstikysymyksissä muodosti suhteellisen pienen prosenttiosuuden kysymyksistä otoksistamme testeissä. Yhdessä testissä emme löytäneet yhtään! Keskimäärin voit odottaa olevan noin 3 sanastoa asiayhteyteen liittyvissä kysymyksissä niin Lukeminen-osiossa alle 10% kysymyksistä. Tämä tuo kotiin tosiasian, että sanaston tunteminen ei ole kovin tärkeää ACT: ssä - se on niin pieni osa testiä, että se ei tule olemaan merkittävä kokonaisuutena.

Sanasto kontekstikysymyksissä yleensä näkyvät useimmiten luonnontieteiden aihealueella , joten yhdessä lukuosion viimeisen kohdan tai kohdeparin kanssa.

Kehitys- ja toimintakysymykset

Kehitys- ja toimintakysymykset ovat toiseksi yleisin kysymystyyppi ACT-lukeminen -osiossa. Luultavasti näet siitä 7-10 toimintakysymystä lukemisosassa, joten noin 2 kutakin kohtaa kohden. He muodostivat noin 20% kysymyksistä jokaisessa analysoidussa testissä.

Kehitys- ja toimintakysymykset yleensä näy useimmiten humanististen tieteiden tai niiden parin kanssa , joten näet ne yleensä kysymyksissä 21-30.

Päätökysymykset

Päätökysymykset ovat myös yleisiä, mutta ne eivät ole yhtä yleisiä kuin toimintakysymykset. Se näyttää riippuvan testistä. Näin monenlaisen määrän kuinka monta päättelykysymystä testattiin; yhdessä testissä oli vain 3 ja toisessa 10. Päätelmäkysymykset muodostavat yleensä 15% kysymyksistä ACT-lukeminen -osiossa. Päätökysymykset ovat suhteellisen tasaisia ​​niiden jakautumisen suhteen aihealueiden välillä.

body_brain2.jpg

Aivosi valaistumisen jälkeen. Tämä tosiaankin hämmentää minua - eikö lampun pitäisi olla aivojesi yläpuolella? Miksi aivot ovat hehkulampun sisällä? Minulla ei ole kaikkia vastauksia.

Kuinka nämä tiedot vaikuttavat suhtautumistasi ACT-lukemiseen?

Tässä on muutama vinkki, joka perustuu kysymyksien jakeluun ACT-lukeminen -osiossa. Voit säästää aikaa räätälöimällä lähestymistapasi kysymystyyppeihin, joita näet useimmin.

Mukauta Passage-lukustrategiaasi

ACT Reading -osan suurin haaste ei ole kysymysten vaikeus - on aika. ACT Readingin aika loppuu monilla ihmisillä, koska he eivät ole vielä luoneet hyvää strategiaa kappaleiden lukemiseen. He liikkuvat liian hitaasti ja menettävät joitain kysymyksiä.

Koska yksityiskohdat ovat ACT: n yleisimpiä kysymyksiä, yksi strategia on ohita kohta aluksi ja mene suoraan kysymyksiin. Kysymyksissä, jotka koskevat tiettyä yksityiskohtaa, ei ole kriittistä tietää käytävän yleistä rakennetta. Sinun tarvitsee vain tehdä pieni haku ja löytää löytääksesi tarvittavat tiedot.

Kun vastaat yksityiskohtaisiin kysymyksiin, jotka muodostavat lähes puolet jokaisen osan kysymyksistä, sinulla on todennäköisesti riittävän vahva käsitys katkelman pääkohdasta vastaamaan haastavampiin päättelyihin, kehitykseen ja toimintaan sekä kokonaiskuvakysymyksiin. Sanasto asiayhteyteen liittyvissä kysymyksissä voidaan yleensä vastata lukematta ensin myös kohtaa, koska rivinumero annetaan.

Tietenkin, jos olet jo nopea lukija ja sinulla ei ole vaikeuksia lukemisessa olevan ajanpaineen kanssa, voit jatkaa lukemista ensin. Jotkut ihmiset mieluummin lueskelevat ja lähtevät sitten kysymyksiin, mutta sinun pitäisi tietää, että kysymystyyppien jakauma ACT: ssä tarkoittaa sitä sinun ei tarvitse lukea koko kohtaa ensin.

Huomiota yksityiskohtiin on avain

Kuten nyt tiedämme, vähän kuvaa / yksityiskohtia koskevat kysymykset ovat yleisin kysymystyyppi ACT: ssä. Tästä seuraa, että yksityiskohtien huomioiminen on kriittistä testissä! Haluan korostaa vielä kerran, että suurin osa näistä kysymyksistä ei ole niin kovia. Mikä vaikeuttaa heitä, on aikapaine sekä muutama hankala vastausvaihtoehto, joihin saatat joutua, jos kiirehdit.

Vältä tekemästä oletuksia, äläkä kiirehdi kysymystä läpi, jos voit välttää sen. Monet opiskelijoiden tekemistä virheistä ACT-lukeminen -osiossa voitaisiin välttää lukemalla huolellisemmin ja kiinnittäen huomiota avainsanoihin tai yksityiskohdat kohdasta. Jos sinulla on aikaa osan lopussa, palaa takaisin ja tarkista vastauksesi jotta voit olla varma, ettet ole lukenut mitään väärin.

Muista, että kaikki ACT-lukeminen -osan kysymykset, ei vain pienet yksityiskohdat, voidaan ratkaista onnistuneesti katsomalla tarkasti kohta ja löytää suora näyttö vastauksistasi.

Älä huoli liikaa sanastosta

Sanasto saa yleensä paljon huomiota standardoidussa testivalmistelussa, koska se antaa sinulle mahdollisuuden keskittyä johonkin konkreettiseen. Kysymysjakauman numeroista käy kuitenkin ilmi, että sanasto on melkein ei-kysymys ACT: stä.

Kontekstikysymyksissä on muutama sanasto, mutta näiden kysymysten sanat eivät ole erityisen edistyneitä. Nämä kysymykset edellyttävät vahvaa lukutaitoa joten voit ymmärtää vaihtelut yleisten termien merkityksissä kontekstin perusteella. Kohtaasi lukutaitosi on paljon kriittisempi kuin sanavarastosi, kun vastaat sanastoon kontekstikysymyksissä.

body_dictionary-1.jpg EI TÄNÄÄN!

Yhteenveto

On viisi tyyppiä kysymyksistä, joita kohtaat ACT-lukemisessa:

  • Iso kuva
  • Pieni yksityiskohta
  • Sanasto kontekstissa
  • Kehitys ja toiminta
  • Päättely

Yleisimpiä ovat pienet yksityiskohdat, sitten kehitys- ja toimintakysymykset, sitten päättelykysymykset ja lopuksi iso kuva ja sanasto kontekstikysymyksissä suunnilleen samalla taajuudella.

kysymyksiä, joita kysytään yliopistohaastattelun aikana

Näiden kysymysten jakautumista koskevien tietojen perusteella sinun tulisi:

  • Lue kohdat strategisemmin
  • Kiinnitä huomiota yksityiskohtiin
  • Vähennä sanavarojen opiskeluun käytettyä aikaa

Nyt kun tiedät kysymystyypit, jotka näet ACT-lukemisessa, voit tuntea olosi varmemmaksi valmistaudutessasi testiin!


Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kalifornian parhaat koulut | Burbankin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Burbank High Schoolista Burbank, CA.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

Pitäisikö minun mennä johonkin isosta 10 koulusta?

Oletko utelias osallistumaan johonkin Big Ten -koulusta? Tämä Big 10 -koulujen luettelo selittää Big Ten -yliopistojen hyvät ja huonot puolet ja auttaa sinua päättämään, mikä niistä sopii sinulle.

El Ranchon lukio | 2016-17 Rankings | (Pico Rivera,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta El Ranchon lukiosta Pico Riverassa, Kaliforniassa.

Kuinka kauan SAT kestää pitkään?

Kuinka paljon aikaa SAT-majoitukset antavat sinulle testipäivänä? Mikä on SAT: n pidennetty aika ja kuinka monta tuntia saat ylimääräistä? Lisätietoja täältä.

Kuinka päästä: Ole Miss Pääsyvaatimukset

Täydellinen luettelo: Minnesotan korkeakoulut + Sijoitukset / Tilastot (2016)

Haetaanko Minnesotan korkeakouluihin? Meillä on täydellinen luettelo Minnesotan parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää minne mennä.

SAT Prep: n lopullinen SAT-opinto-opas

Tämä täydellinen SAT-opas on paras kokoelma SAT-strategioita ja neuvoja, jotka ovat käytettävissä kaikkialla. Opit opiskelemaan SAT: lle ja testausvinkkejä pisteiden parantamiseksi.

10 parasta oikeinkirjoituspeliä, joilla voit parantaa sanataitojasi

Haluatko harjoitella oikeinkirjoitusta sanapelien avulla? Oppaamme sisältää parhaat oikeinkirjoituspelit lapsille ja aikuisille.

Rutgers, New Jerseyn osavaltion yliopisto - Newark SAT -pisteet ja GPA

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

1410 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Illinoisin yliopisto Springfieldin pääsyvaatimuksissa

Mitä sinun tulee tietää Desert Sands Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Desert Sands Charter Schoolista Lancasterissa, Kaliforniassa.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

1020 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Toimiiko musta siemenöljy todella? Tieteellinen analyysi eduista

Otatko huomioon mustan siemenöljyn hyödyt, kuten laihtuminen tai allergiat? Opi nigella sativan edut, mitä se ei auta ja mitkä annokset otetaan.

Weber State Universityn pääsyvaatimukset

18 vaikeinta ACT -englanninkielistä kysymystä koskaan

Haetko parasta ACT -pistettä? Haluatko haastaa itsesi? Tutustu näihin ACT -englanninkielisiin kysymyksiin ja opi lähestymään haastavimpiakin kysymyksiä.

Kuinka valmistautua yliopistoon: 31 vinkkiä valmistautumiseen

Valmistaudu yliopistoon? Täydellinen oppaamme kattaa kaikki keskeiset vaiheet valmistautumiseen yliopistoon yhdeksännestä luokasta alkaen.

Montana State University - Pohjois -pääsyvaatimukset

Yliopistoa edeltävät kesäohjelmat: Pitäisikö sinun mennä?

Harkitaankoulun aloittamista ennen kesäaikaa? Opastamme sinua, mitkä nämä ohjelmat ovat, mitä etuja ja miinuksia on, ja kuinka päättää, onko jokin oikea sinulle.

Clarken yliopiston pääsyvaatimukset

Saginaw Valley State Universityn pääsyvaatimukset

UC Merced Pääsyvaatimukset