Täydellinen AP Biology Review Guide vuodelle 2021

AP -biologian kokeen tarkistaminen voi tuntua pelottavalta. On niin paljon materiaalia peitettäväksi, ja suuri osa siitä on erittäin monimutkaista. Jos kuitenkin suunnittelet aikasi hyvin ja käytät sopivia oppimateriaaleja ja strategioita, voit odottaa erinomaisia ​​pisteitä tentissä.

Tässä artikkelissa annan sinulle yleiskuvan siitä, millainen AP -biologian tentti on, mitä sinun tarvitsee tietää ässääksesi ja miten voit käyttää opintoaikasi tehokkaasti ennen tenttiä perjantaina 14.5.2021 klo 8.00!body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mikä on AP -biologian kokeen muoto?

AP -biologian tentti on pitkä testi- tarkasti ottaen kolme tuntia . Vuodesta 2020 alkaen biotesti tehtiin joitakin tärkeitä rakenteellisia muutoksia kysymysten ja muodon kannalta, joten on tärkeää, että tiedät mitä odottaa ja miten testi on rakennettu.

Kuten muut AP-testit, AP Biology koostuu kahdesta osasta: monivalintaosa ja vapaa vastaus -osa, joista jokainen on arvoltaan 50% kokonaispisteestäsi. Nämä osiot on sitten jaettu edelleen erityyppisiin kysymyksiin.

Monivalintaosa on ensimmäinen osa. Se koostuu 60 monivalintakysymystä ja kestää tunnin ja 30 minuuttia. Jokainen kysymys sisältää neljä vastausvaihtoehtoa. (Vuodesta 2013 vuoteen 2019 tässä AP Bio -testin osassa oli 63 monivalintakysymystä ja kuusi ruudukkokysymystä.)

Vaikka sinulla on yksi minuutti kullekin kysymykselle, suosittelen pitämään vauhtisi alle minuutissa kysymystä kohti ensimmäisen osion läpi. Näin saat jonkin verran lisäaikaa lopussa palataksesi takaisin ja vastaamaan kaikkiin vaikeisiin kysymyksiin, jotka ohitit tai arvasit.

Testissä ei ole arvausrangaistusta, joten sinun on vastattava jokaiseen kysymykseen, vaikka sinulla ei olisi aavistustakaan, mikä vaihtoehto on oikea (kun olet tietysti yrittänyt selvittää sen!).

Vapaa vastaus -osa, joka kestää myös tunnin ja 30 minuuttia, koostuu kuusi kysymystä: neljä lyhyen vastauksen kysymystä ja kaksi pitkää kysymystä. Lyhyen vastauksen kysymykset ovat arvoltaan 4 pistettä, kun taas pitkät kysymykset ovat arvoltaan 8-10 pistettä. (Vuodesta 2013 vuoteen 2019 tässä Bio-osiossa oli kaksi pitkää kysymystä ja kuusi lyhyen vastauksen kysymystä.)

Sinun on vauhdittava itseäsi viisaasti tässä osassa. Tasaisesti jaettuna tämä tarkoittaa, että saat 15 minuuttia per kysymys. Kuitenkin, yritä käyttää enintään 10 minuuttia jokaiseen lyhyeen vastaukseen. Suosittelen ensin tekemään lyhyitä vastauksia lämmittääksesi itseäsi.

mitä horoskooppimerkki kalat tarkoittaa

Jos sitten hallitset aikasi hyvin, sinulla on oltava vähintään 20-25 minuuttia aikaa jokaiselle pitkälle ilmaiseen vastaukseen.

Tässä on kaavio, joka näyttää AP Biology -kokeen nykyisen muodon:

Monivalintaosa Vapaan vastauksen osasto
Aika 90 minuuttia 90 minuuttia
# kysymyksiä 60 monivalintakysymystä 4 lyhyttä vastausta, 2 pitkää kysymystä
Prosenttiosuus kokonaispisteistä viisikymmentä% viisikymmentä%

Ja vain asian selventämiseksi, tässä testissä näytettiin vuosina 2013-2019:

Monivalintaosa Vapaan vastauksen osasto
Aika 90 minuuttia 90 minuuttia
# kysymyksiä 63 monivalintakysymystä, 6 ruudukkokysymystä 6 lyhyen vastauksen kysymystä, 2 pitkää kysymystä
Prosenttiosuus kokonaispisteistä viisikymmentä% viisikymmentä%

AP Biology -tentti on maraton, ei sprintti. Jos se auttaa, voit testin aikana miettiä, kuinka onnekas olet testin suorittamisessa etkä juokse todellista maratonia.

Miltä kysymykset näyttävät AP -biologian tentissä?

Tiedät nyt AP Biology -testin yleisen muodon, mutta miltä kysymykset todellisuudessa näyttävät? Ja millaisia ​​aiheita he testaavat? Katsotaanpa.

Monivalinta kysymykset

Muistutuksena, että AP Bio -kokeessa on 60 monivalintakysymystä. Nämä voivat olla erillisiä (eli ne ovat itsenäisiä kysymyksiä) tai ne voivat olla joukossa muita kysymyksiä.

Tässä on esimerkki monivalintakysymyksestä saatat nähdä kokeessa:

Et välttämättä tarvitse paljon syvällistä biologiatietoa vastataksesi tähän. Vastaus on A. koska kaasun kokonaistilavuus ei muuttuisi (ja hapen kulutus olisi mittaamaton), ellei organismien tuottamaa hiilidioksidia poistettaisi ympäristöstä.

Voit nähdä tämän kysymyksen sisältämistä tiedoista. Tämä kysymys on osa kolmen kysymyksen ryhmää, jotka liittyvät kokeiluun ja tietokaavioon. Näet monia tällaisia ​​kysymysryhmiä monivalintaosassa.

Grid-In kysymykset

Vuosina 2013--2019 AP Biology -kokeen monivalintaosassa oli kuusi matematiikkaan perustuvaa ruudukkokysymystä. Vuodesta 2020 alkaen kuitenkin tentissä ei enää ole ruudukkoja. Kesä!

Lyhyen vastauksen kysymykset

AP Biology -kokeen toisessa osassa saat neljä lyhyen vastauksen kysymystä (kahden pitkän kysymyksen lisäksi). Nämä kysymykset keskittyvät seuraaviin aiheisiin:

 • Tieteellinen tutkimus
 • Käsitteellinen analyysi
 • Mallin tai visuaalisen esityksen analyysi
 • Tietojen analysointi

Tässä on esimerkki lyhyestä vapaasta vastauksesta vuoden 2013 tentistä:

Tämä kysymys edellyttää ymmärrystä siitä, miten evoluutio muokkaa uusien lajien muodostumista (yksi AP -biologian 'suurista ideoista', josta puhun seuraavassa osassa).

Saadaksesi oikean vastauksen, sinun täytyy tietää tosiasiat evoluutiosta - mutta sinun on myös voitava soveltaa tätä tietoa tehdäksesi johtopäätöksiä tästä skenaariosta.

Siksi syvempi ymmärrys AP Biologyn pääaiheista on niin kriittinen: ero tosiasioiden tuntemisen ja sen toiminnan ymmärtämisen välillä voi olla yllättävän suuri.

Pitkiä kysymyksiä

Neljän lyhyen vastauksen kysymyksen lisäksi, jotka saat AP Bio -kokeen toisessa osassa, saat kaksi pitkää kysymystä. Molemmat keskittyvät 'kokeellisten tulosten tulkintaan ja arviointiin', joista toinen vaatii piirtämistä (per College Boardin kuvaus ).

Tässä on esimerkki pitkästä kysymyksestä:

toisen asteen funktion kärkimuoto

Tämä kysymys on raskas analyysille, eikä se pelkästään testaa suoraa biologista tietämystäsi. Täällä sinun on voitava lukea ja ymmärtää kaaviot ja taulukot, jotta voit käyttää niitä vastauksen esittämiseen kysymykseen.

Jälleen kerran ymmärrys evoluutiosta ja kyky soveltaa tätä tietoa tiettyyn skenaarioon on kriittinen.

Mitä aiheita AP -biologian tentti kattaa? 4 suurta ideaa

Oppilaitoksen hallituksen mukaan Kurssikuvaus , AP Bio on siirtänyt painopisteensä sisällöllisestä, muistiin perustuvasta opetussuunnitelmasta, joka määritti kurssin ja kokeen aiemmin, tulee enemmän konseptivetoinen testi.

Tavoitteena on, että opiskelijat saavat syvemmän käsitteellisen käsityksen biologian aiheista. Perustelutaidot ja tieteellisen tutkimusprosessin tuntemus ovat tärkeämpiä AP Biology -testin nykyisessä versiossa kuin koskaan aikaisemmin.

College Board on yrittänyt rakentaa kokeen siten, että sisältötiedot ja päättelykyvyt kietoutuvat toisiinsa. Tämä voi olla sekä hyvää että huonoa. Hyvä on se sinun ei välttämättä tarvitse muistaa niin paljon pieniä tietoja; huono on, että se voi olla vaikeampi opiskella tällaista testiä varten joka kattaa abstrakteimmat tiedon muodot. (Lisätietoja siitä, miten voit hallita tätä, on 'Kuinka tarkistaa' -osiossa!)

AP Bio -tentti ja opetussuunnitelma kokonaisuudessaan keskittyvät ymmärrykseesi siitä, mitä College Board viittaa siihen neljä suurta ideaa, 'jokaiseen kuuluu useita eri aiheita.

Menestyksesi AP Bio -kokeessa perustuu viime kädessä siihen, että pystyt yhdistämään tietyt käsitteet kurssin määrittäviin yleisiin suuriin ideoihin.

Mitä nämä suuret ideat sitten ovat?

Suuri idea 1: Evoluutio

Pääasia: Evoluutioprosessi ohjaa elämän monimuotoisuutta ja yhtenäisyyttä

Käsitellyt aiheet:

 • Luonnonvalinta
 • Hardy-Weinberg
 • Biologinen monimuotoisuus ja organismien luokittelu

Charles Darwin meni naimisiin serkkunsa kanssa. Luulisi hänen tietävän paremmin.

Suuri idea 2: Energia

Pääasia: Biologiset järjestelmät käyttävät energiaa ja molekyylin rakennuspalikoita kasvamaan, lisääntymään ja ylläpitämään dynaamista homeostaasia

Käsitellyt aiheet:

 • Molekyylibiologia
 • Biologiset järjestelmät ja reaktiot
 • Fotosynteesi
 • Soluhengitys
 • Solun rakenne
 • Solukalvon ominaisuudet (diffuusio ja osmoosi, proteiinit)
 • Termodynamiikka/homeostaasi
 • Immuunivaste

Fotosynteesi on paljon tyylikkäämpää kuin syöminen. Toisaalta kukat eivät koskaan maistu jäätelöltä, joten olen vähän pahoillani niistä.

Suuri idea 3: Tiedon tallennus ja siirto

Pääasia: Elävät järjestelmät tallentavat, hakevat, välittävät ja reagoivat elämänprosesseihin olennaisiin tietoihin

Käsitellyt aiheet:

 • Geenit ja geenimutaatiot
 • DNA/RNA
 • Solusykli (mitoosi, meioosi) ja soluviestintä
 • Mendel ja perintölait
 • Virukset
 • Endokriininen järjestelmä
 • Hermosto

Deoksiribonukleiinihappo: Se on DNAmazing! ™

Suuri idea 4: Järjestelmien vuorovaikutus

Pääasia: Biologiset järjestelmät ovat vuorovaikutuksessa, ja näillä järjestelmillä ja niiden vuorovaikutuksilla on monimutkaisia ​​ominaisuuksia

Käsitellyt aiheet:

 • Entsyymit
 • Laitoksen rakenne ja järjestelmät
 • Verenkiertoelimistö
 • Ruoansulatuselimistö
 • Tuki- ja liikuntaelimistö
 • Ekologiset periaatteet

Hauska ruoansulatuskanavan fakta: jos syöt vesimelonin siemeniä, vesimeloni kasvaa vatsasi sisällä. Ihanteellinen ilmasto vesimelonin kasvulle on 96 astetta ja erittäin hapan.

Laboratorioiden merkitys

Kaiken tämän sisällön taustatietojen lisäksi on tärkeää ymmärtää laboratoriojasi ja tieteellisiä kokeita ohjaavia perusperiaatteita. Jos tiedät kokeellisen suunnittelun yksityiskohdat, ansaitset paljon pisteistä AP Bio -kokeessa.

Tärkeitä laboratorioaiheita ovat seuraavat:

 • Keinotekoinen valinta
 • Evoluution mallinnus
 • DNA -sekvenssien vertailu
 • Diffuusio ja osmoosi
 • Fotosynteesi
 • Soluhengitys
 • Mitoosi ja meioosi
 • Bakteerien muutos
 • DNA: n restriktioentsyymianalyysi
 • Energiadynamiikka
 • Hiki
 • Eläinten käyttäytyminen
 • Entsyymikatalyysi

Mikroskoopit osoittavat meille, että ympärillämme oleva maailma on paljon kammottavampi ja karkeampi kuin koskaan kuvittelimme.

AP Biology Review Preview: 4 tärkeintä vinkkiä, jotka on pidettävä mielessä

Tässä osassa annan sinulle joitain alustavia tutkimusvinkkejä, jotka auttavat sinua saamaan kaiken irti AP Biology -katsausajasta.

arizonan osavaltion yliopiston pisteet

Vinkki 1: Suunnittele aikasi

Ensinnäkin sinun pitäisi ajattele, kuinka paljon aikaa sinulla on jäljellä ennen AP -testiä. Tämä vaikuttaa opintosuunnitelmasi rakenteeseen. Jos käytät muita AP -luokkia tai sinulla on paljon henkilökohtaisia ​​sitoumuksia yleensä, sinun kannattaa aloittaa aikaisemmin riippuen luottamuksestasi materiaaliin.

Harkitse aikataulua ja aikaa, jonka olet valmis käyttämään AP Biology -ohjelmaan. Koska tällä kurssilla on niin paljon sisältöä, mielestäni 20 tunnin opiskelu on kohtuullinen tavoite. Jos kuitenkin huomaat, että teet jo pisteitä korkealla tasolla (korkea 4 tai missä tahansa viiden alueen alueella), voit tavoitella vain noin 10 tuntia.

Sinun tulisi tasapainottaa aikasi suhteellisen tasaisesti materiaalin opiskelun ja harjoitustestien välillä. AP Biossa saatat hyötyä siitä, että käytät vähän enemmän aikaa testaamiseen.

Koska testi on nyt suunnattu enemmän analyyttisten taitojen arvioimiseen, todellisten testikysymysten harjoittaminen voi auttaa sinua enemmän kuin vain sisällön muistaminen (vaikka molemmat ovat edelleen tärkeitä!). Annan sinulle lisätietoja käytännön testien käytöstä ja materiaalien tehokkaasta tarkastelusta hetkessä.

Vinkki 2: Käytä sopivia tarkastusmateriaaleja

Oikeiden tarkastelumateriaalien käytön merkitystä ei voi liioitella, etenkin AP Biology -tapauksessa. Testin äskettäisten muutosten myötä On tärkeää, ettet käytä vanhoja oppimateriaaleja ja oletat, että ne antavat sinulle kaikki tarvittavat työkalut menestyäksesi uudessa muodossa.

Valitettavasti, koska AP Biology -kokeen uusin versio aloitettiin vasta vuonna 2020, siihen ei ole niin paljon arvostelukirjoja.

Silti, koska sisällössä ei ole tapahtunut paljon muutoksia testiversion 2013--2019 ja nykyisen version välillä, on OK käyttää kirjoja, jotka kohdistuvat vuosien 2013–2019 AP-biologian tenttiin. Muista vain, että sinun ei tarvitse tehdä ruudukkokysymyksiä ja voit ohittaa kolme monivalintakysymystä. Lisäksi sinun pitäisi tehdä vain neljä kuudesta lyhyen vastauksen kysymyksestä.

Joitakin opiskelijoiden mielestä hyödyllisimpiä arvostelukirjoja ovat CliffsNotes ' AP Biology, 5. painos sisällön tarkasteluun ja Sterling'siin AP Biology Practice Kysymyksiä käytännön kysymyksiin, jotka antavat sinulle hyvän käsityksen siitä, millainen testi on.

Pearsonin Valmistautuminen biologian AP -tenttiin Sillä on myös vankka määrä positiivisia arvosteluja ja se voi olla hyvä lähde käytännön vapaiden vastausten kysymyksille.

Vältä käyttämästä käytännön kysymyksiä, jotka ovat peräisin kokeista ennen vuoden 2013 testiä, kun jotkut rajuimmat muutokset toteutettiin. Saatat silti pystyä käyttämään vanhempia kysymyksiä muistin virkistämiseksi tietyistä aiheista, mutta ne eivät varsinaisesti valmista sinua nykyisen AP Biology -testin kysymysten analyyttisempaan kehykseen.

Lisäksi College Board tarjoaa nyt suuren online -resurssin nimeltä AP Luokkahuone , jonka avulla oppilaat voivat olla vuorovaikutuksessa opettajien kanssa, suorittaa läksyjä ja saada palautetta tehtävistä sekä saada pääsyn AP Bio -testin tarkastusmateriaaleihin, mukaan lukien oikeita käytännön kysymyksiä. Käytät College Boardin opiskelijatilisi kirjautumistietoja päästäksesi AP Classroomiin. Kun olet kirjautunut sisään, voit käyttää eri osiota kullekin käyttämällesi AP -luokalle.

Vinkki 3: Muistaminen ei riitä

Vaikka AP Biology sisältää edelleen melko paljon muistiinpanoja, et voi keskittyä yksinomaan sisältötietoon ja olettaa, että pärjäät testissä erinomaisesti.

AP Bio -kysymykset testaavat kriittisen ajattelun taitojasi ja loogisia päättelykykyjäsi sekä yleistä tietämystäsi biologiasta. Siksi on niin tärkeää, että vietät huomattavan paljon aikaa harjoittelukysymysten tekemiseen sisällön tarkistamisen lisäksi. Älä anna testin yllättää!

Vinkki 4: Älä unohda laboratorioita

Vanhojen laboratorioiden palaaminen ei ole kovin hauskaa (no, se ei ollut minulle), joten saatat houkutella jättämään ne huomiotta ja keskittymään vain sisällön tutkimiseen laboratoriokontekstin ulkopuolella.

Yritä välttää tätä kiusausta! Käy läpi laboratoriot ja varmista, että ymmärrät niiden menetelmät ja tulosten perustelut. Tieteellisen menetelmän ja hyvän kokeen komponenttien ymmärtäminen on avain AP Bio -kokeen suorittamiseen.

Mitä enemmän laboratoriotutkimuksia teet, sitä mukavammin tunnet olosi testin aikana.

Muistatko laboratorion, jossa sulatit kokonaiset puut salaperäiseksi vihreäksi seerumiksi? Ei? No sitten kannattaa opiskella!

AP-biologian kokeen tarkistaminen: 5-vaiheinen opas

Kun opiskelet tenttiä varten, seuraa alla olevia viittä vaihetta varmistaaksesi, että AP Bio -katsauksesi on mahdollisimman perusteellinen ja tehokas.

Vaihe 1: Suorita diagnostiikkatesti

AP Biology -katsauksesi ensimmäinen vaihe on ota harjoitustesti niin näet, kuinka paljon sinun on opiskeltava ja mitkä alat tarvitsevat eniten työtä.

Sinun pitäisi suorittaa ensimmäinen täydellinen harjoitustesti viimeistään toisen lukukauden alussa. Voit käyttää harjoitustestiä arvostelukirjasta tai etsiä harjoitustestiä verkossa. Edellisessä osassa mainitsemissani katsauskirjoissa on hyödyllistä materiaalia.

Kun suoritat harjoitustestin, varmista, että se on kokeen uusin versio 2020 (tai jos et löydä tätä, ainakin versio vuosilta 2013-2019). Jos näet käytännön testejä, joissa on 100 monivalintakysymystä ensimmäisessä osassa, katsot hyvin vanhaa versiota AP Bio -kokeesta! Et voi luottaa tämän version pisteisiisi saadaksesi selkeän kuvan siitä, missä olet uudessa testissä.

Vaihe 2: Laske pisteet ja aseta tavoite

Kun olet tehnyt diagnostisen testin, voit laskea pisteesi 1-5 AP-asteikolla. Edellä mainitun CliffsNotes -tarkastelukirjan mukaan voit arvioida pisteesi seuraavalla menetelmällä:

painotettu gpa vs painottamaton gpa
 • Kerro kohdassa 1 oikein vastattujen kysymysten määrä 0,725: llä
 • Kerro osiossa 2 ansaitsemiesi pisteiden määrä 1,25: llä
 • Yhdistä nämä kaksi numeroa yhteen saadaksesi raakapisteet

Sitten, muuntaa raakapisteet AP -pisteiksi käyttämällä seuraavaa kaaviota:

Raaka yhdistelmäpisteet

AP -pisteet

60-100 5
50-59 4
41-49 3
33-40 2
0-32 1

Jos esimerkiksi sait 42 kysymystä oikein monivalintaosiossa ja ansaitsit 25 pistettä vapaa vastaus -osiosta, raakapisteesi olisi (42 * .725) + (25 * 1,25) = 61,7 = juuri tuskin luokkaan 5!

Tämä ei ota huomioon käyrää, joka on erilainen joka vuosi, mutta sen pitäisi antaa sinulle karkea käsitys siitä, missä seisot. Ellet pisteitä todella korkealla 5 (90+), sinun pitäisi silti käyttää hieman opintoaikaa varmistaaksesi, että olet täysin valmis.

Jos saat pienen pistemäärän (1 tai 2), saatat asettaa tavoitteeksesi nostaa pisteesi arvoon 3. Muista tämä jotkut koulut eivät hyväksy 3 -lukuja korkeakoulun luotto , joten sinun kannattaa tavoitella korkeammalle, kun olet saavuttanut tämän ensimmäisen virstanpylvään.

Useimmat oppilaitokset pitävät 4: tä AP -luoton vakiorajana, joten sinun pitäisi kokeilla vähintään 4, jos haluat päästä alkuun yliopistossa. Kun olet tehnyt pisteitä jatkuvasti tämän kokeen 3 alueella, voit asettaa tavoitteeksesi 4 tai 5.

Vaikka olet jo AP -biologian tasolla 4 tai 5, sinulla on todennäköisesti vielä parantamisen varaa. On mukavaa päästä harjoituksiin, jotta tunnet olosi mukavaksi todellisessa testissä.

Riippuen siitä, kuinka paljon sinun on parannettava ja kuinka kauan haluat levittää valmistautumistasi, saatat keksiä erilaisia ​​suunnitelmia. Jos haluat parantaa 1 AP: n pistemäärää, voit päästä eroon opiskelusta vain noin kaksi kuukautta etukäteen. Toisaalta, jos toivot parantavasi kahdella tai useammalla pisteellä, yritä aloittaa lukuvuoden puolivälissä välttääksesi ahdistusta.

Luottamus on avainasemassa. Jos sinun on käytettävä työpukua testissä saadaksesi itsesi hallintaan, mene siihen (en ole vastuussa säälimättömästä pilkasta, jonka kestät ikäisiltäsi).

Vaihe 3: Analysoi virheesi

Tämä on tarkasteluprosessin kriittisin osa, ja se on erityisen tärkeää AP Biologylle. On paljon opittavaa materiaalia, etkä halua tuhlata aikaa jo käsittelemiesi käsitteiden tarkasteluun.

Selvitä virheet diagnostiikkatestissä nähdäksesi, missä eniten virheitä tapahtui ja miksi. Keskittyivätkö virheesi enemmän taustatietojen tietämättömyyteen tai vaikeuksiin testissä esitettyjen skenaarioiden analysoinnissa (toisin sanoen tiesit tiedot, mutta et pystynyt vastaamaan kysymykseen, koska se sekoitti sinua)?

Sinulla on todennäköisesti vähän jokaista virhetyyppiä, mutta jos toinen on yleisempi kuin toinen, ota se huomioon opintostrategiassa. Esimerkiksi ei olisi hyvä jatkaa poraamista perustiedoista, jos suurin osa virheistäsi johtuu monimutkaisten kysymysten vääristä tulkinnoista tai kaavioiden lukemisesta väärin. Haluat käyttää vähemmän aikaa biologisten termien tarkistamiseen ja enemmän realistisiin käytännön kysymyksiin.

Jopa näissä tapauksissa sinulla on todennäköisesti vielä ainakin muutama sisältötietoon liittyvä ongelma. Kun käyt läpi virheitäsi, pidä muistiinpanoissasi tai arvostelukirjassasi käynnissä oleva luettelo ideoista, jotka sinun on tarkasteltava uudelleen. Jos et ole varma siitä, ettet tunne tiettyä aihetta, sinun on kiinnitettävä erityistä huomiota tähän aiheeseen valmistelussa.

Saatat myös huomata huolimattomuudesta tai aikapaineesta johtuvia virheitä, jotka eivät liity suoraan materiaalin tuntemukseen tai kysymyksen ymmärtämiseen. Tässä tapauksessa sinun on harkitse peruskoestrategioidesi tarkistamista. Tarkastelen tätä tarkemmin seuraavaksi.

Tee harjoitustestiä etsivä työ! Minä ajatella tämä on etsivä. Joko se tai satunnainen kaveri, joka tupakoi piippua ja yrittää selvittää, kuinka pahalta nenässä oleva näppylä näyttää.

Vaihe 4: Korjaa virheet

Voit muuttaa tentin ottamisstrategioita ja tarkastella tehokkaasti käsitteitä, joita et ymmärtänyt, muutamalla tavalla.

mitkä ovat sateenkaaren värit

Ilmeinen ensimmäinen askel on palaa oppikirjaasi, muistiinpanoihisi tai luotettavaan AP Bio -arviointikirjaasi (tai jopa kaikkiin kolmeen) ja harjaa unohtamasi tiedot. Joskus biologian kannalta tämä voi olla hieman ylivoimaista materiaalin monimutkaisuuden vuoksi.

Jos yrität ymmärtää järjestelmiä tai prosesseja, suosittelen testaamaan itseäsi piirtämällä kaaviot niiden toiminnasta. Näin voit luoda yhteyksiä tekstissä esitettyjen kuivien tosiasioiden ja järjestelmässä tapahtuvan biologisen todellisuuden välille. Se auttaa sinua paitsi sisältötietojesi lisäksi myös kyvyssäsi analysoida testiin liittyviä skenaarioita. Voit käyttää tätä strategiaa moniin AP Biology -käsitteisiin, ja se helpottaa niiden ymmärtämistä.

Jos haluat korjata muut virheesi, jotka liittyvät enemmän kysymysten ymmärtämiseen, sinun on keskityttävä vastaavien käytännön kysymysten tekemiseen. Ehdotan hankkimista Sterlingin AP biologian käytännön kysymyksiä joihinkin kysymyksiin, jotka on järjestetty loogisesti aihealueen mukaan ja jotka ovat hyvin linjassa uuden tenttiformaatin kanssa.

Harjoittelun lisääminen on myös hyvä lääke huolimattomiin virheisiin ja ajanhallintaongelmiin. Voit oppia tunnistamaan kunkin kysymyksen keskeiset osat paremmin ja välttämään häiriötekijöitä, jotka saattavat viedä sinut pois.

Korostetaan kysymyksen tärkeimmät kohdat voi olla hyvä strategia, jos olet altis huolimattomille virheille. Jos ajanhallinta on ongelma, mieti, miksi aika saattaa loppua. Viipyitkö liian kauan vaikeiden kysymysten parissa? Muista se se on fiksu idea ohittaa kysymyksiä, jotka tuottavat sinulle paljon ongelmia (eli he eivät ole vastuussa minuutin kuluessa) ja palaa niihin myöhemmin, kun olet käynyt läpi koko osion.

Harjoitus tekee mestarin. Ehkä voit säveltää AP Biology -kappaleen muistamaan asioita. 'Nyt entsyymit ... RIKKAA ALAS!'

Vaihe 5: Tee uusi testi ja toista edelliset vaiheet

Nyt kun olet analysoinut ja korjannut virheesi diagnostiikkatestissä ja tehnyt kohdennetumpia tutkimuksia, on aika suorittaa toinen harjoitustesti.

Pisteet tämä uusi testi ja toista sitten vaiheet 3 ja 4. Sinun pitäisi huomata parannuksia, kun jatkat tämän prosessin toistamista ja perehdyt AP -biologian kokeen muotoon ja sisältöön.

Jos et huomaa positiivisia muutoksia testistä toiseen, saattaa olla aika arvioida uudelleen tarkastelutekniikoitasi. Riippuen siitä, kuinka aikaisin aloitat opiskelun AP Bio -testiä varten ja kuinka paljon haluat parantaa, voit käydä nämä vaiheet läpi kerran, kahdesti tai seitsemän kertaa.

Jatka prosessia, kunnes saavutat tavoitteesi tai opintoaika loppuu!

Johtopäätös: AP Biology Review Guide

AP Biology -testi on pitkä tentti, ja se kattaa laajan materiaalivalikoiman.

Äskettäin testi päivitettiin keskittymään vähemmän tietojen palauttamiseen ja enemmän analyyttiseen ajatteluun, joka voi olla hyvää ja pahaa. Toisaalta sinun ei tarvitse luottaa muistiin niin paljon. Toisaalta AP -pisteet riippuvat suuresti kyvystäsi ajatella läpi monimutkaisia ​​skenaarioita, jotka esitetään testissä.

Lisäksi, testiin tehtiin joitakin rakenteellisia muutoksia vuonna 2020. Näihin keskeisiin muutoksiin sisältyi siirtyminen 69 monivalintakysymyksen kysymyksestä vain 60 kysymykseen ja lyhyiden vastausten määrän vähentäminen kuudesta neljään. Ruudukkokysymyksiä ei myöskään enää tule.

Omassa AP Biology -katsauksessa sinun tulee käydä läpi kaikki kurssilla oppimasi tiedot. Kuitenkin, sinun tulisi myös käyttää huomattava määrä aikaa testaamiseen jotta voit oppia ajattelemaan niin kuin testi haluaa sinun ajattelevan.

Jos suunnittelet opintoaikasi viisaasti ja opit ratkaisemaan sinulle vaikeimmat kysymykset, olet matkalla kohti suurta AP Bio -pistettä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.