College Waitlist: Mitkä ovat mahdollisuutesi päästä sisään?

feature_girl_waiting

Odotuslistan saaminen korkeakoulussa ei todellakaan ole huono asia - hakemuksesi oli tarpeeksi hyvä, jotta sitä ei hylätä! - mutta se on ehdottomasti epämiellyttävä paikka. Loppujen lopuksi, kun olet yliopiston odotuslistalla, et tiedä, hyväksytäänkö sinut vai ei, ja se yksin aiheuttaa ahdistusta.

Onneksi voit tehdä monia asioita lisätäksesi odotuslistalta poistumisen todennäköisyyttä. Tässä artikkelissa kerromme, miten yliopiston odotuslista toimii, mitä on tehtävä, jos olet joutunut jonotuslistalle, ja kuinka nostaa korkeakoulusi odotuslistan mahdollisuuksia, jotta voit osallistua unelmiesi kouluun.

Mikä on yliopiston odotuslista ja miten se toimii?

Mitä se tarkoittaa, jos korkeakoulu tai useat oppilaitokset ovat asettaneet sinut jonotuslistalle?

Yliopiston odotuslista on luettelo hakijoista, joille koulu saattaa tarjota tai ei. Nämä hakijat ovat pääasiassa pidätetty korkeakoulussa ja heidät olisi hyväksytty, jos tilaa olisi ollut. Hakijoiden kokonaismäärä, joka tarjottiin paikkaa yliopiston odotuslistalle, vaihtelee koulun ja vuoden mukaan.

Jos sinulle tarjotaan paikka korkeakoulun odotuslistalla, voit joko hyväksyä kutsun ja sallia nimesi lisäämisen siihen tai hylkää heti, jos et halua odottaa pääsypäätöstä tai olet jo päättänyt osallistua toiseen korkeakouluun.

Hakijat hyväksytään yleensä vain jonotuslistalta 1. toukokuuta jälkeen, tai päivämäärä, johon mennessä hyväksyttyjen opiskelijoiden on toimitettava päätöksensä osallistua valitsemaansa korkeakouluun yhdessä palautettavan takuumaksun kanssa.

Korkeakoulut alkavat yleensä ottaa opiskelijoita vastaan ​​jonotuslistalta jos ja vain jos heidän on täytettävä enemmän paikkoja fuksiluokassaan. Pohjimmiltaan, kun 1. toukokuuta määräaika on kulunut umpeen, jos tarpeeksi hakijoita ei ole päättänyt osallistua, koulu alkaa hyväksyä hakijoita odotuslistalta toivoen, että he hyväksyvät tarjouksen. SISÄÄN aitlist -hyväksynnät ilmestyvät usein vähitellen toukokuun, kesäkuun, heinäkuun ja joskus jopa elokuun ajan juuri ennen lukuvuoden alkua.

Tietysti, kaikki jonotuslistalla olevat eivät pääse sisään. Itse asiassa jotkut oppilaitokset saattavat ottaa vastaan ​​vain muutaman opiskelijan tai jopa yhtään opiskelijaa yhden vuoden aikana!

esimerkkejä vakuuttavasta puheenvuorosta

Lopuksi, jotkut yliopistojen odotuslistat sijoittavat hakijat siihen. Joten jos olet korkealla, sinut hyväksytään todennäköisemmin odotuslistalta. Useimmat korkeakoulut eivät kuitenkaan sijoittele jonotuslistalla olevia hakijoita ja tekevät sen sijaan pääsypäätöksensä muiden tekijöiden perusteella, kuten mitä pääaineita he haluavat edustaa ja mitkä hakijat todennäköisimmin osallistuvat, jos heidät hyväksytään.

body_casino_gamble_lucky Kuinka onnekas koet olevasi?

Mitkä ovat mahdollisuutesi jäädä pois yliopiston odotuslistalta?

Jos olet jonotuslistalla unelmakoulussasi, luultavasti ihmettelet, mitä todennäköisyyksiä on saada jonotuslistalta ja siirtyä täydelliseen hyväksyntään.

Mahdollisuutesi päästä pois yliopiston odotuslistalta riippuu ensisijaisesti viidestä tekijästä:

 • Kuinka monta paikkaa koulu tarvitsee täytettäväksi fuksiluokalleen. Mitä vähemmän paikkoja on, sitä epätodennäköisempää on, että sinut poistetaan jonotuslistalta. Sitä vastoin, mitä enemmän paikkoja on saatavilla, sitä todennäköisemmin sinulle tarjotaan sijoitus.
 • Mitä pääaineita, sijainteja jne. Koulu haluaa edustaa fuksi -luokassaan. Jos esimerkiksi koulu ei hyväksynyt riittävästi insinöörityöntekijöitä, se todennäköisesti ottaa ensin insinööritoimistot pois odotuslistaltaan.
 • Kuinka todennäköisesti osallistut kouluun, jos hänet hyväksytään. Tämä tekijä riippuu lähinnä siitä, kuinka kiinnostunut olet oppilaitoksesta ja oletko aktiivisesti osoittanut kiinnostuksesi osallistua (selitämme, kuinka voit tehdä tämän seuraavassa osassa). Carnegie Mellon ylläpitää ensisijaista odotuslistaa esimerkiksi hakijoille, joiden ensimmäinen vaihtoehto on CMU.
 • Kuinka vahva sovelluksesi kokonaisuudessaan on, erityisesti verrattuna muihin odotuslistalla oleviin hakijoihin. Vaikka tämä on mahdotonta tietää, jos sinulla on vahvoja ominaisuuksia, kuten SAT -pistemäärä tai GPA, joka on selvästi korkeampi kuin koulun 75. prosenttipiste, olet todennäköisesti paras ehdokas pääsylle.
 • Kuinka korkealla sijalla olet odotuslistalla (jos koulu luokittelee hakijat).

Lopulta, kuinka todennäköistä on, että sinut hyväksytään jonotuslistalta, riippuu todella koulusta, jossa olet jonotuslistalla. Erittäin suositut ja valikoivat koulut saavat vuosittain hakemuksia tuhansilta päteviltä opiskelijoilta - joista monet päätyvät jonotuslistalle -, joten on erittäin vaikeaa määrittää, kuinka hyvä todennäköisyys on päästä sisään.

Lisäksi, hakuvuosi voi vaikuttaa suuresti siihen, kuinka monta hakijaa korkeakoulu päättää hyväksyä jonotuslistansa. Tämä johtuu siitä, että sekä hakijoiden laatu että lukumäärä muuttuvat yleensä hieman vuosittain yhdessä koulun erityistarpeiden kanssa (esimerkiksi koulu saattaa haluta ottaa vastaan ​​enemmän pääaineita yhden vuoden aikana kuin edellisenä vuonna).

Katsotaanpa joitain tosielämän esimerkkejä. Klo Dartmouth , erittäin valikoiva koulu, joka on myös osa Ivy League -tapahtumaa, 'jonotuslistalta otettavien ehdokkaiden määrä vaihtelee nollasta joissakin vuosina kymmeniin muissa.'

Samoin tässä mitä NYU sanoo odotuslistalla olevista ehdokkaistaan :

”Odotuslistalta otettujen opiskelijoiden määrä on vaihdellut suuresti aiempina vuosina. Vaikka yhden viime vuoden aikana emme pystyneet ottamaan vastaan ​​jonotuslistalta olevia opiskelijoita, toisissa pystyimme ottamaan vastaan ​​satoja opiskelijoita. ''


Ja tässä mitä UC -järjestelmä sanoo aiheesta (lisälinkki meidän):

'' Loppujen lopuksi hyväksyttyjen opiskelijoiden määrä vaihtelee vuosittain kampuksella. Ei ole mitään keinoa kertoa, kuinka monelle opiskelijalle, jos sellaisia ​​on, lopulta tarjotaan pääsy tiettynä vuonna . ''


Kuten näette, yleensä ei ole helppoa tapaa selvittää todennäköisyyttäsi päästä yliopiston odotuslistalta. Yliopistojen odotuslistan hyväksynnät voivat vaihdella dramaattisesti vuosittain, pääasiassa pätevien hakijoiden määrän ja koulun tarpeiden vuoksi.

Yksi tapa arvioida, pääsetkö koulun jonotuslistalta, on tutustumalla heidän odotuslistan prosenttiosuustietoihin.

Odotuslistan hyväksymisprosentti 6 parhaassa koulussa

Monet korkeakoulut ja yliopistot asettavat jonotuslistalla olevat hakijanumerot julkisesti saataville. Kun tarkastelet näitä lukuja viime vuosilta, voit saada käsityksen siitä todennäköisyydestä, että sinut hyväksytään sen jälkeen, kun koulu on asettanut jonotuslistalle.

Alla olevasta taulukosta löydät tietoa viimeisimmät odotuslistan hyväksymisprosentit kuudessa korkeakoulussa ja yliopistossa:

Koulun nimi Vuosi Odotettujen hakijoiden määrä # Odotuslistan paikan hyväksyminen Odotettujen opiskelijoiden määrä hyväksytty % odotetuista opiskelijoista hyväksytty
Princetonin yliopisto 2019-2020 902 668 1 0,11%
Massachusettsin Teknologian Instituutti 2018-2019 460 383 0 0
Stanfordin yliopisto 2020--2021 850 707 259 30,5%
Pennsylvanian yliopisto 2019-2020 2932 2051 101 3,44%
Kalifornian teknillinen instituutti 2020--2021 312 235 10 3,21%
Luoteis-yliopisto 2019-2020 3067 1482 55 1,79%

loading-bar-5522019_640

Millaisia ​​ovat jonotuslistat vuonna 2021?

Mainitsimme jo, että vuosi, jona haet korkeakouluun, vaikuttaa suuresti mahdollisuuksiisi olla jonotuslistalla kouluissa, joihin haet. Tämä pätee varmasti edelleen vuoden 2021 korkeakouluhakemuksiin. Itse asiassa, yliopiston odotuslistan numerot ovat parillisia korkeampi tavallista tänä vuonna.

Tästä syystä korkeakoulujen jonotuslistat ovat epätavallisen korkeita vuonna 2021. COVID-19-pandemia on tehnyt korkeakoulujen ja yliopistojen todella vaikeaksi ennustaa, kuinka monta opiskelijaa heidän on otettava vastaan ​​täyttääkseen ensimmäisen vuoden luokkansa. Pandemia kiihdytti tavanomaista hakuprosessia ja pääsykäytäntöjä jättäen koulut kuriin paljon tuntemattomia tulevaisuudesta - mukaan lukien kuinka monta oppilasta heidän pitäisi ottaa vastaan.

Koulujen on ollut myös haastavaa ennustaa, kuinka moni opiskelijoista, joihin he laajentavat pääsytarjouksiaan, todennäköisesti hyväksyy. Tämän takia, monet erittäin pätevät hakijat ovat olleet jonotuslistalla tänä vuonna. Tämän tekeminen antaa koululle suuren joukon erinomaisia ​​hakijoita, jotka voivat laajentaa sisäänpääsytarjouksiaan, jos aiemmin hyväksytyt hakijat haluavat osallistua toiseen kouluun.

Sen lisäksi, monet huippuopistot ovat ottaneet SAT- ja ACT -testien valinnaisen käytännön käyttöön kahden viime vuoden aikana. Valinnainen testikäytäntö on tehnyt näistä huippukouluista entistä houkuttelevampia korkeakouluopiskelijoille. Itse asiassa äskettäin New Yorkin ajat artikla , Harvardin yliopistossa hakemusten määrä kasvoi 42 prosenttia, ja Colgaten yliopistossa sovellusten määrä kasvoi 103 prosenttia vuonna 2021.

Kaikki nämä tekijät ovat johtaneet siihen, että huippukoulut odottavat paljon enemmän opiskelijoita kuin aiempina vuosina. Hyvä uutinen on, että jos olet joutunut jonotuslistalle jossakin parhaista valituista kouluistasi, voit tehdä asioita varmistaaksesi, että saat hyväksymistarjouksen, johon olet tyytyväinen. Selitän miten seuraavaksi.

Ootko jonotuslistalla? 4 askelta, jotka jokaisen on otettava

Jos olet ollut jonotuslistalla korkeakoulussa, sinun on ryhdyttävä tiettyihin toimiin varmistaaksesi, että voit lopulta osallistua yliopistoon ilman ongelmia. Riippumatta siitä, päätätkö pysyä jonotuslistalla vai et, tässä on täsmälleen mitä sinun on tehtävä, jos sinulle tarjotaan jonotuspaikka.

Vaihe 1: Tee päätös jonotuslistasta

Haluatko pysyä yliopiston odotuslistalla toivossa, että pääset sisään, vai hylkäätkö kutsun mieluummin ja valitset vain toisen korkeakoulun?

Kun olet saanut kutsun jonotuslistalle, harkitse, haluatko todella olla tämän koulun jonotuslistalla. Kysy itseltäsi seuraavat kysymykset:

 • Onko tämä unelmiesi koulu?
 • Oletko tyytyväinen siihen, ettet kuule takaisin koulusta heti ja tunnet olosi jumittuneeksi eräänlaisessa hämärässä koko kesän?
 • Voitko menettää rahaa mahdollisesti palautettavasta talletuksesta toiseen kouluun, jos tehdä pääsetkö jonotuslistalta?

Kun olet tehnyt päätöksen siitä, pysytkö korkeakoulun odotuslistalla, on aika siirtyä vaiheeseen 2.

body_thumbs_up_down

Vaihe 2: Hyväksy tai hylkää virallisesti jonotuslistasi kutsu

Jos sinulle on tarjottu paikka jonotuslistalla, muista, että sinua ei lisätä siihen automaattisesti - sinun täytyy hyväksy virallisesti kutsu vahvistaaksesi paikkasi. Tämä on yleensä tehtävä tiettyyn määräaikaan mennessä, yleensä huhtikuun puolivälissä tai toukokuun 1. päivänä. Tarkista koululta tai odotuslistan ilmoituskirjeestä, milloin määräaika on.

Jos et vahvista sijoitustasi tähän määräaikaan mennessä, sinua ei aseteta jonotuslistalle ja olet epäsuorasti hylännyt paikkasi siinä. Jos olet päättänyt olla ottamatta yliopiston odotuslistalle ja hylkäät paikkasi, olla varma ilmoita kollegiolle päätöksestäsi määräaikaan mennessä, mieluiten mahdollisimman pian.

Vaihe 3: Valitse yliopisto osallistuaksesi ja lähetä talletuksesi

Riippumatta siitä, oletko päättänyt pysyä jonotuslistalla vai et, sinun on valittava korkeakoulu, johon olet hyväksytty ja johon haluat osallistua, vaikka se ei olisikaan paras valintasi ja toivot silti pääseväsi toisen koulun jonotuslistalta.

Käy läpi kaikki koulut, joihin sinut on hyväksytty (ei jonotuslistalle), ja harkitse jokaisen kannalta tärkeitä tekijöitä, kuten millaisia ​​pääaineita se tarjoaa, millaisia ​​professoreita siellä opettaa, mitä ylimääräisiä opintoja on saatavilla, millainen sen kampus on , missä se sijaitsee jne.

Voit tehdä tutkimusta kouluista, joissa aiot käydä katsomalla heidän virallisia verkkosivustojaan, käymällä heidän kampuksillaan ja puhumassa nykyisten tai entisten opiskelijoiden kanssa. Jos sinulla on vaikeuksia tehdä päätös siitä, mihin sinun pitäisi mennä yliopistoon, tutustu oppaaseemme, jossa on vinkkejä parhaan korkeakoulun valitsemiseen.

Kun olet päättänyt, minne haluat mennä yliopistoon - vaikka toivoisitkin, että sinut hyväksytään parhaan valintasi jonotuslistalta -, on aika hyväksy tarjouksesi ja lähetä takuumaksu, jota ei palauteta. Sekä hyväksyntäsi että talletuksesi on toimitettava viimeistään 1. toukokuuta.

Vaihe 4: Odota odotuslistapäätöstäsi

Kun olet päättänyt osallistua korkeakouluun, sinun tarvitsee vain odottaa, että saat odotuslistapäätösilmoituksen.

Kun kuulet oppilaitokselta sen odotuslistasta, päätökset voivat vaihtelevat huomattavasti, toukokuusta aina elokuuhun, eikä ole mitään keinoa sanoa, milloin saat päätöksesi (ja onko se positiivinen vai negatiivinen tulos!).

Jos sinä tehdä päästä yliopiston odotuslistalta, onnittelut! Sinun on nyt tehtävä päätös tämän hyväksymistarjouksen hyväksymisen ja aiemman hyväksynnän peruuttamisen välillä, tai hylkäät tämän tarjouksen ja jatkat toisen korkeakoulun kanssa, johon olet suostunut osallistumaan.

Jos päätät hyväksyä pääsytarjouksen, huomaa se tulet ei voit saada hyvityksen toiselle koululle antamastasi talletuksesta.

Jos et pääse pääsemään yliopiston odotuslistalta, mikään ei muutu. Sinua odottaa edelleen se yliopisto, johon suostuit osallistumaan!

body_four_leaf_clover_lucky Haluatko lisätä mahdollisuuksiasi yliopiston odotuslistalle? Parempi alkaa etsiä takapihalta.

Kuinka nostaa yliopiston odotuslistan mahdollisuuksia: 6 avainvinkkiä

Odotuslistan saaminen ei tarkoita istumista ja odottamista (kuten sana viittaa). Pikemminkin voit tehdä useita toimenpiteitä tällä hetkellä lisätäksesi todennäköisyyttäsi jäädä pois yliopiston odotuslistalta.

Tässä on kuusi tärkeintä vinkkiämme, jotka auttavat sinua parantamaan mahdollisuuksiasi saada hyväksyntä suosituimman koulusi odotuslistalta.

kuinka kauan kesäkoulu kestää

#1: Kirjoita kiinnostuksen kirje

Yksi parhaista asioista, joita voit tehdä tänä aikana, on kirjoita kirje kouluun, jota olet odottanut ja jossa korostat kiinnostustasi ja sitä, miten koulu on paras valinta.

Muista, että oppilaitokset haluavat ottaa vastaan ​​hakijoita, jotka todennäköisesti osallistuvat (tämä antaa heille paremman 'tuoton', kuten sitä kutsutaan). Ja vahvistamalla, että osallistut 100% kouluun, jos sinut hyväksytään, kasvatat tehokkaasti todennäköisyyttäsi jäädä odotuslistalta. (Huomaa, että tämäntyyppinen kirje on ei-sitova, joten voit silti muuttaa mielesi myöhemmin!)

Kiinnostuksen kirjeesi voi olla sähköpostivastaus pääsihteerillesi tai alueelliselle dekaanille tai jopa huomautus korkeakoulusi jonotuslomakkeeseen (monet koulut käyttävät tätä lomaketta tai vastaavaa lomaketta vahvistaakseen, haluavatko hakijat pysyä jonotuslistalla vai eivät) .

Alla on mitä Tuftsin perustutkintoblogi kirjoittaa siitä, miten jonossa olevat hakijat voivat (ja heidän pitäisi) ilmaista kiinnostuksensa kouluun (lihavoitu painotus):

Varmista, että vahvistat (sähköpostitse tai jonotuslomakkeen vastauslomakkeella), että olet edelleen kiinnostunut Tuftsista. Ehkä tarkista vielä kerran alueesi pääsyneuvojan kanssa ... lähempänä 1. toukokuuta, vain toistaa sen jos paikka on käytettävissä, otat sen (jos se on totta, tietysti). ''


Sillä välin, Wake Forest Universityn pääsyverkkosivusto pyytää suoraan odottamassa olevia hakijoita lähettämään kiinnostavan kirjeen ja päivityksen alueelliselle dekaanilleen (lihavoitu korostus):

'Lähetä sähköpostia alueelliselle pääsydekaanillesi. ... Tämä on tilaisuutesi ilmaista kiinnostuksesi osallistua Wake Forestiin samalla kun kuvailet, kuinka vanhemman vuoden viimeiset kuukaudet edistyvät. Erityisesti olemme kiinnostuneita tietämään enemmän viimeaikaisesta akateemisesta menestyksestä luokkahuoneessa. ''


Tästä huolimatta, jotkut oppilaitokset nimenomaan kysyvät jonotetuilta hakijoilta ei lähettääksesi lisätietoja, mukaan lukien kirjeet. Tämä sääntö voi päteä, vaikka korkeakoulu, jossa olet ollut jonotuslistalla, on paras valinta.

Esimerkiksi tässä mitä Stony Brook University sanoo hakijat voivat tehdä, jos he ovat joutuneet jonotuslistalle (lihavoitu korostus minun):

'[Jos olet jonotuslistalla] et voi enää lisätä hakemukseesi mitään tai tehdä parantaaksesi mahdollisuuksiasi päästä sisään syksyä varten tällä hetkellä. Kehotamme sinua valitsemaan toisen korkeakoulun syksyksi, ja otamme sinuun yhteyttä, jos hakemuksesi tila muuttuu. '


Virginia Tech ei myöskään hyväksy tai kannusta lisämateriaalia odottamattomilta hakijoilta (lihavoitu painotus minun):

perhevihan pelikysymykset ja vastaukset

Ainoa asia, jonka voit tehdä, on olla varma, että pääset sovelluksesi tilasivulle ja että pysyt odotuslistalla. Valitettavasti et voi tehdä mitään muuta tällä hetkellä. '

merkintä: Kun käytän sanaa 'kirjain', tarkoitan kirje sinä kirjoita kouluun. Älä lähetä muita suosituskirjeitä tai neuvonantajien tai opettajien puolestasi kirjoittamia kirjeitä. Tämäntyyppiset materiaalit jätetään yleensä korkeakoulujen huomioimatta, ja jos ne toimitetaan, ne eivät lisää odotuslistalta poistumisen todennäköisyyttä.

Ainoa poikkeus tähän sääntöön on, jos korkeakoulu sanoo nimenomaisesti olevansa valmis vastaanottamaan ylimääräisiä kirjeitä. Yksi esimerkki on Hampshire College , jonka verkkosivustolla nimenomaisesti todetaan, että jonotuslistalle joutuneet hakijat voivat lähettää ”uuden suosituskirjeen” tai kirjeen, joka osoittaa hakijan kiinnostuksen kouluun.

#2: Lähetä tärkeitä päivityksiä (saavutuksista)

Jos sinulla on ollut merkittäviä saavutuksia jonotuslistalle tulon jälkeen, voit itse asiassa Paranna sovellustasi jakamalla nämä menestykset koululle, joka on jonottanut sinut. Yleensä näiden pitäisi olla erittäin relevantteja saavutuksia ja päivityksiä. Jos et hae tiedeoppia, ei ehkä ole hyödyllistä kertoa koululle esimerkiksi onnistuneesta tiedeprojektistasi.

Voit yleensä päivittää koulusi tekemisiisi joko odotuslistan vastauslomakkeella (jonka useimmat koulut antavat sinulle verkossa) tai kirjeellä tai sähköpostilla (katso lisätietoja tästä vinkistä 1).

Vaikka sinulla ei ole ollut suuria saavutuksia viime aikoina, yritä kiinnittää huomiota kaikkiin positiivisiin muutoksiin elämässäsi, kuten saamasi palkinnot, saamasi hyvät tai paremmat arvosanat (lisää tästä vinkistä 3) jne. Jopa yleinen päivitys saattaa olla sopiva joissakin kouluissa (koulu ilmoittaa yleensä, onko tämä asianmukaista vai ei, verkkosivustollaan).

Esimerkiksi mitä odottamassa olevat hakijat voivat tehdä parantaakseen todennäköisyyttä saada hyväksyntä, Pomona toteaa: 'Lyhyen sähköpostipäivityksen lähettäminen huhtikuussa siitä, mitä olette tehneet edellisen yhteydenotomme jälkeen, on täysin asianmukaista ja tervetullutta.'

Lisäksi jotkut koulut, kuten Johns Hopkins , voit lähettää päivitetyn ansioluettelon jos haluat tuoda esiin muutoksia tai saavutuksia opetuksen ulkopuolisessa toiminnassasi.

Kuten edellä kuvatussa kiinnostuksen kirjeessä, jotkut oppilaitokset eivät hyväksy muita materiaaleja tai tietoja kuin mitä olet alun perin lähettänyt hakemukseesi. Näissä tapauksissa et voi päivittää koulua uusista saavutuksistasi, joten älä yritä lähettää päivitystä, koska sillä ei ole positiivista vaikutusta mahdollisuuksiisi päästä sisään!

body_bar_chart_increase

#3: Pidä arvosanasi

Vaikka sinulla on vain kuukausi tai kaksi lukiosta jäljellä, kun olet jonotuslistalla, On silti tärkeää saada hyviä arvosanoja kaikista luokistasi. Monet oppilaitokset sallivat (ja kannustavat!) Jonossa oleville hakijoille lähettämään päivityksiä kaikista (myönteisistä) muutoksista arvosanoissaan tai GPA: ssaan.

Tämä voi olla merkittävä parannus tiettyyn luokkaan, jota käytät, tai uusiin arvosanoihin tai transkriptioihin, jotka on julkaistu vasta äskettäin (ja jotka ovat uudempia kuin vuoden puolivälin raporttisi).

Esimerkiksi, Vanderbilt suosittelee, että odotuslistalla olevat hakijat harkitsevat olennaisten uusien tietojen (esim. uusien arvosanojen) lähettämistä. ''

Voit lähettää päivitetyn transkription tai kirjoittaa lyhyen sähköpostin tai kirjeen, jossa kerrotaan viimeaikaisista arvosanoista.

#4: Pysy yhteydessä

Jotkut koulut suosivat hieman odotuslistalla olevia hakijoita, jotka pyrkivät pitämään yhteyttä kouluun, erityisesti pääsykomitea/virkailija tai alueellinen dekaani. Tämä tarkoittaa yleensä vain pitää yhteyttä sähköpostilla.

Voit ajoittain lähettää sähköpostiviestin, jossa ilmoitat koululle/dekaanille viimeaikaisista sinua koskevista päivityksistä (katso vinkki 2) tai tarkennat kiinnostusta koulua kohtaan (katso vinkki 1).

Virallisella verkkosivustollaan Franklin ja Marshall College toteaa, että ”erinomaisten arvosanojen säilyttäminen ja saavuttaminen sekä ottaa satunnaisesti sähköpostitse yhteys alueesi dekaaniin, täydentää kiinnostuksesi kollegioon '(rohkea painotus minun).

#5: Tee SAT/ACT uudelleen (jos mahdollista)

Joissakin tapauksissa, koulu saattaa olla valmis hyväksymään ja tarkistamaan uudet SAT/ACT -pisteet, jotka olet lähettänyt odottamisen jälkeen.

En suosittele SAT/ACT: n uudelleenvalintaa ellei olet 100% varma, että koulu, jossa olet jonotuslistalla, todella tarkastelee pisteitä ja voit ansaita testistä korkeamman pistemäärän kuin ansaitsit hakemuksesi alun perin.

Jos päätät ottaa SAT- tai ACT -kurssin uudelleen ja tiedät varmasti, että koulusi tarkastelee uusia pisteitäsi, Tässä ovat mahdolliset SAT / ACT -testin päivämäärät, joita kannattaa harkita:

SAT

 • 8. toukokuuta 2021
 • 5. kesäkuuta 2021

TOIMIA

 • 17. huhtikuuta 2021
 • 12. kesäkuuta 2021
 • 17. heinäkuuta 2021

#6: Hanki haastattelu (jos mahdollista)

Koulut eivät yleensä salli tätä, mutta jos korkeakoulu on valmis haastattelemaan jonossa olevia hakijoita tai päästämään heidät kampukselle haastatteluun, kannattaa ottaa heidät mukaan tähän tarjoukseen. Varmista, että valmistaudut haastatteluun ja pystyt vastaamaan keskeisiin kysymyksiin, kuten miksi haluat mennä tähän kouluun ja mitä toivot tekeväsi koulutuksellesi tulevaisuudessa.

body_think_positive_poster Kyllä, se on juustoa - mutta positiivinen ajattelu auttaa sinua selviämään tästä koettelevasta ajasta!

Yhteenveto: Mitä tehdä, jos olet jonossa yliopistossa

Yliopiston odotuslista on luettelo hakijoista, joille voidaan tai ei ehkä tarjota pääsyä tiettyyn korkeakouluun. Koulut alkavat yleensä ottaa hakijoita pois jonotuslistalta 1. toukokuuta jälkeen ja jatkavat hakijoiden hyväksymistä, kunnes he ovat täyttäneet koko fuksi luokkansa.

Kuinka todennäköistä on, että sinut hyväksytään yliopiston odotuslistalta, riippuu lähinnä seuraavista tekijöistä:

 • Fuksi -luokan jäljellä olevien paikkojen määrä
 • Millaisia ​​oppilaita koulut haluavat hyväksyä pääaineiden, sijaintien jne.
 • Kuinka todennäköisesti aiot käydä koulua, jos sinut hyväksytään
 • Kuinka vahva hakemuksesi on kokonaisuudessaan
 • Kuinka korkealla sijoituksella olet jonotuslistalla (jos koulu on jonossa olevien hakijoiden joukossa)

Jos olet jonotuslistalla koulussa, sinun on suoritettava neljä vaihetta tässä järjestyksessä:

#1: Tee päätös jonotuslistasta
#2: Hyväksy tai hylkää virallisesti jonotuslistasi kutsu
#3: Valitse yliopisto osallistuaksesi ja lähetä palautettavissa oleva talletus
#4: Odota odotuslistapäätöstäsi

Lopuksi, tässä on kuusi vinkkiä, joiden avulla voit lisätä mahdollisuuksiasi päästä yliopiston odotuslistalta:

 • Kirjoita kiinnostava kirje
 • Lähetä tärkeitä päivityksiä (saavutuksista)
 • Pidä arvosanasi ja GPA
 • Pysy yhteydessä kouluun, erityisesti (pääsykomitean johtajaan)
 • Ota SAT/ACT uudelleen (jos korkeakoulu tutkii varmasti kaikki uudet tulokset)
 • Hanki haastattelu (jos yliopisto tarjoaa)

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Yin ja Yang: Mitä symboli tarkoittaa?

Mitä yin yang -symboli tarkoittaa? Ja mikä on yin ja mikä on yang? Asiantuntijaoppaamme vastaa kaikkiin yin- ja yang-kysymyksiisi.

Regis College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Mantecan lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Mantecan lukiosta Mantecassa, Kaliforniassa.

Keskipisteen kaavan käyttäminen

Mikä on keskipisteen kaava? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on esimerkkejä keskipisteen kaavasta.

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Philadelphian yliopiston SAT -tulokset ja GPA

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pugetin yliopiston ääni ACT-tulokset ja GPA

Miksi minulla on aaltoilevat kielen reunat?

Mietitkö, mikä aiheuttaa aaltoilevan kielen? Selitämme, mitä aaltoilevat kielen reunat voivat merkitä ja onko sinun syytä huolestua.

Varhaiset päätöksentekopäivät jokaiselle korkeakoululle, jolla on ED

Etsitkö määräaikoja kouluille, joilla on varhainen päätös, kuten Duke, Cornell ja U Penn? Tässä on täydellinen luettelo kaikkien korkeakoulujen aikaisten päätösten määräajoista.

Bowien osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Troyn yliopiston ACT -tulokset ja GPA

10 suosittua tyyppiä: ilmainen tulostettava graafinen paperi

Tarvitsetko tulostettavaa graafista paperia? Tutustu ilmaisten graafisten papereiden PDF- ja JPG-kokoelmiin kaikilla tyylillä sekä vinkkejä niiden käyttöön.

19 vaihetta yliopiston professoriksi

Mietitkö, miten sinusta tulee yliopiston professori? Selitämme työnäkymät ja korkeakouluprofessorin vaatimukset auttaaksemme sinua valmistautumaan ja opastamaan sinut koko opettajankoulutusprosessin läpi.

Cal State Fullertonin pääsyvaatimukset

Hussonin yliopiston pääsyvaatimukset

Wilkesin yliopiston pääsyvaatimukset

New Yorkin teknillisen korkeakoulun SAT -tulokset ja GPA

Paljonko ACT Prep -kurssit maksavat? Asiantuntijavertailu

Kuinka paljon ACT-luokat todella ovat? Jaottelemme ACT: n kokonaiskustannukset auttaaksemme sinua suunnittelemaan eteenpäin.

Heidelbergin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset Marylandin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

Stevensonin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Sam Houstonin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Mercedin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mercedin lukiosta Mercedissä, Kaliforniassa.

SUNY Geneseon pääsyvaatimukset