College GPA -vaatimukset: Mitä tarvitset päästäksesi sisään?

Lukion opiskelijana saatat miettiä, onko GPA: si riittävän korkea täyttämään valitsemasi korkeakoulun pääsyvaatimukset. Kaikilla korkeakouluilla ei ole erityisiä GPA-vaatimuksia, mutta on mahdollista arvioida pääsykatkaisu aiempien luokkien tilastojen perusteella. Tässä artikkelissa, Selitän, miten korkeakoulujen GPA-vaatimukset toimivat ja antaa sinulle työkalut selvittääksesi kuinka korkean GPA: n tulisi olla, jotta voit menestyksekkäästi soveltaa unelmiesi korkeakouluun.

Onko monilla korkeakouluilla GPA-vaatimuksia?

Useimmilla 4-vuotisilla yliopistoilla on vähintään GPA-vaatimukset hakijoille. Suurin osa näistä on pikemminkin ehdotuksia kuin kovia rajoja, mutta ne ovat hyviä ohjeita noudatettaviksi, jos haluat saada vahvat mahdollisuudet hyväksymiseen.vinkkejä rubikin kuution ratkaisemiseen

Korkeakoulut, joilla on GPA-vähimmäisvaatimukset, ovat yleensä julkisia kouluja. Koska nämä koulut vastaanottavat suurempia hakijaryhmiä, heidän on paljon helpompi lajitella opiskelijat tilastojen mukaan, kuten GPA. Massachusettsin julkinen yliopistojärjestelmä on esimerkki korkeakouluista, jotka asettavat GPA-vähimmäisvaatimukset hakijoille. Tässä tapauksessa opiskelijoiden on ansaittava vähintään 3,0 painotettu GPA pääsyä varten.

Tässä on muutama esimerkki kouluista, joilla on GPA-vähimmäisvaatimukset:

Korkeakoulun nimi GPA: n vähimmäisvaatimus
Pohjois-Carolinan yliopisto 2,5 (painotettu)
Mississippin yliopisto 2,0 (painottamaton)
Floridan yliopisto 2,0 (painottamaton)
Portlandin osavaltion yliopisto 3,0 (painottamaton)
Nevadan yliopisto - Reno 3.0 (painotettu)
Grand Canyonin yliopisto 3,0 (painottamaton)

Grand Canyonin yliopisto

Voitteko silti päästä yliopistoon, jos et täytä GPA-vaatimuksia?

Jotkut koulut ottavat vastaan ​​opiskelijoita, joilla on alhaisempi GPA kuin vaadittu vähimmäismäärä, jos opiskelija saavuttaa tietyn pisteet SAT: ssa tai ACT: ssä. Esimerkiksi Grand Canyonin yliopisto hyväksyy opiskelijat, joilla on 2,5 GPA, jos he ovat saavuttaneet vähintään 1000 SAT: lla tai 19 ACT: llä.

Opiskelijat, jotka eivät täytä yliopiston GPA-vaatimuksia, pääsevät kuitenkin vähemmän todennäköisesti läpi hakemusten alkuperäisen tarkastelun, elleivät he ole tehneet jotain muuta lukiossa. Korkeakoulu, jolla on GPA-vähimmäisvaatimukset voi sallia joidenkin alempien arvosanojen opiskelijoiden, jos heillä on poikkeuksellisia lupauksia muilla aloilla kuten yleisurheilu, testitulokset tai koulun ulkopuoliset harrastukset.

Esimerkiksi, jos olet kansallisesti listattu tennispelaaja ja olet valtava etu koulun tiimille, voit todennäköisesti päästä eroon pienemmällä GPA: lla kuin korkeakoulu vaatii. Tämä saattaa päteä myös, jos saavutit lukiossa jotain ainutlaatuista, mitä monet muut opiskelijat eivät ole tehneet, kuten oman menestyvän yrityksen perustaminen.

Joten vaikka on mahdollista kiertää yliopiston GPA-vaatimuksia, sinun ei pitäisi luottaa erityisiin olosuhteisiin pelastamaan sinut. Paras pääsyvoitosi on (ainakin) ylittää vähimmäisvaatimus hyväksytyille opiskelijoille.

Älä myöskään lue Christian Balen mutanttihybridiä ja heinäpaalia pelastamaan sinut.

Kuinka korkea GPA: si on oltava päästäksesi korkeakouluun yleensä?

Tiettyjen koulujen ulkopuolelle saatat miettiä, kuinka korkean GPA: n tulisi olla, jos haluat päätyä kilpailukykyiseksi hakijaksi korkeakouluissa. lukion opiskelijoiden kansallinen keskimääräinen painottamaton GPA on 3,0 (B-keskiarvo) , mutta tämä koskee kaikkia opiskelijoita, myös niitä, jotka eivät aio osallistua yliopistoon. Opiskelijoilla, jotka osallistuvat yliopistoon, on keskimäärin hieman korkeammat GPA-arvot.

Jos haluat vankan mahdollisuuden päästä neljän vuoden korkeakouluun, pienin GPA, josta pääset eroon, on todennäköisesti noin 2,0 (C-keskiarvo). Muista, että tämä riittää vain hyväksymiseksi maan vähiten valikoiviin kouluihin, ja se on edelleen riskialtista. Jopa lievästi valikoivissa kouluissa (ajattele 60-80 prosentin hyväksyntää) sinulla pitäisi olla vähintään 3,0 painottamaton GPA. Kun alat ajatella vielä valikoivampia korkeakouluja (alle 60 prosentin hyväksyntä), GPA-standardit ovat yleensä noin 3,5 tai korkeampi.

Huomaa, että puhun tässä erityisesti painottamattomista GPA-sopimuksista. Oppilaitoksesi voisi käyttää painotettuja GPA-arvoja, mikä tarkoittaa, että GPA-arvo olisi alle 5,0 eikä 4,0, jos näin on, seuraa huolellisesti GPA-vaatimuksia. 4,0 painotettu GPA ja 4,0 painottamaton GPA eivät ole samanarvoisia, koska painotettu GPA ottaa huomioon kurssin vaikeudet. 4,0: n painotettu GPA voi tarkoittaa kaikkia korkean tason luokkien B: tä tai kaikkia As: ta matalan tason luokissa, kun taas 4,0 painotettua GPA: ta tarkoittaa kaikkia As: eja luokan tasosta riippumatta.

Jos painotettu GPA on yli 4,0, se ei tarkoita, että sinut hyväksytään mihin tahansa korkeakouluun, jossa haet. Kiinnitä huomiota kirjeesi arvosanoihin ja kurssitasoihisi varmistaaksesi, että olet oikealla tiellä. Haastaminen itsellesi kovissa luokissa ja ansaita muutama Bs on vaikuttavampi korkeakouluille kuin suoranainen transkriptio kuten kursseilla, jotka olivat selvästi liian helppoja sinulle.

Tee kotitehtäväsi kiipeäessäsi vapaasti kalliolle. Se on ainoa tapa osoittaa korkeakouluille, että olet sitoutunut.

Mitkä ovat GPA-vaatimukset korkeakoulutavoitteillesi?

Yleiset tilastot ovat kaikki hyviä, mutta GPA-standardisi tulisi todellakin määrittää henkilökohtaisten korkeakoulutavoitteidesi mukaan. Et voi suunnitella hakemista korkeakouluun, joka tarjoaa konkreettisia GPA-vaatimuksia, mutta voit silti arvioida, mitä sinun tarvitsee päästäksesi sinua kiinnostaviin kouluihin.

Paras tapa tehdä tämä on Google [korkeakoulun nimi] PrepScholar -valintavaatimukset. Ensimmäisen tuloksen tulisi olla linkki sivulle, joka listaa valintatilastot valitsemastasi koulusta. Ennen kuin tarkastelet GPA-tilastoja, huomaa hakuprosentti. Jokainen koulu, jonka osallistumisaste on alle 15%, on tavoittamaton riippumatta siitä, mikä GPA sinulla on, joten älä oleta, että keskimääräisen GPA: n ylittäminen takaa sinulle paikan.

Käytetään UC Davis Esimerkiksi. UC Davisin osallistumisaste on 41%. Tämä tarkoittaa, että on todennäköisesti turvallista olettaa, että sinulla on vakaat mahdollisuudet päästä sisään, jos GPA on ilmoitettua keskiarvoa korkeampi. Se on valikoiva, mutta ei kaikkein valikoivimmassa kouluryhmässä (arvioimme sen kohtalaisen kilpailukykyiseksi). Keskimääräinen painotettu GPA UC Davisissa on 4,03, artikkelin mukaan. Se on täydellisen 4.0: n yläpuolella - mutta luvut voivat olla petollisia!

Koska luotamme koulujen itse toimittamaan tilastoja keskimääräisistä GPA-arvoistaan, luvut ovat usein väärät. Yllä oleva GPA-alue heijastaa todennäköisesti painotettujen ja painottamattomien GPA: iden sekoitusta. Emme tiedä varmasti, onko se 4.0, 4.5 tai 5.0 (vai jokin eri asteikon yhdistelmä). Tämä tekee asioista paljon vähemmän selkeitä.

UC Davisissa voi olla joitain opiskelijoita, joilla oli suora As koko lukion ajan, mutta luultavasti on monia muita, jotka saivat As ja Bs painotettuja GPA: ta käyttävissä lukioissa. Painotetulla GPA-asteikolla 5,0 jokaisella, joka ansaitsee kaikki B: t korkean tason luokissa, olisi edelleen 4,0.

UC Davis

Jos huomaat, että koulun keskimääräinen GPA on korkeampi kuin 3,75, voit olettaa, että joudut suorittamaan ainakin joitain edistyneitä luokkia ja ansaitsemaan As ja Bs, jotta sinulla on hyvät mahdollisuudet tulla hyväksytyksi. Ellei koulun osallistumisaste ole alle noin 20 prosenttia, älä oleta, että useimmilla opiskelijoilla on lähes täydelliset arvosanat.

Esimerkiksi Harvardissa keskimääräinen GPA on 4,18. Tämä näyttää samanlaiselta kuin UC Davisin keskiarvo, mutta 5%: n osallistumisasteella ja keskimääräisellä ACT-pisteellä 34 on selvää, että Harvard on merkittävästi kilpailukykyinen.

pyöreä valkoinen pilleri, ei merkintöjä kummallakin puolella

Takeaway on tämä: Älä katso keskimääräistä GPA: ta kaikkien numeroiden kokonaisluvuksi. Se on enemmän arvio, koska lukiot vaihtelevat niin dramaattisesti ja korkeakoulut laskevat GPA: t eri tavoin.

Sinun tulisi myös tarkistaa kiinnostuneiden koulujen todelliset pääsisivustot varmistaaksesi, että et menetä mitään vaatimuksia. Kalifornian yliopiston koulujen pääsyohjeissa todetaan, että ulkomaalaisten (osavaltiossa olevien opiskelijoiden ulkopuolella) tulisi ansaita vähintään 3,4 GPA päästäkseen UC-kampukselle. Sinun on myös käytettävä tiettyjä kursseja olla oikeutettu pääsyyn .

ucdavis

UC Davisin hakutilastot syksystä 2019. Lähde: UC Davis

Mitä sinun pitäisi tehdä, jos GPA on liian alhainen valitsemallesi koululle?

Jos GPA-arvo on keskimääräistä alhaisempi sinua kiinnostavissa kouluissa, on olemassa pari tapaa parantaa mahdollisuuksiasi tulla hyväksytyksi.

Jos olet fuksi tai toisen vuoden opiskelija, sinulla on vielä aikaa nostaa GPA: ta. Riippuen siitä, mitä kamppailusi ovat, voit yrittää tarkistaa opintotottumuksiasi eri tavoin. Lue tämä artikkeli saadaksesi neuvoja strategioista, joita voit käyttää arvosanojesi parantamiseen.

Jos olet jo nuorempi tai vanhempi, sinulla ei ole paljon (tai mitään) aikaa jäljellä GPA: n nostamiseen. Tässä tapauksessa voit yrittää vahvistaa sovelluksesi muita osia korvaamaan sen. Voit usein kompensoida hieman alle keskimääräisen GPA: n keskimääräistä korkeammilla SAT- tai ACT-pisteillä.

UC Davisissa keskimmäiset 50% hyväksytyistä opiskelijoista ansaitsivat SAT: lla 1230--1490. Tämä on noin 75-98. prosenttipistemäärää SAT-pisteille kansallisesti, joten opiskelijat, jotka ovat 20%: lla SAT-pisteiden alueesta, otetaan todennäköisesti vastaan. 1470 yhdessä 3,6 GPA: n kanssa antaa sinulle suunnilleen samat mahdollisuudet UC Davisissa kuin 1290 yhdistettynä 4,0 GPA: han.

Standardoitujen testipisteiden lisäksi saatat pystyä myös korvaamaan pienemmän GPA: n vaikuttavat koulun ulkopuoliset saavutukset, jotka osoittavat intohimosi ja ainutlaatuiset kiinnostuksen kohteesi. Tähän voi sisältyä mitä tahansa oman Etsy-myymälän pitämisestä, kviddiittiturnauksen järjestämiseen koulussa, robottien rakentamiseen vapaa-ajalla.

Jos olet mukana julkishallinnossa tai olet klubin johtaja, sinun on korostettava nämä tosiasiat hakemuksessasi. Vaikka sinun piti vain työskennellä tylsä ​​osa-aikatyö koko lukion ajan, se lasketaan koulun ulkopuolisena toimintana ja osoittaa, että pystyt hoitamaan tosielämän vastuut.

Varmista, että robotti ei saa tuntemusta, ja käänny sinua vastaan.

Bottom Line

College GPA -vaatimukset eivät ole kaikki, kun on kyse pääsystä, mutta niillä voi olla vahva rooli päätöksentekoprosessissa. Jotta pääset mihin tahansa nelivuotiseen korkeakouluun, GPA-arvon on oltava vähintään 2,0 tai uudempi. Jos tavoitteena on valikoiva korkeakoulu (alle 60%: n hyväksyntäaste), sinun tulisi ampua vähintään 3,5.

Muista, että nämä arviot eivät välttämättä ole tarkkoja joka opiskelija tai joka college. Etsi koulujen valintavaatimuksia, joista haluat saada paremman käsityksen heidän akateemisista tasoistaan.

kuinka päästä georgetowniin

Muista, että lukiosi voi laskea GPA: n eri tavalla kuin muut koulut (varsinkin jos se on kirjattu painotetulla asteikolla). 4,0 painotettu GPA ei ole yhtä vaikuttava kuin toisen lukion toisen opiskelijan, joka kävi korkeampia luokkia kuin sinä, 4,0 painottamaton GPA.

Kurssitasot ovat erittäin tärkeitä. Voit saada GPA: n, joka on hiukan pienempi kuin koulun keskiarvo, ja sinulla on silti mahdollisuus päästä sisään, jos ansaitsit sen ottamalla lukion haastavimmat luokat. Jatka aina itsesi työntämistä ja työskentele korkeampien akateemisten tavoitteiden saavuttamiseksi, jos toivot pääsevän valikoiviin korkeakouluihin.

Kiinnitä huomiota sovellussekoituksesi tasoihin.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

10 vaihetta Yhdysvaltain opiskelijaviisumin saamiseksi: Täydellinen hakemusopas

Etkö ole varma, kuinka saada opiskelijaviisumi Yhdysvaltoihin? Opastamme sinut läpi Yhdysvaltain opiskelijaviisumin hakuprosessin ja tarjoamme vinkkejä siitä, miten saat hyväksynnän.

Pohjois-Arizonan yliopiston pääsyvaatimukset

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Helix High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Helix High Schoolista kohteessa La Mesa, CA.

Culver City High School | 2016-17 Rankings | (Culver City,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Culver City High Schoolista Culver Cityssä, Kaliforniassa.

6 parasta korkeakoulua päättämättömille päämiehille

Etkö ole varma, mitä haluat opiskella yliopistossa? Lue oppaamme hyvistä kouluista päättämättömille päämiehille oppiaksesi, mitä etsiä korkeakoulujen ulkopuolella, joissa on paljon pääaineita.

Kuinka rekisteröityä SAT: ksi kotikoululaiseksi opiskelijaksi

Miten kotiopiskelijat rekisteröityvät SAT: ään ja mikä on SAT -kotikoulun koodi? Ota selvää tästä.

Bowling Green State University ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Barnard Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen opas fraktioihin ja suhteisiin ACT Mathissa

Ovatko ACT -matematiikan murtoluvut ja suhteet hämmentäviä? Lue vinkkimme ja käytä niitä todellisissa ACT -matemaattisissa tehtävissä saadaksesi paremmat pisteet.

Washingtonin yliopiston Tacoman pääsyvaatimukset

Tärkeimmät teemat Great Gatsbyssä, analysoitu

Onko sinulla kysyttävää Great Gatsby -teemoista? Selitämme, mitä ne ovat, mitä ne tarkoittavat ja kuinka kirjoittaa niistä essee.

Shawin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

New Yorkin osavaltion edustajien kokeet: mitä ne ovat? Milloin otat ne?

Mitkä ovat New York Regentsin kokeet ja kuinka monta sinun on suoritettava valmistuaksesi? Lue lisää NYSED Regentsin aikataulusta ja vaatimuksista.

Macalester College SAT -pisteet ja GPA

Oinas Kuun merkki: Mitä se tarkoittaa?

Onko sinulla Oinas -kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Oinas -kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Dillardin yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Powayn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Poway High Schoolista Poway, CA.

Kuinka päästä sisään: JMU SAT -tulokset ja GPA

Thiel College SAT -pisteet ja GPA

Kuinka monta vapaaehtoistyötä tarvitset yliopistoon?

Keskusteletko vapaaehtoistyöstä yhteisössäsi? Lue, kuinka monta yhdyskuntatyötä tarvitset yliopistolle ja mitä vastaanottovirkailijat etsivät.

1490 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA