Kanadan pääkaupunki: Miksi Ottawa?

feature_canada_flag

Olitpa valmistautumassa maantiedekokeeseen tai haluat yksinkertaisesti oppia lisää ystävällisestä pohjoisen naapuristasi, olemme kuulleet sinut. Tässä oppaassa vastaamme tärkeään kysymykseen, jonka jokaisen tulisi tietää: mikä on Kanadan pääkaupunki? Lisäksi selitämme, kuinka tästä paikasta tuli Kanadan pääkaupunki ja mitkä ovat kaikki Kanadan provinssien ja alueiden pääkaupungit tällä hetkellä.

Mikä on Kanadan pääkaupunki?

Kanadan pääkaupunki on Ottawa, joka sijaitsee Ontariossa-tuo on,maakunta suoraan Suurten järvien yläpuolella ja Yhdysvaltain osavaltiot Minnesota, Wisconsin, Michigan, Ohio ja (osa) New York. Ottawasijaitsee Ottawa-joen etelärannalla, joka kulkee Ontarion ja Quebecin maakuntien rajojen välillä ja määrittelee niiden rajat.body_canada_ottawa_capital Opus-pingviini / Flickr

Yhdessä Ottawa ja Gatineaun kaupunki, joka sijaitsee suoraan Ottawaa vastapäätä Quebecissä, muodostavat kansallisen pääkaupunkialueen nimeltä Ottawa-Gatineau. Tämä erityisesti nimetty alue viittaa paitsi itse kaupunkeihin myös ympäröiviin Census Metropolitan Area -alueisiin.

Johtuen Ottawan sijoittumisesta ensisijaisesti englanninkielisen Ontarion ja enimmäkseen ranskankielisen Quebecin välille, se on yksi Kanadan kaksikielisimmistä kaupungeista.

Alla on joitain nopeita tietoja Kanadan pääkaupungista Ottawasta:

 • Sijainti: Kaakkois-Ontario
 • Alkuperäiset uudisasukkaat: Odawan heimo ('Odawa' sanotaan tarkoittavan 'kauppiaita') 1700-luvun puolivälissä
 • Väestö (2016): 989567 (Ottawa-Gatineau)
 • Väkiluku (2016): Kanadan kuudenneksi suurin kaupunki (Ottawa-Gatineau)
 • Perustamisvuosi: 1850 Bytownin kaupunkina, 1855 Ottawan kaupunkina
 • Ilmasto: Mannermainen, lämmin kesä (70 ℉) ja kylmä talvi (15 ℉)
 • Suurin työnantaja: Liittovaltion hallitus
 • Maamerkit: Parlamenttitalo, ByWard Market, Kanadan kansallisgalleria, Rideau-kanava, Ottawan yliopisto
 • Lähin Yhdysvaltain osavaltio: New York
 • Lähin iso kaupunki: Montreal Quebecissä

Lyhyt historia Kanadan pääkaupungista

Ottawa on ollut Kanadan pääkaupunki siitä lähtien, kun Kanadasta tuli itsehallinnollinen maa. Mutta kuinka siitä onnistui tulla Kanadan pääkaupunki-ja miksi?

Vuonna 1841 se, jota alun perin kutsuttiin Kanadan provinssiksi (nykyiset Ontarion ja Quebecin maakunnat), tuli Britannian siirtomaa-alaisuuteen. Seuraavat 16 vuotta ovat todistaneet jatkuvia kiistoja siitä, mikä uuden maakunnan pääkaupunki pitäisi olla; kilpailijoita olivat Quebec City, Toronto, Montreal, Kingston ja lopulta Ottawa.

Jokaisella näistä kaupungeista oli Kanadan pääkaupungin nimi vaihtelevaa aikaa. Tässä on kronologia siitä, miten Kanadan pääkaupunki muuttui vain kahdessa ja puolessa vuosikymmenessä:

 • Kingston (1841-1844)
 • Montreal (1844-1849)
 • Toronto (1849-1851)
 • Quebec (1851-1855)
 • Toronto (1855-1859)
 • Quebec (1859-1865)
 • Ottawa (1866-nykypäivä)

Jo vuonna 1857 oli selvää, että päätös Kanadan pääkaupungin sijoittamisesta oli vaikeaa ja aikaa vievää. Tällä hetkellä kuningatar Viktoriaa pyydettiin valitsemaan Kanadan pääkaupunki. Hänen valintansa Ottawa-melko pieni ja vasta perustettu kaupunki-yllätti monet.

Edelleen, Ottawalla oli paljon lupauksia: se oli alkamassa kokea talouskasvua ja oli vaikuttavan rautatiejärjestelmän koti; sillä oli myös pitkä kaupan historia, koska se sijaitsi lähellä useita jokia. Mutta kaikki eivät olleet samaa mieltä kuningattaren valinnan kanssa, mikä johti Toronton pysymiseen pääkaupungina vielä kaksi vuotta ja Quebec Cityn vielä kuusi vuotta.

Vasta vuonna 1866 Ottawa nimettiin virallisesti Kanadan provinssin pääkaupungiksi ja alkoi pitää parlamenttia. Vuonna 1867 Kanadan maakunnasta tuli Kanadan hallinto, tekemällä siitä virallinen, itsehallinnollinen siirtomaa Britannian imperiumissa. Tämä tarkoitti myös sitä Ottawa oli Kanadan ensimmäinen (ja toistaiseksi ainoa) virallinen pääkaupunki.

Mitkä ovat Kanadan pääkaupungit?

body_canada_capitals

Tiedämme nyt, että Ottawa on Kanadan pääkaupunki, mutta entä kaikkien Kanadan maakuntien ja alueiden pääkaupungit? Samoin kuin Yhdysvalloissa, jossa jokaiselle osavaltiolle on pääkaupunki, Kanadalla on pääkaupunkeja kaikille 13 provinssilleen ja alueelleen.

Seuraava kaavio kuvaa kunkin Kanadan provinssin / alueen pääkaupunkia ja sen väestöä vuoden 2016 väestönlaskennassa . Maakunnat ja alueet on lueteltu aakkosjärjestyksessä.

Maakunta / alue

Pääkaupunki

Pääkaupungin väestö (2016)

Maakunnat

-

-

Alberta

Edmonton

932,546

mitä tulee biljoonan dollarin jälkeen

Brittiläinen Kolumbia

Voitto

85,792

Manitoba

Winnipeg

705,244

Uusi Brunswick

Fredericton

58,220

Newfoundland ja Labrador

St. John's

108,860

uusi Brunswick

Halifax

403,131

Ontario

Toronto

2 731 571

Prinssi Edwardin saari

Charlottetown

36,094

Quebec

Quebecin kaupunki

531,902

Saskatchewan

Regina

215,106

Alueet

-

-

Luoteis-alueet

Keltaveitsi

19,569

Nunavut

Iqaluit

7,740

Yukon

Valkoinen hevonen

25,085


Ota huomioon, että Kanadan pääkaupunki (Ottawa) sijaitsee Ontariossa, mutta se ei ole itse Ontarion pääkaupunki-tämä tila kuuluu Torontolle.

Useimmissa Kanadan maakunnissa pääkaupunki on myös eniten asuttu kaupunki, mutta näin ei aina ole. Tässä ovat suurimmat kaupungit Kanadan provinsseille, joiden pääkaupunki on ei eniten asutut:

Maakunta

Suurin kaupunki

Kaupungin väestö (2016)

Alberta

Calgary

1 239 220

Brittiläinen Kolumbia

Vancouver

631,486

Uusi Brunswick

Pyhä Johannes

67,575

Quebec

Montreal

1 704 694

Saskatchewan

Saskatoon

Penn State kunnioittaa korkeakoulujen hyväksymisprosenttia

246,376

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Hawthornen lukio | 2016-17 Rankings | (Hawthorne,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hawthorne High Schoolista Hawthorne, CA.

Tulostettavat SAT -harjoitustestit PDF -tiedostot: 18 ILMAISTA virallista testiä

Napsauta tästä, niin löydät kaikki ilmaiset tulostettavat SAT -testit ja vastaukset. Opi strategioistamme kuinka parantaa eniten pisteitä, kun suoritat jokaisen harjoitustestin.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Clemsonin pääsyvaatimukset

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

Mitkä ovat erilaiset oppimistyylit?

Etkö ole varma, mikä eri oppimistyyleistä sopii sinulle? Kokeile oppimistyylejä koskevaa tietokilpailua ja opi hyödyntämään opintoaikasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

Pitäisikö minun saada maisterin tutkinto? 6 huomioon otettavaa tekijää

Onko maisterin tutkinto sinulle sopiva? Mitä sinun pitäisi saada maisteriksi? Opi valitsemaan oikea tie unelmiesi saavuttamiseksi.

Itä -Washingtonin yliopiston pääsyvaatimukset

Terveydenhuollon hallinnon tutkinto: parhaat urat ja koulut

Harkitsetko terveydenhuollon hallinnollista tutkintoa? Opi, mikä on terveydenhuollon hallintotutkinto, mihin uraan se johtaa ja mistä voit saada sen.

George Fox University SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä sisään: Ohion yliopiston pääsyvaatimukset

Mercerin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka saada realistisin SAT -käytännön testikokemus

Kun otat SAT -harjoitustestit, miten saat parhaan käytännön kokemuksesta? Opi testin ottamisstrategioita parantaaksesi pisteitäsi täältä.

Kalifornian parhaat koulut | Whittier High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Whittier High Schoolista Whittierissä, Kaliforniassa.

Kuinka monta kysymystä voit ohittaa saadaksesi hyvän SAT-pisteet?

SAT-kysymysten ohittaminen on avain hyvään testinottostrategiaan. Selvitä, kuinka monta kysymystä voit ohittaa ja jättää väliin saadaksesi hyvät SAT-pisteet.

Koko arvostelu: Erica Meltzerin täydellinen opas ACT -lukemiseen

Oletko ajatellut ostaa Erica Meltzerin täydellisen oppaan ACT -lukemiseen? Kuuntele ensin, mitä lukutaito ajattelee asiasta.

Mitä ovat NCAA -divisioonat? Lohko 1 vs 2 vs 3

Mitä eroa on NCAA -alueiden I, II ja III välillä? Kuinka monta koulua kussakin on ja miksi NCAA -osastoja on olemassa? Ota selvää tästä.

Kuinka kirjoittaa koulun ulkopuolisista opinnoista yliopistosovelluksissa

Mietitkö, miten voit kirjoittaa koulun ulkopuolisesta toiminnastasi yliopistosovelluksia varten? Tässä on oppaamme esittelemään ylimääräisiä opetuksiasi yhteisessä sovelluksessa ja sen ulkopuolella.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 8

Onko sinulla kysymyksiä Gatsbyn kuolemasta? Tutustu täydelliseen The Great Gatsbyn luvun 8 yhteenvetoon saadaksesi yksityiskohtaiset juonihahmot ja analyysit.

New Yorkin osavaltion edustajien kokeet: mitä ne ovat? Milloin otat ne?

Mitkä ovat New York Regentsin kokeet ja kuinka monta sinun on suoritettava valmistuaksesi? Lue lisää NYSED Regentsin aikataulusta ja vaatimuksista.

Manhattanville College SAT -pisteet ja GPA

Quincyn yliopiston pääsyvaatimukset

Osavaltiot, joissa ei ole tuloveroa: pitäisikö muuttaa yhteen?

Oletko kiinnostunut valtioista, joissa ei ole tuloveroa? Selitämme, missä he ovat, miten he keräävät varoja sen sijaan ja pitäisikö sinun siirtyä yhteen.

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset