Voitteko suorittaa SAT: n lukion jälkeen? Asiantuntijaopas

body_grdhatintro.png

Vaikka ihmiset yhdistävät SAT: n lukiolaisiin, on useita syitä, miksi joku saattaa tarvita tai haluta ottaa SAT: n lukion jälkeen. Mutta voitko ottaa SAT: n lukion jälkeen? Ehdottomasti! Otin SAT: n kuluneen vuoden aikana aikuisena ja otan sen uudelleen toukokuussa.

Tässä oppaassa kerron syyt, miksi haluat ottaa SAT: n aikuisena, kuinka rekisteröidä, miten testaus eroaa aikuisena, ja lisää neuvoja.
Miksi saatat haluta ottaa SAT: n aikuisena?

SAT: n ottaminen on aikaa vievää ja vaatii valmistelua. Sinun ei pitäisi käydä läpi sitä, jos sinun ei tarvitse. On kuitenkin kolme hyvää syytä, miksi sinun on ehkä otettava SAT lukion jälkeen.

minkä merkin kanssa vesimies tulee toimeen

# 1: Hakeminen yliopistoon

Otitko muutaman vuoden poissa lukion jälkeen ennen hakemistasi yliopistoon etkä koskaan ottanut SAT: ta? Jos näin on, sinun on todennäköisesti otettava SAT tai ACT korkeakoulujen sovelluksille. Otitko muutaman vuoden tauon lukion jälkeen ennen yliopistoon hakemista, mutta otit SAT: n lukion aikana? Jos otit SAT: n lukion aikana, sinun ei ehkä tarvitse ottaa sitä uudelleen.

Kollegion hallitus tallentaa SAT-pisteesi toistaiseksi. Jotkut korkeakoulut vaativat kuitenkin SAT-pisteet viimeisten 3–5 vuoden aikana. Varmista, että tarkistat jokaisen korkeakoulun hakemusvaatimukset (tutkin myöhemmin, miten tämä löytyy).

Vaikka otitkin SAT: n lukion aikana, saatat haluta ottaa sen uudelleen parantaaksesi pisteitäsi. Jotta saisit parhaan mahdollisen pääsyn, sinun pitäisi yrittää saada SAT-pisteesi vähintään 75. prosenttipisteen SAT-pisteiden perusteella. Kosketan tätä neuvoja koskevassa osiossa, mutta suosittelen, että lue lisätietoja kohdepistemäärän löytämisen oppaastamme.

Kaikki korkeakoulut eivät vaadi sinua lähettämään testituloksia. Jotkut koulut sallivat poikkeukset niille, jotka eivät koskaan ottaneet SAT: ta lukiossa tai joille SAT: n ottaminen nyt olisi liian vaikeaa. Esimerkiksi, jos olet armeijassa ja sijoitettu ulkomaille, saatat sallia luopua SAT: n ottamisesta. Jotkut koulut ovat vapaaehtoisia tai sokeita, joten ne eivät vaadi sinua lähettämään SAT-pisteitä. Jos haet vain koe-valinnaisissa tai testisokeissa kouluissa, sinun ei tarvitse suorittaa SAT: ta.

Muista tarkistaa jokaisen kohdekollegion pääsisivusto selvittääksesi heidän hakemusvaatimuksensa. Sinun pitäisi pystyä löytämään hakusivusto tekemällä Google-haku hakusivustolle [College Name]. Suurin osa oppilaitoksista luetteloi hakusivustollaan hakemusvaatimukset (ja edellyttävätkö ne SAT-testiä). Jos et löydä näitä tietoja heidän verkkosivustoltaan, sinun tulee lähettää sähköposti tai soittaa hakutoimistoon.

body_collegebook.jpg

# 2: Hakeminen siirtokouluihin

Jos haet korkeakoulujen siirtämistä joko yhteisöopistosta tai 4-vuotisesta yliopistosta 4-vuotiseen yliopistoon, saatat joutua lähettämään hakemuksesi kanssa SAT- tai ACT-pisteet. Jos haet siirtoa, kun olet käyttänyt vain kuusi kuukautta vuodessa yliopistossa tai yhteisöopistossa, sinun on todennäköisesti lähetettävä SAT- tai ACT-pisteet hakemuksesi mukana. Jos otit SAT: n tai ACT: n lukion aikana, todennäköisesti voisit käyttää sitä pisteitä.

Kuitenkin, saatat haluta testata uudelleen parantaaksesi pisteitäsi parantaaksesi pääsymahdollisuuksiasi . Haluat, että SAT-pisteet ovat vähintään 75%: n prosenttipisteiden SAT-pisteillä, joilla on parhaat mahdollisuudet päästä. Puhun tästä enemmän neuvoja koskevassa osiossa, mutta suosittelen, että luet lisää artikkeliamme siitä, kuinka tavoitepisteesi löytyvät saadaksesi lisää neuvoja.

Kuten sanoin yllä olevassa hakemuksessa korkeakouluun, sinun ei tarvitse lähettää SAT- tai ACT-pisteitä, jos haet vain koe-valinnaisissa tai sokkikouluissa.

Tarkista jokaisen koulun hakusivusto, johon haet, saadaksesi selville heidän hakemusvaatimuksensa. Löydät hakusivuston tekemällä Google-haun hakusivustolle [yliopiston nimi]. Suurin osa korkeakouluista luetteloi hakusivustollaan hakemusvaatimukset, mukaan lukien vaaditaanko SAT-testiä. Jos et löydä näitä tietoja heidän verkkosivustoltaan, sinun tulee lähettää sähköposti tai soittaa hakutoimistoon.

st louisin yliopiston lakikoulun sijoitus

# 3: Työnhaku tai apuraha

Toisinaan Työhakemukset edellyttävät SAT-pistemäärän lähettämistä , varsinkin jos yrität työskennellä koulutusmaailmassa. Lisäksi jotkut apurahat vaativat pisteytystä tietyllä alueella. Jos olet suorittanut testin lukiossa, voisit lähettää nämä pisteet, mutta jos et tai jos sinun on parannettava pisteitäsi pääsemiseksi, joudut suorittamaan testin nyt aikuisena.

Varmista, että noudatat työsi tai apurahasi vaatimuksia. Jotkut saattavat pyytää lukion SAT-pisteitä eivätkä ehkä harkitse uutta pistemäärää. Tunne vaatimukset ja jos et ole varma, soita tai lähetä sähköpostia selvittääkseen.

body_calendarexam.jpg

SAT: n suorittamisen logistiikka lukion jälkeen

Nyt kun tiedämme syyt, miksi haluat ehkä suorittaa SAT-lukion, opastan sinut läpi vaiheet, kuinka SAT-opinto suoritetaan lukion jälkeen.

Kuinka rekisteröityä lukion jatko-opiskelijaksi

Voit rekisteröityä College Boardin verkkosivustolla tai postitse. Rekisteröityminen edellyttää henkilökohtaisten tietojen syöttämistä, kuvan lähettämistä tai itse, rekisteröintimaksun maksamista jne.

Rekisteröityminen SAT: iin voi olla hieman haastavampaa aikuisena, koska prosessi on suunnattu lukiolaisille. Se ei kuitenkaan ole liian vaikeaa: on vain joitain pieniä haittoja.TCollege Board pyytää vanhemmilta tietoja, mutta voit lähteäettätyhjä. Lisäksi se pyytää lukiota, mutta siihen on vaihtoehtosano 'en ole lukiossa'. Muussa tapauksessa vastaa muuhun kysymykseen parhaan kykysi mukaan.Tutustu täydelliseen oppaasemme rekisteröitymiseen vaiheittaiseen apuun SAT-rekisteröintiprosessissa.

tennessee -yliopiston tutkijakoulu

Mihin SAT ottaa lukion jälkeen

Teet kokeen SAT-testikeskuksessa lukiolaisten kanssa. Testikeskukset ovat tyypillisesti lukioita, mutta joskus ne sijaitsevat yhteisön yliopistokampuksilla, yliopistokampuksilla ja muissa paikoissa. Riippumatta sijainnistasi, testaat lukiolaisten kanssa.

Rekisteröinnin aikana valitset testikeskuksen sijainnin. Voit etsiä yhtä läheistäsi. MERKINTÄ: mitä aikaisemmin rekisteröidyt, sitä todennäköisemmin pystyt testaamaan kodin lähellä. Lähempänä ilmoittautumisaikaa testikeskukset täyttyvät, ja saatat päätyä testaamaan kauempana kotoa. Ilmoittaudu aikaisin!

Kuinka testaaminen aikuisena on erilaista

Suurin ero on vaatimukset henkilötunnuksellesi ja vaikeudet päästä testi-odotuslistalle. Nämä vaatimukset koskevat kuitenkin vain yli 21-vuotiaita. Jos olet alle 21-vuotias, voit ohittaa tämän osan, koska se ei ole voimassa.

Jos olet 21-vuotias tai vanhempi, et voi käyttää opiskelijakorttia testipäivänä. Sinun on otettava mukaan virallinen, valtion myöntämä henkilötodistus, kuten ajokortti tai passi.

Lisäksi, jos olet 21-vuotias tai vanhempi, et voi sijoittaa SAT-testauksen odotuslistalle. Kollegion hallitus ei yksinkertaisesti salli sitä. Ota huomioon aikaisemmat neuvoni ja kirjaudu aikaisin (tai ainakin ajoissa), jotta vältät tämän ongelman.

SAT-testaus on myös hieman erilainen kuin muistat. Kollegion hallitus loi äskettäin uudistetun vuoden 2016 SAT: n (ensimmäinen testi oli maaliskuussa 2016). Suosittelen, että luet toisen artikkelin, joka sisältää yhteenvedon kaikista muutoksista. Annan hyvin lyhyen yhteenvedon muutoksista.

Koe on nyt luokiteltu 400-1600 (800-2400 sijasta). Essee on nyt vapaaehtoinen (vaikka sitä vaativat useimmat korkeakoulut). Lukeminen ja kirjoittaminen on yhdistetty yhteen osioon. Lausekkeen täydentämistä koskevat kysymykset on poistettu. kaikki kysymykset perustuvat kohtiin. Matematiikka-osa on muuttanut sisältöä hieman: vähemmän keskittynyt geometriaan, enemmän keskittynyt algebraan ja lisännyt trigonometriaa ja kuvitteellisia lukukysymyksiä. Lisäksi on olemassa matematiikkaosio, joka ei salli laskinta, joten sinun on tehtävä henkinen matematiikka.

Testi ei ehkä ole se, mitä muistat, jos otit sen lukiossa.

Lisäksi SAT: n ottaminen aikuisena voi olla hankalaa. Otin SAT viime vuonna 23-vuotiaana; se oli aluksi ehdottomasti outoa. Kun ilmoittaudut sisäänkirjautumiseen lukiolaisten keskuudessa, tunnet oudot.

Kun sain yli alkuperäisen oudon, Tunsin itsevarmuutta. Lukiossa olin niin hermostunut ottamaanSAT koska tunsin, että testissä oli niin paljon painetta. Aikuisena ymmärrät, että yksi testi ei määrittele sinua. Pystyin rentoutumaan enemmän ja pärjäämään paremmin testissä uuden luottamukseni vuoksi. Toivon, että tunnet saman, kun istut SAT: lle!

helsinki-1.jpg Valmiit tutkimukset SAT: lle!

Neuvoja SAT: n ottamisesta aikuiseksi

Älä aliarvioi SAT: ta. Kyllä, se testaa lukion sisältöä, mutta se ei välttämättä tarkoita, että se on sinulle helppoa. Itse asiassa on luultavasti joitain lukion perusaiheita, jotka olet unohtanut tai joihin olet hieman ruosteinen. Jos et ole opiskellut matematiikkaa lukiosta lähtien, olet ehkä unohtanut trigonometrian kaavat tai absoluuttisen arvon säännöt. Vaikka saatatkin olla lukion ulkopuolella, sinun on silti valmistauduttava SAT: iin.

3 vinkkiä SAT-opiskeluun aikuisena

Ota testivalmistelu vakavasti. Omista aika sille.

kaurisnaisen piirteitä

Vinkki 1: Opi SAT-muoto

Ota niin monta SAT-harjoitustestiä kuin voit. Suorita testit realistisissa testausolosuhteissa pitäen tarkka aika. Katso strategiaoppaamme.

Löydät SAT haluaa sinun ajattelevan melko kirjaimellisesti todisteisiin perustuvasta lukemisesta ja kirjoittamisesta -osasta. Suurin osa vastauksista vedetään suoraan tekstistä ilman tulkintaa. Matematiikka-osa vaatii kuitenkin sinua olemaan luovempi sovellettaessa matematiikkaa. Sinun on sovellettava perusmatematiikkaa uusilla ja ainutlaatuisilla tavoilla.


Vinkki 2: Päivitä itsesi unohdetuissa / ruosteisissa aiheissa

Kuten mainitsin, olet ehkä unohtanut tai ruostunut joillakin alueilla. Sinun on päivitettävä itsesi näillä sisältöalueilla menestyäksesi SAT: lla. Meillä on täydelliset oppaat melkein jokaiselle SAT: n testatulle alueelle. Lue oppaamme päivittääksesi itsesi.


Vinkki 3: Suunnittele valmistelu ja testaus tarpeidesi mukaan

Yksi vaikeimmista osista ottaa SAT aikuisena on jongleeraaminen työstä, perheestä, ystävistä jne. Yrittäessään omistaa aikaa opiskeluun. Kuitenkin, sinun on valmistauduttava saavuttamaan tavoitepisteet.

Suosittelen sinua aloita opiskelu hyvissä ajoin (3-6 kuukautta etukäteen). Tarkista kalenteri ja valitse SAT-testipäivä, joka antaa sinulle riittävästi aikaa valmistautua. Jos sinulla ei ole niin ylellisyyttä ja sinun on suoritettava testi seuraavan kuukauden aikana, tutustu oppaasemme SAT: n täyttöön.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.