Voitko suorittaa AP -kokeet uudelleen? Asiantuntijaopas

feature_canyouretakeaptests.png

Useimmat AP -testit ovat erittäin haastavia, ja tulokset eivät aina ole niin kuin kuvittelit. Jos olet huolissasi siitä, että olet menettänyt mahdollisuuden saada korkeakoululainaa, voitko suorittaa AP -kokeen uudelleen? Tässä artikkelissa näytän sinulle, kuinka voit palata alhaisesta AP -pisteestä ja saada opintopisteitä ja AP Scholar Awards.

päivitys-1672349_640

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istunnona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.Voitko suorittaa AP -kokeet uudelleen, jos teet heikosti?

Ensinnäkin, voitko suorittaa AP -kokeen uudelleen? Vastaus on kyllä! Jos et pärjää hyvin AP -kokeessa, Voit ottaa sen uudelleen seuraavan kerran, kun se tarjotaan seuraavan toukokuun aikana.

miten päästä columbian yliopistoon

Sinun on kuitenkin harkittava tätä päätöstä huolellisesti ennen sitoutumista. Jos saat AP -testissä 3 tai enemmän, toista uusinta ellet ole ehdottomasti valmis ansaitsemaan korkeakouluhyvitystä työstäsi. Viime kädessä AP -pisteilläsi on vähäinen vaikutus pääsymahdollisuuksiisi, ellet hae valikoivimpia korkeakouluja, joilla on 1s ja 2s.

Mukaan College Boardin usein kysytyt kysymykset , 'Kun tutkimme pääsyvirkamiehiä, yli 75 prosenttia ilmoitti sen matalat pisteet AP -tentissä EI vahingoita hakijan pääsymahdollisuuksia ' (korostus minun). Toisin sanoen, vuoden mittaisella AP-luokalla ansaitsemasi arvosana on tärkeämpi kuin AP-pisteesi pääsyä varten.

AP -testien uusiminen on kallista; se maksaa sinulle ylimääräisen 94 dollaria! Se on myös aika iso sitoumus ottaa opiskelemaan täydellä kurssikuormalla. Mieti todella, onko se sen arvoista, ennen kuin päätät päätöksestäsi.

Jos olet edelleen varma, että haluat suorittaa kokeen uudelleen, keskustele koulusi AP -koordinaattorin kanssa ilmoittautumisesta. Voit ilmoittautua koulusi kautta, aivan kuten teit testin ensimmäisen kerran, paitsi nyt opettajasi ei auta sinua prosessin läpi. Se on täysin kiinni sinä jäljittää koordinaattorin ja järjestää kokeen.

body_trainingwheels.jpg Jos haluat suorittaa AP-testin uudelleen, sinun on heitettävä harjoituspyörät ja ajettava isotyttöinen pyöräsi opastustoimistoon. Jos haluat todella tehdä heihin vaikutuksen, aja yksipyörällä.

Näkyvätkö molemmat AP -tulokset? Kumpi otetaan huomioon AP Scholar Awards -palkinnoissa?

Pisteraportti sisältää kaikki AP -pisteet (mukaan lukien saman testin toistot) ellei päätät hylätä tai peruuttaa tulokset. Pisteiden pidättämisen ja peruuttamisen ero on se, että kun peruutat pisteet, se poistetaan pysyvästi, ikään kuin et olisi edes tehnyt testiä. Pisteen peruuttamisesta ei peritä maksua. Tässä on Pisteiden peruutuslomake sinun on lähetettävä oppilaitoksen hallitukselle.

Toisaalta, jos päätät jättää AP -pisteesi huomiotta, korkeakoulut eivät näe sitä, mutta se tahtoa Pysy kirjattuna, jos haluat lähettää sen myöhemmin. Se maksaa 10 dollaria per pisteet pisteiden pidättämiseksi oppilaitoksista, jotka olet alun perin ilmoittanut vastauslomakkeessasi. Tässä on Pisteiden pidätyslomake sinun on lähetettävä oppilaitoksen hallitukselle.

Määräaika AP: n pisteiden pidättämiselle ja peruuttamiselle testeissä on 15. kesäkuuta. Jos myöhästyt määräajasta, kaikki pisteesi lähetetään vastauslomakkeessa mainitsemillesi korkeakouluille.

Jos päätät suorittaa AP -testin uudelleen, vain korkeimmat pisteet lasketaan mukaan AP Scholar Awards -palkintoihin, vaikka et peruuttaisi tai pidättäisit pienempää pistemäärääsi. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että alkuperäinen pisteesi pilaa mahdollisuutesi tulla AP -tutkijaksi, jos parannat toista yritystäsi.

body_scholar.jpg Älä koskaan pelkää, voit silti tulla tutkijaksi, jolla on suloinen parta, vaikka saat alhaisen AP -pisteen ensimmäisellä kerralla.

Opintovinkkejä AP -kokeiden uusimiseen

Seuraavassa on muutamia tärkeitä vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä valmistautuessasi AP -testin uusimiseen. Jotta voit parantaa pisteitäsi, sinun täytyy arvioida heikkoutesi kriittisesti ja opiskele strategisesti.

#1: Ymmärrä missä menit väärin viimeksi

Ensisijainen tavoitteesi on välttää ensimmäisessä AP -testissä tekemiesi virheiden toistamista. Mieti, miksi teit huonosti ja mitä voit tehdä estääksesi nämä sudenkuopat tällä kertaa. Odotitko liian kauan opiskelun aloittamista? Teitkö epävirallisia harjoitustestejä, jotka antoivat sinulle epärealistisen käsityksen testin sisällöstä tai vaikeustasosta? Luotitko täysin luokkaan, joka vei sinut kokeen läpi ja huomasit tietosi puutteelliseksi? Olipa tilanne mikä tahansa, pohdi hieman, miten voit korjata nämä ongelmat ja lunastaa pisteet toisen kerran.

kahden dollarin setelit huonoa tuuria

Voit harkita tutorointia jos luulet tehneesi huonosti, koska aihe kokonaisuudessaan ei ollut vahvuutesi tai opettajasi ei selittänyt hyvää materiaalia. Voit jopa pyytää yhtä kokeessa menestynyttä vertaistasi antamaan sinulle opintoneuvoja tai opastamaan sinua käsitteissä, joiden hallitseminen on vaikeaa itse.

#2: Hanki laadukas arvostelukirja

Jos aiot suorittaa AP -testin uudelleen, et ole vain vuoden loppuun asti opiskelemassa aihetta luokassa. Tämän seurauksena muistiinpanot ja oppimateriaalit eivät ehkä ole yhtä helposti saatavilla, ja aikasi on vaikeampaa jäsentää ilman opettajaa ja oppituntiaikataulua.

oppilaitokset, jotka vaativat sat -esseen

Sinun pitäisi saada katsauskirja, joka kattaa kaikki kurssin käsitteet perusteellisesti jotta sinulla on helppo tapa opiskella sisältöä, suunnitella aikaa ja tehdä käytännön kysymyksiä. Ajattele sitä kevyempänä versiona itseopiskelusta. Yleensä Barronin kirjat ovat hyvä vaihtoehto AP-kurssien perusteellisempiin tutkimuksiin.

#3: Aloita opiskelu aikaisin

Yksi ongelmistasi ensimmäisellä kerralla saattoi olla se, että jouduit odottamaan viimeiseen minuuttiin opiskelemaan. Cramming on huono idea AP -testeissä koska ne kattavat niin paljon tietoa ja odottavat sinun vastaavan kysymyksiin, jotka vaativat korkean tason kriittistä ajattelua. Et tee itsellesi palveluksia kuorimalla pintaa.

Aloita opiskelu vähintään pari kuukautta ennen kokeen tekemistä. Ihannetapauksessa sinun kannattaa tarkastella käsitteitä ympäri vuoden, jotta muistisi pysyy tuoreena ja sinulla on aikaa korjata kaikki materiaaliin liittyvät ongelmat.

Sinun tulisi myös tehdä paljon harjoitustestejä joten voit seurata suorituskykyäsi ja varmistaa, että parannat.

body_earlybird-5.jpg Ole varhainen lintu. Mene ulos ja nappaa AP -matosi.

Yhteenveto: Voitko suorittaa AP -kokeet uudelleen?

Voit halutessasi suorittaa AP -testin uudelleen, kun se tarjotaan uudelleen seuraavana vuonna. Jos tarvitset todella korkeakoululainaa tai olet huolissasi siitä, miltä matalat pisteet näyttävät hakemuksestasi, voit harkita tätä vaihtoehtoa.

Olettaen, että suoritat AP -testin uudelleen ja saat paremmat pisteet, tämä pisteet lasketaan AP Scholar -palkinnoissa. Voit jopa halutessasi pidättää tai peruuttaa pienemmän pistemäärän, jos et halua sen näkyvän tietueessasi.

AP -testin suorittaminen toisen kerran on kallis sitoumus sinun on varmistettava, että panostat vakavasti sen opiskeluun. Yritä oppia kaikista ongelmista, joita sinulla oli ensimmäistä kertaa, ja vältä ahdistusta tai kiiltoa sisältöalueilla, joita et täysin ymmärrä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.