Voitko suorittaa AP -kokeet uudelleen? Asiantuntijaopas

feature_canyouretakeaptests.png

Useimmat AP -testit ovat erittäin haastavia, ja tulokset eivät aina ole niin kuin kuvittelit. Jos olet huolissasi siitä, että olet menettänyt mahdollisuuden saada korkeakoululainaa, voitko suorittaa AP -kokeen uudelleen? Tässä artikkelissa näytän sinulle, kuinka voit palata alhaisesta AP -pisteestä ja saada opintopisteitä ja AP Scholar Awards.

päivitys-1672349_640

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istunnona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.Voitko suorittaa AP -kokeet uudelleen, jos teet heikosti?

Ensinnäkin, voitko suorittaa AP -kokeen uudelleen? Vastaus on kyllä! Jos et pärjää hyvin AP -kokeessa, Voit ottaa sen uudelleen seuraavan kerran, kun se tarjotaan seuraavan toukokuun aikana.

miten päästä columbian yliopistoon

Sinun on kuitenkin harkittava tätä päätöstä huolellisesti ennen sitoutumista. Jos saat AP -testissä 3 tai enemmän, toista uusinta ellet ole ehdottomasti valmis ansaitsemaan korkeakouluhyvitystä työstäsi. Viime kädessä AP -pisteilläsi on vähäinen vaikutus pääsymahdollisuuksiisi, ellet hae valikoivimpia korkeakouluja, joilla on 1s ja 2s.

Mukaan College Boardin usein kysytyt kysymykset , 'Kun tutkimme pääsyvirkamiehiä, yli 75 prosenttia ilmoitti sen matalat pisteet AP -tentissä EI vahingoita hakijan pääsymahdollisuuksia ' (korostus minun). Toisin sanoen, vuoden mittaisella AP-luokalla ansaitsemasi arvosana on tärkeämpi kuin AP-pisteesi pääsyä varten.

AP -testien uusiminen on kallista; se maksaa sinulle ylimääräisen 94 dollaria! Se on myös aika iso sitoumus ottaa opiskelemaan täydellä kurssikuormalla. Mieti todella, onko se sen arvoista, ennen kuin päätät päätöksestäsi.

Jos olet edelleen varma, että haluat suorittaa kokeen uudelleen, keskustele koulusi AP -koordinaattorin kanssa ilmoittautumisesta. Voit ilmoittautua koulusi kautta, aivan kuten teit testin ensimmäisen kerran, paitsi nyt opettajasi ei auta sinua prosessin läpi. Se on täysin kiinni sinä jäljittää koordinaattorin ja järjestää kokeen.

body_trainingwheels.jpg Jos haluat suorittaa AP-testin uudelleen, sinun on heitettävä harjoituspyörät ja ajettava isotyttöinen pyöräsi opastustoimistoon. Jos haluat todella tehdä heihin vaikutuksen, aja yksipyörällä.

Näkyvätkö molemmat AP -tulokset? Kumpi otetaan huomioon AP Scholar Awards -palkinnoissa?

Pisteraportti sisältää kaikki AP -pisteet (mukaan lukien saman testin toistot) ellei päätät hylätä tai peruuttaa tulokset. Pisteiden pidättämisen ja peruuttamisen ero on se, että kun peruutat pisteet, se poistetaan pysyvästi, ikään kuin et olisi edes tehnyt testiä. Pisteen peruuttamisesta ei peritä maksua. Tässä on Pisteiden peruutuslomake sinun on lähetettävä oppilaitoksen hallitukselle.

Toisaalta, jos päätät jättää AP -pisteesi huomiotta, korkeakoulut eivät näe sitä, mutta se tahtoa Pysy kirjattuna, jos haluat lähettää sen myöhemmin. Se maksaa 10 dollaria per pisteet pisteiden pidättämiseksi oppilaitoksista, jotka olet alun perin ilmoittanut vastauslomakkeessasi. Tässä on Pisteiden pidätyslomake sinun on lähetettävä oppilaitoksen hallitukselle.

Määräaika AP: n pisteiden pidättämiselle ja peruuttamiselle testeissä on 15. kesäkuuta. Jos myöhästyt määräajasta, kaikki pisteesi lähetetään vastauslomakkeessa mainitsemillesi korkeakouluille.

Jos päätät suorittaa AP -testin uudelleen, vain korkeimmat pisteet lasketaan mukaan AP Scholar Awards -palkintoihin, vaikka et peruuttaisi tai pidättäisit pienempää pistemäärääsi. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse huolehtia siitä, että alkuperäinen pisteesi pilaa mahdollisuutesi tulla AP -tutkijaksi, jos parannat toista yritystäsi.

body_scholar.jpg Älä koskaan pelkää, voit silti tulla tutkijaksi, jolla on suloinen parta, vaikka saat alhaisen AP -pisteen ensimmäisellä kerralla.

Opintovinkkejä AP -kokeiden uusimiseen

Seuraavassa on muutamia tärkeitä vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä valmistautuessasi AP -testin uusimiseen. Jotta voit parantaa pisteitäsi, sinun täytyy arvioida heikkoutesi kriittisesti ja opiskele strategisesti.

#1: Ymmärrä missä menit väärin viimeksi

Ensisijainen tavoitteesi on välttää ensimmäisessä AP -testissä tekemiesi virheiden toistamista. Mieti, miksi teit huonosti ja mitä voit tehdä estääksesi nämä sudenkuopat tällä kertaa. Odotitko liian kauan opiskelun aloittamista? Teitkö epävirallisia harjoitustestejä, jotka antoivat sinulle epärealistisen käsityksen testin sisällöstä tai vaikeustasosta? Luotitko täysin luokkaan, joka vei sinut kokeen läpi ja huomasit tietosi puutteelliseksi? Olipa tilanne mikä tahansa, pohdi hieman, miten voit korjata nämä ongelmat ja lunastaa pisteet toisen kerran.

kahden dollarin setelit huonoa tuuria

Voit harkita tutorointia jos luulet tehneesi huonosti, koska aihe kokonaisuudessaan ei ollut vahvuutesi tai opettajasi ei selittänyt hyvää materiaalia. Voit jopa pyytää yhtä kokeessa menestynyttä vertaistasi antamaan sinulle opintoneuvoja tai opastamaan sinua käsitteissä, joiden hallitseminen on vaikeaa itse.

#2: Hanki laadukas arvostelukirja

Jos aiot suorittaa AP -testin uudelleen, et ole vain vuoden loppuun asti opiskelemassa aihetta luokassa. Tämän seurauksena muistiinpanot ja oppimateriaalit eivät ehkä ole yhtä helposti saatavilla, ja aikasi on vaikeampaa jäsentää ilman opettajaa ja oppituntiaikataulua.

oppilaitokset, jotka vaativat sat -esseen

Sinun pitäisi saada katsauskirja, joka kattaa kaikki kurssin käsitteet perusteellisesti jotta sinulla on helppo tapa opiskella sisältöä, suunnitella aikaa ja tehdä käytännön kysymyksiä. Ajattele sitä kevyempänä versiona itseopiskelusta. Yleensä Barronin kirjat ovat hyvä vaihtoehto AP-kurssien perusteellisempiin tutkimuksiin.

#3: Aloita opiskelu aikaisin

Yksi ongelmistasi ensimmäisellä kerralla saattoi olla se, että jouduit odottamaan viimeiseen minuuttiin opiskelemaan. Cramming on huono idea AP -testeissä koska ne kattavat niin paljon tietoa ja odottavat sinun vastaavan kysymyksiin, jotka vaativat korkean tason kriittistä ajattelua. Et tee itsellesi palveluksia kuorimalla pintaa.

Aloita opiskelu vähintään pari kuukautta ennen kokeen tekemistä. Ihannetapauksessa sinun kannattaa tarkastella käsitteitä ympäri vuoden, jotta muistisi pysyy tuoreena ja sinulla on aikaa korjata kaikki materiaaliin liittyvät ongelmat.

Sinun tulisi myös tehdä paljon harjoitustestejä joten voit seurata suorituskykyäsi ja varmistaa, että parannat.

body_earlybird-5.jpg Ole varhainen lintu. Mene ulos ja nappaa AP -matosi.

Yhteenveto: Voitko suorittaa AP -kokeet uudelleen?

Voit halutessasi suorittaa AP -testin uudelleen, kun se tarjotaan uudelleen seuraavana vuonna. Jos tarvitset todella korkeakoululainaa tai olet huolissasi siitä, miltä matalat pisteet näyttävät hakemuksestasi, voit harkita tätä vaihtoehtoa.

Olettaen, että suoritat AP -testin uudelleen ja saat paremmat pisteet, tämä pisteet lasketaan AP Scholar -palkinnoissa. Voit jopa halutessasi pidättää tai peruuttaa pienemmän pistemäärän, jos et halua sen näkyvän tietueessasi.

AP -testin suorittaminen toisen kerran on kallis sitoumus sinun on varmistettava, että panostat vakavasti sen opiskeluun. Yritä oppia kaikista ongelmista, joita sinulla oli ensimmäistä kertaa, ja vältä ahdistusta tai kiiltoa sisältöalueilla, joita et täysin ymmärrä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Stevensonin yliopiston pääsyvaatimukset

Findlayn yliopiston pääsyvaatimukset

Vialliset muokkaajat SAT-kirjoituksessa: Kieliopin säännön valmistelu

Kuinka riippuvat ja väärin sijoitetut muokkaajat näkyvät SAT-kirjoituksessa? Tiedätkö strategiat hyökätä tämän tyyppisiin kysymyksiin? Lue opas ja harjoittele.

Mikä on tarinan juoni? Kertomuksen viisi osaa

Mikä on juoni? Jaottelemme koko juoni-määritelmän auttaaksemme sinua analysoimaan minkä tahansa tarinan kertomuksen.

3.1 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.1

Mikä on 3.1 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.1 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Indiana -yliopiston kaakkoispääsyvaatimukset

William Paterson University SAT -pisteet ja GPA

Dillardin yliopiston pääsyvaatimukset

Etelä -Alabaman yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Parhaat AP-biologiakirjat 2021: Täydelliset asiantuntija-arvostelut

Etsitkö parasta AP-biologiakirjaa tarpeisiisi? Tarkistamme kaikki parhaat vaihtoehdot ja autamme sinua päättämään, mitä arvostelukirjoja haluat käyttää ja mitä välttää.

Alfred State College SAT -tulokset ja GPA

Point Parkin yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Keskimääräiset AP-pisteet jokaiselle AP-tentille

Mietitkö, mikä on AP: n keskimääräinen pisteet ja miten pisteet hyviksi? Lue asiantuntijaoppaamme.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Agouran lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Agoura High Schoolista Agourassa, Kaliforniassa.

1390 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä tarvitset Delawaren yliopistoon: Pääsyvaatimukset

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Brandeis University SAT -pisteet ja GPA

Tulsa-yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Lodin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Lodin lukiosta Lodissa, Kaliforniassa.

Paras IB -matematiikka: Analyysi ja lähestymistavat Opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Miten opiskelet IB Math SL/HL: lle? Lue IB Math -muistiinpanoistamme ja ilmainen opasoppaamme parhaista käytettävissä olevista resursseista.