C viivalla sen päällä: mitä se tarkoittaa?

ominaisuus_c

kuinka litraa gallonaa

Oletko saanut lääkäriltä tai sairaanhoitajalta reseptin tai muistiinpanon, jolla on salaperäinen symboli, joka näyttää tältä:c' sen päällä? Mitä c tarkoittaa viivaa sen yli? Onko tämä jokin salainen lääkärikoodi?

Olemme täällä jakamassa kaiken puolestasi, ja se on itse asiassa yksinkertaisempaa kuin luulet! Lue tämä opas oppiaksesi kaikki merkinnät c: n takana olevalla viivalla lääketieteellinen lyhenne, mistä lyhenne tulee, miten sitä käytetään, ja muut tärkeät lääketieteelliset lyhenteet, jotka sinun pitäisi tietää.Mitä C tarkoittaa viivan yli?

Kirjain 'c' ja sen yläpuolella oleva viiva on lääketieteellinen lyhenne, jota lääkärit, sairaanhoitajat ja muut lääketieteen ammattilaiset käyttävät usein. Symboli näyttää tältä:c. C on melkein aina pieniä kirjaimia.

Tällä symbolilla on itse asiassa hyvin yksinkertainen merkitys. A c, jonka yläpuolella on viiva, tarkoittaa vain 'kanssa'. Tätä lyhennettä käytetään usein potilaskartoissa ja lääkemääräyksissä sekä lääketieteen ammattilaisten kirjoittamissa tiedoissa tai muistiinpanoissa.

Mistä C-viiva sen yli lyhenne tuli?

Mistä c, jonka viiva on lääketieteellinen lyhenne, tuli? 'Kanssa' on lyhyt sana, joten miksi lääkärit eivät vain kirjoita sitä? Lääkärit ja muut lääketieteen tarjoajat käyttävät työssään monia lyhenteitä. Tähän on kaksi pääasiallista syytä. Ensinnäkin, koska lääkäreiden ja sairaanhoitajien on tehtävä paljon kirjoittamista koko päivän ajan (lääkemääräysten kirjoittaminen, potilaskaavioiden täyttäminen, muistiinpanojen tekeminen jne.) Lyhenteet voivat auttaa heitä säästämään aikaa, vaikka lyhenteet olisivatkin pieniä sanoja.

Toiseksi lyhenteet voivat tehdä muistiinpanoista tai ohjeista helpommin luettavia ja helposti luettavia. Oletko koskaan kuullut jonkun vitsaavan siitä, kuinka huono lääkärien käsiala on? Se on yleinen ongelma, että kun lääkäri tai sairaanhoitaja kirjoittaa kirjoitusohjeita tai reseptitietoja, joidenkin heidän sanoistaan ​​voi olla vaikea lukea. Tämä voi aiheuttaa vakavia ongelmia, jos se vaikeuttaa potilaan hoitoa tai johtaa väärään hoitoon. Selkeiden lyhenteiden käyttö voi vähentää lukukelvottomia käsinkirjoituksia.

Mutta miten c, jonka päällä on viiva, valittiin lyhenteeksi 'kanssa'? Symbolictulee latinankielisestä sanasta Miten . Tätä sanaa käytetään usein slangisanana nykypäivän englanniksi, latinaksi Miten tarkoittaa 'kanssa.'

Tämän latinankielisen sanan yleisiä lauseita ovat mm suurella kiitoksella (suurella kiitolla) ja suurimman kiitoksen (suurimman kiitoksen). Sieltä tulee c-osa, ja sen yläosan viiva tai palkki lisättiin sen erottamiseksi tavallisesta aakkosesta.

body_doctorkit

Kuinka C-linjaa käytetään sen yli?

Nyt tiedät, että c, jossa on viiva, tarkoittaa 'kanssa', mutta miten sitä todella käytetään? Pohjimmiltaan, milloin tahansa, kun käytät sanaa 'kanssa', voit vain korvata sen symbolilla!

Tässä on joitain esimerkkejä tavoista, joilla lääkäri tai sairaanhoitaja voi käyttää tätä lyhennettä.

    • Ota lääkityscvesi = Ota lääkitys vedellä
    • Suositus koskee leikkaustacnoudatettava fysioterapia = Suositus on leikkaukseen, jossa noudatetaan fysioterapiaa
    • Vain täyttöclääkärin hyväksyntä = Täytä vain lääkärin hyväksynnällä
    • Oireita ovat pahoinvointicoksentelu = Oireita ovat pahoinvointi ja oksentelu

Näet todennäköisesticsymboli, jota käytetään saamassasi reseptissä, potilaskaaviossa tai lääkärin tai sairaanhoitajan antamissa muistiinpanoissa tai ohjeissa.

Mitä muita yleisiä lääketieteellisiä lyhenteitä on?

Lyhenteet ovat tärkeä ja yleinen käytäntö lääketieteellisessä maailmassa. Alla on kaavio, jossa on joitain muita usein käytettyjä lääketieteellisiä lyhenteitä. Suurin osa niistä liittyy lääkemääräyksiin, koska potilaat näkevät yleensä lääkärin reseptitiedoissa c-merkin, jossa on viiva lääketieteellisen lyhenteen päällä.

Jotkut näistä lyhenteistä voidaan kirjoittaa kaikilla kirjaimilla, jotkut pienillä kirjaimilla. Joko niin, ne tarkoittavat samaa; se on vain lyhenteitä kirjoittavan henkilön henkilökohtainen mieltymys.

on helpompaa istua tai toimia
Lääketieteellinen lyhenne Tarkoitus
ā (a, jonka päällä on viiva) Ennen
ABX Antibiootit
AC Ota ennen ateriaa
DC Ruoan kanssa
Pc Ota aterian jälkeen
MDD Suurin päivittäinen annos, joka voidaan ottaa
s(p viivalla sen päällä) Jälkeen
PRN Tarvittaessa
QD 1 lääke päivässä
QHS Nukkumaanmenoaikaan
QOD Joka toinen päivä
s(s viiva sen päällä) Ilman

Johtopäätös

Joten mitä c tarkoittaa viivaa sen yli? A-kirjain, jonka päällä on viiva lääketieteellinen lyhenne, on yleinen lyhenne, jota lääkärit, sairaanhoitajat ja muut lääketieteen ammattilaiset käyttävät sanan 'kanssa' tilalle.

Symbolictulee latinankielisestä sanasta 'kanssa', mikä on Miten . Lyhenteet ovat hyödyllisiä lääketieteellisessä maailmassa, koska ne tekevät ohjeiden ja tietojen kirjoittamisen nopeammaksi, ja ne voivat myös helpottaa näiden muistiinpanojen lukemista.

C-kirjainta, jonka viiva on symboli, voidaan käyttää milloin tahansa, kun käytät sanaa 'kanssa', ja todennäköisesti näet sen reseptitiedoissa tai lääkärisi kaaviossa. Lyhenteitä käytetään usein lääketieteessä, ja sinun tulisi etsiä kaikki, joita et tiedä, jotta ymmärrät varmasti ymmärtämäsi tiedot.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Enneagrammi Tyyppi 6: Lojaalisti

Oletko tyypin 6 Enneagrammi? Opi kertomaan, mikä ura sopii sinulle ja millainen Enneagram 6s on romanttisissa suhteissa.

New England College SAT -pisteet ja GPA

Saint Josephin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

11 parasta arkkitehtuurikoulua alakoululaisille

Harkitsetko arkkitehtuuria? Opi Yhdysvaltojen parhaat arkkitehtuurikoulut auttamaan sinua päättämään, minne mennä perustutkintoon.

La Kanadan lukio | 2016-17 rankingit | (Kanada,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Kanadan lukiosta La Kanadassa, Kaliforniassa.

Sinun täytyy tarkistaa nämä 70 Amerikan liberaalimpaa korkeakoulua

Etsitkö liberaalia, vasemmistolaista ympäristöä yliopistolle? Olemme koonneet maan liberaalimmat korkeakoulut, jotta löydät poliittisen sopivuutesi.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

1480 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

LMU SAT -tulokset ja GPA

Khan Academy SAT ei koskaan riitä - tässä miksi

Onko Khan Akatemian SAT-valmisteluohjelma tarpeeksi hyvä parantamaan SAT-pisteitäsi? Opi sen suurimmat puutteet ja miksi se ei koskaan ole tarpeeksi hyvä SAT-käytäntöön.

Kuinka päästä: Fordhamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Mikä on ylioppilastutkinto? Miten se eroaa kandidaatista?

Mitä eroa on ylioppilastutkinnon ja kandidaatin tutkinnon välillä? Määritämme ylioppilastutkinnon ja autamme sinua päättämään, onko se oikea tavoite sinulle.

Indiana University - Purdue University Fort Wayne Pääsyvaatimukset

Crown College pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Point Loma Nazarene University SAT -tulokset ja GPA

URI SAT -pisteet ja GPA

9 inspiroivinta espanjalaista lainausta elämästä

Opi espanjaa? Tutustu luetteloon inspiroivista espanjalaisista lainauksista, joita voit harjoitella samalla kun saat viisautta elämästä.

Mikä oli vuoden 1763 julistus?

Missä oli vuoden 1763 julistuslinja? Opi kaikki tästä tärkeästä asetuksesta ja sodasta, jonka se auttoi käynnistämään.

Minnesotan yliopisto, Crookstonin pääsyvaatimukset

Huhtikuun ABC: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä APR tarkoittaa? Mitä se tarkoittaa? Selitämme, mikä on vuosikorko (sekä luottokorteille että lainoille) ja mitä se tarkoittaa sinulle.

Lukion englanninkurssit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä englannin kursseja käyt lukiossa? Pitäisikö sinun valita kirjallisuus vai kieli? Täältä voit oppia vaikuttamaan korkeakouluihin englanninkielellä.

Lopullinen opas ennen lakia: 13 vinkkiä valmistautumiseen lakikouluun

Harkitsetko lakikoulua? Selitämme, mikä on esioikeus, kuinka valita pääaine, parhaat oikeuskoulut ja vinkkejä asianajajaksi ryhtymiseen.