Varo näitä 16 pahinta korkeakoulua

feature_thumbsdown-1.png

Yksi suurimmista päätöksistä, jotka sinun on tehtävä yliopiston aikana (tai jopa ennen kuin aloitat), on se, mihin pääaineeseen pääset. Kun valitset pääaineen, saatat ajatella ensisijaisesti akateemisia etujasi tai pitkän aikavälin uratavoitteitasi . Mutta ehkä olet huolissasi käytännöllisemmistä asioista, kuten työllistymisestä ja ansaintamahdollisuuksista.

Jos haluat laajentaa suuret yritykset, jotka vaikeuttavat sinua menestymään ammatillisesti pitkällä aikavälillä, olet tullut oikeaan paikkaan. Tässä kerron, mikä tekee merkittävän 'huonon', ennen kuin luettelen pahimmat korkeakouluopiskelijat eri kategorioissa (mukaan lukien pahimmin maksavat suuret, suurimmat työttömyysasteet ja alhaisimmat suuret yritykset). Muista kuitenkin, että nämä voivat silti olla suuria opiskeltavia aiheita.Oletko pääaineena joissakin tämän luettelon aiheissa tai suunnitteletko tulevaisuudessa? Älä huoli - se ei tarkoita, että olet tuomittu ammatilliseen epäonnistumiseen. Lopuksi luettelen vinkkejä ja strategioita menestykseen, jos olet päättänyt jatkaa jotakin näistä luetteloista.

Aloitetaan!

Mikä tekee majurista 'huonon'?

Ensinnäkin: objektiivisesti huono pääaine ei ole olemassa - sinun pitäisi opiskella mitä tahansa aihetta, varsinkin jos olet siitä todella intohimoinen.

Mutta tämän artikkelin yhteydessä Määrittelen 'pahimmat' korkeakouluopiskelijat sellaisiksi, jotka saattavat vaikeuttaa seuraavien tekemistä:

 • Etsi työpaikka valmistumisen jälkeen (keskimääräisen työttömyysasteen perusteella)
 • Ansaitse hyvä elämä (keskipalkan perusteella)
 • Molemmat löytävät työpaikan ja löytää työ, joka maksaa hyvin

On monia syitä, joiden vuoksi tietty pääaine saattaa vaikeuttaa valmistuneiden löytää suhteellisen hyvin palkattua työtä nopeasti. Haluat tehdä oman tutkimuksen pääaineista, joista olet kiinnostunut.

Länsi -Washingtonin yliopiston keskimääräinen gpa

Tässä on mahdollisia selityksiä sille, miksi pääaine saattaa päätyä pahimpien pääaineiden luetteloon:

 • Kilpailu alalla on erityisen kovaa, mikä vaikeuttaa äskettäin valmistuneiden murtautumista alalle.
 • Ei ole paljon kysyntää tietylle ammattilaiselle kyseisen pääaineen kanssa, mikä laskee palkkoja.
 • Kandidaatin tutkinto ei ehkä riitä menestymään alalla. Opiskelijat saattavat joutua suorittamaan jatkotutkinnon saadakseen ansiotyön.
 • Työpaikkoja tietyllä alalla saattaa löytyä enimmäkseen julkiselta sektorilta. Julkisen sektorin työpaikat maksavat yleensä vähemmän kuin yksityisen sektorin työpaikat.

Nämä suuret yritykset voivat edelleen olla suuria opintoalueita ja johtaa menestyksekkääseen uraan; ne ovat vain keskimäärin vähemmän tuottoisia.

body_jobsearch.jpg

Seuraavat suuret yritykset saattavat johtaa työnhaun määräaikojen pidentymiseen, mikä tarkoittaa enemmän stressiä ja vähemmän rahaa taskussa.

Suurimmat työttömyysasteet

Seuraavat pääaineet ovat niitä, jotka saattavat onnistua Sinun on vaikeinta löytää työtä valmistumisen jälkeen, etenkin omalla alalla. Nämä suuret yritykset korreloivat korkeamman työttömyysasteen kanssa kansallisen koulutustilastokeskuksen (NCES) vuonna 2018 julkaisemat tiedot .

Tässä muutamia tärkeitä lukuja viitteeksi:*

 • Lukion valmistuneiden (20-24-vuotiaat) työttömyysaste: 11,1%
 • Lukion valmistuneiden (25-34-vuotiaat) työttömyysaste: 6,4%
 • Kandidaatin tutkinnon suorittaneiden (20-24-vuotiaat) työttömyysaste: 5,3%
 • Kandidaatin tutkinnon suorittaneiden (25-34-vuotiaat) työttömyysaste: 2,0%

*Lähde: NCES, 2018

Huomaat, että alla olevat työttömyysasteet ovat korkeampi kuin kandidaatin tutkinnon suorittaneiden 25-34-vuotiaiden nuorten keskimääräinen työttömyysaste (2,0%).

Seuraavassa kaaviossa kaikki työttömyysasteet koskevat 25–29-vuotiaat henkilöt, joilla on kandidaatin tutkinto. Tuoreimmat tiedot ovat vuodelta 2018. Pääaineet on järjestetty korkeimmasta työttömyysasteesta alimpaan.

Suuri Työttömyysaste (2018)
Tieto- ja informaatiotieteet 5,6%
Monialaiset/monitieteiset opinnot 4,8%
Vapaat taiteet ja humanistiset tieteet 4,6%
Englannin kieli ja kirjallisuus 4,4%
Valtiotiede ja hallitus 4,2%
Rikosoikeus ja palontorjunta 3,8%
Liike, yleinen 3,7%
Kuvataide 3,7%
Kielitiede ja vertaileva kieli ja kirjallisuus 3,7%
Elinkeino-, muu ja lääketieteellinen hallinto 3,7%

body_emptywallet.jpg

Haluat ehkä välttää seuraavia pääaineita, jos tämä tyhjä lompakko tekee sinut surullisemmaksi kuin keskimääräinen henkilö.

Huonosti maksavat korkeakoulut

Jos ensisijainen huolesi pääaineen valinnassa on ansaintamahdollisuudet, sinun kannattaa ehkä pysyä poissa alla olevista. Nämä pääaineet korreloivat korkeakouluopiskelijoiden erityisen alhaisten ansioiden kanssa perustuu NCES -raportti .

Keskitulot ovat hyödyllisempiä kuin keskitulot, koska erittäin korkeat tai pienet poikkeamat voivat helposti vääristää keskiarvoja.

miten pääset Harvardiin

Kaikki alla olevan kaavion tiedot ovat jälleen 25–29-vuotiaat henkilöt, joilla on kandidaatin tutkinto. Tuoreimmat tiedot ovat vuodelta 2018.

Viitteenä kandidaatin tutkinnon suorittaneiden 25-34-vuotiaiden vuositulojen mediaani oli 50 600 dollaria vuonna 2018 .

Suuri Keskipalkka (2018)
Vapaat taiteet ja humanistiset tieteet 40 300 dollaria
Sosiaalityö ja inhimilliset palvelut 40 500 dollaria
Peruskoulutus 40 500 dollaria
Kuvataide 40 500 dollaria
Yleissivistävä koulutus 41 300 dollaria
Psykologia 41 400 dollaria
Rikosoikeus ja palontorjunta 41 800 dollaria
Koulutus, muu 43 000 dollaria
Sosiologia 43 100 dollaria
Englannin kieli ja kirjallisuus 44 600 dollaria

Halvimmat suuret yhtiöt

Tässä kategoriassa käytin tietoja NCES harkita alin arvoisia suuria. Nämä ovat suuria yrityksiä, joihin liittyy sekä korkea työttömyysaste että matalat palkat - eli ne ovat suuryrityksiä, jotka esiintyivät molemmissa yllä olevissa luetteloissa.

Jälleen kaikki alla luetellut työttömyysasteet ja mediaanipalkat ovat vuodelta 2018 ja 25–29-vuotiaille, joilla on kandidaatin tutkinto.

Suuri Työttömyysaste (2018) Keskipalkka (2018)
Vapaat taiteet ja humanistiset tieteet 4,6% 40 300 dollaria
Englannin kieli ja kirjallisuus 4,4% 44 600 dollaria
Rikosoikeus ja palontorjunta 3,8% 41 800 dollaria
Kuvataide 3,7% 40 500 dollaria

body_lifesaver.jpg

Älä luovu laivasta ennen kuin olet lukenut tämän postauksen loput.

Oletko tuomittu, jos olet valinnut yhden pahimmista pääaineista?

Lyhyt vastaus: ei. On monia syitä menestyä, vaikka olisit valinnut alan, joka liittyy pienempään palkkaan, korkeampaan työttömyyteen tai molempiin.

Monet opiskelijat asettavat henkilökohtaiset ja akateemiset intressit etusijalle mahdollisesti korkeisiin palkkoihin nähden, ja se on 100% OK (kunhan olet hyvin perillä ja realistinen työllistymismahdollisuuksistasi).

Kun se tulee alas, tapa, jolla olemme päättäneet määritellä 'pahimmat' suuret yritykset, rajoittuu tiettyihin tietoihin. Joten jos pääaine, josta olet intohimoisin ja innoissasi, on jokin yllä luetelluista, tee se ehdottomasti - äläkä pahoittele sitä!

Lisäksi edellä luetellut työttömyysasteet ja palkat ovat erittäin laajat tilastot, jotka eivät välttämättä sovellu tilanteeseesi. Jotkut näistä pääaineista ansaitsevat tonnia enemmän rahaa kuin edellä mainitut mediaanipalkat, kun taas toisilla ei ole vaikeuksia löytää työtä heidän oletettavasti 'pahimmassa' pääaineessaan.

Jos kuitenkin olet edelleen hieman huolissasi valitsemastasi pääaineesta, tässä on pari syytä, miksi sinun ei pitäisi olla liian huolissasi siitä, että olet mennyt 'huonon' pääaineen kanssa.

Sinun ei tarvitse jatkaa uraasi, joka liittyy suoraan päällikköön

Monet edellä luetelluista pääaineista ovat melko joustavia tai laajoja, kuten taide. Jos olet huolissasi siitä, voitko saada työpaikan tai ansaita tarpeeksi rahaa valmistumisen jälkeen, tiedä se on mahdollista vaihtaa vaihteita ja etsiä lähtötason työtä, joka EI ole suoraan yhteydessä pääaineeseesi.

Monet työnantajat pitävät aiempaa työhistoriaasi tärkeämpänä kuin korkeakouluopetuksesi, etenkin ikääntyessäsi. Saatat joutua käyttämään enemmän aikaa työskennelläksesi riveissäsi lähtötason asemasta, mutta tämä on yleistä viimeaikaisten korkeakoulujen tutkintotodistusten kanssa.

Voit saada jatkotutkintoja kentälläsi

Tutkintotodistus voi johtaa palkkojen nousuun ja työttömyysmahdollisuuksien pienenemiseen. Jotkut kandidaatin tutkinnot eivät johda sinua mihinkään tietyllä alalla, jos sinulla ei ole myöskään jatkotutkintoa (esim. et voi tehdä juuri mitään psykologiassa ilman vähintään maisterin tutkintoa).

Tämä ei koske kaikkia pääaineita, mutta haluat ehkä tutkia, onko jatkotutkinto (joko maisterin tutkinto, ammatillinen tutkinto tai tohtorin tutkinto) vain vaadittu tietyn alan työhön. Vaikka jatkotutkinnot voivat olla kalliita, ne voivat todella maksaa itsensä takaisin pitkällä aikavälillä paremmilla työllisyysnäkymillä ja korkeammilla palkoilla (taas on kuitenkin tärkeää tehdä oma tutkimus tästä).

Vaihtoehtoisesti saatat pystyä suorittamaan jatkotutkinnon uudella alalla, varsinkin jos perustutkinto on yksi joustavimmista vaihtoehdoista.

4 vinkkiä, jos opiskelet yhtä pahimmista korkeakouluista

Jos olet valinnut yhden pahimmista pääaineista (ja pidät siitä kiinni), voit tehdä muutamia tärkeitä asioita varmistaaksesi, että et joudu työttömäksi tai alipalkatuksi.

body_happy_college_graduate

Vinkki 0: Ole aina ylpeä pääaineestasi - vaikka se tekisi luettelon pahimmista pääaineista.

#1: Tiedä mitä voit odottaa tekeväsi

Jos sinulla on tietty ura mielessä, voit käyttää verkkosivustoja, kuten Maksuskaala tai Salary.com saadaksesi lisätietoja keskituloista. Jos olet tyytyväinen (tai tyytymätön) näihin näkymiin, tämä antaa sinulle käsityksen siitä, pitäisikö sinun jatkaa kurssia vai mahdollisesti kääntyä toiselle urapolulle.

#2: Puhu muiden pääaineesi valmistuneiden kanssa

Työskentelevätkö he samalla alalla vai toimivatko he eri tavalla? Ovatko he tyytyväisiä ansaitsemiinsa töihin? Oliko työn löytäminen vaikeaa?

Muista, että kaikki saamasi tiedot ovat anekdoottisia todisteita, joten ota ne suolajyvällä! Omat työmahdollisuutesi voivat vaihdella merkittävästi tekijöiden, kuten aiemman työkokemuksesi, sijaintisi jne., Mukaan.

#3: Tapaa uraneuvojan kanssa

Voit usein ajoittaa tapaamisen ohjaajan kanssa koulusi urakeskuksen kautta. He voivat puhua kanssasi enemmän mahdollisista uramahdollisuuksista pääaineesi, kiinnostuksen kohteidesi ja vahvuutesi perusteella. Heillä saattaa olla myös enemmän tietoa työpaikkojen kasvusta ja ansaintamahdollisuuksista.

Lopuksi, uraohjaajat voisivat mahdollisesti saada kontakteja alallasi, jos haluat olla yhteydessä pääaineesi opiskelijoihin - tämä olisi luultavasti hyvä resurssi, varsinkin jos pääset tapaamaan alumneja, jotka tekevät juuri sitä työtä, jonka haluat tai asuvat alueella, jolla haluat työskennellä.

#4: Tee urasuunnitelma

Vankan urasuunnitelman keksiminen tarkoittaa, että kysyt itseltäsi paljon kysymyksiä siitä, mitä haluat:

 • Haluatko pysyä kentälläsi ja etsi töitä, jotka liittyvät suoraan pääaineeseesi, vai haluatko haarautua?
 • Voitko aloittaa lähtötason kokemuksen hankkimisen nyt jotta olisit paremmin valmistautunut työelämään valmistumisen jälkeen?
 • Kannattaako tutustuminen lukioon? Tekeekö jatkotutkinto sinut merkittävästi arvokkaammaksi työntekijänä?

Kun vastauksesi näihin kysymyksiin muuttuvat (tai eivät) ajan myötä, voit muuttaa suunnitelmiasi ja tavoitteitasi niin, että ammatillinen urasi päättyy haluamaasi paikkaan.

body_notebookscraps.jpg

Suunnitelman laatiminen - vaikka joutuisit purkamaan sen muutaman kerran - ei ole koskaan huono idea.

kuinka olla eläinlääkäri

Kokoonpano: Hyödyntäminen 'huonoimmista' korkeakouluista

Tapa, jolla määritin 'pahimmat' pääaineet tämän artikkelin alussa, oli melko kapea, joten älä ole liian peloissasi valitsemalla yksi näistä opiskeluun. Lopulta, tärkeintä on valita pääaine, josta olet todella intohimoinen ja jota haluat käyttää urallasi - riippumatta siitä, pidetäänkö sitä 'huonona' pääaineena hieman alhaisemman mediaanipalkan tai korkeamman työttömyysasteen vuoksi.

Kuitenkin, jos ensisijaiset huolenaiheesi ovat työpaikkojen saatavuus ja/tai palkkapotentiaali, tässä luetellut suuret yritykset eivät välttämättä sovi sinulle parhaiten.

Muista se tämä ei tarkoita, että näitä suuria yrityksiä tulisi välttää kaikin keinoin ja kaikissa olosuhteissa, eikä se tarkoita sitä, ettet voi menestyä, jos olet valinnut jonkin näistä pääaineista.

Se tekee Tämä tarkoittaa sitä, että sinun tulee harkita huolellisesti ja kriittisesti uramahdollisuuksiasi, varsinkin jos olet kiinnostunut valitsemaan jonkin näistä pääaineista. Ollakseni rehellinen, kaikkien pitäisi tehdä tämä jos he haluavat menestyä tutkinnollaan, riippumatta siitä, kuinka 'hyvän' pääaineen he ovat valinneet!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Salve Reginan yliopiston pääsyvaatimukset

AP Chem Formula Sheet: Mitä siinä on ja miten sitä käytetään

Mitä AP Chem -kaavasivulla on? Opi saamaan kaiken irti AP Chemistry -taulukosta tenttipäivänä.

Mitä lukiolaisten tulisi tehdä kesän aikana?

Keskustelua kesäohjelman ja harjoittelun välillä? Tämä opas auttaa lukion oppilaita valitsemaan parhaan tavan viettää kesänsä.

Lounais -yliopiston pääsyvaatimukset

Penn State Altoona SAT -tulokset ja GPA

Augustinusin yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman yliopisto Birminghamissa ACT-tulokset ja GPA

Jokainen saatavilla oleva IB Biology -paperi: ilmainen ja virallinen

Haluatko harjoittaa IB Biology -lehtien aiempia papereita? Olemme koonneet kaikki aikaisemmat paperit, jotka löysimme kätevään luetteloon. Harjoittele näiden testien avulla saadaksesi realistisimmat valmistelut.

Alaskan yliopiston kaakkoispääsyvaatimukset

Duquesne-yliopiston pääsyvaatimukset

Illinoisin yliopisto Urbana-Champaignin SAT-pisteissä ja GPA: ssa

Maryville College pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Grace M. Davisin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Grace M. Davis High Schoolista Modesto, CA.

Mikä on EOP? Opas koulutusmahdollisuusohjelmiin

Oletko kiinnostunut koulutusmahdollisuusohjelmista? Tässä oppaassa kerrotaan, mikä on EOP, mitä etuja se tarjoaa ja miten voit liittyä.

Montevallon yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | East Bakersfieldin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta East Bakersfield High Schoolista Bakersfieldissä, Kaliforniassa.

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

8+ ilmaista vanhaa virallista SAT -käytännön testiä

Haluatko lisää virallisia SAT -käytännön testejä? Tässä on aiempien vuosien ilmaisia ​​SAT -käytännön testejä, jotka voi ladata PDF -tiedostoina.

1020 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

UNCP: n SAT-tulokset ja GPA

Keski -Arkansasin yliopiston pääsyvaatimukset

Alhambran vanhempi lukio | 2016-17 rankingit | (Martinez,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alhambran vanhemmasta lukiosta Martinezissa, Kaliforniassa.

Kuinka päästä UCLA: hon: 5 avainvinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä UCLA: han? Opi kaikki mitä sinun tarvitsee tietää UCLA -sisäänpääsystä ja sisäänpääsystä.

Mikä on keskimääräinen College GPA? Majurin mukaan?

Mikä on keskimääräinen college GPA kansallisesti? Entä pääaineena? Opi korkeimmat ja alhaisimmat GPA: t yliopistossa ja miksi sillä on merkitystä tulevaisuutesi kannalta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.