Paras tapa opiskella ACT: lle: 4 asiantuntijavinkkiä

feature_studying.jpeg

Oletko vasta aloittamassa ACT-valmisteluasi ja mietitkö, miten selviytyä pelottavasta tehtävästä valmistautua ACT: ään? Oletko opiskellut ACT: lle, mutta et ole saanut haluamiasi tuloksia? Haluatko vain vahvistaa, että olet oikealla tiellä?

Tässä artikkelissa autan sinua löytämään parhaan tavan opiskella ACT: lle selittämällä kaikki opintovaihtoehdot ja antamalla sinun tietää, kuinka selvittää, mitä käyttää. Annan sinulle myös välttämättömiä ACT-opintovinkkejä, jotka auttavat sinua saavuttamaan tavoitepisteesi.Mikä on paras tapa opiskella ACT: tä?

Totuus on, ei ole olemassa yhtä ainoaa tapaa opiskella ACT: lle. Pikemminkin ttässä on useita vaihtoehtoja, joita voit käyttää, kuten itseopiskelu, ohjaaja, valmistelukurssi, online-ohjelma tai mikä tahansa näiden yhdistelmä. Vaihtoehto sinä valinta riippuu viime kädessä resursseistasi ja siitä, mitä tarvitset.

Rriippumatta siitä, minkä opintomenetelmän kanssa valitset, ACT-opintosi tulisi sisältää strategioita, jotka ovat välttämätön optimaalisen ACT-valmistelun kannalta. Selitän erilaisia ​​strategioita, joita voit käyttää, ja keskustelen sitten siitä, miten löytää oikea tapa opiskella sinulle.

4 keskeistä ACT-tutkimusstrategiaa

Vaikka ei ole olemassa yhtä kokoa, täydellistä ACT-opintosuunnitelmaa, on neljä strategiaa, jotka ovat elintärkeitä kaikille testiin valmistautuville. Joten mitkä ovat nämä strategiat? Katsotaanpa.

# 1: Määritä ACT-tavoitepisteesi

Ennen kuin aloitat opiskelun, sinun pitäisi määritä pisteet, johon tavoitat ACT: n. Ottaa a tavoitepisteet antaa sinulle motivaatiota ja ilmoittaa opiskelusta.

SelvittääACT-tavoitepisteesi, etsi 75. prosenttipiste ACT-pisteet kouluille, joihin haet. (Sinun ei tarvitse sisällyttää turvallisuuskoulut -vain ne, joista olet kiinnostunut osallistumaan.)Löydät nämä tiedot hakemalla Googlessa hakusanalla ”[School Name] PrepScholar ACT”. Käytä koulusi PrepScholar-sivun linkkiä nähdäksesi, mikä on sen 75. prosenttipisteen ACT-pisteet. Sitten, toista tämä prosessi jokaisesta koulusta, johon aiot hakea.

Alla on esimerkki PrepScholar-sivusta Nevadan yliopisto, Reno . Täältä näet koulun keskimääräiset ACT-pisteet sekä sen 25. ja 75. prosenttipisteiden ACT-pisteet:

body_prepscholar_university_nevada_screenshot.png

ACT-tavoitepisteesi on korkein 75. prosenttipiste löydät kouluillesi. Miksi tämä on ihanteellinen pisteet tavoitteluun? Jos saat ACT-pistemäärän, joka on yhtä suuri tai suurempi kuin tietyn yliopiston 75. prosenttipistemäärä, sinulla on hyvät mahdollisuudet saada hyväksyntä, koska olet saanut korkeamman ACT-pistemäärän kuin 75% hyväksytyistä hakijoista.

body_target-2.png

Tiedä mihin pisteisiin tähdät.

# 2: Selvitä, kuinka kauan joudut opiskelemaan

Laskemalla voit saada karkean käsityksen siitä, kuinka kauan sinun on opiskeltava ACT-opiskelua varten tavoite- ja perustasosi välinen ero.

Määritä lähtötasosi käyttämällä viimeisen ACT: n pisteitä. Jos et ole vielä suorittanut ACT-ohjelmaa, suorita virallinen harjoitustesti. Muista simuloida todellisia testausolosuhteita ottaessasi sitä (ts. Löytää hiljainen huone ja noudattaa virallisia aikarajoja).

Tässä on arvioitu erittely pisteparannus ACT-oppituntien lukumäärää kohti

  • 0-1 pisteen parannus: 10 tuntia
  • 1-2 pisteen parannus: 20 tuntia
  • 2-4 pisteen parannus: 40 tuntia
  • 4-6 pisteen parannus: 80 tuntia
  • 6-9 pisteen parannus: 150 tuntia +

Sano, että ACT-maalipisteesi on 30 ja perustasosi on 25. Tämä tarkoittaa, että sinun on parannettava 5 pistettä saavuttaaksesi tavoitepisteesi. Arviomme mukaan 5 pistettä vastaa noin 40 tuntia valmistelua.

Kun tiedät kuinka kauan sinun täytyy opiskella, voit tehdä suunnitelman, joka auttaa sinua pitämään tarpeeksi oppituntia ja saavuttamaan ACT-tavoitepisteesi. Esimerkiksi, jos sinun on opiskeltava noin 80 tuntia tavoitteen saavuttamiseksi ja aiot suorittaa ACT-ohjelman kahdeksassa viikossa, sinun on ajoitettava vähintään 10 tuntia opiskeluaikaa viikossa.

# 3: Analysoi virheesi ja keskity heikkouksiisi

Ei riitä, että asetat vain opiskeluajan; sinun on opiskeltava tehokkaasti.Hyödynnät ACT-opiskeluasi parhaalla mahdollisella tavalla miettiminen miksi Sinulta puuttuu kysymyksiä ja keskityt heikkouksien parantamiseen.

On kolme pääaluetta, joita sinun on ehkä parannettava: sisältö, aika ja strategia.

Sisältö

ACT testaa lukuisia lukemiseen, kirjoittamiseen ja matematiikkaan liittyviä taitoja. Määrittämällä väärät kysymystyypit, voit tunnistaa aiheita, jotka sinun on opittava paremmin.

Esimerkiksi Kirjoittaminen-osiossa ehkä kamppailet pronominisopimuksen kanssa kysymyksiä. Matematiikka-osasta ehkä puuttuu koordinaattigeometriakysymyksiä.

Heti kun tiedät, mitkä aiheet ovat sinulle haastavimpia, voit sitten käytä opiskeluaikasi ymmärtääksesi ne paremmin ja tee enemmän käytännön kysymyksiä heikkoutesi parantamiseksi.

vihreä valo suuressa gatsbyssä

Aika

ACT on tiukasti ajoitettu testi, joten vaikka oletkin tyytyväinen sisältöön, saatat kamppailla viimeistelemään jokaisen osion ajoissa.

Jos olet joku, joka usein kiirehtii (eli päätät osan yli viisi minuuttia aikaisemmin ja teet huolimattomia virheitä) tai olet joku, joka kamppailee täyttämään osan määrätyssä ajassa, sinun on työskenneltävä ajanhallinnassa.

Jos aika loppuu, yritä kiinnittää enemmän huomiota kysymykseen käytetty aika käytännössäsi. Tässä on yleiskatsaus siitä, kuinka paljon aikaa sinulla on kysymystä kohti ACT:

Osa Kokonaisaika Kysymysten määrä Aika per kysymys
Englanti 45 minuuttia 75 36 sekuntia
Matematiikka 60 minuuttia 60 60 sekuntia
Lukeminen 35 minuuttia 40 52,5 sekuntia
Tiede 35 minuuttia 40 52,5 sekuntia

Saatat myös joutua parantamaan sisältötieto tai käytä eri testinottostrategiat riippuen siitä, miksi sinulla on vaikeuksia viimeistellä ajoissa.

runko-aika-1.jpeg

Strategia

ACT tunnetaan kysymyksistä, jotka voivat olla hämmentäviä tai harhaanjohtavia. Jos kamppailet ymmärtääksesi mitä kysymys kysyy, tai jos sinä usein alistut yleisiin ACT-temppuihin, hyödyt parantamalla tietämystäsi ACT-strategiasta.

Jos esimerkiksi ymmärrät ACT Science -osion sisällön, mutta vietät liian paljon aikaa yrittäessäsi selvittää ristiriitaisia ​​näkökulmakysymyksiä, sinun pitäisi viettää enemmän aikaa oppimalla kuinka purkaa nämä kysymykset tehokkaammin.

Tai sano, että sinulta puuttuu ACT-lukukysymyksiä, koska et lue kohtia tehokkaasti. Se on toinen merkki siitä, että sinun on parannettava ACT-strategiasi.

Yleisemmin, jos pystyt ymmärtämään testattavaa sisältöä, mutta sinulla on ongelmia kysymysten ymmärtämisessä tai lähestymisessä, tämä on selkeä merkki siitä, että sinun on muutettava testinottostrategiaa.

# 4: Käytä todellisia tai realistisia ACT-käytännön kysymyksiä

Epäilemättä, parhaiten käytettäviä kysymyksiä ovat ne, jotka muistuttavat parhaiten ACT: n kysymyksiä. Monien valtava virheTOIMIAprep-kirjat on, että heidän käytännön kysymyksensä eivät ole samankaltaisia ​​kuin näet todellisessa ACT: ssä; ne ovat joko liian vaikeita tai esitetty tavalla, joka poikkeaa tavallisesta ACT-kysymysmuodosta.

ACT: n pisteet eivät auta keskittymään kysymyksiin, jotka eivät ole samankaltaisia ​​kuin ACT: ssä.Siksi muista käyttää virallisia ACT-harjoitustestejä opiskellessasi. Myös virallinen ACT-verkkosivusto tarjoaa lisää käytännön kysymyksiä pääset ilmaiseksi.

Lisäksi voit saada lisää virallisia kysymyksiä ostamalla Virallinen ACT-valmisteluopas ja / tai ACT, Inc.:n online-ACT-valmisteluohjelma (mikä on pääasiassa sen arvoista ylimääräisen täyspitkän harjoitustestin vuoksi).

Kuinka sinun tulisi opiskella ACT: tä varten? 4 Vaihtoehdot

Nyt kun tiedät strategiat, joita sinun tulisi käyttää ACT-opiskeluun, käymme läpi ACT-opintojen eri vaihtoehdot auttamaan sinua määrittämään, mikä niistä on paras sinä.

Vaihtoehto 1: Itseopiskelu

ACT-tavoitepisteiden saavuttaminen on mahdollista opiskelemalla itse. Jotkut testinottajat haluavat opiskella itsenäisesti, toiset saattavat joutua, jos heillä ei ole resursseja harjoittaa muita valmisteluvaihtoehtoja. Lopulta, Ja Toimiva itseopiskelu ACT: lle edellyttää, että olet äärimmäisen kurinalainen, järjestäytynyt ja motivoitunut.

Sinun tulisi asettaa lopullinen opintosuunnitelma ja pitää se kiinni mahdollisimman tarkasti. Lukuun ottamatta todellisia käytännön testejä ja käyttämiäsi ennakkokirjoja, suosittelen lämpimästi tämän blogin artikkeleiden käyttöä opiskelemisen ohjaamiseksi. Olemme kirjoittaneet sisältö- ja strategiartikkeleita englanniksi, matematiikkaan, lukemiseen,Tiede jaKirjoittaminen.

Vaihtoehto 2: Yksityisopettaja

Yksityisopettajavoi olla hyvä vaihtoehto sinulle jos etsit räätälöityjä ohjeita tai tarvitset lisää apua ACT-testatun materiaalin oppimisessa. Tapaaminen tutorin kanssa voi myös auttaa sinua pysymään tiellä, jos tarvitset hieman ylimääräistä motivaatiota. Pidä mielessä, että opettajat voivat olla kalliita ja vaihtelevat usein suuresti niiden tietämyksen ja tehokkuuden suhteen.

Opi ennen opettajan palkkaamista mitä ACT-tutorit tekevät ja kuinka paljon ne maksavat . Varusta itsellesi tieto päättää, pitäisikö sinun työskennellä ohjaajan tai yksin .

helsinki-2.jpg

Monrovian julkinen kirjasto / Flickr

Vaihtoehto 3: Henkilökohtainen ACT-valmisteluluokka

Henkilökohtaisilla valmennustunneilla on määritelty opetussuunnitelma, ja ne ovat tutoroinnin tavoin hyvä vaihtoehto auttaa sinua pitämään kiinni ACT-opintosuunnitelmastasi. Valmistelukurssi voi olla hieno idea sinulle jos haluat oppia testistrategioita ja lisätä yleistä tuntemustasi ACT: iin.

Parhaat luokat tarjoavat sinulle vankka perusta auttaa sinua opiskelemaan tehokkaammin yksin. Lisäksi jotkut opiskelijat oppivat paremmin perinteisessä luokkahuoneessa ja nauttivat mahdollisuudesta olla sosiaalisesti vuorovaikutuksessa ikäisensä kanssa.

Valmisteluilla on kuitenkin joitain merkittäviä haittoja. Mielestäni valmisteluluokan suurin haitta on se sitä ei ole räätälöity yksilöllisiin tarpeisiisi. Opiskelijoita on vaihtelevalla taitotasolla, ja suuri osa luokan sisällöstä saattaa tuntua katsaukselta. Osa sisällöstä saattaa olla liian haastavaa, jos et ole koskaan aikaisemmin altistunut materiaalille.

Kurssin pituudesta riippuen sinulla ei ehkä ole tarpeeksi aikaa kattaa kaikki ACT: n materiaalit perusteellisesti.

Lopuksi ACT-luokat voivat olla kalliita - monet valmisteluluokat maksavat yli 1000 dollaria.

Vaihtoehto 4: Online ACT -valmistelukurssi

Online-valmistelukurssit voivat olla loistava vaihtoehto opiskelijat, jotka haluavat jonkinlaista rakennetta ja vapautta työskennellä itsenäisesti. Hyvän verkkokurssin suurimmat edut ovat, että saat tehokkaan opintosuunnitelman sekä perusteellisen sisältöopastuksen. Kurssi räätälöidään myös tiettyyn taitotasoon.

Olen ehkä puolueellinen, mutta PrepScholar ACT -ohjelma on poikkeuksellinen online ACT -kurssi. Se keskittyyheikkoutesi parantamisesta, ja kaikki harjoitustestikysymykset kirjoittivat ACT-asiantuntijat, jotka saivat ACT: n 99. prosenttipisteen.

Kuten kaikilla muillakin vaihtoehdoilla, online-valmistelukursseilla on kuitenkin haittansa. Sinulla on oltava oma motivaatio työntääksesi itsesi käyttämään tarvittavia tunteja. Toisin sanoen, Sinulla ei ole opettajan tai ohjaajan rohkaisua auttamaan sinua keskittymään. TOlaatuopettaja voi pitää sinut kiinni materiaalista, jota et ehkä pidä liian jännittävänä, kun taas valmistelukurssi ei välttämättä pysty tekemään samaa.

Kuinka valita paras ACT-opintomenetelmä sinulle

Katsotaan lopuksi neljä avainkysymystä, jotka voit kysyä itseltäsi, kun määrität parhaan tavan opiskella ACT: ää varten.

# 1: Kuinka paljon rahaa olet valmis käyttämään ACT-valmisteluun?

Vaikka mielestäni rahankäyttö ACT-valmisteluun voi olla arvokas sijoitus , joillakin opiskelijoilla ei yksinkertaisesti ole varaa ACT-tutorille tai valmistelukurssille. Jos haluat suorittaa valmistelukurssin, mutta sinulla ei ole varaa siihen, ota yhteyttä koulun ohjaajaan tai katso verkossa onko alueellasi tarjolla ilmaisia ​​valmistelukursseja.

# 2: Kuinka opit parhaiten?

Henkilökohtaisesti, Olen aina halunnut opiskella itsenäisesti. Koulussa opin paremmin, kun luin yksin oppikirjasta, kuin kun olin luokassa kuuntelemassa opettajani. Joten kysy itseltäsi: mikä ACT-opintovaihtoehto toimii parhaiten sinun oppimistyyli?

Muista, että voit aina yhdistää opintovaihtoehtoja. Esimerkiksi, voit ensisijaisesti itseopiskella ja sitten palkata opettajan pariksi tunniksi auttamaan sinua ymmärtämään hämmentävää käsitettä. Tai voit suorittaa henkilökohtaisen ACT-kurssin oppiaksesi perustestistrategioita ja ilmoittautua sitten verkkokurssille jatko-opetusta varten.

# 3: Kuinka todennäköisesti pystyt pitämään kiinni opintosuunnitelmasta?

Itseopiskelu ja verkkokurssit toimivat parhaiten kurinalaisin ja päättäväisin opiskelijat, jotka pystyvät pysymään tehtävässä ilman ohjaajan apua. Vaikka ottaisit luokan tai palkkasit ohjaajan, sinun on kuitenkin oltava riittävän motivoitunut tekemään tarvittavat työt tavoitepisteiden saavuttamiseksi.

# 4: Kuinka paljon apua tarvitset?

Jos olet vain yhden pisteen päässä ACT-tavoitepisteestäsi, saatat pystyä saavuttamaan tavoitteesi muutaman viikonlopun itsekurssilla tai lyhyellä henkilökohtaisella valmistelukurssilla.

Jos kuitenkin sinun täytyy nostaa pisteitäsi 7 pisteellä ja yrität ymmärtää tärkeitä testikonsepteja, saat todennäköisesti hyötyä intensiivisempi opetus, joko ohjaajalta, online-valmistelukurssilta tai usean viikon kurssilta.

Riippumatta siitä, miten päätät opiskella ACT: lle, sinä voi saada haluamasi tulokset niin kauan kuin sinä parantaa heikkouksiasi, analysoida virheitäsi ja käyttää todellisia / realistisia käytäntöongelmia.

helsinki-1.jpeg

Mielenkiintoisia Artikkeleita

2.2 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.2

Mikä on 2.2 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 2.2 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Kalifornian taiteen instituutin pääsyvaatimukset

22 keskeistä alkemiasymbolia ja niiden merkitykset

Mitä ovat alkemiasymbolit? Katso täydellinen oppaamme tärkeimmistä alkemiasymboleista ja merkityksistä.

Täsmälleen mitä odottaa AP -kielen monivalinnalta

Oletko hämmentynyt tukiaseman kielen ja kokoonpanon monivalinnoista? Selitämme eri kysymystyyppejä ja tarjoamme asiantuntijavinkkejä, joiden avulla voit ässää kokeen.

3 tärkeintä vinkkiä erottuvaan Cornell-esseeseen

Kamppailetko Cornellin essee -kehotteen kanssa? Opi kirjoittamaan suuri Cornell -lisäesite, joka saa sovelluksesi loistamaan.

Paras Algebra 1 Regents -katsausopas 2021

Otatko Algebra 1 Regents -kokeen? Tutustu asiantuntija -arvio -oppaaseemme opintovihjeitä ja neuvoja varten.

Fordhamin yliopiston pääsyvaatimukset

Kuinka saada 36 ACT English: 10 strategiaa täydeltä maalintekijältä

Pisteytys 36 ACT-englanniksi vaatii täydellisyyttä. Opi ACT-asiantuntijan kriittiset strategiat tämän osan hallitsemiseksi.

Clayton State Universityn pääsyvaatimukset

Parhaat ACCUPLACER-harjoituskokeet: matematiikka, lukeminen ja paljon muuta

Tarvitsetko ACCUPLACER-harjoitustestin? Katso kokoelmamme kirjoittamisen, lukemisen ja matematiikan ACCUPLACER-harjoitustesteistä.

Jazzista Jambalayaan: 11 hauskaa tekemistä New Orleansissa

Mietitkö mitä tehdä New Orleansissa? Katso luettelo suosituimmista nähtävyyksistä ja piilotetuista helmistä, mukaan lukien suokierrokset, kreoliruoka ja ranskalainen kortteli.

Montserratin taiteen korkeakoulun pääsyvaatimukset

Caltech vs MIT: Mikä on parempi?

Onko Caltech parempi kuin MIT? Mikä koulu sopii sinulle? Opi eroja näiden huipputekniikan korkeakoulujen välillä.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

New Jerseyn teknologiainstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Temple Universityn pääsyvaatimukset

Stonehill College SAT -tulokset ja GPA

Kuinka tarkastukset ja saldot toimivat Yhdysvaltain hallituksessa

Mitä ovat sekit ja saldot? Kuinka ne toimivat? Täydellinen tarkistus- ja saldomääritelmäoppaamme jakaa tämän Yhdysvaltojen hallituksen näkökohdan yksityiskohtaisella esimerkillä.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Capistrano Connections Academy Charter School -sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Capistrano Connections Academy Charter Schoolista Aliso Viejo, Kalifornia.

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

New Yorkin sisustuskoulun pääsyvaatimukset

1060 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Amerikan katolisen yliopiston pääsyvaatimukset

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

UNT ACT -pisteet ja GPA