Paras tapa lähestyä ACT -lukukäytävää

feature_booksandtimer.jpg

Viime vuonna ACT: n keskimääräinen lukupiste oli 21,3. Strateginen lähestymistapa lukemalla kohdat nopeasti ja tehokkaasti, sinun pitäisi pystyä irtautumaan tästä keskiarvosta ja parantamaan pisteitäsi!

Katsotaanpa, mitä näet ACT Reading -osiossa, ja sitten puhumme tehokkaimmasta tavasta lukea kohdat ja vastata kysymyksiin.ACT -lukemisen kulkutyypit

Readingissa on neljä osaa, joissa on osioita humanistiset tieteet, luonnontieteet, yhteiskuntatieteet ja kirjallisuus. Yleensä näillä osilla on yksi pitkä kulku, mutta joskus saatat kohdata myös kaksi lyhyempää kohtaa. Kaikki kohdat ovat proosia, joten sinun ei tarvitse huolehtia runouden tulkinnasta tai mistään liian kokeellisesta tai subjektiivisesta.

Näiden kenttien kulkutiet voivat perustua seuraaviin aiheisiin:

 • Humanistiset tieteet : arkkitehtuuri, taide, tanssi, etiikka, elokuva, kieli, kirjallisuuskriitikko, musiikki, filosofia, radio, televisio ja teatteri.
 • Yhteiskuntaoppia : antropologia, arkeologia, elämäkerta, liiketoiminta, talous, koulutus, maantiede, historia, valtiotiede, psykologia ja sosiologia.
 • Luonnontieteet : anatomia, tähtitiede, biologia, kasvitiede, kemia, ekologia, geologia, lääketiede, meteorologia, mikrobiologia, luonnonhistoria, fysiologia, fysiikka, tekniikka ja eläintiede.
 • Kirjallista fiktiota : novelleja, romaaneja, muistelmia ja henkilökohtaisia ​​esseitä.

Jokaisen lukemisen seuraavat kohtakohtaiset kysymykset on tarkoitettu testaamaan tiettyjä asioita analyysitaidot ja luetun ymmärtäminen.

ACT -lukemisen testatut taidot

ACT: n mukaan sinun odotetaan käyttävän viittaus- ja päättelytaitoja

 • määrittää pääideat
 • etsiä ja tulkita merkittäviä yksityiskohtia (joskus kysymys viittaa tiettyyn riviin, mutta toisinaan sinun on jäljitettävä yksityiskohdat itse)
 • ymmärtää tapahtumaketjuja
 • vertaa (näet erityisesti nämä kysymykset, jos sinulla on kaksi lyhyttä kohtaa yhden pidemmän kohdan sijasta)
 • ymmärtää syy-seuraussuhteet
 • määritä sanojen, lauseiden ja lausuntojen merkitys asiayhteydessä (nämä ovat yleensä yksinkertaisia, mutta sinun on ymmärrettävä, miten ne toimivat kontekstissa)
 • tehdä yleistyksiä
 • analysoi kirjoittajan tai kertojan ääntä ja menetelmää

Näiden taitojen testaamiseksi ACT Reading kysyy sinulta 6 päätyyppiä kysymyksiä. (Tiedän, että käymme taustan läpi, mutta pysy kanssani - tämä on tärkeää ymmärtääkseni, miksi lukustrategiani toimii. Puhumme varsinaisesta lukustrategiasta hyvin pian).

ACT -lukukysymysten tyypit

Lukeminen -osio kysyy sinulta 40 kysymystä 35 minuutissa. Nämä kysymykset voivat testata ymmärrystäsi siitä, mitä kohdassa suoraan sanottiin tai mitä eri rivit tarkoittivat. Esimerkkejä kaikista kysymystyypeistä virallisista ACT -kysymyksistä on tässä ACT Reading -osion yksityiskohtaisessa erittelyssä. Jos haluat antaa nopean katsauksen, nämä ovat 6 päätyyppiä lukukysymyksiä, joita kohtaat:

 1. Pääidea - kohdan pääkohta tai teema.
 2. Yksityiskohta - viittaa yleensä suoraan tekstin riviin ja kysyy, mitä se tarkoittaa tai miten se toimii.
 3. Sanasto - sanaston sanat ovat yleensä yksinkertaisia, mutta niitä voidaan käyttää epätavallisella tavalla kontekstissa.
 4. Kehitys - miten ideat järjestetään katkelmassa?
 5. Epäsuorat ideat - Nämä ovat päättelykysymyksiä. Vaikka tämä saattaa tuntua subjektiiviselta, on vain yksi yksiselitteisesti oikea vastaus.
 6. Ääni - mikä on kirjoittajan tai kertojan sävy, tyyli, asenne tai näkökulma?

Näet, miten tämäntyyppiset kysymykset liittyvät suoraan testattuihin taitoihin. Kysymällä esimerkiksi kirjoittajan sävy on kysymys, joka testaa kykysi analysoida kirjoittajan ääntä tai menetelmää. Kirjallisuuden käsitteiden tutkimuksen lisäksi sinun pitäisi harjoittele sellaisten todisteiden etsimistä tekstistä, jotka tukevat suoraan vastaustasi.

Kaikki tämä saattaa kuulostaa korkealta tilaukselta vain 35 minuutissa! Suurin haaste monilla opiskelijoilla Lukeminen -osiossa on yksinkertaisesti kaikkien kohtien ja kysymysten läpikäyminen ajoissa. Niin kuinka voit lukea kohdat ymmärrykseksi tuhlaamatta aikaa joita voisit käyttää vastaamaan kysymyksiin?

body_diveintobook.jpg

Sukellaan sisään.

Kuinka lukea kulkuja

ACT: n valmistelu on uskomattoman hyödyllistä monista syistä. Yksi on se, että se mahdollistaa sen kokeile muutamia erilaisia ​​strategioita ja selvitä, mikä niistä sopii sinulle parhaiten. Esitän muutamia vaihtoehtoja useimpien opiskelijoiden hyvin toimivien kohtien lukemiseen. Sitten voit päättää kumman vaihtoehdon haluat. Katsotaanpa, miten jaksot luetaan, askel askeleelta.

Vaihe 1

Kaikkien oppilaiden tulisi toimia nopeasti lue johdantorivi tai katkelma kohdan alussa. Tämä johdanto kertoo, mistä kohta on peräisin ja kuka on kirjoittaja. Voit heti tuntea kohdan kontekstin, mikä auttaa ymmärtämään sen päätarkoituksen.

Otteessa oppikirjasta nimeltä Johdatus psykologiaan , esimerkiksi, Voit päätellä, että kirjoitus on todennäköisesti informatiivinen, akateeminen, objektiivinen ja selittävä. Ole varovainen olettamusten tekemisessä ennen kuin aloitat lukemisen - sen sijaan käytä häivytystä kertoaksesi sinulle samalla, kun olet avoin kappaleen sisällöstä ja merkityksestä.

Tämän ensimmäisen askeleen jälkeen voit hypätä suoraan lukemaan kohdan. Muut oppilaat haluavat katsoa kysymykset ensin ennen lukemista. Tarkastellaan molempia vaihtoehtoja osana vaihetta 2.

mistä ovat satsit

Vaihe 2

Oppilaat eroavat toisistaan ​​parhaan lukustrategiansa mukaan. Esitän vaihtoehdot mielestäni parhaiten useimmille ihmisille. Minun mielestäni vaihtoehto C, vaikka jotkut sitä suosivat, voi olla ajanhukkaa, joka ei ole yhtä tehokas kuin kaksi ensimmäistä menetelmää.

Vaihtoehto A: Lue ensin kysymykset ja sitten Skim the Passage Second

Tällä vaihtoehdolla aloitat lukea kysymykset ennen kuin luet kappaleen. Näin saat käsityksen siitä, mitä sisältöä etsit, ja voit lukea vaativalla silmällä. Jos kysymykset viittaavat johonkin tiettyyn riviin kohdan sisällä, niin merkitse rivin vieressä olevaan kohtaan, jotta tiedät kiinnittävänne siihen huomiota lukiessasi.

Mitä tulee pääkohtaan tai yleisiin kysymyksiin, ympyröi ne ja jätä ne viimeiseksi , kun sinulla on ollut aikaa lukea kohta, käsitellä sitä ja valita se erilleen muiden, yksityiskohtaisempien kysymysten kanssa.

Tässä esimerkki (napsauta nähdäksesi yksityiskohtaiset PDF -tiedostot) , Ympyröin kysymykset 31, 33 ja 39, koska ne esittävät pääideoita ja päätarkoituksia. Kysymys 33 koskee vain kappaleen tarkoitus , joten tein merkinnän 4 kohtaan ja mainitsin 'päätarkoituksen'. Alleviivasin ja merkitsin tietyille viittauksille sekä jokaisen kysymyksen tärkeät kohdat. Tämä auttaa osoittamaan, että sinun on oltava varovainen etsiessään tietoja naaras -ankeriaan oppilaista ja Schmidtin löytämistä toukoista.

ACT_Reading_New.jpg

Kun olet merkinnyt kohdan ja kysymykset, voit jatkaa eteenpäin lue kohta nopeasti y. Älä yritä lukea tarkasti jokaista riviä. Sen sijaan selaa kohta, kiinnittäen erityistä huomiota ensimmäisen kappaleen viimeinen rivi (yleensä opinnäytetyö), kappaleiden johdantolauseet ja johtopäätös . On myös hyödyllistä tarkkailla siirtymäsanoja, jotka merkitsevät ideoiden jatkoa tai muutosta, kuten 'edelleen' tai 'kuitenkin'.

Mielestäni tämä on paras strategia kappaleiden lukemiseen, koska se poistaa mahdollisuuden tuhlata aikaa merkityksettömiin osiin. Vaikka voisit nauttia curlingista hyvän kirjan parissa kotona ja eksyä tarinaan, ACT Reading ei jätä aikaa läheiseen ja intensiiviseen lukemiseen. Tämä lähestymistapa auttaa sinua poimi tärkeät yksityiskohdat ja tehosta ajanhallintaa. Katsotaanpa toisen vaihtoehdon vaihetta 2, johon myös monet opiskelijat vannovat.

Vaihtoehto B: Selaa ensin kulkuväylä ja lue sitten kysymykset

Joidenkin oppilaiden mielestä on häiritsevää katsoa kysymyksiä ennen lukemista. He haluavat selaa ensin kohta ja katso sitten kysymystä s, kun heillä on käsitys sen sisällöstä, rakenteesta ja tarkoituksesta. Tässä lähestymistavassa sovelletaan edelleen yllä kuvattuja skimming -sääntöjä, ja voit silti merkitä kohdan, kun aloitat työskentelyn auttaaksesi sinua löytämään tärkeät yksityiskohdat ja varmistaaksesi, että sinulla on todisteita vastauksesi varmistamiseksi.

Suosittelen selvittääksesi, kumpaa lähestymistapaa pidät parempana kokeile molempia ajoitetuilla harjoitustestillä. Kun olet pisteyttänyt testisi ja miettinyt, kuinka hyvin se toimi sinulle, voit päättää, oletko keskittynyt ja rentoutunut lukemalla ensin kysymykset vai kohta ensin.

Vaiheen 2 kolmas vaihtoehto on vähiten suosikkini, koska se ei mielestäni ole erityisen tehokas tapa lähestyä kohtia.

Vaihtoehto C: Lue Passage huolellisesti

Tässä kolmannessa vaihtoehdossa saatat Lue kohta tarkkaan sen sijaan, että selaisi sitä tärkeistä kohdista. Sitten jatkat lukemista ja vastaat kysymyksiin. Mielestäni tämä vaihtoehto ei vain tuhlaa aikaa, vaan ei myöskään heijasta Lukeminen -osion tarkoitusta, joka halusi tai ei, sisältää nopeutta ja tehokkuutta.

Rochesterin yliopiston näytösten tulokset

Sinulla on vain noin 52 sekuntia per kysymys, vähemmän, jos sisällytät lukemiseen käytetyn ajan useimmat opiskelijat ovat parempia skimaamaan ja sitten palaamaan etsimään konkreettisia todisteita, kun he alkavat täyttää vastauksia. Katsotaanpa nyt vaihetta 3, joka on hieman yksinkertaisempi.

Vaihe 3

Yksinkertaisesti sanottuna, tästä alat vastaamaan kysymyksiin. Vaikka valitsit vaihtoehdon B vaiheessa 2, se on auttaa vastaamaan yksityiskohtaisesti ja rivikohtaisiin kysymyksiin ensin ja jättämään yleiskäyttöiset kysymykset loppuun.

Siitä on myös apua keksi oma vastauksesi kysymykseen ennen kuin katsot neljää vastausvaihtoehtoa . Ne saattavat hämmentää sinua kaikin puolin uskottavalta. Jos tiedät oikean vastauksen heti, voit etsiä sitä vastausvaihtoehdoista.

Jos et ole varma vastauksesta lukiessasi vastausvaihtoehtoja, yritä löytää oikea vastaus poistamisprosessin avulla. Vaikka ACT saattaa esittää kysymyksiä, kuten ne ovat tulkinnanvaraisia, ne eivät ole. Aina on vain yksi 100% oikea vastaus. Jos huomaat vastausvalinnan liikaa tai järkeistäväsi, se ei todennäköisesti ole oikea. Jotkut sanamuodot, jotka voivat saada sinut aliarvioimaan, ovat kysymyksiä, kuten

 • Kirjailija todennäköisesti samaa mieltä ...
 • Rivillä 15, 'voimakas' useimmat lähes tarkoittaa ...

Tämä ACT -esimerkkikysymys esimerkiksi yrittää kuulostaa avoimelta tulkinnalle, mutta siihen on oikeastaan ​​saatu vain yksi oikea vastaus.

Mikä seuraavista melkein parafraaseja Helen Hunt Jacksonin lausunto Emily Dickinsonille, että 'on väärin siihen päivään asti, jolloin elät, et laula ääneen' (rivit 35-36)?

A. On moraalisesti tuomittavaa, ettet anna muiden runoilijoiden lukea teoksiasi.
B. Et voi hyväksyä, että jatkat kirjoittamista; sinusta pitäisi tulla laulaja.
C. On säälittävää ja väärin, ettet lue ääneen niille, jotka pitävät työstäsi.
D. On epäoikeudenmukaista tätä ikää kohtaan, ettet jaa runouttasi maailman kanssa.

Vastaus on D, joka perustuu muihin tietoihin kohdasta, johon se viittaa, sekä itse rivistä: 'se on väärin siihen päivään asti, jolloin elät.' 'Päivä, jona elät', heijastuu '' tähän ikään '' vastauksessa D. Vaikka F ja H näyttävät uskottavilta, ne eivät sisällä tätä viittausta päivän ikään, aikaan tai aikakauteen.

Tässä tapauksessa poistamisprosessi voi auttaa sinua kaventamaan vastausvaihtoehtojasi kunnes valitset oikean, tai tarvittaessa arvaat parhaiten. Kun olet lukenut ja vastannut kysymyksiin, mikä on viimeinen askeleesi ACT: n Lukeminen -osion täyttämisessä?

Vaihe 4

Sen sijaan, että menisit edestakaisin testikirjan ja kupla -arkin välillä, se voi säästää aikaa vastaa testivihkon kysymyksiin ja siirrä ne sitten kupla -arkkiin. Suosittelen tekemään tämän palasina sen jälkeen, kun olet täyttänyt jokaisen kohdan kysymykset. Muista kuitenkin pitää silmällä aikaa - et halua, että aika loppuu, kun saat testivihkoosi vastauksia, joita et ole vielä merkinnyt vastausarkille.

Jos kamppailet ajoituksen kanssa, voit harkita alkaen kohdista, joista tunnet olosi eniten luottavaiseksi , olipa kyse luonnontieteistä, yhteiskuntatieteistä, humanistisista tieteistä tai kirjallisesta fiktiosta, ja vastaamalla ensin näihin kysymyksiin. Näin voit vastata useampiin kysymyksiin nopeammin.

Kuitenkin, älä anna ajansäästäjän tulla ajanhukkaaksi! Tämä strategia on sen arvoista vain, jos voit mennä suoraan haluamaasi kohtaan ja ryhtyä työskentelemään, mutta et, jos vietät aikaa katsellessasi kohtia yksinkertaisesti järjestääksesi ne helpoimmasta vaikeimpaan.

Näiden neljän vaiheen lähestyessä Reading-kohtia sinun pitäisi pystyä entistä tehokkaammin lukemaan, etsimään todisteita ja nollaamaan oikeat vastaukset. Lue lisää vinkkejä ACT: n luku -osion valloittamiseen.

body_readingshark.jpg

Vinkkejä ja strategioita ACT -lukemiseen

Aivan kuten olet strategisesti lukemassa kohtia, haluat myös ratkaise kysymykset strategioilla. T Nämä vinkit ovat niitä, jotka oppilaat ovat pitäneet eniten hyödyllisinä, kun he työskentelevät läpi ACT Reading -osion. Ensinnäkin, ja ehkä vähiten ilmeinen, ajattelutapasi tai se, miten ajattelet ja tunnet Lukeminen -osiota, voi itse asiassa vaikuttaa suuresti suorituskykyysi.

Kehitä positiivista ajattelutapaa

Tiedätkö, kuinka jos sinulla on tylsää luokassa, on vaikeaa kiinnittää huomiota luentoon tai suunnata tiesi läpi työn? Stressi ja ahdistus voivat myös asettaa esteitä oppimiselle kuluttaa henkistä energiaasi, joten se ei ole käytettävissä käsillä olevan tehtävän ymmärtämiseen. Toisaalta, jos olet todella kiinnostunut oppitunnista tai toiminnasta, tunnet olosi sitoutuneeksi ja kuin se lentää ohi. Sinä myös itse asiassa omaksua tiedot tai harjoittaa paljon tehokkaammin, koska olet henkilökohtaisesti mukana siinä. Lisäbonuksena viihdyt myös.

Saattaa tuntua siltä, ​​ettemme voi hallita sitä, mistä pidämme ja mistä emme pidä, mutta tämä ei itse asiassa ole täysin totta. Meillä on paljon hallintaa ajatustemme, tunteidemme ja ajattelutapamme muokkaamiseen , joka on taito, jota voimme kehittää käytännössä, kuten mikä tahansa muu. Joten miten tämä ajatus omasta psykologiastamme liittyy ACT: n lukuosaan?

Jos voit lähestyä kohtia avoimen ja aidon mielenkiinnon ajattelutapa siitä, mitä tietoja heillä on sinulle opettaa , voit sekä lukea tehokkaammin, käsitellä nopeammin että säilyttää enemmän tietoa. Olipa kyseessä katkelma psykologian kirjasta, tieteellinen artikkeli tai Charlotte Bronte -kirja, se voi antaa sinulle oppitunteja yhteiskuntatieteistä, luonnontieteistä, humanistisista tieteistä tai kirjallisesta fiktiosta. Lähesty siis kohtia sananlaskuisella hymyllä kasvoillasi ja luultavasti huomaat, että mitä enemmän valmistat, sitä enemmän olet kiinnostunut (ja taitava ymmärtämään) kohdista.

Sen lisäksi, että otat hallintaan asenteesi ja ajattelutapasi, keskustelemme muutamasta teknisestä strategiasta lukukysymyksiin vastaamiseksi. Seuraavassa osassa käsitellään poistamisprosessin merkitystä oikean vastauksen valinnassa.

Käytä poistoprosessia

Ihannetapauksessa voit lukea kysymyksen, tietää tarkalleen, mikä on vastaus, ja pyytää sitä hyppäämään pois vastausvaihtoehdoista. Näin ei kuitenkaan yleensä ole, varsinkin päättelykysymyksissä, joissa vastausvaihtoehtoja voi olla vaikeampi ennustaa. Väärien vastausten poistaminen voi auttaa sinua löytämään oikean vastauksen.

kummalla puolella sydämesi on

Kuten aiemmin mainittiin, on aina vain yksi 100%, yksiselitteisesti oikea vastausvaihtoehto. Muut ovat kuulostaneet uskottavilta, mutta niissä kaikissa on jokin logiikkavirhe tai tosiasiallinen epätarkkuus. Joitakin yleisiä virheitä vastausvalinnoissa ovat oleminen aivan liian spesifinen, aivan liian laaja, esittäen suhteen päinvastaisessa järjestyksessä tai vain esittämällä täysin toisiinsa liittymättömän käsitteen. Usein äärimmäiset käsitteet tai sanat, kuten 'aina' tai 'ei koskaan' vastausvalinnassa, eivät myöskään osoita, että se on oikea vastaus.

Katsotaanpa uudelleen Emily Dickinsonin esimerkkikysymystä, jonka lähetin yllä.

Mikä seuraavista melkein parafraaseja Helen Hunt Jacksonin lausunto Emily Dickinsonille, että 'on väärin siihen päivään asti, jolloin elät, et laula ääneen' (rivit 35-36)?

A. On moraalisesti tuomittavaa, ettet anna muiden runoilijoiden lukea teoksiasi.
B. Et voi hyväksyä, että jatkat kirjoittamista; sinusta pitäisi tulla laulaja.
C. On säälittävää ja väärin, ettet lue ääneen niille, jotka pitävät työstäsi.
D. On epäoikeudenmukaista tätä ikää kohtaan, ettet jaa runouttasi maailman kanssa.

Kuten näitte, oikea vastaus on D. Mutta miksi A, B ja C ovat väärässä? Vastausvaihtoehto A saattaa kuulua kohtaan liian erityinen luokka , kuten Helen Hunt Jackson ei viittaa nimenomaan 'muihin runoilijoihin'. Se edustaa myös äärimmäisyyttä tavallaan 'moraalisesti tuomittava'. Tämä ilmaisee äärimmäisen tunteen, jota ei ole alkuperäisessä lainauksessa.

Vastaus B, jos luet loppuosan ja sinulla on jonkinlainen käsitys siitä, kuka Emily Dickinson - introvertti, jopa yksinäinen runoilija - esittelee liittymätön käsite. Aivan kuten määrität sanat asiayhteydessä, sinun tulee huomata, että 'laula ääneen' on runollinen lauseen käänne, jota ei saa keskeyttää kirjaimellisesti.

Lopuksi vastaus C, kuten vastaus A, on liian äärimmäistä. Minä t saattaa tuntua todennäköisimmältä vastausvalinnalta D: n jälkeen, koska alkuperäinen lainaus käyttää sanaa 'väärin'. Jackson ei kuitenkaan sano mitään Dickinsonin pimeydestä, ja loppuosa osoittaa vastauksen C olevan liian spesifinen. Jackson ei tarkoita vain 'niitä, jotka pitävät työstäsi', vaan koko 'päivää' tai ajanjaksoa, jonka aikana he elävät.

Poistamisprosessista tulee erityisen tärkeä, kun olet vaeltanut vastausvaihtoehtojen välillä ja sinun on roikattava oikea - yleinen skenaario ACT -lukemasta. Seuraavan kerran, kun yrität esimerkkikysymyksiä tai harjoitustestiä, älä vain etsi oikeaa vastausta. Kysy itseltäsi, miksi muut vastausvaihtoehdot ovat vääriä.

Tästä lähestymistavasta tulee lopulta toinen luonne, ja sinulla on syvempi käsitys siitä, miten ACT -lukukysymykset on yleisesti rakennettu. Lisäksi saat a vankka puolustus vaikeita vastausvaihtoehtoja vastaan, joiden tarkoituksena on häiritä sinua. Toinen strategia, jota sinun tulisi käyttää erityisesti kysymyksiin vastaamisessa, on löytää tiettyjä todisteita tekstistä tukemaan vastauksiasi.

Etsi erityisiä todisteita

Aivan kuten haluat poistaa vääriä vastausvaihtoehtoja, haluat myös varmista vastauksesi tietyillä todisteilla katkelmasta. Tämä on todennäköisesti sopusoinnussa englannin opettajien mantran kanssa 'Käytä todisteita!' Älä luota vain intuitioon. Teeskentele, että joku saattaa sinut oikeudenkäyntiin vastausvalintasi suhteen, ja sinun on puolustettava sitä ja todistettava se tuomaristolle kaikkein turhimmat todisteet mitä sinulla on.

Yksityiskohtaisilla ja linjakohtaisilla kysymyksillä tämä on yleensä melko helppo tehtävä. Kysymykset yleensä ohjaavat sinut takaisin tiettyyn sanaan tai riviin. Jopa päätelmäkysymyksissä voit kuitenkin käyttää samaa lähestymistapaa. He ovat ei koskaan niin subjektiivista. Jos he olisivat, ACT -maalintekijöillä olisi paljon kiistaa käsissään. Oikeita vastauksia voi olla vain yksi, ja tämä otetaan suoraan kohdasta.

Todisteiden löytämisen ohella sinun pitäisi myös etsiä ja analysoida keskeisiä kirjallisia termejä .

body_madeyemoody.jpg 'Jatkuva valppaus!' Kehitä Mad Eye Moodyn arvoinen kriittinen silmäsi.

Opiskelu ja harjoittelu Kirjallisuuden keskeiset termit

Luetun ymmärtämisen harjoittamisen lisäksi haluat myös varmistaa, että olet ymmärtää ja osaa määritellä keskeisiä kirjallisia termejä, kuten teema, tyyli, sävy, kuvat, symboliikka, vertaus, metafora, ironia, ennakointi ja hyperbooli , muutamia mainitakseni. Ilmeisesti et voi vastata kysymykseen kirjoittajan sävystä, jos et ole varma, mikä se on.

Määritelmien tutkiminen vie sinut kuitenkin vain tähän asti. Jaksossa ei sanota suoraan, että tekijän sävy on leikkisä, tuomitseva tai rohkaiseva. Käytännön kysymysten kautta, varmista, että osaat tulkita sävy, ennakointi tai tapa, jolla sellainen lause kuin 'laula ääneen' symboloi runosi jakamista maailman kanssa. Lopuksi, kaikki nämä vinkit ovat hyödyllisiä vain, jos sinulla on aikaa ja motivaatiota opiskella ja valmistautua.

Ole itseopiskelija

Harjoittele, harjoittele ja harrasta lisää. Opiskelemalla voit selvittää lukemisen vahvuudet ja heikkoudet, mitä sinun on opittava ja mikä on paras tapa lukea kohdat. Sinä pystyt parantaa ajankäytön hallintaa ja selvittää, miten voit tahdistaa itsesi neljän kohdan välillä.

Varsinkin jos englanti on vahva aineesi tai aiot opiskella humanistisia tai yhteiskuntatieteitä korkeakoulussa, haluat osoittaa taitosi vahvalla pisteellä tässä osiossa. Vaikka et ole humanistinen henkilö, haluat osoittaa sen korkeakouluille sinulla on yliopistotason lukutaidot ja pystyt menestymään akateemisesti, kun pääset kampukselle.

Keskittyneen ja räätälöidyn testivalmistelun avulla voit varmistaa, että sinulla on tarvittavat taidot tietää tarkalleen, mitä kohtaat Lukeminen -osiossa.

Yhteenvetona...

ACT -lukemisen kohtien ja kysymysten ymmärtäminen auttaa sinua kehittää kriittinen silmä ja strateginen lähestymistapa. Kaiken kaikkiaan sanoisin, että kuorinta on parempi kuin rivi riviltä lukeminen, mikä ei todellakaan ole välttämätöntä kysymyksiin vastaamiseksi oikein.

Sinun tulisi suorittaa harjoitustestit ja selvittää, mikä strategia toimii sinulle parhaiten. Jatka sitten valmistautuminen samalla kun ajoitat itsesi parantaa ja nopeuttaa kaikkien kysymysten tahdistamista ja viimeistelyä lyhyen, 35 minuutin aikana. Poistamisprosessin käyttäminen, vastausten tukeminen tietyillä todisteilla ja kirjallisuuden termeihin perehtyminen ovat myös avaintaitoja menestyäksesi hyvin ACT -lukemisessa.

Avainsana tässä on harjoitella . Harjoittele lukemista, harjoittele vastaamista kysymyksiin, harjoittele kysymysten ja kohtien kuorimista ja merkitsemistä nopeasti ja tehokkaasti. Kaiken tämän käytännön avulla parannat edelleen, kunnes koepäivä saapuu, ja voit näyttää ACT -lukutaitosi ja saavuttaa tavoitteesi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.