Paras Gatsbyn aikajana

ominaisuus_kalenteri-5.jpg

Joskus, vaikka olisitkin lukenut kirjan huolellisesti ja yrittänyt seurata kaikkia hahmot, jotka hahmo teki mitä ja milloin, et yksinkertaisesti voi laittaa koko asiaa yhteen. Se menee kaksinkertaiseksi sellaiselle romaanille Suuri Gatsby, joka selittää hahmojensa käyttäytymistä nykyhetkessään kirjallisilla laitteilla, kuten flashbacks ja flashforwards.

Mutta älä hätäile! Tässä artikkelissa olen ottanut kaikki romaanin tapahtumat ja järjestänyt ne uudelleen suoraviivaiseen kronologiseen järjestykseen. Tämä täydellinen Kultahattu aikajanan avulla voit nähdä tarkalleen, milloin kaikki kirjan tapahtumat tapahtuivat, ja saada myös yksilölliset kronologiat kullekin päähenkilölle.Miksi tehdä a Kultahattu Aikajana?

On useita hyviä syitä, miksi kirjan tapahtumia järjestävä aikajana on hyödyllinen työkalu.

Ensinnäkin aikajanan suihkukoneet saattavat hämmentää ajansiirtoja. Vaikka romaani kerrotaan enimmäkseen kronologisesti, siinä on useita takaiskuja ja flashfootfeja. Merkittävimmät muistot liittyvät James Gatzin muuttumiseen Jay Gatsbyksi ja hänen ja Daisyn välille. Samaan aikaan ennakkotutkimukset vievät meidät Nickin nykypäivän kehystyskertomukseen, kun hän on järkyttynyt paluusta Keskilänteen.

Toiseksi kaikkien näiden tapahtumien järjestäminen uudelleen selkeässä aikajärjestyksessä voi auttaa selventämään hahmokäyttäytymisen motiiveja ja tunteita. Tomin, Nickin ja Gatsbyn toimintojen asettaminen rinnakkain voi auttaa vertailu-/kontrastitehtävissä muokkaamalla ajatuksiasi siitä, mitä he kulkivat läpi tiettynä aikana.

Lopuksi varoitus. Varo muita aikatauluja verkossa. Löysin sellaisia ​​virheitä kuin:

 • Jotkut aikataulut väittävät, että Gatsby syntyi vuonna 1892 - mutta tämä on väärin. Fitzgerald antaa tarpeeksi päivämääriä, ikäryhmiä ja muita yksityiskohtia, joiden avulla voidaan määrittää tarkasti oikeat vuodet kirjan tapahtumille.
 • Jotkut aikataulut väittävät, että Dan Cody kuoli vuonna 1910 - jälleen väärin.
 • Daisyn ja Gatsbyn ensimmäinen treffi tapahtui elokuussa - ei, nyt on lokakuu, mikä on tärkeää romaanin vuodenaikamotiiville.

Suuri Gatsby Aikajana

1851

Nick Carrawayn isoisän veli aloittaa perheensä omistaman rautakaupan.

'linjani todellinen perustaja oli isoisäni veli, joka tuli tänne viisikymmentäyksi, lähetti sijaisen sisällissotaan ja aloitti rautakaupan, jota isäni harjoittaa tänään' (1.5)

1857

Dan Cody on syntynyt. (Tiedämme tämän, koska hän on 50 -vuotias, kun hän tapaa Gatsbyn Superior -järvellä vuonna 1907.)

mikä merkki on kesäkuu 1

1890

James Gatz syntyi Pohjois -Dakotassa Henry C.Gatzille. (Tiedämme tämän, koska hän on 17 -vuotias, kun hän tapasi Dan Codyn vuonna 1907.)

Hänen vanhempansa olivat vuorovaikutteisia ja epäonnistuneita maatilojen ihmisiä - hänen mielikuvituksensa ei ollut koskaan hyväksynyt heitä lainkaan vanhemmikseen. (6.7)

1892

Nick Carraway syntyi Keskilännen kaupungissa. (Tiedämme tämän, koska hän täyttää 30 vuotta vuonna 1922, kesällä, jolloin romaani tapahtuu.)

Perheeni on ollut merkittävä, varakkaita ihmisiä tässä läntisessä kaupungissa kolmen sukupolven ajan. Carraways on jotain klaania (1.5)

Tom Buchanan on syntynyt Chicagon huomattavaan perheeseen. (Tiedämme tämän, koska hän on 30 -vuotias kesällä, kun romaani tapahtuu.)

'Nyt hän oli tukeva, olkihiuksinen kolmekymppinen mies, jolla oli melko kova suu ja ylimielinen tapa.' (1.19)

1899

Daisy Fay on syntynyt Louisvillessä, Kentuckyssa. (Tiedämme tämän, koska hän on 18 -vuotias, kun hän tapaa Gatsbyn Louisvillessä vuonna 1917.)

Valkoinen tyttösuutemme kulki yhdessä siellä. Kaunis valkoinen… (1.140)

1901

Jordan Baker on syntynyt Louisvillessä, Kentuckyssa. (Tiedämme tämän, koska hän sanoo, että Daisy on kaksi vuotta vanhempi.)

'Suurin bannereista ja suurin nurmikoista kuului Daisy Fayn talolle. Hän oli vain kahdeksantoista, kaksi vuotta minua vanhempi ja ylivoimaisesti suosituin kaikista Louisvillen nuorista tytöistä. ' (4.130)

1902

Dan Cody, Gatsbyn mentori, ostaa jahtinsa Tuolomeen ja alkaa purjehtia. Hän tekee tämän päästäkseen eroon toisesta vaimostaan ​​Ella Kayesta.

'Ne liian suolaiset seuraukset, joilla sanomalehtinainen Ella Kaye näytteli Madame de Maintenonia heikkouteensa ja lähetti hänet merelle jahdilla, olivat yleisesti tiedossa vuoden 1902 myrskyisälle journalismille.' (6.11)

1906

James Gatz työskentelee simpukkakaivurina ja lohenkalastajana Superior -järvellä ja yrittää mennä St. Olaf Lutheran College -oppilaitokselle Etelä -Minnesotassa, ennen kuin hän jättää kaksi viikkoa myöhemmin tyytymätön työskentelemään talonmiehenä elättämään itsensä.

'Hän oli lyönyt yli vuoden yli järven etelärantaa simpukoiden kalastajana ja lohenkalastajana ... Vaisto tulevaa kunniaa kohtaan oli johdattanut hänet muutama kuukausi sitten pieneen luterilaiseen yliopistoon Olaf Etelä -Minnesotassa. Hän jäi sinne kaksi viikkoa ... halveksien talonmiehen työtä, jolla hänen oli maksettava tiensä. Sitten hän ajautui takaisin Superior-järvelle '' (6.8-10)

1907

James Gatz, 17 -vuotias, tapaa Dan Codyn Little Girl Bayssä Lake Superiorilla ja muuttaa nimensä Jay Gatsbyksi.

'James Gatz - se oli todella tai ainakin laillisesti hänen nimensä. Hän oli muuttanut sen seitsemäntoistavuotiaana ja juuri uransa alkamisen hetkellä - kun hän näki Dan Codyn jahdin pudottavan ankkurin Superior -järven salakavaimman asunnon päälle ... Joten hän keksi juuri sellaisen Jay Gatsbyn että seitsemäntoistavuotias poika todennäköisesti keksisi, ja tähän käsitykseen hän oli uskollinen loppuun asti. ' (6,6-6,7)

Cody oli silloin viisikymmentä vuotta vanha, tuote Nevadan hopeakentistä, Yukonista, kaikesta metallin kiireestä seitsemänkymmenenviiden vuoden jälkeen. Tapahtumat Montanan kuparilla tekivät hänestä monta kertaa miljonäärin ... Hän oli ollut rannikkoa liian vieraanvaraisilla rannoilla viisi vuotta, kun hän tuli James Gatzin kohtaloksi Little Girl Bayssä. (6.11)

1907-1912

Gatsby purjehti merillä Codyn kanssa viisi vuotta.

Hän työskenteli hämärässä henkilökohtaisessa asemassa - kun hän jäi Codyyn, hän oli vuorostaan ​​luottamusmies, perämies, kippari, sihteeri ja jopa vankila, sillä Dan Cody luotti yhä enemmän Gatsbyyn ... Järjestely kesti viisi vuotta jonka aikana vene kierteli kolme kertaa mantereen ympäri. (6.13)

1910

Myrtle menee naimisiin George Wilsonin kanssa. (Tiedämme tämän, koska Wilson kertoo Michaelisille, että hän ja Myrtle ovat olleet naimisissa 12 vuotta kesällä 1922, jolloin romaani tapahtuu.)

'Menin naimisiin hänen kanssaan, koska luulin hänen olevan herrasmies', hän sanoi lopulta. 'Luulin, että hän tiesi jotain jalostamisesta, mutta hän ei sopinut nuolemaan kenkääni ... Ainoa hullu olin, kun menin naimisiin hänen kanssaan. Tiesin heti, että tein virheen. (2.112-116)

1911

Myrtle ja George Wilson muuttavat asuntoon tuhkalaakson autotallin yläpuolelle.

- He ovat asuneet sen autotallin yläpuolella yksitoista vuotta. Ja Tom on ensimmäinen söpö, joka hänellä on koskaan ollut. ' (2.117)

Nick Carraway ja Tom Buchanan menevät Yalen yliopistoon. (Tiedämme tämän, koska he valmistuvat vuonna 1915.)

1912

Dan Cody kuolee Bostonissa. Hän jättää 25 000 dollaria Gatsbylle, mutta Ella Kaye käyttää laillisia keinoja ottaakseen tämän perinnön pois.

Gatsby on rahaton, mutta hän on oppinut kiillotetut tavat ja rikkaiden toiminnan.

1914

Ensimmäinen maailmansota alkaa.

1915

Nick Carraway valmistuu Yalen yliopistosta New Havenissa, Connecticutissa, ja lähtee taistelemaan ensimmäisessä maailmansodassa.

`` Valmistuin New Havenista vuonna 1915, vain neljännesvuosisata isäni jälkeen, ja vähän myöhemmin osallistuin siihen viivästyneeseen saksalaismuuttoon, joka tunnetaan suurena sodana. '' (1.6)

Tom Buchanan valmistui myös Yalen yliopistosta.

yksi tehokkaimmista päämääristä, jotka ovat koskaan pelanneet jalkapalloa New Havenissa-tavallaan kansallinen hahmo, yksi niistä miehistä, jotka saavuttavat niin äkillisen rajoitetun huippuosaamisen 21-vuotiaana, että kaikki myöhemmin nauttii huipentumasta. … New Havenissa oli miehiä, jotka olivat vihanneet hänen suolistoaan (1.16-20)

Lokakuuta 1917

Gatsby sijaitsee Camp Taylorissa Louisvillessä, missä hän tapaa Daisy Fayn (hän ​​on 27, hän on 18). He ovat yhdessä kuukauden ajan, ja hän on järkyttynyt siitä, kuinka paljon hän rakastuu häneen.

Hän tiesi, että Daisy oli poikkeuksellinen ... Hän tunsi olevansa naimisissa hänen kanssaan, siinä kaikki. (8.13)

Jordan tapaa myös Gatsbyn.

'' Eräänä lokakuun päivänä vuonna yhdeksäntoista seitsemäntoista - (sanoi Jordan Baker sinä iltapäivänä, istuen aivan suoraan tuolille Plaza -hotellin teepuutarhassa) - kävelin ... Daisy Fayn talolle ... hän oli istun siinä luutnantin kanssa, jota en ollut koskaan ennen nähnyt ... Upseeri katsoi Daisya hänen puhuessaan tavalla, jota jokainen nuori tyttö haluaa nähdä joskus, ja koska se tuntui romanttiselta, muistan tapahtuman siitä lähtien. Hänen nimensä oli Jay Gatsby (4.129-133)

mitä korkeakoulut vaativat sat essee

Talvi 1917-1918

Gatsby lähtee Eurooppaan taistelemaan ensimmäisessä maailmansodassa.

Hänestä kierteli villejä huhuja - kuinka hänen äitinsä oli löytänyt hänet pakkaamassa laukkuaan talvi -iltana mennäkseen New Yorkiin ja sanomaan hyvästit ulkomaille lähtevälle sotilaalle. (4.134)

1918

Jordanista tulee ammattimainen golfari. Myöhemmin hän joutuu huijausskandaaliin, mutta mitään ei ole todistettu.

'Se oli yhdeksäntoista seitsemäntoista. Seuraavana vuonna minulla oli muutama beaux itselleni ja aloin pelata turnauksissa '' (4.134)

Syyskuuta 1918

Gatsby taistelee arvokkaasti Argonne -taistelussa ja ylennetään kapteeniksi ja sitten majuriksi. Hän saa myös useita mitaleja.

- Hän menestyi sodassa poikkeuksellisen hyvin. Hän oli kapteeni ennen kuin lähti rintamalle ja Argonne -taistelujen jälkeen hän sai enemmistönsä ja jaetun konekiväärin komennon. ' (8.17)

1919

Aserauhan jälkeen Gatsby viettää viisi kuukautta Oxfordin yliopistossa Englannissa armeijan upseerien ohjelmassa.

'Se oli yhdeksäntoista yhdeksäntoista, olin vain viisi kuukautta. Siksi en voi oikeastaan ​​kutsua itseäni Oxfordin mieheksi ... Se oli tilaisuus, jonka he antoivat joillekin upseereille aselevon jälkeen '', hän jatkoi. '' Voisimme mennä mihin tahansa Englannin tai Ranskan yliopistoon. '' (7.218-220)

Kesäkuuta 1919

Huolimatta haluttomuudesta Daisy menee naimisiin Tom Buchananin kanssa.

Kerro heille kaikki Daisyn muutos. Sano 'Daisyn muutos' hänen minun! '.' '

Hän alkoi itkeä-hän itki ja itki ... Seuraavana päivänä kello viisi hän meni naimisiin Tom Buchananin kanssa ilman väristystä (4.140-142)

Elokuu 1919

Tom Buchananilla on suhde kamarimiehen kanssa kuherruskuukauden aikana.

'Se oli elokuussa ... Tom törmäsi vaunuun Ventura -tiellä eräänä iltana ... Tyttö, joka oli hänen kanssaan ... oli yksi Santa Barbara -hotellin huonepalveluista.' (4.143)

Lokakuuta 1919

Meyer Wolfshiem korjaa vuoden 1919 World Seriesin.

Ajatus järkytti minua ... jos olisin ajatellut sitä ollenkaan, olisin ajatellut sitä vain tapahtuneena, jonkin väistämättömän ketjun lopuna. Ei tullut mieleenkään, että yksi mies voisi alkaa leikkiä viidenkymmenen miljoonan ihmisen uskolla (4.115)

Marraskuuta 1919

Gatsby palaa Louisvilleen, kun Daisy ja Tom ovat monen kuukauden häämatkalla.

Hän asui siellä viikon ja käveli kaduilla, joilla heidän askeleensa olivat napsahtaneet yhteen ... Hän ojensi epätoivoisesti kätensä ikään kuin nappaakseen vain tuulenpuuskan pelastaakseen palan, jonka hän oli rakastanut hänelle. Mutta kaikki meni nyt liian nopeasti hänen sumeille silmilleen ja hän tiesi menettäneensä sen osan, tuoreimman ja parhaan, ikuisesti. (8.28-30)

Gatsby menee New Yorkiin ja pyytää tulevalta kumppaniltaan Meyer Wolfsheimilta töitä.

'Tein hänet ... Nostin hänet ylös tyhjästä, suoraan kourusta. Näin heti, että hän oli hyvännäköinen, herrasmiesinen nuori mies, ja ... tiesin, että voisin käyttää häntä hyvin. ... Olimme niin paksuja kaikessa - 'Hän piti kahta sipulikuorta' - aina yhdessä. ' (9.85-87)

Tammikuu 1920

Kielto tulee voimaan 18. tarkistuksen kautta, joka kielsi useimmat alkoholilajit. Kielto kannustaa laajalle levinneeseen järjestäytyneeseen rikollisuuteen (Meyer Wolfshiem ja Gatsby romaanissa).

Huhtikuuta 1920

Daisy synnyttää Pammyn, ja Buchananit muuttavat Ranskaan.

'' Seuraavassa huhtikuussa Daisy sai pienen tyttärensä ja he menivät vuodeksi Ranskaan. Näin heidät eräänä keväänä Cannesissa ja myöhemmin vuonna, ja sitten he palasivat Chicagoon asumaan. (4.144)

paras musiikkikoulu meissä

1921

Buchananit muuttavat Chicagoon, missä Nick vierailee heidän luonaan 2 päivää, sitten East Eggiin Long Islandille, New Yorkiin.

Kevät 1922

Tom aloittaa suhteen Myrtle Wilsonin kanssa.

Kun tulimme asemalle, hän oli vieressäni ja hänen valkoinen paita-etuosa painui kättäni vasten-ja niin sanoin hänelle, että minun on kutsuttava poliisi, mutta hän tiesi, että valehtelin. Olin niin innoissani, että kun tulin taksiin hänen kanssaan, en tiennyt, etten ole nousemassa metrojuniin. (2.120)

Kesäkuuta 1922

Nick päättää oppia joukkovelkakirjakaupan New Yorkissa. Hän vuokraa pienen talon West Eggissä, Long Islandilla, Gatsbyn kartanon vieressä.

Nick lounastaa Buchananien kanssa (Daisy on hänen serkkunsa) ja tapaa Jordan Bakerin.

Nickillä on lyhyt suhde naiseen Jersey Citystä.

'Minulla oli jopa lyhyt suhde tytön kanssa, joka asui Jersey Cityssä ja työskenteli kirjanpito -osastolla, mutta hänen veljensä alkoi heittää ilkeitä katseita suuntaan, joten kun hän lähti lomalle heinäkuussa, annoin sen puhaltaa hiljaa pois.' (3.155)

2. heinäkuuta 1922

Tom vie Nickin tapaamaan Myrtlen. He menevät Manhattanin asuntoon, pienelle juhlalle, joka päättyy siihen, että Tom lyö Myrtleä kasvoihin puhuessaan Daisystä. (Tiedämme tarkan päivämäärän, koska Nick toteaa, että se oli kaksi päivää ennen 4. heinäkuuta.)

Heinäkuu 1922

Nick kutsutaan Gatsbyn kotibileisiin ja tapaa hänet. Juhlissa on myös Owl-Eyes, Gatsbyn kirjastosta innostunut vieras.

Ihmisiä ei kutsuttu - he menivät sinne. … He käyttäytyivät huvipuistoihin liittyvien käyttäytymissääntöjen mukaisesti. Joskus he tulivat ja lähtivät tapaamatta Gatsbyä ollenkaan (3.7)

Nick aloittaa suhteen Jordan Bakerin kanssa.

Gatsby vie Nickin lounaalle, missä Nick tapaa Meyer Wolfshiemin ja missä Gatsby tapaa Tomin.

Jordan kertoo Nickille, että Gatsby ja Daisy olivat rakastuneet viisi vuotta aiemmin.

Nick kutsuu Daisyn teetä varten, jotta Gatsby voi mennä ohi ja hän ja Daisy muodostavat yhteyden uudelleen.

Elokuu 1922

Toimittaja tulee tutkimaan huhuja Gatsbystä.

- Se oli sattumanvarainen laukaus, mutta toimittajan vaisto oli kuitenkin oikea. Gatsbyn tunnettuus, jota levittivät noin sadat, jotka olivat hyväksyneet hänen vieraanvaraisuutensa ja josta tuli näin hänen menneisyytensä auktoriteetteja, oli kasvanut koko kesän, kunnes hän jäi uutisoimaan. '' (6.5)

Tom Buchanan tapaa Gatsbyn, kun Tom pysähtyy Gatsbyn luo keskellä ratsastusta.

- Menin hänen kotiinsa eräänä sunnuntai -iltapäivänä. En ollut ollut siellä kaksi minuuttia, kun joku toi Tom Buchananin juomaan ... Tom ja mies nimeltä Sloane ja kaunis nainen, jolla oli ruskea ratsastustapa '' (6.17-18)

Tom ja Daisy tulevat Gatsbyn seuraavaan juhlaan, jota Daisy vihaa.

Gatsby ja Daisy aloittavat suhteensa; Gatsby erottaa henkilökuntansa ja lopettaa juhlat.

'Kuulen, että olette erottaneet kaikki palvelijat.'

'Halusin jonkun, joka ei juoru. Daisy tulee melko usein - iltapäivisin. '

Joten koko asuntovaunu oli pudonnut kuin korttitalo hänen paheksuntansa vuoksi. ' (7.13-15)

Daisy kutsuu Nickin ja Gatsbyn lounaalle kotiinsa. Hän ja Gatsby aikovat paljastaa rakkautensa Tomille, mutta sietämättömän kuumana päivänä ryhmä päättää mennä Manhattanille Plaza -hotelliin. Siellä Gatsby paljastaa asian ja Tom paljastaa, että Gatsbyn rahat tulevat rikoksesta. Daisy ei halua luopua kokonaan Tomista, joka tuhoaa Gatsbyn. Daisy päättää jäädä Tomin luo.

mikä on 2,3 gpa

'' Voi, haluat liikaa! '' hän huusi Gatsbylle. 'Rakastan sinua nyt - eikö se riitä? En voi auttaa menneitä. ' Hän alkoi itkeä avuttomasti. 'Rakastin häntä kerran - mutta minä myös sinua.'

Gatsbyn silmät avautuivat ja sulkeutuivat.

'Sinäkin rakastit minua?' hän toisti. ' (7.264-266)

Paluumatkalla hotellilta Daisy ajaa Gatsbyn autoa ja ajaa ohi ja tappaa Myrtle Wilsonin. Sinä yönä Tom vakuuttaa George Wilsonin, että Gatsby tappoi Myrtlen. Myös sinä yönä Gatsby päättää ottaa vastuun Myrtlen kuolemasta, ja Nick ja Jordan eroavat.

Seuraavana päivänä Tom ja Daisy ohittavat kaupungin lopullisesti.

Myöhemmin samana päivänä Wilson ampuu ja tappaa Gatsbyn ja sitten itsensä.

Syyskuuta 1922

Murha-itsemurha on luonnehdittu väärin surullisen aviomiehen teoiksi, eikä poliisiraportissa mainita bukaanilaisia ​​tai Myrtlen suhdetta.

Gatsbyn isä Henry Gatz tulee hautajaisiin Minnesotasta.

juhlallinen vanha mies, joka on hyvin avuton ja kauhuissaan, yhdistettynä pitkään halpaan ulsteriin lämmintä syyskuun päivää vastaan. Hänen silmänsä vuotivat jatkuvasti jännityksestä (9.33)

Nick ei löydä ketään muuta tulemaan hautajaisiin. Jopa Wolfshiem kieltäytyy tulemasta.

Opetelkaamme osoittamaan ystävyytemme miestä kohtaan, kun hän on elossa eikä kuoltuaan (9.99)

Pöllö-silmät on ainoa muu henkilö, joka tulee hautajaisiin.

Lokakuuta 1922

Nick selvittää asiat Jordanin kanssa.

Nick törmää Tomiin Manhattanilla, missä Tom tunnustaa kertoneensa Wilsonille, että Gatsby ajoi Myrtlen tappanutta autoa.

Marraskuuta 1922

Täysin pettynyt ja kauhuissaan Nick muuttaa takaisin kotiin Keskilänteen.

Erityisesti West Egg on edelleen upeampia unelmiani. Näen sen El Grecon yönäkymänä: sata taloa, samanaikaisesti tavanomaista ja groteskia, kyyristävän pahan, ylle nousevan taivaan ja loistavan kuun alla. (9.126)

ainutlaatuiset sukunimet ja merkitykset

1924

Nick kirjoittaa tarinan Gatsbystä ja tuosta kohtalokkaasta kesästä - tämä tarina on romaani, jota luemme.

Kahden vuoden kuluttua muistan loput tuosta päivästä ja siitä yöstä ja seuraavana päivänä vain loputtomana poliisin, valokuvaajien ja sanomalehtien harjoituksena Gatsbyn etuovesta sisään ja ulos. ... Palatessani idästä viime syksynä tunsin, että halusin maailman olevan yhtenäinen ja eräänlainen moraalinen huomio ikuisesti; En halunnut enää mellakkaita retkiä, joilla oli etuoikeutettuja vilkaisuja ihmisen sydämeen. Ainoastaan ​​Gatsby, mies, joka antaa nimensä tälle kirjalle, oli vapautettu reaktiostani - Gatsby, joka edusti kaikkea, mitä kohtaan olen vaikuttamatta. (9.1-4)

body_writing-5.jpg Koko romaani on pohjimmiltaan Nickin raivoisa päiväkirja hänen muodostavasta kesästään.

Yksittäisten merkkien aikajanat

Jos kirjoitat hahmoanalyysiä tai vertaat kahta hahmoa toisiinsa, saattaa auttaa näiden hahmojen elämäkertojen erottaminen romaanista kokonaisuudessaan.

Jay Gatsby Aikajana

 • James Gatz syntyi vuonna 1890 Pohjois -Dakotassa.
 • Vuonna 1907 James Gatz muutti nimensä Jay Gatsbyksi ja tapasi Dan Codyn vuoden kestäneen simpukoiden kaivamisen ja kalastuksen jälkeen ja kahden viikon ajan St. Olaf Collegessa Minnesotassa.
 • Gatsby purjehti Dan Codyn kanssa vuosina 1907–1912, kun hän menetti perinnön, jonka Cody halusi jättää Codyn vaimolle.
 • Lokakuussa 1917 Daisy ja Gatsby tapaavat Louisvillessä ja tapaavat kuukauden, ennen kuin Gatsby lähtee taistelemaan ensimmäisessä maailmansodassa.
 • Gatsby taistelee arvokkaasti, ylennetään majoriksi ja saa useita mitaleja.
 • Vuonna 1919 hän viettää viisi kuukautta opiskellessaan Oxfordin yliopistossa, palaa sitten osavaltioihin ja saa työpaikan Meyer Wolfshiemin luona.
 • Gatsby ostaa talon lahden toiselta puolelta Daisy ja Tom.
 • Gatsby vie Nickin lounaalle, missä Nick tapaa Meyer Wolfshiemin ja missä Gatsby tapaa Tomin.
 • Nick kutsuu Daisyn teetä varten, jotta Gatsby voi mennä ohi ja hän ja Daisy muodostavat yhteyden uudelleen.
 • Gatsby ja Daisy aloittavat suhteensa; Gatsby erottaa henkilökuntansa ja lopettaa juhlat.
 • Daisy ei halua luopua kokonaan Tomista, joka tuhoaa Gatsbyn. Daisy päättää jäädä Tomin luo.
 • Daisy ajaa Gatsbyn autoa, ajaa ohi ja tappaa Myrtle Wilsonin.

Nick Carraway Aikajana

 • Nick Carraway syntyi vuonna 1892 Keskilännen kaupungissa.
 • Nick menee Yalen yliopistoon vuosina 1911–1915 samaan aikaan Tom Buchananin kanssa.
 • Valmistuttuaan Nick lähtee taistelemaan ensimmäisessä maailmansodassa.
 • Kesällä 1922 Nick muuttaa West Eggiin New Yorkiin myymään joukkovelkakirjalainoja. Hän vuokraa talon Gatsbyn vierestä.
 • Nick alkaa seurustella Jordan Bakerin kanssa ja tapaa Tomin rakastajattaren.
 • Gatsby vie Nickin lounaalle, missä Nick tapaa Meyer Wolfshiemin ja missä Gatsby tapaa Tomin.
 • Nick muuttaa takaisin Keskilänteen syksyllä 1922.
 • Nick kutsuu Daisyn teetä varten, jotta Gatsby voi mennä ohi ja hän ja Daisy muodostavat yhteyden uudelleen.
 • Nick eroaa Jordanista, kun Myrtlen kuolema ei häiritse häntä.
 • Nick johtaa Gatsbyn hautajaisia ​​eikä löydä ketään tulemaan.
 • Täysin pettynyt ja kauhuissaan Nick muuttaa takaisin kotiin Keskilänteen.
 • Kaksi vuotta myöhemmin, vuonna 1924, Nick kirjoittaa tarinan, joka on romaani, jota luemme.

Daisy Buchanan Aikajana

 • Daisy Fay syntyi vuonna 1899 Louisvillessä, Kentuckyssa. Hän kasvaa ystäviksi Jordan Bakerin kanssa.
 • Lokakuussa 1917 Daisy ja Gatsby tapaavat Louisvillessä ja tapaavat kuukauden, ennen kuin Gatsby lähtee taistelemaan ensimmäisessä maailmansodassa.
 • Daisy meni naimisiin Tom Buchananin kanssa kesäkuussa 1919.
 • Vuonna 1920 Daisy synnyttää Pammyn, ja Buchananit muuttavat vuodeksi Ranskaan, ennen kuin palaavat Chicagoon ja sitten East Eggiin.
 • Nick kutsuu Daisyn teetä varten, jotta Gatsby voi mennä ohi ja hän ja Daisy muodostavat yhteyden uudelleen.
 • Gatsby ja Daisy aloittavat suhteensa.
 • Daisy ei halua luopua kokonaan Tomista, joka tuhoaa Gatsbyn. Daisy päättää jäädä Tomin luo.
 • Daisy ajaa Gatsbyn autoa, ajaa ohi ja tappaa Myrtle Wilsonin.
 • Seuraavana päivänä Tom ja Daisy ohittavat kaupungin lopullisesti.

Tom Buchanan Aikajana

 • Tom Buchanan syntyi vuonna 1892 Chicagossa, Illinoisissa.
 • Tom menee Yalen yliopistoon vuosina 1911–1915, missä hän on tähtijalkapalloilija.
 • Daisy menee naimisiin Tom Buchananin kanssa kesäkuussa 1919. Heidän häämatkallaan hänellä on ensimmäinen asia.
 • Vuonna 1920 Daisy synnyttää Pammyn, ja Buchananit muuttavat vuodeksi Ranskaan, ennen kuin palaavat Chicagoon ja sitten East Eggiin.
 • Keväällä 1922 Tom aloittaa suhteen Myrtle Wilsonin kanssa.
 • Alkuvuodesta Nick tulee illalliselle Tomin ja Daisyn taloon, jossa Tom ylistää äskettäistä rasistista kirjaa.
 • 2. heinäkuuta 1922 Tom vie Nickin tapaamaan Myrtlen. He menevät Manhattanin asuntoon, pienelle juhlalle, joka päättyy siihen, että Tom lyö Myrtleä kasvoihin puhuessaan Daisystä.
 • Elokuussa Tom tapaa Gatsbyn, kun Tom pysähtyy Gatsbyn luo keskellä ratsastusta.
 • Daisy ei halua luopua kokonaan Tomista, joka tuhoaa Gatsbyn. Daisy päättää jäädä Tomin luo.
 • Kun Daisy ajaa Gatsbyn autoa, ajaa ohi ja tappaa Myrtle Wilsonin, Tom vakuuttaa Wilsonin, että auton kuljettaja oli todella Gatsby.
 • Seuraavana päivänä Tom ja Daisy ohittavat kaupungin lopullisesti.
 • Lokakuussa Nick törmää Tomiin Manhattanilla, missä Tom tunnustaa kertoneensa Wilsonille, että Gatsby ajoi Myrtlen tappanutta autoa.

Myrtle Wilsonin aikajana

 • Vuonna 1910 Myrtle meni naimisiin George Wilsonin kanssa.
 • Myrtle ja George muuttavat autotallin yläpuolella olevaan asuntoon vuonna 1911.
 • Keväällä 1922 Tom aloittaa suhteen Myrtle Wilsonin kanssa.
 • 2. heinäkuuta 1922 Tom vie Nickin tapaamaan Myrtlen. He menevät Manhattanin asuntoon, pienelle juhlalle, joka päättyy siihen, että Tom lyö Myrtleä kasvoihin puhuessaan Daisystä.
 • George huomaa, että Myrtlellä on suhde. Hän lukitsee hänet heidän taloonsa, kunnes hän saa tarpeeksi rahaa poistuakseen kaupungista.
 • Yrittäessään paeta, Myrtle juoksee kohti Gatsbyn autoa, koska hän luulee Tomin ajavan.
 • Daisy ajaa Gatsbyn autoa, ajaa ohi ja tappaa Myrtle Wilsonin.

George Wilsonin aikajana

 • Vuonna 1910 Myrtle meni naimisiin George Wilsonin kanssa.
 • Myrtle ja George muuttavat autotallin yläpuolella olevaan asuntoon vuonna 1911.
 • Kesällä 1922 George yrittää toistuvasti saada Tom myymään autonsa Georgelle, jotta George voi myydä sen uudelleen.
 • George huomaa, että Myrtlellä on suhde. Hän lukitsee hänet heidän taloonsa, kunnes hän saa tarpeeksi rahaa poistuakseen kaupungista.
 • Daisy ajaa Gatsbyn autoa, ajaa ohi ja tappaa Myrtle Wilsonin, joka tuhoaa ja ahdistaa Georgen täysin.
 • Seuraavana päivänä George Wilson ampuu ja tappaa Gatsbyn ja sitten itsensä.

Mitä seuraavaksi

Lue yhteenvetomme romaanin juonesta siinä järjestyksessä kuin se tapahtuu.

Opi romaanin merkitysotsikko, senalku, ja se onpäättyy.

Hyödynnä uutta käsitystäsi hahmojen elämästä saadaksesi enemmän merkitystä hahmokatsauksestammetai sukeltaa syvemmälle kanssammeyksityiskohtaiset hahmoanalyysit.

Tutustu romaanin taustaan ​​ja kontekstiin selityksissämme kirjan kokoonpanon historiastajaF. Scott Fitzgeraldin elämäkerta.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on hyvä ASVAB-pisteet?

Kysymyksiä ASVAB-pisteistäsi? Selitämme ASVAB-pisteet, joita tarvitset armeijalle, ilmavoimille ja muille armeijan haaroille.

Pitäisikö sinun saada STEM -tutkinto?

Harkitsetko STEM -ohjelmaa? Tutustu huippuluokan STEM -pääaineiden luetteloon saadaksesi ideoita ja vinkkejä oikean STEM -tutkinnon löytämiseen.

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Asiantuntijakeskustelu

Onko AP: n maailmanhistoria vaikea? Tässä oppaassa selitetään, mikä määrittää AP-luokan vaikeuden ja kuinka päättää, onko AP World haastava sinulle.

John Jay College of Criminal Justice Pääsyvaatimukset

Kuinka tulla kansallisten ansioiden semifinalistiksi

Mitä tarvitaan kansallisten ansioiden semifinalistiksi pääsemiseksi? Selitämme NMSQT -prosessin, luetellaan PSAT -raja -arvot ja tarjoamme valmistelustrategioita.

10 parasta sisustuskoulua Yhdysvalloissa

Luettelomme kymmenen parhaan sisustuskoulun joukosta auttaa sinua löytämään sinulle parhaan sisustuskoulun.

Täydellinen luettelo ilmaisista SAT -matematiikan käytännön ongelmista

Etsitkö SAT -matematiikan käytännön ongelmia ja kysymyksiä? Tässä on joukko ilmaisia ​​resursseja, joilla voit testata matemaattisia taitojasi.

Mitä eroa? Tuetut vs tukemattomat lainat

Vertaatko tuettuja ja tukemattomia lainoja ja haluat tietää, mitä eroa niiden välillä on? Lue koko oppaamme koroista, palkintosummista ja opiskelijaveloista.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.

Mitä tarvitset VCU: lle: ACT -tulokset ja GPA

San Diegon yliopisto ACT -tulokset ja GPA

Jackson State Universityn pääsyvaatimukset

Sacred Heart University SAT -pisteet ja GPA

Parhaat kesäaskartelut lapsille: 25 hauskaa, helppoa ideaa

Tarvitsetko kesäkäsityksiä esikoululaisille, pikkulapsille tai vanhemmille lapsille? Tutustu luetteloomme hauskoista ideoista, jotka taatusti pitävät pienet mielessä.

Averettin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

12 parasta journalismikoulua

Etsitkö parhaita journalismikouluja? Tutustu luetteloon parhaista undergrad-raportointiohjelmista, jotka auttavat sinua löytämään täydellisen yliopiston sinulle.

Täydellinen opas: College of Charleston SAT -pisteet ja GPA

Tyynenmeren luterilaisen yliopiston pääsyvaatimukset

SUNY Cortlandin pääsyvaatimukset

Babson Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen asiantuntija-analyysi: Dylan Thomas 'Älä mene lempeästi tuohon yöhön'

Yritätkö ymmärtää `` Älä mene lempeästi tuohon yöhön '' merkitystä? Katso täydellinen analyysi Dylan Thomasin kuuluisasta runosta.

Kalifornian parhaat koulut | Merrill F.Westin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Merrill F.West High Schoolista Tracy, CA.

Benedictine University ACT -pisteet ja GPA

ACT-esimerkkikysymykset: Jokainen kysymystyyppi selitetty

Etsitkö esimerkkikysymyksiä ACT: stä? Olemme keränneet kaikenlaiset ACT-kysymykset ja selittäneet, miten ne näkyvät testissä, joten tiedät mitä odottaa.

Esimerkki suosituskirjeestä sisäistä edistämistä varten

Suositteletko työntekijää ylennykseen? Tutustu esimerkkiviittauskirjeeseemme ja opi kirjoittamaan tehokas suositus.