Paras hieno Gatsby-hahmojen analyysi

feature_letters.jpg

Tunnettu henkilön hahmot Suuri Gatsby , mutta onko sinun analysoitava yksi tai useampi heistä esseelle tai luokan tehtävälle? Tämä artikkeli on saanut selkäsi! Siinä keskustelemme siitä, mikä on kirjahahmojen analysoinnin tarkoitus. Puhumme myös hahmoanalyysin, esseen kirjoittamisen annoksista ja ohjeista, joissa selitetään, kuinka siirtyä argumentista todisteiden löytämiseen. Lopuksi annamme sinulle esimerkin siitä, kuinka kehittää tämän tyyppinen essee rakentamalla yksi vanhojen rahahahmojen (Tom, Daisy ja Jordan) ympärille.

Löydät myös linkit syvällisiin artikkeleihimme Suuri Gatsby Päähenkilöt, jotka selittävät heidän roolinsa ja merkityksensä romaanissa, avainlainaukset jokaiselle ja joitain ideoita esseeaiheisiin, auttavat todella yhdistämään ajatuksesi näistä hahmoista!Miksi kirjoittaa a Suuri Gatsby Hahmoanalyysi-essee?

Määrittämällä hahmoanalyysin opettaja antaa sinulle mahdollisuuden harjoitella monia erilaisia ​​kirjoitus- ja analysointitaitoja, mukaan lukien:

 • tiivistä lukemista
 • romaanin todisteiden sisällyttäminen esseeseen
 • rakentamalla suurempi argumentti
 • sitomalla lukemasi aikana havaitsemasi pienet yksityiskohdat yhteen kirjan suurimmista aiheista

Suuri Gatsby on täydellinen kirja hahmojen analysointiin, koska siinä on seitsemän päähahmoa, jotka ovat vuorovaikutuksessa mielenkiintoisilla tavoilla sukupuolten ja luokkien välillä. Koska tässä romaanissa on niin paljon kauniita ja kiehtovia hahmojen kuvauksia, se saa sinut myös harjoittelemaan tekstin todisteiden käyttämistä argumentissa.

Joten varmista, että mikä tahansa kirjoittamasi hahmoanalyysi perustuu taidoihin, joita opit luokassa! Seuraavassa käydään läpi joitain tekemistä, emmekä hahmojen analysointia.

Hahmoanalyysi

Tässä on joitain vinkkejä erinomaisen rakentamiseen Suuri Gatsby hahmoanalyysi-essee.

luettelo tavallisista kirjallisista laitteista

Luo argumentti, ei vain aihe

Essee-aiheen ja esseen väitteen välillä on suuri ero.

Suurimman osan ajasta opettaja antaa sinulle esseiden aihe - toisin sanoen, mistä esseesi pitäisi olla yleensä . Normaalisti aiheeseen liittyy hahmon liittäminen yhteen romaanin suurimmista aiheista, erityisesti raha ja materialismi, amerikkalainen unelma, rakkaus ja halu tai yhteiskunnan ylemmän ja alemman luokan suhde. Jos suunnittelet oman aiheen, voit selittää, kuinka valitsemasi hahmo valaisee yhtä romaanin symboleista tai aiheista.

Otetaan esimerkkinä yhteinen kehote, kirjoita essee siitä, kuinka joko Tom, Daisy tai Jordan edustavat vanhaa rahaa. Tämän essee-tehtävän aihe on sisäänrakennettu: se haluaa sinun ottavan yhden näistä hahmoista ja selittämällä, kuinka heidän yksilölliset ominaisuutensa sitoo heidät vanhan rahaluokan suurempaan abstraktiin ajatukseen.

Mutta sinun on vielä keksittävä argumentti itse. Väite on juuri se miltä se kuulostaa - se on kohta, jonka yrität tehdä käyttämällä syitä ja todisteita. On helppo testi selvittää, työskenteletkö argumentilla. Voisiko joku väittää päinvastoin kuin mitä sanot? Sitten kyllä, se on argumentti. Muuten se on vain tosiasia. Lisäksi yllättävän väitteen ankkuroitu essee näyttää heti mielenkiintoisemmalta - kuinka ihmeessä aiot todistaa tämän, lukijasi ihmettelee.

Sanotaan esimerkkikirjeessämme, että olemme päättäneet analysoida Tomia. On houkuttelevaa käyttää jotain tällaista argumenttina:

Tomin rikkaus ja etuoikeus osoittavat, että hän on osa vanhaa rahaluokkaa.

Mutta voisiko kukaan väittää päinvastoin? Ei lainkaan - koska tämä on tosiasiallinen kuvaus, ei kiistanalainen lausunto.

Sen sijaan argumentin pitäisi tehdä jonkinlainen provosoiva, haastava asia:

Tom Buchanan on esimerkki Nickin kovasta kuvasta vanhaa rahaluokkaa pelottavana ja epävarmana valtavasta etuoikeudesta huolimatta.

Nyt joku voisi kiistellä! Loppujen lopuksi Tom ei ensi silmäyksellä näytä pelottavalta tai epävarmalta.

helsinki-1.jpg Tunne kuin yksi näistä vuohista tarkoittaa, että teet argumentin oikein.

Hahmottele, kuinka todistat argumenttisi

Varmista jokainen kappale on ankkuroitu opinnäytetyölausuntoon - yhden lauseen yhteenveto argumenttisi osasta, jonka tämä kohta todistaa. Myös löyhästi suunnittele, mitä todisteita käytät varmuuskopioida jokaisen kappaleen väitöskirja.

Se voi olla hyödyllistä luoda yksinkertainen ääriviiva ennen käsin opastamaan, miten jatkat esseeäsi. Tämä pitää esseesi selkeästi järjestettynä ja helpottaa kirjoittamista.

Esimerkkikirjeessämme pääpiirteet voivat näyttää:

Perustelu: Tom Buchanan on esimerkki Nickin kovasta kuvasta vanhaa rahaluokkaa pelottavana ja epävarmana valtavasta etuoikeudesta huolimatta.

1 kohta: Tomin elämän ansat osoittavat hänen etuoikeutensa ja epävarmuutensa. Todisteet:

 • hieno talo
 • polohevoset
 • valtava vauraus
 • vuosi Ranskassa

2 kohta: Tomin toimet viittaavat jatkuvasti epävarmuuteen hänen asemastaan. Todisteet:

 • masentunut siitä, että hänen jalkapallonsa kunniapäivät ovat takanaan
 • rasistinen tiradi osoittaa, että hänen mielestään eliitti pyyhkäistään kartalta
 • hänellä on asioita vain alemman luokan naisten kanssa, joita hän voi hallita

3 kohta: Tomin jatkuva poliisitoiminta muiden ihmisten käyttäytymisessä osoittaa, kuinka paljon hän haluaa vahvistaa luokkien välistä erimielisyyttä heidän heikentyessään. Todisteet:

 • heittää rahaa Myrtle ostaa kymmenen koiraa
 • kiitollinen siitä, että Gatsby tulkitsee väärin Sloanesin kutsua ja pilkkaa vaaleanpunaista pukua
 • tutkia Gatsbyn rikollisia tekoja silloinkin, kun se on jo varma, että Gatsby on bootlegger

4 kohta: Tomin päätökset Myrtle'n ​​murhasta osoittavat, että hän on pelkurimpi kuin hänen pelottava fyysinen läsnäolonsa saa meidät uskomaan. Todisteet:

 • manipuloimalla George tappaa Gatsby pikemminkin siksi, että hän pelkäsi Georgen asetta
 • karata Daisyn kanssa sen sijaan, että tarttuisi seurauksiin

Johtopäätös: Tomin etuoikeus vain lisää hänen tunteitaan itsestään uhrina, jonka asema on vaarassa kaaostua. Tom on räikeä muotokuva vanhasta rahasta.

Käytä ja analysoi todisteita argumenttisi tueksi

Rohkeat argumentit riippuvat todisteiden vankasta käytöstä niiden tukemiseksi. Tämä tarkoittaa, että et voi vain heittää tarjousta kirjoitukseesi ja siirtyä eteenpäin! Käytä sen sijaan tätä nyrkkisääntöä: jokaiselle lisäämäsi lainatun tekstin riville varmista, että sinulla on 2–4 omaa riviä, jotka selittävät ja tulkitsevat tarjouksen merkityksen argumenttisi yhteydessä .

Tukeakseen esimerkkiargumenttiamme, me nyt tutkimme kirjaa löytääksemme todisteita Tomin epävarmuudesta tai pelosta. Kun meillä on kuitenkin jotain, sitä ei voida vain heittää esseeseen tahattomasti näin:

Nick sanoo, että Tom oli 'yksi niistä miehistä, jotka saavuttavat niin akuutin rajoitetun huippuosaamisen kaksikymmentäyksi, että kaikki jälkikäteen antimaalisen maun maut' '(1.16).

Sen sijaan meidän on yhdistettävä tämä kuvaus suurempaan argumenttiin, käyttämällä läheistä lukemista saadaksemme todella käsityksen sanoista, joita Nick valitsee:

Nick huomauttaa, että Tomin urheilulliset saavutukset tapahtuivat liian kauan sitten ruokkiakseen Tomin egoa. Sen sijaan, koska mikään ei ole koskaan vastannut hänen jalkapallonsa loistavia päiviä, Tom viettää aikaa yrittäessään välttää masentavaa 'huipentuman vastaista' tunnetta.

Käytä todisteita vasta-asiakirjojen osoittamiseen

Koska olet luonut todella kiistanalaisen argumentin, voit ota aikaa pyyhkiä pois päinvastainen asento .

Rakentamassamme esseessä väitämme, että Tom Buchanan edustaa Fitzgeraldin kritiikkiä vanhasta rahasta ja on lähinnä antagonisti. Meidän tulisi käsitellä ajatusta siitä, että Tom on romaanin terävin ihmisten tarkkailija. (Loppujen lopuksi, toisin kuin Nick, Tom kiinnittää Gatsbyn heti saappaaksi.) Tämä näennäisesti positiivinen ominaisuus voidaan kehittää olemaan jälleen yksi esimerkki Tomin epävarmuudesta - hän on erittäin nopea siirtymään tuomiolle sen sijaan, että antaisi ihmisille epäilystä.

Luoneanalyysi ei

Nyt kun olemme katsonut mitä sinä pitäisi tehdä a Gatsby hahmoanalyysi-essee, käydään läpi joitain virheitä, joita sinun tulisi välttää.

Vältä ilmeisen toteamista

Älä vain sano, millainen hahmo on, listaa kuvauksia kirjasta tai yhteenveto hahmon tekemisistä lisäämättä mitään analyysejä. Älä esimerkiksi sano vain, että Gatsby on mahtipontinen, järjestää isoja juhlia ja jopa käyttää jopa vaaleanpunaista pukua. Hän tekee kaiken tämän saadakseen takaisin Daisyn, elämänsä rakkauden. Ainoa, mikä tekee, on tiivistää jotain, mikä on ilmeistä kirjasta.

Sen sijaan sido nämä havainnot suurempaan ajatukseen. Esimerkiksi Jayn juhlien ja pukeutumisen ylellisyys merkitsee häntä uusien rikkaiden jäseneksi, jolloin Fitzgerald voi satirisoida Amerikan vasta rikkaita, kun hän kritisoi myös vanhan rahan julmuutta tai Jayn pakkomielteistä tavoittelua Daisyyn paljastaa epärealistisen pakkomielle elää uudelleen menneisyys.

Älä esitä hahmosta kaikkia tai mitään

Tämän romaanin kauneus on, että lausunnot Daisy on kamala henkilö tai Daisy on väärin ymmärretty marttyyri, ovat molemmat väärässä.

Sen sijaan yritä löytää jokaisen hahmon vivahteet, hyvät ja huonot puolet ja saada ne toimimaan isomman argumenttisi kannalta. Esimerkiksi, jos kirjoitat esseen siitä, kuinka Daisy edustaa 1920-luvulla naisille tarjolla olevia rajoitettuja vaihtoehtoja, olisit todennäköisesti myötätuntoinen joillekin hänen käyttäytymisilleen, mutta sinun ei silti pidä anteeksi hänen osumaasi!

Älä keskity jokaisen kohtauksen tai linjan sisällyttämiseen, joka sisältää hahmosi

Jopa lyhyt romaani, Gatsby on täynnä mielekästä vuoropuhelua, kuvia ja juoni-tapahtumia, etkä voisi analysoida jokaisen hahmon jokaista avainkohtaa yhdessä esseessä! (Voisit - ja ihmisillä on - kirjoittaa kokonaisia ​​kirjoja aiheesta!) Keskity sen sijaan hetken etsimiseen ja niiden yksityiskohtaiseen analysointiin ja sitomalla ne sitten pääkohteeseesi. Muista, että analyysin laatu on enemmän kuin todisteiden määrä!

Hahmojen analyysilinkit

Jokaisella merkkisivullamme on yksityiskohtainen osio, jossa on jokaisen merkin analyysi.

Voit myös saada hyödyllistä taustatietoa, yhteenvedon hahmon toiminnasta kirjassa ja tärkeitä lainauksia heiltä ja heiltä:

Jay Gatsby

Nick Carraway

Daisy Buchanan

Tom Buchanan

Jordan Baker

Myrtle Wilson

George Wilson

Bottom line päällä Suuri Gatsby Hahmoanalyysi

 • Hahmoanalyysi on mahdollisuus harjoitella monia erilaisia ​​kirjoitus- ja analysointitaitoja.
 • Hahmoanalyysi-esseen rakentaminen:
  • Luo argumentti - kiistanalainen, provosoiva kohta, jonka yrität tehdä syiden ja todisteiden avulla.
  • Käytä esseen järjestämiseen ääriviivaa:
   • Ankkuroi kukin kappale opinnäytetyölausunnolla - yhden lauseen yhteenveto siitä, minkä osan väitteestäsi tämä kappale todistaa.
   • Suunnittele löyhästi, mitä todisteita käytät jokaisen kappaleen opinnäytetyön varmuuskopiointiin.
  • Käytä todisteita väitöskirjojen varmuuskopiointiin.
   • Jokaisella lainatun tekstin rivillä on 2-4 riviä omaa selitystä argumenttisi suhteen.
  • Ota aikaa vasta-asiakirjojen pyyhkimiseen.
 • Mitä ei pidä tehdä kirjoittaessasi essettä:
  • Vältä sanomasta ilmeistä. Sitoa sen sijaan havainnot suurempaan ajatukseen.
  • Älä esitä hahmosta kaikkia tai ei mitään. Sen sijaan, etsi vivahteet jokaisessa merkissä, ja saat ne toimimaan sinun suurempi argumentti.
  • Älä tunne, että sinun on sisällytettävä jokainen kohtaus tai rivi, joka sisältää hahmosi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.