Paras Crucible Act 2 -yhteenveto

feature_act2summary.jpg

Laki 2 Upokas vie meidät Proctorin kotitalouteen, jossa opimme kuinka hulluja asioita on syntynyt Salemissa alkuperäisen syytösten jälkeen. Saamme myös selville, missä määrin John Proctorin suhde Elizabethiin on kärsinyt hänen tapauksensa jälkeen. Lain 2 loppuun mennessä hahmot, joiden uskottiin olevan moitteettomia, joutuvat kuolemattomaan vaaraan kontrolloimattoman hysterian seurauksena.

Annan kaksi erilaista yhteenvetoa. Ensimmäinen on lyhyt yhteenveto, joka on tarkoitettu juonen nopeaan tarkasteluun, ja toinen on pitkä yhteenveto ('hups, en lukenut sitä' yhteenveto) niille teistä, jotka haluavat tarkempia tietoja siitä, mitä tapahtui, mukaan lukien pienemmät sivukeskustelut ja pienet juoni pisteet.

Upokas 2. lain yhteenveto - lyhyt versio

John ja Elizabeth keskustelevat Salemin koettelemuksista , ja molemmat ymmärtävät, että asiat ovat menossa käsistä (vaikka John uskoo edelleen, että tuomioistuin ei koskaan koskaan ripusta ketään). Elizabeth kertoo Johnille, että hänen on mentävä kaupunkiin ja ilmoitettava heille, että Abigail valehtelee. Johanneksen epäröinti johtaa väitteeseen, joka juontaa juurensa hänen avioliittoonsa ja luottamuksen puutteeseen.Mary Warren, joka meni Salemiin todistamaan syyttäjien toiveista, palaa taloon ja antaa Elizabethille oikeudenkäynnissä valmistamansa nuken. Mary paljastaa, että Elizabethia syytettiin oikeudessa , mutta hän puhui puolustuksekseen. On selvää, että Abigail syyttää Elizabethia, koska hän toivoo voivansa siirtyä John Proctorin vaimoksi. Tämä johtaa toiseen argumenttiin missä Elizabeth kehottaa Johnia kertomaan Abigailille, ettei heidän ole koskaan mahdollista olla yhdessä.

1 miljardi vastaa kuinka monta miljoonaa

Hale saapuu ja kysyy syyttäjät heidän uskonnollisesta antaumuksestaan, joka perustuu Elizabethia vastaan ​​nostettuihin syytöksiin. John kertoo hänelle, että tytöt ovat petoksia , ja Hale alkaa itse asiassa epäillä syyttäjien väitteiden pätevyyttä. Giles Corey ja Francis Nurse tulevat ahdistuneeseen taloon paljastaen, että molemmat vaimot on pidätetty noituudesta. Sitten, Hesekiel Cheever ja marsalkka Herrick saapuvat Elizabethin pidätysmääräyksellä. He löytävät Maryn antaman nuken ja huomaavat, että siihen on neula kiinni. Tämä vastaa 'hyökkäystä' Abigailia vastaan, jonka väitetään toteuttaneen Elizabethin henki.

Proctor saa Maryn kertomaan totuuden nukesta. Hän sanoo, että hän teki sen oikeudessa ja työnsi neulan itseensä Abigailin istuessa hänen vieressään. Viranomaiset eivät kuitenkaan ole vakuuttuneita tästä tarinasta. Proctor repii turhautuneena pidätysmääräyksen, mutta Elizabeth suostuu menemään rauhallisesti.

Kun kaikki muut ovat lähteneet, Proctor kertoo Marialle, että hänen on todistettava Elizabethin puolesta oikeudessa. Mary on kauhuissaan tehdä tämä, koska hän tietää, että Abigail kääntää muun tuomioistuimen häntä vastaan. Proctor alkaa tuntea eräänlaista helpotusta, koska hän tuntee, että häntä ja kaikkia muita tekopyhiä rangaistaan ​​vihdoin synneistään.

helsinki-4.jpg Tuomio, sekä sisäinen että ulkoinen, on vakio kaikkialla Upokas .

Upokas Laki 2 Yhteenveto - Hups, en lukenut sitä

Laki 2 pidetään Proctorin kotitaloudessa kahdeksan päivää lain 1 jälkeen. Elizabeth Proctor tarjoilee Johnille illallisen, ja he keskustelevat hänen päivastaan. Niiden välillä on jonkin verran jännitteitä johtuen Johnin Abigailin suhteen pitkäaikaisista vaikutuksista. Elizabeth sanoo, että Mary Warren meni sinä päivänä Salemiin, ja John on vihainen, koska hän kielsi häntä menemästä. Elizabeth väittää yrittäneensä estää häntä, mutta Mary vaati osallistumistaan ​​oikeudenkäyntiin.

Tämän jälkeen Elizabeth paljastaa Johannekselle koko Salemin tilanteen. Neljä tuomaria on kutsuttu Bostonista johtamaan oikeudenkäyntejä, ja neljätoista ihmistä on vangittu noituuden syytösten vuoksi. Abigail on käyttänyt suurta valtaa oikeudessa ja jatkaa teeskentelyä, että noidat hyökkäävät. Elizabeth sanoo, että Johnin on mentävä Salemiin kertomaan tuomioistuimelle, että Abigail on petos. Hänellä on joitain varaumia, koska se on hänen sanansa häntä vastaan. Hän uskoo, ettei hän olisi niin epäröivä tekemään tätä, jos hänen täytyisi häpäistä toinen tyttö. John suuttuu siitä, että Elizabeth ei vieläkään täysin luota häneen Abigailin ympärillä, ja hän tuntee, että häntä tuomitaan aina. Elizabeth huomauttaa, että oikeastaan ​​hänen sisäinen syyllisyytensä asiasta saa hänet tuntemaan tuomitun.

Tässä vaiheessa Mary saapuu takaisin Salemista ja näyttää olevan tyhjentynyt päivän prosessista. Hän antaa Elizabethille poppin (olennaisesti rätinukke), jonka hän teki oikeudessa. Mary kertoo syyttäjille, että nyt on pidätetty 39 ihmistä. Hän hajoaa ja alkaa itkeä. Mary paljastaa, että Goody Osburn on asetettu roikkumaan, mutta Sarah Good tunnusti, joten hän elää. Mary on aidosti vakuuttunut siitä, että Sarah Good yritti tappaa hänet lähettämällä henkensä. Sitten hän väittää muistansa muina aikoina, että Sarah Good oli noita hänestä. Sarah Good tuomittiin lopulta, koska hän ei kyennyt lausumaan käskyjään.

Mary vaatii menemään takaisin oikeuteen seuraavana päivänä, koska hän tuntee tekevänsä Jumalan työtä. John Proctor yrittää lyödä Mariaa hänen siveettömyydestään, mutta Mary välittää, että hän pelasti Elizabethin hengen suojelemalla häntä syytöksiltä oikeudessa. Proctor erottaa Marian. Tämän jälkeen Elizabeth on melko varma, että Abigail haluaa hänen kuolleen. Hänen mielestään Abigail yrittää ottaa paikkansa Proctorin vaimoksi ja syyttää häntä edelleen, kunnes hänet pidätetään. Proctor yrittää kumoaa nämä epäilyt, vaikka hän tietää, että hän on todennäköisesti oikeassa. Elizabeth vaatii, että John menee Abigailin luokse ja kertoo hänelle nimenomaisesti, ettei ole mahdollista, että he olisivat koskaan yhdessä tulevaisuudessa. John suuttuu (jälleen) siitä, että Elizabeth olettaa olevansa edelleen kiintynyt Abigailiin ja johtaa häntä jollain tavalla.

Tässä tilanteessa, Kunnianarvoisa Hale saapuu taloon puhumaan syyttäjien kanssa Elizabethia vastaan ​​esitetyistä syytöksistä. Hän on juuri tullut kuulustelemaan Rebecca Nursea, jota syytettiin huolimatta hänen vankasta maineestaan ​​kaupungissa. Hale kysyy, miksi John ei käy kirkossa usein, ja hänen mukaansa se johtuu siitä, että hänen vaimonsa on ollut sairas ja hän ei pidä Parrisin materialismista. Hale pyytää Proctoria sanomaan käskynsä, ja ironista kyllä, ainoa, jonka hän unohtaa, on aviorikos. Hale ei ole tyytyväinen.

Elizabeth vaatii Johnia kertomaan Halelle, että tytöt väärentävät. Kuultuaan Proctorin sanoman Hale alkaa epäillä myös syyttäjiä. Silti Proctor pyrkii todistamaan tuomioistuimessa, koska ilmapiiri kuulostaa niin hysteeriseltä ('En horju mitään, mutta saatan ihmetellä, hyvitetäänkö tarinani tällaisessa tuomioistuimessa.' S. 65). Elizabeth sanoo, että hän ei todellakaan usko noituihin ollenkaan, ja Hale on hämmästynyt, koska noidat mainitaan nimenomaan Raamatussa.

Giles Corey astuu taloon Francis Nurse seurassa. He paljastavat Halelle ja syyttäjille, että heidän vaimonsa on pidätetty ja lähetetty vankilaan. Rebecca Nurseä epäillään Ann Putnamin vauvojen murhasta. Hale sanoo, että jos Rebecca Nurse on joutunut Paholaisen hallintaan, kukaan ei ole turvassa. Corey tajuaa nyt tehneensä virheen ilmaisemalla epäilynsä vaimonsa lukutottumuksista edellisessä näytöksessä. Mies, joka syytti Martha Coreyä, osti tältä sian, joka kuoli pian sen jälkeen. Hän oli katkera siitä, että Martha ei palauttanut hänelle rahaa, joten kostaakseen hän syytti häntä loitsusta kirjoillaan.

Hesekiel Cheever ja marsalkka Herrick saapuvat sitten taloon. Heillä on order Elizabeth Proctorin pidätykselle, ja he vahvistavat, että Abigail syytti häntä. Cheever käskee Elizabethin luovuttamaan talossa olevat nuket. Elizabeth on hämmentynyt ja sanoo, ettei hänellä ole ollut nukkeja lapsesta asti. Hän unohti sen, jonka Mary antoi hänelle aikaisemmin, jonka Cheever näkee ja tutkii. John Proctor käskee Elizabethia menemään hakemaan Mariaa, jotta hän voi vahvistaa, että nukke oli lahja. Cheever löytää nukesta neulan, jonka hän ottaa todisteena Elizabethin syyllisyydestä. Abigail kaatui lattialle huutamalla illallisella ja veti neulan vatsastaan ​​väittäen, että Elizabethin tuttu henki puukotti häntä.

Mary ja Elizabeth palaavat ja Mary myöntää, että hän teki nuken oikeudessa, kun Abigail istui hänen vieressään. John Proctor uskoo, että tämä tekee melko selväksi, että Abigail valehtelee, mutta se ei riitä, että Hale alentaa 'todisteita'. Hale varoittaa Marya siitä, että hän esittää vakavia syytöksiä Abigailia vastaan.

Proctorille on kyllästynyt tuomioistuimen sokea luottamus Abigailiin ja muihin syyttäjiin. Hän repii pidätysmääräyksen ja käskee kaikkia lähtemään. Elizabeth näkee, ettei nykytilanteesta ole pääsyä, ja suostuu menemään marsalkkaan välttääkseen kohtauksen. John lupaa tuoda hänet pian takaisin ja kutsuu Halea pelkuriksi, koska hän on liian passiivinen tilanteessa. Hale neuvoo kärsivällisyyttä ja järkeä, jotta he voivat päästä alkuun mitä todella tapahtuu.

Kaikki lähtevät talosta paitsi Mary ja John Proctor. Proctor kertoo Marialle, että hänen on todistettava oikeudessa nuken takana olevasta todellisesta tarinasta. Hän on huolestunut Abigailin mahdollisesta reaktiosta. Mary tietää asiasta, ja hänen mielestään Abigail tulee siistiksi ja pilaa Proctorin maineen, jos Mary yrittää häpäistä häntä. Mary uskoo myös, että tuomioistuin kääntyy häntä vastaan, jos hän kertoo totuuden. Proctor on vakuuttunut siitä, että Elizabeth ei kuole virheistään Abigailin kanssa ja alkaa aggressiivisesti Marian kanssa pelotella häntä kertomaan totuutta. Mary vaatii edelleen, ettei hän voi todistaa mahdollisten seurausten takia.

body_voodoo.png Puukotetaanko kohteesi aina samalla työvälineellä, jolla tapit vudunuketta? Tarkoittaako tämä sitä, että voit käyttää vain voodoo-nukkeja antamaan ihmisille, joita vihaat pinnallisia pistohaavoja? Abigailin onneksi kukaan ei ole oikeassa mielentilassa huolehtimaan siitä, kuinka vähän järkeä kaikella tällä on.

Upokas Laki 2 Lainausmerkit

Tässä osassa luetellaan lain 2 tärkeimmät lainaukset. Olen kirjoittanut jokaiselle lyhyet selitykset, joissa kerrotaan tarkemmin niiden merkityksestä.

'En ole muuttanut sieltä sinne ilman, että luulisin miellyttävän sinua, ja silti ikuiset hautajaiset marssivat sydämesi ympärillä. En osaa puhua, mutta epäilen, joka hetki valheiden perusteella tuomitaan, ikään kuin tulisin tuomioistuimeen tullessani tähän taloon! ' (John Proctor s.52)

Tässä lainauksessa John Proctor kritisoi vaimoaan epäluottamuksen jatkamisesta sen jälkeen, kun hän lopetti asiat Abigailin kanssa. Hän väittää, että 'ikuiset hautajaiset marssivat sydämensä ympärillä', mikä tarkoittaa, että hän vaatii jatkamaan surua vahinkojen suhteen, joita suhde on aiheuttanut heidän suhteilleen sen sijaan, että hän antaisi hänen korjata sen . Hän tuntee, että Elizabeth on jatkuvasti epäilevä hänestä nyt, siihen pisteeseen asti, että hän ei voi tehdä mitään ilman tuomiota. Itse asiassa Elizabethilla ei ole monia merkkejä siitä, että hän tuomitsisi liikaa Johnia (hän ​​itse asiassa menee melko hyvin, kun otetaan huomioon, että hänellä oli juuri suhde teini-ikäisen kanssa), ja suurin osa näistä asioista on ennuste hänen omasta syyllisyydestään.

'En tuomitse sinua. Tuomari istuu sydämessäsi, joka tuomitsee sinut. ' (Elizabeth Proctor s.52)

mikä on Jousimies parhaiten yhteensopiva

Salemin todellista tuomioistuinta heijastaa metaforinen tuomioistuin John Proctorin mielessä. Täällä Elizabeth huomauttaa, että John on hänen oma ankarin tuomarinsa. Jos joku tuomitsee häntä, se on mini-John Proctor, jossa tuomarin peruukki paukuttaa pienen syvän suoraan hänen sydämensä kieliin. Koska hän ei pysty antamaan itselleen anteeksi suhdetta, hän heijastaa syyllisyyttään häneen silloinkin kun hän ei toimi erityisen tuomitsevasti.

'Olen hämmästynyt siitä, ettet näe mitä painavaa työtä teemme.' (Mary Warren s. 56)

Mary käyttää sanaa 'painava' synonyyminä sanalle 'tärkeä' tai 'tärkeä'. Hän tuntee tekevänsä Jumalan työtä , ja hänelle annetaan tunne tarkoituksesta ja velvollisuudesta osallistumalla kokeisiin. Tavallaan koettelemukset ovat todellakin 'painavaa työtä', koska ne uudistavat koko yhteisöä. Ne tarjoavat ulostulon tukahdutetuille katumuksille ja mustasukkaisuudelle, jotka kiehuvat pinnan alla.

'Teologia, linnake; linnoituksen halkeamia ei voida pitää pieninä. ' (Pastori Hale s. 64)

Tämä Halen lainaus on osoitus kirkon voimasta tässä yhteisössä ja uskonnon käsityksestä tuolloin. On olemassa 'joko olet kanssamme tai olet meitä vastaan' mentaliteetti, joka kannustaa vainoamaan kaikkia, jotka poikkeavat edes hieman hyväksytystä kristillisestä käyttäytymisestä. Yksi väärä askel voi heikentää mainetta kokonaan, joten kaikki haluavat mukautua huoleen itsensä säilyttämisestä.

'Jalkapuolella on sumuinen juoni, joka on niin hienovarainen, että meidän pitäisi olla rikollisia pitämään kiinni vanhoista kunnioituksista ja muinaisista ystävyyssuhteista. Olen nähnyt liikaa pelottavia todisteita oikeudessa - Panettelija on elossa Salemissa, emmekä uskalla viiriäisiä seuraamaan mihin tahansa syyttävään sormeen! ' (Pastori Hale s. 68)

Tämä Halen lainaus tiivistää Salemissa syntyneen hysterian ilmapiirin. Kaikki pelkäävät kyseenalaistaa syyttäjiä, koska se saattaa tarkoittaa putoamista Panettelijan temppuihin. He kokevat, että näiden syytösten epäilemisen seuraukset voivat olla ankarampia kuin riski siitä, että jotkut viattomat ihmiset jäävät sekaan. Paranoia on voittanut maineen.

Sekä Parris että Hale mainitsevat näytelmän aikana erilaisia ​​teologisia esimerkkejä, joissa joku, jonka kerran pidettiin hyveellisenä, osoittautui pahaksi. Tässä tapauksessa se on 'ihminen, muista, kunnes tunti ennen Panettelijan kaatumista Jumala ajatteli häntä kauniina taivaassa' (pastori Hale s. 68). Seuraavassa näytöksessä Parris sanoo: 'Sinun pitäisi varmasti tietää, että Kain oli oikeamielinen mies, ja silti hän tappoi Abelin' (pastori Parris s. 85). Joissakin tilanteissa Raamatussa hyviksi ajateltuja ihmisiä osoittautui pahiksi. Tämä epävakaa ennakkotapaus ekstrapoloidaan nykyiseen tilanteeseen ja antaa kirkon johtajille aihetta epäluottamukseen edes maineikkaimpiin Salemin kansalaisiin.

Miksi et koskaan ihmettele, onko Parris syytön vai Abigail? Onko syyttäjä aina pyhä? Syntyivätkö he tänä aamuna yhtä puhtaina kuin Jumalan sormet? Kerron sinulle, mitä Salem kävelee - kosto käveli Salemia. Olemme sellaisia ​​kuin olimme aina Salemissa, mutta nyt pienet hullut lapset piristävät valtakunnan avaimia, ja yhteinen kosto kirjoittaa lain! ' (John Proctor s. 73)

John on uskomattoman turhautunut, koska kaikki syyttäjät otetaan heidän sanaansa, ja syytetyiltä evätään oikeudenmukainen mahdollisuus puolustautua. Hän huomauttaa, että monet näistä syytöksistä johtuvat selvästi kostosta. Vaikka tämä kosto halu oli aina Salemin asukkaissa, se on vasta nyt alkanut vaikuttaa oikeudellisiin prosesseihin ja yhteiskunnallisiin valtarakenteisiin dramaattisesti. 'Pienet hullut lapset' ovat syyttäjiä, enimmäkseen teini-ikäisiä tyttöjä, joilla ei aiemmin ollut valtaa Salemissa. He nyt 'piristävät valtakunnan avaimia' tai testaavat kykyään herättää laajaa kaaosta, joka suosii heidän omaa asialistaaan.

'Nyt helvetti ja taivas tarttuvat selkäämme, ja kaikki vanhat teeskentelymme repetään pois - tee rauha! Rauha. Se on huolenpitoa, eikä suurta muutosta; olemme vain sellaisia ​​kuin olimme aina, mutta alastomia nyt. ' (John Proctor s. 76)

Tämän syrjään John tekee itselleen 2. säädöksen lopussa. Hän pitää noitatutkimuksia Salemin asukkaiden todellisen luonteen paljastamisena. Kukaan ei ole yhtäkkiä tullut kostonhimoiseksi, vainoharhaiseksi ja epäoikeudenmukaiseksi - he olivat aina tällaisia ​​matalan dekoratiivikerroksen alla. Proctoria on rasittanut myös hänen suhteensa Abigailiin salaisuus ja syyllisyys, jota hänellä on siitä. Hän näkee itsensä moraalittomana henkilönä, ja hän on tietyssä mielessä helpottunut siitä, että hän on alttiina tekopyhälle, jonka vuoksi hän on, joten hänen syntinsä lakkaavat syömästä häntä sisällä.

body_heavennhell.jpg John viittasi kahteen kissaansa, taivaaseen ja helvetiin. Metaforiset lemmikkien nimet olivat kaikki raivoa 1600-luvun Uudessa Englannissa.

Upokas Laki 2 Temaattinen analyysi

Tämä on lyhyt analyysi 2. lain yleisimmistä aiheista. Tulen pian esittämään kattavamman temaattisen analyysin koko näytelmälle!

Ironia

Tämä teko on näytelmässä yksi räikeimpiä esimerkkejä ironiasta. Kun Johannesta pyydetään lausumaan kymmenen käskyä, ainoa, jonka hän unohtaa, on hänelle sopivin, aviorikos. ('Älä himoita naapurin vaimoa.') Tämä osoittaa kuinka kovasti John yrittää torjua syyllisyyttään. Hän toivoo jättävänsä yhteyden menneisyyteen ja teeskentelevän, että sitä ei koskaan tapahtunut, mutta hän ei voi jättää huomiotta vaikutusta, joka sillä on ollut suhteeseen Elizabethiin, itsetunnon tunteeseen ja Abigailin psyykeen.

Hysteria

II teko on silloin, kun Salemin hysterian koko laajuus käy ilmi. Mary sanoo, että nyt ei ole 14 vaan 39 ihmisiä, jotka on heitetty vankilaan epäilemättä noituutta. Hysteriaa ovat lisänneet useat tunnustukset, jotka näyttävät vahvistavan pahan noitan juonen olemassaolon. Ihmisille kerrotaan, että heidät teloitetaan, jos he kieltäytyvät tunnustamasta, joten ilmeisesti vääriä tunnustuksia on runsaasti. Kaupungin viranomaiset ja kansalaiset ovat niin peloissaan mahdollisuudesta, että nämä pakotetut tunnustukset voivat olla totuus, että he jättävät huomiotta kaikki loogiset vastalauseet menettelylle ('Olen nähnyt oikeudessa liian monia pelottavia todisteita - Paholainen on elossa Salemissa, emmekä uskalla viiriäisiä seuraamaan mihin tahansa syyttävät sormet osoittavat!' 'Hale s. 68). Sen sijaan he jatkavat lisää tunnustuksia, jotka sitten lasketaan 'todisteena' suuresta Saatanan juonesta. Jokainen, joka epäilee tontin olemassaoloa, epäillään.

Kun poppetti löydetään Elizabethin hallussa, sitä pidetään konkreettisena todisteena siitä, että hän on mukana noituudessa. Elizabethin tarinan puoli muuttuu välittömästi käytännössä merkityksettömäksi, koska Abigailin todistus on paljon pelottavampi ja dramaattisempi: 'Hän istui illallisella pastori Parrisin talossa tänä iltana, eikä hän sanaakaan eikä varoittanut' putoaa lattialle. Kuten iskeytetty peto, hän sanoo ja huusi huudon, jonka sonni itkisi kuullessaan. Ja hän menee pelastamaan hänet, ja tarttunut kaksi tuumaa vatsan lihaan, hän vetää neulan ulos. ' (Cheever s. 71). Ajatus siitä, että noidan tuttu henki voisi liikkua tahattomasti ihmisten puukottamisen ympärillä, on liian kauhistuttavaa ihmisille, jotka todella uskovat noituuteen, jotta Elizabeth saisi epäilystä. Kaikki aliarvioivat ankarasti Abigailin kunnianhimoa ja petollisuutta.

coloradon yliopisto-lohkare

Maine

Goody Good, vanha kerjäläinen nainen, on ensimmäisten joukossa syytetty, koska häntä pidetään jo niin huonosti. Kunnioitettavien kansalaisten on helppo hyväksyä, että hän on paholaisen kanssa, koska hän on Salemissa '' toinen '', aivan kuten Tituba. Elizabeth tietää, että Abigaililla on se hänen puolestaan, koska ei ole mitään muuta syytä, jonka vuoksi hän ottaisi riskin syyttää viljelijän vaimoa, jolla on vahva maine. Elizabeth on arvostettu yhteisön jäsen, kun taas muut syytetyt naiset olivat jo totemipylvään alaosassa.

Elizabeth tietää, että hänen korkea asemansa antaa hänelle edelleen jonkin verran uskottavuutta, mutta tässä vaiheessa Salemin maineen arvo alkaa lyödä päätään hysterian ja pelon voimalla heiluttamaan ihmisten mielipiteitä (ja kosto sanella heidän tekonsa). Tässä teossa paljastetaan myös, että Rebecca Nurse on syytetty, nainen, jonka luonteen uskottiin aiemmin olevan esteetön. Tätä pidetään todisteena siitä, että asiat ovat todella menossa hallinnasta ('jos Rebecca Nurse likaantuu, mikään ei jää estämään koko vihreää maailmaa palamasta.' Hale s. 67), mutta silti ihmiset epäröivät häpäistä syyttäjiä pelosta omasta maineestaan.

Voima ja auktoriteetti

Laki 2, me näemme sen Mary Warrenille on annettu uusi tunne omasta voimastaan ​​sen todistuksen arvon perusteella, joka hänen oikeuksellaan on annettu. Elizabeth huomauttaa, että Marian käyttäytyminen, joka oli aiemmin ollut hyvin lempeä, on nyt kuin 'prinssin tyttären' (s. 50). Mary ei ole koskaan aikaisemmin tuntenut olevansa osa jotain merkittävää tällaista, mikä todennäköisesti lisää hänen vakaumustaan ​​siitä, että syyttämät ihmiset ovat todella noitia. Mary ja muut tytöt ovat kiinnostuneita yhteisön voimakkaiden ihmisten suuresta huomiosta ja kunnioituksesta, joten he ovat erityisen motivoituneita pitämään tarinansa kiinni (ja jopa uskovat aidosti omiin valheisiinsa).

Tässä vaiheessa Abigail on siirtynyt kenestäkään (epävirallisesti) yhdeksi Salemin voimakkaimmista ihmisistä. Hänen olisi uskomattoman vaikeaa palata syytöksi nyt. Abigailin heikko tila normaalina aikana antaa hänelle ironista, että hänen vallassaan on paljon valtaa. Kukaan ei ajattele olevansa tarpeeksi älykäs tai kavala keksiäkseen kaikki nämä hullut tarinat, joten hänet pidetään sanallaan. John Proctorin sanojen mukaan 'pienet hullut lapset piristävät valtakunnan avaimia' (s. 73).

Syyllisyys

Tämä teema on näkyvä Johnin ja Elizabethin välisessä dynamiikassa. John on turhautunut Elizabethiin, koska hän ei vieläkään täysin luota häneen, mutta hän todella heijastaa sisäistä syyllisyyttään suhteestaan ​​Abigailiin. John saa työnsä, koska hän on vihainen itselleen siitä, että hän on lähinnä saattanut nämä syytteet vaimoaan vastaan. Hän on turhautunut siitä, että häntä ei ole sallittu jättää suhdetta takanaan, ja vihaa, että hänen on nyt kohdattava todelliset seuraukset. Hän aliarvioi Abigailin ja maksaa nyt hinnan. Johnin syyllisyys on valtava aihekohtainen alivirta koko näytelmän ajan, kuten näemme vielä enemmän seuraavissa kahdessa näytöksessä.

body_vanki.jpg Jo ennen pidätystä (spoilerihälytys) John on oman syyllisyytensä vanki. Hän ansaitsee sen, tbh.

Upokas Lain 2 yhteenveto

Laissa 2 Salemin tilanne siirtyy huolestuttavasta suoraan kauhistuttavaksi. On selvää, kuinka pitkälle hahmot ovat valmiita menemään suojellakseen itseään kaupungin kasvavalta hysterialta (vaikka se merkitsisikin muiden asettamista polulle kartsalle). Kerrataan tärkeimmät tapahtumat:

 • Elizabeth ilmoittaa Johnille, että enemmän ihmisiä on pidätetty, ja hänen on mentävä Salemiin kertomaan tuomioistuimelle, että Abigail on petos.

 • Mary palaa Salemista osallistuttuaan oikeudenkäynteihin ja antaa Elizabethille ragdollin, jonka hän teki oikeudessa.

 • Mary kertoo Proctorsille, että Elizabeth mainittiin lyhyesti, mutta syytökset hylättiin Maryn myönteisen todistuksen ansiosta.

 • Elizabeth tietää, että Abigail syyttää häntä edelleen, kunnes jokin tarttuu, ja hän kertoo Johnille, että hänen täytyy mennä suoraan Abigailin luokse ja kertoa hänelle, että heistä EI KOSKAAN tule mitään.

 • Hale kysyy syyttäjiä varovasti heidän niukasta läsnäolostaan, ja John kertoo hänelle, että Abigail on petos. Hale epäilee ohikiitävästi tyttöjen syytösten oikeutusta.

 • Francis Nurse ja Giles Corey tulevat taloon ja sanovat, että heidän vaimonsa on pidätetty.

 • Sitten Hesekiel Cheever ja marsalkka Herrick saapuvat Elizabethin pidätysmääräyksellä.

 • He löytävät neulan nukesta, jonka Mary antoi Elizabethille, joka vastaa neulaa, jota Elizabethin tuttu henki oletettavasti käytti puukottaakseen Abigailia.

 • Elizabeth menee heidän kanssaan rauhanomaisesti huomattuaan, ettei hän voi todistaa viattomuuttaan.

 • John vaatii vihaisesti, että Marian on kerrottava tuomioistuimessa, että Abigail valehtelee.

 • Mary sanoo olevansa liian peloissaan seurauksista eikä usko voivansa tehdä sitä.

  milloin pemdas ei koske

Tämä on kaikki kokoonpano 3. lain korostetulle draamalle. John Proctor on valmis kertomaan kaiken totuuden Abigailista pelastaakseen vaimonsa ja muun syytetyn, mutta riittääkö se noitahysterian nousuun? Vihje: ei.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

10 vaihetta Yhdysvaltain opiskelijaviisumin saamiseksi: Täydellinen hakemusopas

Etkö ole varma, kuinka saada opiskelijaviisumi Yhdysvaltoihin? Opastamme sinut läpi Yhdysvaltain opiskelijaviisumin hakuprosessin ja tarjoamme vinkkejä siitä, miten saat hyväksynnän.

Pohjois-Arizonan yliopiston pääsyvaatimukset

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Helix High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Helix High Schoolista kohteessa La Mesa, CA.

Culver City High School | 2016-17 Rankings | (Culver City,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Culver City High Schoolista Culver Cityssä, Kaliforniassa.

6 parasta korkeakoulua päättämättömille päämiehille

Etkö ole varma, mitä haluat opiskella yliopistossa? Lue oppaamme hyvistä kouluista päättämättömille päämiehille oppiaksesi, mitä etsiä korkeakoulujen ulkopuolella, joissa on paljon pääaineita.

Kuinka rekisteröityä SAT: ksi kotikoululaiseksi opiskelijaksi

Miten kotiopiskelijat rekisteröityvät SAT: ään ja mikä on SAT -kotikoulun koodi? Ota selvää tästä.

Bowling Green State University ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Barnard Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen opas fraktioihin ja suhteisiin ACT Mathissa

Ovatko ACT -matematiikan murtoluvut ja suhteet hämmentäviä? Lue vinkkimme ja käytä niitä todellisissa ACT -matemaattisissa tehtävissä saadaksesi paremmat pisteet.

Washingtonin yliopiston Tacoman pääsyvaatimukset

Tärkeimmät teemat Great Gatsbyssä, analysoitu

Onko sinulla kysyttävää Great Gatsby -teemoista? Selitämme, mitä ne ovat, mitä ne tarkoittavat ja kuinka kirjoittaa niistä essee.

Shawin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

New Yorkin osavaltion edustajien kokeet: mitä ne ovat? Milloin otat ne?

Mitkä ovat New York Regentsin kokeet ja kuinka monta sinun on suoritettava valmistuaksesi? Lue lisää NYSED Regentsin aikataulusta ja vaatimuksista.

Macalester College SAT -pisteet ja GPA

Oinas Kuun merkki: Mitä se tarkoittaa?

Onko sinulla Oinas -kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Oinas -kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Dillardin yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Powayn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Poway High Schoolista Poway, CA.

Kuinka päästä sisään: JMU SAT -tulokset ja GPA

Thiel College SAT -pisteet ja GPA

Kuinka monta vapaaehtoistyötä tarvitset yliopistoon?

Keskusteletko vapaaehtoistyöstä yhteisössäsi? Lue, kuinka monta yhdyskuntatyötä tarvitset yliopistolle ja mitä vastaanottovirkailijat etsivät.

1490 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA