Best Crucible Act 1 Yhteenveto

feature_thecrucibleact1summary.jpg

Ensimmäinen teko Upokas luo näyttämön (kirjaimellisesti heh) häiritsevälle tapahtumasarjalle, joka paljastuu Apostolien teoissa 2, 3 ja 4. sosiaalinen järjestys Salemin kaupungissa. Opimme myös, miten noituuden villitys sai alkunsa ja miksi se kääntyi käsistä. Tässä artikkelissa käydään läpi erittäin tärkeä tapahtumasarja ja niiden aihekohtaisuus, jotta voit vastata kaikkiin englannin opettajasi esittämiin kysymyksiin.

kaava muuntaa c f: ksi

Annan sekä lyhyen että pitkän yhteenvedon. Lyhyt yhteenveto on vain paljaita luita tapahtuneesta menemättä liikaa yksityiskohtiin keskusteluista, jotka eivät liity keskeiseen juoni. Se on enemmän arvostelu, joka on luettava sen jälkeen, kun olet jo käynyt läpi näytelmän itse.

Pitkä yhteenveto, jota päätän kutsua 'hups, en lukenut sitä' -yhteenveto, on syvällisempi. Se käy läpi kaiken, mitä laissa 1 tapahtuu saamatta liian pitkälle rikkaruohoihin. Toisen yhteenvedon otsikosta huolimatta kehotan teitä todella lukemaan näytelmän, jotta ymmärrätte paremmin hahmojen äänet ja temaattiset kohdat, joita Miller yrittää esittää. Lisäksi, jos et lue sitä, menetät hämmästyttäviä lavasuuntia, jotka voidaan helposti tulkita väärin kikatuksen arvoisiksi eufemismeiksi, jos olet yhtä kehittymätön kuin minä ja blogikirjoittajat.Upokas Lain 1 yhteenveto - lyhyt versio

Kymmenvuotias Betty Parris on saanut salaperäisen sairauden, joka tekee hänen mykiksi ja makaamaan. Hänen isänsä, pastori Samuel Parris, sai hänet tanssimaan metsässä edellisenä iltana tyttöjen kanssa. Ryhmään kuuluivat hänen teini -ikäinen veljentytär Abigail Williams ja hänen orjansa Tituba. Kaupungissa on levinnyt huhuja, että noituus on Bettin sairauden syy ja ihmisiä on nyt koottu Parris -taloon. Parris kyseenalaistaa Abigailin huhuista, mutta hän väittää, että tytöt vain tanssivat. Ann Putnam kertoo, että hänen tyttärensä Ruth, joka oli ryhmän kanssa metsässä, kärsii myös oudosta sairaudesta. Kaikki Annin lapset Ruthia lukuun ottamatta ovat kuolleet lapsina. Ann lähetti Ruthin Titubaan toivoen, että hän voisi kommunikoida sisarustensa kanssa ja selvittää kuka tai mikä oli vastuussa heidän kuolemastaan. Setänsä hämmästykseksi, Abigail myöntää, että Tituba ja Ruth loitsivat henkiä metsässä.

Abigail ja kaksi tyttöä nimeltä Mercy Lewis ja Mary Warren, jotka olivat myös metsässä, jätetään yksin Bettyn ​​kanssa. He yrittävät herättää hänet, kun he saavat tarinansa selväksi. Betty huutaa, että Abigail joi kanan verta yrittäessään tehdä loitsun, joka tappaisi Elizabeth Proctorin ja Abigail varoittaa häntä olemaan hiljaa (tai muuten). John Proctor astuu huoneeseen, ja Mercy ja Mary jättävät Abigailin yksin hänen kanssaan. Johnilla ja Abigaililla oli suhde, kun Abigail työskenteli palvelijana kotonaan, ja Abigail haluaa sen jatkuvan. John vaatii, että hän on sitoutunut uudelleen vaimoonsa Elizabethiin.Betty nyyhkyttää kuullessaan Herran nimen psalmissa, että ihmiset laulavat huoneen ulkopuolella. Kaikki huoneen ulkopuolella laulavat ryntävät katsomaan häntä. Annin Putnam pitää Bettin ahdistusta lisänäytönä noituudesta, ja jotkut muutkin alkavat lähestyä tätä teoriaa.

Henkinen kirkon johtaja nimeltä pastori Hale saapuu Beverlyn kaupungista tutkimaan tilannetta ja selvittämään, voiko hän havaita noituuden merkkejä. Abigail tunnustaa, että Tituba kutsui Paholaista kun edellisen yön yksityiskohdat paljastetaan. Tituba ei saa kertoa tarinansa puolta (että Abigail oli itse asiassa yllyttäjä), ja kun häntä uhkaillaan hirttämällä, hän tunnustaa, että hänet on pakotettu työskentelemään Paholaisen hyväksi. Hän myös nimeää Sarah Goodin ja Sarah Osburnin noitovereiksi Parrisin ja Halen kehotuksesta. Abigail ja Betty myöntävät sitten haluttomuutensa osallistua noituuteen ja huutavat useiden muiden naisten nimet, jotka he väittävät nähneensä Paholaisen kanssa.

body_thedevil.png Haluan, että liityt tonttiini sekoittaaksesi täysin onton kaupungin Massachusettsissa.

Upokas Lain 1 yhteenveto - Hups, en lukenut sitä

Näytös 1 avataan makuuhuoneeseen pastori Samuel Parrisin talossa keväällä 1692. Parrisin tytär, 10-vuotias Betty, nukkuu syvässä unessa tuntemattoman sairauden seurauksena ja Parris polvistuu rukouksessa sängyn vieressä.Tituba-niminen nainen esitetään Parris-perheen keski-ikäiseksi orjaksi Barbadokselta; hän yrittää tarkistaa Bettyä, mutta pastori Parris käskee hänet heti huoneesta.

Abigail Williams, Parrisin 17-vuotias veljentytär, astuu huoneeseen.Hän kertoo, että Susanna Walcott on siellä lääkärin viestin kanssa.Susanna on Abigailia hieman nuorempi teini.Hän sanoo sen lääkäri ei löydä mitään fyysistä vikaa Bettystä, ja heidän pitäisi alkaa pitää yliluonnollisia voimia mahdollisena syyllisenä. Parris on erittäin huolissaan maineensa vahingoittumisesta, jos hänen talostaan ​​löydetään noituutta. Hän kehottaa Susannaa kertomaan lääkärille, että hän jatkaa lääketieteellisten syiden etsimistä Bettyn ​​tilalle. Hän on kuitenkin kutsunut myös pastori Halen naapurikaupungista Beverlystä hiljaa tutkimaan, onko tässä yliluonnollisessa hypoteesissa mitään totuutta.

Susanna lähtee, ja Abigail ja Parris ovat yksin Bettyn ​​kanssa. Abigail paljastaa, että huhu noituudesta on levinnyt jo ympäri kaupunkia , ja monia ihmisiä on koottu talon saliin. Parris on haluton vähättelemään näitä huhuja, koska hän pelkää niiden olevan totta. Edellisenä iltana hän näki Abigailin ja Bettyn ​​tanssivan metsässä Tituban kanssa. Hän näki myös mekon maassa ja tytön juoksevan alasti metsän läpi. Abigail sanoo, että he vain tanssivat, mutta Parris tietää, ettei hän kerro koko totuutta. Parris haluaa tietää, oliko noituus mukana.

Hänen mielestään hänen maineensa on heikko kaupungissa ja että on joukko ihmisiä, jotka haluaisivat syrjäyttää hänet hänen valta -asemastaan. Hän ei halua, että yksi hänen vihollisistaan ​​saa tietää, mitä todella tapahtui, ennen kuin hän tekee sen ja käyttää sitä häntä vastaan. Abigail väittää edelleen, että tytöt vain tanssivat.

Parris ei edelleenkään luota häneen, ja hän esittää toisen epäilyttävän skenaarion. Abigail erotettiin John Proctor -nimisen miehen kotitaloudesta ilman selitystä , ja Proctorin vaimo Elizabeth näyttää pitävän hänestä voimakkaasti.Abigail sanoo, että Elizabeth on vain suuri mies, eikä hän tehnyt mitään ansaitakseen tämän.

Tässä keskustelun vaiheessa huoneeseen tulee kidutettu keski-ikäinen nainen nimeltä Ann Putnam yhdessä miehensä Thomas Putnamin kanssa. Annin ainoa tytär, Ruth Putnam, toimii katatonisesti, ja Annin mielestä Betty kärsii samasta ilmeisesti yliluonnollisesta sairaudesta. Ann uskoo lujasti noituuteen, koska seitsemän hänen vauvastaan ​​on kuollut lapsuudessa, joten hänellä on vain yksi elävä lapsi. Hän ei näe tälle mitään mahdollista selitystä, joka ei olisi luonteeltaan yliluonnollinen. Putnamit ovat iloisia siitä, että Parris on kutsunut pastori Halen tutkimaan tilannetta, koska Halen väitettiin saavan noidan Beverleyssä äskettäin.

Parris yrittää edelleen sulkea noituuskeskustelun, koska se voi vahingoittaa hänen mainettaan. Ann paljastaa Parrisille lähettäneensä Ruthin neuvottelemaan Tituban kanssa edellisenä iltana koska Tituba voi kommunikoida kuolleiden kanssa. Ann halusi Ruthin puhuvan kuolleiden sisarustensa kanssa ja selvittääkseen, kuka tappoi heidät.Putnamit sanovat olevansa vakuuttuneita siitä, että vauvan tappava noita juoksee.Abigail tajuaa, ettei hän voi salata totuutta kokonaan nyt, kun Ann on paljastanut lähettäneensä Ruthin Titubaan yrittämään kommunikoida kuolleiden kanssa. Abigail myöntää, että Tituba ja Ruth loivat henkiä. Parris on vakuuttunut siitä, että hänen toimeentulonsa on pilalla nyt, kun hänen katonsa alla asuva on paljastettu noitaksi. Thomas Putnam kertoo Parrisille, että hänen pitäisi edetä tilanteesta ja tehdä noituussyytökset itse, jotta kukaan ei voi syyttää häntä ensin.

Tyttö nimeltä Mercy Lewis, joka on Putnamin palvelija, saapuu tarkistamaan, miten Betty voi, ja thän Putnams ja Parris lähtevät, jotta Parris voi johtaa kaikkia psalmissa. Abigail ja Mercy jätetään yksin, ja he yrittävät herättää Bettyä tuloksetta. Kaksi tyttöä päättävät, että heidän virallinen tarinansa on, että he vain tanssivat, eikä siihen liittynyt taikuutta. Sitten huoneeseen astuu toinen teini -ikäinen tyttö nimeltä Mary Warren.Hän oli myös heidän kanssaan metsässä edellisenä iltana, ja hän on vakuuttunut, että heidän on tunnustettava tekemänsä, koska huhut kiertävät ympäriinsä.

Yhtäkkiä Betty saa energiaa. Hän paljastaa, että Abby joi kanan verta metsässä yrittäessään loitsua tappaa Elizabeth Proctorin. Abigail lyö häntä ja kertoo kaikille, että heidän olisi parempi olla hiljaa yksityiskohdista siitä, mitä todella tapahtui. Abigail sanoo nähneensä jotain (esim. Alkuperäiskansojen murhatut vanhemmat hänen edessään), joten hän ei epäröi turvautua väkivaltaan pakottaakseen heidät pitämään salaisuutensa.

kuinka monta teelusikallista on 4 ruokalusikallista

John Proctor, maanviljelijä, astuu huoneeseen.Hän huutaa Mary Warrenille, joka on hänen palvelijansa, että tämä lähti kotoaan, kun hän kielsi häntä tekemästä niin. Maria ja Mercy lähtevät, ja Abigail ja John jätetään yksin. Abigaililla ja Johnilla oli suhde, jonka hänen vaimonsa löysi, mikä oli syynä hänen erottamiseensa kotitaloudestaan. Abigail on edelleen rakastunut Proctoriin, mutta hän haluaa etääntyä häneltä ja sitoutua uudelleen Elizabethiin. Abigail on vihainen ja turhautunut siitä, ettei hän palauta hänen saamiaan rahoja. Hän loukkaa vaimoaan ja vaatii edelleen, että hän rakastaa häntä edelleen.

Heidän huomionsa on kääntynyt, koska Betty alkaa huokailla, kun Jeesuksen luo menevät sanat on lausuttu psalmissa, kun ihmiset laulavat toisessa huoneessa. PastoriParris, Putnams ja Mercy Lewis kiirehtivät sisään katsomaan häntä.Ann Putnam on vakuuttunut siitä, että he järkyttivät Bettyä sanomalla Herran nimen ja että hänen reaktionsa merkitsee selvästi, että hänet on lumottu mustalla magialla.

Rebecca Nurse ja vanha ja arvostettu nainen Salemissa astuvat huoneeseen yhdessä Giles Coreyn kanssa. Rebecca seisoo rauhallisesti sängyn vieressä ja Betty hiljaa. Kaikki ovat vaikuttuneita tästä, ja putnamit kysyvät, voiko Rebecca myös auttaa Ruthia, mutta Rebeccan mielestä mitään yliluonnollista ei ole tapahtumassa. Betty toimii vain niin kuin lapset ovat taipuvaisia ​​tekemään.John Proctor kyseenalaistaa pastori Parrisin päätöksestään kutsua pastori Hale. Tämä toiminta näyttää viittaavan siihen, että Parris uskoo noituuden olevan Bettin sairauden lähde. Rebecca ehdottaa, että heidän pitäisi luottaa lääkäriin ja välttää tuomitsemasta pastori Hale tilanteeseen koska se aiheuttaa tarpeettomia konflikteja.Thomas Putnam kiistää tämän ja kertoo Parrisille, että kun pastori Hale saapuu, heidän on etsittävä noituuden merkkejä.

Proctor sanoo, että Putnam ei voi kertoa Parrisille, mitä tehdä, koska Putnam omistaa paljon maata kaupungissa.Putnam muistuttaa, ettei hän ole nähnyt Proctoria viime aikoina kirkossa, joten hän ei selvästikään välitä niin paljon heidän yhteiskuntansa eheyden puolustamisesta.Proctor väittää, ettei hän käy kirkossa, koska kaikki Parris puhuu helvetistä. Parris sanoo, että monet ihmiset Salemissa tarve kuulla lisää Helvetistä, koska hänelle ei ole maksettu kunnollista korvausta työstään pätevyytensä perusteella. Sitten hän viittaa siihen, että Proctor on johtajana häntä vastaan ​​kirkossa. Proctor ei tiedä tämän ryhmän olemassaoloa, mutta hän sanoo liittyvänsä siihen mielellään, koska hän on kyllästynyt Parrisin paremmuuskompleksiin.

Hän odottaa Giles Coreyn olevan hänen puolellaan, mutta Giles tukee yllättäen Parrisia, koska hänen mielestään noituushypoteesissa voi olla jotain. Giles on ollut tuomioistuimessa kuusi kertaa samana vuonna eri oikeusjutuissa. Hän sanoo, että kaikki ovat haastaneet toisiaan oikeuteen vasemmalle ja oikealle, joten kulissien takana on oltava jonkinlainen tumma magia. Proctor huomauttaa, että Giles on monien näiden puvujen syy, koska hän haastaa aina ihmiset syytteeseen kunnianloukkauksesta.Proctor ja Putnam riitelevät lyhyesti siitä, kuka omistaa tietyn alueen maata lähellä metsää, jossa Proctor aikoo kerätä puutavaraa. Osoittautuu, että Salemissa on paljon epäselvyyttä siitä, kuka omistaa minkäkin maan koska testamentissaan Putnamin isoisä vaati maata, jota hän ei oikeastaan ​​omistanut.

Pastori Hale astuu huoneeseen pino akateemisia kirjoja. Hän puhuu lyhyesti kaikkien kanssa, ja on selvää, että häntä kunnioitetaan. Hale pitää noituuden tutkimusta vakavana tieteellisenä tutkimuksena. Hän saa kaikki suostumaan siihen, että ei painosteta asiaa, jos hän ei löydä mitään, joka viittaisi Paholaisen työhön. Hän toi kirjat, koska ne selittävät kaikki eri muodot, joita Paholainen voi ottaa. Näillä tiedoilla hän on varma, että hän voi selvittää, liittyykö Bettyn ​​sairaus Saatanan työhön. Rebecca Sairaanhoitaja on skeptinen koko tilanteen suhteen, ja hän poistuu huoneesta ennen kuin Hale aloittaa tutkinnan. Giles yrittää kuulla Halea vaimostaan ​​Marthasta, jonka hän sanoo lukeneensa outoja kirjoja. Hän on huolissaan siitä, että tämä saattaa merkitä jotain synkkää, koska hän ei kyennyt sanomaan rukouksiaan hänen lukiessaan.Hale on hieman kiinnostunut ja sanoo, että he voivat keskustella asiasta myöhemmin.

Hale kääntyy Bettyn ​​puoleen ja kysyy, onko joku lumonnut hänet.Betty ei vastaa hänen kysymyksiinsä aluksi. Abigailia painostavat lisää kysymykset siitä, mitä metsässä oikein tapahtui. Parris kertoo, että kun hän kohtasi tyttöjä, hän näki, että heillä oli vedenkeitin, jossa oli sammakko.Näiden mustan magian tuomittavien todisteiden edessä Abigail myöntää, että Tituba kutsui paholaisen. Tituba vedetään huoneeseen näitä syytteitä vastaan.Heti, Abigail syyttää häntä kaikesta ja väittää, että Tituba sai hänet juomaan kanan verta kattilasta. Tituba protestoi, että Abigail oli se, joka aloitti kokouksen metsässä, mutta Abigailin syytökset hukuttavat hänet.Parris ja Hale puhuvat myös hänen yrityksistään selittää itsensä.

Parris sanoo, että Tituban on tunnustettava, mitä hän on tehnyt, tai hän lyö hänet kuoliaaksi, ja Putnam sanoo, että hänet on ripustettava. Tituba on kauhuissaan, joten hän murtuu ja sanoo, että Paholainen pakotti hänet työskentelemään hänen puolestaan. Hän väittää, että joku muu viehättää Bettyä, koska hän on nähnyt muita ihmisiä Paholaisen kanssa.Putnam, Parris ja Hale rohkaisevat häntä kertomaan heille, ketkä ovat nähneet (ja istuttavat mieleen Goody Goodin ja Goody Osburnin nimet mahdollisiksi noidiksi).He väittävät, että kun hän on luopunut uskollisuudestaan ​​Saatanaa kohtaan, hän on nyt Jumalan väline kylässä, joka on lähetetty auttamaan heitä paljastamaan koko hänen saatanallisen juonensa.

Tituba sanoo, että Paholainen käski hänen tappaa pastori Parrisin, ja hän lupasi hänelle paremman elämän, jos hän työskenteli hänen puolestaan. Hän väittää nähneensä Goody Goodin (Sarah Good) ja Goody Osburnin (Sarah Osburn) Paholaisen kanssa. Goody Osburn oli Ann Putnamin kätilö kolme kertaa, joten tämä syytös vahvistaa Putnamien epäilyn siitä, että noituus liittyi heidän vauvojensa kuolemaan. Abigail soittaa pian omilla hysteerisillä tunnustuksillaan , väittäen senhän näki Paholaisen ja kirjoitti hänen kirjaansa. Abigail lisää syytettyjen luetteloon lisää ihmisiä. Betty herää yhtäkkiä ja liittyy hänen kanssaan huutaen ylimääräisiä syytöksiä. Hale ja Parris iloitsevat Bettyn ​​ilmeisestä ihmeellisestä toipumisesta. Putnam kutsuu marsalkan, jotta he voivat pidättää noidat ja saattaa heidät oikeuteen.

body_thedevilsbook.jpg Paholaisella on ilmeisesti jonkinlainen erityinen ystävyyskirja, jonka hän saa ihmiset allekirjoittamaan, kun he liittyvät hänen miehistöönsä. Ihana.

Upokas Act 1 lainauksia

Tässä osiossa, Käyn läpi muutamia lainauksia, jotka ovat mielestäni tärkeitä laissa 1 esitettyjen teemojen ja karakterisointien määrittämisessä.

Olen taistellut täällä kolme pitkää vuotta taivuttaakseni nämä jäykät kaulaiset ihmiset minulle, ja nyt, juuri nyt, kun seurakunnassa nousee hyvä kunnioitus minua kohtaan, sinä vaarannat luonteeni. (Pastori Parris s. 11)

Tämä lainaus osoittaa sen vakavuuden, jolla Parris suhtautuu asemaansa kaupungissa, ja sen arvion, jonka hänen mielestään pitäisi seurata. Hän on vähemmän keskittynyt levittämään Jumalan sanaa kuin hyödyntämään asemaansa uskonnollisena auktoriteettina, jotta hän voi saada enemmän valtaa yhteisössä. Nyt hänen maineensa voi olla pilalla, mikä tarkoittaa, että hän palaa ensimmäiselle sijalle ja joutuu rakentamaan uudelleen hallinnan, jonka hän on tehnyt niin kovasti.

Nimeni on hyvä kylässä! En anna sen sanoa, että nimeni on likainen! Goody Proctor on juorujen valehtelija! (Abigail Williams s.12)

Henkilön nimen arvo on toistuva aihe Upokas . Maine on erittäin tärkeä näille hahmoille, koska se liittyy erottamattomasti kunnioitukseen ja valtaan erittäin toisistaan ​​riippuvaisessa yhteisössä. Tässä Abigail siirtää painopisteen pois omasta maineestaan ​​roskaamalla Goody Proctorin maineen.Jos hän voi vakuuttaa ihmiset siitä, ettei Goody Proctoriin voi luottaa, huhut hänen omista synneistään menettävät uskottavuutensa.

Hengittäkää jompikumpi teistä sanaa tai sanan reunaa muista asioista, niin tulen luoksenne jonkun kauhean yön mustana ja tuon terävän laskelman, joka järkyttää teitä. Ja tiedät, että voin tehdä sen; Näin intialaisten murskaavan rakkaiden vanhempieni pään vierelläni olevalla tyynyllä, ja olen nähnyt punertavaa työtä yöllä, ja voin toivoa, ettet olisi koskaan nähnyt auringonlaskua! (Abigail Williams s. 19)

Abigail uhkaa muita tyttöjä väkivallalla, jos he uskaltavat kertoa kenellekään, että hän yritti tappaa Goody Proctorin mustalla magialla. Tämä lainaus kertoo meille, että Abigail on kokenut menneisyydessä vakavia emotionaalisia traumoja, jotka lähes varmasti vaikuttavat hänen nykyiseen henkiseen tilaansa. Se antaa meille myös maun siitä, kuinka pitkälle hän on valmis menemään saavuttaakseen halutun tuloksen ja/tai kostaa.

Etsin John Proctoria, joka otti minut unestani ja laittoi tiedon sydämeeni! En koskaan tiennyt, mitä teeskentely Salem oli, en koskaan tiennyt, mitä valehtelutunteja kaikki nämä kristityt naiset ja heidän liittolaiset miehet opettivat minulle! Ja nyt pyydät minua repimään valon silmistäni? (Abigail Williams s.22)

Abigail pyytää John Proctoria jatkamaan suhdettaan, mikä hänen mielestään on valaissut hänet tekopyhyyteen, joka läpäisee Salemin kulttuurin.Hän ei voi palata tietämättömään tilaansa, kun hän on jo nähnyt valon, ja asia on hänelle ainoa ulottuvuus tuntea olonsa erityiseksi ja erilaiseksi yhteisössä, jossa hänellä on vain vähän valtaa tai mahdollisuuksia rehelliseen ilmaisuun. Johnin hylkäämisen jälkeen hänen ahdistuksensa löytää toisen, vielä tuhoisamman polun.

Kylässä on pyörät pyörien sisällä ja tulipalot tulipaloissa! (Ann Putnam s. 26)

Ann Putnam sanoo tämän, koska hän on vakuuttunut siitä, että yliluonnollisia saatanallisia voimia salaliitto häntä vastaan ​​on johtanut hänen perheonnettomuuksiinsa.Tällä lainauksella on kuitenkin paljon laajempi maallinen merkitys, joka koskee näytelmän tapahtumia kokonaisuudessaan. On olemassa kaikenlaisia ​​taustalla olevia motiiveja, jotka laukaisevat syytöksiä noituudesta Salemissa. Pieni kosto, ahneus ja mustasukkaisuus leviävät ulkoisesti kunnioitettavan yhteisön pinnan alla , ja he löytävät julkaisunsa.

missä on Stony Brook University

Emme voi katsoa taikauskoa tässä. Paholainen on tarkka; hänen läsnäolonsa merkit ovat selvät kuin kivi, ja minun on kerrottava teille kaikki, että en jatka, ellette ole valmiita uskomaan minua, jos en löydä hänestä helvetin mustelmia. (Pastori Hale s. 35)

Nykyaikaisesta näkökulmastamme tämä lainaus on erittäin vahva esimerkki ironiasta. TekijäHale on jo etsinyt taikauskoa etsiessään paholaisen läsnäolon merkkejä.Ihmisiä tuomitaan myös koko näytelmän ajan osallisuudesta Paholaisen kanssa, kun ei ole mitään kovia todisteita toisen henkilön sanan lisäksi.Halen sitoutuminen tieteellisiin periaatteisiin antaa hänelle juuri riittävän oivalluksen nähdä Salemissa tehdyt epäoikeudenmukaisuudet sen jälkeen, kun hänen on liian myöhäistä kääntää hysterian virta.

body_pentagram.jpg En ole varma, mitä Hale odotti löytävänsä. Pentagrammi nilkka tatuointi? Pieni matkamuistohaarukka? Painike, jossa lukee 'Saatana 4 Prez'? Eh, mahdollisuuksia on varmaan paljon.Upokas Laki 1 Temaattinen analyysi

Käydään läpi joitakin näytelmän keskeisiä teemoja ja miten ne liittyvät ensimmäiseen näytökseen.

Ironia

Ironia ja tekopyhyys ovat toistuvia käsitteitä Upokas . Laissa 1 on useita vaihtoja, jotka ovat täynnä ironiaa.Abigail väittää, että John Proctor avasi silmänsä Salemin väitteille (s. 22). Hän ymmärsi kaikki valheet, jotka hänelle olivat kertoneet ihmisiltä, ​​joiden oletettiin noudattavan kunnioitettavan yhteiskunnan yleissopimuksia. Kuitenkin ahdistuneena siitä, että Proctor kieltäytyi tunnustamasta heidän suhdettaan, Abigail luo omia valheitaan, jotka antavat hänelle paremman hallinnan pahoinpideltyyn yhteiskuntaan. Laittamalla väärän rintaman edistääkseen hänen asemaansa ja saadakseen mitä hän haluaa, hänestä tulee aivan kuten tekopyhiä, joita hän väittää halveksivansa.

Näkyvin esimerkki dramaattisesta ironiasta tässä teoksessa on Halen lainaus (s. 35), joka selitettiin viimeisessä osassa. Hale väittää, että heidän on vältettävä taikauskoa ja hätäisiä päätelmiä tutkiessaan Bettin ahdinkoa. Me, nykyajan yleisö, tiedämme sen Paholaisen merkkien etsiminen mahdollisena sairauden syynä on luontaisesti taikauskoinen käytäntö. Hale on kuitenkin vakuuttunut siitä, että vain tosiasioihin ja todellisuuteen perustuva tieteellinen tutkimus voidaan suorittaa yliluonnollisen läsnäolon havaitsemiseksi.

Hysteria

Ensimmäisessä näytössä käy ilmi, kuinka joukkohysteria voi kehittyä itsesuojelun halusta. Kun Abigail myöntää, että Ruth ja Tituba loitsivat henkiä, Thomas Putnam kehottaa Parrisia hyökkäämään välittömästi näiden tietojen kanssa. Jos hän esittää omia syytöksiään noituudesta, hän estää muita syyttämästä häntä ensin ja asettamasta hänen uskottavuutensa vaaraan. Kun huhut noituudesta leviävät, tämä pelkoon perustuva filosofia omaksutaan yleisesti, mikä johtaa yhä useampiin syytöksiin ja paranoian ilmapiiriin.

Nopeus, jolla huhut muuttuvat hyväksytyiksi totuuksiksi, on liian nopea muutamille järkeville äänille niiden sisällyttämiseksi. Vaikka Parris kutsuu pastori Halea tutkimaan Bettyä vain varotoimenpiteenä, ihmiset olettavat, että Halen osallistuminen tarkoittaa, että hänen sairautensa on oltava yliluonnollinen. Vaikka Parris yrittää välttää yliluonnollisia selityksiä maineensa suojelemiseksi, hän joutuu nopeasti muiden väärin tulkittuihin tulkintoihin ja joutuu omaksumaan ne omikseen, jotta hysteriahirviö ei hämmästyisi häntä.

Tulee täysin selväksi, että ihmiset näkevät vain sen, mitä haluavat nähdä (eli mikä pitää heidät yhteiskunnan hyvissä armoissa) tilanteissa, joilla ei näytä olevan helppoja järkeviä selityksiä. Esimerkiksi Ann Putnam tarttuu aina tilaisuuteen syyttääkseen yliluonnollisia voimia lastensa kuolemasta.Äärimmäiset johtopäätökset, kuten Annin 'noita murhasi vauvani mustalla magialla', hyväksytään, koska järkevät ihmiset pelkäävät liikaa haastaa tätä yksimielisyyttä ja riskittävät syytösten esittämisestä itselleen.

Maine

Pastori Parrisin huolenaihe hänen maineestaan ​​on niin sanotusti 1. Parris väittää aluksi, ettei Bettin sairaudelle ole luonnotonta syytä, ei siksi, että hän on omistautunut tieteelle ja järkeilylle, vaan koska hän pelkää joutuvansa häpeään, jos noituus löydetään hänen katonsa alla. Hän kuulustelee Abigailia, koska hän on huolissaan siitä, että hänen vihollisensa oppivat ensin koko tarinan ja käyttävät sitä häpeään. Kun hän on saanut Abigaililta vahvistuksen siitä, että metsässä tapahtui noita liiketoimia, hän asettuu nopeasti syyttäjien puolelle ja uhkaa väkivaltaa Tituballa, jos tämä ei tunnusta (s. 42). Hänellä ei ole keskeistä uskomusjärjestelmää kuin halu tehdä sitä, mikä saa hänet näyttämään parhaalta enemmistön silmissä.

Abigail on myös huolissaan maineestaan. Hän on raivoissaan, kun Parris vihjaa, että hänen erottamisessaan Proctors -palvelusta oli jotain epämiellyttävää.Hän väittää, ettei ole tehnyt mitään väärää, ja yrittää vähätellä Elizabeth Proctoria saadakseen huomion pois omista toimistaan. 'Nimeni on hyvä kylässä! En anna sen sanoa, että nimeni on likainen! Goody Proctor on juorujen valehtelija! ' (s.12) .

Nämä laissa 1 esitetyt toimet ja reaktiot vahvistavat merkityksen, jonka merkit pitävät nimen kunnioittamisen ylläpitämisessä. Huono maine voi vaikuttaa vakavasti henkilön asemaan tässä pienessä, toisistaan ​​riippuvaisessa yhteiskunnassa riippumatta siitä, pitävätkö oletukset tai huhut paikkansa vai eivät.

Valta ja auktoriteetti

Kirkolla on suuri valta Salemissa, ja siksi suuri osa vallasta, jota näemme näytelmässä, liittyy uskontoon.Pastori Parris on tällä hetkellä vallan asemassa kaupungin hengellisenä johtajana. Kuitenkin, hän on vakuuttunut siitä, että kaupungissa on ryhmä, joka on päättänyt vapauttaa hänet, ja hän sanoo ja tekee kaikkensa hallinnan säilyttämiseksi. Hän vaatii ehdotonta kunnioitusta valtaansa Jumalan välineenä yhteisössä. Hänen näkökulmastaan, 'On joko tottelevaisuus tai kirkko palaa kuin helvetti palaa!' (s.28)

hyvät sukunimet pojille

Abigail puolestaan ​​kamppailee saadakseen enemmän tahdonvapautta perinteisten keinojen ulkopuolella. Hänen hallitseva persoonallisuutensa ei sovi hänen alhaiseen asemaansa yhteiskunnassa nuorena naisena, jolla ei ole perhettä. Aluksi shän näkee tien korkeammalle asemalle yhteiskunnassa olemalla John Proctorin vaimo.Kun hän torjuu hänet, hän ottaa toisen tien valtaan syytösten avulla, jotka hyödyntävät muiden pelkoja siihen pisteeseen, että jopa kaupungin arvostetuimmat ihmiset pelkäävät haastaa hänet.

Salemin valtarakenne on myös vastuussa Tituballe kasatusta syytöksestä ja sitä seuraavista väärinkäsityksistä. Tituballa on vähiten valtuuksia kenelläkään, joten Abigailin on helppo käyttää häntä syntipukkina. JosTituba sai selittää, mitä todella tapahtui, muun näytelmän traagiset tapahtumat olisi voitu estää. Hänelle annetaan kuitenkin ääni vain, kun hän suostuu vahvistamaan tapahtumaversion, jonka perinteisten auktoriteettien ihmiset uskovat pitävän paikkansa. Halen mukaan hänestä tulee '' Jumalan väline, joka on annettu käsissämme löytääksemme Paholaisen agentit keskuudestamme '' (s. 44), kun hän luopuu oletetusta uskollisuudestaan ​​Saatanaa kohtaan ja hyväksyy roolinsa panttina, jota voivat käyttää suuret tehoa.

body_power.png Kuten historian aikana on ollut niin fiktiossa kuin todellisuudessa, vallanhalu maksaa lopulta liian monelle viattomalle ihmiselle hengen.

Upokas Laki 1 Yhteenveto: Johtopäätös

Vuoden 1 laissa Upokas , noitahysterian juuret ovat vakiintuneet, ja opimme tärkeitä taustatietoja monista hahmoista. Tehdään suppea lyhyt luettelo tärkeistä juonipisteistä:

 • Näytelmä sijoittuu kaupunkiin Salem, MA, ja vuosi 1692.

 • Betty Parris, nuori tyttö, on sairas mutta kukaan ei voi ymmärtää miksi.

 • Kaupungissa levisi huhuja, että hänet on lumottu.

 • Betty isä on Pastori Parris, Salemin uusi kirkkojohtaja , joka on vainoharhainen maineestaan ​​kaupunkilaisten keskuudessa.

 • Abrisil Williams, pastori Parrisin teini -ikäinen veljentytär ja Bettin serkku, kyseenalaistaa Parris Bettin sairauden syystä.

 • Hän tietää sen Abigail, Betty ja Parrisin orja Tituba tanssivat edellisenä iltana metsässä ja ehkä jonkinlaisen rituaalin suorittaminen.

 • Abigail väittää, ettei siihen liittynyt noituutta.

 • Abigaililla oli suhde John Proctor -nimisen maanviljelijän kanssa kun hän palvelee hänen talossaan, ja hän on edelleen kiinnostunut hänestä, mutta hän haluaa unohtaa sen tapahtuneen.

 • Betty sanoo, että Abigail yritti kirota Johanneksen vaimon Elizabeth Proctorin tappaakseen hänet ja ottaakseen hänen paikkansa mutta kukaan muu ei tiedä tästä, ja Abigail varoittaa häntä olemaan hiljaa.

 • Kirkkoherra Hale, kirkon johtaja Beverleyn kaupungista, kutsutaan paikalle tutkimaan Bettyä koska hän on noituuden asiantuntija.

  kuinka hakea pisteitä
 • Titubaa syytetään Paholaisen kutsumisesta metsässä Abigailin todistuksen perusteella, ja hän tunnustaa Halen paineen alaisena.

 • Tituba nimittää Goody Goodin ja Goody Osburnin noitovereiksi nimien ehdotuksen jälkeen.

 • Abigail esittää uhria ja syyttää enemmän naisia ​​noituudesta.

 • Betty herää ja syyttää itseään Abigailin johdolla.

Toisessa näytöksessä voit odottaa saavan lisätietoja Proctorsin avioliiton tilasta ja siitä, kuinka hulluja asioita on tapahtunut Salemissa ensimmäisten syytösten jälkeisinä viikkoina. Myös John Proctor heittää muutamia kiihottumia, jotka ovat emotionaalisen kypsymättömiä, joten PUMPED.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Länsi-Michiganin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokaisen ACT-lukukysymystyypin täydellinen erittely

Opiskeletko ACT-lukemista? Sinun pitäisi tietää tarkalleen, mitä kysymystyyppejä on ja kuinka usein kukin niistä esiintyy. Lue täydellinen erittelyoppaamme täältä.

Kaikki lähetetyt SAT -tulokset edellyttävät oppilaitokset: Täydellinen luettelo

Mitkä oppilaitokset edellyttävät, että valitset SAT -tulosraportista Kaikki pisteet? Varmista, että tiedät, mitkä koulut näkevät pisteet kaikista testipäivistäsi.

Paras tapa opiskella SAT Vocab -sanoja

Mitä SAT -sanoja sinun täytyy opiskella? Kuinka todella muistat ne? Opi paras tapa opiskella SAT -sanastoa.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Springfield College SAT -tulokset ja GPA

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

John's College (MD) pääsyvaatimukset

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas: West Pointin pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Gompersin valmistelevasta akatemiasta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Gompers Preparatory Academy -sivustolta San Diegossa, Kaliforniassa.

Pitäisikö sinun käyttää ensisijaista hakemusta korkeakoulussa?

Mikä on ensisijainen hakemus yliopistolle? Selitämme tämän usein hämmentävän ilmiön ja sen, voiko ensisijainen sovellus auttaa sinua pääsemään sisään.

Mitä 'Veni Vidi Vici' tarkoittaa Miksi ihmiset sanovat sen?

Kiinnostaako veni, vidi, vici? Opi kuka loi tämän kuuluisan latinalaisen lauseen ja miten se tuli niin tunnetuksi.

Kuinka päästä sisään: Texas A&M ACT Pisteet ja GPA

Modesto High School | 2016-17 Rankings | (Modesto,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Modesto High Schoolista Modesto, CA.

Itsenäisyysyliopiston pääsyvaatimukset

Suosituskirjeen pyytäminen: Täydellinen opas

Tarvitsetko opettajan, professorin tai neuvonantajan suosituskirjeen? Tässä on täydellinen opas siitä, kuinka pyytää ja mitä sinun pitäisi antaa heille parhaan mahdollisen suosituskirjeen saamiseksi.

Onko Rhinocort OTC erilainen kuin reseptivahvuus?

Saako Rhinocort -nenäsumutetta tiskiltä? Joo! Opi mitä Rhinocort OTC on, miten se toimii ja miten sitä käytetään vastuullisesti.

53 Stellar College -esiteitä inspiroimaan sinua

Mitkä ovat hyviä aiheita yliopiston esseille? Tutustu laajaan luetteloon korkeakoulujen esseeaiheista ja kerro, kuinka valita paras idea sinulle.

Miksi ACT kutsuttiin American College Testiksi?

Miksi ACT tunnettiin joskus nimellä American College Test? Mitä se tarkoittaa tänään? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Mikä on aukovuosi? Pitäisikö sinun ottaa yksi?

Harkitaanko välivuoden ottamista lukion jälkeen? Selitämme, mitä se on, yhden tekemisen hyvät ja huonot puolet sekä suosittuja kuopan vuoden ohjelmia ja ideoita.

Colorado University Colorado Springsin pääsyvaatimukset

Xavier University SAT -pisteet ja GPA

Kokeellinen suunnittelu kysymyksiä ACT Science

ACT Science -osiossa on kyse kokeiluista - miten ne on määritetty ja miksi. Hajotamme tämän hankalan taidon strategioilla ja käytännön kysymyksillä.

Cheyney University of Pennsylvania Pääsyvaatimukset