Paras kiistanalainen aihe keskusteluille ja esseille

ominaisuus-nainen-lävistys-mies

Kiistanalaiset aiheet ovat hyvä valinta esseelle tai keskustelulle, koska ne viipyvät heti lukijaan tai kuuntelijaan. Kiistanmyyntimerkit ovat niin juurtuneet yhteiskuntaan, että jopa räppäri Chamillionaire nimesi toisen albuminsa sen mukaan! Kiistanalaiset kysymykset ovat myös hyvä aihe, koska vahvan tutkielman kirjoittaminen on helpompaa ja löytää lähteitä väitteesi varmuuskopioimiseksi . Loppujen lopuksi, kun jokin on kiistanalainen, kaikki haluaa sanoa mielipiteensä siitä.

On kuitenkin myös tärkeää, että sinä käsitellä kiistanalaisia ​​kysymyksiä herkkyydellä ja huolella. Koska kiistanalaiset aiheet herättävät yleensä tunteita, sinun on kuljettava ohutta linjaa mielipiteen ja tosiasian välillä luodaksesi luottamusta sinun ja lukijan / kuuntelijan välille.mikä on 3,9 gpa

Tässä artikkelissa annamme sinulle parhaat kiistanalaiset aiheet, joita voit käyttää esseissä ja keskusteluissa - ja me selitämme kiistat myös sinulle! Keskustelemme myös siitä, milloin kannattaa käyttää kiistanalaisia ​​aiheita, kiistanalaisen kysymyksen valitsemisen hyvistä ja huonoista puolista sekä vinkkejä siitä, että käsittelet kiistanalaista aihetta herkästi ja kunnioittavasti.

Se on paljon katettavaa, joten aloitetaan!


kehon kohotetut nyrkit

Kiistanalaiset aiheet ovat asioita, jotka voivat todella saada ihmiset aseisiin. (Kyllä, se on isän vitsi. Ei, emme ole pahoillamme.)

Mitkä ovat kiistanalaiset aiheet?

Jos olet selannut televisiota viime aikoina, olet todennäköisesti nähnyt uutisissa ihmisiä väittelevän ongelman eri puolia. (Joskus nämä väitteet voivat muuttua melko tunnepitoisiksi!) Kun näet tämän tapahtuvan, on suuri mahdollisuus, että katsomasi ihmiset keskustelevat kiistanalaisesta aiheesta.

Kiistanalaiset keskusteluaiheet sisältävät aiheita, jotka luovat vahvoja mielipide-eroja. Ne ovat asioita, jotka voivat vaikuttaa politiikkaan, koko yhteiskuntaan, yksilöihin henkilökohtaisella tasolla, ympäristöön tai mille tahansa muulle elämän alueelle, josta ihmiset tuntevat voimakkaasti. Kiistanalaisilla kysymyksillä ei myöskään ole usein selkeää vastausta, koska ihmisten tunteet ja henkilökohtaiset uskomukset ovat usein vahvasti mukana.

body-number-3-3

3 haittaa ja haittaa kiistanalaisten aiheiden käyttämiselle esseissä tai keskusteluissa

Saattaa olla houkuttelevaa valita mikä tahansa vanha kiistanalainen aihe ja juosta sen kanssa. Ei niin nopeasti! Vaikka kiistanalaiset aiheet antavat sinulle ehdottomasti paljon puhuttavaa esseessä tai keskustelussa, pikanäppäinkysymyksissä on tiettyjä haittoja.

Tässä on hyviä ja huonoja puolia, jotka sinun on harkittava, ennen kuin päätät käyttää kiistanalaista aihetta työssäsi.

Pro # 1: Lähteitä on yleensä helppo löytää

Jokainen haluaa sanoa mielipiteensä kiistanalaisista aiheista, mikä on hienoa, kun tarvitset lähteitä sisällyttääksesi artikkeliin! Nopea kirjasto tai Google-haku tuo paljon tietoa. Se voi tehdä kirjoittamisen (tai keskusteluun valmistautumisen) osan paljon helpommaksi.

Con # 1: Sitä voi olla vaikea löytää Hyvä Lähteet

Kun Google on kiistanalainen lähde, tulokset voivat olla ylivoimaisia. Vaikka sinulla todennäköisesti on paljon hittejä, ne tulevat monista lähteistä, kuten sosiaalinen media, henkilökohtaiset blogit, podcastit ja ilmoitustaulut (kuten Reddit ja Quora). Pelkästään siksi, että jokin näkyy korkealla Google-tuloksissa, se ei tee siitä hyvää lähdettä, jonka voit sijoittaa paperilla tai puheella.

Hyvät lähteet ovat todistettujen kirjoittajien kirjoittamia (he ovat alansa asiantuntijoita) ja sisältävät luotettavaa, lainattua näyttöä. Hyvä paikka hyvien lähteiden löytämiseen ovat tieteelliset tietokannat, kuten JSTOR ja ProQuest, koska muut asiantuntijat ovat tarkastaneet näiden tietokantojen artikkelit ennen niiden julkaisua. Maineikkaat uutiset voivat olla myös hyviä resursseja.

Pro # 2: On helpompaa puhua sinua kiinnostavista asioista

Jos välität aiheesta, tiedät todennäköisesti jo siitä hieman. Tämä pätee erityisesti moniin kiistanalaisiin kysymyksiin. Loppujen lopuksi ne ovat yleensä kiistanalaisia, koska monilla ihmisillä on mielipiteitä niistä! Jos valitset kiistanalaisen kysymyksen, joka on lähellä ja rakas sydämellesi, huomaat, että sinulla on paljon sanottavaa siitä.

Con # 2: Tunteita on vaikea pitää kurissa

Jos se on aihe, josta välität paljon, sinulla on todennäköisesti jo vahvoja mielipiteitä. Mutta luodaksesi lukijaasi / kuuntelijaasi ja ollaksesi tarkka, sinun on käytettävä neutraalia kieltä, jotta lukijasi / kuuntelijasi voi tehdä omat johtopäätöksensä työsi perusteella. Vaikka on houkuttelevaa kutsua ihmisiä ulos tai lämmetä, nämä ovat molemmat sudenkuoppia, joita sinun tulisi välttää .

Pro # 3: Kiistanalaiset ongelmat kiinnittävät huomion

Joukossa tapahtuvan vankeuden, kuolemanrangaistuksen tai abortin kaltaisten aiheiden käsittely on hyvä tapa saada yleisö istumaan ja ottamaan huomioon. Ihmiset haluavat kuulla mielipiteesi nähdäksesi, miten se vastaa tai ei vastaa heidän mielipiteitään.

Con # 3: Avaat itsesi kritiikille

Toisaalta, jos argumenttisi ei sovi heidän uskomuksiinsa, väitteesi lukevat tai kuuntelevat ihmiset voivat kritisoida mielipiteesi tai vakaumustasi, koska se ei ole sama kuin heidän väitteensä. Sinun on käytettävä ylimääräistä aikaa varmistaaksesi, että olet luonut vahvan argumentin, koska ihmiset ovat usein viettäneet enemmän aikaa kiistanalaisen aiheen miettimiseen ja pystyvät paremmin haastamaan kantasi.

body-bad-good-words-paper

Kuinka valita hyviä kiistanalaisia ​​aiheita teini-ikäisille

Kun valitset kirjoitettavan aiheen, on tärkeää, että valitset hyvän vahvan aiheen, jolla on merkitystä ja josta on helppo löytää hyviä lähteitä. Yritä pitää nämä vinkit mielessä, kun päätät aiheesta.

Vinkki 1: Valitse sinua kiinnostava aihe

On helpompaa työskennellä aiheesta, josta pidät. Älä käytä aihetta, joka tuntuu tylsältä tai jota et kiinnosta. Kirjoita aiheesta, josta olet intohimoinen, koska oma kiinnostuksesi näkyy kirjassa tai puheessa. Lisäksi kun valitset haluamasi aiheen, tehtävä voi olla todella hauskaa. Kuvittele sitä!

Vinkki 2: Ole intohimoinen ... mutta ei liian intohimoinen

Pysy kaukana aiheista, joissa olet liian intohimoisesti yhdestä puolesta, koska voi olla vaikeaa etäistä itsesi tarpeeksi nähdäksesi väitteen molemmat puolet. Haluat tietää, mitä hyviä argumentteja toisella puolella on, jotta voit puolustaa kantaa niitä vastaan. Jos olet liian intohimoinen aiheesta, saatat unohtaa tärkeitä yksityiskohtia, jotka auttavat sinua puolustamaan kantasi. Jokaisella puolella on hyviä puolia - siksi on ensinnäkin riita!

Vinkki 3: Varmista, että on vaikeaa näyttöä

Valitse aihe, jossa on todisteita, ei vain hän sanoi, hän sanoi sellaista. Vältä väitteitä, joilla ei ole tosiseikkoja tai lukuja, jotka tukevat niitä tai jotka perustuvat kokonaan mielipiteisiin. Esimerkkejä kiistanalaisista aiheista, joista ei ole pakottavia todisteita, ovat valtion salaliitot tai teoriat, jotka on osoitettu vääriksi, kuten maapallon tasaisuus tai että ananas kuuluu pizzaan (ei kuulu).

runko-mustavalkoinen-yleisö

Vinkki 4: Tunne yleisösi

Jos kirjoitat kiistanalaisista keskusteluaiheista, kysy itseltäsi kuka yrität suostutella. Onko se opettajasi? Tietty väestöryhmä? Jos tiedät, kuka yleisösi on, voit paremmin räätälöidä argumenttisi osumaan heitä kiinnostaviin pisteisiin.

Oletetaan esimerkiksi, että kirjoitat esseen siitä, kuinka opettajien ammattiliitot ovat tarpeettomia. Jos yleisösi on opettajasi - kuka todennäköisesti on liitossa! - Sinun on tehtävä enemmän työtä osoittaaksesi mielipiteesi, koska he kannattavat todennäköisemmin ammattiliittoja. (Sinun on myös varmistettava, että olet oikeudenmukainen ja kunnioittava, jotta et loukkaa opettajaasi. Puhumme lisää siitä, miten se tehdään hetkessä.)

Yllä olevassa esimerkissä yleisösi tunteminen voi (ja sen pitäisi) muuttaa tapaa, jolla kirjoitat argumenttisi, jotta se olisi mahdollisimman vakuuttava ja vakuuttava.

Vinkki 5: Tarkenna aihetta

Varmista, että aiheesi on riittävän laaja, jotta sinulla on paljon tietolähteitä, joista valita, mutta riittävän kapea, jotta tiedon määrä ei ylikuormita sinua. Helppo tapa rajata laaja aihe on rajoittaa se ajanjaksoon tai maantieteelliseen sijaintiin. Oletetaan esimerkiksi, että haluat kirjoittaa argumentatiivisen esseen ilmastonmuutoksesta. Ilmastonmuutos kattaa paljon maata, joten voit rajata sen vain kirjoittamaan vain ilmastonmuutoksesta viimeisten 15 vuoden aikana. Voit kaventaa sitä vielä enemmän kirjoittamalla siitä, kuinka ilmastonmuutos on vaikuttanut pieneen maantieteelliseen sijaintiin, kuten Kaliforniaan tai omaan kaupunkiin, viimeisten 15 vuoden aikana.

runko-ase-ohjaus

Aseiden hallinta on monesti kiistanalainen aihe Yhdysvalloissa.

Vuoden 2019 parhaat kiistanalaiset aiheet

Tässä on joitain kiistanalaisimpia aiheita, joista keskusteltiin tänä vuonna. Monet näistä aiheista ovat ikivihreitä aiheita, mikä tarkoittaa, että voit löytää paljon tietoa heille!

Politiikka

Nämä aiheet liittyvät ajankohtaisiin poliittisiin aiheisiin sekä Yhdysvalloissa että ulkomailla.

tekevätkö he vielä 2 dollarin seteleitä

Onko Brexit hyvä vai huono idea?

Vuonna 2016 Yhdistynyt kuningaskunta äänesti ratkaisemaan kysymyksen siitä, pitäisikö heidän poistua Euroopan unionista vai ei. Brexitin kannattajat väittävät, että EU: sta poistuminen säästää rahaa kansakunnalle, koska heidän ei enää tarvitse maksaa jäsenmaksua EU: lle. Vastustajat väittävät, että Yhdistynyt kuningaskunta menettää rahaa uusien kaupan rajoitusten vuoksi.

Sekoittiko Venäjä vuoden 2016 presidentinvaaleihin?

Kun Donald Trump voitti vuoden 2016 Presidentin vaalit , useita tutkimusraportteja julkaistiin ehdotti, että Venäjä käytti kohdennettuja Facebook-mainoksia kannustaakseen ihmisiä äänestämään Trumpin puolesta , ja Venäjä on saattanut hakkeroida demokraattisen kansalliskokouksen. Trumpin kannattajat ovat nopeasti vastustaneet tätä väitettä väittäen, että vaalien tulokset heijastavat Yhdysvaltain väestön tahtoa. Trumpin vastaiset ovat kuitenkin sitä mieltä, että Trump ei voittanut laillisesti vaaleja ja että tulokset johtuivat Venäjän puuttumisesta asiaan. He viittaavat siihen, että Hilary Clintonilla oli suurempi kansanäänestys kuin Trumpillä tämän tukemiseksi.

Pitäisikö tiukempaa aseiden hallintaa?

Yhdysvallat on kokenut yli 200 joukkotapahtumaa vuonna 2019, ja jokainen uusi tapaus tuo esiin kiistanalaiset kysymykset aseiden hallinnasta. Aseiden hallintaa kannattavat väittävät, että useampi aselaki vähentäisi aseiden kuolemia. Aseiden hallintaa vastustavat väittävät, että Toinen tarkistus suojelee heidän oikeuttaan omistaa aseita, ja mahdollinen tiukempaa aseiden valvontaa koskeva lainsäädäntö olisi perustuslain vastaista.

Pitäisikö Amerikan sallia laittomien maahanmuuttajien tulla Yhdysvaltain kansalaisiksi?

Kun yhä useammat maahanmuuttajat saapuvat Amerikan rajoille, maahanmuutosta käytävä keskustelu kiihtyy entisestään. Ammattilaisten mielestä laittomat maahanmuuttajat auttavat taloutta maksamalla veroja ja että suurin osa maahanmuuttajista tuli tänne turvapaikanhakijoina, mikä on laillista. Vastustajat väittävät, että nämä maahanmuuttajat ovat ylittäneet rajan laittomasti ja että suuri osa näistä maahanmuuttajista on väkivaltaisia ​​rikollisia ja että heidät tulisi lähettää takaisin suojelemaan Amerikan kansalaisia.

Pitäisikö kuolemanrangaistus silti sallia?

Monet valtiot ovat poistaneet kuolemanrangaistuksen, mutta jotkut valtiot tukevat sitä edelleen. Monet ovat kyseenalaistaneet, onko kuolemanrangaistus moraalinen, eettinen ja tehokas tapa käsitellä rikoksia. Ammattilaisten puolella väite on, että kuolemanrangaistus estää rikollisuutta ja voi auttaa sulkemaan perheitä, joihin kurja rikollisuus vaikuttaa. Toisaalta väite on, että se rikkoo 8. tarkistusta ja että joskus viattomia ihmisiä on kuollut.

Pitäisikö abortti sallia?

Viime aikoina useat valtiot ovat antaneet uutta lainsäädäntöä, joka rajoittaa abortin saatavuutta. Valinnan / abortin puolesta kannattaa sitä, että naisten tulisi antaa hallita kehoaan ilman hallituksen tai uskonnollisen viranomaisen puuttumista asiaan. Elämän puolesta / abortin vastainen puoli väittää, että abortti on murha ja aiheuttaa kipua ja kärsimystä syntymättömälle sikiölle. He vastustavat myös sitä Mäti vs. Wade , tuomioistuimen päätös, joka teki abortin lailliseksi Yhdysvalloissa.

Pitäisikö lääkärin avustama itsemurha sallia?

Tammikuussa 2019, Havaiji liittyy kuuteen muuhun osavaltioon säätämällä kuolemaan ihmisarvoista lakeja potilaille, joilla on lopullinen sairaus . Toisin kuin Belgiassa, Luxemburgissa, Kanadassa ja Alankomaissa, lääkäreiden avustama eutanasia on kuitenkin edelleen laitonta Yhdysvaltain liittovaltion lakien mukaan. Monet uskovat, että sen pitäisi olla laillista myös liittovaltion tasolla. Lääkärin avustamat itsemurhat väittävät, että kroonisen kivun tai kuolemaan johtavien sairauksien omaisten antaminen lopettaa elämä on myötätuntoinen teko, joka lievittää heidän kärsimyksiään. Vastustajat väittävät, että se rikkoo Hippokratian valaa olla tekemättä mitään haittaa, ja eutanasian salliminen on liukas rinne, joka johtaa siihen, että lääkärit päättävät, kuka on elämän arvoinen ja kuka ei.

Pitäisikö hallituksen laillistaa virkistysmarihuana?

Vuodesta 2018 lähtien on 11 osavaltiota, jotka ovat laillistaneet virkistysmarihuananan: Alaska (2014), Kalifornia (2016), Colorado (2012), DC (2014), Maine (2016), Massachusetts (2016), Michigan (2018), Nevada (2016), Oregon (2014), Vermont (2018), ja Washington (2012). Lailliset marihuanan kannattajat väittävät, että huumeiden sota oli epäonnistunut aloite, joka vaikutti epäoikeudenmukaisesti vähemmistöyhteisöihin, ja että marihuana ei ole sinulle huonompi kuin alkoholin käyttö. Laillista marihuanaa vastustavat väittävät, että huume aiheuttaa riippuvuutta ja johtaa korkeampaan koulunkäynnin keskeyttäjien, auto-onnettomuuksien ja rikollisuuden osuuteen.

Tiede

Nämä ovat aiheita, jotka perustuvat tieteen alalla vallitseviin kiistoihin.

Aiheuttavatko ihmiset ilmaston lämpenemisen?

Kun napajäätiköt sulavat edelleen, ihmiset kyseenalaistavat, johtaako ihmisen toiminta maapallon lämpötilan nostamiseen vai ei . Tämän idean kannattajat väittävät, että ihmisen aiheuttaman jätteen ja hiilidioksidin vuoksi olemme vastuussa tästä lämpötilan noususta. Vastustajat väittävät, että maapallo on käynyt läpi useita lämpenemis- ja jäähdytysjaksoja ja että ihmisen toiminta ei ole syyllinen.

Ovatko GMO: t hyviä vai huonoja?

Viime vuosina GMO: n tai muuntogeenisten viljelykasvien esittämien kiistanalaisten kysymysten määrä on lisääntynyt. Ne, jotka kannattavat muuntogeenisiä organismeja eli geneettisesti muunnettuja organismeja, väittävät, että ilman muuntogeenisiä viljelykasveja ja eläimiä olisi ruokapula; he väittävät myös, että muuntogeenisiä organismeja on ollut olemassa jo vuosituhansia. Muuntogeenisiä organismeja vastustavat väittävät, että muuntogeeniset organismit voivat olla syynä syöpien lisääntymiseen ja että muuntogeenisten organismien viljelyyn tarvittavat torjunta-aineet vaikuttavat torjunta-aineille vastustuskykyisiin tuholaisiin.

Johtaako tekoälyyn liittyvä työ lopulta kuolemaan?

Tekoäly (AI) on kehittymässä, mikä herättää kysymyksiä tekoälyn luomisen etiikasta ja mahdollisesta tuloksesta . Kannattajien mielestä tekoäly pitää meidät turvassa ja ratkaisee monia maailman ongelmia; mutta vastustajat uskovat, että tekoälyn kehittäminen ei välttämättä ole eettistä, he kysyvät, onko tekoälyllä ohjelmoidut robotit tietoisia olentoja vai olisiko heille annettava oikeuksia vai johtavatko tekoäly lopulta ihmiskunnan kaatumiseen.

Pitäisikö meidän sallia geenien muokkaus ihmisillä?

Vuonna 2017 tapahtui jännittäviä edistysaskeleita geenien muokkaustieteessä CRISPR-Cas9-geenin muokkausmenetelmän myötä. Se on kuitenkin myös esillä joitain kiistanalaisia ​​keskusteluaiheita geenien muokkaamisen sallimisesta. Geenin muokkauksen kannattajat väittävät, että geenien muokkaus antaa meille mahdollisuuden parantaa geneettisiä sairauksia ja pidentää elämää. Mutta vastustajat väittävät, että tekniikka lisää sosiaalista eriarvoisuutta, koska vain rikkailla on varaa siihen. He väittävät myös, että ihmisalkioiden geenien muokkaaminen on yhtä kuin Jumalan pelaaminen.

Ovatko itse ajavat autot todella turvallisia?

Vuonna 2018 auto törmäsi vahingossa ja tappoi jalankulkijan, kun hän ylitti kadun Tempe, AZ. Tästä huolimatta kuljettamattomat autonvalmistajat, kuten Tesla, ja kuljetusyritykset, kuten Uber väittävät, että kuljettajaton tekniikka on viime kädessä turvallisempaa kuin ihmisen ohjaama kuljetus. Tämä johtuu siitä, että kuljettajattomissa autoissa olisi monia antureita ja turvaominaisuuksia, kun taas ihmisen kuljettajilla on taipumus häiritä tai nukkua ajon aikana, ja jotkut saattavat ajaa huumeiden tai alkoholin vaikutuksen alaisena. Kuljettajattomaan tekniikkaan liittyvistä kiistanalaisista kysymyksistä on monia kannattajia , mikä tekee tästä suuren kiistanalaisen aiheen esseille ja keskusteluille!

Pitäisikö anti-vaxers pakottaa rokottamaan lapsensa?

Viime aikoina tuhkarokko on levinnyt kaikkialle Eurooppaan. Maailman terveysjärjestön mukaan tautipesäkkeeseen on liittynyt vähintään 40 tuhkarokkoa. Monet syyttävät anti-vaxxereita tai vanhempia, jotka uskovat rokotteiden aiheuttavan autismia ja muita sairauksia, tämän taudin leviämisestä. Rokotusta kannattavat väittävät, että rokotteet pelastavat ihmishenkiä eivätkä rokota lapsiaan , anti-vaxxerit asettavat muita vaaraan. Anti-vaxxers väittävät, että rokotteet voivat aiheuttaa vakavia sivuvaikutuksia, kuten autismi, kohtaukset tai Guillain-Barren oireyhtymä. He väittävät myös, että rokotus on henkilökohtainen valinta, jota hallituksen on kunnioitettava.

Tarvitsemmeko todella yleistä tietosuoja-asetusta (GDPR)?

Huhtikuussa 2016 Euroopan unioni antoi yleisen tietosuoja-asetuksen, joka on suunniteltu suojaamaan EU: n kansalaisten henkilötietoja. GDPR: n kannattajat väittävät, että se estää päivittäin tapahtuvien laajamittaisten tietoturvaloukkausten ja hakkerointien määrän. Vastustajat väittävät, että GDPR ei tee tarpeeksi tietojen suojaamiseksi ja että se vaikuttaa kielteisesti talouteen sakkojen vuoksi, jotka pannaan täytäntöön, jos yritys ei noudata GDPR-ohjeita.

Pitäisikö meidän kasvattaa lihaa laboratoriossa?

Viimeaikainen tekniikan kehitys on antanut tutkijoille mahdollisuuden kokeilla laboratoriossa kasvatettua syötävää lihaa, joka ei vaadi eläinten teurastusta. Laboratoriossa kasvatetun lihan kannattajat väittävät, että se on parempi ympäristölle ja poistaa karjanhoitoon liittyvät moraaliset kysymykset, mukaan lukien eläinten väärinkäyttö ja epäinhimilliset viljelykäytännöt. Vastustajat väittävät, että laboratoriossa kasvatetulla lihalla voi olla haitallisia terveysvaikutuksia ihmisille, jotka syövät laboratoriossa kasvatettua lihaa, varsinkin kun tekniikka on niin uutta. Vastustajat väittävät myös, että laboratoriossa kasvatettu liha voi lopettaa maatalouden ja tuhannet ihmiset työttömäksi.

body-Uber_Logo_Musta

Uber on loistava, kun tarvitset hissiä ... mutta kohtelevatko työntekijät oikeudenmukaisesti?

Yhteiskunta ja kulttuuri

Nämä ovat ajankohtaisia ​​aiheita, joihin liittyy jokapäiväistä elämäämme.

Pitäisikö transsukupuolisten sallia käyttää valitsemiaan kylpyhuoneita?

Aiemmin viime vuonna Pohjois-Carolina hyväksyi lain, joka kielsi transsukupuolisia ihmisiä käyttämästä valitsemiaan kylpyhuoneita ilmaistun sukupuolen eikä biologisesti määritetyn sukupuolen perusteella . Kylpyhuone-lasku on ensimmäinen laatuaan, joka käsittelee erityisesti transsukupuolisten julkisten vessojen pääsyä. Lain ehdokkaat väittävät, että biologisten miesten ja naisten salliminen käyttää samaa vessaa johtaa suurempaan seksuaalisen väkivallan osuuteen ja on riski yleiselle turvallisuudelle. Vastustajat väittävät, että lasku on syrjivä.

Onko edelleen okei käyttää UBER: ää?

Vuonna 2017 UBER: tä järkyttivät väitteet seksuaalisesta häirinnästä, seksuaalisesta syrjinnästä ja väärästä mainonnasta. Hashtag #DeleteUber tuli virukseksi tammikuussa 2017, ja monet käyttäjät ja kuljettajat boikotoivat yritystä. Tämä tilanne herättää kaksi kiistanalaista kysymystä. Ensinnäkin, mitä oikeuksia tehdään sopimussuhteisilla työntekijöillä on tässä uudessa, kehittyvässä keikkataloudessa ? Ja toiseksi, on UBER uhri peruuta kulttuuri vai onko asiakkailla eettinen velvollisuus boikotoida yrityksiä, joilla on varjoisia käytäntöjä?

Kulttuurinen omistus tai kulttuurinen arvostus? Mitä eroa?

Katy Perryä on kritisoitu hänen vuoden 2017 musiikkivideostaan 'Näin me teemme koska laulaja käytti maissia hiuksissaan. Monet ovat väittäneet, että valkoihoinen nainen, jolla on perinteisesti musta kampaus, on kulttuurinen omistaminen . Nämä vastustajat väittävät, että koska värejä on syrjitty perinteisesti mustien kampausten käytöstä, valkoiset naiset, jotka harjoittavat samoja hiustyylejä, hyötyvät siitä. Jotkut väittävät kuitenkin, että ilman kulttuurivaroja monet vähemmistökulttuurien elementit, kuten rap-musiikki ja R&B, ovat yleistyneet .

vygotskyn mukaan rakennustelineet edustavat

Pitäisikö meidän antaa miehille toinen mahdollisuus?

Vuonna 2017 koomikko Louis CK: ta syytettiin naiskollegoiden seksuaalisesta häirinnästä . Koska nämä syytökset tulivat julkisiksi, Louis CK on yrittänyt kuntouttaa imagoaan, ja h e on sittemmin julkisesti anteeksi pyytänyt. Mutta tämä herättää kysymyksen siitä, pitäisikö meidän antaa seksuaalisista virheistä syytetyille miehille toinen mahdollisuus, jos he näyttävät oppineen oppia.

Tuhoaa sosiaalinen media yhteiskuntaa?

Vuoden 2018 tutkimuksen mukaan noin 70% amerikkalaisista käyttää ainakin yhtä sosiaalisen median sivustoa, mukaan lukien Facebook, Instagram tai Twitter . Sosiaalisen median kannattajat väittävät, että se edistää yhteisöllisyyttä ja auttaa luomaan sosiaalista vuorovaikutusta. Mutta sosiaalisen median arvostelijat väittävät, että Facebook tai Reddit, kuten Facebook, tuhlaa aikaa, laukaisee mielisairauksia ja kannustaa vaaralliseen kiusaamiseen.

Pitäisikö ihmiset erottaa sosiaalisen median sanoista?

Äskettäin, James Gunn, johtaja Galaksin Vartijat , erotti Disney koska hänen Twitter-syötteessään oli useita tweettejä, jotka heidän mielestään olivat loukkaavia. Hän ei myöskään ole ainoa: Netflix erotti Roseannen sen jälkeen kun hän teki loukkaavan tweetin kohti poliitikkoa Valerie Jarrettia. Tämä on herättänyt kiistanalaisia ​​kysymyksiä, kuten pitäisikö joku olla ammatillisesti vastuussa siitä, mitä he sanovat sosiaalisessa mediassa . Sosiaalisen median vastuullisuuden kannattajat väittävät, että se, mitä joku lähettää sosiaaliseen mediaan, heijastaa sitä, kuka hän on henkilö. Vastustajat väittävät, että sosiaaliseen mediaan lähettämistä suojaa sananvapaus ja että lähettämisen kontekstilla on merkitystä.

Auttaako #MeToo-liike naisia?

#MeToo-liike alkoi vuonna 2017 artikkelisarjalla, jossa Harvey Weinsteinia syytettiin raiskauksesta ja seksuaalisesta väkivallasta. Nämä artikkelit johtivat Weinsteinin syrjäyttämiseen Hollywoodista ja johtivat lopulta hänen käyttäytymisensä rikostutkimuksiin. #MeToo-liike on kaatanut useita voimakkaita miehiä syytteinä seksuaalisesta väärinkäytöksestä. Mutta jotkut väittävät, että liike on asettanut feministisen liikkeen takaisin estämällä yrityksiä palkkaamasta naisia, koska he pelkäävät oikeusjuttuja.

Onko Gen Z huonompi kuin edelliset sukupolvet?

Joku valittaa aina, että heidän jälkeinen sukupolvi on huonompi kuin heidän sukupolvensa. Kun sukupolven Z jäsenet kypsyvät ja ovat aikuisia, he kohtaavat monia kritiikkiä edeltäviltä sukupolville. Esimerkiksi d etraktorit ovat syyttäneet kenraali Z: tä laiskuudesta ja introvertisuudesta. Kuitenkin, toisten mielestä Gen Z saattaa olla sukupolvi, joka pelastaa maailman.

body-social-media

Taide ja viihde

Nämä ovat aiheita, jotka vaikuttavat tällä hetkellä urheiluun, televisioon, Hollywoodiin, kirjallisuuteen, musiikkiin ja taiteeseen.

Pitäisikö elokuvien ja televisio-ohjelmien pakottaa palkkaamaan monipuolisempia näyttelijöitä?

Hollywood on joutunut tulipalon alle kalkimiseksi tai valkoisen näyttelijän valamiseksi, kun roolin olisi pitänyt siirtyä värilliselle henkilölle. Esimerkki tästä on, kun Rupert Sanders, johtaja Ghost in the Shell , näyttelijä Scarlett Johansson Aasian päähenkilönä majurina . Tämän käytännön vastustajat väittävät, että kalkkipesu vie työpaikat ansaitsevilta POC-toimijoilta. Kuitenkin, toiset väittävät, että taiteessa ei pitäisi olla mitään rajoituksia tai rajoja .

Pitäisikö näyttää 13 syytä miksi ovat poistaneet sen kiistanalaiset kohtaukset?

Vuonna 2017 Netflix julkaisi alkuperäisen esityksen, joka perustui nuorten aikuisten romaaniin 13 syytä miksi , joka keskittyy 17-vuotiaan Hannah Bakerin itsemurhaan. Vanhemmat ja kouluttajat vastustivat tämän esityksen julkaisemista, koska siihen sisältyi useita teini-ikäisille kiistanalaisia ​​aiheita, kuten itsemurha ja raiskaus. Mutta näyttelyä tukevat ovat väittäneet sitä se tarjosi tavan aloittaa keskustelut teini-ikäisten kanssa näistä vaikeista aiheista . Viime kädessä Netflix palasi takaisin ja editoi kiistanalaisia ​​kohtauksia. Tämä aihe antaa sinulle mahdollisuuden puhua siitä, onko aikuisviihde, kuten itsemurha ja raiskaus, sopiva nuorille suunnatuissa ohjelmissa. Voit myös keskustella siitä, onko Netflixin loukkaavien kohtausten poistaminen oikea päätös vai ei.

Pitäisikö mies- ja naisnäyttelijöiden ansaita sama määrä rahaa?

Vuonna 2018 Hollywood joutui tuleen, kun internet sai tietää, että Michelle Williamsille maksettiin huomattavasti vähemmän roolistaan ​​elokuvassa All The Money In The World kuin hänen miespuolinen tähtensä Mark Wahlberg. Jotkut väittävät, että isompana tähtinä Whalberg ansaitsi korvauksen korkeammalla rotalla e. Toiset väittävät sen Williams teki saman määrän työtä kuin Wahlberg, ja hänen pitäisi saada sama määrä palkkoja. Tämä aihe liittyy laajempaan sosiaaliseen kysymykseen palkkaerot rodun ja sukupuolen perusteella.

Pitäisikö urheilijoiden antaa polvistua kansallislaulun aikana?

Ihmiset ovat alkaneet boikotoida Nike heidän mainoksestaan, jossa mukana Colin Kaepernick . Kaepernick on San Francisco 49ers -pelaaja, joka on saanut paljon lehdistöä siitä, että hän on polttanut ensimmäisenä kansallislaulun aikana protestoidakseen afroamerikkalaisten ja vähemmistöjen kohtelua Yhdysvalloissa. Presidentti Trump on julkisesti todennut, että kaikki urheilijat, jotka polvistuvat kansallislaulun aikana, ovat epäkunnioittavia ja heidät tulisi erottaa. Toiset taas puolustavat polvistumista hymnin aikana pitäen sitä ilmaisuna sananvapaudeksi, joka on suojattu ensimmäisen tarkistuksen nojalla.

keho-kunto-kädet


5 parasta vinkkiä kiistanalaisten aiheiden hoitamiseen herkkyydellä ja kunnioituksella

Jotta voisit kirjoittaa hyvän argumentin ja vakuuttaa lukijasi / kuuntelijasi hyväksymään kanssasi, sinun on käsiteltävä kiistanalaista asiaasi herkästi ja kunnioittavasti. Tämä auttaa lukijaa / kuuntelijaa luottamaan sinuun.

Mutta se voi olla todella vaikeaa, kun tunnet intohimoisesti aiheestasi ja mielipiteistäsi! Tässä on parhaat vinkit varmistaaksesi, että pidät kiinni tosiseikoista, ei tunteista.

Vinkki 1: Vältä ladattua kieltä

Kirjoittajaa syytetään ladatun kielen käytöstä, kun he korvaavat sanat positiivisilla tai negatiivisilla mielikuvilla sen sijaan, että käyttäisivät puolueettomampaa kieltä. Joitakin esimerkkejä tästä ovat sanan ylivoimainen käyttäminen parempana, opposition kutsuminen tyhmäksi tai puolueellisen terminologian käyttäminen (lapsenmurha vs. abortti). Sillä aikaa emotionaaliset vetoomukset ovat loistava työkalu saada ihmiset vakuuttamaan näkökulmastasi, kun heitä käytetään väärin, he kohtaavat liian aggressiivisia ja puolueellisia.

Vinkki # 2 : Vältä loogisia virheitä

Looginen harhaluulo on virhe argumenttisi logiikassa, koska se esittää aiheen tiedot harhaanjohtavalla tavalla. Alla on joitain yleisiä loogisia harhoja, joita on syytä varoa.

  • Olkimies Fallacy: silloin kun jätät huomiotta vastustajan todellisen väitteen ja väität sen sijaan, että vastustajasi uskoo jotain helposti pilkattua tai osoittautuneen vääräksi.

  • Liukas rinne: tämä on silloin, kun väität, että jokin näennäisesti hyvänlaatuinen johtaa epätodennäköiseen ääripäähän.

  • Yleistykset: yleistykset ovat lausuntoja ideasta, jolla ei ole mitään tosiseikkoja niiden tukemiseksi. Heillä on taipumus pelata stereotypioita ja luottavat usein liioitteluihin tai ylimpiin lausumiin.

Lisätietoja loogisista harhoista ja niiden välttämisestä tutustu tähän resurssiin.

esimerkkejä valmiista kehuskelevyistä

body_stophand

Vinkki 3: Älä hyökkää vastustajaasi henkilökohtaisesti

Tätä kutsutaan ad hominem -huijaukseksi, ja sitä kutsutaan usein mudan heittämiseksi tai törmäämiseksi. Kun teet tämän, se tarkoittaa, että ainoa tapa vastustaa vastustajien näkemyksiä on henkilökohtaiset hyökkäykset. (Se ei myöskään ole hienoa.) Sen sijaan pidä tosiseikkojen ja lukujen avulla osoittaaksesi, miksi heidän väitteensä ovat väärät.

Vinkki 4: Vältä hyperbolia, stereotypioita ja kliseitä

Nämä ovat yleisiä asioita, jotka keräävät argumentatiivisella kirjoituksella, mikä viime kädessä heikentää asemaanne.

Hyperboli tapahtuu, kun liioittelet. Kun käytät hyperbolia, saatat esittää väärän asian käsittelemisen - mikä on argumenttimurtaja. Otetaan esimerkiksi tämä lausunto: Jos emme pysäytä ilmastonmuutosta nyt, olemme kaikki kuolleita 10 vuoden kuluttua. Ilmastonmuutos on ehdottomasti valtava riski ihmiskunnalle, mutta merkittävä liioittelu on sanoa, että kaikki maan päällä kuolevat vuosikymmenen aikana, jos emme korjaa sitä. Olisi parempi sanoa jotain seuraavaa: Jos emme aloita ratkaisemaan ilmastonmuutosta nyt, vaarannamme tulevien sukupolvien toimeentulon ja turvallisuuden. Tämä on maltillisempi lausunto, jonka voit varmuuskopioida tosiseikoilla, kuten tutkijoiden usko siihen, että ilmastonmuutos tuo rannikkokaupungit veden alle.

Stereotypiat ovat liian yksinkertaistettuja, väärää tietoa tai ennakkoluuloja koskevia oletuksia muista ihmisistä tai asioista. Esimerkiksi yleinen stereotypia on, että kaikki naiset rakastavat vaaleanpunaista. (Spoilerivaroitus: he eivät.) Vaikka tällaiset stereotypiat näyttävät olevan vaarattomia, useimmat eivät. Esimerkiksi stereotypia, kuten ajatus siitä, että kaikki maahanmuuttajat ovat rikollisia, on erittäin haitallinen. Stereotypiat eivät ole vain vääriä, vaan saavat sinut näyttämään puolueellisilta ja epätietoisilta.

Lopuksi, kliseitä ovat liikaa käytettyjä tai yleisiä lauseita, teemoja tai ilmaisuja . Nämä ovat usein lauseita, jotka on sanottu niin paljon, että ne ovat menettäneet kaiken todellisen merkityksen. Esimerkiksi ajatus siitä, että ihmiset voivat vetää itsensä ylös kengännauhoilla, on oppikirjaesimerkki kliseestä. Sen sijaan on parempi selittää kliseen taustalla oleva idea yksityiskohtaisemmin. Tässä tapauksessa olisi parempi sanoa, että ihmiset - riippumatta asemasta elämässä - voivat luoda mahdollisuuksia itselleen kovalla työllä.

Vinkki # 5 : Älä lyö kuollutta hevosta

Muista, että sinun tehtäväsi on esittää heille tosiasiat avoimella ja rehellisellä tavalla. Jos olet tehnyt hyvää työtä, lukijasi tai kuuntelijasi jättää saman mielipiteen kuin sinä tai ainakin enemmän tietoa. On okei sanoa mielipiteesi paperissasi, kunhan käytät muita lähteitä mielipiteesi tueksi ja olet oikeudenmukainen toista puolta kohtaan. (Vastusta myös kehotusta muotoilla mielipiteesi joka toinen lause - se on yksitoikkoinen eikä tee paljon voittaaksesi lukijaasi!)

body-logo-procon-org

5 resurssia kiistanalaisten keskusteluaiheiden löytämiseen

Jos et ole innoittamana jo mainitsemistasi aiheista, älä huoli. Siellä on monia muita kiistanalaisia ​​aiheita! Tässä on joitain muita paikkoja, joista voit etsiä esseen tai keskustelun kannalta täydellisen aiheen.

# 1: ProCon.Org

Olet todennäköisesti huomannut, että olemme sisällyttäneet tähän artikkeliin linkkejä, joihin sinut pääsee ProCon.org . Tämä johtuu siitä, että tämä verkkosivusto on kiistanalaisten asioiden aarreaitta! Sivustolla on luettelo ideoista, jotka ne jaetaan yleisiin pro / con-luetteloihin, ja jokainen aihe linkittää sinut tutkimuksen aloittelijoille.

# 2: Kansalliset ja paikalliset uutiset

Suuri osa modernista uutisjaksosta on omistettu aikamme pikanäppäinten keskusteluun. Jos etsit ajankohtaisiin tapahtumiin liittyviä aiheita, esimerkiksi uutislähteet New York Times ja Washington Post auttaa! Älä myöskään alenna paikallisia uutislähteitäsi. Ne antavat sinulle arvokasta tietoa siitä, mitä yhteisössäsi tapahtuu ja kuinka suuremmat kansalliset asiat vaikuttavat asuinpaikkaasi.

# 3: He sanovat / sanon: liikkeet, jotka ovat tärkeitä akateemisessa kirjoittamisessa (Neljäs painos), kirjoittanut Cathy Birkenstein ja Gerald Graff

Argumentoitujen paperien kirjoittaminen, jossa sinun on valittava (ja puolustettava) näkökulma, on taito, jota käytät lukiossa, yliopistossa ja muualla. He sanovat / minä sanon opastaa sinut läpi kaiken mitä sinun tarvitsee tietää argumentin kirjoittamiseksi. Vielä parempi: kirjassa käytetään kiistanalaisia ​​aiheita kirjoituksen opettamiseen, joten saat asiantuntijaopastusta siitä, miten niitä käytetään hämmästyttävän paperin kirjoittamiseen.

# 4: Dokumentit

Dokumentit tarjoavat syvällisempiä näkökulmia aiheisiin - sekä historiallisiin että nykyaikaisiin - jotka ovat muokanneet maailmaa. Hieno dokumenttielokuva voi antaa sinulle perusteellisen yleiskatsauksen asiasta, ja usein ne kaivautuvat eri näkökulmista tapahtuman, idean tai historiallisen hetken ympärille. PBS-sarja, Etulinja , on hyvä paikka aloittaa, mutta älä pelkää katsella kriitikoiden ylistämiä elokuvia (kuten The Times of Harvey Milk tai Kuinka kokea rutto ) inspiraatiota varten.

# 5: Oppimisverkosto

Oppimisverkko , blogi, jota ylläpitää The New York Times, on hieno resurssi opiskelijoille ja opettajille. Heillä on paljon hyviä resursseja, ja heidän artikkelinssa 200 kyselystä argumentatiiviseen kirjoittamiseen on hämmästyttävää kaikille, jotka etsivät esseitä tai keskusteluaiheita. Artikkeli on jaoteltu luokkiin aiheittain ja linkkejä artikkeleihin, jotka voivat auttaa selittämään jokaista asiaa. Se on hyvä paikka löytää sinua kiinnostava aihe.

runko-liitutaulu-kysymysmerkki

Mitä seuraavaksi?

Kiistanalaiset aiheet ovat vain jäävuoren huippu, kun on kyse asioista, joita voit tutkia ja kirjoittaa luokassa. Tutustu luetteloomme 113 hämmästyttävää tutkimusartikkelia laittaa sinut polulle A + -laadulle! ( Jos etsit puheita tai argumentatiiviset esseeaiheet , olemme myös saaneet sinut katettua.)

Kiistanalaisen aiheen tutkiminen on vain ensimmäinen askel väittelyprosessissa. Sinun on myös pystyttävä suostuttamaan lukijasi tai kuuntelijasi uskomaan näkökulmaasi. Tässä on 3 tappajavinkkiä, joiden avulla voit kirjoittaa upean argumentatiivisen esseen.

Oppiminen kriittisen lukemisen, keksiä argumentti ja kommunikoida se on yksi perustaidoista, joita tarvitset käsittelemään SAT: n ja ACT: n kirjoitusosia. Varmista, että olet valmis, tutustu vaiheittaiseen oppaaseen SAT: n esseeosaan ( ja ACT ).

Nämä suositukset perustuvat yksinomaan tietämykseemme ja kokemuksiimme. Jos ostat tuotteen jonkin linkin kautta, PrepScholar voi saada palkkion.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.