Paras yliopiston esseen pituus: kuinka kauan sen pitäisi olla?

tietokone-1185626_640.jpg

Opinnäytetyön selvittäminen voi olla yksi vaikeimmista osista hakea yliopistoon. Vaikka olet lukenut kehotteen ja valinnut aiheen, saatat ihmetellä: jos kirjoitat liian paljon tai liian vähän, puhallatko mahdollisuutesi päästä? Kuinka kauan yliopiston esseen tulisi olla?

Olitpa suppea kirjoittaja tai arka kirjoittaja, voimme neuvoa sinua yliopiston esseen pituudessa. Tässä oppaassa käsitellään, mikä on yliopiston esseen vakiopituus, kuinka paljon sanarajoja on merkitystä ja mitä tehdä, jos et ole varma, kuinka kauan tietyn esseen tulisi olla.Kuinka kauan yliopiston essee on? Tarkista ensin sanaraja

Saatat olla tottunut kääntämään kirjoitustehtävät sivurajaan. (Esimerkiksi 10 sivun paperi). Vaikka jotkut korkeakoulut tarjoavat sivurajoitukset korkeakoulujen esseille, useimmat käyttävät sen sijaan sanarajoitusta. Tämä varmistaa, että kaikilla korkeakoulun saamilla esseillä on vakiopituus muotoilusta tai kirjasimesta riippumatta.

korkeakoulujen hakuajat 2020-21

Yksinkertaisesti sanottuna yliopistollisen esseen tulisi olla melko lähellä sanarajaa, mutta ei ylittää sitä. Ajattele 50 sanan sisällä alarajana ja sanaraja ylärajana. Joten 500 sanan raja-esseelle yritä päästä jonnekin 450-500 sanan välille. Jos he antavat sinulle alueen, pysy siinä.

Korkeakoulujen esseekehotteet sisältävät sanarajan yleensä kehotteessa tai ohjeissa.

Esimerkiksi Illinoisin yliopisto sanoo :

'Selitä kiinnostuksesi valitsemaasi päämieheen ja kuvaile, kuinka olet hiljattain tutkinut tai kehittänyt tätä kiinnostusta luokassa ja / tai sen ulkopuolella. Voit myös selittää, kuinka tämä pääaine liittyy tuleviin uratavoitteisiisi. Jos haet yleisten tutkimusten osastolle, selitä akateemiset kiinnostuksen kohteesi ja vahvuutesi tai tulevaisuuden urasi tavoitteet. Voit sisällyttää kaikki suuret tai opiskeltavat alueet, joita parhaillaan harkitset. Rajoita vastauksesi 300 - 400 sanaan . '

Katso, se on oikein kehotteessa - he jopa antoivat sinulle sanalajin pysyäksesi sisällä!

Lyhyimmät sanarajat korkeakoulujen esseissä ovat yleensä noin 200 sanaa (alle puolet yhden välimatkan päässä olevasta sivusta). Harvoin näet sanarajan, joka on suurempi kuin noin 600 sanaa (yhdellä erillisellä sivulla). Opinnot ovat yleensä melko lyhyitä: 200–650 sanaa. Pääsyvirkamiesten on loppujen lopuksi lukettava paljon niistä!

vaaka-1198649_640.jpg

Punnitse sanasi huolellisesti, koska ne ovat rajalliset!

Kuinka joustava on sanaraja?

Mutta kuinka joustava on sanaraja? Entä jos pistävä anekdootisi on vain 10 sanaa liian pitkä tai 100 liian lyhyt?

Voinko ylittää sanarajan?

Jos liität asiakirjan ja tarvitset yhden tai kaksi ylimääräistä sanaa, voit todennäköisesti päästä eroon sanarajan ylittämisestä pienen pienen pienen määrän. Jotkut korkeakoulut kertovat sinulle, että sanarajan ylittäminen 1-2 sanalla on hieno. Kuitenkin, Suosittelen, että sanarajaa ei ylitetä, ellei sitä nimenomaisesti sallita muutamista syistä:

  • Ensinnäkin, et ehkä pysty. Jos joudut kopioimaan ja liittämään sen tekstiruutuun, essesi saattaa katketa ​​ja sinun on leikattava joka tapauksessa.

  • Jos ylität sanarajan huomattavasti, pääsyneuvoja voi vain lopettaa esseen lukemisen tuon pisteen ohi. Tämä ei ole hyvä sinulle.

  • Ohjeiden noudattaminen on todella tärkeä osa korkeakoulujen hakuprosessia. Sinun on noudatettava ohjeita, jotta saat suosituskirjeesi, lataat esseesi, lähetät täydentävää materiaalia, saat testipisteesi ja niin edelleen ja niin edelleen. Joten se on vain hyvä yleissääntö oppilaitoksen antamien ohjeiden noudattamiseksi. Parempi katsoa kuin katua!

Voinko mennä sanarajan alle?

Jos pystyt todella saamaan mielipiteesi selvästi sanarajan alapuolelle, se on todennäköisesti hieno. Lyhyyys ei välttämättä ole huono asia kirjoitettaessa, kunhan olet selkeä, vakuuttava ja kommunikoi mitä haluat.

Suurimmalla osalla esseitä on kuitenkin melko tiukat sanarajat. Joten jos kirjoitat 300 sanaa esseelle 500 sanan esseellä, kysy itseltäsi: onko jotain muuta, mitä voisit sanoa tarkentamaan tai tukemaan mielipiteitäsi? Neuvottele vanhemman, ystävän tai opettajan kanssa siitä, mistä voisit kertoa tarkemmin tai laajentaa mielipiteitäsi.

Lisäksi, jos korkeakoulu antaa sinulle a sana-alue, sinun täytyy ehdottomasti lyödä ainakin alueen alaosaa. Joten jos saat laitokselta etäisyyden, kuten 400-500 sanaa, sinun on kirjoitettava vähintään 400 sanaa. Jos kirjoitat vähemmän, se törmää kuin sinulla ei ole mitään sanottavaa, mikä ei ole vaikutelma, jonka haluat antaa.

hand-944607_640.png

Älä anna tämän synkän käden estää sinua kirjoittamasta kaikkea mitä haluat sanoa!

Entä jos sanarajaa ei ole?

Jotkut korkeakoulut eivät anna sinulle sanarajaa yhdelle tai useammalle esseesi kehotteelle. Tämä voi olla hieman stressaavaa, mutta kehotteet jakautuvat yleensä muutamaan luokkaan:

Kirjoitusnäyte

Jotkut korkeakoulut eivät tarjoa kovaa ja nopeaa sanarajoitusta, koska he haluavat kirjoitusnäytteen jostakin luokastasi. Tällöin sanaraja olisi hyvin rajoittava sinulle, mitä tehtäviä voit valita.

Katso esimerkki tällaisesta kehotuksesta essee Vaihtoehto B Amherstissä :

Lähetä nuorempi tai vanhempi ikäsi luokiteltu paperi, joka parhaiten edustaa kirjoitustaitojasi ja analyyttisiä kykyjäsi. Olemme erityisen kiinnostuneita siitä, pystytkö rakentamaan tiukasti perustellun, vakuuttavan argumentin, joka vaatii kirjallisuutta, sosiologiaa tai historiallista näyttöä. ÄLÄ lähetä laboratorioraporttia, päiväkirjamerkintää, luovan kirjoituksen näytettä tai luokan esseeä. ''

Vaikka sinänsä ei yleensä ole sanarajoitusta, korkeakoulut tarjoavat joskus yleisen sivun ohjeistuksen näytteiden kirjoittamista varten. vuonna Usein kysytyt kysymykset vaihtoehdosta B , Amherst selventää: 'Viralliselle sivurajalle ei ole kovaa ja nopeaa sääntöä. Tyypillisesti odotamme, että 4-5 sivun paperi tarjoaa riittävän pituuden analyyttisten kykyidesi osoittamiseksi. Myös jonkin verran pidempiä papereita voidaan lähettää, mutta useimmissa tapauksissa niiden ei tulisi ylittää 8-10 sivua. '

Joten vaikka sanarajaa ei ole, he haluavat jonnekin 4-10 sivun alueelle. Lukion opiskelijat eivät yleensä kirjoita yli 10 sivun pituisia papereita, joten se ei ole kovin rajoittava.

Rakenna täydellinen essee

korkeakouluhakemusmuoto

Implisiittinen pituusohje

Joskus, vaikka sanaa (tai edes sivua) ei ole rajoitettu, on silti epäsuoraa pituusohjetta. Mitä tarkoitan tällä?

Katso esimerkiksi tämä Wellesleyn täydentävä essee-kehote :

'Kun valitset korkeakouluyhteisöä, valitset paikan, jossa uskot voivasi elää, oppia ja kukoistaa. Wellesley-yhteisössä on kukoistanut inspiroivien naisten sukupolvet, ja haluamme tietää, mitkä tämän yhteisön osa-alueet inspiroivat sinua harkitsemaan Wellesleyä. Tiedämme, että on yli 100 syytä valita Wellesley, mutta 'Wellesley 100' on hyvä paikka aloittaa. Käy The Wellesley 100 -sivustolla ja ilmoita meille kahdessa hyvin kehitetyssä kappaleessa, mitkä kaksi kohdetta houkuttelevat, inspiroivat tai antavat sinulle virtaa ja miksi. (Ei niin salainen vinkki: miksi meille on merkitystä.) '

Täällä ei ole sivu- tai sanarajaa, mutta se sanoo vastaavan 'kahdessa hyvin kehittyneessä kappaleessa.' Tämä antaa sinulle käsityksen siitä, mikä on järkevää. Hyvin kehittynyt tarkoittaa varmasti, että kappaleet voivat olla pitkiä, mutta edes kahden pitkän kappaleen ei tulisi olla yli 500 sanaa. Sitä tarkoitan 'implisiittisellä' sanarajalla - on kohtuullinen pituus, jonka voit mennä kehotuksen rajojen sisäpuolelle.

kahvipavut-1516872_640.jpg

Mutta mikä on oikea kahvi-kappale-suhde?

Aarrejahti

Siellä on myös klassinen aarteenetsintäkehote. Ei, se ei ole nopea aarteenetsinnästä. Se on nopea, jossa ei ole annettu pituusohjeita, mutta jos metsästät muualla verkkosivustolla, löydät pituusohjeet.

Ota esimerkiksi Chicagon yliopisto tarjoaa kuusi 'Laajennettu essee' -kehotetta . Ne vaaditaan, ja sinun on valittava yksi, mutta missään sivulla ei ole ohjeita sanamäärästä tai sivurajasta.

Jotkut Googlen UChicago-esseestä kyselyt johtavat minut kuitenkin seuraaviin UChicagon ( nyt lakannut web-sivu ):

'Pyydämme yksinkertaisesti, että essesi on jonnekin 500-650 sanan alueella tai noin 1-2 sivua yhden tai kahden välein (ja olemme joustavia - älä ota tätä lisenssinä 14-sivuisen kirjan kirjoittamiseen, mutta tiedä, että emme lopeta lukemista 651 sanalla, jos tarvitset ylimääräistä verbiä. ''

Joten sinä menet! Haluat olla (löyhästi) 500-650 sanan valtakunnassa.

Auta! Pituudesta ei oikeastaan ​​ole ohjeita

Jos et todellakaan löydä mitään pituusohjeita mistään hakusivustolta ja olet tappiollinen, suosittelen soittamaan hakutoimistoon. He eivät ehkä pysty antamaan sinulle tarkkaa lukua (itse asiassa he eivät todennäköisesti), mutta todennäköisesti pystyvät ainakin kertomaan sinulle kuinka kauan suurin osa näkemistään esseistä on. (Ja estä sinua kirjoittamasta paniikkia, 20 sivun väitöskirjaa suhteestasi koirallesi).

Yleensä noin 500 sanaa on melko turvallinen yliopiston esseelle. Itse asiassa se on melko vakio sanarajan pituus. (Ja jos mietit, se on noin puolitoista sivua kaksinkertaisin välein.) 500 sanaa on riittävän pitkä perusidean kehittämiseen samalla, kun silti saavutetaan asia nopeasti - tärkeä, kun valintaneuvojilla on tuhansia esseitä luettavissa!

vintage-32625_640.png

symboli sekä ja ilman

'Näetkö? Siinä sanotaan 500 sanaa pienessä kirjasimessa! '

Viimeinen sana: Kuinka pitkä yliopiston essee pitäisi olla?

Paras yliopiston esseen pituus on yleensä melko yksinkertainen: haluat olla oikeassa annettujen sanarajojen alapuolella. Jos ylität huomattavasti sanarajan, olet vaarassa, että essee katkaistaan ​​online-hakemuslomakkeella, tai jos pääsyvastaava ei vain lopeta sitä. Ja jos olet liian kaukana sanarajasta, et ehkä kehitä tarpeeksi.

Entä jos sanarajaa ei ole? Kuinka kauan sitten yliopiston esseen tulisi olla? Yleensä noin 500 sanaa on melko turvallinen likimääräinen sanamäärä yliopiston esseelle - se on loppujen lopuksi yksi yleisimmistä sanarajoista!

Tässä on ohjeita erityistapauksiin ja sanarajojen etsimiseen:

  • Jos se on kirjoitettu näyte arvostellusta akateemisesta työstäsi, pituus joko ei ole väliä tai siinä pitäisi olla joitain löyhiä sivun ohjeita.

  • Niitä voi myös olla implisiittiset pituusohjeet. Esimerkiksi, jos kehote kehottaa kirjoittamaan kolme kappaletta, tiedät, että kuuden lauseen kirjoittaminen on ehdottomasti liian lyhyt ja kaksi erillistä sivua on ehdottomasti liian pitkä.

  • Et ehkä löydä pituusohjeita kehotteesta, mutta voit silti metsästää heitä muualla verkkosivustolla. Kokeile tarkistaa usein kysytyt kysymykset tai googlata valitsemaasi koulun nimeä 'essee-sanarajalla'.

  • Jos sanarajoitusta ei todellakaan ole, voit soittaa koululle yrittääksesi saada ohjeita.

Tämän neuvon avulla voit olla varma, että sinulla on oikea yliopiston esseen pituus lukituksessa!

Fun-725813_640-1.jpg

Hei, kirjoittaminen itsestäsi voi olla jopa hauskaa!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

3 SAT Passport to Advanced Math -strategiaa

Etkö ole varma, mitä odottaa Passportista Advanced Math kysymyksiin SAT Mathista? Täydellinen oppaamme selittää, mitä he kattavat ja miten hyökätä heitä vastaan.

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Mitä tarvitset SMU: lle: ACT -tulokset ja GPA

Occidental College pääsyvaatimukset

Whittier College SAT -tulokset ja GPA

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

Lawrencen yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Kuinka valmistautua Pre-Med-lukioon

Haluatko aloittaa varhaisessa vaiheessa pre-med-vaatimukset? Opi valmistautumaan lukion alussa alkavan lääketieteellisen koulun tiukkuuteen.

Kuinka monta kysymystä voit ohittaa saadaksesi hyvän ACT -pistemäärän?

Tavoitteena on hyvä ACT -pisteet ja mietit kuinka monta kysymystä voit ohittaa? Tässä on täydellinen opas ACT -testin ottamisstrategiaan pisteidesi maksimoimiseksi.

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Kaikki saatavilla olevat IB Economics -paperit: ilmainen ja virallinen

Haluatko harjoittaa IB Economicsin aiempia papereita? Olemme koonneet kaikki HL- ja SL -aikaisemmat paperit, joita voimme löytää tästä luettelosta. Käytä näitä testejä valmistautuaksesi oikeaan IB -testiin.

University of the District of Columbia Pääsyvaatimukset

4.4 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.4

Mikä on 4.4 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 4.4 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Xavier University ACT -pisteet ja GPA

Ivy League -sijoitukset: Mitä ne todella tarkoittavat?

Mietitkö, mitkä ovat Ivy-liigan parhaat koulut? Tässä oppaassa luokitellaan korkeakoulu ja selitetään, miten he vertailevat ja miten valita paras sinulle.

Assonanssin ymmärtäminen: 6 esimerkkiä, analysoitu

Mikä on assonanssi? Opi assonanssimääritelmä ja tutustu esimerkkeihin eri tavoista, joita sitä voidaan käyttää runoudessa ja proosassa.

12 parasta luovien kirjoitusten korkeakoulua ja ohjelmaa

Etsitkö maan parhaita luovien kirjoitusten korkeakouluja? Katso 12 suosituinta luetteloa luovien kirjoitusten pääaineista ja ohjelmista.

College GPA -vaatimukset: Mitä tarvitset päästäksesi sisään?

Mietitkö korkeakoulujen GPA-vaatimuksia? Tässä artikkelissa selitetään, mitä he ovat ja kuinka varmistaa, että arvosanat tekevät leikkauksen.

Havaijin Tyynenmeren yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Täydellinen luettelo: Etelä -Carolinan korkeakoulut + sijoitukset/tilastot (2016)

Haetko oppilaitoksia Etelä -Carolinassa? Meillä on täydellinen luettelo Etelä -Carolinan parhaista kouluista, joiden avulla voit päättää, minne mennä.

Vaaka- ja syöpäyhteensopivuus: tulevatko ne yhteen?

Tulevatko Syöpä ja Vaaka toimeen? Täydellinen opas Vaaka-syöpä-yhteensopivuudesta katkaisee, miten tämä pari liittyy.

Butlerin yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Kuinka päästä: Fordhamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Lewis & Clark Collegen pääsyvaatimukset

Etelä -Alabaman yliopiston pääsyvaatimukset