Paras hahmojen analyysi: George Wilson - Suuri Gatsby

feature_george.jpg

esimerkki riippumattomasta muuttujasta

Kun ajattelet Suuri Gatsby päähenkilöt, George Wilson, tulee usein viimeiseksi mieleen. Verrattuna hänen herjaavaan vaimoonsa, Myrtleyn, Tomiin, Daisyyn, Jordanioon ja tietysti itse nimelliseen Gatsbyyn, vaaleanpunainen, kutistuva, passiivinen George voi melkein paeta muistista - ja ehkä hän täysin tekisi, jos ei käy ilmi olla yksi romaanin tärkeimmistä hahmoista.

Georgeilla on vähiten 'sivuaikaa' seitsemästä päähenkilöstä, mutta se on tärkeä, koska hänellä on ratkaiseva rooli romaanin päättämisessä. Tämän vuoksi emme tiedä aivan yhtä paljon Georgen persoonallisuudesta, motivaatioista tai ominaisuuksista kuin muista hahmoista.Tässä oppaassa kerrotaan, mitä tiedämme Georgeista, ja kerrotaan, miksi hän on niin tärkeä. Lue lisää saadaksesi lisätietoja tuhkan alla olevasta miehestä.

Artikkeli tiekartta

Pika huomautus lainauksistamme

Tämän oppaan viittausmuoto on (luku. Kappale). Käytämme tätä järjestelmää, koska Gatsbystä on useita painoksia, joten sivunumeroiden käyttäminen toimisi vain opiskelijoille, joilla on kirjan kopio.

Löydät lainauksen, jonka mainitsemme kirjan ja kappaleen kautta, joko silmämunalla (kappaleet 1-50: luvun alku; 50-100: luvun keskiosa; 100-on: luvun loppu) tai käytä hakua toiminto, jos käytät tekstin online- tai eReader-versiota.

Georgen fyysinen kuvaus

Ensimmäiset asiat ensin. Miltä George näyttää? Tässä on Nickin lyhyt kuvaus:

Hän oli vaalea, henkinen mies, aneeminen ja heikosti komea. Kun hän näki meidät, hänen vaaleansinisiin silmiinsä nousi kostea toivon säde. (2.8)

Huolimatta kahdentoista vuoden avioliitosta, Myrtle ja George ovat silmiinpistävän erilaisia ​​ihmisiä. Vaikka Myrtle on lähtevä ja eloisa, George on ujo ja lempeä - Itse asiassa hänen fyysinen kuvaus vie vain muutaman lauseen, kun taas Myrtle on johdanto-osan kappaleessa. Vaikka on vihje siitä, mikä vetosi Myrtleä häneen kaikki nuo vuotta sitten, on 'heikko' houkuttelevuus, Nick korostaa Georgen painotettua, kosteaa, 'henkistä' vaikutelmaa. Itse asiassa, hän on nimenomaisesti sidottu Tuhkan laaksoon , Queensin synkkä teollisuusalue, jossa hän ja Myrtle asuvat. (Katso artikkelia Tuhkan laaksosta saadaksesi lisää analyyseja tältä osin.)

Tämä ensimmäinen kuvaus tekee lukijalle selväksi, että George on paljon vähemmän aktiivinen, kunnianhimoinen henkilö kuin hänen vaimonsa, ja hän rakentaa kaunaa ja valtataistelua, joka johtaa hänen äärimmäiseen väkivaltaan romaanin lopussa.

George's Backstory

Kaksitoista vuotta ennen romaanin alkua George meni naimisiin Myrtlen kanssa lainatulla puvulla (2.116, 8.69). He ovat asuneet hänen autotallinsa yläpuolella Queensissa viimeiset 11 vuotta. Ehkä Myrtle houkutteli häntä, koska hän omisti (tai omisti pian) oman yrityksen, tai muuten hän jotenkin vakuutti hänet 'hän oli herrasmies ... [joka] tiesi jotain kasvattamisesta', mutta tämä julkisivu hajoaa nopeasti, ja George näyttää eronnut työväenluokastaan . Vaikka Myrtle väittää, että hän ei enää välitä Georgeista, hän näyttää silti lyöneen häntä, mikä osoittaa sen, kuinka hän 'hätäisesti' seuraa hänen ehdotuksiaan (2.17).

Tom Buchanan aloittaa liiketoiminnan George Wilsonin autotallin kanssa muutama kuukausi ennen romaanin alkua ja lupasi jopa myydä hänelle auton. Mutta Georgeille tietämättä Tom Buchanan holhota autotallia, koska hänellä on suhde Myrtleyn. Tapaus on Myrtle ensimmäinen (2.117). Ehkä tästä syystä George Wilson on pimeässä romaanin jännittyneeseen huipentumaan saakka.

Katso, miten Georgen tausta sopii yhteen muiden hahmojen taustojen kanssa Kultahattu aikajanalla.

Georgen toimet romaanissa

Tapaamme Georgein ensimmäisen kerran luvussa 2, kun Tom putoaa autotallinsa luo. Tomilla on jonkinlainen autoon liittyvä liiketoiminta Georgen kanssa, mutta ei ole täysin selvää, mitä tämä kauppa on. Mitään sitä ei ole täsmennetty, mutta tässä mielestäni tapahtuu: George yrittää ostaa Tomin auton myydäksesi sen, ja Tom merkitsee Georgeia pitkin teeskentelemällä harkitsevansa George's lowball -tarjousta, koska Tom on todella perustamassa yhteyshenkilö Myrtle.

George nähdään vasta luvussa 7, jolloin Tom pysähtyy Gatsbyn keltaisen auton autotallin luona saadakseen bensiiniä matkalla Manhattanille. George kertoo Tomille, että hän tarvitsee rahaa, koska hän haluaa muuttaa vaimonsa kanssa länteen. Siihen mennessä hän on alkanut epäillä vaimonsa suhdetta. George on lukinnut Myrtlen yläkertaan ja aikoo pitää hänet siellä, kunnes heillä on rahaa liikkua (7.311).

Myöhemmin samana päivänä George ja Myrtle taistelevat. Emme saa tietoja taistelusta lukuun ottamatta katkelmaa, jonka läheisen kahvilan omistaja Michaelis kuulee, kun hän juoksee ulos talosta: 'Heitä minut alas ja lyö minut, sinä likainen pikku pelkuri!' (7.314). Sillä hetkellä Daisy ja Gatsby nopeuttavat keltaista autoa. Olettaen, että Tom ajaa, Myrtle ryntää tielle 'kättäen heiluttaen ja huutamalla' (3.15). Daisy ajaa hänet yli pysähtymättä, jolloin Myrtle on kuollut.

Luvussa 8 George, menemään vaimonsa väkivaltaisesta kuolemasta, menettää minkä tahansa uskonsa Jumalaan sen jälkeen ja päättää löytää keltaisen auton omistajan. Poliisi olettaa, että hän menee autotalliin autotalliin kysyen keltaisesta autosta, kunnes hän löytää Jay Gatsbyn nimen ja osoitteen (8.107). Näiden tietojen avulla George kävelee lopputien Gatsbyn kartanoon (8.107). Hän ampuu Gatsbyn, joka ui uima-altaassaan ensimmäistä kertaa koko kauden. Sitten hän ampuu itsensä, ja 'holokausti oli täydellinen' (8.113).

Luvussa 9 ratkaistaan ​​mysteeri siitä, kuinka George löysi Gatsbyn. Tom myöntää, että George tuli ensin Tomin taloon sinä iltana. Siellä Tom kertoi hänelle, että keltainen auto oli Gatsbyn auto, ja vihjaili, että Gatsby tappoi Myrtlen ja nukkui hänen kanssaan (9.143).

body_gun.jpg George Wilson todistaa vanhan toimintaelokuvan sanan: älä koskaan ota silmiäsi pois aseella olevasta kaverista.

George Wilson Lainaukset

Yleensä hän oli yksi näistä kuluneista miehistä: kun hän ei ollut töissä, hän istui oven tuolilla ja tuijotti ihmisiä ja autoja, jotka kulkivat tien varrella. Kun joku puhui hänelle, hän aina nauroi miellyttävällä, värittömällä tavalla. Hän oli vaimonsa mies eikä oma. (7.312)

Ensimmäisen esittelyn jälkeen George, Nick korostaa Georgen sävyisyyttä ja kunnioitusta vaimoaan kohtaan ja kommentoi hyvin suoraviivaisesti, ettei hän ole oma mies . Vaikka tämä kommentti paljastaa hiukan Nickin naisvihamielisyyttä - hänen kommenttinsa näyttää siltä ajattelevan, että George on hänen 'vaimonsa mies' vastakohtana hänen omalleen, on hänen ensisijainen heikkoutensa lähde - se myös korostaa edelleen Georgein omistautumista Myrtleille.

Georgen ilmeinen heikkous voi tehdä hänestä epätodennäköisen valinnan Gatsbyn murhaajalle, ennen kuin otat huomioon kuinka paljon hänellä on ahdistusta ja vihaa Myrtleä kohtaan, joka huipentuu hänen kahteen lopulliseen väkivaltaiseen tekoonsa: Gatsbyn murhaan ja omaan itsemurhaan.

Hänen kuvauksensa jatkaa hänen maadoittamistaan ​​myös Tuhkan laaksossa. Toisin kuin kaikki muut päähenkilöt, jotka liikkuvat vapaasti Long Islandin ja Manhattanin välillä (tai Myrtlen tapauksessa Queensin ja Manhattanin välillä), George pysyy Queensissa myötävaikuttaen jumissa olevaan, passiiviseen kuvaansa. Tämä saa hänen viimeisen matkansa kävelyyn Long Islandille tuntemaan itsensä erityisen aavemaiseksi ja epätoivoiseksi.

Joku mies puhui hänelle matalalla äänellä ja yritti aika ajoin laittaa kätensä olalleen, mutta Wilson ei kuullut eikä nähnyt. Hänen silmänsä putosivat hitaasti heiluvasta valosta seinän vieressä olevaan kuormitettuun pöytään, ja sitten ääliö palasi takaisin valoon ja hän antoi lakkaamatta korkean kauhean puhelunsa.

'Voi, Ga-od! Voi, Ga-od! Voi, Ga-od! Voi, Ga-od! (7326-7)

Hänen vaimonsa kuolema tuhoaa George'n täysin siihen pisteeseen asti, että hän on lohduton ja tietämätön todellisuudesta. Vaikka kuulemme, että hän kohteli häntä suunnilleen juuri ennen tätä, lukitsi hänet ja vaati siirtämään hänet pois kaupungista, hänen menetyksensä tuhoaa hänet täysin. Tämä jyrkkä katkaisu hänen aikaisempaan passiiviseen persoonaansa ennustaa hänen kääntyvänsä väkivaltaan kirjan lopussa.

'Puhuin hänelle', hän mutisi pitkän hiljaisuuden jälkeen. 'Sanoin hänelle, että hän voi huijata minua, mutta hän ei voi huijata Jumalaa. Minä vein hänet ikkunaan - 'Hän nousi vaivalla ylös ja käveli takaikkunaan ja nojautui kasvojaan sitä vasten', ja sanoin: 'Jumala tietää mitä olet tehnyt, kaikki mitä olet tehnyt. . Saatat pettää minua, mutta et voi huijata Jumalaa! ' '

Hänen takanaan seisomassa Michaelis näki järkyttyneenä katsovansa lääkäri T.J. Eckleburgin silmiä, jotka olivat juuri nousseet liukenevasta yöstä vaaleaksi ja valtaviksi.

'Jumala näkee kaiken', toisti Wilson.

'Se on mainos', Michaelis vakuutti hänelle. Jotain sai hänet kääntymään pois ikkunasta ja katsomaan takaisin huoneeseen. Mutta Wilson seisoi siellä pitkään, kasvonsa lähellä ikkunaruutua, nyökkäsi hämärään. (8.102-105)

George etsii mukavuutta, pelastusta ja järjestystä siellä, missä ei ole muuta kuin mainos. Tämä puhuu New Yorkin, itärannikon ja jopa Amerikan moraalisesta rappeutumisesta 1920-luvulla. Se puhuu myös siitä, kuinka yksin ja voimaton George on, ja kuinka väkivallasta tulee hänen ainoa keino kostaa.

Tällä hetkellä lukija joutuu miettimään, onko hahmoilla mitään moraalia, jota noudatetaan, vai onko maailma todella julma ja täysin ilman oikeutta - ja ilman Jumalaa, paitsi tohtori T.J. Eckleburg.

Yleiset esseiden aiheet / keskustelualueet

Ensinnäkin meillä on vähän neuvoja kirjoittaa köyhästä herra Wilsonista.

Koska Georgeilla on hyvin vähän sivuaikaa muihin päähenkilöihin verrattuna, sinun on todennäköisesti kirjoitettava hänestä suhteessa Tom Buchananiin tai esseessä, jossa verrataan pyrkimyksiä (George, Myrtle, Gatsby) vanhaan rahaan (Tom ja Daisy, ja jopa Nick ja Jordan). Sinun ei tarvitse todennäköisesti kirjoittaa yksin Georgeista. Tutustu kuinka kirjoittaa loistava vertailu- ja kontrasti-essee näistä tai muista hahmoista lukemalla artikkeli!

Georgen tärkeimmät kohtaukset ovat luvuissa 7 ja 8, Myrtle murhan ja sen jälkimainingeissa, joten lue ja merkitse nämä luvut huolellisesti, jos kirjoitat Georgeista.

Katso tarkasti hänen vuorovaikutustaan ​​Tomin ja Myrtlen kanssa ja ota huomioon myös, kuinka George on vuorovaikutuksessa yhden romaanin tunnetuimmista symboleista: lääkäri T.J. Eckleburg (hän ​​näkee ne Jumalan silminä, kun taas Michaelis yrittää muistuttaa häntä, että se on vain mainos). Tuo kohtaus voisi sopia hyvin esseein Jumalasta ja / tai moraalista romaanissa, koska George näyttää olevan ainoa, joka etsii jonkinlaista Jumalaa tai korkeampaa voimaa.

Miksi kirjan hahmot, jotka pyrkivät parantamaan sosiaalista asemaansa (Gatsby, Myrtle, George), häviävät, kun taas vanhat rahat (Tom, Daisy ja Jordan) kävelevät pois suhteellisen vahingoittumattomina?

Gatsbyn, Myrtlen ja Georgein kohtalot palaavat takaisin aiheeseen American Dreamin rikki lupauksesta sekä kritiikistä luokkajärjestelmästä 1920-luvun Amerikassa. Kuinka niin?

Tom ja Daisy piiloutuvat rahansa taakse, kun Gatsby, Myrtle ja George lopulta kuolleet. Erityisesti Daisy ajaa Myrtleä, George tappaa Gatsbyn (jota Tom manipuloi), ja sitten George tappaa itsensä. Niin huolimatta sekä Tomin että Daisyn suorasta osallisuudesta molemmissa murhissa, kumpikaan niistä ei kärsi seurauksista huonosta käytöksestään.

Tämä on jyrkkä syytös luokkajärjestelmästä 1920-luvun Amerikassa, koska rikkaat kirjaimellisesti pelaa erilaisia ​​sääntöjä kuin köyhät (tai nousevat ja tulevat). George, Myrtle ja Gatsby kohtalot hajottavat myös illuusioita sosiaalisen kiipeämisen mahdollisuudesta tässä maailmassa tai jopa itse American Dreamin lupauksessa. Olitpa onnistunut keräämään omaisuuden kuten Gatsby, tai vain haluamaan parempaa elämää kuin George, olet edelleen voimaton Yhdysvaltain vanhan rahan, etuoikeuden ja klassismin edessä.

Tätä voimakasta pessimismiä tukee Nickin paluu keskilänteen romaanin lopussa ja loppujen synkkä tunnelma.

Miksi George ei huomaa Myrtle ja Tom suhdetta?

Saatat ihmetellä, 'kuinka ihminen ei huomaa, että vaimo huijaa häntä'? Loppujen lopuksi tiedämme, että Tom ei yritä suuresti piilottaa Myrtleä ystäviensä luota, käydä suosittuissa ravintoloissa hänen kanssaan ja jopa vetää Nickiä mukanaan huoneistoon, jonka hän vuokrasi hänelle New Yorkista. Lisäksi Tom tulee käymään autotallissa ja hän ja Myrtle tuskin piilottavat suhdettaan.

Joten saattaa tuntua oudolta, että Georgeilla ei todellakaan ole aavistustakaan. Kuitenkin, kun harkitset sitä Georgeilla ei ole pääsyä Tomin sosiaalisiin piireihin , ja että hän lähtee harvoin autotallistaan, Georgeilla ei ole mitään tapaa tietää, mitä hänen vaimonsa tekee New Yorkissa ja kenen hän näkee (muista, että tämä on aikakausi kauan ennen matkapuhelimia ja Facebookia!).

Lisäksi, George on myös erittäin investoinut liiketoimintaan Tomin kanssa , joten se on kannustin alitajuisesti unohtaa mitä tahansa.

Georgein huomaamaton suhde niin kauan puhuu Georgen täydellisestä eristyksestä vanhan rahan maailmasta ja laajemmin, valtava luokka jakautuu Amerikassa 1920-luvulla. Tomin ja Daisyn maailma on niin erillinen Georgen maailmasta, että he voivat elää koko elämän, josta hän ei ole täysin tietoinen. Tämä karkea erottaminen käy selvästi ilmi Georgein oudosta, surullisesta kävelystä Long Islandille, missä hän tappaa Gatsbyn ja päättää elämänsä. Georgeille yhteiskunnan luokkaviivoja oli mahdotonta ylittää turvallisesti.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Art Center College of Designin pääsyvaatimukset

Oxfordin valmistelukorkeakoulu 2016-17 rankingit | (Borrego Springs,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oxford Preparatory Academy -tapahtumasta Borrego Springsissä, Kaliforniassa.

Pittsburghin yliopisto Greensburgin pääsyvaatimuksissa

Angelo State Universityn pääsyvaatimukset

Ohion kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Folsomin lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Folsom High Schoolista Folsomissa, Kaliforniassa.

Kuinka voittaa latinalaisamerikkalainen apurahapalkinto

Haetko stipendiä latinalaisamerikkalaisesta stipendirahastosta? Tässä on täydellinen opas, mukaan lukien hakeminen, määräajat ja strategiat voittaaksesi.

FAFSA -sovellus: Ultimate 2016 -opas maksullisiin apurahoihin

FAFSAn hakeminen voi olla monimutkaista. Täällä annamme sinulle yksinkertaisen oppaan siitä, miten voit hakea FAFSAa ja saada taloudellista tukea.

Keystone Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n ottaminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Oletko 7. luokkalainen ja suunnittelet SAT: n ottamista? Mitkä ovat hyvät ja huonot puolet SAT: n ottamisesta näin aikaisin? Selvitä tärkeimmät syyt.

Arkansasin baptistikoulun pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Alta Loman lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Alta Loman lukiosta Alta Lomassa, Kaliforniassa.

Mikä on Tukholman oireyhtymä? Se on tosi?

Onko Tukholman oireyhtymä todellinen häiriö? Selitämme, mikä tämä väärinymmärretty ilmiö todella on, ja hahmotamme Tukholman oireyhtymän merkittävimmät oireet ja esimerkit.

870 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Keene State College SAT -tulokset ja GPA

Miamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Illinoisin teknillisen instituutin pääsyvaatimukset

Mikä on horoskooppi? 12 eläinradan symbolia

Kiinnostaako horoskooppimerkkejä? Katso oppaamme kaikista 12 astrologisesta symbolista.

Mikä on Clonidine HCL 0,1 Mg? Annostus, vaikutukset ja turvallisuus

Onko sinulla kysyttävää Clonidine 0,1 mg tablettien ottamisesta? Opi Clonidine HCL: n tarkoitus ja sivuvaikutukset sekä turvallinen ottaminen.

Kuinka vaikea SAT-espanjankielinen testi on?

Kuinka vaikea SAT-aihekoe on espanjaksi? Mitä sinun täytyy pisteet hyvin? Lue lisää asiantuntijaoppaastamme.

970 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Citadelin pääsyvaatimukset

Kuinka kauan kestää saada SAT -tulokset takaisin?

Milloin SAT -tulokset tulevat ulos SAT -ottelun jälkeen? Kuinka monta viikkoa saat SAT -pisteet takaisin College Boardilta? Ota selvää, kun löydät pisteesi täältä.

Mitä sinun on tiedettävä Columbuksen jatkokoulusta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Columbus Continuation School -koulusta Downey, CA.

Kemiallisten yhtälöiden tasapainottaminen: 3 yksinkertaista vaihetta

Etkö ole varma, kuinka tasapainottaa kemialliset yhtälöt? Täydellinen opas opastaa sinut prosessin läpi ja tarjoaa ideoita kemiallisten yhtälöiden käytännön tasapainottamiseksi.