Paras verenpainetaulukko: Ymmärrä lukemasi

Onko sinulla verenpainelukema ja olet epävarma siitä, mitä se tarkoittaa? Onko sinulla todellakin korkea verenpaine? Mihin verenpainealueisiin kuulut?

ei boston college superscore toimii

Tämän artikkelin verenpainekaavio ja siihen liittyvät ohjeet auttavat sinua määrittämään mitä olet lukenut tarkoittaa ja pitäisikö sinun toimia välttää terveysongelmia tulevaisuudessa. Kerromme sinulle, mitkä ovat tärkeimmät verenpaine-alueet ja kuinka alentaa korkeaa verenpainettasi.Ominaisuuden kuva: Verenpainemittari , käytetään CC 2.0: ssa

Ensinnäkin kattaa perusasiat ennen verenpainekaavion näyttämistä. Tämä auttaa sinua ymmärtämään, kuinka saat kaiken irti lukemisesta.

Mikä on verenpaine ja miksi se on tärkeää?

Verenpaine vastaa veresi voima verisuoniasi vastaan ​​sydämen sykkeen eri vaiheissa. Se koostuu kahdesta luvusta suhteessa. Ylä numeroa kutsutaan systolinen paine , ja alinta numeroa kutsutaan diastolinen paine. Esimerkiksi kuulet usein siitä, että 120/80 on hyvä verenpaine - 120 on systolinen paine ja 80 on diastolinen.

systolinen paine on mittaus veren paine valtimoissa, kun sydänlihas supistuu.

diastolinen paine on mittaus veren paine valtimoissa sydämenlyöntien välillä (kun sydämesi lepää ja täyttyy verellä). Molemmat paineet mitataan millimetreinä elohopeaa (mm Hg).

Lääkärit kiinnittävät yleensä enemmän huomiota systoliseen paineeseen koska korkea systolinen paine on kasvava sydän- ja verisuonitautien riskitekijä ikääntyessäsi.

Korkeaan verenpaineeseen viitataan usein 'hypertensioon' ja matalaan verenpaineeseen 'hypotensioon'. On tärkeää seurata verenpainetta, koska jos se on normaalia korkeampi, voi tarkoittaa, että valtimoosi on tullut liian kapeita ja jäykkiä veren virtaamisen helpottamiseksi. Sydämesi on pakko työskennellä paljon kovemmin kuin sen pitäisi olla työntäessään verta ympäriinsä. Tämä asettaa sinulle suuremman valtimovaurion, sydän- ja verisuonitautien, munuaissairauksien, sydänkohtausten ja aivohalvausten riskin.

Tässä vaurioituneen valtimon poikkileikkauksessa voidaan nähdä, että veren virtaamiseen on vain kapea aukko, mikä aiheuttaa enemmän stressiä sydämeen:

Ajallisen valtimon aneurysma, käytetty CC 2.0: n alla

Jos huomaat, että sinulla on korkea verenpaine, sen laskeminen on sinulle valtava terveysbonus. Ajallisen valtimon aneurysma , käytetään alla CC 2.0

miten löydän pisteesi

Kuinka verenpaine mitataan?

Verenpaine mitataan puhallettavaa mansettia käyttäen (sen virallinen nimi on `` verenpainemittari '', jos pidät kauhistuttavista sanoista).Mansetti on kiedottu olkavarren ympärille ja täytetty, kunnes se katkaisee verenkierron muuhun käsivarteen.Stetoskooppi asetetaan käsivarteen suoraan mansetin alle, kun mansetti tyhjennetään hitaasti pienen venttiilin läpi.

Kun lääkäri kuulee veren alkavan kiirehtiä takaisin käsivarteen, hän kirjaa venttiilissä ilmoitetun elohopeapitoisuuden systolinen paine. Lääkäri jatkaa ilman poistamista mansettista, ja kun hätäääni himmenee, venttiilin alin numero kirjataan diastolinen paine.

Nykyään, monilla lääkäreillä on koneita, jotka mittaavat verenpainetta automaattisesti, joten he saattavat vain kietoa mansetin kätesi ympärille ja painaa painiketta. Voit jopa osta oma verenpainemittari kotikäyttöön.

Löydät myös verenpainekoneita joistakin apteekeista ja muista terveyskeskeisistä vähittäiskaupoista, joiden avulla voit tarkistaa lukemasi ilmaiseksi asettamatta jalkaa lääkärin vastaanotolle. Sinun tarvitsee vain työntää kätesi mansettiin ja painaa painiketta:

CC 2.0: ssa käytetyt huolet Huolet , käytetään alla CC 2.0

Lopuksi tarkastellaan todellista verenpainekaaviota.

Verenpaineen taulukko

Verenpaineesi sijoittaa sinut johonkin kuudesta yleisestä verenpaineluokasta, aina matalasta verenpaineesta normaaliin verenpaineeseen ja useisiin korkeaan verenpaineeseen. Selitämme kukin alla.

Jos sinulla on verenpaineen mittaus, katso, mihin numerot leikkaavat tässä verenpainekaaviossa, nähdäksesi, mihin luokkaan kuulut: body_bpchart

suuren gatsbyn teema

Esimerkiksi 115/75 vie sinut normaalin verenpaineen alueelle. 160/100 asettaa sinut korkean verenpaineen vaiheen 1 ja korkean verenpaineen vaiheen 2 väliin.

Mitä verenpaineesi tarkoittaa?

Kun olet kuullut verenpainekaaviota ja selvittänyt, mihin luokkaan kuulut, seuraava askel on päättää, pitäisikö sinun ryhtyä toimiin haitallisten terveysvaikutusten välttämiseksi. Tässä on joitain neuvoja siitä, mitä tehdä verenpaineesi perusteella.

Hypertensiivinen kriisi (vaikea korkea verenpaine)

Ihmiset, joilla on niin korkea verenpaineen lukema, tarvitsevat usein välitöntä ensiapua.Systolinen verenpaine, joka on yli 180 mm Hg, tai diastolinen verenpaine, joka on yli 110 mm Hg, tarkoittaa hypertensiivinen kriisi .Tässä tilanteessa, on olemassa huomattava riski hengenvaarallisista ongelmista mukaan lukien sydänkohtaus, aivohalvaus, munuaisten toiminnan heikkeneminen ja nesteen varmuuskopio keuhkoissasi (keuhkopöhö). Sinun pitäisi olla sairaalassa tai ainakin matkalla sinne jos verenpaineesi saavuttaa tämän tason.

Korkean verenpaineen vaihe 2

Tällöin korkea verenpaine alkaa tulla erittäin vaaralliseksi. Terveellisempien elämäntapavalintojen lisäksi sinun on harkittava lääkkeiden käyttöä tilasi parantamiseksi lyhyellä aikavälillä. JAVen, jos et tuntea epäterveelliset, korkean verenpaineen lukemat ovat merkki ongelmista.Korkealla verenpaineella ei aina ole ilmeisiä oireita.Tämän artikkelin viimeisessä osassa on muutamia vinkkejä, jotka kuvaavat elämäntapamuutoksia, jotka voivat auttaa sinua alentamaan verenpainettasi.

Korkean verenpaineen vaihe 1

Jos olet tällä alueella, on hyvä aika aloittaa elämäntapamuutosten välttäminen terveysongelmien varalta tiellä. Paranna liikuntaa ja ruokailutottumuksia saadaksesi itsesi takaisin terveelliselle alueelle (vinkit tästä on lueteltu seuraavassa osassa).Jos verenpaineesi ei laske muutaman ensimmäisen kuukauden kuluessa näiden elämäntapamuutosten tekemisestä, keskustele lääkärisi kanssa täydentämästä ponnistelujasi korkean verenpaineen lääkkeillä.

Esihypertensio

Tämä alue on aivan normaalin ja korkean verenpaineen rajalla. Se tarkoittaa et ole vielä vaarassa, mutta saatat olla suuntaan tällä tavalla, jos et tee joitain muutoksia. Tämä on paras aika saada tietoinen mahdollisista korkean verenpaineen ongelmista, koska olet kiinni trendissä ennen kuin se voi aiheuttaa paljon vahinkoa. Sinun pitäisi pystyä kääntämään asiat ympäri tekemällä liikuntaa useammin ja muuttamalla vähitellen ruokavaliota.

Normaali verenpaine

Jos olet normaalialueella, se on hienoa! Y valtimomme ovat terveitä, ja sydämesi ei vie enemmän työtä kuin se pystyy käsittelemään. Jos olet vakava urheilija, olet todennäköisesti normaalin verenpainealueen alapäässä, koska harjoittelet sydäntäsi niin usein. Myös, joillakin ihmisillä on yksinkertaisesti geneettinen taipumus verenpaineeseen matalalla normaalialueella. Jos et ole huomannut itsesi pyörryttävän tai huimausta, sinulla ei ole syytä olla huolissasi.

Alhainen verenpaine

Kuten olen sanonut, joillakin ihmisillä on luonnollisesti matala verenpaine, joten tämä ei välttämättä ole huolestuttava, jos lukemasi ovat olleet jatkuvasti matalia koko elämäsi ajan. Niiden tulisi kuitenkin olla systolisen paineen 80-90 ja diastolisen paineen välillä 50-60. Matala verenpaine on se, että se voi pudota pisteeseen, jossa huimaat ja jopa pyörryt. Tietyt lääkkeet aiheuttavat joskus matalaa verenpainetta ihmisillä, joilla on yleensä normaali lukema. Jos olet ottanut uutta lääkettä ja olet huomannut alhaiseen verenpaineeseen liittyviä negatiivisia oireita, ilmaise huolesi lääkärillesi varmistaaksesi, että tilanne ei pahenee tai häiritse päivittäistä toimintaa.

body_meds

Lääkkeillä voi olla merkitystä verenpaineen alentamisessa, joko hyvässä tai pahimmassa tilanteessa, riippuen edellisestä tilastasi. Lääkitys , käytetään alla CC 2.0

yhteensopivimmat merkit kauriin kanssa

Verenpaineen lukemien luotettavuus

Jos lukemasi sijoittaa sinut odottamattomaan ryhmään, huomaa se verenpaineen mittauksiin voivat vaikuttaa väliaikaiset tekijät. Nämä sisältävät:

  • Viimeaikainen liikunta (tämä laskee BP: täsi hieman)
  • Kahvin juominen (kofeiini voi aiheuttaa tilapäisen piikin BP: ssä)
  • Tupakointi (samat vaikutukset kuin kofeiini)
  • Kohonnut emotionaalinen tila (jos olet erityisen stressaantunut, hormonien aalto voi aiheuttaa BP: n tilapäisen lisääntymisen)
  • Päivän aika (BP on tyypillisesti matalampi aamulla kuin yöllä)

Koska mukana on niin monia muuttujia, sinun on laskettava verenpaineesi lääkäriltä useita kertoja, ennen kuin sinulle virallisesti diagnosoidaan korkea verenpaine. Tämä verenpainekaavio ei korvaa lääkärin käyntiä.

Vinkkejä verenpaineen alentamiseen

Jos yllä olevasta kaaviosta löydät korkean verenpaineen, voit tehdä muutaman toimenpiteen, jotta se palautuu normaaliksi. Ihmisille, joilla on erityisen korkea verenpaine (korkea vaihe 1 tai vaihe 2), nämä vinkit tulisi todennäköisesti yhdistää lääkkeisiin.

Vinkki 1: Kohtuullinen suolanotto

Löydät ristiriitaisia ​​tietoja suolan saannin ja verenpaineen välisestä suhteesta. Siitä vallitsee yksimielisyys liiallinen suolan saanti voi aiheuttaa verenpaineen nousua. Viimeaikaiset tutkimukset antavat kuitenkin syytä uskoa sitä erittäin alhainen suolan saanti voi myös johtaa vakaviin terveysongelmiin. Tarkista syömiesi elintarvikkeiden etiketeistä, kuinka paljon suolaa ne sisältävät, jotta voit sovittaa ne päiväannokseesi. Todisteet viittaavat siihen että suolan saanti 3-5 grammaa päivässä on ihanteellinen määrä useimmille ihmisille.

Vinkki 2: Vältä liiallista alkoholinkäyttöä

Runsas juominen voi olla avustaja korkean verenpaineen ongelmissa. Jos olet säännöllinen juominen ja sinulla on korkea verenpaine, yritä vähentää tapasi. Alkoholinkulutuksen vähentäminen voi myös vaikuttaa laihtumiseen, mikä voi myös auttaa alentamaan verenpainettasi, jos olet ylipainoinen.

Vinkki 3: Harjoittele säännöllisesti

yleinen suositus liikunta on 30 minuuttia kohtuullisella intensiteetillä viisi päivää viikossa. Se voi tuntua ylivoimaiselta, jos et ole tehnyt mitään liikuntaa tähän asti, joten älä pakota itseäsi noudattamaan näitä ohjeita heti. Voit aloittaa harjoittelemalla kohtuullisella voimakkuudella kaksi päivää viikossa ja valitsemalla kävelemisen ajon sijasta aina, kun sinulla on tämä vaihtoehto.

Vinkki 4: Valitse kokonaiset elintarvikkeet

Terveellisen painon ylläpitäminen voi tehdä ihmeitä verenpaineellesi, ja tärkein osa laihtumista on ruokavalio. Paras tapa laihtua ja pitää se poissa on asteittainen muutos elämäntyyliisi.

Yrittää Valitse kokonaiset elintarvikkeet, jotka ovat hyviä proteiinilähteitä, kuituja, tyydyttymättömiä rasvoja ja hiilihydraatteja, joilla on matala glykeeminen indeksi. Näitä ovat useimmat hedelmät ja vihannekset sekä elintarvikkeet, kuten kala, pähkinät ja palkokasvit.

Vältä elintarvikkeita, joissa on paljon tyydyttynyttä rasvaa ja epäterveellisiä hiilihydraatteja, joilla on korkea glykeeminen indeksi ja jotka jättävät sinut tyytymättömäksi. Sinulla on nälkä harvemmin, sinulla on enemmän energiaa kokonaisuudessaan ja todennäköisesti laihtua, jos kiinnität huomiota kalorien saantiin.

Avokadot muiden hedelmien ja vihannesten kanssa, joita käytetään CC 2.0: ssa

Nämä kaverit ovat ystäväsi! Avokadot muiden hedelmien ja vihannesten kanssa , käytetään alla CC 2.0

Verenpaineen ymmärtäminen

Verenpaineen ylläpitäminen terveellisellä alueella on kriittistä, jos haluat välttää terveysongelmia ikääntyessäsi. Korkea verenpaine voi vahingoittaa verenkiertojärjestelmää ja johtaa heikentäviin olosuhteisiin, kuten sydänkohtauksiin ja aivohalvauksiin.

coloradon osavaltion yliopiston gpa -vaatimukset

Hyvä uutinen on, että varhaisella puuttumisella elämäntapamuutosten ja lääkityksen muodossa voit kääntää nämä vaaralliset suuntaukset ja elää pitkää, terveellistä elämää!

Kun työskentelet verenpaineen suhteen, jatka sen mittaamista ja vertaa sitä yllä olevaan verenpainetaulukkoon.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.