Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

feature_apworldhistorynotes.jpg

AP World History on kiehtova tutkimus ihmiskunnan sivilisaation kehityksestä 1200 -luvulta nykypäivään. Koska se kattaa lähes 1000 vuotta ja kattaa valtavat muutokset vallassa, kulttuurissa ja tekniikassa ympäri maailmaa, se saattaa tuntua ylivoimaiselta määrältä muistettavaa tietoa yhdestä testistä.

Tämä artikkeli auttaa sinua järjestämään opiskelusi linkkien tarjoaminen online -AP World History -muistiinpanoihin ja neuvoja näiden muistiinpanojen käyttämiseen rakentaa ja toteuttaa onnistunut opintosuunnitelma.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Kuinka käyttää näitä AP -maailmanhistorian muistiinpanoja

Tämän artikkelin muistiinpanot auttavat sinua tarkistamaan kaikki tiedot, jotka sinun on tiedettävä AP World History -kokeessa. Jos sinulta puuttuu muistiinpanoja luokasta tai haluat vain organisoidumman opetussuunnitelman, voit käyttää tätä opasta viitteenä.

Tutki AP World History -lukukauden ensimmäisen lukukauden aikana luokkasi jo käsiteltyjen muistiinpanojen sisältöä. Suosittelen, että suoritat kokonaisvaltaisen tarkastelun kaikesta tähän mennessä oppimasta noin kerran kuukaudessa jotta et unohda tietoja kurssin alusta.

Toisella lukukaudella, kun olet suorittanut suurimman osan kurssista, käytä näitä muistiinpanoja käytännön testien yhteydessä. (Realistisesti ajoitettu) harjoitustestien tekeminen auttaa varmistamaan, että olet imeytynyt tietoon.

Arvioi virheesi jokaisen testin jälkeen ja merkitse muistiin, missä olet lyhyt. Sitten, keskity opiskelemaan muistiinpanoihin, jotka ovat tärkeimpiä heikoille sisältöalueillesi . Kun tunnet olosi varmemmaksi, ota ja pistä toinen harjoitustesti nähdäksesi, oletko parantunut. Voit toistaa tämän prosessin, kunnes olet tyytyväinen pisteisiisi!

mikä on vaihtoehtoinen lukio

Taustaa: AP World History Themes and Units

Ennen kuin sukellamme AP World History -testin sisältöön, on tärkeää huomata, että koe on meneillään joitakin suuria muutoksia lukuvuodelle 2019-20 . Tästä lähtien testi keskittyy nykyaikaan (1200 CE tähän päivään) , kattaa paljon lyhyemmän ajan. Siten sen nimi on muutettu muotoon AP World History: Moderni (maailmanhistoria: Muinainen kurssi ja tentti ovat parhaillaan kehitteillä).

mikä on analyysiessee

Tämän suuren sisällönmuutoksen lisäksi kokeen muoto pysyy samana (vuodesta 2018).

Mitä sitten AP -maailmanhistoriassa testataan? Sekä kurssi että tentti on jaettu kuuteen aiheeseen ja yhdeksään yksikköön.

Tässä ovat maailmanhistorian tämänhetkiset teemat:

  • Teema 1: Ihmiset ja ympäristö
  • Teema 2: Kulttuurinen kehitys ja vuorovaikutus
  • Teema 3: Hallinto
  • Teema 4: Talousjärjestelmät
  • Teema 5: Sosiaalinen vuorovaikutus ja organisaatio
  • Teema 6: Teknologia ja innovaatiot

Ja tässä on yksiköt sekä kuinka paljon testistä ne muodostavat, prosentteina:

AP World History Unit Ajanjakso % tentistä
Yksikkö 1: Maailmanlaajuinen kuvakudos 1200-1450 8-10%
Yksikkö 2: Vaihtoverkot 8-10%
Yksikkö 3: Maalla sijaitsevat imperiumit 1450-1750 12-15%
Yksikkö 4: Transoceanic Interconnections 12-15%
Yksikkö 5: Vallankumoukset 1750-1900 12-15%
Yksikkö 6: Teollistumisen seuraukset 12-15%
Yksikkö 7: Globaali konflikti 1900-nykyhetki 8-10%
Yksikkö 8: Kylmä sota ja dekolonisaatio 8-10%
Yksikkö 9: Globalisaatio 8-10%

Lähde: AP World History Course and Exam Description, 2019-20


Sinun pitäisi tutkia kaikkea sisältöä näiden teemojen ja yksiköiden linssien kautta.
AP World History on lähinnä suurten suuntausten tunnistaminen, jotka tapahtuvat pitkiä aikoja. Seuraavassa osassa käyn läpi opetussuunnitelman eri ajanjaksot ja linkit online -muistiinpanoihin.

body_trendy.jpg Aivan kuten nämä herrat, AP World History on erittäin trendikäs. Lukuun ottamatta AP World History ei koskaan käyttäisi tuota huimaa huivia.

AP World History Notes

Seuraavat AP World History -muistiinpanot on järjestetty karkean ajanjakson mukaan. Suurin osa muistiinpanoista on peräisin CourseHuomautuksia , jossa on yksityiskohtaisia ​​pääpiirteitä, jotka kattavat jokaisen luvun oppikirjan neljännestä painoksesta Maailman sivilisaatiot: maailmanlaajuinen kokemus .

Olen myös lisännyt linkkejä muistiinpanoihin, jotka kattavat laajemmat temaattiset käsitteet , jonka olen merkinnyt 'yleismuistiinpanoiksi' kunkin osion alussa.

Valitettavasti nämä muistiinpanot noudattavat edelleen vanhaa kurssin opetussuunnitelmaa koska ne kattavat tuhansien vuosien ihmiskunnan historian eivätkä vain nykyajan. Älä siis odota, että uudet maailmanhistorian teemat ja yksiköt vastaavat suoraan CourseNotes -verkkosivuston sisältöä.

Yksi näiden muistiinpanojen suurimmista ongelmista on se avainkäsitteiden valitseminen voi olla vaikeaa . Ääriviivojen lopussa ei ole lihavoituja termejä tai yhteenvetoja. Jos tarvitset kiinnostavampaa muotoa kiinnittääksesi huomiosi, suosittelen sen sijaan ostamaan World History -kirjan tai tulostamaan muistiinpanot, jotta voit korostaa tärkeitä kohtia.

Taustatiedot: 600 CE - 1450

Vaikka uusi AP World History: Modern -tentti kattaa teknisesti vain 1200 vuotta sitten, se on hyvä idea anna itsellesi perustiedot siitä, mitä tapahtui ympäri maailmaa muutama sata vuotta ennen sitä. Kun pääset muistiinpanoihin, jotka alkavat noin 1200 CE, kiinnitä enemmän huomiota, koska tämä sisältö näkyy todennäköisesti kokeessa.

Varhainen nykyaika: 1450-1750

Moderni aikakausi: 1750-1914

1914 nykypäivään

Voit myös tarkistaa nämä hyödylliset mini-ääriviivat jokaisella maailman alueella CourseNotesista . Ne antavat sinulle kunkin alueen aseman eri historian ajanjaksoilla politiikan, talouden, yhteiskuntaluokan/sukupuolen, tieteellisen kehityksen, taiteen ja kulttuurin, valtakunnan ja uskonnon aloilla.

body_earthisbeautiful.jpg Ah, maa on niin kaunis ja historiallinen paikka!

esimerkkejä yhdyskuntapalveluista

AP World History Exam: 4 olennaista opintovinkkiä

Seuraavassa on muutamia opintovinkkejä, joiden avulla voit valmistautua strategisesti AP World History -kokeeseen. Näiden neuvojen lisäksi voit lukea tämän artikkelin, jossa on pidempi luettelo tämän luokan parhaista opintovihjeistä.

#1: Me kaikki huudamme historiallisia teemoja

Olen varma, että olet huutanut iloisesti koko tämän artikkelin lukemisen ajan, koska teemat ovat niin jännittäviä. Vakavasti ottaen he ovat kuitenkin erittäin tärkeitä, jotta he voivat hyvin loppukokeessa. Tietämyksestä historian eri imperiumien ja alueiden erityisistä tosiasioista on vähän hyötyä kokeessa, jos et voi kutoa näitä tietoja yhteen suuremman kerronnan luomiseksi.

Kun katsot muistiinpanoja, mieti tarkkaan, miten kaikki liittyy takaisin kuuteen pääteemaan .

Jos esimerkiksi luet kaukoliikenneverkkojen laajentumisesta varhaismodernilla, saatat alkaa miettiä, miten nämä uudet pörssit vaikuttivat luontoon (teema 1). Jos pääset tähän ajattelutapaan aikaisin, sinulla on helpompi kirjoittaa laadukkaita esseitä loppukokeesta.

#2: Harjoittele esseiden hahmottamista (erityisesti DBQ)

On tärkeää kirjoittaa hyvin järjestettyjä, johdonmukaisia ​​esseitä maailmanhistoriatestistä , mutta tilastot osoittavat, että valtaosa opiskelijoista kamppailee tämän kokeen puolen kanssa.

Vuonna 2019 keskimääräinen DBQ -pisteet olivat vain 2,28 / 7 pistettä - voi. Tämä tarkoittaa sitä, että useimmilla opiskelijoilla oli vaikeuksia sisällyttää nämä asiakirjat argumentteihinsa loogisella tavalla.

Takaan, että voit ansaita paljon enemmän kuin 2 pistettä DBQ: sta ja muista esseekysymyksistä jos harjoittelet jatkuvasti ääriviivojen kirjoittamista jotka noudattavat ohjeita ja keskittyvät pääaiheeseen. Yritä tulla ammattilaiseksi ideoidesi suunnittelussa siihen mennessä, kun tentti kiertää.

#3: Tunne kronologiasi

Sinun ei tarvitse muistaa paljon tarkkoja päivämääriä, mutta sinä tehdä täytyy olla tietoinen perusjärjestyksestä, jossa tärkeimmät tapahtumat tapahtuivat kullakin maailman alueella . Jos joku kertoo sinulle imperiumin tai dynastian nimen, sinun pitäisi tietää, millä vuosisatoilla se oli aktiivinen ja mikä aiheutti sen nousun ja laskun.

Kiinnitä huomiota yleiseen kehitykseen, joka tapahtui maailmanhistoriassa kunkin kurssin määrittämän ajanjakson aikana. Millaisia ​​yhteydenottoja eri alueiden välillä syntyi? Mihin kauppaverkot perustettiin? Mitkä olivat hallitsevat voimat?

Monivalintakysymyksissä ja esseekysymyksissä pyydetään sinua keskittymään tiettyihin ajanjaksoihin ja alueisiin, joten sinun pitäisi tietää, mikä oli tapahtumahetkellä.

#4: Älä hikoile pieniä juttuja

Sen ei on välttämätöntä tietää jokaisen alueen nimet yksittäisessä valtakunnassa ja tarkat päivämäärät, jolloin ne valloitettiin. Sinulta ei odoteta valokuvamuistia. AP World History on lähinnä laajoja aiheita.

veden tiheys mg/ml

Sinun pitäisi silti sisällyttää esseeisi muutamia yksityiskohtia varmuuskopioidaksesi pääkohdat, mutta se ei ole läheskään yhtä tärkeää kuin osoittaa syvällinen ymmärrys ihmiskunnan historian edistymisestä laajemmassa mittakaavassa.

body_sweatthesmallstuff.jpg Älä anna itsesi päästä tähän pisteeseen. Mitä tulee pienten tavaroiden hikoiluun, tarkoitan. Voit tehdä kouristuksia opiskelun aikana, jos haluat. Ehkä voit luoda oman hittiharjoitusohjelman, joka auttaa ihmisiä harjoittelemaan ja opiskelemaan AP -testejä samanaikaisesti, ja olet niin rikas, että sinun ei tarvitse edes mennä yliopistoon. Ole hyvä.

Johtopäätös: Kuinka opiskella AP World History Notesin avulla

Hyvin järjestetty muistiinpanosarja voi auttaa perustamaan opiskelusi AP: n maailmanhistoriaan. Kun on niin paljon sisältöä peitossa, on parasta palaa valikoivasti kurssin eri osiin sen mukaan, mistä löydät suurimmat aukot tiedoissasi . Voit päättää, mitä sinun täytyy opiskella sen perusteella, mitkä sisältöalueet aiheuttavat sinulle eniten ongelmia käytännön testeissä.

Seuraavassa on muutamia vinkkejä, jotka on pidettävä mielessä tutkiessasi yllä olevia AP World History -tietoja:

  • Yhdistä tosiasiat takaisin teemoihin
  • Harjoittele esseen luonnosten kirjoittamista
  • Tunne tapahtumien perusjärjestys
  • Älä huolehdi liikaa pienistä yksityiskohdista

Jos kamppailet huolellisesti läpi virheesi ja harjoittelet säännöllisesti esseekirjoitustaitojasi, olet oikealla tiellä loistavan AP World History -tuloksen saavuttamiseksi!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Enneagrammi Tyyppi 6: Lojaalisti

Oletko tyypin 6 Enneagrammi? Opi kertomaan, mikä ura sopii sinulle ja millainen Enneagram 6s on romanttisissa suhteissa.

New England College SAT -pisteet ja GPA

Saint Josephin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

11 parasta arkkitehtuurikoulua alakoululaisille

Harkitsetko arkkitehtuuria? Opi Yhdysvaltojen parhaat arkkitehtuurikoulut auttamaan sinua päättämään, minne mennä perustutkintoon.

La Kanadan lukio | 2016-17 rankingit | (Kanada,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta La Kanadan lukiosta La Kanadassa, Kaliforniassa.

Sinun täytyy tarkistaa nämä 70 Amerikan liberaalimpaa korkeakoulua

Etsitkö liberaalia, vasemmistolaista ympäristöä yliopistolle? Olemme koonneet maan liberaalimmat korkeakoulut, jotta löydät poliittisen sopivuutesi.

Malone Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

1480 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

LMU SAT -tulokset ja GPA

Khan Academy SAT ei koskaan riitä - tässä miksi

Onko Khan Akatemian SAT-valmisteluohjelma tarpeeksi hyvä parantamaan SAT-pisteitäsi? Opi sen suurimmat puutteet ja miksi se ei koskaan ole tarpeeksi hyvä SAT-käytäntöön.

Kuinka päästä: Fordhamin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Mikä on ylioppilastutkinto? Miten se eroaa kandidaatista?

Mitä eroa on ylioppilastutkinnon ja kandidaatin tutkinnon välillä? Määritämme ylioppilastutkinnon ja autamme sinua päättämään, onko se oikea tavoite sinulle.

Indiana University - Purdue University Fort Wayne Pääsyvaatimukset

Crown College pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Point Loma Nazarene University SAT -tulokset ja GPA

URI SAT -pisteet ja GPA

9 inspiroivinta espanjalaista lainausta elämästä

Opi espanjaa? Tutustu luetteloon inspiroivista espanjalaisista lainauksista, joita voit harjoitella samalla kun saat viisautta elämästä.

Mikä oli vuoden 1763 julistus?

Missä oli vuoden 1763 julistuslinja? Opi kaikki tästä tärkeästä asetuksesta ja sodasta, jonka se auttoi käynnistämään.

Minnesotan yliopisto, Crookstonin pääsyvaatimukset

Huhtikuun ABC: Kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä APR tarkoittaa? Mitä se tarkoittaa? Selitämme, mikä on vuosikorko (sekä luottokorteille että lainoille) ja mitä se tarkoittaa sinulle.

Lukion englanninkurssit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä englannin kursseja käyt lukiossa? Pitäisikö sinun valita kirjallisuus vai kieli? Täältä voit oppia vaikuttamaan korkeakouluihin englanninkielellä.

Lopullinen opas ennen lakia: 13 vinkkiä valmistautumiseen lakikouluun

Harkitsetko lakikoulua? Selitämme, mikä on esioikeus, kuinka valita pääaine, parhaat oikeuskoulut ja vinkkejä asianajajaksi ryhtymiseen.