Paras analyysi: Raha ja materialismi Great Gatsbyssä

feature_treasure.jpg

Sisään Suuri Gatsby , raha on valtava motivaattori hahmojen suhteissa, motiiveissa ja tuloksissa. Useimmat hahmot paljastavat olevansa erittäin materialistisia, heidän motiivinsa ohjaavat rahan- ja tavaroiden halu: Daisy menee naimisiin ja pysyy Tomin kanssa elämäntavan vuoksi, jonka hän voi tarjota hänelle, Myrtlellä on suhde Tomiin etuoikeutetun maailman vuoksi hänen pääsynsä, ja Gatsby jopa himoitsee Daisya kuin hän olisi voitettava palkinto. Loppujen lopuksi hänen äänensä on 'täynnä rahaa - se oli ehtymätön viehätys, joka nousi ja putosi siihen, sen jingle, symbaalien laulu siitä. . . . Korkealla valkoisessa palatsissa kuninkaan tytär, kultainen tyttö. . . . '' (7.106).

Joten miten materialismi paljastaa itsensä teemana, miten se voi auttaa meitä analysoimaan hahmoja ja mitä yleisiä tehtäviä tämän teeman ympärillä on? Tarkastelemme kaikkea rahaa tässä oppaassa.Tiekartta

Raha ja materialismi juonessa
Keskeiset lainaukset rahasta/materialismista
Hahmojen analysointi rahan/materialismin kautta
Yhteiset tehtävät ja rahan/materialismin analyysi Gatsbyssä

Nopea huomautus lainauksistamme

Lainausmuotomme tässä oppaassa on (luku.kappale). Käytämme tätä järjestelmää, koska versioita on monia Gatsby , joten sivunumeroiden käyttäminen toimii vain oppilaille, joilla on kirjakappaleemme.

Löydät lainauksen, jonka lainaamme kirjasi luvun ja kappaleen kautta, voit joko vilkaista sitä (Kappale 1-50: luvun alku; 50-100: luvun keskikohta; 100 päälle: luvun loppu) tai käyttää hakua -toimintoa, jos käytät tekstin online- tai eReader -versiota.

1 tonni on kuinka monta kiloa

Raha ja materialismi Suuri Gatsby

Aloitussivuilla, Nick tunnustaa itsensä henkilöksi, jolla on ollut monia etuja elämässä —Rikas perhe ja Ivy League -koulutus mainitakseni vain kaksi. Huolimatta siitä, että he eivät ole niin varakas kuin Tom ja Daisy, hänen toinen serkkunsa, he näkevät hänet tarpeeksi vertaisena kutsuakseen hänet kotiinsa luvussa 1. Nickin yhteys Daisyyn tekee hänestä houkuttelevan Gatsbylle. Jos Nick olisi vain keskiluokan jokamies, tarina ei voisi tapahtua samalla tavalla.

Myös Tomin ja Daisyn liikkeet saavat rahoja. Romaanin alussa he siirtyvät muodikkaaseen East Eggiin, kun he ovat liikkuneet 'missä tahansa, missä ihmiset pelasivat poloa ja olivat rikkaita yhdessä', ja pystyvät hyvin nopeasti noutamaan ja poistumaan kirjan lopussa murhien jälkeen, kiitos rahansa suojaa (1.17). Daisy puolestaan ​​aloittaa suhteensa Gatsbyn kanssa vasta hyvin yksityiskohtaisen esityksen jälkeen hänen varallisuudestaan ​​(kartanokierroksen kautta). Hän jopa murtuu kyyneliin, kun Gatsby esittelee naurettavan kalliita värillisiä paitojaan ja itkee, ettei hän ole koskaan ennen nähnyt niin kauniita paitoja (5.118).

Gatsbyn tunnettuus johtuu ennen kaikkea hänen valtavasta rikkaudestaan , vaurautta, jonka hän on kerännyt voittaakseen Daisyn. Gatsby syntyi köyhille maanviljelijöiden vanhemmille Pohjois-Dakotassa, mutta 17-vuotiaana päätti rikastua ja löi varakkaan Dan Codyn eikä koskaan katsonut taaksepäin (6,5-15). Vaikka hän ei kyennyt perimään mitään osaa Codyn omaisuudesta, hän käytti varakkaan yhteiskunnan oppimiaan asioita hurmaamaan Daisyn ennen lähettämistä ensimmäiseen maailmansotaan. (Univormussa hänellä ei ollut aavistustakaan, että hän oli köyhä, varsinkin kun otetaan huomioon hänen kehittyneet käytöstavat.) Palattuaan kotiin ja huomattuaan, että Daisy oli naimisissa ja poissa, hän ryhtyi ansaitsemaan tarpeeksi rahaa Daisyn voittamiseksi ja kääntyi rikollisuuteen kumppanuuden avulla Meyer Wolfshiemin kanssa kerätäkseen vaurautta nopeasti (9.83-7).

Samaan aikaan Tomin rakastajatar Myrtle, automekaanikon vaimo, aloittaa ilmailun ja yrittää kulkea yhtä rikkaana hänen suhteensa Tomin kanssa, mutta hänen osallisuutensa Buchanansiin tappaa hänet. George Wilsonia sitä vastoin rajoittaa vaurauden puute. Hän kertoo Tom Buchananille, kun hän on saanut tietää Myrtlen suhteesta, että hän aikoo siirtää hänet länteen, mutta hän [tarvitsee] rahaa melko huonosti ”muuttaakseen (7.146). Traagisesti Daisy iskee ja tappaa Myrtlen sinä iltana. Jos George Wilsonilla olisi ollut keinot, hän todennäköisesti olisi jo lähtenyt New Yorkista Myrtlen kanssa ja pelastanut heidän molemmat henkensä.

Tuskin kukaan ilmestyy Gatsbyn hautajaisiin, koska heitä houkuttelivat vain hänen rikkautensa ja juhlat, ei mies itse. Tämä on kiteytetty puhelimeen, jonka Nick kuvailee miehelle, joka oli käynyt Gatsbyn juhlissa: 'Eräs herrasmies, jolle soitin, antoi ymmärtää, että hän oli saanut mitä ansaitsi. Se oli kuitenkin minun syytäni, sillä hän oli yksi niistä, jotka tapelivat katkerasti Gatsbylle Gatsbyn viinan rohkeutta, ja minun olisi pitänyt tietää paremmin kuin kutsua häntä ”(9.69).

Lyhyesti sanottuna raha sekä ajaa juonen että selittää monet hahmojen motiivit ja rajoitukset.

Keskeiset lainaukset rahasta

Käytä sitten kultahattua, jos se liikuttaa häntä;
Jos pystyt pomppimaan korkealle, pomppaile myös hänen puolestaan,
Kunnes hän itkee 'Rakastaja, kultahattuinen, korkean pomppiva rakastaja,
Minulla on oltava sinut! '

- THOMAS PARKE D'INVILLIERS

Romaanin epigrafia merkitsee rahan ja materialismin heti kirjan keskeiseksi aiheeksi - kuulijaa pyydetään käyttämään kultahattua keinona tehdä vaikutelma rakastajaansa. Toisin sanoen rikkaus esitetään rakkauden avaimena - niin tärkeä avain, että sana 'kulta' toistetaan kahdesti. Ei riitä, että joku 'pomppii korkealle', voittaa hänet viehätykselläsi. Tarvitset rikkautta, sitä enemmän, sitä parempi voittaaksesi haluamasi kohteen.

'He olivat viettäneet vuoden Ranskassa ilman erityistä syytä, ja sitten ajelehtineet levottomasti täällä siellä siellä, missä ihmiset pelasivat poloa ja olivat rikkaita yhdessä.' (1.17)

Esittelymme Tomille ja Daisylle kuvaa heitä heti rikkaiksi, kyllästyneiksi ja etuoikeutetuiksi. Tomin levottomuus on todennäköisesti yksi motivaattori hänen asioilleen, kun taas Daisy on rasittunut näiden asioiden tuntemuksesta. Tämä levottomuuden ja katkeruuden yhdistelmä asettaa heidät polulle kohti tragediaa kirjan lopussa.

'Naapurin talosta kuului musiikkia kesäiltoina. Hänen sinisessä puutarhassaan miehiä ja tyttöjä tuli ja meni kuin koita kuiskausten, samppanjan ja tähtien keskellä. Nouseen nousun aikaan iltapäivällä katselin hänen vieraitaan sukeltavan lautansa tornista tai ottavan aurinkoa rannansa kuumalla hiekalla, kun hänen kaksi moottoriveneään pilkkoivat Soundin vedet ja vetivät vesitasoja vaahtomuodon päälle. Viikonloppuisin hänen Rolls-Roycestaan ​​tuli omnibus, jossa järjestettiin juhlia kaupunkiin ja sieltä, yhdeksän aamulla ja kauan keskiyön jälkeen, kun hänen farmarinsa vaelsi kuin vilkas keltainen vika tavatakseen kaikki junat. Ja maanantaisin kahdeksan palvelijaa, mukaan lukien ylimääräinen puutarhuri, työskentelivät koko päivän mopilla ja hankausharjoilla, vasaroilla ja puutarhaleikkureilla korjaamalla edellisen yön tuhoja. '' (3.1-3.6)

Kuvaus Gatsbyn juhlista luvun 3 alussa on pitkä ja uskomattoman yksityiskohtainen, ja siksi se korostaa Gatsbyn rikkauden ja materialismin poikkeuksellinen laajuus. Toisin kuin Tomin ja Daisyn kallis, mutta ei liian karu kartano , ja pieni illallisjuhla, jota Nick osallistuu siellä luvussa 1, kaikki Gatsbyn uudesta vauraudesta on ylivoimaista ja näyttävää, hovimestarin yksitellen tuomista ja mehuttamista appelsiinilaatikoista koko orkesteriin.

Gatsbyn rahat ja vauraus vetävät puoleensa kaikki juhliin saapuvat, mikä tekee rahanpalvonnan kulttuurista romaanin koko yhteiskunnan suuntauksen, ei vain päähenkilöidemme uhri. Loppujen lopuksi 'ihmisiä ei kutsuttu - he menivät sinne' (3.7). Kukaan ei tule läheisen henkilökohtaisen ystävyyden takia Jayn kanssa. Kaikki ovat yksin spektaakkelia varten.

Hän otti kasan paitoja ja alkoi heittää niitä yksi kerrallaan eteemme pelkkää pellavaa ja paksua silkkiä ja hienoa flanellia sisältäviä paitoja, jotka menettivät taitoksensa kaatutessaan ja peittivät pöydän monivärisessä sekasorrossa. Kun me ihailimme, hän toi lisää ja pehmeä rikas kasa korkeammalle-paitoja, joissa oli raitoja ja kirjakääröjä ja ruuduja koralli- ja omenavihreässä ja laventelissa ja heikosti oranssissa, intiaansinisillä monogrammeilla. Yhtäkkiä Daisy kireällä äänellä taivutti päänsä paitoihin ja alkoi itkeä myrskyisästi.

'Ne ovat niin kauniita paitoja', hän nyyhkytti äänensä vaimeana paksuissa taitoksissa. 'Se tekee minut surulliseksi, koska en ole koskaan ennen nähnyt niin kauniita paitoja.' (5.117-118)

Gatsby, kuten riikinkukko, joka esittelee moniväristä häntäänsä, loistaa varallisuutensa Daisylle näyttämällä monivärisiä paitojaan. Ja kiehtovaa, tämä on päivän ensimmäinen hetki, kun Daisy hajoaa täysin emotionaalisesti - ei silloin, kun hän näkee Gatsbyn ensimmäisen kerran, ei heidän ensimmäisen pitkän keskustelunsa jälkeen, ei edes kartanon ensisilmäyksellä - mutta tällä erittäin näkyvällä rikkauden esityksellä . Tämä puhuu hänen materialismistaan ​​ja siitä, kuinka hänen maailmassaan tietty varallisuus on esteenä suhteelle (ystävyys tai enemmän).

'Hänellä on hillitty ääni', huomautin. 'Se on täynnä -'

Epäröin.

'Hänen äänensä on täynnä rahaa', hän sanoi yhtäkkiä.

Se oli siinä. En ollut ennen ymmärtänyt. Se oli täynnä rahaa - se oli se ehtymätön viehätys, joka nousi ja putosi siihen, sen jingle, symbaalien laulu siitä. . . . Korkealla valkoisessa palatsissa kuninkaan tytär, kultainen tyttö. . . . (7.103-106)

Daisy itse liittyy nimenomaan rahaan täällä, minkä ansiosta lukija voi nähdä Gatsbyn halun häntä kohtaan rikkauden, rahan ja yleisen aseman haluna. Joten vaikka Daisy on materialistinen ja vetää hänet uudelleen Gatsbyn luo juuri hankitun vaurauden vuoksi, näemme, että Gatsby vetää puoleensa myös hänen edustamansa rahan ja aseman vuoksi.

En voinut antaa anteeksi tai pitää hänestä, mutta näin, että hänen tekonsa oli hänelle täysin perusteltua. Kaikki oli hyvin huolimatonta ja sekavaa. He olivat huolimattomia ihmisiä, Tom ja Daisy - he murskasivat esineitä ja olentoja ja vetäytyivät sitten takaisin rahoihinsa tai valtavaan huolimattomuuteensa tai mihin tahansa, mikä piti heidät yhdessä, ja antoivat muiden ihmisten siivota tekemänsä sotkun. . . . (9.146)

Täällä romaanin verilöylyn jälkeen Nick huomauttaa, että vaikka Myrtle, George ja Gatsby ovat kaikki kuolleet, Tomia ja Daisya ei rangaista lainkaan huolimattomuudestaan, he voivat yksinkertaisesti vetäytyä takaisin rahoilleen tai suurelle huolimattomuudelleen ... ja anna muiden ihmisten siivota sotku. ' Joten raha täällä on enemmän kuin pelkkä asema - se on kilpi vastuuta vastaan, jonka avulla Tom ja Daisy voivat käyttäytyä holtittomasti, kun muut hahmot kärsivät ja kuolevat tavoittelemassa unelmiaan.

oppilaitoksiin on helppo päästä

body_shrug.jpg Raha: lopullinen kohautus.

Hahmojen analysointi materialismin kautta

Käsittelimme tätä hieman lainauksilla, mutta kaikkia hahmoja voidaan analysoida heidän rikkautensa ja/tai kuinka materialistisen näkökulmasta. Tämä analyysi voi rikastuttaa esseitä vanhasta rahasta uuteen, amerikkalaisesta unelmasta tai jopa yksinkertaisemmasta hahmoanalyysistä tai kahden eri hahmon vertailusta. Tekstin kaivaminen hahmon asenteeseen rahaa kohtaan voi olla erittäin hyödyllinen tapa ymmärtää heidän motiivejaan 1920 -luvun New Yorkin maailmassa.

Jos analysoit hahmoa tämän teeman kautta, muista selittää:

# 1 : Heidän asenteensa rahaan.

# 2 : Kuinka raha/materialismi ohjaavat heidän valintojaan romaanissa.

# 3 : Kuinka heidän lopputuloksensa vaikuttaa heidän varallisuusasemaansa ja mitä se kertoo heidän paikastaan ​​maailmassa.

Esimerkki merkkianalyysistä

Katsotaanpa esimerkiksi lyhyesti Myrtleä. Saamme parhaan kuvan Myrtlesta luvussa 2, kun Tom vie Nickin tapaamaan hänet Queensiin ja he päätyvät menemään New Yorkin asuntoon, jonka Tom pitää Myrtleä varten ja isännöi pienen kokoontumisen (Tomin ja Myrtlen yhdistämisen jälkeen Nickin kanssa) seuraavassa huoneessa!).

Myrtle on pakkomielle rikkauksien esityksistä asuistaan, vaatimalla tiettyä ohjaamoa, asuntonsa sisustukseen, jossa on Versailles'n kohtauksia liian suurissa huonekaluissa: '' Olohuone oli täynnä ovia ja joukko kuvakudoskalusteita, jotka olivat aivan liian suuria sille liikkua oli kompastua jatkuvasti Versailles'n puutarhoissa heiluvien naisten kohtausten yli (2.51). Hän omaksuu jopa eri persoonan vieraidensa keskuudessa : ”Voimakas elinvoima, joka oli ollut niin merkittävä autotallissa, muutettiin vaikuttavaksi hauteuriksi. Hänen naurunsa, eleensä ja väitteensä vaikuttivat väkivaltaisemmin hetkestä toiseen, ja kun hän laajeni, huone pieneni hänen ympärillään, kunnes hän näytti pyörivän meluisassa, rypisevässä pivotissa savuisen ilman läpi '' (2.56).

on 1220 sat pisteet hyvä

Myrtlen silmissä raha on pako elämästä miehen kanssa tuhkalaaksossa , jotain, joka tuo statuksen, ja jotain, joka ostaa luokkaa. Loppujen lopuksi Tomin raha turvaa hänen hienon asuntonsa ja sallii hänen hallita sitä vieraidensa yli ja leikkiä hienostuneesti, vaikka Nick katsoo häntä nenäänsä.

On selvää, että hänen suhteensa Tomin kanssa ajaa fyysistä kemiaa, mutta hän näyttää saavan yhtä paljon (jos ei enemmän) nautintoa asian mukana tulevista materiaaleista - asunnosta, vaatteista, koirasta, juhlista. Joten hän jatkaa tätä tapausta huolimatta siitä, kuinka moraalisesti kyseenalainen se on ja riski, jonka se avaa hänelle - toisin sanoen hänen materialisminsa on hänen ensisijainen motivaattorinsa.

Kuitenkin hänen ilmaisuistaan ​​huolimatta hänellä on vain vähän merkitystä 'vanhan rahan' väkijoukolle, kuten julmasti todistettiin ensin, kun Tom murtaa nenänsä 'lyhyellä kätevällä liikkeellä' (2.126), ja myöhemmin, kun Daisy päättää ajaa hänet yli eikä joutua auto -onnettomuuteen. Myrtlen hahmo paljastaa kuinka epävarma sosiaalinen kiipeily on, kuinka materialismi ei oikeastaan ​​ole tie onnellisuuteen/hyveellisyyteen.

body_climbing-3.jpg Tässä romaanissa todellinen vuorikiipeily on turvallisempaa kuin sosiaalinen kiipeily.

Yhteiset tehtävät ja keskustelunaiheet rahasta ja materialismista Suuri Gatsby

Tässä on tapoja ajatella usein osoitettuja aiheita rahasta ja materialismista.

Keskustele Tomista ja Daisystä ihmisinä, jotka 'tuhoavat asiat ja vetäytyvät rahoilleen'

Kuten edellä keskusteltiin, Raha - ja erityisesti peritty raha - ei ainoastaan ​​takaa tiettyä sosiaalista luokkaa, se takaa turvallisuuden ja etuoikeuden : Tom ja Daisy voivat kirjaimellisesti elää eri sääntöjen mukaan kuin muut, vähemmän varakkaat ihmiset. Vaikka Gatsby, Myrtle ja George lopulta kuolevat, Tom ja Daisy pääsevät ohittamaan kaupunkia ja välttämään seurauksia, vaikka he ovat suoraan mukana.

Tässä kehotuksessa voit tutustua aiempiin esimerkkeihin Tomin huolimattomuudesta (Myrtlen nenän murtaminen, hänen käyttäytymisensä hotellikentällä, Daisyn ja Gatsbyn antamisen ajaa takaisin Long Islandille taistelun jälkeen hotellissa) sekä Daisyn (sopivuus juuri ennen hänen häät, mutta menossa läpi, suudella Gatsbyä miehensä kanssa seuraavassa huoneessa). Näytä, kuinka jokainen tapaus paljastaa Tomin tai Daisyn huolimattomuuden ja miten nämä tapaukset ennakoivat näin suurempaa tragediaa - Myrtlen kuolema Daisyn käsissä ja Tomin manipuloima George tappaa Gatsby.

Voit myös vertailla Tomin ja Daisyn tekoja ja tuloksia muihin hahmoihin, jotta voisit korostaa pointtiasi - Myrtle ja Gatsby molemmat osallistuvat konfliktiin osallistumalla asioihin Tomin ja Daisyn kanssa, mutta tietysti Myrtle ja Gatsby eivät pääse vetäytymään rahansa ', molemmat päätyvät kuolleiksi. On selvää, että vanhan rahan saaminen asettaa sinut kaukana kaikista muista romaanin maailmassa.

Craft Your Perfect College Essee

Mitä Nickin kommentit rahasta paljastavat hänen asenteestaan ​​vaurauteen?

Tämä on mielenkiintoinen kehote, koska sinun on kammattava läpi Nickin kertomuksen kohtia löytääksesi hänen kommenttinsa rahasta ja harkita sitten, mitä ne voisivat tarkoittaa, koska hän tulee itse rahasta.

Pääset alkuun tässä esimerkkinä joistakin Nickin kommenteista rahasta ja varakkaista, vaikka löytyy varmasti lisää:

'Ainoastaan ​​Gatsby, mies, joka antaa nimensä tälle kirjalle, oli vapautettu reaktiostani - Gatsby, joka edusti kaikkea, mitä kohtaan olen vaikuttamatta.' (1.4)

'Oma talo oli silmiä kipeä, mutta se oli pieni silmäkipu, ja se oli unohdettu, joten minulla oli näkymä veteen, osittainen näkymä naapurini nurmikolle ja lohduttava läheisyys miljonääreistä-kaikki kahdeksankymmentä dollaria kuukaudessa. (1.14)

mitä yhdyskuntapalvelu merkitsee sinulle

'He olivat viettäneet vuoden Ranskassa ilman erityistä syytä, ja sitten ajelehtineet levottomasti täällä siellä siellä, missä ihmiset pelasivat poloa ja olivat rikkaita yhdessä.' (1.17)

Nickin kommentit rahasta, erityisesti ensimmäisessä luvussa, ovat enimmäkseen kriittisiä ja kyynisiä. Ensinnäkin hän tekee selväksi, että hän on 'vaikuttamaton pilkka' erittäin rikkaita kohtaan ja katsoo sekä uutta että vanhaa rahaa kriittisesti. Hän kuvailee sarkastisesti 'miljonäärien lohduttavaa läheisyyttä' West Eggissä ja tarkkailee pahoin Tomin ja Daisyn levottomia oikeuksia East Eggissä.

Nämä kommentit saattavat tuntua hieman oudolta, kun otetaan huomioon, että Nick myöntää itse tulleensa rahasta: 'Perheeni on ollut näkyvä, hyvin toimeentuleva ihminen tässä Lähi-Länsi-kaupungissa kolmen sukupolven ajan' (1.5). Kuitenkin, vaikka Nick on rikas, hän ei ole läheskään yhtä rikas kuin Buchanans tai Gatsby - hän yllättää molemmat, että Tomilla on varaa tuoda ponit Lake Forestista ('Oli vaikea ymmärtää, että minun sukupolveni mies oli rikas (1.16) ja että Gatsby pystyi ostamaan oman kartanonsa Long Island Soundissa (3.88)), vaikka he ovat kaikki noin 30 -vuotiaita.

Toisin sanoen, kun hän avaa kirjan isänsä neuvoilla muistamaan 'kaikki edut, jotka hänellä oli', Nickillä näyttää olevan siru olkapäällään siitä, että hän ei edelleenkään ole varakkaan luokan korkeimmalla tasolla . Vaikka hän voi tarkkailla varakkaiden yhteiskunnallisia liikkeitä partaveitsen tarkkuudella, hän on aina hämärä, irrallinen ja ehkä jopa katkera. Ehkä tämä asenne karkaisi Yalessa, jossa häntä olisi ympäröinyt muita erittäin varakkaita ikätovereita, mutta joka tapauksessa Nickin kyyninen, sarkastinen asenne näyttää peittävän kateuden ja katkeruuden vieläkin rikkaampia kohtaan.

Miksi Gatsby sanoo, että Daisyn ääni on 'täynnä rahaa'? Mitä se paljastaa hahmojen arvoista?

Gatsbyn kommentti Daisyn äänestä yhdistää Daisy -hahmon nimenomaisesti lupaukseen rikkaudesta, vanhasta rahasta ja jopa American Dreamista. Lisäksi tämän lainauksen loppuosassa Daisy kuvataan nimenomaisesti 'korkealla valkoisessa palatsissa, kuninkaan tytär, kultainen tyttö ...' (7.106). Tämä saa Daisyn kuulostamaan prinsessalta, jonka sankari menee naimisiin sadun lopussa-toisin sanoen hän on arvokas palkinto .

Rahaa edustava Daisy ehdottaa myös, että raha on yhtä houkuttelevaa ja toivottavaa - tai jopa enemmän - kuin Daisy itse. Itse asiassa luvun 8 aikana, kun saamme vihdoin täydellisemmän yhteenvedon Daisyn ja Gatsbyn varhaisesta suhteesta, Nick toteaa, että 'Gatsbyäkin jännitti se, että monet miehet olivat jo rakastaneet Daisya - se lisäsi hänen arvoaan hänen silmissään' (8.10). Toisin sanoen, Gatsby rakastaa Daisyn 'arvoa' kysytyksi tuotteeksi .

Mutta koska Daisy on lentävä ja epäjohdonmukainen, Gatsbyn kommentti viittaa myös siihen, että vauraus on yhtä epävakaa. Mutta tämä tieto ei hillitse hänen pyrkimystä rikkauteen - jos mikä, se tekee siitä vieläkin toivottavamman. Ja koska Gatsby ei luovuta unelmastaan ​​edes kuolemaan, voimme nähdä kuinka kiihkeästi hän haluaa rahaa ja asemaa.

Uuden/vanhan rahan ja materialismin yhdistäminen amerikkalaiseen unelmaan

Maailmassa Suuri Gatsby , American Dream on synonyymi rahalle ja statukselle - ei niin paljon menestystä, uraa (onko kenelläkään muulla kuin Nickillä ja Georgella edes todellista työtä?), Onnea tai perhettä. Mutta jopa Gatsby, joka ansaitsee uskomattoman paljon rahaa lyhyessä ajassa, ei pääse yhteiskunnan ylemmälle tasolle ja menettää kaiken yrittäessään kiivetä viimeiselle, epävarmalle portaiden tasolle, kuten Daisy edustaa.

Joten American Dream, joka kirjan ensimmäisellä puoliskolla näyttää saavutettavissa Gatsbyn vaurauden ja menestyksen perusteella, paljastuu onttoksi tavoitteeksi. Loppujen lopuksi, jos edes Gatsbyn asteikolla oleva rikkaus ei voi ostaa sinua pääsemästä Amerikan korkeimpaan sosiaaliluokkaan, mitä se voi tehdä? Mitä järkeä on yrittää niin kovasti, jos vain sydämensärky ja kuolema odottavat tien päässä?

Tämä pessimismi heijastuu myös Myrtlen ja Georgen kohtaloihin, jotka molemmat yrittävät lisätä vaurauttaan ja asemaansa Amerikassa, mutta päätyvät kuolleiksi romaanin loppuun mennessä. Voit lukea lisää American Dreamista saadaksesi lisätietoja Suuri Gatsby Skeptinen ja kyyninen asenne tähän klassiseen amerikkalaiseen ihanteeseen.

Rahan yhdistäminen naisten asemaan

Daisy ja Jordan ovat molemmat vanhoja rahaa, mutta Myrtle on työväenluokan nainen naimisissa mekaanikon kanssa. Voit siis verrata kolmea hyvin erilaista naisten kokemusta tutkiaksesi, kuinka raha - tai sen puute - näyttää muuttavan mahdollisuuksia naisen elämässä 1920 -luvun alussa Amerikassa.

Daisy säilyttää `` vanhan rahan '' asemansa naimisissa erittäin rikkaan miehen Tom Buchananin kanssa ja pysyy lopulta hänen kanssaan huolimatta hänen tunteistaan ​​Gatsbyä kohtaan. Daisyn päätös osoittaa, kuinka vähän valintoja monilla naisilla oli tuona aikana - erityisesti, että naimisiinmenoa ja lasten hankkimista pidettiin jokaisen naisen, mutta varsinkin varakkaan naisen, tärkeimpänä tehtävänä. Lisäksi Daisyn halukkuus pysyä Tomin kanssa hänen asioistaan ​​huolimatta korostaa toista näkökulmaa naisten rooleihin 1920 -luvulla: avioero oli edelleen hyvin harvinaista ja kiistanalaista.

Jordania ylittää odotukset väliaikaisesti '' [juoksee] ympäri maata '' (1.134) pelaa golfia eikä kiirehdi naimisiin - vapaus, joka hänelle sallitaan rahansa vuoksi, ei siitä huolimatta. Lisäksi hän varautuu varakkaana naisena välttääkseen suuria tarkastuksia hänen parantumattomasta epärehellisyydestään huolimatta: '' Jordan Baker vältteli vaistomaisesti älykkäitä viisaita miehiä, ja nyt huomasin, että tämä johtui siitä, että hän tunsi olonsa turvallisemmaksi lentokoneessa, jossa kaikki poikkeamat koodia pidettäisiin mahdottomana. Hän oli parantumattomasti epärehellinen. Hän ei kyennyt kestämään epäedullista asemaa, ja tämän haluttomuuden vuoksi luulen, että hän oli alkanut käsitellä alistuksia jo hyvin nuorena '' (3.160). Lisäksi romaanin loppuun mennessä hän väittää olevansa kihloissa, mikä tarkoittaa, että Daisyn tavoin hän on lopulta valittu elämään yhteiskunnan antamilla linjoilla. (Vaikka hän ei todellakaan ole kihloissa, se, että hän päättää kertoa Nickille, viittaa siihen, että hän pitää sitoutumista elämänsä päätavoitteena.)

Myrtle tuntee olevansa loukussa avioliitossaan, mikä ajaa hänet suhteeseen Tom Buchananin kanssa, tapaus, joka antaa hänelle pääsyn maailmaan - New Yorkiin, vaurauteen, juhliin - hänellä ei ehkä muuten ole pääsyä. Kuitenkin hypätä ylös juuriensa yli Tomin rahoilla on lopulta kestämätöntä - hänen miehensä huomaa ja uhkaa muuttaa länteen, ja tietysti Daisy tappaa hänet ennen kuin he voivat tehdä tämän liikkeen. Myrtle - sekä työväenluokka että nainen - on siten loukussa kiven (sukupuolensa) ja kovan paikan (rahanpuute) välissä, ja ehkä tästä syystä häntä kohdellaan kaikkein julmimmin.

Joten kaikki kolme naista ylittävät odotettujen yhteiskunnallisten rooliensa rajoja - Daisyn suhde Gatsbyn kanssa, Jordanian itsenäinen elämäntapa ja Myrtlen suhde Tomin kanssa - mutta lopulta joko putoavat linjaan (Daisy, Jordania) tai kuolevat liian pitkälle pääsyn vuoksi (Myrtle). Joten Gatsby tarjoaa lopulta melko ankaran, pessimistisen näkemyksen naisten rooleista 1920 -luvun Amerikassa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitä tarvitset Charlestonin yliopistolle: ACT -tulokset ja GPA

14 parasta tietotekniikkakoulua

Mitkä ovat huipputietotekniikan koulut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien parhaat tietotekniikan verkkokoulut.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Leojen yhteensopivuus: Kenen kanssa leot ovat parhaiten yhteensopivia?

Mitkä ovat leo-yhteensopivia merkkejä? Katso täydellinen opas leojen yhteensopivuudesta oppiaksesi, mitkä ovat yhteensopivia leijonan horoskoopin kanssa.

Omaisuuden tuotto: mitä se on ja miten sitä käytetään

Mikä on omaisuuden tuotto? Erotamme ROA -kaavan auttaaksemme sinua ymmärtämään, miten sitä käytetään tehokkaasti.

UNCG ACT -pisteet ja GPA

Onnistunut Harvard-sovellus (täydellinen yhteinen sovellus + täydennysosa)

Tässä on TÄYDELLINEN sovellus, joka sai minut jokaiseen kouluun, johon haen, mukaan lukien Harvard, Stanford ja Princeton. Katso yhteinen sovellukseni, henkilökohtaiset esseeni ja suosituskirjeet ja opi strategioita omalle korkeakoulusovelluksellesi.

Enneagrammin tyyppi 8: Itsevarma suoja

Oletko Enneagram-tyyppi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagrammi on rakkaudessa ja parisuhteessa.

York College pääsyvaatimukset

Langstonin yliopiston pääsyvaatimukset

Lyndon State Collegen pääsyvaatimukset

Oklahoman tiede- ja taideyliopiston pääsyvaatimukset

Wheaton College ACT -tulokset ja GPA

Albanyn yliopisto SAT -tulokset ja GPA

Parhaat koulut Kaliforniassa | Henry M.Gunnin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Henry M. Gunnin lukiosta Palo Altossa, Kaliforniassa.

Mitä sinun on tiedettävä Rancho Alamitos High Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rancho Alamitos High Schoolista paikassa Garden Grove, CA.

Moravian College pääsyvaatimukset

Centenary College of Louisiana Pääsyvaatimukset

Varhainen toiminta vs. varhainen päätös: Mikä on ero?

Päätetäänkö varhaisen toiminnan ja varhaisen päätöksen välillä? Ota selvää eroista, jotta et tee väärää päätöstä yliopistosovelluksissa.

Täydellinen luettelo yhteisöpalvelun apurahoista

Oletko tehnyt yhdyskuntapalvelua ja mietit, mitä apurahoja olet oikeutettu saamaan? Katso täältä täydellinen luettelo yhteisöpalveluista.

Täydellinen opas: CSU -pääsyvaatimukset

McNeesen osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Florida Southern Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka aloittaa maksaminen opiskelijoille hyvistä arvosanoista tehokkaasti

Harkitsetko lasten maksamista hyvistä arvosanoista? Opi opiskelijoiden käteiskannustimien eduista ja haitoista ja niiden onnistuneesta toteuttamisesta.

UT Arlingtonin SAT -tulokset ja GPA