Paras analyysi: Vihreä valo Great Gatsbyssä

feature_greenlight.jpg

Yksi vangitsevimmista kuvista Suuri Gatsby on Nickin näky Gatsbystä, joka ojentaa kätensä kohti pientä vihreää valoa lahden vastakkaisella rannalla. Tämän eleen salaperäinen, melkein mystinen luonne on varma merkki siitä, että tämä vihreä valo on symboli.

Mikä on symboli? Se on jotain, joka saa ylimääräisen merkityksen itsensä ulkopuolella. Jotain, joka lakkaa olemasta yksinkertaisesti jokapäiväinen esine, ja sen sijaan edustaa itseään suurempia ajatuksia ja ideoita.Mitkä ovat abstraktit ideat vihreän valon takana Suuri Gatsby ? Lue, mistä tämä symboli ilmestyy romaanissa, mihin teemoihin se liittyy, mitkä hahmot liittyvät siihen läheisimmin, ja joitakin ideoita essee -aiheista tästä symbolista.

Nopea huomautus lainauksistamme

Lainausmuotomme tässä oppaassa on (luku.kappale). Käytämme tätä järjestelmää, koska Gatsbystä on monia painoksia, joten sivunumeroiden käyttäminen toimii vain oppilaille, joilla on kirjan kopio.

Löydät lainauksen, jonka lainaamme kirjasi luvun ja kappaleen kautta, voit joko vilkaista sitä (Kappale 1-50: luvun alku; 50-100: luvun keskikohta; 100 päälle: luvun loppu) tai käyttää hakua -toimintoa, jos käytät tekstin online- tai eReader -versiota.

Mikä on vihreä valo Suuri Gatsby ?

Ennen kuin tutkimme vihreän valon symbolista merkitystä, selvitetään ensin, mikä tämä kohde konkreettisesti on.

Vihreä valo on jatkuvasti palava sähkölamppu, joka merkitsee Daisyn ja Tomin venelaiturin loppua. Se on tapa varoittaa veneitä yöllä tai huonolla säällä, että siellä on rakenne - siksi se on aina päällä.

Koska Buchanansin kartano on suoraan lahden toisella puolella Gatsbyn kartanosta, Gatsby näkee aina vihreän valon.

Keskeiset lainaukset vihreästä valosta

Selvittääksemme, mitä vihreä valo tarkoittaa symbolina, luemme tarkasti hetkiä, joissa se esiintyy The Great Gatsbyssä.

Vihreä valo luvussa 1

Vihreä valo Daisyn telakan lopussa näkyy ensimmäisen kerran romaanin ensimmäisen luvun lopussa. Ennen kuin olemme edes tavanneet Gatsbyä, saamme kuvauksen siitä, kuinka hän ojentaa kätensä kohti jotain, johon hän ei voi päästä - ele, jonka hän toistaa yhä uudelleen ja uudelleen.

... hahmo oli noussut naapurini kartanon varjosta ja seisoi kädet taskussa tähtien hopeapippurista. Jokin hänen rauhallisissa liikkeissään ja jalkojensa turvallisessa asennossa nurmikolla viittasi siihen, että herra Gatsby itse tuli ulos selvittämään, mikä hänen osuutensa oli paikallisista taivaistamme.

... hän ojensi kätensä pimeää vettä kohti uteliaalla tavalla, ja niin kauas kuin olin hänestä, olisin voinut vannoa, että hän vapisi. Katsoin tahattomasti katseeni merelle-enkä erottanut mitään muuta kuin yhtä vihreää valoa, minuutin ja kaukana, joka saattoi olla telakan loppu. Kun etsin vielä kerran Gatsbyä, hän oli kadonnut, ja olin jälleen yksin levottomassa pimeydessä. (1.151-152)

Yksi asia kiinnostaa erityisesti käyttöönotossa vihreä valo: se on hyvin salaperäinen . Nick ei näytä olevan täysin varma, missä valo on tai mikä sen tehtävä voisi olla:

 • Vaikka valo rajoittuu fyysisesti lahden leveyteen, sitä kuvataan mahdottoman pieneksi ('minuutti' tarkoittaa 'tarpeeksi pientä ollakseen melkein merkityksetön') ja hämmentävän kaukana.
 • Vaikka saamme myöhemmin selville, että valo ei koskaan sammu, täällä Nick näyttää pystyvän näkemään valon vain, kun Gatsby ojentaa sen kohti. Heti kun Gatsby katoaa, Nick on 'pimeydessä'.
 • Tämä epämääräisyys ja mysteeri on hyvä tapa romaanille korostaa sitä tosiasiaa, että tämä valo on symboli - se ei tarkoita vain sen kuvaamaa fyysistä esinettä, vaan myös kirjan ideaa. Mikä on idea? Puhun siitä kaikesta tämän artikkelin seuraavassa osassa.

Vihreä valo luvussa 5

Palaamme kuvaan valosta täsmälleen romaanin puolivälissä, viidennessä luvussa, kun Gatsby näyttää Daisya kartanonsa ympärillä, kun hän 'vahingossa' törmää häneen Nickin talossa.

'Jos ei olisi sumua, voisimme nähdä kotisi lahden toisella puolella', sanoi Gatsby. 'Sinulla on aina vihreä valo, joka palaa koko yön telakkasi lopussa.'

korkeakouluissa, joilla on alhaiset sat -pisteet

Daisy pisti kätensä hänen äkillisesti, mutta hän näytti syvältä siitä, mitä hän oli juuri sanonut. Mahdollisesti hänelle oli käynyt mielessä, että tuon valon suuri merkitys oli nyt kadonnut ikuisesti. Verrattuna suureen etäisyyteen, joka oli erottanut hänet Daisystä, se näytti hänelle hyvin lähellä, melkein koskettamalla häntä. Se näytti niin lähellä kuuta kuin tähti. Nyt satamassa oli jälleen vihreä valo. Hänen lumottujen esineiden määrä oli vähentynyt yhdellä. (5.117-118)

Tämä vihreän valon ulkonäkö on yhtä elintärkeä kuin ensimmäinen, lähinnä siksi, että tapa, jolla valo esitetään nyt, on täysin erilainen kuin silloin, kun näimme sen ensimmäisen kerran. Ensimmäisen näkemämme `` lumotun '' maagisen esineen sijasta valolta on nyt poistettu sen `` valtava merkitys '' tai sen symbolinen merkitys. Tämä johtuu siitä, että Gatsby seisoo nyt siellä ja koskettaa itse Daisya, joten hänen ei enää tarvitse ojentaa käsiään kohti valoa tai huolehtia siitä, että se on sumun peitossa.

Kuitenkin, tämä vihreän valon erottaminen sen symbolisesta merkityksestä on jotenkin surullista ja huolestuttavaa . Gatsby näennäisesti jättää huomiotta Daisyn laittamasta kätensä hänen kätensä läpi, koska hän on 'imeytynyt' ajatukseen, että vihreä valo on nyt vain tavallinen asia. Nickin havainto, että Gatsbyn 'lumotut esineet' ovat alaspäin, kuulostaa valittavalta - kuinka monta lumottua esinettä on kenenkään elämässä?

Vihreä valo luvussa 9

Viimeinen kerta, kun kohtaamme vihreän valon, on romaanin viimeisissä kappaleissa.

Ja kun istuin siellä muristelemassa vanhaa, tuntematonta maailmaa, ajattelin Gatsbyn ihmetystä, kun hän ensimmäisen kerran sammutti vihreän valon Daisyn telakan päässä. Hän oli kulkenut pitkän matkan tälle siniselle nurmikolle, ja hänen unelmansa näytti olevan niin lähellä, ettei hän voinut tuskin ymmärtää sitä. Hän ei tiennyt, että se oli jo hänen takanaan, jossain tuossa suuressa hämärässä kaupungin ulkopuolella, jossa tasavallan pimeät kentät vierivät yön alla.

Gatsby uskoi vihreään valoon, orgastinen tulevaisuus tuhoutuu vuosi vuodelta edessämme. Se vältti meitä silloin, mutta se ei haittaa-huomenna juoksemme nopeammin, ojennamme käsivartemme kauemmas. . . . Ja eräänä kauniina aamuna ----

Joten me lyötiin eteenpäin, veneet nykyistä vastaan, kannoimme lakkaamatta menneisyyteen. (9.152-154)

Nyt valo on lakannut olemasta havaittavissa oleva kohde. Nick ei ole enää Long Islandilla, Gatsby on kuollut, Daisy on poissa lopullisesti, ja ainoa tapa, jolla vihreä valo on olemassa, on Nickin muistot ja filosofiset havainnot. Tämä tarkoittaa, että valo on nyt vain symboli eikä mitään muuta .

Mutta se ei ole sama syvästi henkilökohtainen symboli kuin ensimmäisessä luvussa. Katso, miten Nick siirtyy kuvaamaan vihreää valoa Gatsbyn uskomana johonkin sellaiseen, joka motivoi meitä. Gatsby ei ole enää ainoa, joka hakee tätä symbolia - me kaikki, yleisesti, 'ojennamme kätemme' sitä kohti , toivottavasti saavutat sen huomenna tai seuraavana päivänä.

Voit lukea syvemmän analyysin romaanin lopusta artikkelistamme romaanin viimeisistä kappaleista ja viimeisestä rivistä.

body_onering.jpg

Sanomme periaatteessa, että vihreä valo on Gatsbyn kallisarvoinen, eikö?

Vihreän valon merkitys ja merkitys Suuri Gatsby

Kuten monet mielenkiintoisimmat symbolit, vihreä valo muuttuu ja kehittää merkitystään romaanin kautta.

Alussa valo edustaa Gatsbyn unelmia, toiveita ja toiveita yhdistää Daisy ja kertoa heidän kaunis rakkauskuukautensa viisi vuotta aikaisemmin. Tämä positiivinen yhdistys liittyy vihreään väriin. Vihreä tarkoittaa menoa (jarruvalot otettiin käyttöön 1910–20-luvulla, joten tämä oli suhteellisen uusi yhdistys), vihreä tarkoittaa kevättä, uudestisyntymistä ja uuden elämän alkua. Positiivinen merkitys toimii hyvin myös telakkavalon ajatuksen kanssa. Daisy on majakka, joka vetää Gatsbyn pimeydestä ja ohjaa hänet oikeaan suuntaan.

Kuitenkin, romaanin aikana Gatsbyn unelma paljastuu harhaanjohtavaksi vakaumukseksi että hän voisi sivuuttaa viiden vuoden tapahtumat ja Daisyn oman persoonallisuuden ja sisäisen elämän saadakseen haluamansa. Tämän pettymyksen myötä symbolinen merkitys vihreän valon takana romahtaa . Daisy ei ole maagisesti täydellinen olento, vaan erehtyvä ja syvästi virheellinen henkilö. Rakkaus, jonka Gatsby tuntee häntä kohtaan, voidaan esittää vain salaisena ja moraalisesti kyseenalaisena asiana. Vihreä valo menettää `` lumotut '' ominaisuutensa ja sen sijaan paljastuu, että se ei ole erityisen luotettava osoitus siitä, mitä se todellisuudessa on (yhtäkkiä se muuttuu näkymättömäksi sumussa).

Lopuksi, kun Gatsbyn unelma katkeaa, vihreä valo lakkaa olemasta jotain, joka on hänen yksinään, ja saa sen sijaan yleisen laadun . Nyt se tarkoittaa saavuttamatonta unta, joka asuu kaikkien ihmisten sisällä. Nickille elämä on jatkuvaa taistelua menneiden virheidemme, kokemustemme ja todellisuudentajuntamme välillä, jotka vetävät meidät takaisin ja rasittavat meitä, ja epärealistisen toivon vihreä valo, joka saa meidät ajattelemaan, että teemme paremmin ja saavutamme enemmän seuraavassa päivä.

Vihreä valo seisoo tämän unelman 'orgastisesta tulevaisuudesta' puolesta - se on oikein, se tarkoittaa orgasmin huipulla elänyttä tulevaisuutta - joka on jatkuvasti kauempana ja kauempana ja josta yritämme jatkuvasti tarttua, vaikka emme voi saavuttaa sitä.

body_happy.jpg Nickin mukaan me kaikki toivomme, että tulevaisuutemme on juuri tämä joka päivä joka sekunti. Fedora valinnainen.

Vihreään valoon liittyvät hahmot, teemat, aiheet ja symbolit

Jay Gatsby. Gatsby liittyy läheisimmin vihreään valoon. Hän on pakotettu tuijottaen tätä valoa Daisyn telakan päässä ja haaveilee tapaamisesta hänen kanssaan. Hän ojentaa kätensä sitä kohti ja osoittaa meille, että se on symbolinen esitys hänen unelmistaan, jotka ovat aina vain ulottumattomissa. Ja hän on se, jonka usko vihreään valoon ja sen lupaus täydellisestä onnellisuudesta vaikuttaa Nickiin niin syvästi, että Nick lopulta ihailee Gatsbyä.

Daisy Buchanan. Vihreä valo sijaitsee Daisyn telakan päässä, ja se on Gatsbyn ainoa fyysinen merkki hänestä ennen kuin hän tapaa hänet Nickin luona. Vihreä valo, Gatsbyn kunnianhimoiset toiveet ja Daisy ovat pitkään symbolisesti yksi ja sama. Vasta kun Daisyllä on suhde Gatsbyn kanssa, joka osoittaa olevansa lihaa ja verta oma persoonansa, omat toiveensa, pelkonsa ja puutteensa, hän erottuu tästä idealisoidusta toivon symbolista.

Nick Carraway. Nick ymmärtää vihreän valon merkityksen Gatsbylle nähdessään Gatsbyn ojentavan kätensä sitä kohti. Hän on myös se, joka yhdistää vihreän valon kaikkien toiveisiin ja unelmiin kirjan lopussa.

Yhteiskunta ja luokka. Gatsbylle aivan kuten Daisy näkyy vihreän valon läpi, mutta todellisuudessa ulottumattomissa, samoin kuin varakkaan Long Island -yhteiskunnan vanha rahapakko. Riippumatta siitä, kuinka korkealle Gatsby nousee ja kuinka rikas hän on, hän ei silti voi murtaa tuota viimeistä estettä - eikä hän voi koskaan ymmärtää vihreää valoa.

Amerikkalainen unelma . Vihreä valo edustaa paitsi Gatsbyn unelmaa, myös pyrkivää amerikkalaista unelmaa, jonka romaani osoittaa sekä sen positiivisissa että negatiivisissa puolissa. Kuten tämä kansallinen myytti, vihreä valo on ikuisesti vain ulottumattomissa, mutta myös ikuisesti motivoivia saavutuksia epätodennäköisistä saavutuksista.

Symboli: Värit. Se, että valo on vihreä, on erittäin merkittävä romaanissa, joka on menetelmällisesti värikoodattu. Jonkin verran sen kulttuurisesti positiivisten yhdistysten vastaisesti, The Great Gatsbyssä vihreä on yleensä merkki joko toivottavasta uudestisyntymisestä tai sairaudesta, ahneudesta ja kuolemasta.

body_reachingout.jpg Odota, onko ajatus siitä, että pyrimme jatkuvasti saavuttamattomiin, iloinen vai surullinen?

Esseeideoita ja vinkkejä vihreän valon kirjoittamiseen

Nyt kun olemme tutkineet merkityskerroksia vihreän valon takana Daisyn telakan päässä, olet hyvä paikka miettiä, kuinka kirjoittaa tästä symbolista.

Kuinka kirjoittaa essee vihreästä valosta

Tässä muutamia vinkkejä esseen kirjoittamiseen symbolin roolista romaanissa:

 • Rakenna tekstistä. Tässä artikkelissa katsoin ensin vihreää valoa kontekstissa ja keskustelin sen merkityksestä juuri niissä paikoissa, joissa se esiintyy, ja kirjoitin vasta myöhemmin sen yleisestä merkityksestä romaanissa. Sama peukalosääntö on hyvä pitää mielessä oman esseesi yhteydessä. Työskentele pienistä ideoista suuriin, ja väitteesi saa hyvän tuen.
 • Esitä argumentti. Ei riitä, että kuvataan vain symboli ja selitetään sen mahdolliset merkitykset. Sen sijaan sinun on varmistettava, että annat jonkinlaisen käsityksen siitä, miksi/miten symboli toimii. Mistä tiedät, esitätkö väitteitä etkä vain selvää? Jos voit kuvitella jonkun väittävän päinvastaista kuin mitä sanot, sinulla on riita käsissäsi.
 • Älä ajattele sitä liikaa. Toki vihreän valon voidaan sanoa edustavan monia asioita: Gatsbyn unelmia, Daisya tai pyrkimystä napata kiinni vaikeasta messinkirenkaasta. Mutta se ei tarkoita, että se edustaa myös maailmanrauhaa, ympäristön huononemista tai Nickin sota -aikojen pinoamista. Toisin sanoen, varo venyttämästä symbolianalyysi liian kauas siitä, mitä teksti kertoo sinulle.

Essee -aiheideoita vihreästä valosta

Tässä on joitain mahdollisia essee -argumentteja. Voit rakentaa niistä sellaisenaan, väittää niiden vastakohtia tai käyttää niitä hyppypisteinä omaan tulkintaasi.

 1. Vihreä valo on eräänlainen kuulumistesti Gatsbylle. Ne, jotka antavat sille merkityksen kuten hän (kuten Nick), päätyvät myötätuntoisesti Gatsbylle; Ne, jotka näkevät sen vain esineenä (kuten Daisy ja Tom), ovat tuomittuja hylkäämään myös Gatsbyn.

 2. Gatsbyn kaatuminen alkaa sillä hetkellä, kun hän lakkaa näkemästä vihreää valoa unelmiensa ja tavoitteidensa symbolina.

 3. Lopulta vihreä valo merkitsee Nickille paljon enemmän kuin Gatsbylle.

body_dogpigeon.jpg Esseet: se ei ole argumentti, ellei kyyhkynen hakkaa chihuahuaa.

Craft Your Perfect College Essee

Vihreä valo sisään Suuri Gatsby: Bottom Line

 • Vihreä valo on jatkuvasti palava lamppu, joka merkitsee Daisyn ja Tomin venelaiturin loppua.
 • Vihreän valon kuva näkyy:
  • Luvun 1 lopussa, kun Gatsby tavoittaa sitä kohti ja se on hyvin salaperäinen.
  • Luvussa 5, kun Gatsby ja Daisy ovat muodostaneet yhteyden uudelleen, poistamalla symbolisen merkityksen vihreältä valolta
  • Luvun 9 lopussa, kun se muuttuu vain Gatsbyn symboliksi ja siitä tulee universaali tulevaisuuden toivon symboli.
 • Vihreiden valojen merkitys ja symbolinen merkitys muuttuu:
  • Novellin alussa valo edustaa Gatsbyn unelmia, toiveita ja toiveita yhdistää Daisy.
  • Novellin aikana Gatsbyn unelma paljastuu harhaanjohtavaksi ja toteutumattomaksi, joten vihreän valon takana oleva symbolinen merkitys romahtaa.
  • Lopuksi, kun Gatsbyn unelma katkeaa, vihreä valo lakkaa olemasta jotain, joka on hänen yksinään, ja sen sijaan edustaa saavuttamatonta unelmaa 'orgastisesta tulevaisuudesta', joka on jatkuvasti kauempana ja kauempana ja josta pyrimme jatkuvasti kiinni.
 • Vihreä valo liittyy:
  • Jay Gatsby, joka tuijottaa pakkomielteisesti tätä valoa Daisyn telakan päässä ja haaveilee tapaamisesta hänen kanssaan.
  • Daisy Buchanan, vihreän valon jälkeen, Gatsbyn kunnianhimoiset toiveet ja Daisy ovat kaikki symbolisesti yksi ja sama.
  • Nick Carraway, joka ymmärtää vihreän valon merkityksen Gatsbylle ja yhdistää vihreän valon kaikkien toiveisiin ja unelmiin.
  • Yhteiskunta ja luokka, jonka ylempi taso on Gatsbylle yhtä kaukana kuin vihreä valo.
  • Amerikkalainen unelma, joka on toivomus, jonka romaani osoittaa sekä sen positiivisissa että negatiivisissa valoissa.
  • Värit, jotka ovat erittäin merkittäviä tässä menetelmällisesti värikoodatussa romaanissa.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta lukion tiedekilpailua

Toivotko hämmästyttäviä korkeakouluja voittamalla tiedekilpailun? Tutustu oppaaseemme lukiolaisten parhaista tiedekilpailuista.

Houstonin yliopisto - Clear Lake -pääsyvaatimukset

Asiantuntijan opas AP Calculus AB -tenttiin

Mietitkö mitä odottaa AP Calculus AB -testiltä? Selitämme tarkalleen mitä tentillä on, miten se pisteytetään ja miten voit pärjätä hyvin.

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kuinka tervehtiä italiaksi: 6 yhteistä tervehdystä

Yritätkö sanoa hei italiaksi? Selitämme erilaisia ​​tapoja tervehtiä italiaksi.

Täydellinen opas: UC Irvinen pääsyvaatimukset

Cal State San Bernardinon pääsyvaatimukset

Lawrencen teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Cooper Unionin pääsyvaatimukset

Mikä on lukion poistumistesti? Kuinka läpäiset?

Oletko huolissasi lukion lähtökokeesta? Älä panikoi! Tämä opas kertoo sinulle kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää mitä odottaa ja miten läpäistä.

Marquette University ACT -pisteet ja GPA

Mitä sinun tulee tietää Audeo Charter Schoolista

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Audeo Charter Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mistä löytää IB -fysiikan aiemmat paperit - ilmainen ja virallinen

Haluatko IB -fysiikan aiemmat paperit? Opi mistä saa ilmaisia ​​aikaisempia papereita ja miten niitä parhaiten käyttää.

Houstonin taideinstituutin pääsyvaatimukset

Kuinka paljon AP -testit maksavat?

Kuinka paljon AP -tentti maksaa? Miten säästät rahaa ja alennat maksua? Ota selvää tästä.

Potomacin yliopiston pääsyvaatimukset

Emory & Henry College SAT -tulokset ja GPA

Mitä sinun on tiedettävä Steele Canyonin lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Steele Canyonin lukiosta paikassa Spring Valley, CA.

Milloin toukokuu on SAT? Pitäisikö se ottaa?

Etkö ole varma, ottaako toukokuun SAT? Tarjoamme tarkan toukokuun SAT -päivämäärän ja esitämme edut ja haitat kyseisen kokeen suorittamisesta.

Tarvitsetko todella Fisken opasta korkeakouluille? Asiantuntija -arvostelu

Oletko ostamassa Fisken opasta korkeakouluille? Varmista, että luet ensin arvostelumme siitä, onko se todellakin hintansa arvoinen.

Covenant Collegen pääsyvaatimukset

Macalester College ACT -pisteet ja GPA

Kuinka rekisteröityä AP -testeihin ja luokkiin

Kuinka kirjaudut AP -testeihin? Entä ilmoittautuminen AP -luokkiin lukiossa? Lue kaikki rekisteröitymisen vaiheet täältä.

Concordia College New Yorkin pääsyvaatimukset

Parhaat vapaaehtoisohjelmat ulkomailla, joita sinun pitäisi kokeilla

Etsitkö parhaita vapaaehtoisohjelmia ulkomaille? Keskustelemme siitä, mitä kannattaa etsiä ja välttää, ja sitten luetellaan parhaat saatavilla olevat ohjelmat.