Paras analyysi: The American Dream in The Great Gatsby

feature_americandream.jpg

Suuri Gatsby on traaginen rakkaustarina pinnalla, mutta se ymmärretään yleisimmin pessimistisenä kritiikkinä American Dreamille. Romaanissa Jay Gatsby voittaa köyhän menneisyytensä saadakseen uskomattoman paljon rahaa ja rajoitetun määrän sosiaalista välimuistia 1920 -luvun NYC: ssä, mutta 'vanhan rahan' joukko hylkäsi sen. Sitten hänet tapetaan, kun hän on sekaisin heidän kanssaan.

Gatsbyn ja Wilsonien elämän aikana Fitzgerald arvostelee ajatusta siitä, että Amerikka on meritokratia, jossa kuka tahansa voi nousta huipulle tarpeeksi kovalla työllä. Tutkimme, miten tämä teema toimii juonessa, analysoimme lyhyesti joitakin keskeisiä lainauksia siitä, samoin kuin teemme hahmoanalyysin ja laajemman analyysin aiheista, jotka liittyvät American Dreamiin Suuri Gatsby .Tiekartta

Mikä on amerikkalainen unelma?
Amerikkalainen unelma Kultahattu juoni
Avain American Dream -lainauksia
Hahmojen analysointi American Dreamin kautta
Yhteisiä keskustelun ja esseen aiheita

Nopea huomautus lainauksistamme

Lainausmuotomme tässä oppaassa on (luku.kappale). Käytämme tätä järjestelmää, koska Gatsbystä on monia painoksia, joten sivunumeroiden käyttäminen toimii vain oppilaille, joilla on kirjan kopio.

Löydät lainauksen, jonka lainaamme kirjasi luvun ja kappaleen kautta, voit joko vilkaista sitä (Kappale 1-50: luvun alku; 50-100: luvun keskikohta; 100 päälle: luvun loppu) tai käyttää hakua -toimintoa, jos käytät tekstin online- tai eReader -versiota.

Mitä Amerikan unelma oikein on?

Amerikkalainen unelma on usko siihen, että kuka tahansa rodusta, luokasta, sukupuolesta tai kansallisuudesta riippumatta voi menestyä Amerikassa (lue: rikas), jos hän vain tekee tarpeeksi työtä. American Dream esittää näin melko ruusuisen näkemyksen amerikkalaisesta yhteiskunnasta, jossa ei oteta huomioon sellaisia ​​ongelmia kuin systeeminen rasismi ja naisviha, muukalaisviha, veropetos tai valtion veronkierto ja tuloerot. Siinä oletetaan myös myytti luokkien tasa-arvosta, kun todellisuus on, että Amerikalla on melko kehittynyt luokkahierarkia.

Erityisesti 1920 -luku oli melko myrskyisä aikakausi lisääntyneen maahanmuuton (ja siihen liittyvän muukalaisvihan), naisten roolien muuttumisen (vuonna 1919 voitetun äänioikeuden kannustaman) ja epätasa -arvoisen tuloeron vuoksi.

Maa oli myös keskellä taloudellista nousua, mikä ruokki uskoa siihen, että kuka tahansa voisi 'rikastaa sen' Wall Streetillä. Tämä nopea talouskasvu rakentui kuitenkin vuonna 1929 ilmestyneelle kuplalle. Suuri Gatsby julkaistiin vuonna 1925, paljon ennen onnettomuutta, mutta sen hämärien kuvausten kautta erittäin rikkaista se näyttää jotenkin ennustavan, että 1920-luvun New Yorkin esillä oleva fantastinen rikkaus oli yhtä lyhytaikainen kuin yksi Gatsbyn juhlista.

Joka tapauksessa romaani, joka sijoittuu vain 1920 -luvulle, ei todennäköisesti anna optimistista näkemystä American Dreamista, tai ainakin versio unelmasta, joka koskee kaikkia sukupuolia, etnisiä ryhmiä ja tuloja. Tämän taustan mielessä hyppäämme juoni!

Amerikkalainen unelma sisään Suuri Gatsby

Luku 1 asettaa meidät tietylle vuodelle - 1922 - ja antaa meille jonkin verran taustaa ensimmäisestä maailmansodasta. Tämä on merkityksellistä, koska 1920 -luku esitetään varakkaiden keskuudessa onttojen rappeutumisten ajankohtana, mikä ilmenee erityisesti osapuolista luvuissa 2 ja 3. Ja kuten edellä mainitsimme, 1920 -luku oli Amerikassa erityisen jännittynyttä aikaa.

Tapaamme myös George ja Myrtle Wilson luvussa 2, molemmat työväenluokan ihmiset, jotka työskentelevät parantaakseen elämässään, George työnsä kautta ja Myrtle hänen suhteensa Tom Buchananin kanssa.

Opimme Gatsbyn tavoitteesta luvussa 4: voittaa Daisy takaisin. Huolimatta kaikesta, mitä hän omistaa, mukaan lukien fantastiset rahat ja ylivoimainen kartano, Gatsbylle Daisy on perimmäinen statussymboli. Joten luvussa 5, kun Daisy ja Gatsby tapaavat uudelleen ja aloittavat suhteen, näyttää siltä, ​​että Gatsby voisi itse asiassa saavuttaa tavoitteensa.

Luvussa 6 opimme Gatsbyn vähävaraisemmasta menneisyydestä, mikä saa hänet näyttämään vain rätti-rikkauden tarinan tähdeltä, se saa Gatsbyn itse näyttämään siltä, ​​että hän pyrkii amerikkalaiseen unelmaan, ja hänelle tuon unen personifiointi on Daisy.

Luvuissa 7 ja 8 kaikki kuitenkin kaatuu: Daisy kieltäytyy lähtemästä Tomista, Myrtle tapetaan, ja George murtuu ja tappaa Gatsbyn ja sitten itsensä, jättäen kaikki 'hyökkääjät' kuolleiksi ja vanhan rahan väkijoukon turvassa. Lisäksi opimme viimeisissä luvuissa, että Gatsby ei edes saavuttanut kaikkea omaisuuttaan kovalla työllä, kuten American Dream määräsi - sen sijaan hän ansaitsi rahansa rikoksella. (Hän työskenteli ahkerasti ja rehellisesti Dan Codyn alaisuudessa, mutta menetti Dan Codyn perinnön entiselle vaimolleen.)

Lyhyesti sanottuna, asiat eivät mene hyvin romaanin unelmoijillemme! Siten romaani päättyy Nickin surulliseen meditaatioon amerikkalaisen unelman menetetystä lupauksesta. Voit lukea yksityiskohtaisen analyysin näistä viimeisistä riveistä yhteenvedossamme romaanin lopusta.

body_bubble.jpg Tämä romaani on vain yksi suuri purkauskupla.

Avaimia amerikkalaisia ​​unelmia

Tässä osassa analysoimme joitain tärkeimpiä lauseita, jotka liittyvät kirjassa American Dream.

Mutta en soittanut hänelle, koska hän antoi äkillisen vihjeen, että hän tyytyi olemaan yksin-hän ojensi kätensä kohti pimeää vettä uteliaalla tavalla, ja niin kauas kuin olin hänestä, olisin voinut vannoa, että hän oli vapina. Katsoin tahattomasti katseeni merelle-enkä erottanut mitään muuta kuin yhtä vihreää valoa, minuutin ja kaukana, joka saattoi olla telakan loppu. (1.152)

Ensimmäisessä välähdyksessämme Jay Gatsbysta näemme hänen tavoittavan jotain kaukaa, jotain näkyvissä, mutta ehdottomasti ulottumattomissa. Tämä kuuluisa kuva vihreästä valosta ymmärretään usein osana Suuri Gatsby meditoi Amerikkalaista unelmaa - ajatusta siitä, että ihmiset pyrkivät aina kohti jotakin itseään suurempaa, joka on vain ulottumattomissa . Voit lukea lisää tästä postauksestamme, joka koskee vihreää valoa.

Se, että tämä ikävä kuva on esittelymme Gatsbylle, ennakoi hänen onnetonta loppuaan ja merkitsee häntä myös unelmoijaksi, eikä Tomin tai Daisyn kaltaisille ihmisille, jotka ovat syntyneet rahalla ja joiden ei tarvitse pyrkiä mihinkään.

Suuren sillan yli, auringonvalo palkkien läpi, joka välkkyy jatkuvasti liikkuvista autoista, ja kaupunki nousee joen toiselle puolelle valkoisina kasoina ja sokeripalloina, jotka kaikki on rakennettu toiveesta ei-hajurahasta. Queensboron sillalta nähty kaupunki on aina ensimmäistä kertaa nähty kaupunki ensimmäisessä villissä lupauksessaan maailman mysteeristä ja kauneudesta.

Kuollut mies ohitti meidät kukkivalla kasa -autolla, jota seurasi kaksi vaunua, joissa oli kaihtimet ja iloisempia vaunuja ystäville. Ystävät katsoivat meitä Kaakkois-Euroopan traagisilla silmillä ja lyhyillä ylähuulilla, ja olin iloinen, että näky Gatsbyn upeasta autosta sisällytettiin heidän synkkään lomaansa. Kun ylitimme Blackwellin saaren, limusiini ohitti meidät valkoisen kuljettajan ohjaamana, jossa istui kolme moderneja neekereitä, kaksi taalaa ja tyttö. Nauroin ääneen, kun heidän silmämunansa keltuaiset vierivät meitä kohti ylimielisessä kilpailussa.

'Mitä tahansa voi tapahtua nyt, kun olemme luiskahtaneet tämän sillan yli', ajattelin; 'yhtään mitään. . . . ''

Jopa Gatsby voisi tapahtua ilman erityistä ihmetystä. (4.55-8)


Saamme romaanin alussa tämän enimmäkseen optimistisen esimerkin amerikkalaisesta unelmasta - näemme eri rotuja ja kansallisuuksia ajavia ihmisiä kohti NYC: tä, käsittämättömän mahdollisuuden kaupunkia. Tässä hetkessä on kaikki American Dreamin klassiset elementit - taloudellinen mahdollisuus, rotu- ja uskonnollinen monimuotoisuus, huoleton asenne. Tällä hetkellä tuntuu siltä, ​​että 'mitä tahansa voi tapahtua', jopa onnellinen loppu.

Kuitenkin, Tämän ruusuisen näkemyksen lopulta heikentävät traagiset tapahtumat myöhemmin romaanissa. Ja jopa tässä vaiheessa Nickin nöyryytys muiden autojen ihmisiä kohtaan vahvistaa Amerikan rodun hierarkiaa, joka häiritsee American Dreamin ajatusta. Pelissä on jopa pieni kilpailu, 'ylpeä kilpailu' Gatsbyn auton ja 'moderneja neekereitä' kantavan auton välillä.

Nick 'nauraa ääneen' tällä hetkellä, mikä viittaa siihen, että hänen mielestään on huvittavaa, että tämän toisen auton matkustajat näkevät heidät tasavertaisina tai jopa kilpailijoina. Toisin sanoen hän näyttää uskovan lujasti rodun hierarkiaan, jota Tom puolustaa luvussa 1, vaikka se ei myönnä sitä rehellisesti.

Hänen sydämensä lyö yhä nopeammin Daisyn valkoiset kasvot nousivat hänen omaansa. Hän tiesi, että kun hän suuteli tätä tyttöä ja siunasi loputtomasti näynsä hänen katoavaan hengitykseen, hänen mielensä ei enää koskaan rypistyisi kuin Jumalan mieli. Niinpä hän odotti ja kuunteli hetken pidempään tähtiin lyötyyn virityshaarukkaan. Sitten hän suuteli häntä. Hänen huulensa kosketuksesta hän kukoisti hänelle kuin kukka ja inkarnaatio oli valmis. (6.134)

Tämä hetki sitoo Daisyn nimenomaisesti kaikkiin Gatsbyn suurempiin unelmiin paremmasta elämästä - hänen amerikkalaiseen unelmaansa. Tämä luo pohjan romaanin traagiselle lopettamiselle, koska Daisy ei kestä Gatsbyn haaveiden painon alle. Sen sijaan hän pysyy Tom Buchananin luona huolimatta hänen tunteistaan ​​Gatsbyä kohtaan. Näin ollen kun Gatsby ei voita Daisya, hän ei myöskään saavuta versiotaan American Dreamista. Siksi niin monet ihmiset lukevat romaanin Amerikan unen synkkänä tai pessimistisenä otteena optimistisen sijasta.

... kun kuu nousi korkeammalle, tarpeettomat talot alkoivat sulaa, kunnes vähitellen huomasin täällä olevan vanhan saaren, joka kukki kerran hollantilaisten merimiesten silmille-uuden maailman raikas, vihreä rinta. Sen kadonneet puut, Gatsbyn talolle tiensä saaneet puut, olivat kerran kuiskatelleet viimeiseen ja suurimpaan kaikkien ihmisten unelmiin; Väliaikaisen lumoutuneen hetken ihmisen on täytynyt pidätellä hengitystään tämän mantereen läsnä ollessa, pakotettuna esteettiseen mietiskelyyn, jota hän ei ymmärtänyt eikä halunnut, kasvotusten viimeisen kerran historiassa jollain tavalla, joka vastaa hänen kykyä ihmetellä.

Ja kun istuin siellä muristelemassa vanhaa, tuntematonta maailmaa, ajattelin Gatsbyn ihmetystä, kun hän ensimmäisen kerran sammutti vihreän valon Daisyn telakan päässä. Hän oli kulkenut pitkän matkan tälle siniselle nurmikolle, ja hänen unelmansa näytti olevan niin lähellä, ettei hän voinut tuskin ymmärtää sitä. Hän ei tiennyt, että se oli jo hänen takanaan, jossain tuossa suuressa hämärässä kaupungin ulkopuolella, missä tasavallan pimeät kentät vierivät yön alle. ' (9.151-152)

Romaanin viimeiset sivut heijastavat pitkään amerikkalaista unelmaa asenteessa, joka näyttää samanaikaisesti surulliselta, arvostavalta ja pessimistiseltä. Se liittyy myös ensimmäiseen vilkaisuumme Gatsbyyn, joka ulottuu veden yli kohti Buchananin vihreää valoa. Nick toteaa, että Gatsbyn unelma oli 'jo takana' silloin (tai toisin sanoen sitä oli mahdotonta saavuttaa). Mutta silti hän löytää jotain ihailtavaa siinä, kuinka Gatsby toivoi yhä parempaa elämää ja tavoitti jatkuvasti kohti tätä valoisampaa tulevaisuutta.

Jos haluat tarkastella näitä viimeisiä rivejä ja mitä ne voivat tarkoittaa, katso analyysimme romaanin lopusta.

Hahmojen analysointi amerikkalaisen unelman kautta

Hahmojen analyysi American Dreamin suhteen johtaa yleensä melko kyyniseen otteeseen American Dreamista.

Suurin osa amerikkalaiseen unelmaan keskittyvästä hahmoanalyysistä keskittyy välttämättä Gatsbyyn, Georgeen tai Myrtleen (romaanin todellisiin pyrkimyksiin), mutta kuten keskustelemme alla, Buchananit voivat myös tarjota mielenkiintoisia keskustelukerroksia. Hahmoanalyysiin, joka sisältää American Dreamin, harkitse huolellisesti valitsemasi hahmon motiiveja ja toiveita ja miten romaani antaa (tai ei!) antaa välähdyksiä unen toteutumisesta heille.

Gatsby

Gatsby itse on ilmeisesti paras ehdokas amerikkalaisen unelman kirjoittamiseen - hän tulee nöyristä juurista (hän ​​on Pohjois -Dakotan köyhien maanviljelijöiden poika) ja nousee tunnetusti varakkaiksi, jotta kaikki lopulta luiskahtaa pois hänestä. Monet ihmiset ottavat myös Daisyn analyyseihinsä Gatsbyn unen fyysiseksi esitykseksi.

Ota kuitenkin ehdottomasti huomioon se tosiasia, että perinteisessä amerikkalaisessa unessa ihmiset saavuttavat tavoitteensa rehellisellä kovalla työllä, mutta sisään Gatsbyn tapauksessa hän hankkii nopeasti rikoksen avulla suuren määrän rahaa . Gatsby yrittää kovan työn lähestymistapaa vuosien palveluksessaan Dan Codylle, mutta se ei onnistu, koska Codyn entinen vaimo päätyy koko perintöön. Joten hän kääntyy rikollisuuden puoleen, ja vasta sitten hän onnistuu saavuttamaan halutun vaurautensa.

Joten vaikka Gatsbyn tarinakaari muistuttaa perinteistä rätistä rikkauteen kertovaa tarinaa, se, että hän sai rahansa moraalittomasti, vaikeuttaa ajatusta siitä, että hän on täydellinen avatar American Dreamille . Lisäksi hänen menestyksensä ei selvästikään kestä - hän jatkaa Daisya ja menettää kaiken yrittäessään saada hänet takaisin. Toisin sanoen Gatsbyn valtavat unelmat, kaikki epävarmasti Daisyyn (`` Hän tiesi, että kun hän suuteli tätä tyttöä ja siunasi loputtomasti näynsä hänen katoavaan hengitykseensä, hänen mielensä ei koskaan rypisty enää kuin Jumalan mieli '' (6.134) ) ovat yhtä heikkoja ja lentäviä kuin Daisy itse.

George ja Myrtle Wilson

Tämä pari edustaa myös ihmisiä, jotka tavoittelevat unelmaa - George omistaa oman myymälänsä ja tekee kaikkensa saadakseen liiketoimintaa, vaikka hänen elämänsä ankarat vaatimukset vaativat yhä enemmän, kun taas Myrtle jahtaa vaurautta ja asemaa suhteessa Tomiin.

Molemmilla ei ole valtaa, koska heillä ei ole käytettävissään rahaa - Myrtlella on varmasti pääsy joihinkin 'hienoimpiin asioihin' Tomin kautta, mutta hänen on käsiteltävä hänen hyväksikäyttöään, kun taas George ei pysty jättämään nykyistä elämäänsä ja muuttamaan länteen, koska hänellä ei ole rahaa. Hänen on jopa tehtävä itsensä palvelijaksi Tomille saadakseen Tom myymään autonsa, mikä voi jopa saada hänet jättämään huomiotta todisteet vaimonsa suhteesta. Joten kumpikaan hahmo ei ole noususuuntaan, jonka American Dream lupaa, ainakin romaanin aikana.

Lopulta kaikki menee kauheasti pieleen sekä Georgelle että Myrtlelle, mikä viittaa siihen, että tässä maailmassa on vaarallista pyrkiä enemmän kuin sinulle annetaan.

Georgen ja Myrtlen kohtalokas kohtalo yhdessä Gatsbyn kanssa kuvaavat romaanin pessimististä asennetta amerikkalaiseen unelmaan. Loppujen lopuksi kuinka epäoikeudenmukaista on, että pariskunta, joka pyrkii parantamaan asemaansa yhteiskunnassa (George ja Myrtle), päätyy molemmat kuolleiksi, kun taas Tom, joka raahasi Myrtlen yhä vaarallisempaan tilanteeseen, ja Daisy, joka tappoi hänet, eivät kohdata mitään seurauksia? Ja kaiken lisäksi he ovat uskomattoman varakkaita? American Dream ei todellakaan ole elossa ja terve köyhille Wilsoneille.

on 21 hyvää toimintaa

Tom ja Daisy Amerikan unen vastustajina

Olemme puhuneet jo melko paljon Gatsbystä, Georgesta ja Myrtlesta - kolmesta hahmosta, jotka ovat peräisin nöyristä juurista ja yrittävät kiivetä riveihin 1920 -luvun New Yorkissa. Mutta entä muut merkittävät hahmot, erityisesti ne, jotka ovat syntyneet rahalla? Mikä on heidän suhde American Dreamiin?

Erityisesti Tomilla ja Daisyllä on vanhaa rahaa, joten he eivät tarvitse American Dreamia, koska he ovat syntyneet Amerikan kanssa heidän jalkojensa juurella.

Ehkä tämän takia, he näyttävät suoraan vastustavan unta - Daisy kieltäytymällä Gatsbystä ja Tom auttaen vetämään Wilsonit tragediaan .

Tämä on erityisen mielenkiintoista, koska toisin kuin Gatsby, Myrtle ja George, jotka aktiivisesti toivovat ja haaveilevat paremmasta elämästä, Daisy ja Tom kuvataan kyllästyneiksi ja 'huolimattomiksi' ja johtavat lopulta suuren tragedian omaan huolimattomuuteensa.

Toisin sanoen tuloerot ja hyvin erilaiset elämän alkuhahmot ovat vaikuttaneet voimakkaasti heidän tuloksiinsa. Tapa, jolla he päättävät elää elämänsä, moraalinsa (tai sen puute) ja kuinka paljon he haaveilevat, ei näytä merkitsevän. Tämä on tietysti traagista ja ristiriidassa American Dream -idean kanssa, jonka mukaan luokan ei pitäisi olla merkityksellinen ja kuka tahansa voi nousta huipulle.

Daisy amerikkalaisen unelman personifikaationa

Kuten keskustelemme artikkelissamme rahasta ja materialismista vuonna Suuri Gatsby , Daisyn ääni on nimenomaisesti sidottu rahaan Gatsby:

'Hänen äänensä on täynnä rahaa', hän sanoi yhtäkkiä.

Se oli siinä. En ollut ennen ymmärtänyt. Se oli täynnä rahaa-se oli ehtymätön viehätys, joka nousi ja putosi siihen, sen jingle, symbaalien laulu siitä. . . . Korkealla valkoisessa palatsissa kuninkaan tytär, kultainen tyttö. . . . (7.105-6)

Jos Daisyn ääni lupaa rahaa ja American Dream liittyy nimenomaisesti vaurauteen, ei ole vaikea väittää, että Daisy itse - vihreän valon kanssa telakkansa lopussa - tukee American Dreamia. Itse asiassa, kun Nick kuvailee Daisya 'korkealla valkoisessa palatsissa kuninkaan tyttären, kultaisen tytön', hän näyttää myös kuvaavan Daisya kirjaimellisesti palkinnoksi, aivan kuten prinsessa sadun lopussa (tai jopa prinsessa Peach Mario -pelin lopussa!).

Mutta Daisy on tietysti vain ihminen - virheellinen, lentävä ja lopulta kykenemätön ilmentämään Gatsbyn valtavia fantasioita hänelle. Tämä puolestaan ​​tarkoittaa sitä, että American Dream on vain fantasia, käsite, joka on liian heikko pitämään painonsa varsinkin 1920-luvun Amerikan nopeatempoisessa, koiranruoka-maailmassa.

Lisäksi sinun pitäisi ehdottomasti Ajattele jännitettä sen välillä, että Daisy edustaa Gatsbyn perimmäistä tavoitetta, mutta samalla (kuten edellä keskustelimme) hänen todellinen elämänsä on vastakohta American Dreamille : hän on syntynyt rahalla ja etuoikeudella, todennäköisesti kuolee kaiken ehjänä, eikä sillä ole vaikutuksia siihen, miten hän päättää elää elämänsä välissä.

Voivatko naishahmot saavuttaa amerikkalaisen unelman?

Lopuksi on mielenkiintoista verrata ja verrata joitain naishahmoja American Dreamin linssin avulla.

Aloitetaan Daisystä, joka on onneton avioliitossaan ja huolimatta lyhyestä yrityksestä lähteä siitä, pysyy Tomin luona, eikä halua luopua avioliitonsa tarjoamasta asemasta ja turvallisuudesta. Aluksi saattaa tuntua siltä, ​​että Daisy ei haaveile lainkaan, joten tietysti hän päätyy onnettomaksi. Mutta ajattele sitä tosiasiaa, että Daisy syntyi jo amerikkalaisen yhteiskunnan korkeimmalle tasolle. Varakkaana naisena hänen odotuksensa ei ollut koskaan tavoitella jotain suurempaa, vaan yksinkertaisesti säilyttää asemansa. Hän teki tämän menemällä naimisiin Tomin kanssa, ja on ymmärrettävää, miksi hän ei riskeeraisi epävarmuutta ja aseman menettämistä, joka syntyisi avioeron ja avioliiton saappaattajana. Uudelleen, Daisy näyttää kuvaavan 'amerikkalaisvastaista' unta, koska hän syntyi eräänlaiseksi aristokratiaksi ja hänen on vain säilytettävä asemansa, ei taisteltava paremman puolesta.

Verrattuna, Myrtle Gatsbyä lukuun ottamatta näyttää olevan kunnianhimoisin pyrkimys saada enemmän kuin hänelle annettiin elämässä. Hän parittaa suhteensa Tomin kanssa asuntoon, kauniisiin vaatteisiin ja juhliin ja näyttää nauttivan uudesta asemastaan. Mutta tietysti hänet kaadetaan kaikkein vaikeimmin, hänet tapetaan osallistumisesta Buchananiin ja erityisesti siitä, että hän oletti virheellisesti, että hänellä oli arvoa heille. Kun otetaan huomioon, että Gatsbylla oli mahdollisuus lähteä New Yorkista ja etääntyä kehittyvästä tragediasta, mutta Myrtle kuoli ensimmäisenä, voit väittää, että romaani esittää vieläkin synkkemmän näkemyksen amerikkalaisesta unelmasta naisten osalta.

Jopa Jordan Baker, joka näyttää elävän eräänlaista unta pelaamalla golfia ja ollessaan suhteellisen itsenäinen, on sidottu perheensä rahoihin ja eristetty sen seurauksista , mikä tekee hänestä melko huonon esityksen unesta. Ja tietysti, koska hänen loppupelinsä näyttää myös olevan avioliitto, hän ei työnnä naisten roolien rajoja niin pitkälle kuin haluaisi.

Joten vaikka kaikki naiset työntävät tietyllä tavalla yhteiskunnan odotusten rajoja heiltä, ​​he joko joutuvat linjoille tai tapetaan, mikä varmasti heikentää ruusuista ajatusta siitä, että kuka tahansa sukupuolesta riippumatta voi tehdä sen Amerikassa. Amerikkalainen unelma kuten kuvassa Gatsby tulee vielä pessimistisemmäksi naishahmojen linssin kautta.

body_lens.jpg Linssin kohdistaminen naisiin on ennustettavasti masentavaa.

Yleisiä esseekysymyksiä/keskustelunaiheita

Käydään nyt läpi joitain useammin esiin tuotuja aiheita keskustelua varten.

#1: Oliko Gatsbyn unelma sen arvoista? Oliko kaikki työ, aika ja kärsivällisyys sen arvoista hänelle?

Kuten minäkin, saatat heti ajatella: 'Tietenkään se ei ollut sen arvoista! Gatsby menetti kaiken, puhumattakaan siitä, että Wilsonit joutuivat tragediaan ja päätyivät kuolleiksi! ' Joten jos haluat tehdä selkeämmän väitteen 'unelma ei ollut sen arvoinen', voit osoittaa romaanin lopussa tapahtuvan purkamisen (mukaan lukien Myrtlen, Gatsbyn ja Georgen kuolemat) ja kuinka kaikki Gatsbyn saavutukset ovat turhia, kuten hänen hautajaistensa harva osallistuminen osoittaa.

Kuitenkin, voit ehdottomasti valita vähemmän ilmeisen reitin ja väittää, että Gatsbyn unelma oli sen arvoinen traagisesta lopusta huolimatta . Ensinnäkin, harkitse Jayn ainutlaatuista luonnetta tarinassa: 'Hän oli Jumalan poika-lause, joka, jos se tarkoittaa jotain, tarkoittaa juuri sitä-ja hänen täytyy olla Isänsä liiketoiminnasta, suuren, mautonta ja pelkkää kauneutta '' (6.7). Toisin sanoen, Gatsbylla on elämää suurempi persoona, eikä hän olisi koskaan tyytynyt jäämään Pohjois-Dakotassa olemaan köyhiä maanviljelijöitä vanhempiensa tavoin.

Vaikka hän eläisi lyhyemmän elämän, hän ehti varmasti täynnä seikkailua. Hänen unelmansa vauraudesta ja asemasta veivät hänet ympäri maailmaa Dan Codyn jahdilla, Louisvilleen, jossa hän tapasi ja rakastui Daisyyn, ensimmäisen maailmansodan taistelukentille, Oxfordin yliopiston saliin ja sitten nopeatempoiseen maailmaan Manhattanilla 1920 -luvun alussa, kun hän ansaitsi omaisuuden bootleggerina. Itse asiassa näyttää siltä, ​​että Jay eli useita elämiä vain puolet normaalista elinkaaresta. Lyhyesti sanottuna, väittääkseni, että Gatsbyn unelma oli sen arvoinen, sinun pitäisi viitata hänen elämää suurempaan käsitykseensa itsestään ja siihen, että hän olisi voinut etsiä onnea vain pyrkimällä johonkin itseään suurempaan, vaikka se olisi lopulta tappava lopussa.

#2: Langston Hughesin runossa A Dream Deferred Hughes esittää kysymyksiä siitä, mitä tapahtuu siirtyneille unille. Miten Fitzgerald tutkii tätä lykättyjen unien kysymystä? Mitkä ovat unelmiesi lykkäämisen vaikutukset mielestäsi? Kuinka voit soveltaa tätä opetusta omaan elämääsi?

Jos ajattelet 'myöhästyneitä unia' Suuri Gatsby , suuri on ilmeisesti Gatsbyn myöhästynyt unelma Daisylle - lähes viisi vuotta kuluu hänen alkuperäisen ihastumisensa ja hänen romaanin yrittämisensä voittaa hänet takaisin - yritys, joka ilmeisesti antaa tuloksen. Voit tarkastella Gatsbyn unen eri puolia - takaiskuja hänen ensimmäisistä muistoistaan ​​Daisystä luvussa 8, hetkestä, jolloin ne yhdistyvät uudelleen luvussa 5, tai tuhoisista seurauksista, jotka aiheutuvat kohtaamisesta luvussa 7 - havainnollistamaan Gatsbyn myöhästynyttä unta.

Voit myös tarkastella George Wilsonin lykättävää unelmaa lähteä länteen tai Myrtlen unelmaa mennä naimisiin varakkaan 'jalostavan' miehen kanssa - George ei koskaan saa varoja menemään länteen ja on sen sijaan tuhkattu Tuhkanlaaksossa, kun taas Myrtle yrittää saavuttaa hänen unelmansa 12 vuoden avioliiton jälkeen suhteessa päättyy tragediaan. Ilmeisesti myöhästyneet unet ovat unelmia, jotka on tuomittu epäonnistumaan.

Kuten Nick Carraway sanoo, 'et voi toistaa menneisyyttä' - romaani näyttää viittaavan siihen, että tiettyjä unelmia varten on pieni ikkuna, ja kun ikkuna sulkeutuu, niitä ei voi enää saavuttaa. Tämä on melko pessimististä, ja kehotuksen henkilökohtaisen pohdinnan kannalta en sanoisi, että sinun pitäisi välttämättä 'soveltaa tätä oppituntia omaan elämääsi' suoraan. On kuitenkin syytä huomata, että tietyt mahdollisuudet ovat ohikiitäviä, ja ehkä on viisaampaa etsiä uusia ja/tai saavutettavampia mahdollisuuksia sen sijaan, että menettäisi menetettyä mahdollisuutta.

Kaikki tämänkaltaiset kehotteet, joissa on osa henkilökohtaisempaa pohdintaa, antavat sinulle vapauden sitoa omat kokemuksesi ja näkökulmasi, joten ole harkittu ja ajattele hyviä esimerkkejä omasta elämästäsi!

Craft Your Perfect College Essee

#3: Selitä, miten romaani osoittaa tai ei osoita American Dreamin kuolemaa. Onko Gatsbyn pääteema todellakin 'kuihtuva amerikkalainen unelma'? Mitä romaani tarjoaa amerikkalaisesta identiteetistä?

Tässä kehotuksessa, toisessa, joka nollaa kuolleet tai kuolevat amerikkalaiset unelmat, voit keskustella miten kolmen hengen (Gatsby, George, Myrtle) tuhoaminen ja kyyninen esitys vanhasta rahajoukosta kuvaa kuollutta tai kuolevaa amerikkalaista unta . Loppujen lopuksi, jos unelmoivat hahmot kuolevat ja ne, jotka ovat syntyneet elämään rahalla ja etuoikeudella, pitävät sen ilman seurauksia, onko mitään tilaa ajatukselle, että vähemmän etuoikeutetut ihmiset voivat edetä ylöspäin ?

Mitä romaani sanoo amerikkalaisesta identiteetistä, voitte poimia muutamia säikeitä - yksi on Nickin kommentti luvussa 9 romaani on todellakin tarina länsimaalaisista, jotka yrittävät (ja epäonnistuvat) mennä itään 'Näen nyt, että tämä on loppujen lopuksi ollut tarina länsimaista-Tom ja Gatsby, Daisy ja Jordan ja minä olimme kaikki länsimaalaisia, ja ehkä meillä oli jotain yhteistä puutetta, joka teki meistä hienovaraisesti sopeutumattomia itäiseen elämään' (9,125). Tämä havainto viittaa amerikkalaiseen identiteettiin, joka määräytyy syntymäpaikan mukaan ja että amerikkalaisessa identiteetissä on pienempiä, väistämättömiä tunnistamispisteitä.

Lisäksi niille romaanissa, jotka eivät ole syntyneet rahaksi, amerikkalainen identiteetti näyttää pyrkivän saamaan enemmän vaurautta ja asemaa. Mutta vanhan rahasarjan, erityisesti Daisyn, Tomin ja Jordanin, kuvaamisen kannalta romaani esittää osuuden amerikkalaisesta yhteiskunnasta, joka on olennaisesti aristokraattinen - sinun täytyy syntyä siihen. Myös tässä suhteessa romaani esittää murtunutta amerikkalaista identiteettiä, jossa erilaiset elämät ovat mahdollisia sen perusteella, kuinka paljon rahaa syntyy.

Lyhyesti sanottuna mielestäni romaani häiritsee ajatusta yhdistyneestä amerikkalaisesta identiteetistä tai amerikkalaisesta unelmasta esittämällä sen sijaan traagisen, murtuneen ja jäykän amerikkalaisen yhteiskunnan, joka jakautuu sekä maantieteellisen sijainnin että sosiaalisen luokan perusteella.

#4: Useimmat pitävät unia positiivisina motivaattoreina menestykseen, mutta romaanin hahmot vievät usein unelmansa ihanteellisesta elämästä liian pitkälle. Selitä, kuinka hahmojen American Dreams saa heidät kärsimään, kun he olisivat voineet tyytyä vaatimattomampiin tavoitteisiin.

Gatsby on ilmeinen valinta tässä - rahan ja aseman tavoittelu erityisesti Daisyn kautta johtaa hänet tuhoon. Ehkä Gatsby oli monta kohtaa; olisi voinut olla tyytyväinen saavutukseensa (etenkin hänen menestyneiden sotayritystensä jälkeen, jos hän olisi jäänyt Oxfordiin tai jopa kerännyt suuren määrän vaurautta saappaattajana) sen sijaan hän pyrki jatkuvasti ylöspäin, mikä johti lopulta hänen kaatumiseensa. Voit täydentää tätä väitettä lauseilla 6 ja 8 Gatsbyn menneisyydestä ja hänen traagisesta kuolemastaan.

Myrtle olisi toinen hyvä valinta tällaiselle kehotukselle. Tietyssä mielessä hän näyttää elävän ihanteellista elämää suhteessaan Tomiin - hänellä on hieno NYC -asunto, hän isännöi juhlia ja saa toimia hienostuneesti - mutta nämä nautinnot satuttavat vakavasti Georgea ja tietysti hänen yhteyttään Tomiin Buchanan tappaa hänet.

Myös Nick, jos hän olisi ollut tyytyväinen perheensä kunnioitettavaan omaisuuteen ja tyttöystäväänsä länteen, olisi voinut välttää Gatsbyn tuntemisen tuskan ja yleisen epätoivon tunteen.

Saatat ihmetellä Georgea - loppujen lopuksi, eikö hänkin haaveile paremmasta elämästä? Kuitenkin ei ole monia tapauksia, joissa George vei unelmansa ihanteellisesta elämästä 'liian pitkälle'. Itse asiassa hän kamppailee vain myydäkseen yhden auton, jotta hän voisi vihdoin muuttaa pois länteen Myrtlen kanssa. Lisäksi kun otetaan huomioon, että hänen nykyinen tilanteensa Tuhkanlaaksossa on melko synkkä, on vaikea sanoa, että ylöspäin pyrkiminen aiheutti hänelle kipua.

# 5: Suuri Gatsby on muun muassa raivostuttava ja jopa pahaenteinen kommentti amerikkalaisen unelman varjopuolelta. Keskustelkaa tästä aiheesta sisällyttämällä konfliktit East Egg vs. West Egg ja vanha raha vs. uusi raha. Mitä amerikkalainen unelma merkitsee Gatsbylle? Mitä amerikkalainen unelma merkitsi Fitzgeraldille? Miten moraali sopii amerikkalaisen unelman toteuttamiseen?

Tämän kehotteen avulla voit tarkastella melko laajasti romaanin asennetta amerikkalaiseen unelmaan painottaen 'raittiita ja jopa pahaenteisiä' kommentteja. Huomaa, että Fitzgerald näyttää tässä nimenomaan pilkkaavan stereotyyppisiä rätteistä rikkauteen -tarinaa - varsinkin kun hän piirtää Dan Cody -kertomuksen melkein muistiinpanoksi Horatio Algerin kaltaisen henkilön työstä, jonka kirjat koskivat lähes yleisesti rikkaita miehiä, jotka kouluttavat nuoria, yrittäjähenkisiä. pojat maailman tavoilla. Toisin sanoen, sinun pitäisi keskustella siitä, kuinka Great Gatsby näyttää kääntävän ajatuksen amerikkalaisesta unelmasta lainauksessa kuvatulla tavalla: Gatsby saavuttaa rosoisen nousun, mutta se ei kestä.

Kaikki Gatsbyn kova työ Dan Codyn puolesta ei lopulta tuottanut tulosta, koska hän menetti perinnön. Joten Gatsby kääntyi rikollisuuden puoleen sodan jälkeen saadakseen nopeasti rahaa. Varsinkin kun Gatsby saavuttaa lopulta suuren vaurautensa epäilyttävin keinoin, romaani heikentää entisestään klassista kuvaa siitä, että joku työskentelee ahkerasti ja rehellisesti siirtyäkseen rätistä rikkauteen.

Jos käsittelet tätä tai vastaavaa kehotetta, muista keskittyä American Dreamin tummempiin puoliin, mukaan lukien romaanin pimeä päätös ja Daisy ja Tomin suoja todellisilta seurauksilta . (Tämän avulla voit myös harkita moraalia ja sitä, kuinka hahmot ovat moraalisesti konkurssissa.)

#6: Mikä on American Dreamin nykytila?

Tämä on enemmän ulospäin suuntautuva kehote, jonka avulla voit pitää nykyisiä tapahtumia joko yleisesti optimistisina (amerikkalainen unelma elää ja voi hyvin) tai pessimistinä (se on yhtä kuollut kuin Great Gatsbyssä).

Sinulla on kymmeniä mahdollisia ajankohtaisia ​​tapahtumia todisteena kumpaankin väitteeseen, mutta pidä erityisesti maahanmuutto- ja maahanmuuttouudistusta, joukkotuomioita, tuloeroja, koulutusta ja terveydenhuoltoa Amerikassa hyvänä mahdollisena esimerkkinä, kun käytät väitteitä nykyisestä tilanteesta Amerikkalainen unelma. Kirjoituksesi on erityisen voimakas, jos voit viitata tiettyihin ajankohtaisiin tapahtumiin väitteesi tueksi.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA