12 parasta matematiikkakilpailua lukiolaisille

laskin-983900_640

Matematiikilpailut ovat loistavaa koulun ulkopuolista toimintaa lukiolaisille. Matematiikkakilpailut auttavat opiskelijoita parantamaan matemaattisia taitojaan, ansaitsemaan apurahoja ja erottuvat opiskelijoista.

Jos olet kiinnostunut osallistumaan lukion matematiikkakilpailuihin, mutta et ole varma mistä aloittaa, tämä artikkeli on sinua varten. Annamme sinulle kaikki tiedot 12 lukiolaisille suunnatusta matematiikkakilpailusta, mukaan lukien kelpoisuusvaatimukset ja rahapalkintomahdollisuudet kussakin kilpailussa.Selitämme myös lyhyesti, miten päätät, mikä matematiikkakilpailu sopii sinulle ja miten matematiikkakilpailut voivat auttaa sinua loistamaan korkeakoulujen hakijana. Aloitetaan siis!

suorakulmio-2470309_640

Tämän luettelon käyttäminen

Tiedämme, että eri opiskelijoilla on ainutlaatuisia syitä haluta osallistua lukion matematiikkakilpailuihin. Tämä mielessä, Valitsimme huolellisesti erilaisia ​​matematiikkakilpailuja, jotka sopivat erilaisten opiskelijoiden tarpeisiin ja prioriteetteihin.

Luettelomme 12 matematiikkakilpailusta sisältää:

 • Kilpailut Yhdysvaltojen eri alueilla
 • Kilpailut yksittäisille opiskelijoille ja opiskelijaryhmille
 • Kilpailut, joissa testataan oppilaita eri matemaattisista aiheista
 • Kilpailut, jotka tarjoavat rahapalkintoja
 • Kilpailut, jotka antavat ei-rahallisia palkintoja

Tällä tavalla voit etsiä luettelostamme sinulle sopivia kilpailuja! Lisäksi lukiolaisten erilaisten kykyjen huomioon ottamiseksi otimme myös huomioon matematiikkakilpailut, jotka vaihtelevat äärimmäisen kilpailukykyisestä osallistavampaan.

Haluamme myös huomata sen tämä matematiikkakilpailujen luettelo ei ole sijoitus parhaasta huonoimpaan tai pahimmasta parhaaseen . Sen tarkoituksena on yksinkertaisesti antaa sinulle maasto lukion matematiikkakilpailuihin, jotta tiedät, että kaikenlaisia ​​opiskelijamatematiikan harrastajia on erilaisia ​​vaihtoehtoja!

numero-437930_640

12 lukion matematiikkakilpailua

Luettelossamme kaksitoista erityyppistä lukion matematiikkakilpailua on jotain kaikenlaisille matematiikan opiskelijoille. Voit tarkistaa ne kaikki alta!

# 1: Amerikan matematiikkakilpailu (AMC) 10.12

 • Kelpoisuus: 10. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinnot: Älä

AMC 10 ja AMC 12 ovat molemmat 25 kysymyksen ja 75 minuutin monivalintakielisiä matematiikkatenttejä, joiden tarkoituksena on edistää ongelmanratkaisutaitojen parantamista lukio-opiskelijoilla.

AMC 10 ja AMC 12 ovat matematiikkasarjan ensimmäiset kokeet jotka edistyvät paikallisesta, kansallisesta, kansainvälisestä tasosta. AMC 10: n ja AMC 12: n parhaiten menestyvät opiskelijat ovat oikeutettuja kutsuihin seuraaviin, vaikeampiin kokeisiin AMC -sarjassa (puhumme siitä lisää hetken kuluttua).

AMC 10 kattaa Yhdysvaltojen lukion opetussuunnitelman kymmenennelle luokalle asti ja on tarkoitettu 10. luokan ja alle tai alle 17,5 -vuotiaille opiskelijoille. AMC 12 kattaa koko lukion matematiikan opetussuunnitelman Sisältää trigonometrian, kehittyneen algebran ja edistyneen geometrian, mutta ei sisällä laskentaa. Kilpailupäivänä alle 12 -vuotiaat ja alle 19,5 -vuotiaat opiskelijat voivat osallistua AMC 12 -kurssille.

Vaikka AMC 10- ja AMC 12 -kokeissa ei ole omaa apurahaa, AMC 10/12: n ottaminen on ratkaiseva askel kohti muita matematiikkakilpailuja ja apurahoja . Jos olet kiinnostunut tulemaan vaikeampiin kutsukilpailuihin (suuremmilla palkintoilla!), On tärkeää, että otat virallisen AMC 10- ja AMC 12 -kokeen ensiaskeleena.

#2: Caribou -matematiikkakilpailut

 • Kelpoisuus: 2. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinnot: Joo

Caribou -matematiikkakilpailu on ainoa maailmanlaajuinen matematiikkakilpailu, joka pidetään täysin verkossa . Tämä kilpailu järjestetään kuusi kertaa lukuvuoden aikana, ja kaikki kuusi testiä suorittavat opiskelijat voivat kilpailla Caribou Cupista. Jokainen kilpailu osallistuu oppilaisiin 60 minuuttia matemaattisia pulmia, interaktiivisia kysymyksiä ja monenlaisia ​​ongelmanratkaisutoimia.

Caribou -matematiikkakilpailu ei ole vain avoin kansainvälisille osallistujille, vaan se tarjoaa myös kilpailuja ala -asteelle lukioikäisten opiskelijoiden kautta. Lukio-tason Caribou-matematiikilpailut on jaettu kahteen ikäluokkaan. Luokat 9 ja 10 osallistuvat samoihin kilpailuihin ja luokat 11 ja 12 osallistuvat samoihin kilpailuihin .

Rahapalkinnot jaetaan parhaiten menestyneille opiskelijoille ja kouluille Caribou Cupissa joka vuosi toukokuussa pidettävän viimeisen kilpailun jälkeen. Oppilaat sijoitetaan parhaan pistemäärän perusteella viidessä kuudesta kilpailusta. Opiskelijan rahapalkinnon määrä määritetään hänen prosenttiosuutensa perusteella kerrottuna asetetulla dollarimäärällä sijoituksen perusteella. Näin se onnistuu:

cal poly pomona gpa vaatimukset
 • 1. sijan opiskelija: 100 dollaria x prosenttiosuus
 • 2. sija: 75 dollaria x prosenttiosuus
 • Kolmannen sijan opiskelija: 50 dollaria x prosenttiosuus
 • 4. ja sen jälkeen: 30 dollaria x prosenttiosuus

Oppilaat saavat rahapalkintoja niin kauan kuin varoja riittää kunkin ikäryhmän palkintopottiin.

#3: American Region Mathematics League (ARML)

 • Kelpoisuus: 9. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinnot: Joo

ARML on vuosittainen kansallinen lukion matematiikkakilpailu järjestettiin samanaikaisesti neljällä eri yliopistokampuksella Yhdysvalloissa: Iowan yliopisto , Penn State , Nevadan yliopisto Las Vegasissa , ja T hän Alabaman yliopisto Huntsvillessä .

Tämä matematiikkakilpailu edellyttää, että opiskelijat kilpailevat 15 hengen joukkueissa, vaikka kilpailun muoto edellyttää, että opiskelijat vastaavat kysymyksiin sekä yksin että tiiminä. Opiskelijat voivat muodostaa omat tiiminsä ja rekisteröidy ARML -kilpailuun verkossa .

Joten mitä sinun tarvitsee tietää kilpaillaksesi ARML: ssä? ARML -ongelmat kattavat matemaattisia aiheita, kuten algebran, geometrian, lukuteorian, kombinatorian, todennäköisyyden ja eriarvoisuuden . Laskutietoa ei vaadita tässä kilpailussa, mutta se voi auttaa osallistujia ratkaisemaan ongelmia nopeammin tai tehokkaammin.

ARML tarjoaa kilpailijoille useita rahapalkintoja . Kilpailu jakaa pienempiä lahjakorttipalkintoja kahden divisioonan parhaalle joukkueelle ja 2000 dollaria lahjakortteja 20 parhaalle yksittäiselle kilpailijalle. Paras yksittäinen kilpailija saa ylimääräisen 100 dollarin lahjakortin.

Trig-Star-logo

Jos olet trigonometrian huijari, Trig-Star voi olla kilpailu sinulle!

#4: Trig-Star

 • Kelpoisuus: 9. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinnot: Joo

Trig-Star on vuotuinen valtakunnallinen kilpailu lukiolaisille, jotka menestyvät trigonometriassa. Trig-Star-kilpailun tarkoituksena on tunnistaa trigonometriassa erinomaisesti menestyvät opiskelijat, esitellä oppilaille matematiikan käytännön sovelluksia ammattiympäristöissä ja lisätä matemaattisesti ammattitaitoisten lukiolaisten tietoisuutta maanmittauksesta ammattina.

Trig-Star-kilpailu järjestetään kahdella tasolla. Taso 1 kilpailu järjestetään paikallisissa lukioissa, ja jokaisesta paikallisesta lukiosta on yksi voittaja. Nämä tason 1 voittajat kilpailevat tason 2 kilpailussa, joka on kansallinen testi. Osavaltion voittaja kustakin osallistujavaltiosta voi kilpailla kansallisesta Trig-Star-tittelistä.

Rahapalkinnot jaetaan huippukilpailijoille kansallisessa Trig-Star-kilpailussa . Ensimmäisen sijan voittaja saa 2000 dollarin palkinnon, toisen voittaja 1000 dollaria ja kolmannen sijan 500 dollaria.

Lisäksi jos osallistut Trig-Star-kilpailuun jossain vaiheessa lukio-uraasi, sinulla on oikeus hakea 5000 dollarin apurahaa. Voit hakea tätä apurahaa, vaikka et voittanut Trig-Star-kilpailuja, mutta sinä tehdä on suoritettava maanmittauksen tutkinto. Löydät lisätietoja tästä stipendimahdollisuudesta täältä.

# 5: TIIMIT

 • Kelpoisuus: 7. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinnot: Älä

TEAMS on vuosittain järjestettävä osavaltion ja kansallinen matematiikka-, luonnontieteellinen ja insinöörikilpailu keskiasteen ja lukion opiskelijoille.

TEAMS on suunniteltu auttamaan opiskelijoita kehittämään STEM-taitojaan työskentelemällä neljän tai kahdeksan oppilaan ryhmissä ratkaisemaan todellisia teknisiä haasteita. T Kilpailu koostuu 90 minuutin monivalintaosasta, esseestä sekä suunnittelusta ja rakentamisesta.

TEAMS on avoin kaikille kiinnostuneille lukiolaisille, jotka kilpailevat joko 9./10. Opiskelijat voivat ensin kilpailla valtion tason TEAMS-kilpailuissa ja sitten edetä kansalliseen TEAMS-kilpailuun, jos he ovat oikeutettuja.

TEAMS -kilpailu ei jaa rahapalkintoja, mutta tämä arvostettu kilpailu on hyvä tapa saada pääsyneuvojien silmät, varsinkin jos olet hakeminen kilpailukykyisiin insinööriyliopistoihin.

# 6: viilettää

 • Kelpoisuus: 9. luokkalaiset - ylioppilaat
 • Rahapalkinnot: Älä

SCUDEM eli SIMIODE-haaste differentiaaliyhtälöiden mallintamista käyttäen on tiimipohjainen matemaattinen haaste, joka suoritetaan viikon ajan.

Tämän viikon aikana tiimit kehittävät lähestymistapoja ja ratkaisuja valitsemiinsa differentiaaliyhtälöiden mallinnusongelmiin ja valmistavat sitten tiivistelmän ja 10 minuutin esityksen. Viikon lopussa joukkueet matkustavat läheiselle alueelliselle isäntäpaikalle esittelemään työnsä tuomarille.

Kolmen lukion tai perustutkinto -opiskelijan joukkueet voivat kilpailla SCUDEMissa. Voittajajoukkueille myönnetään ensiluokassa erinomaisia ​​ja toiseksi ansaittuja nimikkeitä, mutta SCUDEM -voittajille ei myönnetä rahapalkintoja.

Mathworks-Math-Modeling-Challenge -logo

Jos haluat kilpailla tiimissä, M3 Challenge voi olla sinua varten.

# 7: MathWorks Math Modeling (M3) -haaste

 • Kelpoisuus: 11. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinnot: Joo

M3 Challenge on kilpailu, joka antaa lukiolaisille mahdollisuuden kokea tiimityöskentelyä käytännön ongelman ratkaisemiseksi ajan ja resurssien rajoissa. Haaste on tarkoitettu antaa lukiolaisille käsityksen siitä, millaisia ​​ongelmia todellisessa maailmassa työskentelevät ammattimaiset matemaatikot kohtaavat. Opiskelijat, jotka ovat lahjakkaita koodaamaan, saattavat harkita tätä kilpailua, koska lisäluottopalkintoja on saatavilla joukkueille, jotka sisältävät erinomaisen koodin osana ratkaisuaan.

Lukion juniorit ja seniorit kaikkialta Yhdysvalloista voivat osallistua M3 Challengeen. Oppilaiden joukkueissa on oltava 3-5 henkilöä ja yksi opettaja-valmentaja. Toinen hieno asia? M3 Challenge on täysin verkossa viimeiseen kierrokseen asti, eikä osallistumismaksuja ole!

M3 Challengen lopussa kuusi finalistitiimiä tunnistetaan ja heitä esitetään työstään New Yorkissa. Finalistit voivat myös saada rahapalkintoja , jotka ovat seuraavat:

 • M3 Challenge Champions (Summa Cum Laude Team Prize)
  20000 dollaria
 • M3 Challenge Runner Up (Magna Cum Laude Team Prize)
  15 000 dollaria
 • M3 Challenge kolmas sija (Cum Laude Team Prize)
  10000 dollaria
 • M3 Challenge -finalisti (ansiokas tiimipalkinto)
  5000 dollaria (3 joukkuetta)

Näiden pääpalkintojen lisäksi on myös 1500 ja 1000 dollarin palkintoja välieriin finalisteille ja kunniamainintajoukkueille . Lopuksi M3 Challengen finalistit, välierät ja kunniamainintajoukkueet voidaan kutsua jättämään hakemuksia kesän harjoittelupaikoille STEMissä.

# 8: Tyttöjen matematiikkapalkinto

 • Kelpoisuus: 11. luokkalaiset ja alle (avoinna vain naisiksi tunnistaville opiskelijoille)
 • Rahapalkinnot: Joo

Math Prize for Girls on vuosittain MIT: ssä järjestettävä kilpailu. Kilpailu koostuu 20 haastavasta tehtävästä, jotka testaavat matemaattista luovuutta ja näkemystä ja kaikkiin 20 kysymykseen on vastattava kahden ja puolen tunnin aikana. Kysymyksissä käsitellään vain lukion tason matematiikkaa, mutta kilpailussa ei ole laskelmiin liittyviä kysymyksiä!

Math Prize for Girls -matematiikkakilpailu on avoin naisille, joilla on sukupuoli -identiteetti ja jotka ovat 11. luokalla tai sitä alempana Yhdysvalloissa. online -hakuprosessi jotka kiinnostuneiden opiskelijoiden on suoritettava, ja on tärkeää huomata, että avain Hakemuksen edellytyksenä on virallisen hallinnon suorittaminen AMC 10 tai AMC 12 koe .

Tyttöjen matematiikkapalkinto jakaa yhteensä 50 000 dollarin rahapalkinnot kymmenelle parhaalle voittajalle. Palkintosummat jakautuvat seuraavasti:

 • 1. palkinto: 25 000 dollaria
 • Toinen palkinto: 10 000 dollaria
 • Kolmas palkinto: 5 000 dollaria
 • 4. palkinto: 2 000 dollaria
 • 5. palkinto: 2 000 dollaria
 • Kuudes palkinto: 1000 dollaria
 • 7. palkinto: 1000 dollaria
 • 8. palkinto: 1000 dollaria
 • 9. palkinto: 1000 dollaria
 • 10. palkinto: 1000 dollaria

On myös pienempiä rahapalkintoja kunniamaininnoista ja 35 parasta esiintyjää kutsutaan kilpailemaan Advantage Testing Foundationin matematiikkapalkinto -olympialaisille , todisteisiin perustuva kilpailu, joka järjestetään marraskuussa.

# 9: Kuka haluaa matemaatikoksi

 • Kelpoisuus: 9. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinto: Joo

Kilpailu Kuka haluaa matemaatikoksi perustuu peliesityksen konseptiin Kuka haluaa olla miljonääri. Tässä kilpailussa, lukiolaiset kilpailevat rahasta ja palkinnoista vastaamalla monivalintakysymyksiin . Kuka haluaa matemaatikoksi on kaksi eri versiota: mestaruus ja alueellinen.

Kuka haluaa matemaatikoksi Aluepelejä pelataan kaikkialla Yhdysvalloissa koko tavallisen lukuvuoden ajan, ja niitä isännöidään opiskelijoiden lukioissa. Kuudesta kymmeneen opiskelijaa kilpailee kussakin alueellisessa kilpailussa jopa 3000 dollarin rahapalkinnosta. Opiskelijat, jotka kilpailevat aluepeleissä, eivät ole oikeutettuja kilpailemaan SM -peleissä sinä vuonna.

Who Wants to Be A Mathematician Championship -peli isännöi 12 lukio -oppilasta tietyiltä alueilta Yhdysvalloissa, Kanadassa ja Isossa -Britanniassa kilpailemaan 10 000 dollarin palkinnosta yhteisessä matematiikkakokouksessa (JMM) tammikuussa. Opiskelijat voivat kilpailla finaalissa JMM: ssä pisteyttämällä hyvin kahdella testikierroksella ja voittamalla sitten välieräkierroksen. Mestaruuskisojen finaalikierroksen ensimmäisen sijan voittaja saa 5000 dollarin rahapalkinnon, ja kyseisen oppilaan lukion matematiikan osasto voittaa saman summan palkinnon.

Mu Alpha Theta -matemaattisten minuuttien videokilpailu antaa sinulle mahdollisuuden tehdä luova, matematiikka-aiheinen video rahapalkinnolla. Voit katsoa vuoden 2019 kilpailun kohokohdat yllä.

# 10: Mu Alpha Theta -matemaattisten minuuttien videokilpailu

 • Kelpoisuus: 9. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinnot: Joo

Matemaattisten minuuttien videokilpailu kutsuu Mu Alpha Thetaan kuuluvia opiskelijoita valitsemaan matematiikan aiheen ja Luo hauska, informatiivinen 2–5 minuutin video, joka kiinnostaisi lukiolaisia. Videot voivat sisältää matemaattista sisältöä lukion laskennan kautta, ja oppilaiden videoiden lopulliset versiot on ladattava YouTubeen lähetettäväksi.

Tämä kilpailu antaa opiskelijoille mahdollisuuden kilpailla useita vuosia peräkkäin, koska kilpailu on jaettu luokkiin eri matematiikkatyyppien perusteella. Opiskelijat korkeintaan geometria tai Algebra 2 kilpailevat THETA -luokassa, esilaskentaopiskelijat ovat ALPHA -luokassa ja laskentaopiskelijat MU -luokassa.

Yksittäiset lukiot valitsevat kilpailuun lähetettävät oppilasvideot ja Rahapalkintoja voi saada vain koulua kohden parhaiten lähetetty video . Viimeiseen arviointikierrokseen valitaan kahdeksan videota, ja 3000 dollarin palkinto jaetaan näiden kahdeksan finalistin kesken videon laadun perusteella.

#yksitoista: Johns Hopkinsin matematiikkaturnaus (JHMT)

 • Kelpoisuus: 6. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinnot: Älä

JMHT on vuotuinen matematiikkakilpailu, joka on avoin yläkoululaisille ja lukiolaisille Baltimoressä ja sen ympäristössä. JMHT -kilpailu testaa kilpailijoiden kykyä todisteilla, algebralla ja lukuteorialla, geometrialla, laskelmalla, todennäköisyydellä ja yhdistelmätekniikalla sekä yleisellä matematiikalla . Oppilaat kilpailevat yksilöinä ja tiiminä. Yksittäiset kilpailijat pisteytetään kahden tunnin testissä, ja joukkueet kilpailevat kahden 45 minuutin testikierroksen sarjassa.

JMHT erottuu matematiikkakilpailujen alalla, koska se sisältää laskentaa, joka ei ole tyypillistä useimmille lukion matematiikkakilpailuille. JHMT: n voittajat eivät saa rahapalkintoja, mutta he saavat mahdollisuuden verkostoitua Johns Hopkinsin professoreiden kanssa ja ansaita arvostetun palkinnon, joka voi auttaa heidän yliopisto -sovelluksiaan erottautumaan.

# 12: Harvard/MIT Mathematics Tournament (HMMT)

 • Kelpoisuus: 9. luokkalaiset - 12. luokkalaiset
 • Rahapalkinnot: N/A

HMMT on erittäin kilpailukykyinen opiskelijoiden järjestämä matematiikkaturnaus, joka järjestetään vuosittain marras- ja helmikuussa. Useimmat opiskelijat kilpailevat neljän tai kuuden hengen joukkueissa tai kuuden tai kahdeksan hengen joukkueissa , mutta kilpailuun mahtuu myös rajallinen määrä yksittäisiä kilpailijoita. Opiskelijat voivat hakea osallistumaan marraskuun tai helmikuun online -turnauksissa.

Yksittäiset testikierrokset koostuvat kymmenestä tehtävästä ja kestävät 50 minuuttia. Näillä kierroksilla kaikki vastaukset ovat yksittäisiä arvoja tai lyhyitä vastauksia. Ryhmäkierrokset ovat 60 minuutin kymmenen ongelmatestiä, joissa kaikki tiimin jäsenet työskentelevät yhdessä.

Luokkien 9–12 oppilaat ympäri maailmaa voivat kilpailla HMMT: ssä. On hyvin yleistä, että kansallisten ja kansainvälisten matematiikkaolympialaisten huipputulokkaat kilpailevat myös HMMT: ssä.

Palkinnot myönnetään kaikkiaan kymmenelle eniten pisteitä saaneelle henkilölle, kussakin yksittäisessä testissä kymmenelle parhaalle maalintekijälle, viidelle eniten pisteitä saaneelle joukkueelle ja viidelle eniten pisteitä saaneelle joukkueelle Guts-kierroksella. Kymmenen parasta joukkuetta nimetään arvonnan voittajiksi.

valinta-2692575_640

Jos valitset matemaattisia vahvuuksiasi vastaavan matematiikkakilpailun, voit parantaa voittomahdollisuuksiasi.

Kuinka valita oikea matematiikkakilpailu sinulle

Paras tapa valita matematiikkakilpailu osallistumiseen on miettiä tavoitteitasi ja sitä, miten ne leikkaavat päivittäistä elämääsi. Erityisesti, Sinun tulisi harkita kykyäsi sitoutua kilpailuvalmisteluun, voitko matkustaa kilpailemaan ja millä matematiikan osa -alueilla olet erinomainen.

Kilpailun valmistelu

Olemme jo maininneet tämän, mutta jotkut luettelossamme olevista matematiikkakilpailuista ovat Todella kilpailukykyinen. Jos olet sydämessäsi voittaa kilpailuja ja ansaita apurahoja, sinun on oltava kaikessa mukana valmistautuessasi . Jos tiedät jo, että haluat yliopisto-sovellusten osoittavan omistautumistasi ja menestystäsi matematiikkaan liittyvissä oppitunneissa, saattaa olla sen arvoista jatkaa kilpailukykyisempää tai aikaa vievää matematiikkakilpailua.

Toisaalta, jos haluat saada monipuolisemman lukion ansioluettelon, luettelossamme on myös matematiikkakilpailuja, jotka antavat sinulle silti mahdollisuuden ansaita palkintoja ja jättävät samalla aikaa muiden etujen harjoittamiseen.

Kyky matkustaa

On myös tärkeää pohtia, onko sinulla mahdollisuus matkustaa matematiikkakilpailuihin. Jotkut näistä kilpailuista ovat kansainvälisiä tai kansallisia tapahtumia ja saattavat vaatia matkaa satojen kilometrien päässä kotoasi. Vaikka jotkut koulut maksavat oppilasmatkan laskun, toiset kilpailijat joutuvat maksamaan omalla tavallaan tai varainkeruunsa kilpaillakseen.

Jos tällainen sitoutuminen ei sovi tilanteeseesi, muista, että lähes jokaisessa Yhdysvaltain osavaltiossa järjestetään osavaltion kattavia matematiikkakilpailuja lukiolaisille. (Voit etsiä alueellasi saatavilla olevia matemaattisia kilpailuja ja osavaltion nimeäsi.) Lähimpään kotiisi liittyvien matematiikkakilpailujen etsiminen on loistava vaihtoehto, jos haluat saada harjoittelua ja kokemusta matematiikan sisällöstä, mutta t matkustaa pitkiä matkoja kilpaillakseen.

Matematiikkataitosi

Lopuksi, erilaiset matematiikkakilpailut keskittyvät matematiikan eri aloihin . Jotkut ovat tilastopohjaisia, toiset vain trigonometriaa, ja jotkut testaavat yleisempiä matemaattisia tietoja.

Arvioimalla vahvuutesi matematiikassa ja alueet, joista olet eniten kiinnostunut, ennen kuin etsit matematiikkakilpailua, voit rajoittaa valintoja nopeammin sen perusteella, missä olet hyvä ja missä uskot saavasi menestyä.

Lopulta, tutkimuksen tekeminen ennen kuin sukellat matematiikkakilpailuihin, auttaa sinua menestymään kilpailijana. Muista myös, että matematiikkakilpailut ovat loistava tilaisuus tavata oppilaita, jotka haluavat myös menestyä matematiikassa, joten jos päätät osallistua, saat lisäbonusta tavata ihmisiä ja saada uusia ystäviä.

body-three-post-it-note

Suuri gatsby luku 6 lainauksia

3 tapaa, joilla matematiikkakilpailut voivat auttaa korkeakoulusovelluksiasi

Matematiikilpailut näyttävät hyvältä lukion ansioluetteloissa ja korkeakoulusovelluksissa. Ymmärtäminen kolmella tärkeimmällä tavalla, joilla lukion matematiikkakilpailut voivat saada korkeakoulusovelluksesi leikkaamaan loput, auttavat sinua päättämään, mitä matematiikkakilpailuja jatketaan lukio -urasi aikana.

#1: Ne auttavat pyöristämään piikkilähestymistapasi

Monet opiskelijat, jotka hakeutuvat erittäin valikoiviin korkeakouluihin ja yliopistoihin, kehotetaan käyttämään piikkiä. Piikki lähestymistapa kannustaa oppilaita keskittymään siihen, että heistä tulee erinomaisia ​​yhdessä asiassa, ja tekemään kaikkensa osoittaakseen huippuosaamisensa yhdessä asiassa oppituntien ulkopuolisten toimintojensa kautta. Jos päätät, että haluat matematiikan olevan piikkilähestymistapasi, matematiikkakilpailut eivät todennäköisesti ole sinulle valinnainen lukion ulkopuolinen oppitunti.

Jokainen korkeakoulu, johon haet, tunnistaa matematiikkakilpailut (erityisesti ne, jotka ovat kilpailukykyisimpiä tai jotka vaativat erityisiä luovuuden esityksiä) arvokkaana tieteenalaisena opintojakson ulkopuolisena hakemuksessasi. Jos pystyt miettivästi selittämään syyt, miksi investoit matematiikkakilpailuihin korkeakouluhakemuksessa tai henkilökohtaisessa lausunnossa, se tekee matematiikkakilpailukokemuksestasi entistä houkuttelevamman college -opiskelijoille.

#2: He auttavat sinua valmistautumaan tärkeisiin kokeisiin

Jos et ole vielä ottanut SAT- tai ACT -ohjelmaa ja olet halukas ansaitsemaan huipputuloksia , osallistuminen matematiikkakilpailuihin voi auttaa sinua saavuttamaan standardoidun testimenestyksen. Matematiikilpailut antavat sinulle mahdollisuuden harjoitella ongelmien ratkaisemista ajan ja resurssien rajoissa ja auttavat sinua tottumaan rentoutumiseen ja ajatteluun selkeästi paineen alla. Jotkut matematiikkakilpailut käyttävät jopa monivalintaformaattia, mikä on hyvä valmistautuminen monivalintakysymykseen SAT/ACT: n matemaattiset osat .

#3: He voivat yhdistää sinut apurahamahdollisuuksiin

Monissa (vaikka ei kaikissa!) Matematiikkakilpailuissa on mojova rahapalkinto voittaneille osallistujille. Nämä kilpailut voivat olla hyvä tapa rahoittaa korkeakouluopetustasi jos etsit luovia tapoja saada taloudellista apua yhteen.

Muista, että matematiikkakilpailuihin osallistuminen on voitto, vaikka et voita kilpailun todellista rahapalkintoa. Se, että olet osallistunut matematiikkakilpailuun, voi tehdä sinusta kilpailukykyisemmän hakijan yliopistoapurahoille, yksityiset apurahat ja muuta ansioihin perustuvaa rahoitusta .

Muista siis: vaikka osallistut matematiikkakilpailuun, mutta et voita stipendiä lopussa, matematiikkakilpailun ottaminen ansioluetteloosi saattaa lisätä mahdollisuuksiasi voittaa muita korkeakouluapurahoja myöhemmin.

body-kysymysmerkki-sininen-ympyrä

Mitä nyt?

Jos matematiikka ei ole vahvin vahvuutesi, ei hätää. On myös muita kilpailuja, joihin voit osallistua lukion opiskelijana! Esimerkiksi, miksi et kokeilisi kättäsi kirjoituskilpailussa? (Monilla näistä kilpailuista on myös rahapalkintoja!)

Sinun ei välttämättä tarvitse osallistua kilpailuun ansaitaksesi rahaa yliopistolle. Monet apurahat edellyttävät vain hakemuksen lähettämistä. Tässä on joitain parhaita apurahoja lukio -opiskelijoille Yhdysvalloissa.

Jos olet kiinnostunut kilpailemaan matematiikan olympialaisissa, meillä on koko artikkeli, joka on omistettu kilpailun hajottamiselle. Voit tarkistaa sen täältä.

Aloita yliopiston suunnittelu nyt

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmistelussa? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka kehittää lukion tiedemessuhankkeita: 3 avainvinkkiä

Harkitsetko kilpailua lukion tiedemessuilla? Esittelemme hyvät ja huonot puolet ja selitämme, miten voittaa projekti.

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

Paras urakehitys, joka auttaa sinua suunnittelemaan tulevaisuutesi

Mikä työ sopii sinulle? Kokeile yksinkertaista uramahdollisuustestiä, joka auttaa sinua tekemään päätöksen vain nopealla urakehityksellä.

Merkkiviitteen kirjoittaminen: Koko malli

Kirjoitetaanko merkkiviite? Tutustu täydelliseen malliin, josta löydät vaiheittaisen oppaan kuinka lähestyä tätä tärkeää tehtävää.

Mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018?

Asetetaanko ACT-pisteet? Opi, mikä on hyvä ACT-pisteet vuodelle 2018 ja kuinka määrittää vuoden 2018 ACT-pisteet, jotta pääset unelmiesi kouluun.

Pyhän Ristin korkeakoulun pääsyvaatimukset

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Belmontin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Koulun rehtorin suosituskirje opettajalle

Kirjoitetaanko suosituskirje opettajalle? Lue esimerkkimme ja saat vinkkejä kuinka kirjoittaa yhtä vahva viite.

Georgian lounaisosavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 8. luokan ACT / SAT -pisteet?

SAT / ACT on hyvä ennustaja korkeakoulun tulevaisuudelle. Mistä tiedät, mikä on hyvä SAT / ACT -pisteet kahdeksannelle luokalle? Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

LMU: n pääsyvaatimukset

Havaijin yliopisto, Manoa, ACT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | Hiram W.Johnsonin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hiram W.Johnsonin lukiosta Sacramentossa, Kaliforniassa.

ACT -pisteiden saaminen askel askeleelta

Miten tarkistat ACT -tulokset ja tarkan tulosraporttisi? Lue oppaamme saadaksesi selville.

Prescott Collegen pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Mitkä korkeakoulut ylittävät SAT: n?

Mitkä koulut ylittävät SAT -testituloksesi ja mitä se tarkoittaa strategiallesi? Lue lisää täältä.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 2

Lue koko The Great Gatsbyn luvun 2 yhteenveto saadaksesi selville, mitä tapahtuu ja miten tapahtumat liittyvät romaanin suurempiin teemoihin.

Mikä on AP Capstone? Pitäisikö sinun tehdä se?

Kuinka AP Capstone -diplomiohjelma toimii? Pitäisikö sinun suorittaa se vai pitääkö vain kiinni normaaleista AP-kursseista? Tässä on täydellinen opas.

ACT-prosentti- ja pisteytyslistat

Mikä prosenttipiste on ACT-pisteet, ja mitä tämä tarkoittaa? Lue täydellinen opas.

Redlandsin itälaakson lukio 2016-17 rankingit | (Redlands,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Redlands East Valley High Schoolista Redlandsissä, Kaliforniassa.

Kursiivisen S: n kirjoittaminen: 3 kaunokirjoitusvinkkiä

Etkö ole varma, kuinka isot tai pienet kirjaimet kirjoitetaan kursiivilla? Kursivien oppaassamme hahmotellaan kaikki mahdollisuudet piirtää s.

Paras AP: n ympäristötieteen opinto -opas

Valmistaudutko AP: n ympäristötieteen tenttiin? Asiantuntijaoppaamme sisältää täydellisen valmistelusuunnitelman, keskeiset opintovinkit ja tonnia ilmaisia ​​harjoitustestejä.

La Sierran yliopiston pääsyvaatimukset