Bad College Essays: 10 virhettä, joita sinun on vältettävä

feature_crash.jpg

Aivan kuten on huomattavia esimerkkejä erinomaiset yliopiston esseet että vastaanottotoimistot haluavat julkaista, joten onko olemassa röyhkeitä esimerkkejä kauheita yliopiston esseitä nimettömät valintaviranomaiset kuvaavat sitä lopulta Redditin keskustelupalstoilla.

Vaikka en takaa, että essesi pääsee ensimmäiseen luokkaan, sanon, että noudatat neuvojani tässä artikkelissa, esseesi ei varmasti pääty toiseen. Kuinka vältät kirjoittamasta huonoa esseeä? Lue lisää saadaksesi selville, mikä tekee esseen huonoksi, ja oppia, mitä yliopiston esseiden aiheita tulisi välttää. Selitän myös, kuinka tunnistaa huonot yliopiston esseet - ja mitä tehdä, jos päätät luoda vahingossa.Mikä tekee huonoista esseistä pahoja

Mitä tapahtuu, mikä tekee yliopiston esseestä kauhean? Aivan kuten upeissa henkilökohtaisissa lausunnoissa yhdistyvät odottamaton aihe loistavaan suoritukseen, puutteelliset henkilökohtaiset lausunnot yhdistävät ongelmallisen aiheen huonoon suoritukseen.

Aiheen ongelmat

Ensisijainen tapa kiertää yliopiston essee on pilata mitä essee on tai miten olet päättänyt keskustella tietystä kokemuksesta. Huonosti valittu esseen sisältö voi helposti luoda esseen, joka on vastenmielistä yhdellä monista tavoista, joista keskustelen seuraavassa osassa.

Essee on paikka, jossa kohdeoppilaitoksesi vastaanottotoimisto saa oppia tuntemaan persoonallisuutesi, hahmosi sekä kyvyt ja taidot, joita ei ole transkriptiossasi. Joten jos aloitat kauhealla aiheesta, pääset paitsi huonoon esseeseen myös vaaraan pilata hyvän vaikutelman, jonka muusta sovelluksestasi saa.

Jotkut huonoista aiheista osoittavat, että valintavirkailijat eivät tunne hyvää tuomiota tai kypsyyttä , mikä on ongelma, koska he rakentavat luokan opiskelijoiden, joiden on pystyttävä hoitamaan itsenäinen elämä kampuksella.

Muut huonot aiheet viittaavat siihen, että olet tylsä ​​ihminen , tai joku, joka ei käsittele kokemustasi värikkäällä tai vilkkaalla tavalla, mikä on ongelma, koska korkeakoulut haluavat luoda dynaamisen ja sitoutuneen opiskelijaryhmän.

Vielä muut huonot aiheet osoittavat, että et ole tietoinen ulkomaailmasta tai et ole yhteydessä siihen ja olet keskittynyt vain itseesi , mikä on ongelma, koska osa yliopiston pääkohtaa on tavoittaa uusia ihmisiä ja uusia ideoita, ja valintaviranomaiset etsivät ihmisiä, jotka pystyvät siihen.

Suorittamisen ongelmat

Joskus, vaikka keskustelemasi kokemukset voisivat olla perustana suurelle henkilökohtaiselle lausunnolle, tapa, jolla olet rakentanut ja koonnut essesi, lähettää varoitusliput. Tämä johtuu siitä, että pääsy-essee on myös paikka näyttää hakutiimille kirjoitustyylisi kypsyys ja selkeys.

Yksi tapa saada tämä osa väärin on näyttää erittäin virheellisiä kirjoitusmekaniikkoja , kuten epäselvä syntakse tai väärin käytetyt välimerkit. Tämä on ongelma, koska yliopistovalmis kirjoitus on yksi niistä asioista, joita odotetaan lukiolta.

Toinen tapa sekoittaa tämä on jättää huomiotta nopeat ohjeet joko luovista tai huolimattomista syistä. Tämä voi osoittaa pääsyvirkamiehille sen olet joko joku, joka yksinkertaisesti puhaltaa ohjeita ja ohjeita, tai joku, joka ei ymmärrä kuinka noudattaa niitä . Kumpikaan ei ole hyvä asia, koska he etsivät ihmisiä, jotka ovat valmiita vastaanottamaan uusia tietoja professoreilta eivätkä pelkästään päättämään tietävänsä kaiken jo.

body_screwhammer.jpg Ohjeiden jättäminen huomiotta tässä asteessa ei ole luovaa, vain ärsyttävää.

Opinnäytetyön aiheita vältettäväksi

Haluatko tietää, miksi sinua usein kehotetaan kirjoittamaan jotain arkipäiväistä ja jokapäiväistä opiskeluaikasi? Tämä johtuu siitä, että mitä enemmän aiheesi on siellä, sitä todennäköisemmin kompastuu johonkin näistä vikaluokista.

Liian henkilökohtainen

Liian henkilökohtaisen essee-aiheen ongelma on se Paljastaa jotain hyvin yksityistä voi osoittaa, että et todellakaan ymmärrä rajoja . Ja tietäessäsi, missä tarkoituksenmukaiset rajat ovat, on avain elää yksin yksin joukon ihmisten kanssa, jotka eivät ole sinuun etuyhteydessä.

kuinka päästä georgetowniin

Valitettavasti kompastuminen esseiden aiheiden TMI-alueelle on yleisempää kuin luulet. Yksi nopea testi yksityisyyttä rikkovan tason tarkistamiseksi: jos se ei ole jotain, jonka kerrot ystävälliselle muukalaiselle, joka istuu vieressäsi lentokoneessa, älä ehkä kerro sitä vastaanottotoimistolle.

Esimerkkejä:

 • Kuvaamalla neitsyytesi menettämistä tai mitä tahansa seksielämästäsi todella. Tämä ei tarkoita, ettet voi kirjoittaa seksuaalisesta suuntautumisestasi - jätä varsinainen fyysinen teko pois.
 • Kirjoittamalla liian yksityiskohtaisesti sairaudestasi, vammaisuudestasi, muista ruumiillisista toiminnoista. Yksityiskohtainen mielekäs keskustelu siitä, mitä tämä fyysinen tila on merkinnyt sinulle ja elämällesi, on hieno asia kirjoittaa. Mutta pysy kaukana kehon kauhuista ja graafisista kuvauksista, jotka ovat yksinkertaisesti olemassa turhaa shokkiarvoa varten.
 • Vahaus runollinen rakkaudestasi toiselle. Suhteesi on ihastuttava siihen osallistuville ihmisille, mutta niitä, jotka eivät tiedä sinua, ei ole investoitu tähän elämäsi osaan.
 • Tunnustaminen seksuaalisen tai laittoman lajikkeen parittomille ja epätavallisille haluille. Pakkomielteesi kaktusten viljelystä on loistava aihe, kun taas pakkomielteesi räjähteiden tutkimiseen on kauhea.

body_vault.jpg Jotkut salaisuudet ovat parempia lukon ja avaimen takana. Tai teollisuuden lujuushyllyn ja hammaspyörän takana sopivat koneistetut hammaspyörät ja painepultti.

Liian paljastaa huono tuomio

Yleisesti ottaen, jätä aikaisemmat laittomat tai moraalittomat teot esseen ulkopuolelle . Se on yksinkertaisesti huono idea antaa ottohenkilöille ammuksia, jotka eivät pidä sinusta.

Jotkut poikkeukset voivat olla, jos teit jotain hyvin, hyvin erilaisella ajattelutavalla kuin olet tällä hetkellä (keskellä paeta vaaroista, ankaran pakon alla tai esimerkiksi ollessasi hyvin nuori). Tai jos essesi tarkoituksena on selittää, kuinka olet kääntänyt uuden lehden ja sinulla on transkriptio, joka tukee sinua.

Esimerkkejä:

 • Rikoksen tekemisestä kirjoittaminen jotain hauskaa tai jännittävää. Ellet ole pysyvässä tietueessasi ja haluat tilaisuuden selittää, kuinka olet oppinut oppitunnisi ja muuttunut, älä laita tätä esseeisi.
 • Kuvaamalla huumeiden käyttöä tai kokemusta humalasta tai korkeasta alkoholista. Vaikka olisitkin tilassa, jossa jotkut virkistyslääkkeet ovat laillisia, olet lukiolainen. Ainoa altistuminen mieltäsi muuttaville aineille tulisi olla kofeiini.
 • Tehdä kuvitteellisia tarinoita itsestäsi ikään kuin ne olisivat totta. Et todennäköisesti ole tarpeeksi hyvä fantasisti vetämään tämä pois, eikä ole mitään syytä heittää noppaa havaitessasi valehtelijaksi.
 • Yksityiskohdat persoonallisuutesi virheistä. Ellei sinulla ole hienoa tarinaa selviytyä yhdestä näistä, jätä henkilökohtaisen lausuntosi ulkopuolelle sopimussuhteet, kuten patologinen narsismi.

1.jpg Sinä' on parempi, jos et tuuleta likaista pyykkiäsi julkisesti. Vakavasti, kukaan ei halua haistaa noita sukkia.

Liian itsevarma

Vaikka on hienoa uskoa kykyihisi, kukaan ei pidä säälimättömästä keuliminen. Ei ole väliä kuinka upeita saavutuksesi ovat, jos päätät keskittyä esseesi niihin, on parempi kuvata takaisku tai epäilyn hetki, joka yksinkertaisesti ylistää itseäsi taivaalle.

Esimerkkejä:

 • Kerskailu ja tekeminen itsesi esseen virheettömäksi sankariksi. Tämä menee kaksinkertaiseksi, jos kirjoitat ei erityisen jännittävistä saavutuksista, kuten voittomaalin tekemisestä tai lyijyn saamisesta näytelmässä.
 • Ei tietoisuutta saavutusten todellisesta laajuudesta. On ihanaa, että käytät aikaa auttaa muita, mutta vapaaehtoistyö muutama tunti viikossa ei tee sinusta pyhää hahmoa.

body_numberone.jpg Hurratko joukkuetta? Mahtava. Huutaa itseäsi? Hieman vastenmielinen.

Liian klisee tai tylsää

Muista lukijasi. Tässä tapauksessa, yrität tehdä itsestäsi mieleenpainuvan valintaviranomaiselle, joka on lukenut tuhansia muita esseitä . Jos essesi tekee virheen olla tylsää tai nöyriä, se vain ei rekisteröidy kyseisen henkilön mielessä mihinkään huomionarvoiseen.

Esimerkkejä:

 • Transkriboi ansioluettelosi lauseen muotoon tai kirjoita transkriptiosi päätoiminnasta. Sovellus sisältää jo ansioluettelosi tai yksityiskohtaisen luettelon erilaisista aktiviteeteistasi. Ellei kehotteessa nimenomaisesti pyydetä sinua kirjoittamaan päätoiminnastasi, esseen on oltava osa kiinnostuksen kohteitasi ja persoonallisuuttasi, joka ei tule sovelluksen muissa osissa.
 • Urheilusta kirjoittaminen. Jokainen urheilija yrittää kirjoittaa tämän esseen. Ellei sinulla ole täysin seinän ulkopuolista tarinaa tai epätavallista saavutusta, jätä tämä ylikellotettu aihe.
 • Paikallishallintomatkasi siirtää sinut kolmannen maailman maahan. Olitko vaikuttunut siitä, kuinka onnelliset ihmiset näyttivät köyhyydestään huolimatta? Saitko arvokkaan oppitunnin siitä, kuinka etuoikeutettu olet? Valitettavasti niin ovat tehneet kaikki muutkin teini-ikäiset, jotka matkustivat jollakin näistä matkoista. Tästä kirjoittaminen pyrkii samanaikaisesti saamaan kuulostamaan epäpatettiselta, tietämättömältä maailmasta, aivan etuoikeutetulta ja alentuvalta. Älä tee sitä, ellei sinulla ole erittäin erityistä, täysin epätavallista tarinaa.
 • Reagoi surulla surulliseen, mutta hyvin yleiseen kokemukseen. Valitettavasti monet elämäsi vaikeista, muodostavista tapahtumista ovat melko yleismaailmallisia. Joten, jos aiot kirjoittaa kuolemasta tai avioerosta, muista keskittyä siihen, miten käsittelit tätä tapahtumaa, joten esseen vain olet voinut kirjoittaa. Vain yksityiskohtainen, omaperäinen kuvaus voi tallentaa tämän aiheen.
 • Menossa meta. Älä kirjoita siitä, että kirjoitat esseen puhuessamme, ja nyt lukija lukee sitä, ja katso, essee on täällä lukijan kädessä. Se on tekniikka, joka näyttää fiksulta, mutta on jo tehty monta kertaa monin eri tavoin.
 • Tarjoamalla ideoitasi kuinka korjata maailma. Tämä pätee erityisesti, jos ratkaisusi on helppo korjata, jos vain kaikki vain kuuntelisivat sinua. Luota minuun, et vain voi mitenkään arvostaa realistisesti kuvaamasi ongelman luontaista monimutkaisuutta.
 • Alkaen kuuluisasta tarjouksesta. Omia sanojasi ei yleensä tarvitse tuoda toistensa mukaan. Tietysti, jos kirjoitat tietystä lauseesta, jonka olet ottanut käyttöön elämänmottona, sisällytä se vapaasti. Mutta silloinkin, kun se on esseen ensimmäinen rivi, tuntuu siltä, ​​että luovutat avaimet tälle kirjoittajalle ja pyydät heitä ajamaan.
 • Päivittäisen esineen käyttäminen elämän / persoonallisuuden metaforana. 'Kengät. He ovat tällaisia ​​ja sellaisia, ja ihmiset rakastavat heitä kaikista näistä syistä. Ja arvaa mitä? He ovat aivan kuten minä. '

helsinki-2.jpg Kengät ovat peräisin useita vuosisatoja sitten, ja niitä käytetään yleensä kukka-maljakkoina. Ja se pätee myös minuun!

Liian ei-aihe

Toisin kuin esseet, joita olet kirjoittanut koulussa, joissa on tarkoitus analysoida jotain itsesi ulkopuolella, yliopistollisen esseen pääaiheen tulisi olla sinä, taustasi, meikkisi ja tulevaisuutesi . Jostakin tai jostakin muusta kirjoittaminen voi hyvinkin olla hyvä essee, mutta ei tälle kontekstille.

Esimerkkejä:

 • Kunnioituksen osoittaminen jollekin sinulle erittäin tärkeälle henkilölle. Kaikki haluaisivat tavata isoäitisi, mutta tämä ei ole oikea aika keskittyä hänen hämmästyttävään ikääntymistarinaansa. Jos haluat puhua elämästäsi tärkeästä henkilöstä, pysy tien päällä olet he ovat vaikuttaneet, ja miten sisällytät tämän vaikutuksen tulevaisuuteesi.
 • Dokumentoimalla kuinka hyvin muut ihmiset tekevät asioita, sanovat asioita, ovat aktiivisia, kun taas sinä pysyt passiivisena ja passiivisena esseessä. Joku jonkun muun tärkeän laboratoriotyön, monimutkaisen näyttämötuotannon tai mielekkään poliittisen aktivismin kiertoradalla oleminen on upea oppimishetki. Mutta jos päätät kirjoittaa siitä, esseen tulisi koskea oppimista ja sitä, miten olet vaikuttanut, ei toisen henkilön saavutuksiin.
 • Keskittyminen taideteokseen, joka liikutti sinua syvästi. Ole varovainen, kun kirjoitat analyyttisen esseen kyseisestä työstä, älä lainkaan reaktiostasi siihen tai siitä, miten sinuun on vaikuttanut sen jälkeen. Tutustu selitykseemme siitä, miten vastata ApplyTexas-sovelluksen aiheeseen D, jotta saat neuvoja jonkun toisen työstä kirjoittamiseen samalla, kun varmistat, että essesi osoittaa edelleen sinua.
body_artpatrons.jpg Jos kirjoitat esseesi taiteesta, ole poika oikealla, katsomalla yleisöä selittämään, mitä tapahtuu. Älä ole kaveri, joka on täysin imeytynyt siihen, mitä hän katsoo.

(Kuva: Pieter Christoffel Wonder [Julkinen verkkotunnus] , Wikimedia Commonsin kautta)

Rakenna täydellinen essee

Liian loukkaavaa

Tämän mahdollisen virheen myötä sinulla on riski osoittaa itsetietoisuuden puute tai kyky olla avoin uusille ideoille . Muista, ettei kukaan lukija halua tulla luennoitavaksi. Jos essesi tekee niin, osoitat kyvyttömyyttä kommunikoida menestyksekkäästi muiden kanssa.

Muista myös, ettei yksikään korkeakoulu ole innokas ottamaan vastaan ​​henkilöä, joka on liian läheinen ja hyötyä siitä, että muut opettavat häntä. Pitkä, yksipuolinen essee pikapainikkeesta viittaa siihen, että olet juuri sellainen.

Esimerkkejä:

 • Röyhkeä keskustelu poliittisista, uskonnollisista tai muista kiistanalaisista aiheista. Et yksinkertaisesti tiedä, missä essesi lukeva vastaanottovirkailija seisoo missä tahansa näistä asioista. On parempi välttää kyseisen henkilön järkyttämistä tai suututtamista.
 • Kirjoitetaan yksipuolinen diatribi aseista, abortista, kuolemanrangaistuksesta, maahanmuutosta tai muusta uutisissa. Vaikka pystytkin perustelemaan tosiseikkoja väitteissänne, tämä essee on yksinkertaisesti väärä paikka ottaa kapea, epäpatemaattinen puoli meneillään olevassa keskustelussa.
 • Mainitsemalla mitään negatiivista koulusta, johon haet. Jälleen lukijasi on joku, joka työskentelee siellä ja oletettavasti ylpeä paikasta. Tämä ei ole oikea aika kyseenalaistaa ottamisvirkailijan mielipiteitä tai elämänvalintoja.

helsinki-1.jpg Älä anna lukijasi tuntea olevansa yhtäkkiä päässyt ringiin kanssasi.

Opinnäytetyön välttämisongelmat

Huonot korkeakoulujen esseet eivät johdu vain huonoista aiheista. Joskus, vaikka kirjoittaisitkin mielenkiintoisesta, asiaankuuluvasta aiheesta, voit silti tuntua epäkypältä tai valmistautumattomalta korkeakouluelämään sen vuoksi, miten esität aihetta - tavasta, jolla kirjoitat henkilökohtaisen lausuntosi. Tarkista, ettet ole tehnyt mitään yleisiä virheitä tässä luettelossa.

Sävy-kuurous

Vastaanottovirkailijat etsivät kekseliäisyyttä, kykyä olla joustavia ja aktiivista ja optimistista lähestymistapaa elämään - nämä kaikki ovat ominaisuuksia, jotka luovat kukoistavan opiskelijan. Esseet, jotka eivät osoita näitä ominaisuuksia, kärsivät yleensä sävy-kuurosta.

Esimerkkejä:

 • Valittaminen tai valittaminen elämäsi ongelmista. Onko essee siitä, että kaikki tekevät asioita sinulle / sinua vastaan? Tietoja sinulle tapahtuvista asioista sen sijaan, että tekisit mitään niiden hyväksi? Tämä näkökulma on selvä poiskytkentä.
 • Huumorin kokeilu ja epäonnistuminen. Saatat olla todella hauska tosielämässä, mutta on vaikea olla onnistuneesti hauska tässä yhteydessä, varsinkin kun kirjoitat lukijalle, joka ei tunne sinua. Jos haluat käyttää huumoria, suosittelen yksinkertaisinta ja suoraviivaisinta versiota: olemaan itsetuhoinen ja hillitty.
 • Keskustelu lukijan kanssa tai vuorotellen itsensä kasvattaminen. Kukaan ei nauti alistumisesta. Tässä tapauksessa suuri osa esseenne tehtävästä on viehättää ja tehdä itsestäsi miellyttävä, mikä ei todennäköisesti tapahdu, jos omaksut tämän sävyn.
 • Pessimistinen, kyyninen ja yleensä masentava. Haet yliopistoon, koska odotat innolla oppimisen, saavutusten ja itsensä toteuttamisen tulevaisuutta. Tämä ei ole aika pudottaa eksistentiaalinen ennui ja ryöstetty, tehty-tehty-asenne elämään.
body_thescream.jpg Edvard Munch ei luultavasti toimittanut The Scream -valintaa esseeinsä. Hän tallensi älykkäästi kaiken eksistentiaalisen vihan post-bacille!

(Kuva: Eduard Munch [Julkinen verkkotunnus] , Wikimedia Commonsin kautta)

Persoonallisuuden puute

Yksi hyvä kysymys itsellesi on: Voisiko kukaan muu kirjoittaa tämän esseen ? Jos vastaus on kyllä, et tee hyvää työtä edustamaan ainutlaatuista näkökulmaasi maailmaan. On erittäin tärkeää osoittaa kykynsä olla tarkka tarkkailija maailmassa, koska se on yksi tärkeimmistä työpaikoistasi opiskelijana.

Esimerkkejä:

 • Vältä tunteita ja esiintyy esseessä robotin kaltaisena ja kylmänä. Toisin kuin esseille, joita olet kirjoittanut luokalle, tämän esseen on tarkoitus olla esittely tekijäsi äänestäsi ja persoonallisuudestasi. Voi tuntua oudolta vaihtaa vaihdetta sen jälkeen, kun olet oppinut ottamaan itsesi pois kirjoituksestasi, mutta tämä on paikka, johon sinun on laitettava mahdollisimman paljon itseäsi.
 • Kuvauksen ja tiettyjen yksityiskohtien ohittaminen kirjoittamisen hyväksi vain epämääräisissä yleisissä tiedoissa. Tuntuuko kertomuksestasi sanomalehtihoroskooppi, joka voisi koskea kaikkia muita ihmisiä, jotka olivat siellä sinä päivänä? Sitten teet sen väärin ja sinun on keskityttävä uudelleen sinun reaktio, tunteet, ymmärtäminen ja muutos.

helsinki-1.jpg Yliopistosi essee ei ole paikka, jota ei voida erottaa toisistaan.

Off-Kilter -tyyli

Täällä on jonkin verran tilaa luovuudelle, kyllä, mutta college-essee ei ole kaikille postmodernisen taiteen luokka . On totta, on kehotuksia, jotka nimenomaan vaativat kaikkein vasemmanpuoleisen kentän lähettämistäsi tai sallivat sinun lähettää portfolion tai jonkin muun työnäytteen perinteisen esseen sijaan. Mutta tavallisessa sovelluksessa on parempi pitää kiinni perinteisestä proosasta, joka on jaettu kappaleisiin, jaettu edelleen lauseisiin.

Esimerkkejä:

 • Lähettämällä mitään muuta kuin vain hakemuksessasi pyydettyjä materiaaleja. Älä lähetä ruokaa hakutoimistoon, älä kirjoita esseeä vaatteisiin tai kenkiin, älä luo YouTube-kanavaa pysyvästä sitoutumisestasi kouluun. Tiedän, että on olemassa paljon kaupunkien legendoja siitä, että 'kerran tämä hullu asia toimi', mutta ne eivät ole totta tai jostakin, joka ei toimi toista kertaa.
 • Essiesi kirjoittaminen jakeessa, näytelmän muodossa, luettelomerkkeinä, akrostisena tai muuna kuin proosamuotona. Ellei sinulla ole todellakin tapaa runouteen tai näytelmäkirjoittamiseen, ja olet erittäin varma, että pystyt vastaamaan kehotuksen vaatimuksiin ja selittämään itsesi hyvin tässä muodossa, älä hävitä proosaa pelkästään eron vuoksi.
 • Käyttämällä mahdollisimman monta `` hienoa '' sanaa ja päästä kaukana itsesi kuulostamisesta. Pääsyvaatijat haluavat yksimielisesti kuulla sinun ei täysin muodostunut teini-ikäinen ääni esseessäsi. Tämä tarkoittaa, että sinun pitäisi kirjoittaa sanavarastosi ja syntaksin monimutkaisuuden yläosaan, mutta älä vaihda jokaista sanaa sanaston synonyymiksi. Essiesi kärsii siitä.

body_fancy.jpg Jos pukeudut näin joka päivä, voit käyttää kaikkia haluamiasi hienoja sanoja.

Oikolukeman epäonnistuminen

Suurimmalla osalla ihmisistä on vaikea tarkistaa omaa työtään. Siksi sinun täytyy varmista, että joku muu lukee kirjoituksesi . Tämä on paikka, jossa voit, sinun pitäisi - ja todella täytyy - saada joku, joka tietää kaiken kieliopista, välimerkkeistä ja jolla on hyvät yksityiskohdat, viemään punaisen lyijykynän lopulliseen luonnokseesi.

Muuten näytät siltä, ​​ettet joko tiedä perussääntöjä tai kirjoitusta (missä tapauksessa oletko todella valmis yliopistotyöhön?) Tai et välitä tarpeeksi esittäytyessäsi hyvin (missä tapauksessa miksi pääsyvaatijat tekisivät välitätkö sinusta pääsemisestä?).

Esimerkkejä:

 • Kirjoitusvirheet, kieliopilliset virheet, välimerkit, outoja kirjasin- / kappaleväliasiat. On totta, että nämä ovat usein tahattomia virheitä. Mutta huolehtiminen sen oikeasta järjestämisestä on tapa osoittaa työetiikka ja omistautuminen tehtävään.
 • Sanarajan ylitys. Osa kirkkautesi osoittamisesta on mahdollisuus työskennellä mielivaltaisten sääntöjen ja rajoitusten rajoissa. Sanamäärän ylittäminen viittaa itsehillinnän puutteeseen, mikä ei ole kovin houkutteleva piirre yliopiston hakijalla.
 • Toistetaan sama sana (t) tai lauseen rakenne uudestaan ​​ja uudestaan. Tämä tekee proosastasi yksitoikkoisen ja vaikeasti luettavan.

1.jpg Toisto: erinomainen kaukahypyn hallitsemiseksi, kauhea pitämään lukijan mielenkiintoa.

Esimerkkejä huonosta yliopiston esseestä - ja kuinka korjata ne

Kirjoittamisen kauneus on, että saat kirjoittaa uudestaan. Joten jos sinä Ajattele esseesi luonnoksena, joka odottaa tarkistamista paremmaksi versioksi Sen sijaan, että olisit arvokas jalokivi, jota ei voida sietää, olet paljon paremmassa kunnossa korjaamaan aina esiin nousevat ongelmat!

Katsotaanpa nyt joitain varsinaisia ​​korkeakoulujen essee-luonnoksia nähdäkseen, missä kirjoittaja menee pieleen ja miten asia voitaisiin korjata.

Essee # 1: 'Kirjoitan tämän esseen puhuessamme' metakertomus

Tuhosiko lapsuuden koti maaperän tornado? Joo, kumpikaan ei ollut minun. Tiedän, että intro on saattanut antaa vaikutelman, että tämä yliopiston essee tulee olemaan katastrofien vastustaminen, mutta totuus on, että se ei ole kyse lainkaan.

kuinka moninkertaistaa murtoluku

Nuorempana vuotena minulla oli aina mielessä kuva itsestäni, joka valmistui yliopiston essee kuukausia ennen määräaikaa. Mutta viikkojen edetessä ja määräajan lähestyessä, kävi pian selväksi, että minun on todennäköisesti tehtävä uusia suunnitelmia loka-, marras- ja joulukuussa.

Putoamalla henkilökohtaiseen madonreikään, istuin äitini kanssa puhumaan korkeakouluista. 'Ehkä sinun pitäisi kirjoittaa Star Trek , hän ehdotti, tiedät kuinka olet aina ollut pakkomielle kapteeni Picardille kutsumalla häntä unelmiesi mentoriksi. Ainutlaatuisista harrastuksista syntyy hyviä aiheita, eikö? Kuulet luova! ' Pelasin ajatuksen kanssa mielessäni, napauttamalla mielikuvitettua kommunikaattorin nastaa ja kuiskaten Tietokone. Tee. Earl Grey. Kuuma. Ja sitten essee. ' Mitään ei tapahtunut. Sen sijaan istuin hiljaa huoneessani kirjoittanut vanhanaikaisella tavalla. Päiviä myöhemmin nousin huoneestani hämmentyneeksi, mutta valitettavasti tämä yliopiston essee sai minut kuulostamaan vain kaverilta, joka ei voi päästä yli siitä, että hän ei koskaan osallistu Starfleet Academy -valintakokeeseen. Joten, heitin esseeni pois edes hajoamatta sitä phaserilla, joka oli asetettu tainnuttamaan.

Sain paniikkitilaan. Oma essee. Kuvani itsestäni vanhempana vuonna. Lähes tyhjästä Robert Jameson Smith tarjosi neuvonsa. Täydellinen! Hän ehdotti, että opiskelijat aloittavat yliopistollisen esseensä luetteloimalla saavutuksensa ja antamalla esseensä toteutua sieltä. Sydämeni kohosi, otin hänen neuvonsa ja luetelin kolme suurinta saavutustani - hallitsen backgammon-strategiaani, olen osa TREE: tä toisen vuoden vaihteessa ja esitin 'Olen nykyaikaisen kenraalimajurin malli' Penzancen merirosvot julkisesti. Ja tosiaan, tunsin inspiraation osuneen minuun ja aloin kirjoittaa raivokkaasti näppäimistöön kokemuksistani TREE: ssä tai Puut vaativat sitoutuneita ympäristöasiantuntijoita. Mietin metsien häviämisen nykytilaa ja kuvasin sen kahtiajaon, että se on sekä ymmärrettävää, miksi maanviljelijät kaatavat metsiä viljelymaaksi, että kuinka vaarallista tämä on planeetallemme. Lopuksi lisäsin henkilökohtaisen loppiaisen yliopistollisen esseeni loppuun kirsikkana vaniljakastikkeilla, kuten liikaa käytetty sanonta sanoo.

Kolmen viikon itseni selvittämisen jälkeen olen muuttanut itseni kirjoitukseksi. Saavutusten osalta tämä oli ehdottomasti hämmästyttävä. Kyky muuttaa ihminen 603 sanaksi ansaitsee varmasti kultamitalin. Silti tässä esseessä minua kiusasi edelleen ääni, jota ei voitu jättää huomiotta. Lopulta alistuin tuohon sisäiseen ääniin ja päätin, että myöskään tämä ei ollut oikea essee.

Keskellä vaellusta Philadelphian Fairmount Parkissa tajusin, että yliopiston essee ei ollut muuta kuin hahmoni ruumiillistuma. Kaksi kirjoittamani esseitä eivät olleet oikeita, koska niistä ei ole tullut muutakin kuin vain sanoja kierrätyspaperilla. Kohde ei päässyt eloon. Varmasti olen kiinnostunut Star Trek ja innostus puuhun ovat suuri osa minua, mutta hahmossani oli muita välttämättömiä ominaisuuksia, joita ei esiintynyt esseissä.

Tämän oivalluksen myötä käännyin ympäri niin nopeasti kuin pystyin törmäämättä puuhun.

Mikä essee # 1 toimii hyvin

Tässä ovat kaikki asiat, jotka työskentelevät kaikilla sylintereillä tämän henkilökohtaisen lausunnon sellaisenaan.

Tappajan ensimmäinen lause

Tuhosiko lapsuuden koti maaperän tornado? Joo, kumpikaan ei ollut minun.

Hauska, silmiinpistävä, mieleenpainuva - tässä lauseessa on kaikki:
 • Outo tosiasia. On olemassa erilaisia ​​tornadoja? Mikä on 'landspout-tornado' joka tapauksessa?
 • Myöhäisillan syvien ajatusten hypoteettinen. Millaista olisi olla lapsi, jonka talo tuhoutui tällä epätavallisella tavalla?
 • Suora yhteydenpito lukijaan. Sen sijaan, että kysyttäisiin 'millaista olisi, jos tornado tuhoaisi talon' se kysyi sinun talo on koskaan tuhottu. '

body_cycloneoz.jpg Tornadoista puhuen, kuinka mahtavaa Ozin velho oli?

Hellävarainen itsetuhoinen huumori, joka laskeutuu hyvin

Pelasin ajatuksen kanssa mielessäni, napauttamalla mielikuvitettua kommunikaattorin nastaa ja kuiskaten Tietokone. Tee. Earl Grey. Kuuma. Ja sitten essee. ' Mitään ei tapahtunut. Sen sijaan istuin hiljaa huoneessani kirjoittanut vanhanaikaisella tavalla. Päiviä myöhemmin nousin huoneestani hämmentyneeksi, mutta valitettavasti tämä yliopiston essee sai minut kuulostamaan vain kaverilta, joka ei voi päästä yli siitä, että hän ei koskaan osallistu Starfleet Academy -valintakokeeseen. Joten, heitin esseeni pois edes hajoamatta sitä phaserilla, joka oli asetettu tainnuttamaan.

Kirjoittaja saa kakunsa ja syö sitä myös täällä: molemmat pilkkaavat itseään superherkkyydestä Star Trek mythos, mutta myös osoittanut olevansa riittävän sitoutunut yrittämään kuiskata komentoa Enterprise-tietokoneelle yksin huoneessaan. Tiedät, vain siinä tapauksessa.

Kiinteä kohta, joka tehdään kappaleittain

Esseen liha on, että ne kaksi versiota itsestään, jotka kirjailija ajatteli kuvaavansa, eivät kumpikaan kuvaa jollakin tavalla todellista häntä. Esiintyminen, joka keskittyy hänen etuihinsa, eikä essee, joka on omistettu hänen vakavalle aktiivisuudelleen, eivät kykene kuvaamaan kaikkea hyvin pyöreästä henkilöstä 600 sanalla.

Suuri uloskäynti

Tämän oivalluksen myötä käännyin ympäri niin nopeasti kuin pystyin törmäämättä puuhun.

Essee kuvaa omaa pysähtymistään saamalla kertojan kirjaimellisesti pysähtymään keskellä vaellusta ja välttämään kapeasti törmäyksen. Se on hauskaa ja fiksua olematta liian kikka.
body_humancannonball.jpg Loppun tulisi olla lyhyt ja suloinen, joten lukijasi ei halua toivoa, että muuttaisit ihmisen tykinkuulaksi.

(Kuva: fir0002 kautta Wikimedia Commons .)

Missä essee # 1 tarvitsee tarkistusta

Näiden virheellisten osien uudelleenkirjoittaminen saa esseen loistamaan.

Menot liian kauan metanarratiikassa

Tiedän, että intro on saattanut antaa vaikutelman, että tämä yliopiston essee tulee olemaan katastrofien vastustaminen, mutta totuus on, että se ei ole kyse lainkaan.

Nuorempana vuotena minulla oli aina mielessä kuva itsestäni, joka valmistui yliopiston essee kuukausia ennen määräaikaa. Mutta viikkojen edetessä ja määräajan lähestyessä, kävi pian selväksi, että minun on todennäköisesti tehtävä uusia suunnitelmia loka-, marras- ja joulukuussa.

Kolmen viikon itseni selvittämisen jälkeen olen muuttanut itseni kirjoitukseksi. Saavutusten osalta tämä oli ehdottomasti hämmästyttävä. Kyky muuttaa ihminen 603 sanaksi ansaitsee varmasti kultamitalin.

Katsokaa kuinka pitkät ja vetävät nämä kappaleet ovat, varsinkin sen jälkeen, kun tämä zippy aukko. Onko mielenkiintoista lukea siitä, kuinka joku muu koki kirjoitusprosessin vaikeaksi? Ei oikeastaan, koska tämä on hyvin yleinen kokemus.

Uudelleen kirjoittaessani neuvoisin tiivistämään kaiken tämän ehkä lauseeksi päästä todellisen esseen lihaan .

Antaa muiden ihmisten tehdä kaikki tehtävät

Istuin äitini kanssa puhumaan korkeakouluista. 'Ehkä sinun pitäisi kirjoittaa Star Trek , hän ehdotti, tiedät kuinka olet aina ollut pakkomielle kapteeni Picardille kutsumalla häntä unelmiesi mentoriksi. Ainutlaatuisista harrastuksista syntyy hyviä aiheita, eikö? Kuulet luova! '

Lähes tyhjästä Robert Jameson Smith tarjosi neuvonsa. Täydellinen! Hän ehdotti opiskelijoille, että he aloittavat yliopiston esseensä luetteloimalla saavutuksensa ja antamalla esseensä toteutua sieltä.

Kirjoittaja antaa kahdesti esseessä jonkun muun kertoa hänelle, mitä tehdä. Paitsi että, se kuulostaa siltä, ​​että molemmat 'keskeneräiset' esseet sanelivat muiden ihmisten ajatukset, eikä niillä ollut juurikaan tekemistä hänen omien ideoidensa, kokemustensa tai aloitteensa kanssa.

Kirjoita uudestaan olisi parempi muotoilla uudelleen molemmat Star Trek ja esseen TREE-versiot kirjoittajan omina ajatuksina pikemminkin kuin jonkun toisen ehdotuksina . Tällä tavoin esseen kohta - erottamalla ajatus siitä, että yliopiston essee voisi tiivistää elämänkokemuksen - ansaitaan kirjoittajan kahdella epäonnistuneella yrityksellä kirjoittaa tällainen essee.

helsinki-1.jpg Älä ole passiivinen panda. Ole aktiivinen antilooppi.

Jätetään oivallus ja merkitys kokemuksistaan

Molemmat Star Trek fandom ja TREE-aktivismi olivat tietysti tärkeitä elämänkokemuksia tälle kirjoittajalle - riittävän tärkeitä ollakseen potentiaalisia korkeakoulujen esseiden ehdokkaita. Mutta ei ole kuvausta siitä, mitä kirjoittaja teki kummallakaan, eikä mitään selitystä sille, miksi nämä olivat niin merkityksellisiä hänen elämäänsä.

On hienoa sanoa, että mikään saavutuksistasi ei määrittele sinua erikseen, mutta jotta se toimisi, sinun on todella myytävä saavutukset itse.

Kirjoita uudestaan olisi hyvä tutkia mitä hän sai tietää itsestään ja maailmasta harjoittamalla näitä etuja . Kuinka he muuttivat hänet tai näkivät hänet nykyiseksi ihmiseksi?

Ei lisätä uusia sävyjä ja puolia itsestään sekoitukseen

Joten, heitin esseeni pois edes hajoamatta sitä phaserilla, joka oli asetettu tainnuttamaan.

Silti tässä esseessä minua kiusasi edelleen ääni, jota ei voitu jättää huomiotta. Lopulta alistuin tuohon sisäiseen ääniin ja päätin, että myöskään tämä ei ollut oikea essee.

Molemmissa kohdissa on täydellinen tilaisuus huomauttaa, mitä nämä esseen epäonnistuneet versiot eivät saaneet kirjailijasta . Seuraavassa esseesityksessä ehdotan, että hänen muiden ominaisuuksiensa suhteen tehdään hienovaraisesti.

Esimerkiksi Star Trek kappaleessa, hän voisi puhua muusta kulttuurista, jota hän haluaa kuluttaa, varsinkin jos hän voi keskustella kiinnostavista taiteen muodoista, joita ei odoteta rakastavalta Star Trek .

Tai TREE-kappaleen jälkeen kirjoittaja voisi selittää, miksi tämä toinen essee ei ollut parempi vangita häntä kuin ensimmäinen. Mitä puuttui? Miksi esseessä oleva itse huutaa - johtuuko se siitä, että tämä versio kuvaa häntä liian aggressiivisena aktivistina?

body_startrek.jpgStar Trek fanit ovat kymmenen senttiä. Mutta Trekkie, joka on myös graffiti-harrastaja? Nyt se on uusi kulttuuristen makujen risteyskohde.

Floridan yliopisto keskim

Essee # 2: 'Minä näin köyhien ihmisten palvelusmatkan'

Toisin kuin muut teini-ikäiset, en ole huolissani rahasta, juhlista tai siitä, mitä muut ajattelevat minusta. Toisin kuin muut kahdeksantoista-vuotiaat, ajattelen tulevaisuuttani, enkä ole tullut täysin materialistiseksi ja luovaksi. Koko näkemykseni elämästä muuttui, kun huomasin, että elämäni luovutettiin minulle vain hopealusikalla, ja silti maailmassa oli niitä, joilla ei ollut tarpeeksi ruokaa syötäväksi tai asuinpaikkaa. Tajusin, että yksi asia, jota tämä maailma tarvitsi enemmän kuin mitään, oli myötätunto; myötätunto niille, jotka ovat vähemmän onnekkaita kuin me.

Kävin kesällä 2006 yhteisöpalvelumatkalla Perun maaseudulle auttaakseni rakentamaan siellä peruskoulun. Odotin ankaria olosuhteita, mutta kohtaamani oli paljon pahempaa. Oli yksi asia katsella mainoksia, jotka pyysivät lahjoituksia auttaakseen vähemmän kehittyneiden maiden onnettomia ihmisiä, mutta tosiasiallinen eläminen oli kuitenkin aivan eri juttu. Jopa tämän ajan jälkeen voin silti kuulla vauvojen itkevän nälästä; Voin silti nähdä heidän käyttämänsä likaiset rätit; Tunnen edelleen kurjuuden ja toivottomuuden hajun. Mutta elävin muistoni oli hetki, jolloin pääsin ensin maanviljelykaupunkiin. Sen olosuhteet yllätti minut; se näytti tosielämässä paljon pahemmalta kuin siihen, mitä ryhmämme johtaja oli kertonut meille. Köyhyys minulle ja kaikille muille tuntemilleni ihmisille on ulkomainen käsite, josta ihmiset kuulevat uutisista tai näkevät dokumenttielokuvissa. Mutta tämä kurja köyhyys oli heidän elämänsä, heidän todellisuutensa. Ja kymmenen päivän ajan, jonka olin siellä, se olisi myös minun. Kun kaikki tämä oivallus tuli kerralla, tunsin olevani tulvilleni painavalla. Voisinko elää samoissa olosuhteissa kuin nämä ihmiset? Saanko sairauden, jota ei enää ollut olemassa ensimmäisessä maailmassa, vai voisin kuolla juoda saastunutta vettä? Kun nämä kysymykset liikkuivat jo hämmästyneellä mielelläni, kuulin pehmeän äänen, joka kysyi minulta espanjaksi: 'Oletko kunnossa? Voinko tehdä jotain saadaksesi olosi paremmaksi? ' Katsoin alas nähdessäni pienen, noin yhdeksänvuotiaan, pojan, joka näytti nälkältä ja kylmältä, yllään repaleiset vaatteet, lohduttaen minua. Nämä ihmiset, joilla on niin vähän, pystyivät unohtamaan omat tarpeensa ja asettamaan paljon onnekkaammat eteenpäin. Tuolloin näin, kuinka itsekäs olen ollut. Kuinka monta ihmistä kärsi näin maailmassa, kun minä jatkoin elämää huolestuneena mistään ollenkaan?

Matkaa ajatellen, ehkä olen tehnyt eron, ehkä en. Mutta sain jotain paljon tärkeämpää. Sain halun tehdä maailmasta parempi paikka muille. Juuri pienessä köyhyyden kärsimässä Perun kylässä tajusin lopulta, että elämässä on muutakin kuin vain elossa oleminen.

Mikä essee # 2 toimii hyvin

Esitellään ensin, mitä tämä luonnos on mennyt siihen.

Selkeä aikajärjestys

Tämä on essee, joka yrittää selittää näkökulman muutoksen. On olemassa erilaisia ​​tapoja rakentaa tämä kattava idea, mutta kronologinen lähestymistapa, joka alkaa aikaisemmasta mielipiteestä, kuvaa mielenmuutostapahtuman ja päättyy muuttuneeseen näkökulmaan, on helppo ja selkeä tapa asettaa tämä mahdollisesti monimutkainen aihe esiin.

body_ruler.jpg Kertomuksen järjestäminen siinä tilanteessa, missä tapahtui, on yksinkertainen ja varma strategia.

(Kuva: Käyttäjä: Lite Wikimedia Commonsin kautta)

Missä essee # 2 tarvitsee tarkistusta

Katsotaan nyt, mitä on muutettava, jotta tämä essee läpäisi kokoamisen.

Alentava, vastenmielinen sävy

Toisin kuin muut teini-ikäiset, en ole huolissani rahasta, juhlista tai siitä, mitä muut ajattelevat minusta. Toisin kuin muut kahdeksantoista-vuotiaat, ajattelen tulevaisuuttani, enkä ole tullut täysin materialistiseksi ja luovaksi.

Tämä on hyvin laaja yleistys, joka ei yleensä ole paras tapa muotoilla argumentti - tai aloittaa essee. Se vain saa tämän kirjoittajan kuulostamaan väistämättömältä väestön valalta.

Uudelleen kirjoittaessaan tämä kirjailija olisi paljon parempi keskity siihen, mitä hän haluaa sanoa itsestään, älä tuomitse 'muita teini-ikäisiä' useimpia hän ei tunne eikä tule koskaan tapaamaan.

Tajusin, että yksi asia, jota tämä maailma tarvitsi enemmän kuin mitään, oli myötätunto; myötätunto niille, jotka ovat vähemmän onnekkaita kuin me.

Joku, joka ei ole ansainnut paikkansa maailmassa muulla kuin syntymän onnella, sana 'myötätunto' kuulostaa todella alentavalta. Toisten kutsuminen vähemmän onnellisiksi, kun olet lukiossa vanhempi, on epäinhimillistä.

Nämä ihmiset, joilla on niin vähän, pystyivät unohtamaan omat tarpeensa ja asettamaan ne paljon onnekkaammat itsensä eteen.

Jälleen tämä tulee esiin hyvin holhoavana. Paitsi että, tälle pienelle pojalle kirjailija ei selvästikään etsinyt kaikkea niin onnekasta - sen sijaan hän näytti tarpeeksi säälittävältä tarvitsemaan lohdutusta.

Seuraavassa luonnoksessa parempi koukku voisi olla esseen tekeminen monista erilaisista muuttuvista näkökulmista, joita kirjailija tapasi matkan aikana . Merkityksellisempi essee verrataan ja verrataan TV-mainosten näkökulmia, ryhmänjohtajan sanoihin, kirjoittajan omiin odotuksiin ja lopulta tämän lapsen näkemykseen.

body_compoundeye.jpg Se voi auttaa kuvittelemaan, että sinulla on hyönteisen yhdistetyt silmät. Kuinka monta eri näkökulmaa voit nähdä ja kuvata?

Epämääräinen, huomaamaton kuvaus

Kävin kesällä 2006 yhteisöpalvelumatkalla Perun maaseudulle auttaakseni rakentamaan siellä peruskoulun. Odotin ankaria olosuhteita, mutta kohtaamani oli paljon pahempaa. Oli yksi asia katsella mainoksia, jotka pyysivät lahjoituksia auttaakseen vähemmän kehittyneiden maiden onnettomia ihmisiä, mutta tosiasiallinen eläminen oli kuitenkin aivan eri juttu. Jopa tämän ajan jälkeen voin silti kuulla vauvojen itkevän nälästä; Voin silti nähdä heidän käyttämänsä likaiset rätit; Tunnen edelleen kurjuuden ja toivottomuuden hajun.

Lausekkeet, kuten 'pienten lasten huudot siitä, että heillä ei ole tarpeeksi syötävää', ja 'likavärjätyt rätit' näyttävät kuvauksilta, mutta ne ovat todella lähempänä häiritseviä ja täysin murskattuja yleistyksiä. Miksi lapset itkivät? Kuinka monta lasta? Kaikki lapset? Yksi erityinen todella kova lapsi?

Sama pätee 'saasteisiin rätteihin', jotka ovat sekä uskomattoman tunteeton tapa puhua näiden kyläläisten vaatteista, että jälleen kerran osoittaa, ettei heidän elämäänsä kiinnosta ollenkaan. Miksi heidän vaatteensa olivat likaiset? Oliko he työntekijöitä vai maanviljelijöitä, joten heidän vaatteissaan näkyi työvoiman jälkiä? Onko heillä sunnuntai vaatteita? Perinteisiä vaatteita, jotka he pukeutuvat juhliin? Valmistivatko he omat vaatteensa? Se olisi hyvä syy jatkaa vaatteiden käyttämistä, vaikka siinä olisikin ”tahroja”.

Kirjoita uudestaan joko tehdä tästä osasta tarkempi ja vähemmän riippuvainen kliseistä, tai pitäisi heittää se kokonaan pois .

Sen olosuhteet yllätti minut; se näytti tosielämässä paljon pahemmalta kuin siihen, mitä ryhmämme johtaja oli kertonut meille. Köyhyys minulle ja kaikille muille tuntemilleni ihmisille on ulkomainen käsite, josta ihmiset kuulevat uutisista tai näkevät dokumenttielokuvissa. Mutta tämä kurja köyhyys oli heidän elämänsä, heidän todellisuutensa.

Jos tämä on 'elävin muisti', niin odotan lukevani kaikki yksityiskohdat, jotka on paljastettu tekijän aivoihin. Mitä heidän johtajansa kertoi heille? Mikä oli erilaista tosielämässä? Millainen valo oli? Miltä talot / tiet / ruoho / pellot / puut / eläimet / autot näyttivät? Mikä kellonaika oli? Pääsivätkö he sinne bussilla, junalla vai lentäen? Oliko lentokenttää / rautatieasemaa / bussiterminaalia? Keskusta? Kauppoja? Kauppapaikka?

Tähän on sisällytettävä mikä tahansa määrä yksityiskohtia, kun teet toisen luonnoksen.

body_blur.jpg Epämääräisten yleistysten lukeminen on kuin yrittää ymmärtää tätä epäselvää kuvaa. Onko kukkia? Lomavalot? Konfetti? Kuka tietää. Ja jonkin ajan kuluttua, kuka välittää?

Oivalluksen tai kypsyyden puute

Mutta tämä kurja köyhyys oli heidän elämänsä, heidän todellisuutensa. Ja kymmenen päivän ajan, jonka olin siellä, se olisi myös minun. Kun kaikki tämä oivallus tuli kerralla, tunsin olevani tulvilleni painavalla. Voisinko elää samoissa olosuhteissa kuin nämä ihmiset? Saanko sairauden, jota ei enää ollut olemassa ensimmäisessä maailmassa, vai voisin kuolla juoda saastunutta vettä?

Ilman kehyslaitetta, joka selittäisi, että tämä alkuperäinen paniikki oli ylireagointi, tämä osio saa kirjoittajan vain kuulostamaan valittavalta, otsikoidulta, melodramaattiselta ja epäkypältä . Loppujen lopuksi tämä ei ole yksin erämaaretki - kirjailija on siellä maksullisen ohjatun ohjelman kanssa. Kuinka paljon kuolleisuutta tyypillisesti liittyy näihin erittäin tavanomaisiin korkeakoulujen sovelluksia tehostaviin palvelumatkoihin?

Uudelleen kirjoittaessani ehdotan, että tähän sisällytetään enemmän näkökulmaa kirjoittajan ylimitoitettuun ja ylivoimaiseen vastaukseen. Tämä sopisi hyvin siihen, että keskityttäisiin uudelleen tämän kylän eri näkökulmiin, joita kirjailija kohtasi.

Ansaitsemattomat, kliseeiset 'syvät ajatukset'

Mutta sain jotain paljon tärkeämpää. Sain halun tehdä maailmasta parempi paikka muille. Juuri pienessä köyhyyden kärsimässä Perun kylässä tajusin lopulta, että elämässä on muutakin kuin vain elossa oleminen.

Onko todella uskottavaa, että kirjoittaja on oppinut tämän? Ehkä on joitain todisteita siitä, että kirjoittaja ravisteltiin jonkin verran mukavasta, materialistisesta olemassaolosta. Mutta mitä 'elämässä on enemmän kuin vain elossa oleminen' edes tarkoittaa? Tämä johtopäätös on melko epämääräinen ja näyttää enimmäkseen non sequitur.

Uudelleenkirjoittamisen yhteydessä essee olisi suunnattava kokonaan uudelleen keskustelemaan siitä, kuinka erilaiset muut näkevät meidät kuin me itse, kääntymällä kokemuksen suhteen, jota joku, jonka luulit säälittäväksi, sääli. Sitten, uusi versio voi loppua toteamalla, että pystyt paremmin ymmärtämään erilaisia ​​näkökulmia ja muiden näkökulmia .

body_thethinker.jpg On tärkeää sisällyttää esseeisi syvällisiä ajatuksia ja oivalluksia - varmista vain, että kerronta tukee päätelmiäsi!

Bottom Line

 • Huonoilla yliopistollisilla esseillä on ongelmia joko aiheidensa tai suorituksensa kanssa.
 • Essee on se, kuinka pääsyvirkamiehet oppivat persoonallisuudestasi, näkökulmastasi ja kypsyystasostasi, joten aiheen oikea saaminen on avaintekijä, jotta he voivat nähdä sinut tietoisena, itseohjautuvana, ennakkoluulottomana hakijana, joka menestyy itsenäisyyden ympäristössä.
 • Essee on myös se, kuinka pääsyvirkamiehet oppivat, että kirjoitat valmiina korkeakoulutasolle, joten suorittamisen ruuvaaminen osoittaa, että et joko osaa kirjoittaa tai et välitä tarpeeksi tekemään sitä hyvin.
 • Tärkeimpiä tapoja, joilla yliopiston esseiden aiheet menevät pieleen, ovat huono maku, huono arvostelukyky ja itsetietoisuuden puute.
 • Tärkeimmät tapat, joilla korkeakoulujen esseet epäonnistuvat toteutuksessa, liittyvät muodon, syntaksin ja genre-odotusten huomiotta jättämiseen.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA