Onko mustia ihmisiä, joilla on pisamia?

pisamia-1840451__480

Kun ajattelet pisamia, mitä mieltä olet? Reilun ihon lapset, joiden äidit peittävät heiltä aurinkovoidetta? Kirkkaat, järkyttävät punaiset hiukset? Ehkä jopa Peppi Pitkätossu?

Kauneusominaisuutena pisamia liitetään yleisesti vaalean ihon ihmisiin, mikä johtaa kysymykseen: Voivatko mustilla ihmisillä olla pisamia?Vastaus on kyllä ​​- on monia mustia ihmisiä, joilla on pisamia, samoin kuin ihmiset, joilla on muita ihon sävyjä ja joilla on myös pisamia.

Tässä artikkelissa eritän, mikä aiheuttaa pisamia ja kenellä niitä on. Annan myös kuvia mustista ihmisistä, joilla on pisamia, osoittamaan erilaisia ​​ihon sävyjä, joissa on pisamia.

Voivatko mustat ihmiset saada pisamia? 3 esimerkkiä pisaroista mustalla henkilöllä

Katso nämä kolme kuvaa nähdäksesi esimerkkejä siitä, miten pisamia näyttää mustalta.

Mitä ovat pisamia?

Pisamia, joita kutsutaan myös ephelideiksi, ovat melanisoituneen ihon klustereita. Pisillä on melanosyyttejä (melaniinia tuottavia soluja), jotka tuottavat liikaa melaniinirakeita, jotka muuttavat ihon ulkosolujen väriä.

Mitä tuo tarkoittaa? Pohjimmiltaan pisamia ovat niputettuja melaniinia tuottavien solujen klustereita. Kun UV-säteet osuvat näihin kasaantuneisiin soluryhmiin, ne tummentuvat, muuttamalla ihon pienten osien pigmenttiä. Pisamia laukaisee auringonvalo, mikä tarkoittaa, että ne kehittyvät kasvaessasi ja altistavat ihosi auringolle.

Koska pisamia ilmestyy auringolle altistumisen jälkeen, monet ihmiset yhdistävät ne aurinkovaurioihin. Pisarat eivät todellakaan liity lainkaan aurinkovaurioihin. Pisamia voi kuitenkin peittää lentigo tai aurinkopisteet, jotka voivat olla merkki syövästä. Huolimatta ihon sävystä ja pisamia, Suojaa ihoasi aina laajakirjoisella UVA / UVB-aurinkosuojalla, joka on SPF 30 tai korkeampi.

Ei kaikilla voi olla pisamia. Jotta pisamia saat, sinulla on oltava muunnelma MC1R-geenistä. Kaikilla perinnöillä ja ihon sävyillä voi olla tämä geneettinen mutaatio.

Miksi pisamia liittyy yleisemmin vaaleaan ihoon?

Jos on mustia ihmisiä, joilla on pisamia, miksi pisamia liittyy niin pääosin ihmisiin, joilla on vaalea iho? Miksi ei ole monia esimerkkejä mustista, joilla on pisamia?

Vastaus on genetiikassa.

Pisamia aiheuttava MC1R-geenin variaatio siirtyy geneettisesti. Kelttiläisen perinnön ihmisillä, joilla on tyypillisesti erittäin hyvät hiukset ja iho, on todennäköisemmin tämä geneettinen mutaatio kuin muilla ryhmillä. Afrikan, Välimeren, Aasian ja latinalaisamerikkalaisen alkuperän ihmisillä voi kuitenkin olla myös pisamia. Geneettinen mutaatio ei yksinkertaisesti ole niin yleistä näissä ryhmissä kuin kelttiläisissä ryhmissä, joten et näe niin paljon aasialaisia ​​tai mustia ihmisiä, joilla on pisamia.

Voivatko pisamia katoaa?

Aivan kuten pisamia ilmestyy valossa, ne voivat haalistua ilman auringonvaloa. Monet ihmiset, joiden pisamia esiintyy kesällä, katsovat usein samojen pisamien haalistuvan talven aikana.

Toisaalta on paljon ihmisiä, joiden pisamia pysyy ympäri vuoden ensimmäisen ilmestymisen jälkeen. Jokaisen ihmisen pisamia on hieman erilainen.

kaunis-1867431_1280

hyvät pisteet uudella la

4 vinkkiä ihon hoitoon pisamia

Vaikka pisamia ei liity ihovaurioihin, ne voivat tehdä sinusta alttiimpaa saada muita, pahanlaatuisia ihosairauksia. Noudata näitä neljää vinkkiä hoitaa ihoa, jos sinulla on pisamia.

# 1: Käytä aina aurinkovoidetta

Sekä vaalean nahan että mustan, jolla on pisamia (ja oikeastaan ​​kaikkien), tulisi aina käyttää aurinkovoidetta. Etsi laajakirjoista UVA / UVB-aurinkovoidetta, jonka SPF 30 tai korkeampi.

Jos yrität rajoittaa pisamia, aurinkovoide auttaa suojaamaan ihoa UV-säteiltä, ​​jotka aiheuttavat pisamia. Aurinkosuojatuotteet auttavat myös estämään vaarallisia ihovaurioita.

# 2: Käy ihotautilääkäriin

Jos pisamia helposti, ihosi on myös alttiimpi ihosyövälle ja auringon vaurioille. Sinun tulisi käydä ihotautilääkäriin vähintään kerran vuodessa saada ihosyöpäseulonta. Jotkut ihosyöpätyypit näyttävät pisamia, joten on tärkeää käydä lääkärin luona, joka voi auttaa erottamaan sinut.

# 3: Suorita kuukausittaiset itsetestaukset

Aivan kuten naisten tulisi suorittaa kuukausittaiset rintojen itsetestaukset, ihmisten, joilla on pisamia, tulisi suorittaa kuukausittaiset ihokokeet.

Sinun ei tarvitse tehdä mitään hienoa ihokokeeseen - kirjoita vain pisamia, myyrät ja muut ihomerkinnät. Mitä tietoisempi olet kehostasi, sitä todennäköisemmin huomaat, kun jokin on ilmestynyt tai muuttunut.

# 4: Kuori

Kuorinta auttaa poistamaan kuolleet ihosolut ja mahdollistaa terveiden s sukulaisen liikevaihto. Kuorinta auttaa poistamaan kuolleen, tylsän näköisen ihon ja auttaa muita ihonhoitotuotteita, kuten aurinkovoidetta ja kosteusvoiteita, toimimaan paremmin.

Yhteenveto: Voivatko mustat ihmiset saada pisamia?

Pisamia aiheuttaa MC1R-geenin vaihtelu - ja kenellä tahansa, jolla on ihonväri tai perintö, voi olla niitä.

Pisarat ovat melaniinia tuottavien solujen klustereita, jotka ilmestyvät altistettaessa UV-säteille. Jos sinulla on pisamia, on tärkeää huolehtia ihostasi hyvin käyttämällä aurinkovoidetta aurinkovaurioiden estämiseksi.

Onko ystäviä, jotka tarvitsevat myös apua testin valmisteluun? Jaa tämä artikkeli!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.