Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

main_ap

Jos olet lukiossa, olet todennäköisesti kuullut AP-luokista. Olet ehkä jo ottanut joitain. Mutta onko kaikki kova työ, joka menee AP-luokkaan, sen arvoista?

Uskomme, että AP-luokat voivat olla loistava valinta opiskelijoille, niin kauan kuin olet hyvin valmistautunut, saat paljon irti luokasta ja sovita aikataulusi toimimaan yliopistosi tavoitteiden kanssa. AP-luokat eivät kuitenkaan aina ole paras valinta. Jatka lukemista saadaksesi tietää, milloin AP-luokat ovat hyvä idea ja milloin he tuhlaavat aikaa - samoin kuin mitä sinun on toteutettava optimaalisen aikataulun luomiseksi.päivitys-1672349_640

Vuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Kuinka AP-luokat voivat olla hyödyllisiä: 4 hyötyä

AP-luokkien ottamiseen lukiossa on useita pakottavia syitä. Keskustelemme erilaisista tavoista osallistua AP-luokkiin, jotka voivat auttaa sinua löytämään uusia kiinnostuksen kohteita ja tekemään sinusta kilpailukykyisen hakijan yliopistoon.

# 1: Voit saada haastavan, tiukan akateemisen kokemuksen

AP-luokissa on olemassa lukiolaisten altistaminen korkeakoulutason kursseille. Vaikka otat luokan lukiossa, AP-luokilla on yleensä vaikeampia, yksityiskohtaisempia opetussuunnitelmia kuin tyypillisissä lukioluokissa.

Joten jos haluat osallistua vaikeampiin luokkiin tai haluat tehdä vaikutuksen korkeakoulujen vastaanottotoimistoihin tiukalla aikataululla, AP-luokat voivat olla hyvä tapa tiukentaa aikataulusi. (Kuten olemme keskustelleet aiemmin, AP-luokat ovat vain yksi tapa ilmoittaa korkeakouluille, että valitset haastavimman aikataulun, joka sinulla on lukiolaisena.)

AP-luokat ovat myös hyödyllisiä osoittaa tietyn akateemisen voiman. Esimerkiksi, jos olet vahva matematiikassa, AP Calculus BC: n ottaminen ja 5: n saaminen testille on konkreettinen tapa osoittaa taitosi valintakomiteoille.

# 2: Voit ansaita college-luottoa

Jos läpäisit AP-testin lukuvuoden lopussa (eli saat vähintään 3 pistettä), voit saada korkeakoulututkinnon kyseisestä testistä.

Tämä prosessi voi vaihdella eri korkeakouluissa. Jotkut antavat sinulle todellisen opintopisteen, jonka avulla voit valmistua nopeammin ja säästät siten aikaa ja rahaa, toiset käyttävät AP-luottoa saadaksesi sinut vaikeimpiin luokkiin fuksi. Joko niin, AP-luotto voi olla erittäin hyödyllinen!

Suosittelemme etsimään AP-luottokäytännöt kiinnostuneista kouluista saadaksesi paremman käsityksen siitä, kuinka haluamasi AP-luokat voivat säästää aikaa ja / tai rahaa yliopistossa.

body_collegegrad

# 3: Voit oppia ajanhallinnan ja itseopiskeluosaamisen

Ehkä tämä ei ole jännittävin syy, mutta AP-luokkien ottaminen voi todella parantaa opiskelutaitojasi. Koska AP-tunnit huipentuvat koetulokseen lukuvuoden lopussa, et voi vain siirtyä yksiköstä toiseen, kuten muissa lukioluokissa. Sen sijaan sinun on varmistettava, että säilytät tietoja koko vuoden ajan, ja sinulla on hämmentävä opintosuunnitelma AP-testiä varten!

Vaikka kaikki hyvät AP-opettajat sisällyttävät tarkistusistuntoja opetussuunnitelmaansa, koska luokkahuoneessa on rajoitettua aikaa, opiskelijoiden on väistämättä tehtävä joitain opintoja itse.

Kokemuksesta puhuen Olen oppinut paljon ajanhallinta- ja opiskelutaitoistani ottamalla AP-luokkia lukiossa. Joka vuosi tein keväällä omat opintosuunnitelmani varmistaakseni, että olin valmistautunut jokaiseen AP-testiin. Opiskeluaikataulujen tekeminen ja niiden noudattaminen auttoi minua lopulta kehittämään tehokkaampia ajanhallintataitoja, jotka olivat korvaamattomia yliopistossa!

body_timemanagement

# 4: Voit tutustua uusiin kiinnostuksen kohteisiin

Vaikka jotkut AP-luokat rakentavat tyypillisen lukion aikataulun (erityisesti matematiikan, englannin, historian ja luonnontieteiden luokat), monet muut ovat erikoistuneempia. Näiden AP-luokkien ottaminen voi antaa sinun tutkia tiettyjä opintoaloja lukiolaisena.

on hyvä 3,6 gpa

Tässä on joitain esimerkkejä erikoistuneista AP-luokista:

  • AP Micro ja makrotalous
  • Tietokone Tiede
  • Psykologia
  • Taidehistoria
  • Ihmismaantieteessä
  • Tilastot

Vaikka voit ehdottomasti suorittaa nämä kurssit yliopistossa, AP-version ottaminen lukiossa antaa sinulle varhaisen altistumisen ja voi auttaa sinua löytämään ainutlaatuisen akateemisen kiinnostuksen.

Erikoistunut AP-luokka voi myös lisätä hauskan, mielenkiintoisen käänteen tyypilliseen matematiikan, englannin, luonnontieteiden ja yhteiskuntatieteiden rutiiniin.

Kuinka AP-luokat voivat tuhlata aikaa: 5 skenaariota

AP-luokkien ottaminen voi olla hyödyllistä useista syistä. Mutta jos löysät itsesi, älä ota paljon irti materiaalista tai (mikä pahinta) epäonnistuu tentissä, AP-ohjelma menettää paljon etuja.

Tässä osassa annamme sinulle joitain syitä, miksi AP-ohjelma ei ehkä ole paras valinta, ja tarjoamme vinkkejä aikataulun hyödyntämiseen parhaalla mahdollisella tavalla.

Skenaario 1: Epäonnistut AP-testissä

Vaikka AP-luokka ei olekaan tuhlausta, jos epäonnistut kokeessa - saat silti vaikeamman luokan akateemisen kokemuksen - siitä on paljon vähemmän hyötyä. Kuten keskustelimme, tarvitset läpäisevän pistemäärän saadaksesi yliopistoluoton AP-luokalle. Ilman läpäisevää testipistettä AP-luokka on paljon vähemmän hyödyllinen.

Lisäksi, korkeakoulut tarkastavat, oletko läpäissyt AP-testin. Jos et läpäissyt, AP-luokka häviää paljon sen etuista. Jopa (tai varsinkin!) Jos saisit luokan A, se tarkoittaisi vain sitä, että luokkasi oli liian helppo verrattuna muuhun maahan.

Lyhyesti, kuinka hyvä AP-luokka sinulle tulee, riippuu siitä, läpäisitkö kokeen vai ei.

main_lowgrade

Skenaario 2: AP-luokat pilaavat GPA: si

Vaikka läpäisisit AP-testisi, jos AP-luokat vetävät dramaattisesti GPA: ta, niitä ei kannata ottaa.

Korkeakoulut haluavat nähdä, että osallistut vaikeimpiin luokkiin, mutta he haluavat myös nähdä, että menestyt enimmäkseen ja tiedät rajasi!

Tämä ei tarkoita sitä, että A-arvon saaminen Calculus BC: ssä on kuitenkin huono asia. (Itse asiassa A- laskennassa BC on vaikuttavampi kuin säännöllisen laskennan A-arvo.) Mitä tämä tekee tarkoittaa sitä ottamalla neljä AP-luokkaa ja saamalla Cs: n kaikkiin ei näyttää hyvältä.

Pääsääntöisesti älä huoli AP-luokan pudottamisesta tavallisista arvosanoista yksi puoli askelta —Täten A: sta A- tai A-: sta B +: een. Mutta jos näet täysi palkkaluokka, jopa yhdessä luokassa (A - B, B - C jne.), mikä aiheuttaa huolta. Sinun tulisi joko tehdä vakavia muutoksia opintosuunnitelmaasi tai, jos jatkat kamppailua, harkitse pudottamista normaalille kurssille.

Siksi ei ylikuormitus ja vahvuuksien tunteminen on tärkeää ilmoittautuessasi luokkiin!

paras ottelu kalan naisille

Skenaario 3: Et saa paljon irti luokasta

Vaikka läpäisisitkin AP-luokan ja kokeen, jos sinusta tuntuu henkilökohtaisesti, ettet oppinut paljon tai jos luokka ei parantanut opiskeluosaamistasi, se ei ehkä ollut sen arvoista.

Vaikka saisit yliopistolainaa tietylle luokalle, se ei ole sen arvoinen, jos päätät ottaa saman version tästä luokasta yliopistossa. Se ei ole myöskään sen arvoista, jos luokka ei paranna merkittävästi opiskelua tai akateemisia taitojasi. Koska kaikilla AP-luokilla on aika suuret kustannukset, he eivät todennäköisesti ole kannattavia, elleivät ne kehitä akateemisia etujasi tai paranna taitojasi.

Tämä vaikutus on dramaattisempi, jos ylikuormitat AP-luokkia: neljäs AP-luokka, jonka otat vuodessa, ei välttämättä lisää niin paljon taitoihisi kuin se on viedä pois ajastasi.

Esimerkiksi, jos olet menossa kohti humanistista pääaineita yliopistossa (englanti, taloustiede, valtiotiede jne.), Yrittää täyttää AP-tilastot ja AP-laskelmat vanhemmastasi ei ehkä ole hyödyllistä. Et todennäköisesti tee paljon syvällistä oppimista kummassa tahansa matematiikkaluokassa, jos olet kiireinen myös yliopistosovelluksissa ja muissa sitoumuksissa. Ja jos sinulla ei mene hyvin näissä matematiikkaluokissa, sinun on ehkä joka tapauksessa tehtävä yksi yliopistossa.

Tai sanotaan, että olet tuleva tietojenkäsittelytieteen pääaine, joka menee pois tapa päästä AP Human Geography -kurssille, jotta sinulla voi olla toinen AP-luokka. Tämä ei kuitenkaan todennäköisesti lisää paljon aikatauluusi, ja jos se ei ole henkilökohtaista kiinnostusta, et todennäköisesti saa siitä paljon hyötyä.

Yhteenvetona, jos käytät AP-luokkaa vain siksi, että se on AP, sinun tulisi harkita sen ottamista uudelleen.

body_overload

Et halua olla tämä kaveri.

Skenaario 4: AP-luokista tulee tärkein koulun ulkopuolella

Vaikka AP-luokat voivat olla hyviä - akateemisesti tiukkoja, kustannustehokkaita, mielenkiintoisia -, jos he ottavat pois muusta aikataulustasi, nämä edut alkavat kutistua.

Esimerkiksi, jos laiminlyö SAT / ACT -opiskelu, koska olet niin kiireinen AP-luokkiin, tämä voi todella vahingoittaa yliopistosi pääsymahdollisuuksia. Suosittelemme, että otat riittävästi aikaa opiskeluun SAT / ACT: lle, koska korkeat pisteet voivat parantaa huomattavasti korkeakoulujen pääsyä ja stipendimahdollisuuksia.

Lisäksi, jos lopetat osallistumisen opetukseen, koska olet liian kiireinen opiskelemaan, se ei auta myöskään yliopistosovelluksiasi. Emme sano, että sinun on oltava täysin monipuolinen opiskelija, joka on 10 klubissa. Mutta me tehdä mielestäni on tärkeää, että sinulla on muutama voimakkaasti kehittynyt kiinnostus - ja AP-luokkien ylikuormitus voi poistaa sen .

Lyhyesti sanottuna AP-luokkien pitäisi parantaa aikataulua ja ilmoita akateemiset kiinnostuksen kohteesi - heidän ei pitäisi olla tärkein koulun ulkopuolinen.

Skenaario 5: Poltat lukiossa

Vaikka pärjäät todella hyvin kaikissa AP-luokissasi, sinulla on oltava mielessä iso kuva. Jos valmistut vanhemman vuoden täysin uupuneeksi ja kamppailet ensimmäisen vuoden opiskelusta, asetat itsesi huonompaan yliopistokokemukseen.

Muista, että AP-luokkien - ja lukion yleensä! - tavoitteena on olla valmis pärjäämään hyvin yliopistossa. Yhden AP-luokan ottaminen, mutta järkevämmän ja tasapainoisemman pysyminen voi todella auttaa sinua enemmän yliopistossa kuin ylikuormittaa aikataulusi AP: llä.

Jos tunnet olevasi hukkua AP-aikataulustasi, ei tunnu pahalta AP-luokan pudottamisesta. Jos kyseisen luokan pudottaminen antaa sinun toimia paremmin muissa luokissa ja pitää kiinni sitoumuksistasi, se on sinulle parempi pitkällä aikavälillä.

body_runningonempty

Et halua juosta tyhjäksi ensimmäisen lukuvuoden aikana!

Seuraavat vaiheet: Pitäisikö sinun osallistua AP-luokkiin?

Kuten tiedät, AP-luokat voivat antaa valtavan sysäyksen yliopistosovelluksillesi, mutta ne voivat myös vahingoittaa yliopistosi mahdollisuuksia, jos et ole varovainen. Joten miten varmistat, että saat kaiken irti AP-luokista? Seuraa alla olevia vaiheita varmistaaksesi, että AP-aikataulusi on haastava, mutta ei ylivoimainen.

Vaihe 1: Opi AP-luokkien maine koulussa

AP-luokkien maineen oppiminen lukiosta voi auttaa sinua päättämään, kannattaako tiettyjen AP-luokkien ottaminen aikaa. AP-luokkien opetuksessa eri lukioissa on valtavasti vaihtelua. Taistelet, jos AP-luokkaa opetetaan huonosti tai liian vaikeaa. Kääntöpuolella, hyvin opetettu luokka voi paitsi auttaa sinua läpäisemään AP-testin, myös auttamaan sinua löytämään uuden akateemisen kiinnostuksen.

Keskustele ohjaajasi, vanhempien oppilaidesi ja muiden koulusi opettajien kanssa saadaksesi käsityksen siitä, millä AP-luokilla on positiivinen buzz - ja millä on maine liian kovasta tai huonosti opetetusta.

Älä välttele välttämättä kovaa luokkaa, varsinkin jos se on sinulle mielenkiintoinen alue. Älä myöskään ilmoittaudu useisiin AP-luokkiin, joilla on erityisen kova maine samana lukuvuonna. Mutta jos AP-luokassa on ylistäviä arvosteluja koulussa, harkitse vahvasti sen lisäämistä aikatauluusi!

kuinka selvittää horoskooppi

Vaihe 2: Harkitse korkeakoulutavoitteitasi

Korkeakoulutavoitteidesi tunteminen voi auttaa sinua päättämään AP-luokkien välillä tai kuinka monta AP-luokkaa kannattaa ottaa.

Jos esimerkiksi tähtäät paikalliseen valtion kouluusi ja haluat suorittaa mahdollisimman monta yleissivistävää koulutusta lukion aikana, sinun tulisi keskittyä ydinaineiden AP-luokkiin, kuten laskenta, kirjallisuus, biologia / kemia / fysiikka ja Yhdysvaltain historia.

Jos kuitenkin yrität päästä korkeakouluihin, sinun kannattaa käyttää AP-luokkia akateemisten vahvuuksien osoittamiseksi. Tässä tapauksessa AP-luokat saattavat keskittyä enemmän matematiikkaan / luonnontieteisiin tai yhteiskuntatieteisiin / humanistisiin tieteisiin kiinnostuksen kohteidesi mukaan.

Tutustu perusteelliseen oppaaseen saadaksesi lisätietoja oikean määrän AP-luokkien valitsemisesta yliopistosi tavoitteiden perusteella.

Vaihe 3: Keskustele neuvonantajasi kanssa

Neuvonantajasi voi auttaa sinua keksimään haastava, mutta hallittavissa oleva aikataulu. Hänellä on myös tunne koulusi kontekstista, mukaan lukien kuinka monta AP-luokkaa opiskelijat keskimäärin ottavat, mitkä opettajat saavat parhaat AP-testitulokset ja kuinka rakentaa haastava aikataulu, joka ei ylikuormita AP: tä.

Vaikka sinulla ei olisikaan läheistä suhdetta neuvonantajaasi, hänen tehtävänsä on tietää koulun asiayhteys, ja hänellä on paljon tärkeää tietoa. Joten älä pelkää sopia tapaamista ja keskustella AP-suunnitelmiesi kanssa neuvonantajasi kanssa!

kehon_ohjaus-1

Vaihe 4: Muista iso kuva

Tavoitteenasi lukiossa on oppia mahdollisimman paljon ja olla valmistautunut korkeakouluun. Yhden ylimääräisen AP-luokan ottaminen ei vaikuta dramaattisesti tulevaisuuteesi, mutta vahvan akateemisen tai koulun ulkopuolisen mielenkiinnon harjoittaminen tulee.

Yritä luoda kurssikuormitus, joka on sekä haastava että kohtuullinen, ja ehdottomasti älä epäröi pudottaa jotain aikataulustasi - esim. AP-luokka, urheilulaji, vapaaehtoistyö - jos tunnet olevasi saavuttamassa taittopistettä !

Mielenkiintoisia Artikkeleita

11 parasta resurssia NCLEX -kysymyksille ja käytännön testeille

Otetaanko NCLEX? Tutustu kokoelmaan parhaista NCLEX -käytännön kysymyksistä ja testeistä, joiden kanssa voit opiskella.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

ECU: n pääsyvaatimukset

9 esimerkkiä erinomaisista suosituskirjeistä työhösi

Kirjoitatko työpaikkasuosituskirjeen, mutta et ole varma, mistä aloittaa? Tutustu hyödyllisten näytteiden kokoelmaamme, jotta pääset alkuun.

Kalifornian parhaat koulut | Central Union High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Central Union High Schoolista El Centrossa, Kaliforniassa.

Mount Holyoke Collegen pääsyvaatimukset

Historialliset SAT -testipäivät 2014, 2013 ja enemmän

SAT: n historialliset testipäivät ovat tärkeitä monien tarkkojen tietueiden kannalta. Kollegion hallitus ei kuitenkaan tässä vaiheessa ylläpidä helppoa tietokantaa SAT-päivämääristä vuosille 2014, 2013, 2012, 2011 ja soforth. Me PrepScholarissa olemme tehneet kovaa työtä vanhojen levyjen kaivaamiseksi. Katso alempaa!

Indiana Wesleyanin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se?

Mikä on STAAR -testi? Onko sinun otettava se? Selvitä, mitä odottaa tästä Texas -testistä.

Coloradon yliopiston lohkareiden pääsyvaatimukset

15 parasta musiikkikoulua Yhdysvalloissa

Oletko kiinnostunut Yhdysvaltojen parhaista musiikkikouluista? Tutustu yksityiskohtaisiin musiikkikoulujen sijoituksiin löytääksesi sinulle sopivan koulun.

1120 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

SUNY Institute of Technology pääsyvaatimukset

ACT: ään rekisteröityminen: temppuja ja vinkkejä

Opi rekisteröitymään ACT: hen ja vältä yleisiä virheitä, jotka voivat maksaa rahaa ja aikaa.

Mikä on liittovaltion työohjelma? Määritelmä ja opas

Harkitsetko liittymistä korkeakoulun työopinto-ohjelmaan? Mikä on työtutkimuksen määritelmä, kuinka paljon voit ansaita, ja pitäisikö sinun työskennellä tuossa työssä? Selvitä täältä.

SAT Prep: n lopullinen SAT-opinto-opas

Tämä täydellinen SAT-opas on paras kokoelma SAT-strategioita ja neuvoja, jotka ovat käytettävissä kaikkialla. Opit opiskelemaan SAT: lle ja testausvinkkejä pisteiden parantamiseksi.

Arkansasin yliopisto, Pine Bluff Pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Villanovan ACT -tulokset ja GPA

SAT: n historialliset prosentit 2010, 2009, 2008

Etsitkö SAT -prosentteja vuosille 2008, 2009 tai 2010? Löydät täydelliset tuloskaaviot menneisyydestä täältä.

3 avainvinkkiä Salsa -luokan pukeutumiseen

Mietitkö, mitä pukeutua salsa -tanssitunneille? Katso mukavat ja tyylikkäät ideamme siitä, mitä pukeutua salsa -luokkaan.

Kuinka käyttää SOHCAHTOA: Vinkkejä ja esimerkkejä

Kamppailet SOHCATOAn käytön kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, jossa on tonnia SOH CAH TOA -esimerkkejä.

Piemonten yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Estancia-lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Estancia High Schoolista Costa Mesassa, Kaliforniassa.

NCAA SAT -pisteet: Mitä sinun tulee olla kelvollinen

Mitä SAT -pisteitä ja GPA: ta tarvitset, jotta voit saada NCAA Clearinghousen? Ota selvää tästä ja opi, kuinka voit helposti täyttää vaatimukset.

Mount St.Mary Collegen pääsyvaatimukset