AP -tulokset ylioppilasvalinnoissa: onko niillä todella väliä?

suurennuslasi-626174_640.jpg

kuinka kirjoittaa analyysipapereita

Koska olet panostanut niin paljon vaivaa AP -testien opiskeluun ja ottamiseen, olet todennäköisesti miettinyt, katsovatko oppilaitokset AP -pisteitä. Miten kaikki AP: n valmistelut ja ponnistelut vaikuttavat mahdollisuuksiisi päästä yliopistoon?

Tässä oppaassa valaisemme AP -pisteiden ja yliopistoon pääsyn välistä suhdetta. Keskustelemme myös siitä, kuinka tärkeitä AP -pisteet ovat hakemuksellesi, miten oppilaitokset pitävät näitä pisteitä ja mitä AP -tutkijana oleminen voi merkitä pääsymahdollisuuksillesi.päivitys-1672349_640

Vuoden 2021 AP-testimuutokset COVID-19: n vuoksi

Jatkuvan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit järjestetään nyt kolmena eri istuntona toukokuun ja kesäkuun välisenä aikana. Testipäivät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat lisätietoja siitä, miten tämä kaikki toimii, ja saadaksesi viimeisimmät tiedot testin päivämääristä, AP: n online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, tutustu vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Katsooko korkeakoulut AP -tuloksia?

On tarkasteltava kahta ongelmaa, kun tarkastelemme AP -pisteiden ja yliopistoon pääsyn välistä yhteyttä. Ensinnäkin, katsovatko oppilaitokset edes AP -pisteitäsi hakiessasi? Toiseksi, jos he tehdä kuinka paljon he todella välittävät tuloksistasi?

Katsooko korkeakoulut pääsypisteitä AP -pisteistä?

Vaikka sinun ei yleensä tarvitse lähettää virallisia AP -pisteraportteja korkeakouluille, joihin haet, joissakin kouluissa on tilaa sovelluksilleen, jotta voit itse ilmoittaa AP-pisteesi. Ja jos pisteet ovat hakemuksessasi, valintakomiteat tahtoa nähdä heidät. Samoin jos sinulla on matalat AP -pisteet, et halua, että pääsykomiteat eivät näe, sinun ei tarvitse (eikä sinun tarvitse) ilmoittaa niistä hakemuksestasi.

Mutta kuinka paljon raportoitavista AP -pisteistä on painoarvoa pääsyprosessissa?

vaakasuora-1155878_640.jpg

Onko se enemmän vai vähemmän kuin näiden kolmen omenan paino?

Välittävätkö oppilaitokset AP -tuloksista?

Kuten moniin yliopistoon pääsyä koskeviin kysymyksiin, vastaus tähän kysymykseen on: 'Se riippuu.' Kuitenkin pääsääntöisesti AP-tentituloksesi eivät ole merkittävä tekijä tai tauko tekijä sen suhteen, pääsetkö yliopistoon vai et.

Korkeat AP -pisteet toimivat varmasti sinun hyväksesi, vaikka ne ovat kaukana tärkeimmistä tekijöistä (testitulokset, transkriptiot ja henkilökohtainen lausuntosi ovat kaikki paljon kriittisempiä). Erityisen korkeat AP -pisteet (eli 5 s eri aiheista) voivat olla hyödyllisiä erittäin valikoiville laitoksille missä kaikki edut erottaa sinut muista eliittiopiskelijoista.

kuinka harvinaisia ​​ovat kahden dollarin setelit

Samoin, alhaiset AP -pisteet (eli 1 tai 2) voivat olla punainen lippu valikoiville laitoksille. Tämä pätee erityisesti, jos AP -pisteidesi ja AP -luokkien arvojesi välillä on paljon ristiriitaa. Jos sinulla on jatkuvasti korkeat arvosanat, mutta alhaiset testitulokset, tämä voi osoittaa korkeakouluille, että lukiossa on inflaatio. Koska luultavasti kuitenkin raportoit AP-pisteesi itse, ei ole mitään vikaa, jos et yksinkertaisesti ilmoita yhtä tai kahta pistettä, johon et ole tyytyväinen.

Toinen tilanne, jossa oppilaitokset tarkastelevat tarkemmin AP-pisteitäsi, jos lähetät AP-tulokset testin joustavaan kouluun. Tämäntyyppiset koulut tarjoavat sinulle useita vaihtoehtoja siitä, millaisia ​​standardoituja testituloksia voit lähettää hakemuksesi mukana. Voit ehkä korvata SAT- tai ACT -tulokset AP -testien, IB -kokeiden tai SAT -testien pisteillä. Jos istut noin 5s, tämä voi olla houkutteleva vaihtoehto!

Esimerkiksi, NYU: ssa voit lähettää kolme AP -tentitulosta täyttääkseen yliopiston standardoidun testausvaatimuksen. Rochesterin yliopistossa voit myös käyttää AP -tentituloksia ensisijaisina testituloksina pääsyä varten.

Jos käytät AP -tenttejä vakioiduina testituloksina, sinun on todennäköisesti käytettävä sitä lähetä AP: n virallinen tulosraportti kouluun sen sijaan, että ilmoittaisi itse. Virallinen AP -pisteraporttisi sisältää yleensä kaikki testitulokset, mutta voit maksaa ylimääräistä pisteiden pidättämisestä jos et halua yliopiston näkevän niitä.

agility-1850711_640.jpg

Näiden tanssijoiden tavoin voit käyttää joustavuutta eduksesi!

Kuinka paljon AP -kursseilla on merkitystä yliopistolle?

Se, että AP -tentituloksesi eivät ole kriittinen tekijä yliopistoon pääsyssä, ei tarkoita, että AP -kurssit eivät ole tärkeitä. Vaikka todellinen pistemäärä tentteillä on vain välillisesti tärkeä, AP -luokat itsessään voivat olla erittäin tärkeitä.

Tämä johtuu siitä, että yksi merkittävimmistä tekijöistä korkeakoulujen valintaprosessissa - etenkin valikoivissa kouluissa - on kirjoituksesi. Korkeakoulut haluavat nähdä todisteita siitä, että pystyit menestymään vaikeissa luokissa lukiossa, joten on kriittistä, että otat tiukan luokan aikataulun, joka monissa lukioissa sisältää AP -luokkia.

analyysi keltaisesta tapetista

Jos koulusi priorisoi IB -ohjelman tai ei tarjoa AP- tai IB -luokkia, oppilaitokset ottavat tämän huomioon. Kuitenkin, valikoivat oppilaitokset odottavat sinun ottavan vaikeimmat saatavilla olevat luokat. Tämä tarkoittaa myös sitä, että on täysin hienoa ottaa AP -luokat, ei välttämättä jokaisen luokan tenttiä.

Kuitenkin, jos sinä tehdä ota AP -tentit, toinen mahdollinen etu on se voit joskus ansaita korkeakouluopintopisteitä ja/tai ohittaa vaaditut kurssit pisteilläsi. Julkiset koulut tarjoavat lähes aina korkeakouluopintoja korkeista pisteistä ainakin joillekin kokeille. Valikoivat yksityiset koulut eivät todennäköisesti tarjoa luottoa yksittäisiin kokeisiin. Jotkut koulut, kuten Harvardissa, jopa niputtaa AP -opintopisteitä, jotta voit valmistua kuudesta seitsemään lukukauteen ja jatka maisteriksi neljäntenä vuotena.

Kuten näet, monet oppilaitokset antavat sinun käyttää korkeita AP -pisteitä ohittaaksesi edellytykset ja päästäksesi mielenkiintoisempiin edistyneisiin luokkiin nopeammin!

barn-owl-1107397_640.jpg

Lennä näiden edellytysten ohi!

Onko sillä väliä, jos olet AP -tutkija?

AP Scholar -ohjelma antaa kunniapalkintoja (eli ei ole rahaa mukana) opiskelijoille, jotka tapaavat tietyt pisterajat tietyissä AP -kokeissa. Tiettyihin pisteisiin ja kokeiden lukumääriin liittyy erilaisia ​​palkintotasoja. Voitat esimerkiksi AP Scholar -palkinnon, jos saat 3+ kolmesta kokeesta ja National AP Scholar -palkinnon, jos saat 4+ kahdeksasta tai useammasta AP -kokeesta.

Yleensä näillä palkinnoilla ei ole suurta eroa yliopistojen valintaan. Palkinnot itse kertovat vain pikakirjoituksella, miten teit AP -testeissäsi, ja oppilaitoksilla on jo pääsy tietoihin, jos raportoit heille AP -pisteet. Tässä mielessä AP Scholar -palkinto ei anna uutta tietoa koululle.

mitkä kaksi väriä sekoitettuina tekevät toisistaan ​​ruskean

AP International Diploma -ohjelma (luotu opiskelijoille, jotka haluavat opiskella ulkomailla) on samanlainen. Saat tutkintotodistuksen automaattisesti, kun täytät vaatimukset. Jälleen kerran, koska raportoit todennäköisesti testituloksesi, tutkintotodistus ei anna kouluille lisätietoja.

guilloche-1266046_640-1.png

Se ei ole tärkein tutkintotodistus elämässäsi.

Bottom Line: Katsooko korkeakoulut AP -tuloksia?

Korkeakoulut yleensä pyytävät opiskelijoita raportoimaan itse AP-pisteet sovelluksista. Tämän seurauksena he näkevät kaikki raportoitavat tulokset (eivätkä näe valitsemiasi pisteitä) ei raportoida).

Jatkokysymys on siis tämä: välittävätkö oppilaitokset AP-tuloksista? Vaikka AP -tulokset ovat kaukana sovelluksesi tärkeimmästä osasta, korkeat pisteet voivat toimia sinun hyväksesi, kun taas monet alhaiset tulokset voivat olla punainen lippu. Tämä pätee erityisesti valikoiviin kouluihin.

Kuitenkin itse AP -luokkien ottaminen (jos niitä tarjotaan koulussa) on tärkeä tapa osoita, että käytät tiukinta käytettävissä olevaa aikataulua - laatu, joka on erittäin tärkeä valikoiville oppilaitoksille hakuprosessissa.

Lopuksi, AP -tentitulokset voivat joskus saada opintopistettä tai voit ohittaa vaaditut opinnot yliopistossa. Kaikki koulut eivät tee tätä, joten muista tarkistaa ne oppilaitokset, joihin haet!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka sanoa hyvää huomenta ranskaksi oikein

Mietitkö, miten sanoa hyvää huomenta ranskaksi? Selitämme tämän yleisen ranskalaisen tervehdyksen yksityiskohdat ja käännämme lauseita, kuten hyvää yötä ja hyvää päivää.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicago SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä: Marylandin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Karibian yliopiston pääsyvaatimukset

136 yliopistoa edeltävää kesäohjelmaa lukiolaisille

Harkitsetko hakemista kesää edeltäviin korkeakouluohjelmiin? Tutustu luetteloomme ideoita ja vinkkejä oikean ohjelman löytämiseen.

Wiley Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka kauan SAT -pisteiden lähettäminen kestää?

Eikö SAT -pisteiden lähettämisen aikajana ole selvä? Selitämme tarkasti, kuinka kauan se kestää ja miten suunnitella sen mukaisesti.

Emmanuel College SAT -pisteet ja GPA

Colorado School of Mines ACT -pisteet ja GPA

4 vinkkiä suuren UIUC-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä U of I -sovellusta? Tutustu täydelliseen oppaaseen, mukaan lukien todellinen UIUC-esseeesimerkki.

Ripon Collegen pääsyvaatimukset

Onko ACT kaareva? Asiantuntijaopas ACT-käyrään

Onko ACT kaareva? Selitämme mikä ACT-käyrä todella on ja miten se vaikuttaa sinuun sekä miten se on muuttunut vuosien varrella.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Yhteisöpalvelun edut sinulle

Miksi sinun pitäisi tehdä yhteisöpalvelua? Mitä hyötyä vapaaehtoistyöstä on teini-ikäisille ja korkeakoulujen sovelluksiin? Opi täältä.

Kuinka hyökätä ACT -essee kehotuksia ja nostaa pisteitäsi

Kun luet ACT -kirjoituskehotteen, miten sitä pitäisi analysoida? Mihin perspektiiviin kannattaa suhtautua ja miten kirjoitat korkeapisteisen esseen? Tässä on asiantuntijaoppaamme.

Mitä sinun on tiedettävä Phoenixin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Phoenixin lukiosta Fresnossa, Kaliforniassa.

Pell Grant Chart (Viimeisin): Kelpoisuus ja maksut

Katso kelpoisuus- ja maksuaikataulu Pell Grant -kaaviosta täältä. Selvitä, minkä summan voit saada Pell -apurahallesi, ja opi hakemaan.

ACT-testipäivät 2018-2019

Suunnitteletko ACT: n ottamista lukuvuoden 2018-2019 aikana? Tutustu täydelliseen luetteloon päivämääristä ja määräajoista suunnitellaksesi eteenpäin.

SAT-matematiikan toiminnot: lineaarinen, kvadraattinen ja algebrallinen

SAT Math -sovelluksessa sinun on ehdottomasti tiedettävä, kuinka funktiot toimivat - lineaariset, toissijaiset ja algebralliset toiminnot testataan. Opi täältä strategioita ja vinkkejä näiden matemaattisten ongelmien käsittelemiseksi.

Kuinka monta sekuntia on päivässä? Viikko? Vuosi?

Kuinka monta sekuntia vuodessa? Päivä? Viikko? Opi siirtymään aikayksiköiden välillä ja tutustu kattavaan tuloskaavioon.

Mitkä ovat 5 rakkauskieltä?

Mitä ovat rakkauskielet? Opi jokaisen viiden rakkauskielen yksityiskohdat ja kuinka tyydyttää kunkin rakkauskielen tarpeet.

Kalifornian parhaat koulut | High Tech High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta High Tech High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mitkä osiot ovat ACT: ssä? Kaikki 4 testiosaa, selitetty

Onko sinulla kysyttävää viidestä ACT-osiosta? Selitämme yleisen testimuodon, mitä ACT: n kussakin osassa on ja miten kukin onnistuu hyvin.

Kuinka tilata, tallettaa ja mitätöidä henkilökohtaisia ​​shekkejä: Täydellinen opas

Mietitkö, kuinka sekki mitätöidään? Selitämme prosessin sekä miten sekit talletetaan ja tilataan. Sinusta tulee sekin kirjoittaja, sekkien kassaamisen asiantuntija hetkessä!