AP Chem Formula Sheet: Mitä siinä on ja miten sitä käytetään

blur-pullo-kemia-248152

AP-kemian opiskelijoiden on muistettava paljon tietoa, mutta meillä on hyviä uutisia! AP-tentin aikana sinulla on pääsy kaavasivulle, joka sisältää jaksollisen taulukon ja hyödyllisiä yhtälöitä. Sinulla on kuitenkin oltava hyvä käsitys siitä, mitä AP Chem -kaavasivulla on ja miten sitä käytetään, jotta saat kaiken irti testin aikana.

Tässä oppaassa selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää AP Chemistry -taulukosta. Käymme läpi, miltä kaavasivu näyttää, mitä se sisältää, mitä tärkeitä tietoja se ei sisällä, mutta jotka sinun pitäisi tietää ja miten voit saada siitä kaiken irti.body_update

Vuoden 2021 AP-testimuutokset johtuvat COVID-19: stä

Käynnissä olevan COVID-19-koronaviruspandemian vuoksi AP-testit pidetään nyt kolmessa eri istunnossa toukokuusta kesäkuuhun. Testien päivämäärät ja se, ovatko testit verkossa vai paperilla, riippuvat koulustasi. Jos haluat oppia lisää siitä, miten kaikki tämä toimii, ja saada viimeisimmät tiedot testipäivistä, AP-online-tarkastelusta ja siitä, mitä nämä muutokset merkitsevät sinulle, muista tutustua vuoden 2021 AP COVID-19 FAQ -artikkeliin.

Mitä AP Chem Formula Sheet on?

AP Chemistry -viitesivu on oikeastaan kolme sivua tietoa. Se on testin monivalintakysymysten ja vapaan vasteen alussa, joten sinulla on pääsy siihen koko AP-kemian kokeen ajan. Tämä tarkoittaa, että sinun ei tarvitse muistaa mitään kaavan sisältämiä tietoja.

Joten mitä tässä AP Chem -viitteessä on? Katso se täältä sivuilta 2-4 sekä alla olevat kuvakaappaukset (napsauta kutakin kuvaa suurentaaksesi).

AP Chem -yhtälötaulukko kattaa kuusi pääaihetta.

 • Elementtien jaksollinen taulukko
 • Atomirakenne
 • Tasapaino
 • Kinetiikka
 • Kaasut, nesteet ja liuokset
 • Termodynamiikka / sähkökemia

kem1

kem2

kem 3

Elementtien jaksollinen taulukko

AP Chem -yhtälötaulukko sisältää täydellisen jaksollisen taulukon. Jokaiselle elementille se sisältää elementin nimen, symbolin, atominumeron ja atomimassan.

Atomirakenne

 • 2 yhtälöä
 • Arvot:
  • Planckin vakio
  • Valonnopeus
  • Avogadron numero
  • Elektronivaraus

Tasapaino

 • 9 yhtälöä

Kinetiikka

 • 3 yhtälöä

Kaasut, nesteet ja liuokset

 • 9 yhtälöä
 • Arvot:
  • Kaasuvakio (3)
  • 1 atm
  • pls
  • Ihanteellinen kaasu STP: llä

Termodynamiikka / sähkökemia

Scrantonin yliopiston tulokset
 • 9 yhtälöä
 • Arvot:
  • Faradayn vakio

kehon kokeilu-kemia

Mitä ei ole AP Chem Formula -taulukossa, joka sinun on tiedettävä tenttiä varten?

Vaikka AP Chemistry -taulukko tekee hyvää työtä kattamaan suurimman osan yhtälöistä, jotka sinun on tiedettävä tenttiä varten, on joitain tietoja, jotka puuttuvat. Sitä käsittelemme tässä osiossa. Muista tietää nämä yhtälöt tenttiä varten.

Korkolaki

Yksi AP-kemian oppimista laeista on, että vakiolämpötilassa kemiallisen reaktion nopeus riippuu vain nopeuteen vaikuttavien aineiden pitoisuuksista. Nämä aineet ovat tyypillisesti reagoivia aineita, mutta ne voivat sisältää myös tuotteita ja katalyyttejä.

kuinka kauan ylioppilaskirjoitukseni pitäisi olla

Korolain kaava on: korko = että [TO]että[B]b

[A] ja [B] edustavat reaktanttien moolipitoisuuksia että on nopeusvakio (joka vaihtelee reaktion ja lämpötilan mukaan) a ja b ovat tyypillisesti positiivisia kokonaislukuja, jotka on löydettävä kokeellisesti Nopeuslakia käytetään arvioida reaktionopeuden ja reagoivien aineiden pitoisuuksien välinen suhde. Saatat nähdä sen kinetiikkaan liittyvissä kysymyksissä.

Coulombin laki

Coulombin laissa todetaan sähkövoiman suuruus varausten välillä q1ja q2on suoraan verrannollinen varausten suuruuteen ja kääntäen verrannollinen niiden välisen etäisyyden neliöön. Saatat nähdä sen sähkökemian kysymyksissä.

F = että (mitä1mitä2/ r)

F = sähkövoima että = Coulomb-vakio q1ja q2= varaukset r = etäisyyden etäisyys

Tärkeät prosenttiosuudet

Saatat joutua käyttämään näitä yhtälöitä missä tahansa testin osassa. Ne määrittävät kuinka tarkat arviot verrataan todellisiin tuloksiin.

% virhe = ((todellinen arvo - teoreettinen arvo) / (teoreettinen arvo)) * 100

% saanto = (todellinen tuotto / teoreettinen tuotto) * 100

4 vinkkiä AP Chem -yhtälötaulukon parhaan hyödyntämiseksi

AP Chemistry -kaavasivulta voi olla hyötyä kokeen aikana, mutta vain jos osaat käyttää sitä oikein. Tässä on neljä vinkkiä siitä, miten saat kaiken irti.

# 1: Osaa käyttää kaikkia yhtälöitä AP Chem -kaavasivulla

AP Chem -viitekortti sisältää 32 yhtälöä, ja sinun tulisi tietää, miten kukin niistä toimii ennen testipäivää. College Board ei ole sellainen, että se sisältäisi ylimääräisiä tietoja kaavasivuihin, joten Jos taulukossa on kaava, se tarkoittaa, että sinun on käytettävä sitä tentissä. Et halua tuhlata tenttiäsi yrittämällä oppia käyttämään, sano Planckin yhtälö, ja toivoen, että sait sen oikein!

Hyvin ennen tenttipäivää, muista käydä läpi kaikki taulukon kaavat ja varmista, että ymmärrät sen ja osaat käyttää sitä. Kaavasivun avaimet auttavat myös selvittämään, mitä eri muuttujat edustavat yhtälöissä, joten älä unohda niitä myöskään.

# 2: Käytä laskinta viisaasti

Sinulla on sallittu graafinen laskin kokeen vapaan vastauksen osassa, mutta et monivalintakohta. Voit käyttää laskinta hyvällä tavalla ohjelmoimalla siihen vakioita ja kaavoja, jotta voit ratkaista yhtälöt helpommin. Älä kuitenkaan usko, että tämä tarkoittaa, että pääset ymmärtämään itse kaavat. Sinun on silti tiedettävä, milloin ja miten kutakin yhtälöä käytetään AP Chemistry -taulukossa , puhumattakaan siitä, että sinulla ei ole laskinta monivalintakysymyksiin. Joten tiedä, milloin laskimesi on hyödyllinen, mutta älä luota siihen liikaa.

# 3: Ota harjoitustestit kaavasivun avulla

Harjoittelukysymyksiin vastaaminen ja harjoitustestien suorittaminen AP Chem -kaavan avulla on avain menestykseen tentissä. Sinun tulisi suorittaa useita AP-kemian harjoitustestejä ennen varsinaista AP-tenttiä. Käytä kullekin niistä virallista kaavasivua. Opettajasi antaa sinulle todennäköisesti myös kopion AP Chem -kaavan taulukosta kurssisi aikana, joten voit myös harjoittaa siellä.

Jos tarvitset apua harjoitustestien löytämisessä, tutustu oppaaseen, josta löydät parhaat AP-kemian käytännön kysymykset ja testit.

# 4: Ryhdy jaksollisen jakson asiantuntijaksi

Jos AP-kemian kokeeseen on yksi takuu, sinun on tarkasteltava mukana olevaa jaksoittaista taulukkoa testin aikana. AP Chemistry -yhtälötaulukossa olevassa jaksollisessa taulukossa on kaikki tiedot, joita tarvitset vastaamaan sitä koskeviin kysymyksiin. Se ei kuitenkaan tarkoita, että voit jättää sen huomiotta, ennen kuin on aika suorittaa testi. On erittäin tärkeää tuntea kausitaulukko ympäri vuoden. Sinun pitäisi tietää, mitä kukin taulukon arvo edustaa, kuinka ryhmänumeroiden avulla määritetään sidoksen ja valenssielektronien määrä, jonka elementti voi muodostaa, ja mitkä ovat tärkeimmät jaksolliset trendit. Vietä eniten aikaa ryhmille 1-8A, koska sinut testataan useimmiten näillä elementeillä.

feature_apchemistryexam

Mielenkiintoisia Artikkeleita

4 syytä vieraan kielen pääaineeseen (ja 3 ei)

Otatko vieraan kielen pääaineen? Opi etuja ja haittoja pääaineiden valmistamisesta kielellä, kuten espanja, ranska tai japani.

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Lake Forest College ACT -tulokset ja GPA

Utahin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Havaijin Tyynenmeren yliopiston pääsyvaatimukset

930 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Kalifornian parhaat koulut | River Springs Charter School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta River Springs Charter Schoolista Temecula, CA.

Ultimate SAT Spanish Subject Test Study Guide

Harkitsetko SAT -espanjankielisen testin tekemistä? Selitämme, miten voit päättää, sopiiko se sinulle, ja tarjoamme kaiken, mitä tarvitset opiskeluun (ja ässä!) Tenttiin.

Vaatiiko NYU SAT-esseen?

Mikä on NYU: n SAT-essee-käytäntö? Selitämme, vaatiiko NYU ottamaan SAT-esseen ja kaiken muun heidän testauskäytännöstään.

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

Paras yhteenveto ja analyysi: Suuri Gatsby, luku 6

Lue Suuri Gatsbyn luku 6 yhteenveto saadaksesi tietää, mitä tapahtuu, kun Tom kutsuu Jayn illalliselle ja Daisy osallistuu yhteen Gatsbyn juhliin.

Paras analyysi: TJ Eckleburgin silmät The Great Gatsbyssä

Mietitkö, mitä tohtori TJ Eckleburgin silmien symboli tarkoittaa? Selitämme mainostaulun merkityksen The Great Gatsbyssä lainausmerkeillä ja hahmoanalyysillä.

Shawin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

UMassin pääsyvaatimukset

Kuinka rekisteröityä SAT-aihekokeisiin: Vaiheittainen opas

Oletko hämmentynyt SAT -aiheen testausrekisteröinnistä? Tämä opas opastaa sinua kirjautumaan näihin testeihin.

College of Saint Mary Pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

14 parasta vähähiilihydraattista hedelmää, jotka auttavat sinua laihduttamaan

Missä hedelmissä on vähän hiilihydraatteja? Katso vähähiilihydraattisten hedelmien luettelostamme parhaat vaihtoehdot, jotka auttavat sinua saavuttamaan ravitsemustavoitteesi.

Stevens-Henager Collegen pääsyvaatimukset

Näytönkomento: 5 keskeistä SAT-lukustrategiaa

Hämmentyykö SAT-lukemista koskevista todisteiden komentokysymyksistä? Tämä opas opastaa sinut läpi erilaisia ​​tyyppejä ja antaa vinkkejä heidän kokeilemiseensa.

Lycoming College pääsyvaatimukset

Michiganin teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää Natomas Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Charter Schoolista Sacramentossa, Kaliforniassa.

Paras verenpainetaulukko: Ymmärrä lukemasi

Sekoitatko verenpainelukemasi? Tutustu yksityiskohtaiseen verenpaine-kaavioon saadaksesi selville, mitä alueesi tarkoittavat ja mitä tehdä sille.

Tennessee Technological Universityn pääsyvaatimukset