ACT vs SAT: 11 keskeistä eroa, jotka auttavat sinua valitsemaan oikean testin

feature_cat_vs_cat.jpg

Olet luultavasti kuullut ACT: stä ja SAT: sta, mutta kuinka erilaiset nämä kaksi testiä todella ovat tässä laajassa ACT vs SAT -analyysissä, tarkastelemme 11 parasta eroa ACT: n ja SAT: n välillä ja selitä, mitä nämä erot merkitsevät sinulle. Lopuksi annamme sinulle vinkkejä siitä, miten päätät, otatko ACT: n vai SAT: n.

ACT vs SAT: Kuinka erilaisia ​​ne ovat?

Yhdellä silmäyksellä, nämä kaksi testiä eivät ole niin erilaisia. Sekä ACT että SAT ovat kansallisesti tunnustettuja standardoituja testejä ja yhteisiä pääsyvaatimuksia Yhdysvaltain kouluille. Kukin testi mittaa ensisijaisesti lukion juniorit ja seniorit, ja se mittaa opiskelijoiden taitoa erilaisilla kriittisillä taitoalueilla - kuten ongelmanratkaisussa ja luetun ymmärtämisessä - jotka ovat välttämättömiä korkeakoulun menestymiselle.Koska kaikki Yhdysvaltain korkeakoulut ja yliopistot hyväksyvät pisteet joko ACT: stä tai SAT: sta, ei ole mitään hyötyä yhden testin suorittamisesta toiseen. Tämä tarkoittaa, että voit hakea samoihin kouluihin riippumatta siitä, minkä testin päätät suorittaa.

Mutta entä näiden kahden testin todellinen sisältö? Vaikka ne eivät ole identtisiä, ACT ja SAT ovat läheisemmin liittyvät seurauksena kuin koskaan ennen SAT: n massiivinen uudistus vuonna 2016 . Molemmissa kokeissa on nyt seuraavat ominaisuudet:

 • Sisältää samanlaisia ​​osioita (lukeminen, matematiikka jne.) A ennalta määrätty järjestys, kun jokainen osa ilmestyy vain kerran
 • Käyttää vain oikeuksiin perustuva pisteytys, eli sinua ei rangaista vääristä vastauksista
 • Sisältää kokonaan jaksopohjaiset lukeminen ja englanti/kirjoittaminen (kutsutaan englanniksi ACT: ssä ja Writing and Language, tai Writing, SAT)

Kaikista näistä yhtäläisyyksistä huolimatta on edelleen monia tapoja, joilla ACT ja SAT eroavat toisistaan. Ensinnäkin SAT on kokonaisuudessaan hieman pidempi kuin ACT. Lisäksi kysymysten määrä ja aikarajat ovat eri vastaavissa osioissa.

Tässä on lyhyt katsaus ACT: n ja SAT: n perusrakenteellisiin ja logistisiin eroihin:

TOIMIA

SAT

Kokonaisaika

2 tuntia 55 minuuttia ilman kirjoittamista
3 tuntia 35 minuuttia kirjoittamalla
3 tuntia yhteensä

Osien järjestys

1. Englanti
2. Matematiikka
3. Lukeminen
4. Tiede
5. Kirjoittaminen (valinnainen)
1. Lukeminen
2. Kirjoittaminen ja kieli
3. Matematiikka Ei Laskin
4. Matematiikkalaskin

Aika jaksoa kohden

Englanti: 45 min
Matematiikka: 60 min
Lukeminen: 35 min
Tiede: 35 min
Kirjoittaminen (valinnainen): 40 min
Lukeminen: 65 min
Kirjoittaminen ja kieli: 35 min
Matematiikka Ei Laskin: 25 min
Matematiikkalaskin: 55 min

# kysymyksiä

Englanti: 75 kysymystä
Matematiikka: 60 kysymystä
Lukeminen: 40 kysymystä
Tiede: 40 kysymystä
Kirjoittaminen (valinnainen): 1 essee
Lukeminen: 52 kysymystä
Kirjoittaminen ja kieli: 44 kysymystä
Matematiikka Ei Laskin: 20 kysymystä
Matematiikkalaskin: 38 kysymystä

Pisteytys

Kokonaispistemäärä : 1-36

Jokaisessa osassa käytetään asteikkoa 1-36. Kokonaispisteesi on keskiverto neljästä osastopisteestäsi.

Valinnainen Kirjoitus-osa käyttää asteikolla 2-12, eikä sitä lasketa lopputulokseen.

Kokonaispistemäärä: 400-1600

Todisteisiin perustuva lukeminen ja kirjoittaminen (EBRW) ja matematiikkaosioissa käytetään asteikkoa 200-800 ja yhdistetään kokonaispistemääräksi.

Kustannus

60 dollaria ilman kirjoittamista
70 dollaria kirjoittamisen kanssa
52 dollaria

Kuka hyväksyy pisteet?

Kaikki Yhdysvaltain korkeakoulut ja yliopistot hyväksyneet

enemmän ja vähemmän kuin

Kaikki Yhdysvaltain korkeakoulut ja yliopistot hyväksyneet

Ovatko nämä siis ainoat tavat, joilla ACT ja SAT eroavat toisistaan? Ei lainkaan! Itse asiassa, nämä kaksi testiä eroavat melko merkittävästi 11 keskeisellä tavalla. Lue, mitä nämä erot ovat ja mitä ne lopulta merkitsevät sinulle.

body_different_pea.jpg

SAT vs ACT: 11 keskeistä eroa

Aloitetaan nyt ACT vs SAT -vertailumme. Vaikka molemmilla testeillä on useita yhtäläisyyksiä, tässä on tärkeimmät erot, jotka sinun on otettava huomioon ennen kuin päätät, otatko SAT- vai ACT -testin.

#1: Aika per kysymys

Viha -aika romahtaa? Sitten voit mieluummin SAT kuin ACT. Tämä johtuu siitä, että SAT antaa sinulle enemmän aikaa kysymykselle kuin ACT.

Tämä kaavio havainnollistaa kysymysten aikaeroja (jos käytät yhtä paljon aikaa jokaiseen kysymykseen tietyssä osassa):

TOIMIA SAT
Lukeminen 53 sek/kysymys 75 sek/kysymys
ACT English/SAT Writing 36 sek/kysymys 48 sek/kysymys
Matematiikka 60 sek/kysymys Ei laskinta: 75 sek/kysymys
Laskin: 87 sek/kysymys
Tiede 53 sek/kysymys N/A

Kuten näet, SAT tarjoaa enemmän aikaa kysymykselle kaikki tentin osia. Sinulla on joitain suurimmista ajankohdan lisäyksistä kysymystä kohden SAT -matematiikka ja lukeminen -osiossa, ja matematiikkalaskuri -osio antaa sinulle lähes 30 sekuntia enemmän kysymystä kohden kuin ACT Math -osa!

Joten jos olet huolissasi ajanhallinnasta, etenkin matemaattisista kysymyksistä, SAT tarjoaa paljon toimivampia ja paljon vähemmän stressiä aiheuttavia aikarajoituksia kuin ACT.

#2: Tiedeosasto

Toinen suuri ero liittyy tieteeseen. Vaikka ACT sisältää kokonaan tieteelle omistetun osan, SAT ei.

Yllä olevasta erokaaviosta voimme nähdä, että ACT Science -osa sisältää 40 kysymystä ja kestää 35 minuuttia. Kuten muut kolme ACT-osaa, tiede muodostaa neljänneksen ACT-kokonaispisteestäsi. Joten jos olet tieteen huijari, joka rakastaa ajatusta siitä, että koko osio keskittyy tieteelliset tiedot, kaaviot ja hypoteesit , ACT saattaa sopia sinulle paremmin.

Niin sanottua, SAT tekee testata tieteellisiä käsitteitä - ei vain erillisen tiedeosion kautta. SAT: ssa kohtaat toisinaan kysymyksiä, jotka liittyvät lukemisen, kirjoittamisen ja matematiikan osioiden tieteellisiin kohtiin, tietoihin ja kaavioihin. Tässä on esimerkki tieteellisestä SAT Reading -kohdasta, jonka voit nähdä testipäivänä:

body_screenshot_sat_science_passage.png

Kuten luultavasti tiedätte, SAT: llä ei ole tieteellisiä pisteitä kuten ACT: ssä, mutta siellä On an Analyysi tieteessä ristitestituloksia, mikä on yksi monista alipisteet annetaan SAT: lla. Tästä huolimatta useimmat koulut eivät kiinnitä paljon (jos lainkaan) huomiota SAT -alipisteisiisi, vaikka ne tahtoa ota huomioon ACT Science -tuloksesi.

body_calculator_closeup.jpg

#3: Ei laskimen matematiikan alajaksoa

Toisin kuin ACT, johon voit käyttää laskinta kaikissa matemaattisissa kysymyksissä, SAT sisältää matematiikan 'Ei laskinta' -osion, jonka voit ei käytä laskinta. 20 kysymyksen sisältävä No Calculator -alaosa on vain 25 minuuttia pitkä, joten se on SAT: n lyhin osa. (Sitä vastoin matematiikkalaskimen alajakso on 55 minuuttia pitkä ja koostuu 38 kysymyksestä.)

Tämän seurauksena, jos kamppailet matematiikan ratkaisemisen kanssa nopeasti tai ilman laskinta, menestyt todennäköisesti paremmin ACT Mathissa kuin SAT Mathissa. Toisaalta, jos olet varma matemaattisista taidoistasi ja pystyt työskentelemään nopeasti ilman laskinta, SAT on hyvä vaihtoehto.

Tiedä tämä kuitenkin: sekä ACT: ssä että SAT: ssä voit ratkaista teknisesti kaikki matemaattiset kysymykset ilman laskinta. Joten todella, Ei laskin -kysymykset eivät eroa lainkaan laskimen kysymyksistä. Siitä huolimatta No Calculator -kysymysten on tarkoitus olla helpompia ratkaista ilman laskinta, ja ne ovat siten yleensä enemmän perusteluja kuin aritmeettisia.

#4: Matemaattisten käsitteiden tyypit ja tasapaino

Matemaattisen sisällön osalta ACT ja SAT molemmissa on suuri painoarvo algebra. Mutta ACT testaa myös pari käsitettä, joihin SAT ei keskity niin paljon.

Aluksi ACT keskittyy paljon enemmän geometria, joka muodostaa noin 30-45% ACT Math. Sitä vastoin geometria muodostaa alle 10% SAT -matemaattisista kysymyksistä. Lisäksi trigonometria muodostaa noin 7% ACT: stä, mutta alle 5% SAT: sta, joten ACT: ssä on hieman suurempi painotus kuin SAT: ssä.

ACT testaa myös muutamia käsitteitä, joita SAT ei testaa lainkaan. Näitä ovat esimerkiksi matriisit, triggeritoimintojen kaaviot ja logaritmit.

Mitä tämä kaikki tarkoittaa sinulle? Jos olet hyvä algebrassa ja tietojen analysoinnissa, onnistut todennäköisesti SAT: ssa. Mutta jos olet trig -toimintojen ja geometrian fani ja olet tyytyväinen matriiseihin ja lokkeihin, ACT on parempi valinta.

#5: Matemaattisten kaavojen viiteopas

Tässä on toinen matematiikkaan liittyvä ero: SAT tarjoaa sinulle kaavion matemaattisista kaavoista, kun taas ACT ei.

Ennen kahta SAT -matematiikan alajaksoa saat kaavion, joka sisältää 12 geometriakaavaa ja kolme lakia:

body_screenshot_sat_math_formulas.png

Vaikka kaikki nämä kaavat ja lait koskevat geometriaa - joka, kuten nyt tiedät, ei muodosta suurta osaa SAT: sta - tämän kaavion käyttäminen tarkoittaa sinun ei tarvitse viettää paljon aikaa kaavojen muistamiseen etukäteen (vaikka kannattaa muistaa joitakin tärkeitä kaavoja, joita ei ole kaaviossa).

Toisin kuin SAT, ACT ei anna sinulle kaavoja testipäivänä, tarkoittaa sinua ehdottomasti on pakko muistaa kaikki mahdolliset kaavat ennen kokeen tekemistä.

Lyhyesti sanottuna, jos olet huolissasi, saatat unohtaa tietyt kaavat, SAT tarjoaa hieman enemmän kainalosauvoja kuin ACT.

body_pie_charts.png

#6: Matematiikan merkitys lopputuloksessa

Kuinka suuri rooli matematiikalla on lopputuloksessasi? Vastaus tähän kysymykseen riippuu siitä, käytätkö ACT: tä vai SAT: ää. ACT: ssä matematiikka vastaa neljäsosa kokonaispisteistäsi (matematiikkaosiosi pisteytys lasketaan muiden kolmen osiosi pisteiden kanssa). SAT: ssa matematiikka kuitenkin vastaa puolet kokonaispisteistäsi, joten se on kaksi kertaa tärkeämpi SAT: ssa!

Joten jos matematiikka ei ole vahvuutesi, harkitse ACT: n valitsemista. ACT: n avulla alempi matematiikka ei vaikuta negatiivisesti kokonaispisteisiisi yhtä paljon kuin SAT: ssa.

Tämän selventämiseksi havainnollistamme esimerkkiä. Jos saisin pisteitä samanlaisilla prosenttiosuuksilla ACT: ssä ja SAT: ssa - huomattavasti pienemmillä matemaattisten osien pisteillä - luulisi, että prosenttipisteeni molemmissa kokeissa olisivat suunnilleen samat. Mutta kuten alla näet, näin ei ole.

TOIMIA prosenttipisteitä:

 • Englanti: 32 (92. prosenttipiste)
 • Matematiikka: 16 (33. prosenttipiste)
 • Lukema: 32 (91. prosenttipiste)
 • Tiede: 30 (93. prosenttipiste)
 • Yhdistelmä: 28 (88. prosenttipiste)
SAT prosenttipisteitä:
 • EBRW: 700 (94. prosenttipiste)
 • Matematiikka: 460 (33. prosenttipiste)
 • Komposiitti: 1160 (68. prosenttipiste)

Kuten tämä esimerkki osoittaa, vaikka saisin pisteet samanlaisilla prosenttiosuuksilla jokaisesta ACT- ja SAT -osasta (alhaisemmat matemaattisten osien pisteet jokaisessa testissä), yhdistettyjen pistemäärieni prosenttiosuudet eroaisivat dramaattisesti. Tässä tapauksessa finaalini ACT prosenttipiste on 20% korkeampi kuin minun SAT -prosenttipiste .

Toisin sanoen, jos matematiikka ei ole yksi vahvuuksistasi, sinulla on parempi laukaus saavuttaa ACT: n haluttu kokonaisprosentti kuin SAT.

#7: Vastausvaihtoehtojen määrä matematiikassa

Nämä kaksi testiä eroavat myös matematiikassa antamiensa vastausvaihtoehtojen määrästä. Sekä SAT- että ACT -matematiikkaosiot ovat pääasiassa monivalintakysymyksiä. Mutta kun ACT Math antaa sinulle viisi vastausvaihtoehtoa (A-E tai F-K) kullekin kysymykselle, SAT Math antaa vain neljä (A-D).

Muistutuksena, että molemmissa testeissä käytetään vain oikeuksiin perustuvaa pisteytystä, joten et koskaan menetä pistettä virheellisestä vastauksesta. Joten jos olisit arvaa SAT Math -kysymys , sinulla olisi a 25% mahdollisuus saada kysymys oikein. Mutta jos olisit arvata ACT Math -kysymys , sinulla olisi vain a 20% mahdollisuus saada se oikein.

Siksi, jos luulet joutuvasi arvaamaan matematiikkaa, tiedä, että SAT tarjoaa erittäin pienen edun ACT: hen nähden. 5% suurempi todennäköisyys saada kysymys oikein.

#8: Grid-In Math -kysymykset

Jos pidät monivalintakysymyksistä, etenkin matemaattisten kysymysten osalta, kannattaa pitää kiinni ACT: stä. SAT: lla on, vaikkakin useimmiten monivalinta opiskelijoiden tuottamat vastauskysymykset tai ruudukot , mitkä ovat matemaattisia kysymyksiä, joihin sinun on vastattava. Toisin sanoen sinulla ei ole vastausvaihtoehtoja näistä kysymyksistä!

Grid-ins-tili 22% SAT -matematiikasta tai yhteensä 13 kysymystä Ei laskin (viisi ruudukkoa) ja Laskin (kahdeksan ruudukkoa) -osiossa. Sitä vastoin, ACT Mathilla on vain monivalintakysymyksiä. Jos et ole matemaattisten kysymysten fani, jotka eivät tarjoa sinulle vastausvaihtoehtoja, ACT on paras valinta.

body_detective_magnifying_glass.jpg

#9: Todisteita tukevat lukukysymykset

Oletko hyvä tunnistamaan teksteissä alueita, jotka tukevat vastauksiasi kysymyksiin? Jos näin on, SAT saattaa sopia sinulle paremmin.

Todisteita tukevat kysymykset ovat suuri osa SAT-lukemista, mutta ne puuttuvat kokonaan ACT-lukemisesta. Nämä kysymykset rakentuvat heidän edessään olevista kysymyksistä ja pyytävät sinua mainitsemaan tietyt rivit tai kappaleet todisteeksi vastauksestasi edelliseen kysymykseen.

Tässä on esimerkki todisteita tukevasta kysymyksestä (ja kysymykseen, johon se viittaa):

body_sat_evidence_support_question.png

Oppaamme keskustelee tarkemmin erityyppisistä todistuskysymyksistä, joita kohtaat SAT Readingissa. Todistuskysymykset voivat olla hieman hankalia, varsinkin jos et ole varma, mistä löysit vastauksesi kohdasta. Jos et ole kiinnostunut toisiinsa liittyvistä kysymyksistä, kokeile sen sijaan ACT: tä (jonka lukukysymykset ovat aina erillään toisistaan).

#10: Kronologiset lukukysymykset

SAT -lukemisesta, kaikki sinulle annettuja kysymyksiä seuraa a aikajärjestyksessä - eli sen kohdan järjestyksessä, johon ne viittaavat. Mutta ACT -lukemisesta, kysymykset voivat virrata satunnaisesti äläkä noudata rutiininomaisesti jaksojen sisällön järjestystä.

Tässä on esimerkki kahdesta SAT -kysymyksestä, joista näet edistymisen kohdan järjestyksessä (kuten rivinumerot osoittavat molemmissa kysymyksissä):

body_screenshot_sat_chronological_questions.png

Ja nyt tässä on esimerkki kahdesta ACT -kysymyksestä ei edistyminen kohtien järjestyksessä (kuten rivin numero ja viimeisen kappaleen maininta):

body_screenshot_act_no_chronological_questions.png

Tuloksena, SAT -lukukysymyksiä on yleensä helpompi seurata ja siten helpompi vastata kuin ACT -lukukysymyksiä. Kronologisesti järjestetyt kysymykset voivat myös säästää aikaa SAT: llä, koska sinun ei tarvitse etsiä koko kohdasta aluetta, johon kysymys viittaa.

#11: Valinnainen essee

Viimeinen merkittävä ero kahden testin välillä koskee valinnainen essee. ACT: ssä on esseekomponentti, jonka voit valita; kesästä 2021 lähtien SAT ei kuitenkaan enää tarjoa ylimääräistä esseetä.

Jos päätät käyttää ACT: n essee -osaa, luet lyhyen kohdan aiheesta ja analysoit sitten eri näkökulmia tähän asiaan. Sitten, annat myös oman mielipiteesi katkelmassa käsitellystä asiasta.

Tässä on esimerkki ACT Writing -kehotteesta:

body_actessaypromptpublichealth

Tätä valinnaista kirjoitusosaa varten sinun ei tarvitse vain saada hyvät luetun ymmärtämisen taidot jotta voisit täysin ymmärtää kirjoittajan argumentin vahvuudet ja heikkoudet, mutta tarvitset myös vahvoja retorisia taitoja. Joten jos päätät ottaa tämän osan ACT: stä, sinun on kyettävä tehokkaasti vertailla ja verrata erilaisia ​​näkökulmia jostakin asiasta ja anna runsaasti todisteita mielipiteesi tueksi.

body_connect_puzzle_pieces.jpg

ACT vs SAT: Mikä testi sopii sinulle?

Lopuksi on aika kysyä itseltäsi: mikä testi sopii sinulle - ACT tai SAT? Tässä on kolme tapaa auttaa sinua tekemään päätöksesi.

Menetelmä 1: Tee viralliset käytännön testit

Sen sijaan, että vain arvaisit, oletko parempi ACT: ssä tai SAT: ssa, paras tapa päättää on suorita jokainen testi ja vertaa sitten tuloksiasi. Tätä varten sinun on löydettävä virallinen harjoitustesti sekä ACT: lle että SAT: lle. Viralliset harjoitustestit ovat lähimpänä todellista kauppaa. Täällä PrepScholarilla meillä on kaikki viralliset SAT -harjoitustestit ja ACT -harjoitustestit koottu avuksesi.

Näin teet: valitse yksi virallinen harjoitustesti jokaiselle tentille ja päätä sitten päivät, jolloin suoritat ne. Muistutuksena, jokainen testi kestää noin neljä tuntia, joten varmista, että varaat riittävästi aikaa kunkin testin suorittamiseen keskeytyksettä. Älä ota testejä samana päivänä tai edes kahtena päivänä peräkkäin. Lisäksi varmista, että suoritat testit rauhallisessa paikassa ja ajoitat itsesi sen mukaan (kuten olet ajoitettu todellisiin kokeisiin).

Kun olet suorittanut molemmat harjoitustestit, laske ACT- ja SAT -pisteet käyttämällä harjoitustestien vastaavia pisteytysoppaita ja sitten vertaa pisteitäsi. Helpoin tapa vertailla pisteitäsi on muuntaa ACT -testituloksesi SAT -testituloksiksi kätevä muunnosjärjestelmämme .

Vaihtoehtoisesti voit verrata ACT- ja SAT -pisteidesi prosenttiosuuksia nähdäksesi, missä testissä prosenttipisteesi oli korkeampi. Lopussa, kumpi tahansa testi, jonka sait korkeammaksi, on se, jonka sinun pitäisi lopulta valmistautua ja käyttää korkeakouluihin.

Jos ACT- ja SAT -pisteet ovat lähes tai täsmälleen samat, olet todennäköisesti yhtä hyvä kummassakin testissä. Joten sinun on sitten päätettävä haluatko kokeilla molempia testejä tai ottaisitko mieluummin vain yhden. Lisätietoja saat lukemalla oppaamme siitä, kenen tulisi harkita sekä ACT: n että SAT: n käyttöä .

Tapa 2: Ota SAT vs ACT -tietokilpailu

Toinen tapa päättää, mikä testi sopii sinulle, on lyhyt tietokilpailu. Alla olevassa kaaviossa tarkista oletko samaa vai eri mieltä jokaisen väitteen kanssa.

Lausunto

Olla samaa mieltä

Eri mieltä

Taistelen geometrian ja trigonometrian kanssa.

Olen hyvä ratkaisemaan matemaattisia tehtäviä ilman laskinta.

Tiede ei ole vahvuuteni.

Minun on helpompi analysoida jotain kuin selittää mielipiteeni.

Yleensä pärjään matemaattisissa kokeissa.

En muista helposti matemaattisia kaavoja.

Tykkään keksiä omia vastauksia matemaattisiin kysymyksiin.

Tiukat aikarajoitukset stressaavat minua.

Voin helposti löytää todisteita tukemaan vastauksiani.

mikä merkki on oinas yhteensopivin

Kronologisesti järjestettyjä kysymyksiä on helpompi seurata.

Laske nyt valintamerkit kussakin sarakkeessa selvittääksesi, mitä pisteesi tarkoittaa.

Enimmäkseen samaa mieltä - SAT on sinun ottelu!

Jos olet samaa mieltä useimpien tai kaikkien yllä olevien lausuntojen kanssa, SAT on etsimäsi. SAT: n avulla sinulla on enemmän aikaa jokaiselle kysymykselle, eikä sinun tarvitse käsitellä ärsyttävää tiedeosaa tai paljon geometriakysymyksiä.

Enimmäkseen eri mieltä - ACT on oikea sinulle!

Jos olet eri mieltä useimmista tai kaikista väitteistä, pidät todennäköisimmin ACT: stä kuin SAT: sta. ACT: ssä sinun ei tarvitse koskaan keksiä omia vastauksiasi matematiikkaongelmiin, ja sinun on annettava mielipiteesi loistaa kirjoituksessasi.

Yhtä mieltä ja eri mieltä - Kumpikin testi toimii!

Jos valitsit 'Hyväksyn' ja 'Olen eri mieltä' yhtä monta kertaa, joko ACT tai SAT sopii sinulle. Ellet päätä ottaa molempia, ehdotan virallisten ACT- ja SAT -harjoitustestien suorittamista (kuten yllä olevassa 1 kohdassa on kuvattu), jotta näet, mikä testin muoto on lopulta mukavampi.

body_map_usa.jpg

Tapa 3: Harkitse osavaltion testausvaatimuksia

Lopuksi, älä unohda selvittää, onko osavaltiollasi erityisiä testausvaatimuksia. Jotkut valtiot vaatia kaikkia lukio -oppilaita ottamaan ACT tai SAT . Näissä tapauksissa on yleensä parasta pysyä missä tahansa tilasi edellyttämässä testissä, jotta sinun ei tarvitse opiskella myös toista testiä varten.

Niitä on 11 osavaltiota vaatia ACT:

 • Alabama
 • Havaijilla
 • Kentucky
 • Mississippi
 • Montana
 • Nebraska
 • Nevada
 • Pohjois-Carolina
 • Utah
 • Wisconsin
 • Wyoming
Ja siellä on 10 osavaltiota/aluetta vaativat SAT:
 • Colorado
 • Connecticut
 • Delaware
 • Columbian piiri
 • Illinois
 • Maine
 • Michigan
 • New Hampshire
 • Rhode Island
 • Länsi-Virginia

Lisäksi Idaho, Ohio, Oklahoma ja Tennessee vaativat testin osana valmistumisprosessia, mutta näiden osavaltioiden avulla voit valita SAT: n tai ACT: n.

body-question-marks-cc0

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka sanoa hyvää huomenta ranskaksi oikein

Mietitkö, miten sanoa hyvää huomenta ranskaksi? Selitämme tämän yleisen ranskalaisen tervehdyksen yksityiskohdat ja käännämme lauseita, kuten hyvää yötä ja hyvää päivää.

Kuinka päästä: Texas State ACT -pisteet ja GPA

Columbia College Chicago SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä: Marylandin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Karibian yliopiston pääsyvaatimukset

136 yliopistoa edeltävää kesäohjelmaa lukiolaisille

Harkitsetko hakemista kesää edeltäviin korkeakouluohjelmiin? Tutustu luetteloomme ideoita ja vinkkejä oikean ohjelman löytämiseen.

Wiley Collegen pääsyvaatimukset

Kuinka kauan SAT -pisteiden lähettäminen kestää?

Eikö SAT -pisteiden lähettämisen aikajana ole selvä? Selitämme tarkasti, kuinka kauan se kestää ja miten suunnitella sen mukaisesti.

Emmanuel College SAT -pisteet ja GPA

Colorado School of Mines ACT -pisteet ja GPA

4 vinkkiä suuren UIUC-esseen kirjoittamiseen

Etkö ole varma, miten lähestyä U of I -sovellusta? Tutustu täydelliseen oppaaseen, mukaan lukien todellinen UIUC-esseeesimerkki.

Ripon Collegen pääsyvaatimukset

Onko ACT kaareva? Asiantuntijaopas ACT-käyrään

Onko ACT kaareva? Selitämme mikä ACT-käyrä todella on ja miten se vaikuttaa sinuun sekä miten se on muuttunut vuosien varrella.

Parhaat koulut Kaliforniassa | Marshallin peruskoululuokitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Marshall Fundamental High Schoolista Pasadenassa, Kaliforniassa.

Yhteisöpalvelun edut sinulle

Miksi sinun pitäisi tehdä yhteisöpalvelua? Mitä hyötyä vapaaehtoistyöstä on teini-ikäisille ja korkeakoulujen sovelluksiin? Opi täältä.

Kuinka hyökätä ACT -essee kehotuksia ja nostaa pisteitäsi

Kun luet ACT -kirjoituskehotteen, miten sitä pitäisi analysoida? Mihin perspektiiviin kannattaa suhtautua ja miten kirjoitat korkeapisteisen esseen? Tässä on asiantuntijaoppaamme.

Mitä sinun on tiedettävä Phoenixin lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Phoenixin lukiosta Fresnossa, Kaliforniassa.

Pell Grant Chart (Viimeisin): Kelpoisuus ja maksut

Katso kelpoisuus- ja maksuaikataulu Pell Grant -kaaviosta täältä. Selvitä, minkä summan voit saada Pell -apurahallesi, ja opi hakemaan.

ACT-testipäivät 2018-2019

Suunnitteletko ACT: n ottamista lukuvuoden 2018-2019 aikana? Tutustu täydelliseen luetteloon päivämääristä ja määräajoista suunnitellaksesi eteenpäin.

SAT-matematiikan toiminnot: lineaarinen, kvadraattinen ja algebrallinen

SAT Math -sovelluksessa sinun on ehdottomasti tiedettävä, kuinka funktiot toimivat - lineaariset, toissijaiset ja algebralliset toiminnot testataan. Opi täältä strategioita ja vinkkejä näiden matemaattisten ongelmien käsittelemiseksi.

Kuinka monta sekuntia on päivässä? Viikko? Vuosi?

Kuinka monta sekuntia vuodessa? Päivä? Viikko? Opi siirtymään aikayksiköiden välillä ja tutustu kattavaan tuloskaavioon.

Mitkä ovat 5 rakkauskieltä?

Mitä ovat rakkauskielet? Opi jokaisen viiden rakkauskielen yksityiskohdat ja kuinka tyydyttää kunkin rakkauskielen tarpeet.

Kalifornian parhaat koulut | High Tech High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta High Tech High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Mitkä osiot ovat ACT: ssä? Kaikki 4 testiosaa, selitetty

Onko sinulla kysyttävää viidestä ACT-osiosta? Selitämme yleisen testimuodon, mitä ACT: n kussakin osassa on ja miten kukin onnistuu hyvin.

Kuinka tilata, tallettaa ja mitätöidä henkilökohtaisia ​​shekkejä: Täydellinen opas

Mietitkö, kuinka sekki mitätöidään? Selitämme prosessin sekä miten sekit talletetaan ja tilataan. Sinusta tulee sekin kirjoittaja, sekkien kassaamisen asiantuntija hetkessä!