ACT-sanasto | Sanat, jotka sinun on tiedettävä

feature_ACTvocab

Monet opiskelijat ovat hämmentyneitä ACT-sanastosta ja siitä, minkä tyyppisiä sanoja heidän on tiedettävä. Onko ACT vocab samanlainen kuin SAT vocab? Mikä on paras tapa opiskella ACT-sanastoa?

Tässä artikkelissa eritellään tarkalleenMitenACT testaa sanastoa, käy läpi sanat, joita se testaa useimmin, ja antaa sinulle vinkkejä sanaston lähestymiseen Lukeminen ja Englanti -osiossa. Bonuksena tarjoamme myös luettelo 15 suosituimmasta ACT-sanastamme ja ilmainen tutkimusarkki 150 suosituimmasta ACT-sanastamme!Kuinka Vocab testataan ACT: llä?

Nykyaikainen ajatuksemme sanastosta akateemisen testauksen kannalta tulee kollegion hallituksen lähes satavuotiaasta lähestymistavasta siihen.Vuonna 1926 ensimmäinen SAT sisälsi 33 näistä alkeellisista täytettävistä sanastokysymyksistä:

body_ACTvocab1

Katso tämän viestin lopusta vastaukset tähän ja muihin kysymyksiin!

Nämä tyhjät kysymykset ovat miksi (niin kauan kuin useimmat meistä muistaa!) Opiskelijat ovat valmistautuneet kokeisiin määritelmien muistaminen. Tämä johtuu siitä, että on helppo saavuttaa korkeat pisteet vain ahdistamalla 100 määritelmää aivoihisi.

Mutta ACT, Inc. ja College Board oppivat pian, että sanan määritelmän tunteminen on ei sama kuin tietäen kuinka käyttää sitä tehokkaasti lauseessa.

Esimerkiksi sanakirjan määritelmä aiheuttaa on 'aiheuttaa'. Mutta opiskelija, joka tuntee vain määritelmän, saattaa ajatella, että se syntyy, seuraavaan lauseeseen:

'Ankera professori _____ herkkä opiskelija itkemään. '

Ongelmana on, että sikiö tarkoittaa itse asiassa jotain 'rohkaisun' ja 'syyn' välillä. Olisi outoa sanoa professori kannustetaan opiskelija itkeä, eikö olekin? Sen sijaan on parempi sanoa, että ankaruus itse synnytti jotain.

Lisäksi englantia voi seurata vain substantiivi, joten olisi oikein sanoa jotain tällaista:

'Professorin ankara sävy aiheuttaa kireä luokkahuoneen ilmapiiri. '

Kuten näette, sanan käyttö kielen yhteydessä on yhtä tärkeä kuin sen määritelmä. Suurin osa suurista testeistä on tarttunut tähän, mukaan lukien ACT ja lopulta SAT (vuodesta 2016).

Mutta ACT käyttää tasaisempaa lähestymistapaa sanaston testaamiseen, mukaan lukien se, jossa sanan tunteminen on ehdottomasti ratkaisevan tärkeää ymmärtämiseen tai kysymykseen vastaamiseen. ACT-sanaston sanoja ympäröi yleensä useita vihjeitä niiden merkityksiin. Nämä vihjeet tunnetaan myös kontekstin vihjeinä, ja seuraavasta puhumme lisää.

ACT rakastaa kontekstia: vihjeitä ja sanastoa

Kuten aiemmin keskustelimme, sanamääritelmien tunteminen ei ole yhtä hyvä mittari kielen hallinnassa kuin taito valita paras sana tiettyyn kontekstiin. Toisin sanoen, kyse on vähemmän sanoista itsestään ja enemmän siitä, miten ne sopivat ympäröiviin sanoihin.

ACT ottaa tämän todella sydämeen ja palkitsee opiskelijat, jotka osaavat käyttää kontekstivihjeitä. HEi ole ACT-kysymys, joka kohdistuu sanastoon:

body_ACTvocab3

Yllä olevan kysymyksen vaikeita sanoja ovat ääni ja ehjä , jotka molemmat tarkoittavat vahingoittumattomia, mutta tämä on vain osa kysymystä. Sana kaikki yhteensä näyttää siltä, ​​että se sopii sanaluetteloon, mutta kun lisätään se lauseeseen, siinä lukee 'höyhen on täydellinen', mikä on selvästi väärin. Joten meidän on tiedettävä, että terve ja ehjä tarkoittaa jotain kuin 'kokonaisuus', mutta on olemassa muuta tietoa (asiayhteys), joka auttaa meitä vastaamaan kysymykseen.

Tässä on toinen mielenkiintoinen ACT-esimerkki. Korostetut sanat ovat ne, jotka sinun on tiedettävä saadaksesi kysymyksen oikein 100% varmuudella.

body_ACTvocab4

Tämän tiukemman ACT English -kysymyksen avulla meidän on tiedettävä se painotettu tarkoittaa 'ilmaista jotain väkisin ja selkeästi', jotta voidaan valita oikein vaihtoehtojen joukosta. Vain yksi valinta (väittää) on jopa lähellä tätä määritelmää, mutta se on myös kova sana monille opiskelijoille.

Kuitenkin, jos tiedämme korostavan, niin tiedämme sen vihjeitä , oletetaan ja luultavasti sanoo eivät ole tarpeeksi vahvoja. Jälleen tässä ACT-kysymyksessä meillä on jonkin verran liikkumavaraa sanavarasto-taidoillamme.

Millaisia ​​Vocab-sanoja ACT testaa?

Tiedämme nyt, että ACT: llä on hyvin erityinen, kontekstikeskeinen lähestymistapa sanaston testaamiseen. Yleisesti, ACT: llä testatut sanat ovat samanlaisia ​​kuin SAT: lla. Tässä on ACT-sanasanojen viisi määrittelevää ominaisuutta:

# 1: ACT vain testaa keskitason sanastoa, mutta testaa sen yksityiskohtaisesti

Kun tarkastelet tämän artikkelin lopussa olevaa 15 suosituinta ACT-sanaa, saatat jo tietää monet sanoista. Sepä hienoa!

Kuitenkin, varmista, että tiedät todella, mitä nämä sanat tarkoittavat. Tarkoitan tällä sitä, että etsit heitä ja luen ne muutamassa eri lauseessa varmistaaksesi, että ymmärrät kuinka niitä käytetään oikein.

Vaikka ACT ei testaa erittäin vaikeita vokab-sanoja, kuten pidättyväinen, krepuscular ja blunderbuss, se tekee testaa yleisempien sanojen vivahteita kuten tarttua, hankala ja hajanainen. Moniin näistä vivahteista sisältyy useita merkityksiä, joihin syvennämme seuraavaksi.

# 2: ACT rakastaa useita merkityksiä

ACT tykkää testata toissijainen (vähemmän tunnettu) tai akateeminen sanojen merkitys. Katsotaanpa muutama esimerkki todellisista toimista.

Ensinnäkin, mitä sanat tekevät määritetty ja kriittinen tarkoittaa sinulle?Luulet luultavasti näiden sanojen yleisimmät määritelmät: päättäväinenon adjektiivi, joka tarkoittaa pysyvää, kun taas kriittinen on adjektiivi, joka ei hyväksy.

Mutta molemmilla näillä sanoilla on myös toissijaisia, akateemisia merkityksiä. Esimerkiksi määritetty on myös verbin menneisyys määrittää , mikä tarkoittaa 'luoda jotain tarkalleen'.Tässä on esimerkki tästä erityisestä käytöstä:

1500-luvulla Nicolaus Copernicus määritetty että maa pyörii auringon ympäri. '

Tällä tavoin käytetty Determine on yksi ACT: n yleisimmistä sanavarastoista.

Sitä vastoin kriittinen on aina adjektiivi (useimmat 'al': lla päättyvät sanat ovat), mutta silti sillä on useita merkityksiä. Vaikka kriittisen, 'hylkäämisen', suositumpi merkitys kuvaa henkilöä, akateeminen merkitys viittaa jonkin analyysiin tai selitykseen, kuten seuraavassa esimerkissä:

'Tutkijan kriittinen analyysi Macbeth osoittaa, että Macbethin ahneus on näytelmän tapahtumien pääasiallinen syy. '

Yksi temppu, jota voit käyttää ACT: ssä, on ajattele tuntemattomia sanoja metaforisesti.

Esimerkiksi sana hankala tarkoittaa teknisesti 'suurta tai raskasta ja siksi vaikeaa kuljettaa tai käyttää'. Mutta sitä käytetään tosiasiallisesti useammin tarkoittamaan 'hidasta tai monimutkaista ja siksi tehottomaa'.

mikä merkki on neitsyt parhaiten yhteensopiva

Katsotaan nyt esimerkkiä ACT-lukemisesta, jossa voimme soveltaa tätä strategiaa.

body_ACTvocab5

Oletetaan, että mielestämme vastaus yllä olevaan kysymykseen on F, mutta emme tiedä mitä itsensä imeytyminen tarkoittaa. Tiedämme, että imeytyminen tarkoittaa imeytymistä tai imemistä, ja tiedämme, mitä minä tarkoittaa.

Jos ajattelemme imeytymistä metaforisella tavalla - liota tunteisiin tai ajatuksiin sen sijaan, että absorboimme kirjaimellisesti nestettä paperipyyhkeellä -, voimme ehkä arvata, että itsensä imeytyminen imeytyy itse ja ei keskity mihinkään ulkoiseen.

Tätä taktiikkaa voidaan soveltaa moniin monitoimisiin sanoihin, jotka on testattu ACT: llä.

# 3: ACT rakastaa idioomeja

Toinen tapa, jolla ACT testaa kielitaitoa, on idiomeja - toisin sanoen lauseita, jotka tarkoittavat jotain erilaista kuin mitä todelliset sanat tarkoittavat. Esimerkiksi 'bite the bullet' on englannin kielenkieli, joka tarkoittaa tehdä jotain, mitä on vaikea tehdä. Sillä ei ole mitään tekemistä puremisen tai luotien kanssa.

Tässä on muutama idiomi viimeaikaisista ACT: stä:

 • hush-hush : salaisuus
 • salassa : salaisuus
 • juovata ohi : mene ohi nopeasti
 • syntyi : tapahtui
 • keskellä : aikana
 • valaisee : paljastaa, selittää
 • levoton : epämiellyttävä (henkisesti, ei fyysisesti)
 • vatvoa : keskittyä kauemmin kuin on tarpeen
 • kelloa vastaan : aikapaineessa
 • kompastui : löydetty vahingossa

Idioomeja on vaikea tutkia, koska niitä on tuhansia englanniksi. Onneksi, ACT testaa vain laajalti käytettyjä sanastoja, joten helppo tapa parantaa idiomitietouttasi on lukea, lukea, lukea.

Jos törmäät lauseeseen, jolla ei ole järkeä, pyydä opettajaasi tai toista aikuista selittämään se sinulle, koska idiomien määritelmiä voi olla vaikea löytää luotettavasti Internetistä.

# 4: ACT sisältää tiedesanaston

Monet ihmiset pelkäävät ACT-tiedettä, mutta se on todella suoraviivaista - jos tiedät tieteen. On vaikeita aiheita ja sanastoa, kuten perinnölliset piirteet ja johtavuus, mutta testi selittää kaikki nämä käsitteet selvästi.Se sanoi, sinun täytyy tietää tai pystyä kiertämään thän yleisempiä ja epämääräisempiä tieteellisiä termejä.

Yksi asia, joka voi tehdä ACT Science vähemmän pelottavaksi (varsinkin jos et ole ottanut kemiaa tai biologiaa) on varmista, että tiedät joitain tieteellisiä ACT-sanastoja. Tämän artikkelin liitteenä oleva sanastoluettelo sisältää melkein 40 tieteellistä sanastoa juuri tähän tarkoitukseen.

Voi olla myös hyödyllistä lukea artikkeleita tieteellisissä julkaisuissa, kuten Suosittu tiede , Löydä , ja tieteen osa New Yorkin ajat .

# 5: SAT-sanasto näyttää paljon kuin ACT-sanasto

Vuonna 2016 kollegion hallitus lupasi tehdä SAT: sta merkityksellisemmän yliopiston menestyksen kannalta. Tämä tarkoitti eroon joukosta epäselviä sanoja, kuten lakrymoosi (kyyneläinen, surullinen) ja käyttöönotto korkeakoulutason sanat, joita käytetään useammin akateemisissa teksteissä. Tämän seurauksena SAT-sanasanat ovat nyt erittäin samanlaisia ​​kuin ACT-sanasanat.

Jokainenalkuun 15 ACT-sanaaSitä voidaan käyttää laajasti keskustelemaan erilaisista akateemisista aiheista ja todennäköisesti myös SAT: ssa.

PrepScholarin suosituimmat 15 ACT-sanaa

ACT käyttää paljon samoja sanasanoja uudestaan ​​ja uudestaan. Ei ole yllättävää, että nämä sanat liittyvät vahvasti kirjalliset ja tieteelliset aiheet, ja muunnelmat (kursivoitu ja alla olevissa suluissa) ovat myös tärkeitä testin kannalta.

Saatat huomata, että monilla sanoilla on useita merkityksiä; meidän laajennettu Top 150 ACT -sanaluettelo kertoo, mitä merkityksiä todennäköisimmin esiintyy ACT: ssä.

Nämä ovat sanat, jotka sinun on ehdottomasti tiedettävä!

 1. analysoida (v.): tutkia yksityiskohtaisesti, tyypillisesti selityksen ja tulkinnan vuoksi

  (analyysi, analyyttinen)

 2. säveltää (jae):
  1. kirjoittaa tai luoda
  2. muodostamaan, muodostamaan

   (kokoonpano, koostuu)

 3. korreloivat (jae): että on keskinäinen suhde tai yhteys

  (seuraus, korrelaatio)

 4. kriittinen (adj.):
  1. kielteisten tai hylkäävien kommenttien tai tuomioiden ilmaiseminen
  2. ilmaista kirjallisen, musiikki- tai taideteoksen ansioiden ja virheiden analysointi tai siihen liittyvä analyysi
  3. johon sisältyy asian objektiivinen analysointi ja arviointi tuomion muodostamiseksi
  4. (tilanteesta tai ongelmasta), josta voi tulla tuhoisa; kriisitilanteessa

 5. määrittää (jae):
  1. aiheuttaa (jotain) tietyllä tavalla; olla ratkaiseva tekijä
  2. selvittää tai vahvistaa tarkalleen, tyypillisesti tutkimuksen tai laskelmien tuloksena

 6. erottaa (jae):
  1. tunnistaa tai varmistaa, mikä tekee (jonkun tai jotain) erilaiseksi
  2. (erottaa toisistaan) tunnistaa erot (kahden tai useamman asian tai ihmisen) välillä
  3. tehdä joku tai jokin erilainen tai erilainen
  4. tehdä tai tulla erilaisiksi kasvun tai kehityksen aikana

 7. sitoutua (jae):
  1. miehittää, houkutella tai ottaa mukaan (jonkun kiinnostus tai huomio)
  2. (ota joku mukaan) saada joku osallistumaan (keskusteluun tai keskusteluun)
  3. (sitoutua) osallistua tai tulla mukaan

 8. syntyvät (jae): että tulla ilmeiseksi, tärkeäksi tai näkyväksi

 9. kehittyä (jae): kehittyä vähitellen, etenkin yksinkertaisesta monimutkaisempaan muotoon

 10. päättele (v.): päätellä tai päätellä (tiedot) todisteista ja perusteluista eikä nimenomaisista lausunnoista (päättely)

 11. jättää pois (v.): jättää pois tai sulkea pois (joku tai joku) joko tahallaan tai unohtamatta

 12. edeltää (jae):
  1. tulla ennen (jotain) ajoissa
  2. tulla eteenpäin järjestyksessä tai asennossa (edellinen)

 13. tarpeeton (adj.): ei tarvita tai ei enää tarvita tai hyödyllistä

 14. heijastaa (jae):
  1. (pinnan tai kehon) heittää takaisin (lämpöä, valoa tai ääntä) imemättä sitä
  2. (peilistä tai kiiltävästä pinnasta) kuvan näyttämiseksi
  3. ilmentää (edustaa) jotain uskollisella tai tarkoituksenmukaisella tavalla
  4. (heijastavat hyvin / huonosti) luoda hyvä tai huono vaikutelma; Esim. Tapaus heijastaa huonosti lentoyhtiöiden toimintatapoja .
  5. (pohtia / päällä) ajatella syvästi tai huolellisesti

 15. merkityksellisiä (adj.): läheisesti yhteydessä tai sopiva käsillä olevaan asiaan (antonyymi: merkityksetön)

2 pikavinkkiä ACT Vocabin opiskeluun

Kokeile alla olevia pikavinkkejä auttaaksesi sinua pääsemään eroon näistä 15 ACT-sanasta (ja kaikista muista, joita saatat kohdata!).

# 1: Käytä muistikortteja ja vesiputousmenetelmää

Ylivoimaisesti nopein ja tehokkain tapa oppia ACT-sanasto on tehdä ja käyttää muistikortteja.

Erityisesti sinun kannattaa käyttää vesiputousmenetelmä - helppo tapa auttaa muistamaan sanat ja niiden määritelmät nopeasti. Tällä menetelmällä käydään kannen läpi yksi kortti kerrallaan, jotta voit viettää enemmän aikaa tutkimalla sinua älä tiedä (verrattuna niihin, jotka sinä tehdä tietää).

Etkö ole paperikorttien fani? Ei ongelmaa. Yritä ladata Anki , ilmainen tietokoneohjelma, joka käyttää SRS-ohjelmistoa, joka näyttää sinulle hankalampia kortteja useammin kuin helppoja.

# 2: Ota viralliset ACT-harjoitustestit

Kun olet tallentanut nämä 15 ACT-sanaa (ja kaikki muut sanat, jotka löydät matkan varrella), on aika koeta oppimasi testi suorittamalla virallinen ACT-harjoitustesti. Nämä testit ovat kuin todellinen kauppa ja tarjoavat sinulle parhaan ja tarkimman ACT vocab -käytännön.

marylandin yliopiston college -puisto

Joitakin varoituksen sanoja. Ensinnäkin, ota harjoituskoe hiljaisessa paikassa, mieluiten sinne, missä olet ei mikään häiritse, kuten kirjasto.Toiseksi varmista aika itsesi mukaisestitodelliset aikarajat ACT: lle. Thänen tapaansa voit rakentaa hitaasti testipäiväksi tarvitsemasi kestävyyden!

Vastaukset tämän artikkelin kysymyksiin:

 • (28) taloustiede
 • (29) selluloosa
 • (30) homeopatia
 • (63) C. yhteensä
 • (73) D. väittää
 • (28) F. petollinen itsensä imeytyminen

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Arcadian yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

Kuinka ässä AP-kemialaboratoriot

Huolestutko AP-kemian laboratorioista? Selitämme, mitä ne kattavat, mitä sinun on tehtävä ja miten voit menestyä.

Enneagrammin tyyppi 1: Perfektionisti elämässä, rakkaudessa ja työssä

Oletko vai onko joku läheisistäsi Enneagrammin tyyppi 1? Opi tunnistamaan reformaattorin tyyppi ja millainen he ovat.

10 parasta graafista laskinta (fyysinen ja online)

Etsitkö graafista laskinta? Tutustu luetteloon parhaista fyysisistä ja online-piirtolaskureista sekä siitä, miten graafista laskinta käytetään.

Mitkä ovat ICD-10-koodit diabetekselle? Täydellinen luettelo

Tarvitsetko ICD-10-koodeja diabetes mellitukselle? Katso tämä täydellinen luettelo ICD-9- ja ICD 10 -koodeista, jotka kattavat tyypin 1, tyypin 2 ja muut diabeteksen muodot.

ACT: n tekeminen 7. luokassa: Pitäisikö sinun tehdä se?

Pitäisikö 7. luokan oppilaiden ottaa ACT? Esittelemme syyt, miksi sinun on ehkä suoritettava ACT 7. luokassa, sekä testin niin varhaisen haittapuolet.

229 Yleiset englanninkieliset verbit ja esimerkit

Etsitkö luetteloa verbisanoista? Verbiluettelomme sisältää kaikki kolme verbityyppiä ja esimerkkejä.

Marquette -yliopiston pääsyvaatimukset

Wesleyanin pääsyvaatimukset

Kuinka päästä MIT: iin: 5 asiantuntijavalintavinkkiä

Kuinka vaikeaa on päästä MIT: ään? Opi, kuinka voit olla MIT-hakutilastot ja olla yksi harvoista mennä tähän erinomaiseen tutkimusyliopistoon.

Virginia Techin pääsyvaatimukset

20 parasta kirjoituskilpailua lukiolaisille

Haluatko osallistua joihinkin kirjoituskilpailuihin? Tutustu laajaan luetteloon lukio -opiskelijoiden kirjoituskilpailuista: voit julkaista ja ansaita rahaa yliopistolle.

JMU: n pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kalifornian parhaat koulut | John Muir Magnet School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John Muir Magnet Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Oregonin yliopiston ACT-tulokset ja GPA

Palos Verdesin lukio 2016-17 rankingit | (Palos Verdes Estates,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Palos Verdesin lukiosta Palos Verdes Estatesissa, Kaliforniassa.

La Sallen yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Mikä on yhdistelmälause? Tyypit ja esimerkit

Mikä on yhdistelmälause? Miten se eroaa monimutkaisesta lauseesta? Opi näiden lauseiden määritelmät ja katso esimerkkejä yhdistetyistä lauseista.

2.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 2.5

Mikä on 2,5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä korkeakoulut hyväksyvät 2,5 GPA: n? Selvitä, mihin kouluihin voit päästä.

Baruch College (City University of New York) SAT -tulokset ja GPA

1380 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

ACT Täysi maksu ja rekisteröinti: Mikä on ACT: n kokonaiskustannukset?

Kuinka paljon ACT maksaa ja mitkä ovat kaikki testaus- ja rekisteröintimaksut? Tutustu täydelliseen oppaaseemme, niin tiedät kuinka säästää rahaa.

Yksittäiset muuttujayhtälöt algebrassa: ACT -matematiikkastrategiat

Tarvitsetko apua algebrayhtälöiden kanssa ACT Math? Yksittäiset muuttujayhtälöt ovat yleisin yhtälökysymystyyppi. Opi matemaattisia strategioita ja vinkkejä näihin ongelmiin.