ACT -pisteytysvirhe: Saitko jonkun muun pistemäärä virheen perusteella?

ominaisuus_virhe

virginian yliopisto keskimääräinen gpa

Otitko ACT: n ja sait pienemmän pistemäärän kuin odotit? Luuletko, että pisteytysvirhe on voinut tapahtua? Ehkä olet täyttänyt osan väärin tai tenttiäsi ei ole arvioitu oikein? ACT: n pisteytysvirheet ovat harvinaisia, mutta ne ovat mahdollisia, ja on olemassa tapoja tunnistaa ja korjata nämä virheet.

Tässä oppaassa käydään läpi vaiheet, jotka sinun on suoritettava pisteidesi vahvistamiseksi, sekä ohjeet siitä, miten voit parantaa tulevien ACT -pisteidesi pisteitä, jos arviointivirhettä ei ollut.Tekikö ACT, Inc. virheen?

On hyvin harvinaista, että ACT, Inc. tekee virheen arvioidessaan tenttejä tai raportoiessaan pisteitä, mutta se tapahtuu. Joka vuosi satoja ACT -pyynnön pisteiden tarkistusta suorittaneita opiskelijoita ja joitakin virheitä havaitaan ja korjataan.

ACT, Inc. tekee virheitä, mutta on tärkeää tietää, että nämä virheet ovat hyvin harvinaisia. Suurin osa ACT: tä suorittavista oppilaista on suorittanut kokeensa ja raportoinut oikein. Ennen kuin aloitat pisteiden tarkistamisen, sinun tulee olla tietoinen siitä Todennäköisin skenaario on, että et yksinkertaisesti onnistunut ACT: ssä niin hyvin kuin odotit.

Tämä voi olla pettymys kuulla, ja vaikka saatat toivoa, että tämä olisi maailma, jossa eräänä päivänä tulet kotiin löytääksesi kirjeen, jossa kerrotaan, että ACT -pisteesi on itse asiassa 5 pistettä korkeampi kuin alun perin ilmoitettu, jossain vaiheessa sinun on voitettava kieltäminen ja keskity tulevien kokeiden pisteidesi parantamiseen.

Mahdolliset syyt pisteytysvirheisiin

On useita syitä, miksi testi on saatettu antaa väärin. Alla on joitakin yleisimpiä pisteytysvirheiden syitä.

ACT, Inc. -virheet

 • Lähetetään testinottajalle väärä tulosraportti.
 • Kysymyksen tai jakson tulostaminen virheellisesti testivihkoon.
 • Ongelmia vastausarkkien tai esseiden skannaamisessa.

Test Takerin aiheuttamat virheet

 • Täytä vastaukset väärään kohtaan.
 • Täytä väärä testitunnuskoodi.
 • Esseen kirjoittaminen kynällä kynän sijasta
 • Täytä vastauskuplat väärin (älä täytä kuplaa kokonaan, älä varjostele tarpeeksi tummaa jne.)

Kuinka määrittää, onko pisteytysvirhe

Jos olet huolissasi siitä, että ACT -pisteet ovat väärin, sinulla on kaksi vaihtoehtoa: tilata testitiedot ja pyytää käsipisteitä. Käyn läpi, mitä kukin niistä sisältää siinä järjestyksessä, että suosittelen sinua lähestymään niitä.

Tilaa testitietojulkaisu

Jos ACT -tulosraporttisi tarkastelun jälkeen sinusta tuntuu, että sait pisteitä aivan eri tavalla kuin odotit, etkä ymmärrä miksi, voit tilata testitiedotteen (TIR). TIR tarjoaa sinulle kopion kaikista ACT: n monivalintakysymyksistä, luettelon vastauksistasi, vastausavaimen ja pisteytysohjeet. Näiden tietojen avulla näet, mihin kysymyksiin vastasit väärin. Jos valitsit ACT: n kirjoittamisen kanssa, saat myös kirjoituskehotuksen ja esseen pisteytysrubriikin.

Vaikka et epäilisi pisteytysvirhettä, TIR: t voivat olla hyödyllisiä opetusmateriaalina tuleville ACT: ille auttaakseen sinua oppimaan, mitä virheitä olet tehnyt ja missä asioissa sinun on parannettava. ACT, Inc. tarjoaa mahdollisuuden tilata TIR, kun rekisteröidyt ACT: hen, ja olet ehkä jo tilannut sellaisen. Jos ei, voit tilata TIR: n kolmen kuukauden kuluessa ACT: n vastaanottamisesta.

Huomaa, että TIR -tunnukset ovat käytettävissä vain suoritetuille ACT: ille kansalliset kokeet huhtikuussa, kesäkuussa ja joulukuussa , ja niiden tilaaminen maksaa 20 dollaria. Voit tilata yksi kerrallaan täyttämällä lomake ACT: n verkkosivuilla ja postittaa sen sisään.

Kun olet saanut TIR: n, katso jokainen kysymys huolellisesti. Ovatko raportin mukaan vastaukset merkitsemäsi samat vastaukset, jotka muistat valinneesi? Nyt kun sinulla on vastausavain, ymmärrätkö miksi ne ovat oikeat vastaukset? Voi olla, että luulit ratkaisseesi kysymykset oikein, mutta et todellakaan ollut. Jos näin on, siirry kohtaan Mitä tehdä, jos pisteytysvirhettä ei ollut, ja opi lisäämään pisteitä tulevista ACT -tapahtumista.

Jos jokin tuntuu edelleen oudolta, ja vastausluettelosi ei vastaa sitä, mitä muistat vastanneesi testipäivänä, saatat haluta tilata pisteiden tarkistuksen (pisteytys käsin).

body_gradingtest

Pisteiden tarkistus

Pisteiden vahvistus tai käsin pisteytys on tapa vahvistaa ACT-pisteesi, jos koet, että kokeesi on arvioitu väärin tai jos olet mielestäsi merkinnyt vastauslomakkeen väärin (esimerkiksi täyttämällä vastaukset väärään kohtaan).

Voit pyytää ACT -pisteiden vahvistuspalvelua, jos uskot TIR -tilauksen jälkeen, että tentti arvioitiin väärin. Useimmissa tapauksissa haluat tilaa TIR ennen pisteytystä koska TIR on halvempi ja voi antaa sinulle paljon hyödyllistä tietoa, joka useimmissa tapauksissa vakuuttaa sinut siitä, että testisi on luokiteltu oikein. Voit kuitenkin tilata myös pisteytyksen ilman TIR -tilausta jos mielestäsi on ongelma, joka ratkaistaan ​​käsin pisteyttämällä.

Syyt pyytää pisteiden vahvistusta ennen TIR:

 • Luulet kirjoittaneesi esseesi kynällä kynän sijasta.
 • Esseesi ei näy ilmaisessa tulosraportissasi.
 • Luulet, että olet kuplittanut vastauksesi väärään kohtaan.
 • Luulet käyttäneesi väärää testin tunnistuskoodia.

Jos haluat pyytää käsipisteitä, sinun on täytettävä tämä pyyntölomake ja lähetä se ACT: lle enintään 12 kuukautta kokeen suorittamisen jälkeen. Sinun on kirjoitettava nimesi (virallinen testissä käyttämäsi nimi), osoite ja syntymäaika sekä ACT -tunnus, testauspaikka ja testipäivämäärä alkuperäisestä tulosraportistasi. Sisällytä myös shekki, joka maksetaan ACT -opiskelijapalveluille sovellettavalla maksulla. Pisteiden tarkistaminen maksaa 50 dollaria monivalintakysymyksistä, 40 dollaria esseestä tai 90 dollaria molempien vahvistamisesta.

Lähetä kaikki nämä materiaalit yhdessä pisteiden vahvistuspyyntösi kanssa osoitteeseen:

ACT Opiskelijapalvelut P.O. Box 414 Iowa City, IA 52243-0414

ACT Inc. ilmoittaa sinulle postitse pisteiden tarkistuksen tuloksista 3-5 viikon kuluessa . Kirjeessä kerrotaan, onko alkuperäiset pisteet vahvistettu oikeaksi vai ei. Jos havaittiin virhe, pisteitäsi muutetaan ja korjatut raportit lähetetään kaikille aiemmille pisteiden vastaanottajille (kuten korkeakouluille, joille lähetit pisteesi) maksutta. Pisteiden vahvistusmaksu palautetaan myös.

Voit myös olla huoneessa vahvistusprosessin aikana, vaikka sinulla ei ole pääsyä testikysymyksiin. Tämä vaihtoehto ei kuitenkaan ole oikeastaan ​​välttämätön, ellet ole erityisen huolissasi testisi pisteytyksestä uudelleen. Jos olet kiinnostunut tästä, kerro se kirjeessä, jonka lähetät yhdessä muiden tietojen kanssa yllä olevaan osoitteeseen. ACT ei tarjoa paljon tietoja tästä palvelusta, mutta niissä todetaan, että niistä peritään lisämaksuja. Haluat ehkä soittaa ACT: n asiakaspalveluun 319-337-1270 oppia lisää ennen tämän vaihtoehdon pyytämistä.

Toisin kuin SAT -käden pisteiden todentaminen, jos tilaat ACT -käden pisteytyksen, pisteesi eivät koskaan laske, jos havaitaan virhe, joka ei ole sinun eduksesi . Pisteesi voivat nousta tai pysyä samana vain, jos pyydät ACT -käden pisteytystä.

Erityinen huomautus: Jos aiemmin tilasit pisteytyksen ACT -esseellesi, esseesi luettiin uudelleen ja se päivitettiin uudelleen. Nyt kuitenkin esseesi saaminen käsin tarkoittaa vain sitä, että ACT, Inc. vahvistaa esseesi pisteytettyjen ACT-ohjeiden mukaisesti (kaksi riippumatonta luokkalaista, ja kolmas luokkalainen astuu sisään, jos nämä kaksi pistettä eroavat useammalla kuin yhdellä pisteellä millä tahansa alalla. Lue lisää ACT -esseen pisteytyksestä täältä.

Yllä olevien vaiheiden jälkeen tiedät, onko ACT tehnyt virheen arvioidessaan tai lähettäessään pisteitä. Entä jos ei ollut virhettä, ja se on todella se pisteet, jonka sait? Lue, mitä tehdä.

Mitä tehdä, jos pisteytysvirhettä ei ollut

Älä tunne olevani maailman loppu, jos ACT -pisteesi on pienempi kuin luulit sen olevan. Standardoidut testituloksesi ovat vain yksi osa sovellustasi, ja sinulla voi olla aikaa ottaa ACT uudelleen ja tavoitella korkeampia pisteitä.

ACT Inc. tarjoaa palvelun, jonka avulla voit valitse, mitkä ACT -tulokset lähetät kouluille. Tämä tarkoittaa sitä, että niin kauan kuin koulut, joihin haet, eivät vaadi sinua lähettämään kaikkia ACT -pisteitäsi (ja meillä on täydellinen luettelo kouluista, jotka edellyttävät kaikkien ACT -pisteiden lähettämistä), yksi matala ACT -pisteet eivät vaikuttaa hakemukseesi, jos otat ACT: n uudelleen ja saat paremman pistemäärän.

On myös normaalia, että ACT -pisteet vaihtelevat testistä toiseen. Jopa kolmen yhdistelmäpisteen pudotus on normaalia ja voi tapahtua vain sattuman vuoksi. Tämä pätee erityisesti, jos sinulla oli korkeat pisteet (30+) edellisissä ACT -osioissa. Tutustu oppaaseemme saadaksesi lisätietoja muutokset ACT -pisteissä , mikä on normaali pistemäärän lasku ja mikä ei.

Tuloksesi voivat laskea, mutta et jää loukkuun tähän kammottavaan kellariin.

Kuinka parantaa pisteitäsi

Lue lisätietoja strategioista, joiden avulla voit parantaa tulevien ACT -pisteidesi pisteitä.

Tunnista heikot alueesi

Käytä jonkin aikaa TIR: n tarkistamiseen, jos tilasit sellaisen. Siinä on paljon hyödyllistä tietoa ja voit nähdä tarkasti, mihin kysymyksiin vastasit väärin. Merkitse muistiin alueet, joilla vastasit eniten kysymyksiin väärin ja keskittyä niihin tulevaa opiskelua varten.

Kuinka voit parantaa matalaa osiopistettä? Tutustu seuraaviin oppaisiin:

Englanti

 • Top 9 ACT English -strategiaa, joita sinun pitäisi käyttää
 • Parhaat menetelmät ja strategiat ACT English Prep

Matematiikka

 • 31 ACT -matematiikkakaavaa, jotka sinun on tiedettävä
 • Lisää oppaita kaikesta monikulmioista tilastoihin

Lukeminen

 • Paras tapa harjoitella ACT -lukemista
 • Kuinka lopettaa ajan loppuminen ACT -lukemisessa

Tiede

 • ACT -tieteen täydellinen opas
 • 9 syytä puuttua ACT -tiedekysymyksiin

Harjoitella

Älä ole valmistautunut seuraavaan kokeiluun ACT: ssä! Vaikka olet jo tehnyt testin aiemmin, sinun on silti opittava ja harjoiteltava seuraavan kerran. Yksi parhaista tavoista tehdä tämä on suorittaa täydelliset, tiukasti ajoitetut harjoitustestit. Näin voit seurata edistymistäsi ajan myötä ja auttaa sinua tunnistamaan, missä olet parantamassa ja missä sinun on vielä harjoiteltava.

Kun harjoittelet täydellisesti, ACT: t antavat sinulle myös tarkemman arvion siitä, mikä on pisteesi todellisessa ACT: ssä kuin yksinkertaisesti yhden osan kerrallaan. Tarkista näiden harjoitustestien tulokset huolellisesti, jotta opit tekemäsi virheet ja kuinka välttää tekemästä niitä uudelleen tulevaisuudessa.

Sinun on harjoiteltava ACT: ssä, aivan kuten pianon kappaleessa. ( Colton Witt /Flickr)

Harkitse opettajan palkkaamista tai valmistautumista

Joskus jonkun muun kehittämä opintosuunnitelma on paras tapa kohdistaa tehokkaasti heikot alueesi ja nostaa pisteitäsi. Siellä on paljon hienoja ohjaajia ja valmistelukursseja. Lue oppaamme sinulle parhaan ohjaajan löytämisestä.

Valmistaudu testipäivänä

Yksinkertainen logistiikka voi riittää vaikuttamaan merkittävästi testituloksiin. Varmista testipäivänä, että olet varma ja valmis, jotta et anna ulkopuolisten olosuhteiden vaikuttaa pisteisiisi.

Nuku riittävästi yötä ennen tenttiä, tuo välipala mukaasi testipäivänä ja tiedä miten pääset testikeskukseesi. Näiden asioiden asettaminen auttaa sinua keskittymään koko testiin. Varmista myös, että annat itsellesi tarpeeksi aikaa ennen ACT: n uusimista. Suosittelen kahdesta neljään kuukautta, jotta sinulla on riittävästi aikaa harjoitella ja kehittyä.

Yhteenveto

 • On hyvin harvinaista, että ACT, Inc. lähettää vääriä ACT -pisteitä, mutta se tapahtuu.

 • Jos olet yllättynyt siitä, kuinka alhaiset ACT -pisteet ovat, voit tarkistaa pisteesi prosessin läpi, mutta ole tietoinen siitä, että pisteidesi muutokset ovat hyvin pieniä.

 • Tulosten tarkistamiseksi sinun on ensin tilattava testitiedot, jotta näet tarkasti, mihin kysymyksiin vastasit oikein ja mihin väärin. Vastausten vertaaminen vastausavaimeen voi riittää selvittämään ongelman ja näkemään, mitä teit väärin.

 • Jos kuitenkin uskot, että kyseessä oli virhe, voit pyytää pisteiden tarkistamista, jotta pisteet tarkistetaan.

 • Molemmista palveluista veloitetaan maksu, ja niitä on pyydettävä kolmen kuukauden kuluessa ACT: n vastaanottamisesta.

 • Jos pisteytysvirhettä ei ollut, voit parantaa pisteitäsi useilla tavoilla, kuten analysoida tulosraportteja, suorittaa harjoitustestit ja käyttää ohjaajaa tai valmisteluohjelmaa.

 • Löydät lisätietoja aiheesta ACT -pisteet vahvistetaan täällä.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.