ACT -lukeminen vs. SAT -lukeminen: kumpi on helpompaa?

main_deciding

Mikä on vaikeampi osa, ACT -lukeminen vai SAT -lukeminen? Selvitämme SAT- ja ACT -lukemisen erot auttaaksemme sinua päättämään, mikä osa on sinulle vaikeampi. Saatat yllättyä, kumpi on helpompaa!

kuinka monta kiloa tonnissa

Suurimmat erot SAT -lukemisen ja ACT -lukemisen välillä

Tässä osassa aion eritellä tärkeimmät erot SAT -lukemisen ja ACT -lukemisen välillä. Yksi testi ei ole luonnostaan ​​helpompi kuin toinen - kaikki riippuu taidoistasi. Pidä omat vahvuutesi ja heikkoutesi mielessäsi lukiessasi seuraavia osia.#1: Pitkien kulkuväylien hajottaminen

ACT ei aina anna rivinumeroita kysymyksissä. Jos haluat kutsua pientä kuvaa, etsi yksityiskohtaiset kysymykset, sinun täytyy selata koko lukukohta löytää vastauksen, kun taas SAT antaa aina rivinumerot. Katso ACT -esimerkki alla:

body_ACTesimerkki2

ACT: n kautta ACT: n valmistelu opas.

Tätä kysymystä varten sinun on selattava kohtia löytääksesi yhden rivin, joka mainitsee tämän erityisen yksityiskohdan. Jos sinulla ei ole hyvä muisti pienille yksityiskohdille, tämä voi viedä aikaa.

Sitä vastoin voit lähestyä SAT: n kriittistä lukemista -osaa lukemalla ensin kysymykset ja palaamalla sitten kohdan osiin käyttämällä rivinumeroita. ACT: n osalta sinun täytyy ainakin selata koko kohta, vaikka luet ensin kysymykset.

Meidän neuvomme? Jos sinulla on hyvä muisti pidemmille kohdille ja pienille yksityiskohdille, sinulla on etu ACT: ssä. Jos olet hyvä hakemaan tietoja kohdasta, saatat toimia paremmin SAT: lla.

#2: Ajoitus

Ajoitus on ACT: n suurempi haaste, kun ACT kysyy lisää kysymyksiä minuutissa. SAT Readingilla on 52 kysymystä 65 minuutissa, jolloin saat 75 sekuntia per kysymys. Toisaalta ACT Readingilla on 40 kysymystä 35 minuutissa, mikä antaa sinulle vain 52 sekuntia per kysymys. Tämä ei ehkä tunnu suurelta erolta, mutta kaikki nämä ylimääräiset sekunnit todella kasvavat, kun kamppailet vastaamaan kaikkiin osion kysymyksiin ennen kuin aikaa kutsutaan.

body_watch

Pidä silmäsi kellossasi!

Meidän neuvomme? Jos nopeuttaminen ja kysymyksiin vastaaminen nopeasti on sinulle ongelma, saatat löytää SAT Reading -osion aikarajoitusten hallittavuuden.

kuinka toimittaa pisteet

#3: Todisteita tukevat kysymykset

Oletko hyvä tunnistamaan tiettyjä alueita teksteissä, jotka tukevat vastauksiasi kysymyksiin? Jos näin on, SAT voi sopia sinulle paremmin. Todisteita tukevat kysymykset ovat suuri osa SAT-lukemista, mutta ne eivät näy ACT-lukemisessa. Nämä kysymykset rakentuvat heidän edessään olevista kysymyksistä ja pyytävät sinua mainitsemaan tietyt rivit tai kappaleet todisteeksi vastauksestasi edelliseen kysymykseen.

Tässä on esimerkki todisteita tukevasta kysymyksestä (kysymykseen, johon se viittaa):

todisteiden tuki

Kuten näette, nämä kysymykset voivat olla haastavia, koska ne edellyttävät korkeamman tason ajattelua ja vahvoja perustelutaitoja. Jos olet jumissa ensimmäisessä kysymyksessä, et todennäköisesti saa myöskään toista oikeaa.

Meidän neuvomme? Jos kamppailet toisiinsa liittyvien kysymysten kanssa tai sinulla on konkreettisia syitä tietyn vastauksen valitsemiseen, ACT saattaa olla helpompaa, koska sen lukeminen ei sisällä tällaisia ​​kysymyksiä.

cal poly pomona keskimääräinen teko

body_proscons

Joten mikä testi sinun pitäisi tehdä?

Paras tapa päättää, missä lukuohjelmassa teet parhaiten, on suorita todellisia käytännön testejä. Pisteytä itsesi ja selvitä, kummasta testistä saat korkeamman pisteen prosenttiosuuksien perusteella.

Näiden käytännön testien perusteella myös selvittää heikkoutesi. Kamppailetko SAT: n näyttöön perustuvien kysymysten kanssa? Silloin ACT voi olla parempi vaihtoehto sinulle. Onko sinulla vaikeuksia lopettaa ACT Reading -osio ajoissa? Sitten SAT sopii sinulle paremmin.

Toinen strategia on miettiä, kummasta testistä pidät enemmän. Toki, testi on testi, mutta luultavasti huomaat, että pidät yhdestä enemmän kuin toiset, ja voit opiskella tehokkaammin haluamaasi testiä varten.

Ajattele lopuksi muita osioita, jos et voi päättää. Voit esimerkiksi tehdä harjoitustestin ja selvittää, että olet hieman parempi ACT Readingissa. Mutta jos ACT Math on todella vaikeaa sinulle, se voi peruuttaa ACT Readingin paremman hyödyn.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mikä on vaihtoehtoinen lukio? Onko se sinulle sopiva?

Oletko kiinnostunut vaihtoehtoisista lukioista? Selitämme, mitä he ovat ja miten päättää, onko osallistuminen johonkin oikea valinta sinulle.

Cal State Long Beachin ACT -tulokset ja GPA

940 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

57 loistavaa lääketieteellistä ohjelmaa lukiolaisille + neuvoja

Harkitaanko lukiolaisille tarkoitettuja lääketieteellisiä ohjelmia? Olemme luoneet luettelon yli 50 kesäohjelmasta ja lääketieteellisestä harjoittelusta sekä tietoa vapaaehtoistyöstä.

Vermontin teknillisen oppilaitoksen pääsyvaatimukset

Felician Collegen pääsyvaatimukset

Bard Collegen pääsyvaatimukset

8 perustason Taurus-ominaisuutta, selitetty

Millainen on Härkä-persoonallisuus? Selitämme Tauruksen tärkeimmät piirteet ja ominaisuudet, jotta voimme ymmärtää tätä maamerkkiä.

Mitkä ovat hyvät SAT -pisteet korkeakouluille? 101 koulua + neuvoja

Mitkä ovat hyvät SAT -pisteet korkeakouluille? Selitämme, mikä on hyvä SAT -pisteet sinulle, ja luetellaan 101 suositun korkeakoulun ja yliopiston SAT -tulokset.

SAT: n säännöt ja määräykset: Älä tee virhettä

Mietitkö SAT -sääntöjä ja -käytäntöjä testin aikana? Tässä on tärkeimmät testisäännöt, joita sinun on noudatettava, tai riski testin peruuttamisesta.

Kuinka SAT pisteytetään? Pisteytystaulukot

Kuinka SAT-pisteytys toimii, ja miten tämä vaikuttaa testinottostrategiaasi? Lue lisätietoja oppaastamme.

Onko työmatkakoulu oikea sinulle?

Harkitsetko matkaa yliopistoon? Selitämme, millaista elämä lähiliikenteen opiskelijana todella on ja miten saat siitä kaiken irti.

12 parasta apurahaa DACA -opiskelijoille

Etsitkö apurahoja DACA -opiskelijoille? Olemme keränneet luettelon parhaista DACA -apurahoista auttaaksemme Dreamersia varaamaan yliopiston.

Rinnakkaisrakenne ACT-englanniksi: Kieliopin sääntö

Mikä on rinnakkaisrakenne ACT-englanniksi, ja mitä strategioita voit oppia vastaamaan näihin kysymyksiin? Lue oppaastani vinkkejä ja käytännön kysymyksiä.

Kalifornian parhaat koulut | William Howard Taft Charterin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta William Howard Taft Charter High Schoolista Woodland Hillsissä, Kaliforniassa.

Täydellinen luettelo: oppilaitokset, joilla on jatkuva pääsy

Etsitkö kouluja, joissa on jatkuva pääsy? Tässä on täydellinen luettelo jokaisesta korkeakoulusta, joka tarjoaa jatkuvan pääsyprosessin myöhäisillä määräajoilla.

Neljän kirjoitustyylin ymmärtäminen: niiden tunnistaminen ja käyttäminen

Oletko kiinnostunut erilaisista kirjoitustyyleistä? Selitämme neljä kirjoitustyyliä, niiden havaitseminen ja oman ainutlaatuisen kirjoitusäänen luominen.

Idahon yliopiston pääsyvaatimukset

Wayne State Collegen pääsyvaatimukset

ACT Math -sarja: strategiaopas ja tarkistus

Hämmentyykö aritmeettisista sekvensseistä ja geometrisista sekvensseistä ACT Mathissa? Lue oppaamme oppiaksesi kaikki kaavat ja strategiat, joita tarvitset jaksojen matemaattisten ongelmien ratkaisemiseksi.

Ultimate College -pakkausluettelo: 110 pakollista tuotetta

Etkö ole varma, mitä tuoda yliopistoon? Tutustu lopulliseen korkeakoulujen pakkausluetteloon kaikesta mitä tarvitset.

Findlayn yliopiston pääsyvaatimukset

23 parasta yliopistokaupunkia (upeilla yliopistoilla)

Haluatko mennä kouluun yhdessä maan parhaista korkeakouluista? Olemme keränneet joukon ehdotuksia upeista kaupungeista, joissa on suuria kouluja.

3.8 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 3.8

Mikä on 3.8 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 3.8 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Woodburyn yliopiston pääsyvaatimukset