(Päivitetty) ACT-esseen pisteet: täysin selitetty

feature_ACTtarkastukset selitettynä

Viimeinkin on se päivä, jonka olet kiertänyt kalenterissasi - päivä, jolloin ACT-esseiden tulokset julkaistaan. Kirjaudut sisään ACTstudentiin ja tarkastelet esseesi pisteitä. Kirjoittamisen kokonaispistemäärälläsi on 8 ja neljä eri verkkotunnuspistettä 6, 8, 9 ja 10. Mitä ACT-kirjoituspisteesi tarkoittaa ja miten ACT-essesi pisteytetään? Tämä artikkeli valaisee molempia asioita.

Ominaisuuden kuvan luotto: eppny mennessä woodleywonderworks , käytetään alla CC BY 2.0 / Muutettu alkuperäisestä.Nopea katsaus ACT-esseen pisteytykseen

Testipäivänä suoritat ACT: n neljä ensimmäistä osaa ja kirjoitat sitten esseen. Mitä tapahtuu seuraavaksi?

Kun ACT, Inc. on vastaanottanut esseen, se skannataan ja ladataan esseiden arviointiohjelmaan, jotta tiehöylät pisteytetään. Lisäksi, ACT.org toteaa, että '[essesi] kuva on lukion käytettävissä, ja korkeakoulut, joille sinulla on ACT, raportoivat pisteytesi siitä testipäivästä lähtien.'

Jokainen ACT-essee on pisteytetty kaksi erilaista luokkalaista asteikolla 1-6 neljällä eri domeenilla, yhteensä 12 pistettä kohden. Nämä verkkotunnuspisteet lasketaan sitten kokonaispisteiksi 12: sta.

Etelä -Kalifornian yliopiston pisteet

MERKINTÄ : ACT-kirjoitustesti syyskuusta 2015 kesäkuuhun 2016 oli hieman erilainen pisteytysasteikko; sen sijaan, että keskiarvottaisiin kaikki verkkotunnuspisteet keskimääräisen ACT-kirjoittamisen kokonaispistemäärän saamiseksi 12: sta, verkkotunnuspisteet yhdistettiin ja skaalattiin kokonaispisteet 36: sta. 28. kesäkuuta 2016 kuitenkin ACT, Inc. ilmoitti että syyskuusta 2016 alkaen kirjoitustestiä ei enää pisteytetä asteikolla 1-36 tämän aiheuttaman sekaannuksen vuoksi. Tämä muutos yli 12: n ACT-kirjoittamisen pisteeseen on edelleen erilainen kuin syyskuussa 2015 edeltäneen ACT-esseen pisteytys, koska järjestelmä luotti siihen, että tiehöylät antoivat esseelle yhden kokonaisvaltaisen pistemäärän (eikä 4 analyyttisen domeenin pistettä).

Koska ACT-kirjoittaminen on valinnainen, essee-pisteitäsi ei oteta huomioon ACT-yhdistelmäpisteissäsi. Se otetaan kuitenkin huomioon englanninkielisen taiteen alatuloksessasi, joka keskittää englannin, lukemisen ja kirjoittamisen tulokset ja pyöristää lähimpään kokonaislukuun.

Joten mitkä ovat neljä verkkotunnusta, jotka essee on pisteytetty?

# 1: Ideat ja analyysi

Tämän alan tulokset liittyvät keskusteluun essee-aiheen näkökulmista.

# 2: Kehitys ja tuki

Tämän verkkotunnuksen tulokset kuvastavat sitä, miten kehität pisteitäsi loogisen päättelyn tai erityisten esimerkkien avulla.

# 3: Organisaatio

Tämän verkkotunnuksen pisteet liittyvät esseen organisaatioon sekä makro- (kokonaisrakenne) että mikrotasolla (kunkin kappaleen sisällä).

# 4: Kielen käyttö

Tämän verkkotunnuksen pisteet riippuvat normaalin kirjoitetun englannin kielen taitostasi (mukaan lukien kielioppi ja välimerkit); myös lauseen rakenteen ja sanaston vaihtelu palkitaan tällä alalla.

body_catlanguage Anna minulle hali mennessä Kausittainen oranssi , käytetään alla CC BY-SA 2.0 / Muutettu alkuperäisestä. Kissat: Suuria huvittelulähteitä, mutta vähemmän hienoja kirjoitetun englannin kielen lähteitä.

Lisätietoja siitä, mitä kullekin verkkotunnuspisteelle menee, lue artikkelini ACT-kirjoituksen otsikosta.

ACT-esseen pisteytys: virallinen käytäntö

Jokainen essee arvioi kaksi luokkalaista , jonka on pisteytettävä essee yhden pisteen sisällä. Jos luokittelijoiden pisteet ovat eri mieltä useammalla kuin yhdellä pisteellä, kolmannen luokkalaisen tuetaan mukaan ongelman ratkaisemiseksi. Tällä hetkellä on epäselvää, tarkoittako tämä enemmän kuin yhden pisteen eroa verkkotunnuspisteissä vai kokonaislukupisteiden välillä pisteillä - pysy kuulolla saadaksesi lisätietoja.

Vaikka essesi saa pisteitä kaikilla neljällä toimialueella, itse verkkotunnukset luokitellaan kokonaisvaltaisesti . Esimerkiksi Kielen käyttö -alueella ei ole ohjeita, jotka antavat pisteyttäjille vähennyksen 1 pisteestä jokaisesta 10 kielioppivirheestä.

Toinen tärkeä osa virallista ACT-esseen pisteytyskäytäntöä on, että tosiseikkojen tarkkuus ei ole tärkeää. ACT-esseiden luokittelijoiden ei pitäisi pisteyttää esseitä sen perusteella, ovatko tosiasiat paikkansa. ACT-esseen tarkoitus on EI kirjoittaa tutkimuspaperia, jossa on hyvin dokumentoidut tosiasiat aiheesta. Sen sijaan sinua pyydetään väittämään aiheeseen liittyvän näkökulman puolesta ja vertaamaan näkökulmaa ainakin yhteen toiseen näkökulmaan; niin kauan kuin esimerkkisi tukevat argumenttejasi, ei ole väliä, eivätkö esimerkit ole totta.

ACT-kirjoituspisteet käytännössä

Vaikka jokainen verkkotunnus luokitellaan kokonaisvaltaisesti, sinun on suoritettava muutama avaintoiminto, jos haluat saavuttaa pisteet yli 2/6 jokaisessa verkkotunnuksessa. Olen poiminut nämä toimet analysoimalla esseen pisteytysraportin sekä tarkastelemalla näytteitä, joista ACT tarjoaa sen verkkosivuilla .

Käyn läpi jokaisen verkkotunnuksen, käytän seuraavaa virallista esimerkkikehotusta ACT: lle:

Älykkäät koneet

Monet tavaroista ja palveluista, joista olemme päivittäin riippuvaisia, toimitetaan nyt älykkäiden, automatisoitujen koneiden eikä ihmisten sijaan. Robotit rakentavat autoja ja muita tavaroita kokoonpanolinjoille, missä aikoinaan työskenteli ihmisiä. Monet puhelinkeskusteluistamme eivät nyt käy ihmisten kanssa, vaan hienostuneilla tekniikoilla. Voimme nyt ostaa tavaroita useista myymälöistä ilman ihmisen kassan apua. Automaatiota pidetään yleensä edistymisen merkkinä, mutta mitä menetetään, kun korvataan ihmiset koneilla? Kun otetaan huomioon älykkäiden koneiden lisääntyvä moninaisuus ja yleisyys, on syytä tutkia niiden läsnäolon merkityksiä ja merkitystä elämässämme.

Perspektiivi Yksi

Perspektiivi kaksi

Kolmas perspektiivi

Se, mitä menetämme ihmisten korvaamisen koneilla, on osa omaa ihmiskuntaamme. Jopa arkipäiväiset kohtaamisemme eivät enää vaadi meiltä perustavaa kohteliaisuutta, kunnioitusta ja suvaitsevaisuutta toisia ihmisiä kohtaan.

Koneet ovat hyviä matalan ammattitaidon, toistuvissa ja nopeissa erittäin tarkoissa töissä. Molemmissa tapauksissa ne toimivat paremmin kuin ihmiset. Tämä tehokkuus johtaa kukoistavampaan ja edistyneempään maailmaan kaikille.

Älykkäät koneet haastavat pitkäaikaiset ajatuksemme siitä, mitä ihmiset ovat tai voivat olla. Tämä on hyvä, koska se työntää sekä ihmisiä että koneita kohti uusia, kuvittelemattomia mahdollisuuksia.

Kirjoita yhtenäinen, johdonmukainen essee älykkäiden koneiden lisääntyvästä läsnäolosta. Varmista esseessäsi

  • ilmaise selvästi oma näkökulmasi asiaan ja analysoi näkökulman ja ainakin yhden muun näkökulman välinen suhde
  • kehittää ja tukea ideoitasi perusteluilla ja esimerkeillä
  • järjestä ideasi selkeästi ja loogisesti
  • välittää ideoitasi tehokkaasti kirjoitetulla englannin kielellä

Näkökulmasi voi olla täysin sopusoinnussa muiden kanssa, osittaisessa sopimuksessa tai täysin erilainen.

Ideat ja analyysi

Sinun täytyy: Pidä selvä opinnäytetyö esseessäsi.

Koska kirjoitat vakuuttava essee, sinun on välttämätöntä tee kantasi aiheesta selväksi . Muussa tapauksessa miten voit vakuuttaa jonkun siitä, että näkemyksesi on oikea?

Koska sinulla on rajallinen aika ja sinun on silti vertailtava näkökulmaasi ainakin yhteen muuhun perspektiiviin, suorinta on valita yksi ACT: n sinulle kolmesta näkökulmasta, joiden puolesta väität opinnäytetyössäsi.

Vaihtoehtoisesti voit valita vivahteikkaamman näkökulman (joka voi yhdistää useamman kuin yhden ACT-näkökulman näkökohtia); kuitenkin, jos teet tämän, on tärkeää varmistaa, että näkökulma ei ole niin vivahteikas, että se on epäselvä.

Esimerkiksi sen ymmärtäminen, että älykkäät koneet haastavat ihmisen mielestämme olevan (sekä positiivisilla että negatiivisilla tavoilla), on selkeä, mutta vivahteikas teesi, jossa yhdistyvät näkökulmat 1 ja 3. Todetaan, että älykkäät koneet työntävät ihmisiä ja koneita kohti uusia, aiemmin - kuvittelemattomat mahdollisuudet, mutta myös ottaa pois ihmiskuntamme päivittäisten kohtaamiesi muutosten vuoksi, on epäselvä teesi, joka väittää, että sekä näkökulmat 1 että 3 ovat totta. Tämä toinen opinnäytetyö ei ole pelkästään epäselvä, mutta se vaikeutuu ideoiden ja analyysin seuraavassa osassa: näkökulman vertaaminen ainakin yhteen.

Sinun täytyy: Keskustele näkökulmasi ja ainakin yhden muun näkökulman välisestä suhteesta.

Kehotteessa todetaan nimenomaisesti, että sinun on analysoitava näkökulman ja ainakin yhden muun näkökulman välinen suhde. Jos et keskustele siitä, miten näkökulmasi liittyy mihinkään muuhun näkökulmaan, on erittäin vaikeaa pisteyttää yli 2 tai 3 Ideat ja analyysi -alueella.

Helpoin tapa tehdä tämä on ottaa näkökulma ja verrata sitä yhteen näkökulmiin, jotka ACT asettaa sinulle. Esimerkiksi yllä olevan älykkäiden koneiden kehotteen avulla voit verrata sijaintiasi ainakin yhteen seuraavista: kuinka koneet saavat meidät menettämään oman ihmiskuntamme (näkökulma yksi), kuinka ne ovat tehokkaita ja luovat vaurautta (toinen näkökulma) , tai kuinka koneet haastavat meidät ja työntävät meitä uusiin mahdollisuuksiin (perspektiivi kolme).

kuinka löytää sat -pisteesi

On mahdollista keksiä oma näkökulma ja verrata sitä toiseen näkökulmaan, jota ei lainkaan mainita ACT: n esittämissä kehotteissa; kuitenkin, koska aika on olennainen ACT-esseessä, luultavasti on tehokkaampaa muodostaa oma näkökulma (mahdollisesti pari annettujen näkökulmien yhdistelmästä) ja verrata sitä ACT-näkökulmiin, jotka eivät vastaa sinun.

Kehitys ja tuki

Sinun täytyy: Tukea keskustelua kustakin näkökulmasta joko perusteluilla tai esimerkillä.

On olemassa pari tapaa tukea argumenttejasi. Yksi tapa on käyttää päättely , joka on yleensä abstraktimpi. Esimerkiksi, jos käytit perusteluja toisen näkökulman tueksi, voit keskustella siitä, kuinka koneet, jotka ottavat haltuunsa matalampia taitoja, vapauttavat ihmiset suorittamaan korkeampaa ammattitaitoa vaativia tehtäviä, jotka vaativat luovempaa ajattelua.

Toinen tapa tukea pisteitäsi on käyttää erityisiä esimerkkejä . Esimerkiksi Perspective Two -sovelluksen tukemiseksi voit käyttää esimerkkiä siitä, kuinka vaatteiden massatuotanto on vähentänyt kaikkien omistamista esimerkiksi kengissä.

Saadaksesi korkeat pisteet tässä verkkotunnuksessa sinun on: Keskustele sekä positiivisten että negatiivisten näkökulmien kanssa näkökulmista, joista olet eri mieltä.

Korkean pistemäärän saavuttamiseksi tällä toimialueella sinun on osoitettava, että ymmärrät ongelman monimutkaisuuden. Tärkein tapa tehdä tämä on keskustella hyvistä ja huonoista puolista näkökulmista, joista olet eri mieltä.

Esimerkiksi, jos olet samaa mieltä Perspective Two: n kanssa yllä olevassa kehotteessa (koneet tekevät meistä tehokkaampia ja se on hyvä), jos verrataan sitä Perspective One: een, sinun on annettava lyhyt esimerkki siitä, että perspektiivi on 'eräänlainen' tosi ennen siirtymistä eteenpäin näyttää kuinka se ei ole yhtä totta kuin Perspektiivi kaksi. Opi käsittelemään näkökulman molempia puolia artikkelistamme, kuinka kirjoittaa ACT-essee askel askeleelta.

Organisaatio

Sinun täytyy: Ryhmittele ideasi loogisesti.

Järjestetyn esseen kirjoittaminen helpottaa esseiden luokittelijoiden logiikan ja päättelyjen noudattamista. Ideoiden ryhmittely loogisesti voi tarkoittaa erottamalla ideat eri kappaleiksi (esimerkiksi jokaisen perspektiivin sijoittaminen omaan kappaleeseen) tai siihen voi liittyä yhdistämällä selvästi saman idean eri näkökohdat samassa kappaleessa . Riippumatta siitä, miten suunnittelet essesi, yritä tehdä väitteidesi noudattaminen mahdollisimman helpoksi.

Kielen käyttö

Sinun täytyy: Kirjoita selvästi.

Kyky kommunikoida selkeästi on keskeinen taito yliopistossa ja elämässä yleensä, joten on järkevää, että se testataan ACT: llä (yliopiston pääsykoe). ACT-esseiden luokittelijat välittävät enemmän ajatustesi selkeydestä kuin kielesi mielikuvituksesta. Kirjoituksen selkeys edellyttää normaalin kieliopin ja selkeiden, mutkattomien lauseen rakenteiden käyttämistä. Hienon sanaston heittäminen ei vie sinua mihinkään, jos se tekee asioista vähemmän selkeitä eikä selkeämpiä (olen nähnyt tämän tapahtuvan liian monta kertaa laskeaksesi).

Lisäksi, esseesi lukeminen ja tarkistaminen voi auttaa sinua varmistamaan, että sanot mitä tarkoitat.

Esimerkki epäselvästä lauseesta: Koneet ovat käytännöllisempiä, koska ne ovat halvempia, joten voit palkata vähemmän ihmisiä tekemään työn ja maksamaan vähemmän rahaa kokonaisuudessaan, joten sinulla on parempi voittomarginaali.

Esimerkki selkeämmästä lauseesta (tarkistettu): Koneet ovat käytännöllisempiä ja halvempia pitkällä aikavälillä, koska voit palkata vähemmän ihmisiä tekemään saman työn.

body_machine Yksityiskohta Merlin-höyrykoneesta mennessä Frédéric BISSON , käytetään alla CC BY 2.0 / Muutettu alkuperäisestä.

PÄÄTTYY, höyrykone oli käytännöllisempi (ja halvempi pitkällä aikavälillä) kuin tuhat ihmistä, jotka työntivät ja vetivät junaa käsin.

Mitä tämä tarkoittaa ACT-esseellesi?

Yllä olevista toimintaluetteloista voit todennäköisesti kertoa, että ACT-esseen tärkein osa on olla selvä . ACT-kirjoitustesti on suunniteltu mittaamaan oivallusta, ei vain sanastosi edistyneisyyttä. Muista...

# 1: Ole selvä etukäteen, mitä mieltä olet asiasta. Älä piilota opinnäytetyösi.

# 2: Tee se selväksi keskustellessasi näkökulmastasi (ja varmista keskustele näkökulmasi ja ainakin yhden toisen välisestä suhteesta ).

# 3: Tukekaa jokaista argumenttia perusteluilla ja / tai erityisillä esimerkeillä.

# 4: Ota aikaa suunnitellaksesi joten voit kirjoittaa järjestetyn esseen.

# 5: Keskity selkeästi kirjoittamiseen ennen kuin alat huolehtia edistyneestä sanastosta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pronomentti SAT -kirjoittamisesta: vinkkejä ja käytännön kysymyksiä

Hämmentynyt pronominista ja milloin käyttää kuka vs. kuka SAT Writingissä? Lue vinkit ja strategiat tätä sääntöä varten ja harjoittele esimerkkikysymyksiemme avulla.

Yhdysvaltojen yhdeksän parasta elokuvakoulua

Haluatko näyttelijäksi tai ohjaajaksi? Katso luettelo suosituimmista elokuvakouluistamme, josta löydät tietoa hyvästä ohjelmasta ja vinkkejä oikean koulun löytämiseen.

Thiel Collegen pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Terveys- ja urheilulääketieteen magneettilistat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Westchester Enriched Science Magnets (WESM): Health and Sports Medicine Magnetista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Täydellinen IB -fysiikan opetusohjelma: SL ja HL

Mitä sinun on opittava IB -fysiikan HL- ja SL -kursseille? Lue koko IB -fysiikan opetusohjelma varmistaaksesi, että muistat jokaisen aiheen.

Kaikki tarvitsemasi SAT -idiomit: Täydellinen luettelo

Mitkä ovat yleiset SAT -idiomit, jotka sinun on tiedettävä? Löydät täydellisen luettelomme ja harjoittelet SAT -kirjoituskysymyksillämme.

Oklahoman kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Troy-lukio 2016-17 rankingit | (Fullerton,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Troy High Schoolista Fullertonissa, Kaliforniassa.

Paras yliopiston hyväksymislaskin: Opi pääsymahdollisuutesi

Toivottavasti selvittää mahdollisuutesi päästä yliopistoon? Kokeile korkeakoulujen hyväksymislaskuria! Lisäksi saat neuvoja mahdollisuuksien parantamiseksi unelmakoulussasi.

Viivat ja kulmat ACT -matematiikassa: Katsaus ja käytäntö

Tiedätkö, miten yhdensuuntaiset ja kohtisuorat viivat toimivat? Entä vastakkaiset ja täydentävät kulmat? Opi tärkeimpiä strategioita näiden yleisten ACT -matematiikkaongelmien ratkaisemiseksi täältä.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Cal Poly Pomona ACT -pisteet ja GPA

1530 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Embry-Riddle Aeronautical University - Daytona Beach ACT -pisteet ja GPA

Emerson SAT -tulokset ja GPA

Mikä on SAT-näyttöön perustuva lukeminen ja kirjoittaminen?

Oletko hämmentynyt todisteisiin perustuvan lukemisen ja kirjoittamisen yhdistelmästä SAT: lla? Selitämme, mitä kaikkea se kattaa ja miten pisteesi lasketaan.

Onko AP -biologia vaikeaa? Asiantunteva keskustelu

Onko AP -biologia vaikeaa? Tässä oppaassa tarkastellaan viittä keskeistä tekijää, mukaan lukien kokeen läpäisyaste ja opiskelijoiden mielipiteet, nähdäksesi kuinka haastava AP Bio todella on.

Paras AP-biologian opinto-opas

Otatko AP-biologiaa? Tutustu tähän kurssin ja testin lopulliseen oppaaseen, joka auttaa sinua opiskelemaan koko vuoden ajan ja valmistautumaan tenttiin toukokuussa.

RIT ACT -pisteet ja GPA

West High School | 2016-17 Rankings | (Torrance,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta West High Schoolista Torrance, CA.

25 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Mikä on Valedictorian? Määritetään lukion suurin kunnia

Mikä on lukion valedictorian? Kuinka heidät valitaan? Kuinka voit saavuttaa tämän kunnian? Vastaamme näihin kysymyksiin ja muuhun.

800 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

910 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Mitä sinun on tiedettävä Calexicon lukiosta

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Calexico High Schoolista Calexicossa, Kaliforniassa.