Aakkospelien ABC: t: Täydellinen opas

Aakkoset

On vaikea kuvitella aikaa, jolloin et tuntenut aakkosia, joten ajatus kirjeiden opettamisesta jollekin muulle voi olla pelottava. Mutta pikkulapsille ja esikoululaisille (ja kaikille muille, jotka oppivat englantia) aakkoset ovat englannin kielen rakennuspalikoita. Niiden oppiminen ja tunnistaminen on ensimmäinen tärkeä askel vahvan lukutaidon ja kielitaidon kehittämiseen.

Enter: aakkoset. Aakkospelit tekevät kirjainten hallitsemisesta hauskaa - juuri tämän oppimisen pitäisi olla! Joten onko sinulla pieni aloittamassa lukutaitoaan tai tiedätkö jonkun, joka oppii englantia toisena kielenä, olemme eritelleet kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää aakkospeleistä. Tässä artikkelissa kerromme, mitkä ovat aakkospelit, parhaiten käytettävät pelit, ja virheistä, joita on vältettävä käytettäessä niitä oppimisen onnistumisen takaamiseksi.

Ominaisuuden kuva: Retro kissa /DC

Mitä aakkoset ovat?

Aakkosepelit ovat mitä tahansa toimintoja, jotka on suunniteltu auttamaan lapsia oppimaan englannin aakkosten 26 kirjainta . Niitä voidaan kutsua myös kirjepeleiksi, ABC-oppimispeleiksi tai kirjaintunnistuspeleiksi. Ne voivat olla yhtä yksinkertaisia ​​kuin käyttää aakkosmagneetteja kirjainten näyttämiseen, tai yhtä edistyneitä kuin aakkosten palapelit ja kaikki välissä olevat.

Aakkoset 1 Edward Miller /DC

Miksi käytämme aakkospelejä?

Kyky lukea, kirjoittaa ja kuunnella on keskeinen osa englannin (ja minkä tahansa kielen) ymmärtämistä ja kommunikointia. Sinänsä haluamme tehdä kaikkemme kannustaaksemme menestystä. Tekijä jolloin ensimmäinen iso askel (aakkosten oppiminen) on hauska ja kiinnostava, lapset muistavat todennäköisemmin kirjaimet ja äänet. Mitä enemmän he muistavat kirjeensä, sitä enemmän he tunnistavat ne ja tunnistavat ne järjestyksessä. Ja mitä valmistautuneempia he ovat oppimaan lukemaan ja kirjoittamaan.

Tyttö lukee tohtori Seussia - Kuva: Josh Applegate julkaisusta Unsplash-1

Josh Applegate / Irrota

4 mitoosivaihetta järjestyksessä

Varhaislapsuuden tunnistus

Lapset ovat syntymästään asti kuin sienet, jotka imevät kaiken maailmansa. He haluavat tietää, miten asiat toimivat, miksi ne toimivat ja mitä asiat ovat.

Aakkosen oppiminen toimii pohjana oppimaan lukemaan, kommunikoimaan ja ymmärtämään englantia. Se on ensimmäinen askel tarjota lapsille työkalut oppimisen lisäksi myös etsimään vastauksia itse. Lisätä heidän tietopohjaansa siitä, miten ja miksi asiat toimivat ja mitä ne ovat. Aakkosen lisäksi kirjainpelit auttavat lapsia parantamaan ja vahvistamaan muistia ja kognitiota - kaikki elintärkeät taidot kenellekään.

Aakkosien hallitsemisessa lapsen on valloitettava elintärkeä kyky tunnistaa kirjaimet ja muistuttaa ne. Mitä helpommin he tunnistavat ja muistavat, sitä helpompi heidän on oppia kirjainsoundeja, mikä on välttämätöntä lukemisen oppimiselle.

Kirjainten tunnistaminen ja palauttaminen tarkoittaa sitä, että oppijasi pystyy erottamaan jokaisen 26 aakkosesta. He voivat myös sanoa jokaisen kirjaimen nimen. Kirjaimen tunnistaminen nimen ja äänen mukaan (järjestyksestä riippumatta) vaatii ulkoa muistamista ja harjoittamista. Niin, mitä enemmän kirjaintunnistuspelejä he pelaavat, sitä hauskempaa heillä on, mutta myös mitä enemmän kirjeiden toistoa heille altistetaan ja sitä helpommin he pystyvät muistamaan ja tunnistamaan kirjaimet ja äänet.

Seuraava taulukko sisältää muutaman lukemiseen liittyvistä virstanpylväistä, joihin kannattaa kiinnittää huomiota oppijan iän mukaan. Yhdysvaltain koulutuksen osasto :

Ikä: 0-3 vuotta

Ikä: 3-4 vuotta

Ikä: 5 vuotta

Ikä: 6 vuotta

Aloita yhdistämään usein kuulemansa sanat sanojen merkitykseen.

Ymmärrä, että painatuksella on viesti.

Kuulostaa siltä kuin he lukisivat, kun teeskentelevät lukevansa.

Lue ja kerro tuttuja tarinoita.

Käsittele esineitä, kuten lautakirjoja ja aakkoset, heidän leikkinsä aikana.

Yritä lukea ja kirjoittaa.

Tunnista kirjaimet ja kirjainäänet.

Päättävät itse käyttää lukemista ja kirjoittamista eri tarkoituksiin. Voi kirjoittaa aiheista, jotka merkitsevät heille paljon.

Ymmärtää, kuinka kirjoja tulisi käsitellä; teeskennellä lukevansa kirjoja.

Tunnista tutut merkit ja tarrat.

Ymmärrä, että tulosteet luetaan vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas.

Tunnista uudet sanat käyttämällä kirjainääniä, sanan osia ja niiden ymmärtämistä muusta tarinasta tai painetusta esineestä.

Katsokaa kirjojen kuvia ja huomaa, että ne ovat todellisten asioiden symboleja.

Tunnista joitain kirjaimia ja tee joitain kirjainten ja äänien vastaavuuksia.

Aloita vastaamaan puhutut sanat kirjoitettuihin.

Tunnista kasvava määrä sanoja näkemällä.

kenen kanssa leot tulevat toimeen

Aloita kiinnittämään huomiota tiettyyn painatukseen, kuten heidän nimensä ensimmäisiin kirjaimiin.

Kuuntele satukirjoja ja puhu niistä.

Aloita kirjoittaa aakkosten kirjaimia ja joitain sanoja, joita he käyttävät ja kuulevat usein.

Ääni ja edustavat suuria ääniä sanalla, kun yrität loitsua.

Tuota kirjeitä muistuttavia lomakkeita ja kirjoituksia, jotka muistuttavat jollakin tavalla kirjoitusta.

Käytä tunnettuja kirjaimia (tai heidän parhaansa yrittää kirjoittaa kirjaimia) edustamaan kirjoitettua kieltä erityisesti merkityksellisille sanoille, kuten heidän nimilleen tai lauseilleen, kuten 'rakastan sinua'.

Aloita kirjoittaa tarinoita, joissa on joitain luettavia osia.

Yritä käyttää välimerkkejä ja isoja kirjaimia.


Mitkä ovat erilaiset aakkosepelit?

Meillä on taipumus ajatella aakkoslaulua ajatellessamme kirjainten oppimista, mutta se on vain yksi monista kirjainpeleistä, joita lasten tulisi pelata. Tämä johtuu siitä, että haluamme, että oppijat tekevät enemmän kuin vain laulavat aakkoset järjestyksessä. Haluamme heidän pystyvän tunnistamaan kirjaimet ja erottamaan ne toisistaan. Tämä tekee heistä monipuolisia ja taitavia lukijoita tiellä.

Kirjainten tunnistuspelien välillä voi olla vaikea erottaa toisistaan, kun siellä on niin paljon. Varsinkin kun otetaan huomioon, että kaikki lapset eivät opi parhaiten samalla tavalla. Oppijoita on kolme päätyyppiä: kuulo-, visuaalinen ja kinesteettinen. Tietäen, kuka lapsesi on (tai niiden yhdistelmä), voi auttaa sinua löytämään parhaat kirjeet. Jokaisen käyttämäsi aakkospelin tulee keskittyä yhteen tai useampaan näistä oppimistyypeistä:

10 upeaa ideaa - 3-4

Visuaalinen oppiminen

Kinesteettinen oppiminen - 2. versio

Mitkä ovat parhaat aakkospelit?

Ensinnäkin on tiedettävä, että aakkosten opettamiseen ei ole ehdottoman oikeaa tapaa. Kuitenkin, tehokkain menetelmä käyttää kirjapelien yhdistelmää, joka kohdistuu erityyppisiin oppimistapoihin. Parhaat pelit käsittelevät joitain tai kaikkia seuraavista: muisti, näön tunnistus, ääni ja puhuminen (tai äänet) ja kosketus.

Seuraavassa on muutamia suosituimmista ja monipuolisimmista ABC-oppimispeleistä:

Aakkoset Bingo

Amazonin aakkoset

Aakkosbingo (tai kirjepeli) on hieno ääni-, visuaalisen ja kinestetiikan oppijoille. Pelaajat näkevät kortin kirjaimet, kuulevat kirjeen sanovan heille (ja jos haluat, voit pyytää heitä sanomaan kirjeen takaisin sinulle!), Samoin kuin tunnistamaan ja fyysisesti asettamaan (koskettamaan) oikeaan kirjaimeen. Voit tehdä tämän pelin helposti itse kotitaloustarvikkeilla, ladata sen ilmaiseksi verkossa (tässä on linkki) 30 ilmaista tulostettavaa aakkosbingokorttia ) tai osta se myyjältä, kuten Amazon .

Jalkakäytävän liitu pelit

Jalkakäytävän liidupelit ovat upeita visuaalisille ja kinesteettisille oppijoille, koska lapset näkevät kirjaimet eri kontekstissa ja liikkuvat oppimisen aikana. Ja mikä parasta? Tarvitset vain liidun ja (arvasit sen) jalkakäytävän.

synteesiessee ap lang esimerkki

Vaikka voit pelata useita pelejä, suosittelemme Alphabet Hopscotchia sen monipuolisuuden vuoksi. Alphabet Hopscotchia voi pelata hopscotch-pelinä, jota me kaikki rakastimme lapsena (vain kirjaimet neliöiden sisällä), kuten alla oleva lohkoversio , ole hypätä ja liikkua peli (toinen kuva) tai mitä tahansa erilaisia ​​tapoja, joita voit kuvitella.

Aakkoset Humala

Jalkakäytäväpelit ovat upeita lapsille, jotka oppivat parhaiten tekemällä ja fyysisesti. / Buggy & Buddy

Aakkoset Hopscotch w Toiminnot-1

Tee toiminnoista kirjeiden muistettavampi. / Ei aikaa Flash-korteille

Playdoh-kirjeet

Playdoh Letters on toinen upea peli, jota voit pelata niin monella eri tavalla. Playdoh-kirjeet ovat hienoja kinestetiikalle ja visuaalisesti oppijoille kosketuksellisen luonteensa vuoksi. Tee Playdohista kirjeitä, joita lapsesi voi koskettaa (tunnistaa), tai pyydä heitä tekemään Playdoh-kirjeet paperille kirjoitetuista tai näytöllä näytetyistä aakkosista. Lapsi voi myös leimata kirjeitä Playdohiin tai valmistaa kirjaimia magneettikirjeillä tai aakkosilla. Käytä Playdoh Letters -ohjelmaa äänenoppijoille sanomalla kirjaimet ja antamalla oppimisen valita oikea, ja pyydä heitä sitten lausumaan kirje sinulle.

Aakkoset palapelit

Toinen suuri aktiviteetti kirjainten oppimisessa on aakkoset. Palapelit ovat upeita kinesteettisille ja visuaalisille oppijoille, koska lapset pääsevät koskettamaan ja siirtämään kirjaimia ympäriinsä sekä näkemään ne 3D-muodossa. Käytä niitä äänenoppijoille sanomalla ääneen ja pyytämällä lastasi sanomaan kirje, kun hän on asettanut sen oikeaan paikkaan.

luopua oikeudesta nähdä suosituskirje

Peleissä on monia versioita kaupoissa ja verkossa , mutta niille, jotka etsivät DIY-versiota, Tämä lukeva äiti hänellä on tulostettavia palapelejä verkkosivustollaan.

Aakkosepeli 1- Amzn

Lukeminen

Okei, joten tiedämme, että se ei ole aivan peli, mutta lukeminen voi todella auttaa lasta matkan varrella aakkosten oppimiseen. Lukeminen altistaa oppijat näkemään kirjaimia sivulla, ja äänten kuuleminen auttaa heitä ymmärtämään kirjainten ääniä. Lukeminen auttaa lapsia myös ymmärtämään, kuinka kirjaimia voidaan käyttää sanojen muodostamiseen, ja kouluttaa heidät tietämään englannin lukemisen sivulta vasemmalta oikealle ja ylhäältä alas.

Lue lisää - Kuva Nicole Honeywill Unsplashista

Nicole Honeywill / Irrota

Aakkoset oppimispelejä opiskelijoille, joilla on erilaisia ​​oppimistarpeita

Opiskelijoille, joilla on erilaisia ​​oppimistarpeita (ts. Sokeille ja kuuroille), on saatavana myös aakkosopetuspelejä. Alla on muutama linkki, jonka suosittelemme etsimään pelejä, joissa käytetään amerikkalaista viittomakieliä ja pistekirjoitusta.

Viittomakielen oppimispelit (kuuroille oppijoille)

Pistekirjoitusoppimispelit (sokeille oppijoille)

Muut resurssit

Internet on täynnä suuria resursseja aakkosien opettamiseen ja oppimiseen. Suosittelemme hakemaan aakkoset oppimispelejä Pinterestistä ja YouTubesta. Eri verkkosivustoilla ja blogeissa (esim. Vanhempien ja opettajien) on myös tarjolla paljon ilmaisia ​​resursseja, jotka löytyvät suosikkihakukoneellasi.

Tässä on muutama suosittelemme:

Aakkospelejä käytettäessä yleisimmät virheet (ja miten niitä voidaan välttää)

Valitettavasti hauskojen aakkospelien löytäminen on vasta ensimmäinen askel. Jos haluat auttaa lasta oppimaan kirjeensä tehokkaasti, vältä näitä yleisiä virheitä.

# 1: Aakkoset opetetaan järjestyksessä

Uskokaa tai älkää, aakkosten opettaminen järjestyksessä A-Z: stä ei ole tehokkain tai hyödyllisin tapa oppia aakkoset. Tämä johtuu siitä, että haluamme varmistaa, että lapset paitsi muistavat kirjeensä myös että he tuntevat ne näkemällä ja ääneltään aakkosjärjestyksestä riippumatta. Sen sijaan, yritä opettaa ryhmissä olevat kirjaimet hajottamaan aakkoset pureskeltaviksi kynsiksi ja antaa lapsellesi mahdollisuus erottaa pienet sanat.

Esimerkiksi lapsen nimessä olevien kirjainten opettaminen voi olla hauska ja helppo tapa aloittaa. Paitsi että he kuulevat ja näkevät nämä kirjeet säännöllisesti, heillä on myös opittava yksinkertainen sana, joka varmistaa, että he tuntevat jokaisen kirjaimen nimessään näön ja äänen perusteella. Kun lapsi tunnistaa kirjaimen nimen perusteella, on helpompaa siirtyä oppimaan kirjainsoundit.

Toinen temppu on opettaa kirjainryhmiä, jotka voivat tehdä pieniä sanoja. Oletetaan, että keskityt seuraavaan kirjainryhmään: B, P, N, D, E.Kun lapsi on oppinut nuo kirjaimet, he voivat alkaa tunnistaa pieniä sanoja, kuten: den, sänky, kynä jne.

# 2: Aakkospelejä ei käytetä tarpeeksi

Aakkosen oppimisen ja aakkospelien pelaamisen tulisi olla dynaaminen, kiinnostava prosessi. Lapset rakastavat liikkua, koskettaa, nähdä ja olla vuorovaikutuksessa ympäröivän maailman kanssa, ja aakkospelien tulisi sitoutua siihen innostukseen helposti. Liian voimakkaasti turvautuminen laskentataulukoiden kaltaisiin menetelmiin voi menettää lapsen kiinnostuksen ja vähentää todennäköisyyttä, että he ovat todella oppineet kirjeensä ja pystyvät erottamaan heidät aakkosjärjestyksessään.

# 3: Ei sekoita sitä

Vältä kiusausta käyttää samoja kahta tai kolmea peliä uudestaan ​​ja uudestaan. Kuten mikä tahansa, vaihtelu on elämän mauste. Pidä mielet kiinnostuneina ja sitoutuneina muuttamalla kirjaintyyppien pelityyppejä.

# 4: Ei johdonmukainen

Harjoittelu tekee todella täydellistä, kun on kyse kirjainten tunnistamisesta ja ABC-oppimispeleistä. Yksi yksinkertainen tapa pitää lapset investoituna on käyttää jokapäiväisiä esineitä mahdollisuutena oppia. Yritä merkitä esineitä talon ympärille jonka kanssa lapsi on tekemisissä koko päivän ja aina kun näet hänen olevan vuorovaikutuksessa kyseisen kohteen kanssa, käytä yksinkertaista sanaa auttaaksesi häntä yhdistämään se takaisin aakkosiin.

Esimerkiksi: kun lapsesi istuu sohvalla, voit osoittaa etikettiin ja kysyä häneltä, mihin esineeseen he juuri istuivat. Sano sitten sana sohva ja / tai pyydä heitä sanomaan sana ja kirjain, jonka se alkaa (ts. C on sohvalle).

# 5: Ei juhlia jokaista menestystä matkan varrella

Aakkosen oppiminen on uskomaton saavutus! Mutta oppia on 26 kirjainta, ja jokainen hallittu on syy juhlia. Anna oppijalle tunne suorituksesta kannustamalla heitä ja kannustamalla heitä aina, kun he oppivat uuden kirjeen.

Muistaa...

Aakkosia ei voida opettaa yhdellä ainoalla tavalla. Kuitenkin mitä hauskempaa, dynaamisempaa ja kiinnostavampaa teet sen, sitä enemmän oppijasi muistaa kirjeensä. Mitä enemmän he muistavat, sitä paremmin he ovat valmistautuneet oppimaan lukemaan.

Muista sekoittaa pelaamasi aakkospelityypit käyttämällä kirjaintunnistuspeliideoita Pinterestissä, YouTubessa ja blogeissa (kuten meidän!). Ole johdonmukainen ja älä unohda juhlia jokaista opittua kirjainta omana saavutuksena.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

4 syytä vieraan kielen pääaineeseen (ja 3 ei)

Otatko vieraan kielen pääaineen? Opi etuja ja haittoja pääaineiden valmistamisesta kielellä, kuten espanja, ranska tai japani.

2016-17 Akateeminen opas | Escondidon lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Escondidon lukiosta Escondidossa, Kaliforniassa.

Lake Forest College ACT -tulokset ja GPA

Utahin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Havaijin Tyynenmeren yliopiston pääsyvaatimukset

930 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Kalifornian parhaat koulut | River Springs Charter School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta River Springs Charter Schoolista Temecula, CA.

Ultimate SAT Spanish Subject Test Study Guide

Harkitsetko SAT -espanjankielisen testin tekemistä? Selitämme, miten voit päättää, sopiiko se sinulle, ja tarjoamme kaiken, mitä tarvitset opiskeluun (ja ässä!) Tenttiin.

Vaatiiko NYU SAT-esseen?

Mikä on NYU: n SAT-essee-käytäntö? Selitämme, vaatiiko NYU ottamaan SAT-esseen ja kaiken muun heidän testauskäytännöstään.

Southwestern University SAT -tulokset ja GPA

Paras yhteenveto ja analyysi: Suuri Gatsby, luku 6

Lue Suuri Gatsbyn luku 6 yhteenveto saadaksesi tietää, mitä tapahtuu, kun Tom kutsuu Jayn illalliselle ja Daisy osallistuu yhteen Gatsbyn juhliin.

Paras analyysi: TJ Eckleburgin silmät The Great Gatsbyssä

Mietitkö, mitä tohtori TJ Eckleburgin silmien symboli tarkoittaa? Selitämme mainostaulun merkityksen The Great Gatsbyssä lainausmerkeillä ja hahmoanalyysillä.

Shawin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

UMassin pääsyvaatimukset

Kuinka rekisteröityä SAT-aihekokeisiin: Vaiheittainen opas

Oletko hämmentynyt SAT -aiheen testausrekisteröinnistä? Tämä opas opastaa sinua kirjautumaan näihin testeihin.

College of Saint Mary Pääsyvaatimukset

Kuinka voittaa SAT / ACT -testi-ahdistus

Taisteletko testi-ahdistuksella SAT / ACT: ssä? Olemme luoneet luettelon vinkeistä, joiden avulla voit tuntea itsesi valmistautuneemmaksi menemään ja maadoittamaan itsesi testin aikana.

14 parasta vähähiilihydraattista hedelmää, jotka auttavat sinua laihduttamaan

Missä hedelmissä on vähän hiilihydraatteja? Katso vähähiilihydraattisten hedelmien luettelostamme parhaat vaihtoehdot, jotka auttavat sinua saavuttamaan ravitsemustavoitteesi.

Stevens-Henager Collegen pääsyvaatimukset

Näytönkomento: 5 keskeistä SAT-lukustrategiaa

Hämmentyykö SAT-lukemista koskevista todisteiden komentokysymyksistä? Tämä opas opastaa sinut läpi erilaisia ​​tyyppejä ja antaa vinkkejä heidän kokeilemiseensa.

Lycoming College pääsyvaatimukset

Michiganin teknillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun tulee tietää Natomas Charter Schoolista

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Charter Schoolista Sacramentossa, Kaliforniassa.

Paras verenpainetaulukko: Ymmärrä lukemasi

Sekoitatko verenpainelukemasi? Tutustu yksityiskohtaiseen verenpaine-kaavioon saadaksesi selville, mitä alueesi tarkoittavat ja mitä tehdä sille.

Tennessee Technological Universityn pääsyvaatimukset