9 asiaa, joita et tiennyt Für Elisestä

feature_rosesmusic

historian luokat lukiossa

Ensimmäisistä toistuvista muistiinpanoistaan Elisen puolesta on heti tunnistettavissa. Se voi olla jopa kaikkien aikojen kuuluisin melodia! Mutta tiesitkö, että kun Beethoven luonnosti ensimmäisen kerran tämän lyhyen pianokappaleen, hän täytti sen laatikkoon, jota ei koskaan nähty hänen elinaikanaan?

Kiinnostaako, miten se meni unohdetusta pikkujutusta yleisesti tunnettuun? Mietitkö, mikä tekee siitä niin unohtumattoman korvatyynyn? Tarvitsetko vinkkejä tämän kappaleen soittamisen oppimiseen? Jatka sitten lukemista kaikesta, mitä olet koskaan halunnut tietää yhdestä Beethovenin tunnetuimmista mestariteoksista.Elisen puolesta : Perusteet

Ludwig van Beethoven kirjoitti Elisen puolesta 1810 pienenä kappaleena pianolle ja laita se sitten syrjään monien muiden luonnosteostensa kanssa. Meillä on vain se, koska musiikkitieteilijä löysi sen ja julkaisi sen vuonna 1867!

Ja se on meille hyvä asia Elisen puolesta vihdoin löytyi! Sen viidestä ensimmäisestä nuotista (vuorotellen E ja D-terävä) on tullut yhtä kuuluisa kuin kukoistava da-da-da-dum-ensimmäinen nuotti Beethovenin 5. sinfoniassa.

Miksi tämä teos on ollut niin suosittu julkaisunsa jälkeen? Musiikillisesti, Elisen puolesta on syvästi melodinen ja täynnä nostalgisia tunteita , suhteellisen yksinkertaisella harmonialla, joka tekee siitä erittäin helposti saavutettavan eikä liian älyllisesti vaativaa. Samaan aikaan, koska sen ensimmäinen osa on helppo oppia jopa aloittelevalle pianistille, mutta se on myös kaunis, se on usein annettu pianonopettajilta ympäri maailmaa ja säilyttää sen kuuluisuuden. Ja lopuksi, sen nimen romanttiset ja salaperäiset mahdollisuudet saavat meidät ihmettelemään Elisen henkilöllisyyttä ja sen säveltäjän rakkauselämää!

Missä voin kuunnella? Elisen puolesta ?

Ennen kuin sukellat tämän teoksen historiaan ja taustaan, tässä on joitain versioita, jotka antavat sinulle hyvän käsityksen siellä olevista tulkinnoista.

Aloita tästä yksinkertaisesti Elisen puolesta Pianon tallennus:

Sitten voit tutkia mielenkiintoisia nousuja, näytteitä ja muutoksia. Pianossa on hieno bluesista täytetty versio , samoin kuin a ragtime -versio . Samalla kappaleen kaaret tekevät siitä suositun valinnan klassisen kitaran tulkinnat kuten tämä .

Koska Elisen puolesta on niin uskomattoman suosittu, että YouTubessa on miljoona ja yksi versio siitä. Tee pikahaku ja tutustu villien lahjakkaiden nelivuotiaiden ihmeiden soittamiin versioihin!

body_catviolin

En olisi yllättynyt, jos jossain on olemassa kissansoitto-viulu-versio.

Jonkun historia Elisen puolesta

Vuonna 1810, kun hän oli 40 -vuotias, Ludwig van Beethoven tunnettiin jo yhtenä kaikkien aikojen suurimmista säveltäjistä. Häntä vaivasi myös jo kauhea tinnitus, joka edelsi hänen lopullista kuurouttaan. Vaikka heti seuraavana vuonna hän lopetti esiintymisen kokonaan julkisuudessa, hän ei koskaan lopettanut säveltämistä.

Huhtikuun 27. Mutta hän ei koskaan julkaissut tätä musiikkikappaletta. Sen sijaan se istui laatikossa vuoteen 1822, jolloin Beethoven muutti sitä hieman ja työnsi sen takaisin samaan laatikkoon. Vuonna 1827 Beethoven kuoli, eikä hänen bagatellensa koskaan nähnyt päivänvaloa.

Vasta vuonna 1867, 40 vuotta Beethovenin kuoleman jälkeen, musiikkitieteilijä Ludwig Nohl löysi musiikkikappaleen ja julkaisi sen.

Kuka oli Elise?

Muistatko, kuinka kerroin sinulle, että Beethoven kirjoitti sanat 'Für Elise' nuotin viimeiseen luonnokseen? On käynyt ilmi, että tiedämme tämän vain Ludwig Nohlilta, mieheltä, joka löysi ja julkaisi kappaleen. Varsinainen lopullinen luonnos puuttuu! Ei pelkästään, mutta mikään erillinen tietue, kirje tai kertomus ihmisiltä ei mainitse ”Eliseä” Beethovenin elämässä.

Joten kuka oli salaperäinen Elise, jolle Beethoven ilmeisesti omisti tämän musiikin ? Tähän kysymykseen ei ole lopullista vastausta. On kuitenkin olemassa useita teorioita, jotka esitän suurimman tai vähiten todennäköisen järjestyksessä.

Teoria #1: 'Elise' oli Beethovenin 'Yksi, joka pääsi pois'

Beethovenilla oli tuomittu rakkaussuhde Therese Malfatti -nimisen naisen kanssa. Hän oli hänen oppilaansa, ja hän rakastui häneen juuri sävellyksen aikaan Elisen puolesta . Emme ole aivan varmoja siitä, miten he erosivat, mutta tiedämme, että hän ehdotti, ja hän joko sanoi ei heti tai kiristi hänet jonkin aikaa ja sanoi sitten ei. Joka tapauksessa Therese meni naimisiin toisen kanssa. Joten suosituin teoria on, että ystävämme Ludwig Nohl luki väärin Beethovenin sotkuisen käsialan ja että todellisuudessa teoksen nimi oli 'Für Therese' eikä 'Für Elise'.

Teoria #2: Elise oli Beethovenin oopperalaulaja BFF

Muutama vuosi ennen kirjoittamista Elisen puolesta , Beethoven ystävystyi oopperalaulajan Elisabeth Röckelin kanssa , jonka lempinimi saattoi hyvinkin olla Elise (Elizabethista Eliseen ei näytä olevan niin paljon venytystä, mutta meillä ei ole mitään asiakirjatodisteita siitä, että joku todella kutsui häntä Eliseksi). Beethoven ja Rockel olivat läheisiä ystäviä, kunnes hän meni naimisiin Beethovenin frenemy Johann Nepomuk Hummelin kanssa. Kenties Elisen puolesta on kirjoitettu tämän ystävyyden keskellä - tai hyvästitavoiksi.

Teoria #3: 'Elise' oli yksi Therese Malfatin ystävistä

Vähiten todennäköinen skenaario on, että Beethoven kirjoitti kappaleen toiselle naiselle, lempinimellä Elise - Juliane Katharine Elisabet Barensfeld , joka käytti Eliseä etunimen muunnelmana. Hän oli musikaalilapsi, joka oli Therese Malfattin naapuri ja joka olisi voinut olla hänen oppilaansa. Tämän teorian mukaan Beethoven oli valmis tekemään mitä tahansa suuren rakkautensa, Theresen, puolesta, mukaan lukien lyhyen musiikkikappaleen kirjoittaminen yhdelle hänen suosikeistaan.

hauskoja kahden pelaajan korttipelejä

Koska ei ole tarpeeksi todisteita sen vakuuttamiseksi, meidän pitäisi luultavasti käyttää Occamin partaveitsiä tähän. Kenelle on omistettu surullinen, kaipaava rakkauslaulu? Todennäköisesti Beethovenin elämän kadotetulle rakkaudelle, Thereselle.

body_sadrobot

Mitä otsikko tarkoittaa Elisen puolesta Tarkoittaa?

Beethovenin musiikkiteoksen koko nimi on Elise: Bagatelle a -molli WoO 59 . Todellisuudessa paksusuolen jälkeinen tavara on virallinen otsikko, ja 'Für Elise' on vain lempinimi teokselle. Tämä johtuu siitä, että sävellyksillä on erityinen nimeämisjärjestelmä, joka viittaa tyyppiin, avaimeen ja numerointijärjestelmään. Pura jokainen tämän otsikon komponentti erikseen.

Elisen puolesta. Sanat Für Elise tarkoittavat Eliseä saksaksi.

Torttu. Tämä on musiikkityypin tyyppi (muita tyyppejä ovat sonaatit, etydit, sinfoniat ja niin edelleen). Bagatelle on lyhyt, kevyt ja yleensä kevytmielinen musiikkiteos . Samanlaisia ​​sanoja on käytetty myös tämän teoksen kuvaamiseen. Joskus otsikossa käytetään sanaa 'Albumblatt', joka tarkoittaa `` albumin lehtiä '' - lyhyt, miellyttävä, yleensä soolopianoteos, jonka ystävät voivat helposti jakaa liittämällä toistensa musiikki -albumeihin. Harvemmin saatat löytää Elisen puolesta merkitty 'Klavierstückeksi', joka on yksinkertaisesti saksaksi 'pianopala'.

Vähäinen. 'A' tarkoittaa musiikin avainta, joka osoittaa kappaleen käyttämän asteikon - nuottijoukko jaettuna säännöllisin väliajoin. Tässä tapauksessa, Elisen puolesta perustuu A -näppäimen ankkuroimaan asteikkoon . Avaimet on jaettu suureksi ja pieneksi, asteikossa käytettyjen nuottien välisistä väleistä riippuen. Tässä vähäinen avain on tekninen tapa ilmaista, mitkä nuotit tulisi soittaa korkeammiksi tai alemmiksi kuin vastaavat luonnolliset nuotit. Se kertoo myös kappaleen musikaalisuudesta. Länsimaisessa musiikissa musiikki pienessä avaimessa kuulostaa surulliselta , auttavat melodian luonteenomaisessa kaipauksen ja haikeuden tunteessa.

Voi 59. Yleensä säveltäjät numeroivat julkaisemansa musiikkikappaleet käyttäen latinalaista termiä 'opus' (mikä tarkoittaa 'teosta') ja mitä tahansa numeroa, joka seuraa peräkkäin saman tyyppistä kappaletta. Beethoven ei kuitenkaan vain numeroinut Elisen puolesta , mutta hän todella antoi opusnumeroita vain merkittävimmille julkaistuille kappaleilleen. Tästä syystä myöhemmät kustantajat ovat antaneet suurelle osalle hänen teoksiaan numeroita käyttäen saksankielistä termiä 'werk ohne opuszahl' (joka tarkoittaa 'teos ilman opusnumeroa' ja lyhennettynä WoO) ja numeroa järjestyksessä. Joten tässä tapauksessa WoO 59 tarkoittaa sitä Elisen puolesta oli 59. julkaistu bagatelle, jolle Beethoven ei ollut antanut numeroa .

body_clef

Elisen puolesta Musiikillinen analyysi

Nyt kun olemme tutkineet työn takana olevaa historiaa ja romantiikkaa, katsotaanpa, mitä konepellin alla on.

Kuinka on Elisen puolesta Rakenteellinen?

Kuten nimestä jo näimme, tämä kappale on a -molli. On aika allekirjoittaa 3/8, joten jokaisessa mittauksessa on 3 lyöntiä ja jokainen kahdeksas nuotti (♪) saa 1 lyönnin.

Elisen puolesta on rondo, jonka rakenne on A – B – A – C – A. Toisin sanoen sen ensimmäinen osa (pääteema A) toistetaan muiden osioiden (aiheet B ja C) välillä.

Ensimmäinen osa on kuuluisa melodia, jonka kaikki tietävät. Muut osiot ovat haastavampia, ja ne sisältävät avaimet E -duuri, C -duuri, G -duuri ja F -duuri.

Toistuva keskeinen teema a -molli luo melankolisen, kaipaavan tunnelman. Kuitenkin, Elisen puolesta Muut teemat ovat täysin ristiriidassa pääteeman kanssa, luoden tunteen oudosta, arvaamattomuudesta ja leikkisyydestä.

Mikä on musiikkityyli Elisen puolesta?

Elisen puolesta on osa romanttista musiikkia joka kehittyi Euroopassa 1700 -luvun lopulla ja 1800 -luvun alussa yhdessä romantiikan kanssa taiteissa yleensä. Huomaa, että pääoma-R-romantiikalla ei ole mitään tekemistä pien-r-romantiikan kanssa.

Sen sijaan romanttiselle musiikille oli ominaista ajatukset kapinoida teollista vallankumousta vastaan ​​ja hyperratsalismin koettu voitto. Sen sijaan romantiikka omaksui huolenaihe luonnosta, kuviteltu loistava menneisyys ja kauniisti kauhistuttavat ja tuntemattomat hengelliset ja emotionaaliset kokemukset .

Voimme nähdä osan tästä tavasta Elisen puolesta siirtyy edestakaisin toistuvan pääteeman anteeksipyynnön ja B- ja C -teemojen äkillisten, elohopeaisen sävymuutosten välillä.

body_turner

Romantiikka on kuin myrsky: tunnelmallisia, arvaamattomia, villejä ja hallitsevia pieniä ihmisiä.

8 vinkkiä pelaamisen oppimiseen Elisen puolesta

Oletko päättänyt oppia pelaamaan Elisen puolesta pianolla? Tässä muutamia asioita, jotka on pidettävä mielessä!

Oletko aloittelija?

Koska tunnetuin osa Elisen puolesta - pääteema - on kohtuullisen helppo soittaa, monet pianonopettajat antavat kappaleen ensimmäisen osan oppilailleen pianonsoiton alussa. Se ei ole pelkästään teknisesti vaikeaa, vaan se tarjoaa myös hyvän perusharjoituksen pianopedaalitekniikalle. Tässä muutamia neuvoja kappaleen hallitsemiseksi:

Varo hankala sormitus. Tässä kappaleessa tarkka sormen asento on avain oikeanpuoleisen melodian virtaukseen ja vasemman kainalon tukemiseen. Voit halutessasi kirjoittaa jokaisen nuotin sormituksen pisteeseesi, jotta voit ilmaista musiikin hyvin.

Sidottu, sidottu, sidottu. Ajattele vasemman käden arpeggiaa melkein sointuina. Sinun tulee pelata ne mahdollisimman sujuvasti liu'uttamalla jokainen nuotti seuraavaan. Kuvittele, että pelaat kappaletta ikään kuin yrität osoittaa ikuista liikettä. Hitaasti virtaavan tempojesi ja legatoisi tulee yhdistyä, jotta melodia loistaa.

Kuvittele keskustelu oikealle ja vasemmalle. Aloita harjoittelemalla käsiä erikseen. Kun yhdistät niitä, kuuntele, miten vasen ja oikea käsi vastaavat toisilleen-se on melkein sarja soitto- ja vastauskysymyksiä tai valitettava keskustelu. Tämän ilmaisemiseksi kanna legatoasi oikealta kädeltä vasemmalle ja päinvastoin äläkä anna toiselle kädelle volyymia tai tempoa.

5 adjektiivia kuvaamaan minua

Älä kiirehdi. Jopa sen jälkeen, kun olet oppinut melodian, sinun on pidettävä tempoasi hitaana välittääksesi haikean ja surullisen tunnelman. Beethoven merkitsi tempon 'molto grazioso', mikä tarkoittaa syvästi siroa ja tasaista nopeutta.

Pelaatko keskitasolla?

Jos opit kaikki kolme osaa Elisen puolesta , tässä on vinkkejä, jotka auttavat sinua:

Opi osat vaikeusjärjestyksessä. Kuten olemme jo nähneet, teema A on teknisesti vähiten haastava. Teknisesti vaikein osa on B -teema, joten voit halutessasi tallentaa sen viimeiseksi. Opi jokainen osa itsenäisesti, lauseittain.

Luota toistamiseen helpottaaksesi muistamista. Rondomuoto helpottaa kappaleen oppimista ulkoa paljon, koska kolme viidestä osasta on samat. Keskity osioiden välisiin siirtymisiin, jotta voit mennä luottavaisesti sisään ja ulos.

Korosta kontrastia. Elisen puolesta on merkitty sen kolmen osan muuttuvilla sävyillä ja tunnelmilla. Säilytä eri osioiden vaatima kontrasti ja yhdistä soittosi tunnelmaan, jonka haluat välittää.

Oletko kokenut muusikko?

Tässä vaiheessa musiikkiurasi et ole enää niin huolissasi siitä, että voisit fyysisesti siirtää kappaleen nuotista näppäimistöön. Sen sijaan tässä on muutamia ajatuksia tärkeimmistä haasteista:

Oikea ranteen sijoitus. Jotta suorituskyky olisi vieläkin tasaisempi, sinun kannattaa ehkä harkita uudelleen sitä, miten pidät ranteitasi ja miten voit lievittää niiden jännitystä pelatessasi. Tämä blogipostaus on erittäin hyödyllisiä vihjeitä.

Tee merkki, löydä äänesi. Suurin haaste niille, jotka voivat helposti voittaa tekniset haasteet, on se Elisen puolesta on kaikkialla ja sitä on tulkittu monta kertaa. Miten saat oman laadun niin laajalle tunnettuun teokseen? Haluat ehkä yksinkertaisesti välttää muita tulkintoja työskennellessäsi kappaleen parissa, jotta jonkun toisen näkemys ei vaikuta versioon. Mieti mitä haluat välittää ja mitä Beethovenin musiikin puolia haluat valaista. Olkoon nämä ajatukset tulkintasi ohjaavia periaatteita.

body_learnpiano

Kaikki yhdessä nyt!

Mistä löydän Elisen puolesta Nuotit?

Aloittelijoille. Jos haluat version, jossa on vain ensimmäinen osa, joka merkitsee selkeästi jokaisen muistiinpanon vastaavalla avaimella ja jättää pois ylläpitotiedot, tutustu tähän helppo pianon esitys .

Kehittyneemmille pelaajille. Jos etsit nuotteja oppiaksesi soittamaan kappaletta, voit käyttää tätä tulostettavaa erittäin siististi muokattu PDF -versio .

Tutkimukselle ja opiskelulle. Jos olet utelias ensimmäisestä painetusta versiosta, jossa D on seitsemännessä mittayksikössä E: n sijasta, kuten nyt hyväksymme, tutustu PDF mahdollisesta väärin painetusta julkaisusta . Tai voit tarkistaa luonnos Beethovenin kädessä joka kertoo kuinka soitamme kappaletta nyt.

Elisen puolesta maailmassa

En liioittanut, kun sanoin sen Elisen puolesta on nyt kaikkialla. Tässä on muutamia epätodennäköisempiä paikkoja, joihin se on tullut:

 • Taiwanin roska -autot käyttävät viritystä osana maan täysin mullistavaa lähestymistapaa jätteen käsittelyyn. Katso 99% näkymätön podcast lisää tästä mahtavasta tarinasta.
 • Amerikkalainen räppäri Nas rakensi vuoden 2002 kappaleensa Voin 'tämän kappaleen näytteiden ympärillä.
 • Norsu , Gus Van Santin vuoden 2003 elokuva teini -ikäisestä vieraantumisesta, käytetty Elisen puolesta ahdistavana pidätyksenä.

Takeaway: 9 hämmästyttävää Elisen puolesta Tosiseikat

 • Elisen puolesta oli kadonnut yli 50 vuodeksi, kunnes muusikologi löysi sen ja julkaisi sen Beethovenin kuoleman jälkeen. Ja sitten lopullinen luonnoskopio menetettiin uudelleen, eikä sitä ole koskaan löydetty.
 • Meillä on edelleen aiempi luonnos Elisen puolesta Beethovenin kädessä, mutta sitä ei ole merkitty 'Für Elise'.
 • Kukaan ei tiedä, kuka Elise todella oli! Mutta todennäköisesti hän oli Therese Malfatti, nainen, joka särki Beethovenin sydämen.
 • Elisen puolesta on riittävän monipuolinen, jotta se olisi tulkittu musiikillisesti uudelleen bluesiksi ja ragtimeksi ja käytettäväksi näytteenä Nas -kappaleessa.
 • Sisällä on oikeastaan ​​kolme erillistä osastoa Elisen puolesta : ensimmäinen, tunnetuin osa toistuu kahden muun osion välillä.
 • Osana romanttista musiikkiliikettä, joka tutki kauniisti kauhistuttavia ja tuntemattomia hengellisiä ja emotionaalisia kokemuksia, Elisen puolesta ristiriidassa pääteemansa surullisen haikeuden kanssa kahden muun teeman arvaamattoman villeyden kanssa.
 • Osa syytä Elisen puolesta on edelleen niin suosittu, että pianonopettajat ympäri maailmaa osoittavat ensimmäisen osion aloittelijoille.
 • Koska versioita on niin paljon Elisen puolesta Ammattimuusikkojen voi olla erittäin vaikeaa antaa oman panoksensa tähän työhön.
 • Roska -autot Taiwanissa Elisen puolesta kertoa ihmisille, että roskat noudetaan, tavallaan samalla tavalla kuin jäätelöautot käyttävät sävelmiä Yhdysvalloissa saadakseen ihmiset riviin jäädytettyä jälkiruokaa varten.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Villanovan pääsyvaatimukset

Enneagrammin tyyppi 2: Hoitava auttaja

Oletko tyypin 2 Enneagrammi? Opi kertomaan, mitkä urat sopivat sinulle ja millainen Enneagram 2 on rakkaudessa ja parisuhteessa.

Mitä sinun on tiedettävä Rivercrestin valmistelevasta koulusta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rivercrest Preparatory Schoolista Jurupa Valley, CA.

Saatekirjeen näyte asiakaskokemustyöhön

Kiinnostaako ura asiakaspalvelussa? Tutustu oppaaseemme suuren saatekirjeen kirjoittamisesta - tärkeä askel rekrytointiprosessissa.

Länsi -Oregonin yliopiston pääsyvaatimukset

Louisvillen yliopiston ACT -tulokset ja GPA

9 ensimmäisen sukupolven apurahaa, jotka auttavat sinua maksamaan korkeakoulusta

Oletko ensimmäisen sukupolven opiskelija, joka etsii apua yliopiston maksamiseen? Tutustu luetteloon ensimmäisen sukupolven apurahoista, jotka auttavat sinua rahoittamaan koulutustasi.

12 ACT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Gannonin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Emily Dickinsonin, koska en voinut pysähtyä kuoleman analysointia varten

Kysymyksiä Emily Dickinsonin teoksesta 'Koska en voinut pysähtyä kuoleman takia'? Katso täydellinen asiantuntija-analyysimme tästä kuuluisasta amerikkalaisesta runosta.

Tämän vuoden UVA ACT -pisteet ja GPA

Ison -Britannian 13 parasta yliopistoa

Kiinnostaako Iso -Britannian yliopistojen sijoitus? Tutustu oppaaseemme Ison -Britannian parhaista yliopistoista nähdäksesi, onko yksi niistä oikea sinulle.

Mitä sinun on tiedettävä Rialto -lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Rialto High Schoolista Rialto, CA.

Hussonin yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Kuinka päästä korkeakouluun insinöörinä: 5 avaintekijää

Toivotko osallistua huippuinsinöörikouluun? Opi tekemään sovelluksestasi erottuva oppaallamme pääsemään yliopistoon insinöörinä.

College haastattelupuku: mitä pukeutua haastatteluun

Mietitkö mitä pukeutua yliopiston haastatteluun? Opi sopivan yliopistohaastattelun puvut ja vinkit hyödyllisten vinkkien ja näytepukujen avulla.

Salve Reginan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Pohjois-Floridan yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Täydellinen opas: UTSA -pääsyvaatimukset

Kysymyksesi Oinas-yhteensopivuudesta, vastattu

Kenen kanssa Oinas on yhteensopiva? Mikä on Oinasin paras ottelu? Opi vastaukset näihin kysymyksiin täydellisen Oinas-yhteensopivuusoppaan avulla.

Moravian College pääsyvaatimukset

Paras IB -kemian opinto -opas ja huomautuksia SL/HL: lle

Tarvitsetko parhaat muistiinpanot ja oppaat IB Chemistry SL/HL: lle? Lue asiantuntijaoppaamme IB -kemian kokeen valmistelemiseksi.

Kuinka voin vastata SAT-lauseiden täydentämistä koskeviin kysymyksiin tietämättä sanastoa?

Onko sinulla ongelmia SAT-sanavarasto-ongelmien kanssa? Näin käsittelet lauseen täydennyskysymyksiä tietämättä sanastoa ja kuinka vahvistat sanastoa.

Sweet Briar Collegen pääsyvaatimukset