9 esimerkkiä erinomaisista suosituskirjeistä työhösi

feature_social.jpg

Jokainen, joka on hakenut työpaikkaa, tietää, kuinka tärkeitä suosituskirjeet voivat olla palkkaamiselle. Vaikka olet todennäköisesti pyytänyt viitekirjettä aiemmin, saatat olla vähemmän perehtynyt sen kirjoittamiseen. Jos joku pyytää sinulta viitteitä, kuinka voit tuottaa suuren kirjeen, joka auttaa työntekijääsi, kollegasi tai ystävääsi palkkaamaan?

Tarjoamme sinulle apua kirjoittamisprosessissa yhdeksän näytettä tehokkaista suosituskirjeistä (vieritä alaspäin siirtyäksesi näytteisiin!). Lukemalla nämä esimerkit saat selkeän käsityksen siitä, miten voit rakentaa omat kirjeesi.Ennen kuin pääsemme ilmaisiin suosituskirjeiden näytteisiin, tarkastellaan lyhyesti roolia, jolla viitekirjeillä on palkkaamisprosessi. Miksi ne ovat tärkeitä, ja mikä tekee toisista erottuvan toisista?

Miksi suosituskirjeet ovat tärkeitä?

Monet työnantajat pyytävät suosituskirjeitä auttamaan heitä päättämään, ketkä palkkaavat tai mitkä edistävät sisäisesti. Hakija pyrkii koko palkkaamisprosessin ajan esittelemään itsensä parhaassa valossa. Haastattelun ja jatkamisen lisäksi palkkaamispäälliköt etsivät suosituskirjeitä vahvistaa ehdokkaan pätevyys ja saada tietoa ulkopuoliselta puolueelta.

Vuokrauspäällikkö haluaa tietää, mitä kokemuksia ehdokas tuo uuteen rooliin, miten hän osallistuu yritykseen tai organisaatioon ja miten hän käyttäytyy päivittäin. Suosituskirjeet voivat viitata ehdokkaan tulevaan suorituskykyyn puhumalla hänen aikaisemmista saavutuksistaan.

Referenssikirjeet voivat myös tuoda esiin, millaista on hallita, työskennellä tai olla merkkiviittauksen yhteydessä ystäviä tarkasteltavan kanssa. Ne täydentää ehdokkaan tarinaa ja ehdottaa, mitä hän tuo pöytään seuraavassa työpaikassaan.

Jos sinua pyydetään kirjoittamaan kirje jollekin, on turvallista olettaa, että haluat tehdä hyvää työtä. Auttaminen jonkun palkkaamiseen ei ole vain tyydyttävä hyvä teko, mutta se on myös hyvä ammatillinen karma! Joten miten voit muuttaa nämä hyvät aikomukset erottuvaksi työntekijän suosituskirjeeksi?

Jokainen kirjain on tietysti erilainen, mutta hyvillä kirjeillä on tiettyjä keskeisiä piirteitä. Lue lisää vahvojen viitekirjeiden kolmesta tärkeästä ominaisuudesta.

body_anonymous.jpg

Suosituskirjeesi ei ole oikea aika olla hämmentävä henkilöllisyytesi suhteen! Vuokrauspäällikkö haluaa tietää kuka olet ja miksi olet pätevä suosittelemaan hakijaa.

Mikä tekee suosituskirjasta erottuvan? 3 Tärkeimmät ominaisuudet

Vahvat kirjeet kuvaavat positiivisesti ehdokkaan taitoja ytimekkäästi ja tehokkaasti. Mitkä elementit suosituskirjeesi tulisi sisältää selkeän ja virheettömän kielen lisäksi, jotta se olisi tehokas?

Kun kirjoitat kirjettä, varmista, että se toimii seuraavasti:

miten päästä columbian yliopistoon

# 1: Selittää miksi olet pätevä suosittelemaan ehdokasta

Painon pitämiseksi suosituskirjeen tulisi tulevat luotettavasta lähteestä. Jos työnantaja haluaa ammatillisen viitteen, kirjeen kirjoittaja työskenteli todennäköisesti ehdokkaan kanssa valvontatehtävissä. Jotkut työnantajat ovat kiinnostuneita myös kollegan tai toisinaan ystävän, naapurin tai perheenjäsenen kirjeistä. Suurimman osan kirjeistä kirjoittaa kuitenkin esimies, esimies tai jonkinlainen pomo.

Ensimmäisessä kappaleessa sinun pitäisi selitä kuka olet ja miten tunnet ehdokkaan. Kuinka kauan työskentelet hänen kanssaan ja missä ominaisuudessa? Selittämällä suhteesi osoitat, että olet pätevä antamaan rehellinen arvio.

Jos joku, joka tuntee olevansa suhteellisen muukalainen, pyytää sinua kirjoittamaan kirjeen, sinä voi harkita kieltäytymistä tai suositella jonkun muun kirjoittamista. Jos et oppinut tuntemaan ehdokkaan työsuoritusta tai teit sen vain tavalla, joka ei liity täysin uuteen tehtävään, et ehkä pysty toimittamaan hyödyllistä suosituskirjaa työnantajalta työntekijälle.

Parhaat kirjeet kirjoittavat ihmiset, jotka voivat puhua ehdokkaan taidoista ja saavutuksista. Varmista ilmoita kirjeesi alussa selvästi kuka olet ja miksi mielipiteesi on tärkeä.

# 2: Mukautettu uuteen asentoon

Vaikka sinun pitäisi puhua ehdokkaan saavutuksista hänen aiemmassa roolissaan, sinun pitäisi myös Näytä miksi hän sopisi hyvin seuraavaan. Vaikka ehdokas muuttaakin uraa, voit selittää, miksi hän pystyy menestymään hyvin uudella alalla.

Tässä on avoinna viestintä hakijan kanssa on tärkeää. Hänen tulisi jakaa työn kuvaus, jotta sinulla on selkeä käsitys tehtävän vaatimuksista. Kirjoittajana sinun ei odoteta tekevän paljon tutkimusta uudesta työstä. Ehdokkaan tulee antaa sinulle kaikki mitä sinun tarvitsee tietää kirjeen mukauttamiseksi.

Käyttämällä näitä tietoja voit ilmaista luottamus siihen, että ehdokas onnistuu uudessa roolissa. Kun palvelukseenottopäällikkö lukee kirjeesi, hän saa varmuuden siitä, että ehdokas sopii hyvin.

# 3: Käyttää erityisiä esimerkkejä ja anekdootteja

Lopuksi ja ehkä tärkeintä, kirjeenne pitäisi antaa tarkkoja esimerkkejä ehdokkaasta. Älä listaa vain adjektiiveja, kuten 'ystävällinen, älykäs ja ahkera'; sen sijaan nykyiset olosuhteet, joissa ehdokas osoitettu noita ominaisuuksia. Lainataksesi englanninopettajien suosikkilauseen 'näytä, älä vain kerro'.

Esimerkit viittaavat paitsi arvoon, jonka ehdokas toi organisaatiollesi tai yrityksellesi, myös ne maalata kuvan kuinka hän työskentelee päivittäisissä toiminnoissa. Kahden tai kolmen erityisen anekdootin käyttäminen kirjeessäsi lisää sen vakuuttavuutta. Se ohittaa myös yhteisen kirje-ansan: siitä tulee yleinen luettelo kliseistä.

stanfordin tutkijakoulun hyväksymisaste

Aivan kuten sinun tulisi kirjoittaa suosituskirje vain, jos tunnet pätevyytesi arvioida ehdokasta, sinun pitäisi myös kirjoita se vain, jos pystyt tarjoamaan suuren. Vaikka et halua mennä ylhäältä ja kuulostaa vilpilliseltä, kirjeesi tulisi olla erittäin myönteinen.

Esimerkkisuosituskirjeet

Kun luet alla olevia yhdeksää ilmaista työpaikkasuosituskirjainta, huomaa, kuinka niillä kaikilla on kolme yllä kuvattua pääominaisuutta, vaikka ne eroavat toisistaan ​​lähteen ja kohdeyleisön suhteen. Alla on yhdeksän esimerkkisuosituskirjainta, kutakin seurasi analyysi mitä se tekee hyvin!

  • Esimerkkisuosituskirje 1: Kirjoittaja: Suora johtaja kokoaikaiselle työntekijälle
  • Esimerkkisuosituskirje 2: Kirjoittanut rehtori opettajalle
  • Esimerkkisuosituskirje 3: Kirjoittanut suora johtaja osa-aikatyöntekijälle
  • Esimerkkisuosituskirje 4: Kirjoittanut etätyöntekijän johtaja
  • Esimerkkisuosituskirje 5: Kirjoittanut valvoja sisäistä ylennystä varten
  • Esimerkkisuosituskirje 6: Ohjaajan kirjoittama opiskelijaharjoittelijalle
  • Esimerkkisuosituskirje 7: Kirjoittanut työtoveri
  • Esimerkkisuosituskirje 8: Kirjoittanut professori entiselle opiskelijalle
  • Esimerkkisuosituskirje 9: Ystävä on kirjoittanut sen merkkiviitteenä

Kun olet tutustunut yllä oleviin suosituskirjeiden näytteisiin, lue lopullisia ajatuksia siitä, kuinka kirjoittaa erinomainen suosituskirje työntekijälle, työtoverille tai ystävälle.

helsinki-2.jpg

Nyt kun sinulla on kaikki rakennuspalikat, voit koota ne tehokkaaksi suosituskirjeeksi!

Vahvojen suosituskirjeiden kirjoittaminen: viimeiset ajatukset

Vaikka yllä olevat suosituskirjeiden näytteet auttavat sinua ohjaamaan kirjeiden kirjoittamisprosessia, ne eivät voi näyttää aivan kuin lopputuotteesi. Kirjeen kirjoittaminen on merkittävä yritys, koska se vaatii sinua räätälöi sanasi ehdokkaalle ja tee kirjeestä ainutlaatuinen. Vaikka yksityiskohdat vaihtelevat, vahvoilla suosituskirjeillä on tiettyjä yhteisiä piirteitä. Jokaisen kirjeen tulisi ...


Käytä virallista muotoa

Esimerkkikirjeet osoittavat suosituskirjeen oikean muodon. Heillä on työnantajan nimi, asema, yritys ja yrityksen osoite ylhäällä. Yhden esimerkin antamiseksi tässä on suosituskirjeen näytteen nro 1 otsikko:

Neiti Greta Johanssen
Myyntipäällikkö
Streambase Corp.
Länsi-bulevardi 66
Santa Fe, New Mexico 87500


Käytä myös virallista kirjelomaketta, jonka yläosassa on nimesi ja yhteystietosi, millä tahansa tavalla valitsit sen esittämiseksi. Jokainen kirje on osoitettu tietylle henkilölle, joka on henkilökohtaisempi tervehdys kuin 'Hyvä vuokrauspäällikkö'. Tyypillisesti kappaleet ovat erillään siten, että niiden välissä on kaksinkertainen tila.

Lopuksi jokainen kirje päättää kutsun ottaa yhteyttä kirjailijaan saadakseen lisätietoja. Sitten kirjailija voi lisätä nimensä alle tehtävän, yrityksen, puhelinnumeron ja sähköpostin.

ero laskennan ab ja bc välillä

Aloita vahvalla avaajalla

Vahvimmat kirjaimet aloittaa heti tuenilmauksella. He saattavat sanoa: 'Minulle on kunnia', 'Minulla on ilo' tai 'Olen erittäin iloinen voidessani toimittaa tämän suosituskirjeen Joelle.' Ilmeisen toteaminen lauseella, kuten 'Kirjoitan suositellakseni Joea', näyttää heikosta innostuneemman avaajan vieressä.

Ensimmäisessä kohdassa selitä kuka olet ja miksi olet pätevä suositella ehdokasta. Kirjoita rivi tai kaksi kiitosta hänen ammatillisista ja henkilökohtaisista vahvuuksistaan, ehkä yhteenveto pääkirjoista, jotka esität loppukirjeessä.

Sisällytä kaksi tai kolme erityistä esimerkkiä

Kuten edellä mainittiin, vahvat kirjaimet sisältävät tyypillisesti 2–3 tekstikappaletta, joissa on erityisiä anekdootteja ehdokkaasta. Ne eivät vain kuvaa hakijan erinomaisia ​​ominaisuuksia ja saavutuksia; ne antaa esimerkkejä ja todistaa mahdolliselle työnantajalleen, että hän on saavuttanut menneisyydessä saavutuksia, jotka ennustavat tulevaisuuden menestystä.

Saatat puhua hakijan hankkeesta tai vastuusta tai arvosta, jonka hän on tuonut yrityksellesi. Harkitse asiaankuuluvat ominaisuudet kuten joustavuus, aloitteellisuus, johtajuus, kasvu, yhteistyö, ihmissuhdetaidot ja / tai kyky esiintyä tietyssä ympäristössä tai kulttuurissa.

Yhteenvetona...

Riippuen suhteestasi ehdokkaaseen, saatat keskittyä enemmän hänen työnsä suorituskykyyn tai henkilökohtaiseen luonteeseen suosituskirjeessäsi. Työnantaja keskittyy enemmän ammatillisiin taitoihin, kun taas työtoveri voi lisätä henkilökohtaisia ​​ominaisuuksia.

Ystävä tai naapuri tarjoaa a merkkiviittaus tuottaisi henkilökohtaisimman kirjeen. Ehdokkaan on valittava suosituksensa viisaasti ja jaettava kaikki merkitykselliset tiedot mahdollisesta asemasta, jotta he voivat kirjoittaa parhaan mahdollisen kirjeen.

Niin kauan kuin sisällytät yllä mainitut pääominaisuudet ja käytät aikaa tehdäksesi kirjeestäsi positiivisen ja tarkan, annat vahvan suosituskirjeen, joka auttaa työntekijääsi, kollegasi tai ystävääsi palkkaamaan. Ja kuka tietää - ehkä vuoden tai kahden kuluttua hän kirjoittaa sinulle suosituskirje!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Lounais -lukio | 2016-17 Rankings | (San Diego,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Southwest Senior High Schoolista San Diegossa, Kaliforniassa.

Täydellinen opas: Vahvan suosituskirjeen kirjoittaminen

Kirjoitatko suosituskirjeen ja mietit, kuinka kirjoittaa hyvä oppilaalle? Opi luomaan tehokas, mukaansatempaava kirje oppilaasi menestymisen edistämiseksi.

6 Hyödyllisiä esimerkkejä fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista

Mitä eroa on fysikaalisten ja kemiallisten muutosten välillä? Tutustu esimerkkeihimme fysikaalisista ja kemiallisista muutoksista saadaksesi lisätietoja niiden eroista.

Kalifornian parhaat koulut | Piedmont Hills High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Piemonten Hills High Schoolista San Josessa, Kaliforniassa.

15 viime hetken SAT -vinkkiä, jotka sinun tulee muistaa

Mitä sinun pitäisi tehdä testiä edeltävänä päivänä ja mitkä ovat viime hetken vinkit SAT: n aikana? Valmistaudu testipäivämäärään oppaamme avulla.

Kuinka kauan SAT on tauolla?

Kuinka kauan SAT -testi on tarkasti, taukojen kanssa ja ilman? Selvitä, kuinka monta tuntia SAT on valmistautuakseen oikein.

Ashlandin yliopiston pääsyvaatimukset

Kiinteä geometria SAT -matematiikassa: Täydellinen opas

Käsittele kuutiot, sylinterit ja pallot SAT Mathin kiinteän geometrian oppaamme avulla, joka on täynnä käytännön ongelmia, strategioita ja vinkkejä.

1820 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Kuinka päästä: Purduen pääsyvaatimukset

SAT-itseopiskelu: 7 vinkkiä valmistelusuunnitelmaan

Kamppailetko SAT-itseopiskelun kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme opintosuunnitelman laatimiseen ja ongelmien vianetsintään.

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Wayne State Universityn pääsyvaatimukset

Nichols Collegen pääsyvaatimukset

Algebran sydän: SAT-matematiikan keskeiset strategiat

Etkö ole varma, mitkä ovat Algebran sydämen kysymykset uudesta SAT-matematiikasta? Selitämme, mitä sisältöä nämä kattavat ja miten voit ojentaa ne testipäivänä.

Mikä on Stanford EPGY ja Summer College? Pitäisikö minun liittyä?

Mikä on Stanford EPGY ja Stanfordin lukion kesäopisto? Pitäisikö sinun liittyä näihin kesäohjelmiin? Lue opas täältä.

Täydellinen luettelo yli 100 ilmaisesta online-lukiosta

Etsitkö ilmaisia ​​online-lukioita? Luetelemme vaihtoehtosi osavaltioittain, selitämme, mikä tekee näistä luokista ilmaisia, ja keskustelemme siitä, miten päättää, sopivatko ne sinulle.

Winston-Salemin osavaltion yliopiston SAT-tulokset ja GPA

Jokainen AP Calculus AB -harjoitustesti saatavilla: ilmainen ja virallinen

Opiskeletko AP Calcia? Tutustu täydelliseen AP Calculus AB -kokeiden kokoelmaamme löytääksesi kaikki tarvitsemasi valmistelumateriaalit ja hyödyllisiä opintovinkkejä.

10 viime hetken PSAT-pullotusvinkkiä

Cramming varten PSAT? Katso vinkkimme, joiden avulla voit parantaa pisteitäsi nopeasti ilman stressiä.

PSAT -pisteet: Missä sijoitat?

Oletko hämmentynyt SAT -pistealueesta? Selitämme kaikki mahdolliset PSAT -pisteet ja mitä pisteytysasteikko merkitsee sinulle.

Keskiarvoistavatko korkeakoulut ACT-pisteitäsi?

Kun lähetät useita ACT-pisteitä korkeakouluille, miten he pitävät niitä? Arvioivatko he ne vai ottavatko he korkeimman? Selvitä täältä.

18 ACT -vinkkiä ja temppuja pisteidesi parantamiseen

Tarvitsetko nopeita ACT -vinkkejä ja temppuja parantaaksesi pisteitäsi? Saat vinkkejä ACT -matematiikasta, luonnontieteistä, englannista ja lukemisesta parantaaksesi ACT -pisteitäsi nopeasti.

Towsonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Wisconsinin yliopisto - Madison SAT -tulokset ja GPA