9 inspiroivinta espanjalaista lainausta elämästä

ominaisuus-se-habla-espanoli-merkki

Yksi parhaista tavoista harjoitella kieltä on lukea se. On vielä parempi, kun luet idiomaattisia lauseita, jotka eivät aina käänny suoraan englanniksi. Tämä auttaa sinua oppimaan muutakin kuin vain sanastoa-se opettaa sinua avaamaan merkitys myös sanojen takana. Se on ehdottomasti taito, jonka sinun täytyy varmasti ässäsi AP espanjan kielen tentti tai sinun AP Espanjan kirjallisuus koe!

Tänään esittelemme sinulle yhdeksän parasta inspiroivaa espanjalaista elämänlainausta. Näiden lukeminen auttaa sinua harjoittelemaan edistyneitä luku- ja ymmärtämisosaamistasi ... ja se voi vain antaa sinulle myös ajatuksia. Jokaisen lainauksen yhteydessä annamme sinulle:

  • Espanjalainen lainaus
  • Lainaus englanninkielinen käännös
  • Lyhyt keskustelu siitä, miksi lainaus on inspiroiva

Valmis? Ok, aloitetaan!

la testipäivät 2019-20

Espanjan lainausmerkki 1: Lainaus rohkeudesta

Et voi koskaan ylittää valtamerta, ennen kuin unohdat rantaviivan.

Englanniksi se kääntyy näin: Et voi koskaan ylittää merta, ennen kuin sinulla on rohkeutta menettää näkö rannalta.

Tämä lainaus on loistava tapa alkaa oppia joitakin espanjalaisia ​​lainauksia elämästä ... varsinkin kun tarvitset rohkeutta opiskellessasi. (Loppujen lopuksi se ei ole helppoa.)

Yllä oleva lainaus helpottaa myös prosessia, koska voit kääntää sen kirjaimellisesti, mikä tarkoittaa, että kun käännät lauseen, se tarkoittaa tarkalleen mitä se sanoo!

Rakastamme tätä lainausta, koska se on hyvä muistutus siitä, että joskus sinun on otettava riskejä unelmien saavuttamiseksi. Vaikka on houkuttelevaa pitää kiinni siitä, mitä olet aina tuntenut, menestys tarkoittaa usein, että sinun on purjehdittava horisontin yli!

kehon rahaa kasvava kasvi

Espanjalainen lainaus 2: Lainaus rahasta

Aivan kuten englanniksi, on paljon hienoja espanjalaisia ​​lainauksia elämästä-ja rahasta-jotka olisivat voineet päätyä luetteloomme. Mutta suosikkimme on tämä:

Tyhmät eivät ota rahaa.

Tämän rivin kirjaimellinen käännös on Raha ei kestä tyhmiä. Se on espanjalainen vastine englanninkieliselle sanonnalle: Tyhmä ja hänen rahansa eroavat pian. (Vanhempasi ovat saattaneet kertoa sinulle tämän kerran tai pari. Ei, emmekä puhu kokemuksestamme tai mistä tahansa.)

Elämän totuus on, että rahalla on merkitystä. Tämä espanjalainen lainaus ehdottomasti muistuttaa meitä siitä, että rahan ansaitseminen on vain puoli voittoa: myös taloudellisten päätösten viisaus on tärkeää.

runko-nainen-megafoni

Espanjan lainaus 3: Lainaus sanojen valitsemisesta

Kielellä ei ole luita, mutta se leikkaa paksimman.

Tämä on esimerkki espanjankielisestä lainauksesta, jossa kirjaimellisen käännöksen ja sen merkityksen välillä on suuri ero. Kirjaimellisesti tämä lause tarkoittaa Kielellä ei ole luuta, mutta se leikkaa paksuimman asian. Mitä tuo edes tarkoittaa?!

Mutta jos ajattelet sitä, jopa sanat englanniksi ei ole paljon järkeä. Loppujen lopuksi, jos et tunne englantia, olisit todella hämmentynyt, jos joku kertoisi sinulle, että olet kattila, joka kutsuu vedenkeitin mustaksi tai että sinun ei pitäisi heittää kiviä lasitaloihin .

Joten tämän espanjalaisen elämälainauksen tapauksessa meidän on katsottava kirjaimellisen muotoilun ohi sen alla olevaan merkitykseen.

Jaetaan se lauseen ensimmäisestä osasta alkaen. Kun sanot, että kielellä ei ole luuta, se tarkoittaa, että kieli ei ole yhtä vahva kuin käsivartesi tai jalkasi. Et voi fyysisesti vahingoittaa jotakuta kielelläsi! Ja lauseen toisessa puoliskossa sanotaan, että se pystyy jotenkin silti leikkaamaan paksuimman asian läpi. Toisin sanoen kielemme- jonka Merriam-Webster selittää, voi tarkoittaa myös kieltä - on valta tehdä merkittävää vahinkoa muille ihmisille.

kuinka löytää riippumaton muuttuja

Toisin sanoen tämä lainaus vastaa englantilaista sanomaa: Kynä on voimakkaampi kuin miekka.

body-street-sign-mahdollista-mahdotonta

Espanjalainen lainaus 4: Lainaus tahdonvoimasta

Ei ole suurta lahjakkuutta ilman suurta tahtoa.

Kun opiskelet, tarvitset paljon tahdonvoimaa pysyäksesi keskittynyt. Siksi rakastamme tätä inspiroivaa lainausta - espanjaksi tai englanniksi! Tämä lainaus tarkoittaa, ettei ole suurta lahjakkuutta ilman suurta tahtoa.

Joskus ajattelemme, että ihmiset ovat vain syntyneet lahjakkuudella, ja jos emme ole, emme voi millään tavalla saavuttaa unelmiamme. Mutta tämä espanjalainen lainaus opettaa meille, että se ei ole totta. Tahtovoima ja sen mukana oleva halu ja keskittyminen voivat auttaa meitä kehittää kykymme.

Malcolm Gladwell Kanadalainen toimittaja ja kirjailija totesi, että joillekin ihmisille voi kestää 10000 tuntia harjoittelua taitojen hallitsemiseksi, mikä tarkoittaa 417 päivän harjoittelua! Jopa lahjakkain ihminen tarvitsee paljon tahdonvoimaa saadakseen läpi tämän määrän työtä. Näin ollen tämä lainaus selittää, että suurten asioiden tekeminen elämässä vaatii yhtä paljon työtä kuin lahjakkuus.

body-dive-in

Espanjan lainausmerkki 5: Lainaus siitä, että valitsemme sen

Paljon idiomeja riimi auttaa sitä pysymään muistossamme. (Kaksi hyvää englanninkielistä esimerkkiä on väärennös, 'kunnes teet sen ja torkut, menetät.) Tiede on osoittanut, että riimit auttavat aivojamme muistamaan tiedot.

Tämän vuoksi on järkevää, että inspiroivat lainaukset espanjaksi ja englanniksi käyttävät riimejä viestinsä tekemiseksi auttaakseen meitä muistamaan ne. Tässä on yksi suosituimmista riimejä inspiroivista lainauksistamme:

kuinka monta kiloa on yksi tonni

Palaa vesi tuhannen vuoden kuluttua kaistalleen.

Täällä mil lausutaan pitkällä Ja ääni. Se tarkoittaa, että se kuulostaa pikemminkin espanjaksi. Sama pätee carriliin, joka lausutaan carreeliksi. Joten kuten näette, lauseiden kaksi lausetta riimivät täydellisesti, jotta ihmiset voivat muistaa sen paremmin.

Tämän lainauksen kirjaimellinen käännös on, tuhannen vuoden kuluttua, palauttaa veden raiteilleen. Mutta tarkemmin sanottuna tämä lainaus kääntyy näin: Sadan vuoden kuluttua olemme joka tapauksessa kuolleita. Se on aika sairaita!

Mutta mitä tämä lainaus todella tarkoittaa, on se, että ihmisten muistot ovat lyhyitä, joten sinun ei pitäisi huolehtia siitä, mitä ihmiset ajattelevat. Älä anna muiden tuomioiden tai hämmennyksen pelon estää sinua harjoittamasta intohimosi!

kehon meditaatio-järvi

Espanjan lainaus 6: Lainaus kärsivällisyydestä

Monille ihmisille kärsivällisyys on hankala asia. Siksi yksi suosituimmista espanjalaisista lainauksistamme liittyy kärsivällisyyden arvoon. Tässä se on:

Ajan myötä kaikki saavutetaan.

Tämä lainaus tarkoittaa kirjaimellisesti: Aikanaan kaikki on hankittu. Mutta tarkemmin sanottuna tämä lainaus kertoo meille, että kärsivällisyys on avain saadaksesi haluamasi elämässä.

parhaat korttipelit kahdelle

Kärsivällisyyttä on monenlaisia. Esimerkiksi kun opiskelet AP- tai IB-kokeen espanjankielistä sanastoa, voi olla houkuttelevaa olla kärsimätön ja liikkua nopeasti muistikorttien läpi. Mutta se tarkoittaa, että et ehkä ole sitonut määritelmiä muistiin, mikä voi olla valtava ero, kun yrität ässä testiä.

Kärsivällisyys auttaa kuitenkin opiskelemaan perusteellisemmin. Se voi auttaa sinua ansaitsemaan parhaat testitulokset, mikä vie sinut unelmakouluusi, mikä on valtava askel kohti unelmiesi saavuttamista. Toisin sanoen kärsivällisyys maksaa loppujen lopuksi!

vartalo-nainen-juoksu

Espanjan lainausmerkki 7: Lainaus kestävyydestä

Tämä lainaus on hieman erilainen. Kun etsit Frida Kahlo lainaukset, espanjankieliset versiot ovat ehdottomasti tarkimpia ja aitoja! Suosikki inspiroiva Frida Kahlo -laina on tämä:

Mikä ei tapa minua, ruokkii minua.

Englanniksi tämä tarkoittaa sitä, mikä ei tapa minua, ravitsee minua. Tämä on näytelmä Nietzchen kuuluisasta sanonnasta: Mikä ei tapa, tekee sinusta vahvemman. Frida Kahlo - yksi kaikkien aikojen kuuluisimmista meksikolaisista taiteilijoista - tietäisi varmasti paljon selvinneistä tragedioista.

Lahjakkuudestaan ​​huolimatta Kahlon elämä oli vaikeaa: hän sai vamman poliosta ja myöhemmin kauheasta liikenneonnettomuudesta, joka myös jätti lapsettoman. Tämän seurauksena hän kamppaili myös masennuksen kanssa. Mutta hän kanavoi sen taiteeseensa, jonka hän sanoi saattaneensa elämänsä loppuun.

Siksi tämä on yksi parhaista inspiroivista lainauksista espanjaksi. Se näyttää meille, kuinka kääntää kärsimyksemme hyväksi, mikä on yksi tärkeimmistä elämänopetuksista, joita voimme oppia.

body-man-huppari-liitutaulu-lihakset

Espanjalainen lainaus 8: Lainaus sitkeydestä

Ei kiirettä, mutta ei taukoja.

Tämä lainaus tarkoittaa kirjaimellisesti ilman kiirettä, mutta pysähtymättä. Englanniksi voimme kääntää tämän toiseksi yleiseksi aforismi : hidas ja tasainen voittaa kilpailun.

Tämä lainaus menee todella hyvin espanjalaisen lainauksen 6 kanssa, joka koskee kärsivällisyyttä. Tässä tapauksessa muistutetaan, että eteenpäin siirtyminen on edistyksen avain, vaikka se olisi hidasta.

Itse asiassa hidas edistyminen voi usein johtaa menestykseen! Mieti Angus Macfadyenin tarinaa. Vuonna 2007 hän joutui onnettomuuteen, joka jätti jalkansa valettuun. Mutta se ei estänyt häntä juoksemasta Lontoon maratonia kainalosauvoilla! Maaliin kuluminen kesti 7 tuntia 13 minuuttia ... mutta hän silti lopetti kilpailun.

Marylandin yliopiston hyväksymisaste

Parhaat elämänlainaukset auttavat meitä ymmärtämään paremmin esteemme. Tässä tapauksessa, esteiden voittaminen voi viedä aikaa, mutta voimme silti menestyä, jos sinnikkäästi.

runko-puiset sydämet

Espanjan lainausmerkki 9 : Lainaus rakkaudesta

Viimeinen espanjalainen lainaus elämästä käsittelee yhtä elämän parhaista osista. Kuitenkin, Espanja on romantiikan kieli ... joten ei ole yllättävää, että joidenkin sen parhaiden lainausten on käsiteltävä rakkautta!

Kuka rakastaa hyvin, unohtaa myöhemmin.

Tämä on toinen lainaus, jossa kirjaimellinen käännös on hieman hämmentävä. Sanasta sanaan tämä lainaus tarkoittaa sitä, joka rakastaa hyvin, unohtaa iltapäivän. Mutta idiomaattinen käännös on, todellinen rakkaus ei koskaan vanhene.

Tämä lainaus saa meidät ajattelemaan yhtä elokuvien suosituimmista kyyneleitä kohtaavista kohtauksistamme: Pixarin Ylös.

Tässä kohtauksessa katsojat katsovat rakastuneita pariskuntia - Carl ja Ellie - kun he juhlivat elämän ylä- ja alamäkiä. Valitettavasti Ellie kuolee ennen kuin hän voi saavuttaa elinikäisen unelmansa vierailla Paradise Fallsiin. Mutta Carl ei anna hänen unelmansa kuolla, ja hän pitää lupauksensa Ellielle viemällä hänen leikekirjaansa - ja hänen talonsa! - Paradise Fallsiin viimeisessä suuressa seikkailussa.

Carl voi olla vanha, mutta hänen rakkautensa Ellieä kohtaan ei koskaan haalistu ... mikä on ehkä kaikkien elämän paras oppitunti. (Kuka pilkkoo sipulia täällä ?!)

feature_confusedpanda-1

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Pitäisikö SAT tai ACT suorittaa uudelleen? 3-vaiheinen prosessi

Lue 3-vaiheinen prosessi selvittääksesi, kannattaako SAT vai ACT suorittaa uudelleen. Opi kuinka todennäköisesti parannat pisteitäsi.

Abilenen kristillisen yliopiston pääsyvaatimukset

Paras IB -historian muistiinpanot ja opinto -opas SL/HL: lle

Miten opiskelet IB History SL/HL: lle? Lue parhaat IB -maantieteelliset muistiinpanot ja ilmainen opasoppaamme saadaksesi parhaat saatavilla olevat resurssit.

Täydellinen opas: Cincinnatin yliopiston pääsyvaatimukset

Pitäisikö minun mennä maaseutu-, kaupunki- tai esikaupunkikouluun?

Mikä korkeakouluympäristö on paras: maaseutu, kaupunki tai esikaupunki? Selvitä kaupunkikorkeakoulujen ja maaseudun edut ja haitat ja mitä sinun pitäisi valita.

Kalifornian parhaat koulut | Theodore Rooseveltin lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Theodore Roosevelt Senior High Schoolista Los Angelesissa, Kaliforniassa.

Uusi PSAT, uudistettu vuonna 2015: Täydellinen opas

PSAT suunniteltiin uudelleen vuonna 2015. Lue oppaamme oppiaksesi kuinka valmistautua siihen parhaiten.

Stillman Collegen pääsyvaatimukset

CNU SAT -pisteet ja GPA

4 kuvaajan kvadranttia: Määritelmä ja esimerkit

Mitkä ovat kaavion kvadrantit? Opi kaikki neljästä kaavion kvadrantista ja siitä, miten piste kuuluu.

Parhaat SAT Prep -sivustot, joita sinun pitäisi käyttää

Mitkä ovat parhaat SAT-valmistelusivustot, joita sinun pitäisi käyttää, ja mitä saat niistä? Lisätietoja täältä.

Mikä on subrogation? Pitäisikö sinun luopua siitä?

Onko sinua pyydetty allekirjoittamaan vapautus oikeudesta? Hämmentynyt siitä, mikä se on? Määritämme sijainnin ja selitämme, missä näet sen ja mitä se tarkoittaa sinulle.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Maine College of Artin pääsyvaatimukset

UMBC ACT Pisteet ja GPA

Ultimate Free ACT -opinto-opas: Vinkkejä, strategioita ja käytäntöjä

Etsitkö ilmaista ACT-valmistelua? Täydellinen ACT-opinto-oppaamme kerää kokeeseen valmistautumiseen tarvittavat resurssit, mukaan lukien harjoitustestit ja strategiaoppaat.

850 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Parhaat AP -maailmanhistorian muistiinpanot, joiden kanssa opiskella

Tarvitsetko apua opintoihin? Tutustu AP -maailmanhistorian muistiinpanojemme kokoelmaan, jonka avulla voit tarkastella luokkasi tai AP -kokeen keskeisiä teemoja ja käsitteitä.

4 vinkkiä Stellar Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Kamppailetko Virginia Techin essee -kehotteiden kanssa? Tutustu täydelliseen oppaaseemme toimivien Virginia Tech -esseiden kirjoittamiseen.

Iowan osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

4 Suosituimmat vinkit Common App Honors -osioon

Oletko huolissasi Common App Honors -osiosta? Selitämme, mikä on yhteisen sovelluksen kunnia -asia ja miten voimme hyödyntää tätä tilaa.

College Board lopettaa SAT-aihekokeet: mitä sinun on tiedettävä

Kollegion hallitus ilmoitti äskettäin SAT-aihekokeiden päättymisestä. Opi tämän päätöksen perustelut ja mitä se tarkoittaa opiskelijoille.

Aurora-yliopiston pääsyvaatimukset

ACT -testin rekisteröinnin peruuttaminen

Kuinka peruutat ACT -testit tai rekisteröinnin? Ota selvää miten ja miksi et halua tehdä tätä!

Mitä ACT tarkoittaa? Täydellinen tarina

Mitä ACT tarkoittaa ja miksi sillä on väliä? Lue täältä, mitä ACT todella tarkoittaa.