9 parasta näön sanapeliä lapsille ja aikuisille

feature-learn-scrabble-laatat

Kaikkien (kaiken ikäisten!), Jotka ovat kiinnostuneita lisäämään englanninkielistä sanastoaan tai lukutaitoaan, on tunnettava näkösanat - mitä ne ovat, miten he toimivat englannin kielellä ja mitkä sanat katsotaan näkyiksi!

Yksi tehokas tapa hallita näkösanoja on pelata pelejä. Tiede osoittaa että korkealaatuiset koulutuspelit voivat olla tehokkaita työkaluja uusien käsitysten ja taitojen oppimisessa. Ja hei - kuka ei haluatko pitää hauskaa oppimisen aikana?Auttaaksesi sinua valitsemaan näkyjä sanapelit, jotka ovat osoittautuneet tehokkaiksi sanaston lisäämisessä ja lukutaidon parantamisessa, Olemme koonneet sinulle täyden oppaan sanapelien ja aktiviteettien näkemiseen. Tämä artikkeli sisältää:

 • Määritelmä siitä, mitä näkösanat ovat ja miksi ne ovat tärkeitä
 • Kolme tee-se-itse-näköpiiripeliä
 • Kolme fyysistä näön sanapeliä
 • Kolme digitaalista näön sanapeliä ja näky sanasovelluksia

Joten tämän viestin loppuun mennessä sinulla on yhdeksän näkösanapeliä ja -toimintoa, jotka voivat auttaa sinua parantamaan sanastoa ja lukutaitoja!

runko-lapset-opiskelevat-kirjoittamista

Mitä näkösanat ovat (ja miksi ne ovat tärkeitä)

Tässä on yksi tapa määritellä näkösanat: näkösanat ovat englanninkielisiä sanoja, jotka sinun on kyettävä tunnistamaan oikean merkitys, kun näet ne . Siksi heitä kutsutaan näky sanat: sinun on kyettävä tunnistamaan heidät ja tietämään, mitä ne merkitsevät näkyviltä.

Mutta miten tämä sanatyyppi eroaa muista lukemistasi sanoista? Emmekö tunnista merkitystä kaikki sanoja, kun katsomme niitä? No ei aivan. Tunnistamme useimpien englanninkielisten sanojen merkityksen ns dekoodaus . Kun opimme lukemaan, ymmärrämme kirjain-äänisuhteet ja kirjainmallit, joiden avulla voimme lausua sanat oikein ja alkaa tunnistaa sanoja, joita emme ole ennen nähneet.

Aika siistiä, eikö?

Useimmat ihmiset oppivat purkamaan sanoja foniikka opetus koulussa. Mutta tässä näky sanat eroavat kaikista muista sanoista, jotka opimme purkamaan foniikan avulla: näkösanat uhmaavat vakiintuneita foneettisia kuvioita ja ne on muistettava. Näkösanojen muistaminen on tärkeää, koska näön sanat noin 75% lukemisen alkuaineista . Lapsille ja aikuisille, joilla on vaikeuksia tunnistaa näkyjä, lukemisen oppiminen tulee olemaan haastava prosessi.

milloin käyttää kenen vs kenen

Kun pystymme tunnistamaan näkyjä, voimme keskittyä lukemisen sijaan merkitykseen ja ymmärrykseen sen sijaan, että joutuisimme purkamaan jokaisen sanan. Voit itse löytää useita luetteloita tavallisista näky sanoista verkossa, mutta On tärkeää tietää, että Yhdysvaltain koulut käyttävät yleensä tikari tai Fry Sight Word luettelot. Useimmiten lapset alkavat oppia näkösanoja päiväkodissa Yhdysvalloissa, mutta monet, monet ihmiset oppivat englantia tai hankkivat täydellisen toimivan lukutaidon myös paljon myöhemmässä iässä Yhdysvalloissa.

Mutta mitä tekemistä peleillä ja näky -sanan aktiviteeteilla on kaikkien näiden sanojen muistamisen kanssa? Oikeastaan ​​paljon. Kaikenikäiset lukutaito -oppilaat pystyvät muistamaan näön sanat nopeammin toistuvan harjoittelun avulla, mutta saman aineiston kertaaminen uudestaan ​​ja uudestaan ​​voi olla työlästä tai stressaavaa kielen oppijoille. Pelillisen lukutaidon oppiminen voi auttaa oppimista, joka kamppailee muistamisen kanssa, oppimaan nopeammin, olemaan tarkkaavaisempi harjoittelun aikana ja lisäämään luottamustaan ​​kykyynsä lukea.

Nyt kun tiedät, mitä näkösanat ovat ja miksi ne ovat niin tärkeitä lukutaidon oppimisessa, katsotaanpa yhdeksää erilaista näkösanapeliä, joita voit pelata parantaaksesi näkötietojesi tuntemusta!

body-DIY-merkki

Tee-se-itse-näkö-sanapelit

Jos etsit edullista tapaa auttaa jotakuta muistamaan näkösanat, on paljon edullisia näkösanatoimintoja, jotka voit koota itse! Tässä on kolme kokeiltua ja totta, tee-se-itse -sana-toimintaa kaikenikäisille.

DIY Flash -kortit

 • Kustannus: Ilmainen, jos sinulla on jo tyhjää paperia ja tussia!
 • Paras: Kaikki iät

Vaikka on ehdottomasti näkyviä sanakortteja, joita voit ostaa valmiiksi verkossa, Voit myös tehdä flash -kortteja omilla materiaaleillasi kotona. Jotta voit luoda omat näky -sanakorttisi, tarvitset vain kynän tai merkin ja tyhjät muistikortit!

virginia ammattikorkeakoulu ja valtionyliopiston sijoitus

Näkösanan flash -kortit ovat hyviä lapsille ja aikuisille, jotka työskentelevät englanninkielisen lukutaidon ja sanaston parissa. Flash -korttien avulla voit tunnistaa näkyviä sanoja nopeammin ja muistaa ne. Voit myös käyttää flash -kortteja harjoitteluun seuraavilla tavoilla:

 • Harjoittele sanan ääntämistä, kun näet sen flash -kortilla
 • Harjoittele sanan ääntämistä ja kirjoita se sitten ääneen
 • Harjoittele sanan lukemista, kirjoita se itse ja sano se sitten ääneen

Flash -korttien tekeminen on erityisen hyvä harrastus lapsille. Heillä on hauskaa koristella korttejaan, ja siihen liittyy myös hiipiminen jonkin verran lisäaikaa opiskeluun.

Luodaksesi joukon näkyviä sanakortteja sinun kannattaa todennäköisesti käyttää tikari ja tai Fry Sight Word Listat, koska nämä luettelot vastaavat opettajien koulussa käyttämiä luetteloita. Onneksi ne ovat saatavilla verkossa ilmaiseksi yllä olevista linkeistä. Voit käyttää flash -kortteja opiskelemaan koulussa, töissä tai kotona tai ottaa ne mukaan harjoitteluun!

Yhdistä sanahaku

 • Kustannus: Ilmainen, jos sinulla on jo paperia ja kynää käsillä!
 • Paras: Päiväkoti ja ylöspäin

Useita näkösanoja sisältävän sanahaun luominen ja/tai suorittaminen voi olla erinomainen tapa harjoitella näkyvien sanojen nopeaa poimimista. Sanahaun luominen on melko helppoa! Tarvitset vain paperin, kynän ja luettelon näkyvistä sanoista, jotka voit sisällyttää sanahakuun. Jos haluat opastuksen oman sanahaun luomiseen, tutustu tähän resurssiin .

Jos sinulla on ystävä, luokkatoveri tai toinen vanhempi, joka oppii näkösanoja tai auttaa jotakuta muuta oppimaan näkyjä, voit luoda sanahakuja ja vaihtaa ne keskenään. Et vain harjoittele ylimääräistä harjoittelua, vaan saat myös ystäviä opiskelukumppanin kanssa, joka voi auttaa sinua harjoittelemaan sanojasi.

body-candyland-lautapeli

Voit suunnitella vanhan Candy Land -pelin uudelleen ja muuttaa sen näky -sanaksi extravaganzaksi ... ilmaiseksi!

Sight Words -kirjan maa

Aiomme tutustua joihinkin lautapeleihin, joita voit ostaa harjoitellaksesi näkösanojen oppimista seuraavassa osassa, mutta tiesitkö, että voit myös luoda oman näkösanan lautapelejä kotona olevilla materiaaleilla? Sight Words Book Land on yksi DIY -lautapelivaihtoehto, jos sinusta tuntuu hieman ovelalta!

Sight Words Book Land on mallinnettu suositun Candy Land -lapsipelin mukaan, ja se tarjoaa hauskan, mukaansatempaavan muodon sanojen toistamiseen. Peli mahtuu kahdesta neljään pelaajaan, mikä sopii erinomaisesti perheen oppimiseen.

Jos haluat luoda oman version pelistä, tarvitset seuraavat materiaalit:

Vaihtoehtoisesti, jos et halua tulostaa omaa pelilautaa ja kortteja, voit käyttää vanhaa Peli Candy Land joukkueelle Sight Words Book Land. Jos käytät verkossa näkyvien sanojen luetteloa, voit kirjoittaa ne itse vanhoille Candy Land -pelikortteille!

Pelatakseen jokainen pelaaja aloittaa pelinsa aloitusnuolesta, vetää sitten vuorotellen kortteja ja yrittää lukea kortille painetun sanan ääneen. Kun pelaaja lukee kortilla olevan sanan oikein, hän siirtää peliään eteenpäin kortin värillisten pisteiden mukaan. Ensimmäinen pelaaja, joka pääsee laudan loppuun, voittaa!

vartalo-näky-sana-avaruusasema

Jos et ole taitava tyyppi, voit ostaa myös paljon näkyjä sanapelejä.

milloin näyttelytulokset tulevat näkyviin

Fyysisen näön sanapelit

Kun sanomme fyysisen näköpiirin sanapelit, tarkoitamme sanapelit, joissa käytetään fyysisiä materiaaleja, kuten lauta- tai korttipelejä. (Älä huoli: puhumme digitaalisista peleistä ja sovelluksista hieman myöhemmin.)

Monille oppijoille taktiilinen oppimiskokemus voi auttaa heitä muistamaan näkösanat tehokkaammin. Olemme listanneet neljä fyysisen näkökielen sanapeliä, joita voit ostaa kaupoista tai verkosta, jotta voit harjoitella näkösanojen oppimista ulkoa.

Key Education Sight Word Space Station -peli

Jos etsit nimenomaan päiväkotiähtäimiä, Sight Word Space Station voisi olla loistava valinta! Tämän moninpelin lautapelin voi tilata verkossa, ja se sisältää kaiken tarvittavan materiaalin, jota lapset tarvitsevat harjoitellakseen näkyjen sanojen lukemista ja muistamista.

Tämä peli on suunniteltu päiväkodeille toisen luokan kautta, jotta tämä ikäryhmä voi harjoitella lukemista ja muistitaitoja tunnistamalla näkösanaparit. Jopa kahdeksan pelaajaa voi osallistua tähän keskittymistyyliseen peliin, joka sisältää yhteensä 96 pelikorttia ja 48 värikoodattua korkeataajuista näkökorttia. Lisäbonuksena voit rajoittaa pelattavien korttiparien määrää, jotta lukutehtävät eivät ole rasittavia stressaantuneille tai vastahakoisille lukijoille.

Ja tässä avaruusteema tulee: kun sovitetut kortit poistetaan pelilaudalta, ulkomaalainen avaruusasema paljastuu hitaasti. Aiemmat vanhemmat ostajat ovat pitäneet tätä ominaisuutta tärkeänä kiinnostuksen kohteena nuorilleen!

Nähdä sanoja neljä peräkkäin

Sight Words Four In A Row käyttää tutun Connect Connect -pelin materiaaleja kasvattaakseen oppijoiden luottamusta näön sanoin toistojen ja nopean lukemisen avulla. Tämän näkösanatoiminnon luomiseksi tarvitset Connect Four -kortin, Connect Four -kappaleen ja nippusanan flash -kortteja.

Nyt voit pelata Sight Words Four in a Row -peliä: kokoa kaksi pelaajaa yhteen, aseta Connect Four -taulu niiden väliin ja vedä vuorotellen flash -kortti pinosta ja yritä lukea vastaava näky sana ääneen. Aina kun pelaaja lukee flash -kortin näkyään sanan ääneen oikein vuoronsa aikana, pelaaja saa pudottaa pelin johonkin Connect Four -korttipaikasta . Ensimmäinen pelaaja, joka asettaa neljä peliä peräkkäin pystysuoraan, vaakasuoraan tai vinosti, voittaa!

kehon näkö-sanat-bingo

Sight Word Bingo

Toinen klassinen näky sanat päiväkoti peli on Sight Word Bingo. Kuten monet mainitsemistamme lauta- ja korttipeleistä, voit tehdä oman näkösi sanan bingo kotona, mutta jos sinulla ei ole aikaa tai kiinnostusta, siellä on Sight Words Bingo -pelejä, joita voit ostaa verkosta ja toimittaa kotiovellesi!

Näön sanat bingo toimii melkein täsmälleen kuten tavallinen bingo. Soittaja kutsuu kortilla olevan sanan tai näyttää kortin, ja pelaajat etsivät kortilta ottelua. Jos he löytävät näkösanan leikkimatostaan, he peittävät sen sirulla. Oppijat harjoittelevat 46 sanan lukemista, lisäävät sanastoaan ja sanojen tunnistustaan ​​ja kehittävät luku- ja oikeinkirjoitustaitoja.

On monet näkösanabingopelien muunnelmia, joita voit ostaa, mutta useimmissa versioissa on 35+ pelikorttia, 260+ pelimerkkiä, käyntikortit, soittajan matto, vastausopas ja säilytyslaatikko. Niitä on myös eri vaikeustasoilla: olemme yhdistäneet helpomman pelin, mutta älä pelkää vastata haasteeseen.

kehonopetus-näky-sanat-sovellus

Siellä on hienoja sovelluksia, joiden avulla voit opiskella liikkeellä ollessasi!

millä puolella sydämeni on

Digitaaliset näön sanapelit ja Sight Word -sovellukset

Viimeinen näkökenttätoimintojen luokka, jonka haluamme antaa sinulle joitain vaihtoehtoja, on näky sanasovellukset ja näky sanapelit verkossa. Olemme valinneet pelejä, joita voit pelata pöytätietokoneella tai mobiililaitteella, jotta sinulla on näkyjä sanapelit mukanasi missä tahansa.

Opi näkösanoja

 • Kustannus: Vapaa!
 • Paras: Päiväkoti ja ylöspäin

Learn Sight Words on lapsille suunniteltu iPhone- ja iPad -sovellus. Yli 300 näkökentän flash -korttia perustuvat Dolch Word -luetteloon (johon linkitimme yllä), ja niitä voidaan käyttää erilaisiin näkösanojen harjoitteluun. Arvioijat sanovat, että jos etsit näky sanoja päiväkoti peli, joka on yhteensopiva sen kanssa, mitä lapset oppivat koulussa, Learn Sight Words on loistava valinta!

Lapset voivat käyttää sovellusta itse lukeakseen näkyjä, kuunnellakseen näkyjä, harjoitellakseen sovelluksen luomilla sekoituksilla, joissa on 25 näkösanaa päivässä, merkitsemään vaikeita sanoja lisäharjoitteluun ja katsomaan sanoja aakkosjärjestyksessä tai satunnaisessa järjestyksessä arvosanan perusteella (sovelluksessa on asetukset pre-k-kolmannelle luokalle). Lisäbonuksena sovelluksen ääneenlukutoiminto voidaan kytkeä väliaikaisesti pois päältä, jotta lapset voivat harjoitella sanojen ääntämistä yksinään!

Tässä näky -sanasovelluksessa ei ole paljon hienoja kelloja ja pillejä, mutta lasten on helppo käyttää sitä yksinkertaiseen harjoitteluun näkyjen kanssa.

Näkösanan seikkailu

Jos etsit mukaansatempaavampaa sanapelikokemusta, Sight Word Adventure on loistava valinta. Tämä sovellus tarjoaa seitsemän erilaista näön sanapeliä, jotka perustuvat peleihin, jotka lapset todennäköisesti jo tuntevat -kuten bingo ja lyöminen-ja siinä on ystävällinen kenguru oppaana eri peleissä.

Sovelluksen avulla voit valita tason, joka vaihtelee esikoulusta kolmanteen luokkaan, ja räätälöi näkösanapelit määritettyyn oppimistasoon. Pelit on myös jaettu kahteen luokkaan: lukupelit ja kirjoituspelit. Lukupelit auttavat oppijoita tunnistamaan täydelliset näkösanat, ja kirjoituspelit testaavat kykynsä toistaa sanat itse.

Vanhemmat saattavat olla kiinnostuneita tietämään, että sovellus on muokattavissa: voit lisätä uusia näkyviä sanoja tai priorisoida tiettyjä sanoja lapsesi edistymisen perusteella, mikä on seurattavissa sovelluksen vanhempien hallintapaneelin kautta. Lopuksi, Sight Word Adventure -sovellus on Voice-Over-yhteensopiva, joten se on vammaisten oppijoiden käytettävissä.

JA ducation.com Sight Words -pelit

 • Kustannus: Vapaa!
 • Paras: Päiväkoti ja ylöspäin

Jos etsit yhden luukun sanastoa lastentarhapeleihin, tutustu Education.comin tarjoamiin erilaisiin online-peleihin. Heidän ilmaisten näkyjen sanapelien arkisto sisältää kaiken arvoituksista, aikapohjaisista haasteista digitaalisiin korttipeleihin-ja niihin on yhdistetty vilkas kerronta ja houkuttelevat äänitehosteet.

Jokaisen Education.com-kokoelman pelin alussa on yhden kappaleen kuvaus taidoista, joita lapset oppivat ja harjoittelevat, mihin ikäryhmään peli sopii, ja mahdollisuus tarkastella, mihin osavaltion tai kansalliseen oppimisstandardiin peli sopii. Tällä yhdellä sivustolla saatavilla olevat erilaiset näkö -sanapelit pitävät lapset kiinnostuneina näön sanojen oppimisesta!

Ainoa varoitus tässä on, että sinun on luotava tili Education.com -sivustolla, ja kun määrität tilisi, sinua pyydetään ilmoittamaan, oletko vanhempi vai opettaja. Toisin sanoen, jos olet kiinnostunut käyttämään tätä resurssia omalle lapsellesi tai oppilaillesi, sinun on tehtävä kaikki online -rekisteröinti itse. Lisäksi koska tämä on online -portaali, haluat valvoa lapsiasi heidän leikkiessään. (Vain online-ominaisuus tekee tästä resurssista erittäin kätevän aikuisille oppijoille!)

body_question_mark

Mielenkiintoisia Artikkeleita

10 vaihetta Yhdysvaltain opiskelijaviisumin saamiseksi: Täydellinen hakemusopas

Etkö ole varma, kuinka saada opiskelijaviisumi Yhdysvaltoihin? Opastamme sinut läpi Yhdysvaltain opiskelijaviisumin hakuprosessin ja tarjoamme vinkkejä siitä, miten saat hyväksynnän.

Pohjois-Arizonan yliopiston pääsyvaatimukset

Columbia College Hollywoodin pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Helix High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Helix High Schoolista kohteessa La Mesa, CA.

Culver City High School | 2016-17 Rankings | (Culver City,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Culver City High Schoolista Culver Cityssä, Kaliforniassa.

6 parasta korkeakoulua päättämättömille päämiehille

Etkö ole varma, mitä haluat opiskella yliopistossa? Lue oppaamme hyvistä kouluista päättämättömille päämiehille oppiaksesi, mitä etsiä korkeakoulujen ulkopuolella, joissa on paljon pääaineita.

Kuinka rekisteröityä SAT: ksi kotikoululaiseksi opiskelijaksi

Miten kotiopiskelijat rekisteröityvät SAT: ään ja mikä on SAT -kotikoulun koodi? Ota selvää tästä.

Bowling Green State University ACT -pisteet ja GPA

Täydellinen opas vertaissuosituksiin

Tarvitsetko vertaissuositusta? Lue täydellinen opas Davidsonin ja Dartmouthin vertaissuosituksista selvittääksesi, keneltä sinun pitäisi kysyä ja miten heidän pitäisi kirjoittaa kirjeesi.

Barnard Collegen pääsyvaatimukset

Täydellinen opas fraktioihin ja suhteisiin ACT Mathissa

Ovatko ACT -matematiikan murtoluvut ja suhteet hämmentäviä? Lue vinkkimme ja käytä niitä todellisissa ACT -matemaattisissa tehtävissä saadaksesi paremmat pisteet.

Washingtonin yliopiston Tacoman pääsyvaatimukset

Tärkeimmät teemat Great Gatsbyssä, analysoitu

Onko sinulla kysyttävää Great Gatsby -teemoista? Selitämme, mitä ne ovat, mitä ne tarkoittavat ja kuinka kirjoittaa niistä essee.

Shawin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

New Yorkin osavaltion edustajien kokeet: mitä ne ovat? Milloin otat ne?

Mitkä ovat New York Regentsin kokeet ja kuinka monta sinun on suoritettava valmistuaksesi? Lue lisää NYSED Regentsin aikataulusta ja vaatimuksista.

Macalester College SAT -pisteet ja GPA

Oinas Kuun merkki: Mitä se tarkoittaa?

Onko sinulla Oinas -kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Oinas -kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Dillardin yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Powayn lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Poway High Schoolista Poway, CA.

Kuinka päästä sisään: JMU SAT -tulokset ja GPA

Thiel College SAT -pisteet ja GPA

Kuinka monta vapaaehtoistyötä tarvitset yliopistoon?

Keskusteletko vapaaehtoistyöstä yhteisössäsi? Lue, kuinka monta yhdyskuntatyötä tarvitset yliopistolle ja mitä vastaanottovirkailijat etsivät.

1490 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

William Pennin yliopiston pääsyvaatimukset

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA