8 vaihetta fysioterapeutiksi tulemiseen

ominaisuusfyysinen terapia

Mietitkö kuinka tulla fysioterapeutiksi? Fysioterapeutiksi tuleminen vie vuosia koulua ja harjoittelua, mutta sen lopussa voit saavuttaa vakaan ja syvästi täyttävän uran. Sinun on kuitenkin tiedettävä vaiheet päästäksesi sinne, missä me tulemme sisään. Tämä opas vastaa seuraaviin kysymyksiin:

 • Mitä fysioterapeutti tekee?
 • Onko vaikea tulla fysioterapeutiksi?
 • Kuinka kauan kestää tulla fysioterapeutiksi?
 • Minkä asteen sinun on oltava fysioterapeutti?

Selitämme kaikki kahdeksan vaihetta fysioterapeutiksi tulemiseen, alkaen lukiosta ja päättyen työskentelyyn lisensoituna PT: nä.

Mitä fysioterapeutti tekee?

American Physical Therapy Association fysioterapeutit määrittelevät 'liikkumisasiantuntijoiksi, jotka parantavat elämänlaatua määrätyn liikunnan, käytännön hoidon ja potilaskoulutuksen avulla'. Heidän tavoitteenaan on auttaa parantamaan potilaiden elämänlaatua harjoituksilla, jotka on suunniteltu auttamaan heitä parantamaan liikkuvuutta, vähentämään kipua, palauttamaan toimintoja ja / tai estämään vammaisuus.Fysioterapeutit työskentelevät kaikkien ikäryhmien kanssa erilaisissa olosuhteissa.He voivat työskennellä sairaalassa, omalla yksityishallinnollaan, ammattilaisjoukkueen kanssa, hoitokodissa jne. He voivat auttaa onnettomuuksissa loukkaantuneita, vakavista sairauksista kärsiviä ja / tai syntyneitä ihmisiä tai vähitellen kehittynyt rajoitettu liikkuvuus.

Fysioterapeutit laativat yleensä yksilöllisen liikunnan, liikkuvuuden ja terveyden suunnitelmat auttaakseen potilaitaan saavuttamaan tietyt tavoitteet. He tapaavat potilaita säännöllisesti valvomaan harjoituksia, arvioimaan edistymistä ja tekemään muutoksia hoitoon. He ovat myös asiantuntijoita kehon toiminnasta ja siitä, mitä tarvitaan liikkuvuuden pitämiseksi mahdollisimman korkealla.

Kuinka kauan kestää tulla fysioterapeutiksi?

Et voi aloittaa työskentelyä fysioterapeutina heti yliopistosta; itse asiassa, olet todennäköisesti vähintään kaksikymppisenä, ennen kuin voit aloittaa fysioterapiaurasi. Tämä johtuu siitä, että fysioterapeutit tarvitsevat sekä kandidaatin tutkinnon (tyypillisesti 4 vuotta) että fyysisen terapian tohtorin tutkinnon (tyypillisesti 3 vuotta). Saatat joutua suorittamaan myös lisäkoulutusta ja sertifiointivaiheita, ennen kuin voit aloittaa työskentelyn. Joten kestää vähintään seitsemän vuotta lukion valmistumisen jälkeen, ennen kuin voit tulla fysioterapeutiksi. Jaetaan kaikki vaiheet, joita sinun on noudatettava myöhemmin tässä artikkelissa.

Palkka ja työpaikkanäkymät fysioterapeuteille

Kuinka paljon fysioterapeutit ansaitsevat? Yhdysvaltain työtilastotoimiston mukaan vuonna 2019 fysioterapeuttien mediaanipalkka oli 89440 dollaria. Lisäksi kentän odotetaan kasvavan keskimäärin 18% vuosina 2019-2029. Keskimääräinen urakasvu on vain noin 3-5%, joten tämä tarkoittaa, että fysioterapeuttien kysynnän odotetaan kasvavan voimakkaasti ja tasaisesti.

Fysioterapeuttien odotetaan olevan niin suuressa kysynnässä kahdesta pääasiallisesta syystä: Ensinnäkin, kun suuri ikäluokka ikääntyy edelleen, he ovat alttiimpia fysioterapiaa vaativille terveysolosuhteille, kuten kaatumisille tai aivohalvauksille. Toiseksi kroonisten sairauksien, kuten liikalihavuuden ja diabeteksen, määrä on lisääntynyt tasaisesti, mikä voi aiheuttaa liikuntakysymyksiä, joihin fysioterapeuttien on puututtava. Tämä tarkoittaa, että tulevilla terapeuteilla on todennäköisesti laaja valikoima työpaikkoja, kun he ovat päteviä.

kehon_fysikaalinen terapia

Kuinka tulla fysioterapeutiksi: 8 seurattavaa vaihetta

Fysioterapeutiksi tuleminen vie vuosia koulunkäynnin ja käytännön harjoittelun, mutta niin kauan kuin tiedät mitä odottaa ja olet valmis, tulet tasaisesti lähemmäksi ja lähemmäs tavoitetta. Seuraa näitä kahdeksan vaihetta päästäksesi sinne.

# 1: Excel lukiossa

Jos tiedät jo haluavasi olla fysioterapeutti lukiossa, voit tehdä useita asioita, jotta voisit asettaa itsesi hyvään asemaan parantamaan urasi tiellä.

Tärkein asia tänä aikana on oikea lukioluokissa .Matematiikan ja luonnontieteiden luokat ovat tärkeimpiä.Ota tiedekursseille vakiomuotoinen biologia, kemia ja fysiikka sekä valinnaiset aineet, kuten anatomia tai ihmisen fysiologia, jos koulusi tarjoaa heille. Matematiikkaa varten ota matematiikkatunti joka vuosi, toivottavasti suorittamalla ainakin ennakkolaskelma, ellei laskutoimitus. Tilastokurssit ovat usein myös erittäin hyödyllisiä. Pyri saavuttamaan korkein taso (kuten arvosanoin tai AP) näissä luokissa, joihin pystyt, ja tavoittele korkeimpia mahdollisia arvosanoja (mieluiten mikään B: n alapuolella). Muiden luokkien osalta varmista, että täytät lukion valmistumisvaatimuksesi ja hakemiesi korkeakoulujen odotukset. Suurin osa korkeakouluista vaatii / suosittelee neljä vuotta englantia, kaksi tai kolme vuotta yhteiskuntatieteitä ja vähintään kaksi vuotta vierasta kieltä.

Kun olet asettanut luokkasi aikataulun, tavoita vahvoja arvosanoja niissä.TO korkea GPA parantaa mahdollisuuksiasi päästä unelmakouluusi. Tavoitteena vastaavasti korkeat pisteet SAT: lla tai ACT: lla. Ihannetapauksessa sinä ota ensimmäinen SAT tai TOIMIA noin juniorivuotesi alussa. Tämän pitäisi antaa sinulle tarpeeksi aikaa testin suorittamiseen uudelleen keväällä ja mahdollisesti kolmannen kerran kesän aikana ennen vanhemman vuoden syksyä tai syksyä. Lisää vinkkejä maalipisteen asettamiseen on oppaissamme mikä hieno SAT / ACT-pisteet ovat .

Tänä aikana,voit myös tehdä vapaaehtoistyötä saadaksesi maistaa siitä, millainen fysioterapeutti olisi.Lukio-opiskelijoiden voi olla vaikeaa saada vapaaehtoistyötä joskus, joten älä huoli, jos et löydä mitään. Sen ei myöskään tarvitse liittyä suoraan fysioterapiaan; kaikki, missä autat ihmisiä, hioa fysioterapeutiksi tulemiseen tarvittavia taitoja. Jotkut vapaaehtoisia usein käyttävät paikat ovat hoitokodeja, sairaalat ja ruokapankit.

# 2: Suorita asiaankuuluvia kursseja yliopistossa

College on paikka, jossa alat todella keskittyä aiheisiin, joissa fysioterapeutin on oltava asiantuntija. Useimmat fysioterapeutit valitsevat tieteen pääaineen. Biologia, kinesiologia, liikuntatiede ja ihmisbiologia ovat usein suosituimpia valintoja. Psykologia ja kemia ovat myös melko yleisiä pääaineita.

Suurin osa fysioterapian tohtoriohjelmista ei kuitenkaan edellytä, että hakijoilla olisi ollut erityinen pääaine. Hakijoiden on vain täytettävä vaaditut edellytykset. Tietenkin fysioterapiaan liittyvän alan pääaine tarkoittaa, että saat ehdottomasti valmiiksi vaaditut vaatimukset, mutta teoriassa voisit pääaineenaan Italian kirjallisuus tai valtiotiede ja silti päästä DPT-ohjelmiin niin kauan kuin olet suorittanut myös ennakkovaatimukset. Erityiset kurssit vaihtelevat niiden ohjelmien mukaan, joihin haet, mutta useimmissa DPT-ohjelmissa vaaditaan hakijoita suorittamaan luokat:

 • Biologia
 • Kemia
 • Fysiikka
 • Psykologia
 • Tilastot
 • Ihmisen anatomia
 • Ihmisen fysiologia
 • Laskin
 • Kirjoitus / sävellys

Monet DPT-koulut vaativat usein myös laboratorioita kaikille / suurimmalle osalle luonnontieteitä, jotta sinulla olisi käytännön kokemusta.

Missä tahansa päätät pääaineen, pidä arvosanasi ajan tasalla. Monet DPT-ohjelmat vaativat vähintään 3,0 GPA: n. Koska monet tarvitsevat myös suosituskirjeitä, muista kehittää hyviä suhteita ainakin kourallesi professoreihisi, erityisesti aloihin, jotka liittyvät läheisimmin fysioterapiaan.

# 3: Hanki PT-tarkkailutunnit

Monet DPT-ohjelmat vaativat tai suosittelevat myös, että suoritat tietyn määrän PT-tarkkailutunteja (vaihtelevat usein välillä 25-100 tuntia). PT-havainto on pohjimmiltaan miltä se kuulostaa: saat kokemusta fysioterapiasta tarkkailemalla fysioterapeuttia tai vapaaehtoistyötä tai työskentelemällä terveyttä koskevassa laitoksessa. Tämä vaatimus on olemassa sekä auttaaksemme sinua olemaan varmempi siitä, että fysioterapia on oikea urasi sinulle, että fysioterapiaohjelmille, jotta tiedät, että sinulla on tietoa ja motivaatiota tulla suureksi fysioterapeutiksi.

Eri DPT-ohjelmilla on erilaiset vaatimukset, joten tarkista aina niiden koulujen tiedot, joihin haet, mutta yleensä voit suorittaa nämä tunnit useiden fysioterapeuttien luona sekä erilaisissa olosuhteissa, kuten yksityisharjoittelussa, sairaala, hoitokoti jne. Lisää vaihtelua on usein toivottavaa, koska se voi antaa sinulle paremman käsityksen siitä, minkä fyysisen terapiauran haluat. Jotkut koulut saattavat myös hyväksyä muiden terveydenhuollon työntekijöiden tarkkailun, vaikka he eivät olisikaan fysioterapeutteja, mutta tarkista ne uudelleen ennen kuin oletat.

Vaikka PT-havainnointiajat ovat vain suositus eikä vaatimus, suosittelemme, että suoritat ne. Ne ovat loistava tapa erottua muista hakijoista ja todistaa, että sinulla on käytännön tietoa ja kokemusta fysioterapiasta. Hanki jopa 100 tuntia tarkkailua, jos pystyt, vaikka koulut tarvitsevat / suosittelevat vähemmän. Enemmän tunteja osoittaa enemmän motivaatiota puolestasi, mitä fysioterapiakoulut rakastavat nähdä.

luettelo lukion akateemisista palkinnoista

Jotkut ohjelmat edellyttävät, että tarkkailemaasi fysioterapeutti syöttää tuntisi PTCAS (fysioterapeutin keskitetty sovelluspalvelu) . Suosittelemme, että teet tämän riippumatta siitä, koska jos päätät myöhemmin hakea kouluihin, jotka edellyttävät tarkkailuaikasi tarkistamista PTCAS: lla, olet jo tehnyt sen ja sinun ei tarvitse jäljittää mitään tietoja myöhemmin.

# 4: Ota GRE

Suurin osa DPT-kouluista vaatii GRE-pisteitä, ja vaikka ne eivät olisikaan, vahvat pisteet voivat antaa hakemuksellesi lisää vauhtia. Sinulla ei ole GRE-pisteitä on pakko päästä hyväksymään ohjelmaan ja useimmissa ohjelmissa, jos loput hakemuksestasi on vahva, keskimääräistä alhaisemmat GRE-pisteet eivät estä DPT-koulua hyväksymästä sinua. Mutta tietysti tavoittele paras mahdollinen pisteet. Esimerkkinä tavoitteista, Delawaren yliopisto (joka on US News ' Paras DPT-ohjelma)on todennut, että hyväksyttyjen opiskelijoiden GRE-pisteet ovat keskimäärin noin 155 verbaalille ja 157 matematiikalle.Osuma noihin pisteisiin ja olet hyvässä kunnossa.

# 5: Hakeudu fysioterapiaohjelmien tohtorille

Yliopistovuoden syksyllä (jos päätät osallistua korkeakouluun heti yliopiston jälkeen), alat hakea fysioterapiaohjelmien lääkäriä.

Monien DPT-ohjelmien yhteydessä sinun on lähetettävä seuraavat hakemuksesi mukana:

 • Opiskelu
 • PT-tarkkailutunnit
 • GRE-pisteet
 • Henkilökohtainen lausunto siitä, miksi haluat olla fysioterapeutti
 • Suosituskirjeet (usein vaaditaan 2–3. Jotkut saattavat joutua olemaan sinun professoreiltasi, toiset saattavat olla peräisin fysioterapeuteilta, joiden kanssa olet työskennellyt)
 • Haastattelu (vaaditaan vain joissakin ohjelmissa)

Täydennät ja lähetät hakemuksesi todennäköisesti Fysioterapian keskitetty sovelluspalvelu . PTCAS: n avulla voit täyttää yhden hakemuksen ja lähettää sen useille DPT-ohjelmille. Ajattele sitä kuten Common Application, mutta fysioterapiakouluissa. Suurin osa DPT-ohjelmista hyväksyy PTCAS: n kautta jätetyt hakemukset.

Tunne jokaisen koulun määräajat, johon haet, ja hanki kaikki hakemuksesi materiaalit ennen näitä määräaikoja. Se sisältää GRE-pisteet ja palautekirjeet, joten sinun on todennäköisesti aloitettava vähintään useita kuukausia ennen määräaikoja.

# 6: Suorita fysioterapian tohtoriohjelma

Onnittelut, olet mukana! Kun aloitat DPT-ohjelman, keskityt kokonaan fysioterapeutiksi tulemiseen tarvittaviin taitoihin ja tietoihin. DPT-ohjelmien suorittaminen kestää yleensä kolme vuotta. Kurssit, jotka otat, liittyvät kaikki fysioterapiaan. Osallistut luokkiin kuten biologia, anatomia, fysiologia, viestintä, käyttäytymistieteet, biomekaniikka, kinesiologia, patologia, sosiologia ja paljon muuta.

Vietät suurimman osan ajastasi kursseille, mutta sinulla on myös käytännön kliinisiä kokemuksia. Useimmissa DPT-ohjelmissa on useita usean viikon tai usean kuukauden ohjelmia, jotka antavat opiskelijoille kokemusta työskentelystä fysioterapeuteina. Niiden loppuun mennessä sinulla on satoja tunteja kokemusta (ja joskus jopa enemmän). Sinulla on mahdollisuus valita, missä kliiniset kokemuksesi tapahtuvat, sinulle voidaan määrätä tai se voi olla sekoitus. Jotkut ohjelmat vaativat vähintään yhden sairaalahoidon ja yhden avohoidon kliinisen kokemuksen. Jokainen ohjelma on järjestetty eri tavalla, joten saatat osallistua luokkiin ja tehdä kliinistä työtä samanaikaisesti tai voit keskittyä kokopäiväisesti kliinisiin kokemuksiin viikkoja kerrallaan ennen paluuta kurssityöhön.

DPT-ohjelma on iso sitoutuminen, ja se vie todennäköisesti suurimman osan ajastasi. Ohjelma sisältää kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää tullaksesi menestyväksi fysioterapeutiksi, joten niin kauan kuin otat vaadittuja luokkia, saat hyviä arvosanoja niissä ja suoritat kaikki työkokemukset tai koulutukset, joita tarvitset valmistumiseksi, sinä teemme kaiken mitä tarvitset tässä vaiheessa.

# 7: Hanki lisenssi

Kun olet suorittanut kaikki koulu- ja käytännön vaatimukset, olet viimeinkin viimeisessä vaiheessa! Nyt sinulla on oikeus saada lisenssi. Lupavaatimukset vaihtelevat osavaltioittain.Kaikissa osavaltioissa sinun on kuitenkin läpäistävä kansallinen fysioterapiatutkimus (NPTE).NPTE on standardoitu testi, jonka suoritat tietokoneella. Se voi olla pelottavaa, koska siinä on niin paljon ratsastusta, mutta niin kauan kuin olet menestynyt hyvin DPT-ohjelmassa,voit olla melko varma, että ohitat. Läpäisyasteet ovat olleet yli 90% useat viimeiset vuodet akkreditoitujen yhdysvaltalaisten DPT-ohjelmien opiskelijoille. Jotkut valtiot saattavat vaatia lisäkokeita NPTE: n lisäksi; DPT-ohjelma tuntee vaatimukset ja auttaa sinua valmistautumaan niihin, kun olet vielä koulussa.

Pisteiden saaminen vie usein useita viikkoja, ja lisenssin käsittely kestää vielä useita viikkoja, mutta kun se on valmis, voit aloittaa työskentelyn lisensoituna fysioterapeutina!

# 8: (Valinnainen) Suorita residenssiohjelma

Kun sinulla on lisenssi, voit työskennellä fysioterapeutina. Jotkut uudet PT: t viettävät kuitenkin mieluummin ylimääräisen vuoden oleskeluohjelmassa. Tämä voi lisätä palkkaasi, antaa sinulle enemmän työmahdollisuuksia ja valmistautua erikoistuneempaan PT-työhön. Ajattele sitä kuin oppisopimuskoulutusta, jossa lisäät uusia taitoja tekemällä tiivistä yhteistyötä kokeneempien fysioterapeuttien kanssa. Asuinpaikka ei todellakaan ole vaatimus, eikä sitä tarvitse tehdä heti DPT-ohjelman päätyttyä, mutta se on pidettävä mielessä, jos haluat viedä PT-taitojasi vielä pidemmälle.

ominaisuus-ihmiset-liikunta-luokka

Yhteenveto: Kuinka tulla fysioterapeutiksi

Jos haluat tietää, miten tulla fysioterapeutiksi, sinun on tiedettävä kaikki seuraavat vaiheet. Kuinka kauan kestää tulla fysioterapeutiksi? Yleensä tarvitaan vähintään neljä vuotta korkeakoulua ja sitten kolme vuotta DPT-koulua. Ja mitä fysioterapeutti tekee? Monet asiat, mutta ne kaikki liittyvät ihmisten auttamiseen ylläpitämään liikkuvuutta, toipumaan vammoista / sairauksista tai vähentämään liikkumiseen liittyvää kipua. Voit tulla fysioterapeutiksi seuraamalla näitä kahdeksaa vaihetta:

# 1: Excel lukiossa # 2: Suorita asiaankuuluvia kursseja yliopistossa # 3: Hanki PT-tarkkailutunnit # 4: Ota GRE # 5: Hae fysioterapiaohjelmien tohtorille # 6: Suorita fysioterapian tohtori # 7: Hanki lisenssi nro 8: (Valinnainen) Suorita residenssiohjelma

Mielenkiintoisia Artikkeleita

High Point -yliopiston pääsyvaatimukset

Yeshivan yliopiston pääsyvaatimukset

Lakeland Collegen pääsyvaatimukset

Murray State Universityn pääsyvaatimukset

UNT SAT -pisteet ja GPA

Mikä on ACT Kaplan ACT Low Cost Test Prep Program?

Oletko utelias ACT Kaplan -yhteistyöstä? Selitämme, millainen uusi valmisteluohjelma tulee olemaan, ja tutkimme, onko se oikea valinta sinulle.

Arkansasin yliopisto, Little Rock, pääsyvaatimukset

Haittaako sotkuinen käsinkirjoitus SAT -esseepisteitäsi?

Oletko huolissasi siitä, että käsinkirjoituksesi vahingoittaa SAT -esseepisteitäsi? Selitämme virallisen käytännön, miksi sinun ei pitäisi huolehtia, ja vinkkejä siistiin kirjoittamiseen.

Thomasin yliopiston pääsyvaatimukset

Cal State Long Beachin pääsyvaatimukset

Oregonin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä tapahtuu, jos unohdan AP-kokeeni?

Oletko huolissasi AP-testin puuttumisesta? Selitämme, kuinka voit selvittää, oletko oikeutettu myöhäiseen AP-testaukseen ja mikä on paras tapa varmistaa, että voit suorittaa kokeen.

Länsi-Michiganin yliopiston pääsyvaatimukset

Seitsemännen luokan SAT-valmistelut: Kuinka suorittaa kokeet

Etkö ole varma, kuinka valmistautua SAT: lle seitsemännessä luokassa? Selitämme, miksi aloittaa opiskelu aikaisin ja miten saada kaiken irti 7. luokan SAT-valmistelusta.

Kuinka kirjoittaa Penn State -essee kolmessa vaiheessa

Miten sinun pitäisi lähestyä Penn State'n essee -kehotetta? Täydellinen opas Penn State -esseesi kirjoittamiseen sisältää vinkkejä ja esimerkkejä.

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

105 TOEFL-pisteet: Onko tämä hyvä? Koulut, joihin pääset

Onko TOEFL 105 hyvä tulos? Opi kuinka 105 TOEFL-pisteet verrataan, mihin kouluihin se voi viedä sinut ja kuinka nostaa pisteet vielä enemmän.

Yhden muuttujan yhtälöt SAT-matematiikassa: Täydelliset strategiat

Yhden muuttujan yhtälöt ovat yksi yleisimmistä SAT-matemaattisista käsitteistä, jotka sinun on tiedettävä. Opi strategiamme näiden matemaattisten ongelmien hallitsemiseksi ja harjoittele kysymyksiimme.

Union College pääsyvaatimukset

Kuinka päästä sisään: Kentuckyn yliopiston pääsyvaatimukset

2016-17 Akateeminen opas | Oak Parkin lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Oak Park High Schoolista paikassa Oak Park, CA.

Voitko saada PSAT-pisteet aikaisemmin? Miten?

Yritätkö saada varhaisia ​​PSAT-pisteitä? Selitämme, milloin voit saada pisteet ja kuinka lähettää ne kouluihin.

Spring Arbor Universityn pääsyvaatimukset

Montanan yliopiston pääsyvaatimukset

SAT-testipäivät 2017-2018

Suunnitteletko SAT: n ottamista lukuvuonna 2017-2018? Katso SAT-testien päivämäärät 2017-18 aikataulusta saadaksesi ilmoittautumisajat ja pisteiden julkaisuajat.