8 suurta eroa korkeakoulujen ja yliopistojen välillä

feature_whatsthediference betweenACollegeandauniversity.jpg

Jotkut koulut on merkitty korkeakouluiksi ja toiset yliopistoiksi. Mitä eroa yliopiston ja yliopiston välillä on? Pitäisikö sinun harkita menemistä toiseen? Tässä artikkelissa kerron sinulle, mitä koulu tarkoittaa yliopistona tai yliopistona ja sopisitko paremmin johonkin näistä kahdesta kouluista.

Mikä on College?

Yhdysvalloissa käytämme usein 'korkeakoulua' viittaamaan kaikentyyppiseen korkea -asteen koulutukseen. Harvoin sanomme, että joku on 'yliopisto -opiskelija' tai hänellä on 'korkeakoulututkinto', vaikka korkeakoulun ja yliopiston välillä on todellinen ero.hartfordin yliopiston tulokset

Suurin ero näiden kahden välillä on koko. Se ei tarkoita kampuksen fyysistä kokoa - korkeakoulu keskittyy tyypillisesti yhden tyyppiseen tutkintoon . Kaksivuotinen korkeakoulu tarjoaa yleensä osakkuusyritysten tutkintoja ja neljän vuoden korkeakoulu yleensä kandidaatin tutkinnon. Korkeakouluilla ei yleensä ole jatko -ohjelmia, mutta on poikkeuksia!

Koska he keskittyvät enemmän yhteen tutkintotyyppiin, korkeakouluihin heillä on usein pienempiä luokkakokoja ja ne tarjoavat opiskelijoille enemmän henkilökohtaista huomiota tiedekunnalta ja neuvonantajilta. Korkeakoulut ovat yleensä enemmän omistettu perusopetukselle ja vähemmän tutkimustyölle , vaikka monilla korkeakouluilla on edelleen vankat tutkimusohjelmat.

Ne ovat myös yleensä enemmän kursseja ja aihekeskeisiä, mikä tarkoittaa, että he voivat opettaa vähemmän abstrakteja tai teoreettisia aiheita ja painottaa vähemmän käytännön riippumatonta tutkimusta kuin yliopistot.

On monia korkeakouluja, jotka ovat erikoistuneet rajallisen ilmoittautumisensa vuoksi. Vapaiden taiteiden korkeakoulut ovat yleisimpiä. On myös korkeakouluja, jotka keskittyvät yksinomaan tekniikan aloihin. Koska suurin osa korkeakouluista on yksityisiä, eli ne eivät ole valtion hallitusten rahoittamia, monilla on uskonnollisia siteitä tai ne opettavat ainutlaatuista opetussuunnitelmaa.

Esimerkiksi suurten kirjojen opetussuunnitelma pyörii 100–150 länsimaisen kulttuurin kannalta välttämättömänä pidetyn kirjaston kirjaston lukemisen ja ymmärtämisen ympärillä. On olemassa muutamia korkeakouluja, joiden ohjelmat on omistettu opiskelijoiden näiden teosten perusteelliselle tutkimukselle, mukaan lukien Thomas Aquinas College ja Shimer College.

Korkeakoulujen, joilla on erityisiä painopisteitä, kuten sotilasakatemiat, graafisen suunnittelun koulut tai kuvataideopistot, ei välttämättä tarvitse tarjota laajaa tarjontaa koska pienempi ryhmä hakijoita on itse valinnut kiinnostuksensa koulun erityisominaisuuksiin.

Useimmat korkeakoulut tarjoavat vain perustutkintoja ja niillä on yleensä vähemmän ohjelmatarjontaa kuin yliopistoissa. Korkeakoulut on jaettu akateemisiin osastoihin, kun taas yliopistot voidaan jakaa erillisiin kouluihin päälajin mukaan.

Jotkut korkeakoulut tarjoavat jatko- ja ammattitutkintoja, mukaan lukien:

 • William ja Maryn yliopisto Virginiassa, joka tarjoaa jatkotutkintoja taiteista ja tieteistä, liike -elämästä, oikeudesta, koulutuksesta ja meritieteestä
 • Dartmouth College New Hampshiressa, joka tarjoaa jatkotutkintoja lääketieteessä, liiketoiminnassa, tekniikassa, tietojenkäsittelytieteessä ja muussa
 • Joseph's College New Yorkissa, joka tarjoaa jatkotutkintoja koulutuksesta, liiketoiminnasta, luovasta kirjoittamisesta ja muusta

Monissa tapauksissa näitä instituutioita kutsutaan korkeakouluiksi yksinkertaisesti perinteiden vuoksi. He aloittivat yksinomaan perusoppilaitoksina ja päättivät myöhemmin tarjota jatko -ohjelmia. Alumnit ovat usein haluttomia tukemaan alma materin nimenmuutosta , joten oppilaitos säilyttää nimimerkkinsä, jotta se ei häiritsisi ihmisiä, jotka ovat ylpeitä alkuperäisestä nimestään.

Joissakin korkeakouluissa, jotka ovat teknisesti yliopistoja, on myös harvinainen tilanne, mutta ne eivät voi muuttaa nimeään, koska yliopisto on jo olemassa samalla merkillä. Esimerkiksi Boston College on yliopisto kaikilla merkityksellisillä määritelmillä, mutta se ei voi muuttaa nimeään Bostonin yliopistoksi, koska se on jo eri koulu.

body_bostonuniversity.jpg Bostonin yliopiston tunnustusrakennus - en voi sanoa, onko tässä kuvassa outo suodatin vai ei, ja se häiritsee minua.

Korkeakoulujen plussat ja miinukset

Tässä on luettelo yleisistä korkeakoulujen eduista ja haitoista, joiden avulla voit nähdä suuremman kuvan:

Plussat

 • Saat todennäköisesti enemmän henkilökohtaista huomiota professoreilta ja akateemisilta neuvonantajilta.
 • Perusopetukseen kiinnitetään usein enemmän huomiota.
 • Korkeakouluilla on usein enemmän opetussuunnitelmia erikoistuneille opiskelijoille.
 • Useimmilla oppilaitoksilla on läheisempi ja yhtenäisempi opiskelijayhteisö.

Haittoja

 • Tutkimuksen tekemiseen on yleensä vähemmän resursseja ja tiloja.
 • Korkeakoulujen tiedekunnat eivät todennäköisesti ole johtavia tutkijoita omilla aloillaan.
 • Korkeakoulut eivät tarjoa suoraa pääsyä edistyneempiin tutkintoihin.
 • Useimmilla oppilaitoksilla on vähemmän ohjelmatarjontaa.

Mikä on yliopisto?

Yliopistot ovat yleensä suurempia oppilaitoksia, jotka tarjoavat sekä perustutkintoa että jatkotutkintoa. Yliopistojen jatko -ohjelmat johtavat maisteriksi ja tohtoriksi. Monilla yliopistoilla on myös ammattikouluja lakia, lääketiedettä tai liiketoimintaa varten. Joissakin tapauksissa opiskelijat, jotka osallistuvat yliopisto -ohjelmiin, voivat ansaita sekä kandidaatin että maisterin tutkinnon lyhyemmässä ajassa. Joillakin yliopistoilla on viiden vuoden ohjelmat päteville opiskelijoille, erityisesti aloilla, joilla jatkotutkinto on elintärkeä työmaailmassa (kuten tekniikka).

Usein, yliopistoissa on enemmän erilaisia ​​kursseja ja ohjelmatarjontaa suuremman ja monipuolisemman opiskelijakunnan vuoksi. Joskus yliopistot on jaettu pienempiin osa -alueisiin, joita voidaan kutsua korkeakouluiksi kuten 'College of Arts & Sciences' humanistisille opiskelijoille tai 'College of Engineering' insinööritutkinnon suorittaneille. Kaikki nämä 'korkeakoulut' ovat edelleen suuremman yliopiston sateenvarjon alla. Tämä tarkoittaa, että opiskelijoiden, jotka haluavat osallistua tällä tavalla jakautuneisiin yliopistoihin, on yleensä tehtävä perusopinnot opintoaloistaan ​​ennen kuin he ilmoittautuvat.

Yliopistoilla on myös enemmän a tutkimuksen painopiste yleensä ottaen. Koska opiskelijoita on yleensä enemmän ja useimmat heistä eivät ole ylioppilaita, perustutkinto -opetus voi ottaa taakseen tiedekunnan ja jatko -opiskelijoiden tutkimukseen. Positiivista on, että yliopistot tarjoavat monia mahdollisuuksia käytännön oppimiseen riippumattoman tutkimuksen ja kumppanuuksien avulla jatko-opiskelijoiden kanssa eri hankkeissa. Tämä johtaa korkealaatuisempaan tiedekuntaan, koska akateemisten alojen johtajat vetävät laitoksiin, joilla on laajat tutkimusmahdollisuudet, vaikka keskittyminen perustutkinto -opetukseen tarkoittaa joskus sitä, että yliopistojen tiedekunnat ovat vähemmän sitoutuneita opiskelijoihin.

body_professor.jpg 'Mutta professori, se on vain satunnaisia ​​piikkejä!' 'Ehkä sinulle. Pääse minun tasolleni.'

Yliopistojen hyvät ja huonot puolet

Seuraavassa on luettelo yliopistojen yleisistä eduista ja haitoista yhteenvetoksi edellisestä osasta:

Plussat

 • Opiskelijoille on tarjolla paljon tutkimusmahdollisuuksia ja -mahdollisuuksia.
 • On enemmän pääsyä jatkotutkintoihin ja enemmän vuorovaikutusta jatko -opiskelijoiden kanssa.
 • Professorit ovat todennäköisemmin erittäin arvostettuja hahmoja tutkimusalueillaan.
 • Ohjelmatarjontaa on kokonaisuudessaan enemmän ja opiskelijayhteisö monipuolisempaa.

Haittoja

 • Yliopistot voivat tarjota vähemmän henkilökohtaista huomiota professoreilta ja neuvonantajilta.
 • Tutkimus on yleensä etusijalla perusopetukseen nähden.
 • Eri oppilaiden kokemusten välillä on vähemmän yhteistä.
 • On vaikeampaa siirtyä pääaineeksi yliopistossa mukana olevan byrokratian vuoksi.

Pitäisikö sinun mennä yliopistoon tai yliopistoon?

Jotkut opiskelijat voivat sopia paremmin joko korkeakouluissa tai yliopistoissa tavoitteistaan ​​ja mieltymyksistään riippuen. Annan sinulle joitakin perusohjeita siitä, minkä tyyppiset opiskelijat menestyvät todennäköisemmin kussakin ympäristössä.

Saatat sopia paremmin yliopistoon, jos:

 • Etsit tiivistä yhteisöä, jossa kohtaat aina tuttuja ihmisiä.
 • Pidät läheisistä suhteista opettajiin ja pidät pienemmistä luokkakeskusteluista.
 • Etsit nimenomaan perustutkintoa eikä perustutkintoa tutkinnon suorittamiseen.
 • Uskot, että tunnet olosi mukavammaksi, jos sinulla on enemmän henkilökohtaista huomiota ja akateemista ohjausta.
 • Olet päättämätön suurista ja yleisistä akateemisista tavoitteistasi seuraavien neljän vuoden aikana.

Saatat sopia paremmin yliopistoon, jos:

 • Etsit suurta, elinvoimaista yhteisöä, jossa tapaat aina uusia ihmisiä ja osallistut erilaisiin tapahtumiin.
 • Haluat tehdä tutkimusta perustutkinto -opiskelijana, eikä sinua haittaa suuret luokkakoot.
 • Olet hyvä kekseliäisyydessä ja tavoitteidesi toteuttamisessa itsenäisesti.
 • Toivot saavasi jonkinlaisen jatkotutkinnon.
 • Olet varmempi akateemisista ja uratavoitteistasi.

Muista, että nämä ovat yleistyksiä; Kaikilla korkeakouluilla ja yliopistoilla ei ole samoja piirteitä. Jotkut yliopistot voivat olla hyvin pieniä, ja joillakin korkeakouluilla voi olla laajoja tutkimuslaitoksia. On myös yliopistoja, jotka kutsuvat perustutkintokampusa korkeakouluksi ja koulua kokonaisuudeksi yliopistoksi (näin on Harvardin tapauksessa). Raja kahden tyyppisten koulujen välillä ei ole aina hyvin määritelty.

Varmista, että teet tutkimustasi jokaisesta sinua kiinnostavasta koulusta ennen kuin hylkäät sen vain siksi, että olet joko korkeakoulu tai yliopisto. Useimmat oppilaat pystyvät saavuttamaan tavoitteensa kumman tahansa koulun yhteydessä, mutta yksi niistä saattaa sopia sinulle hieman paremmin!

body_goals-3.jpg Tavoitteet, saavutus, käveleminen tulevaisuuden porttien läpi jne. Sinulla on tämä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Mitkä ovat 7 suunnitteluperiaatetta?

Mitkä ovat suunnittelun periaatteet? Luettelemme suunnittelun keskeiset periaatteet ja elementit ja autamme sinua ymmärtämään, miten voit käyttää niitä työssäsi.

Springfield College pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Pedron lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Pedro Senior High Schoolista San Pedrossa, Kaliforniassa.

Viterbon yliopiston ACT -pisteet ja GPA

Suuren Gatsbyn lopun ja viimeisen rivin ymmärtäminen

Kysymyksiä kuuluisasta Great Gatsbyn loppumisesta? Analysoimme romaanin viimeiset kappaleet ja viimeiset rivit sekä niiden suhtautumisen muuhun tarinaan.

John F. Kennedyn lukio | 2016-17 Rankings | (Granadan kukkulat,)

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta John F.Kennedyn lukiosta Granada Hillsissä, Kaliforniassa.

Hillsdale College ACT -pisteet ja GPA

Idahon osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Boisen osavaltion yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka lopettaa ajan loppuminen SAT-lukemisessa

Onko SAT Reading -kohtien aika loppunut eikä sinulla ole tarpeeksi aikaa vastata kysymyksiin? Annamme sinulle täydelliset strategiat, joiden avulla voit selvittää, kuinka saat enemmän minuutteja.

ACT -kirjoitusvinkkejä: 15 strategiaa esseepisteidesi nostamiseen

Lue tärkeimmät vinkkimme ACT Writing -pistemäärän nostamiseksi, mukaan lukien salaisuudet, joita ACT ei halua sinun tietävän.

Ovatko AP-luokat sen arvoisia? Pitäisikö sinun ottaa ne?

Miksi sinun pitäisi käydä AP-luokissa? Mitä hyötyä siitä on? Opi, ovatko AP-kurssit todella aikaa ja vaivaa yliopistosovelluksiin.

Rhodes College SAT -pisteet ja GPA

Sana ja redundanssi SAT-kirjoituskysymyksissä

Opi tämä tärkeä SAT-kielioppisääntö parhaiden vinkkien avulla, joita sovelletaan todellisiin käytännön kysymyksiin. Älä ole tarpeeton!

Parhaat vakuudettomat luottokortit ihmisille, joilla on huono luottokortti

Matala luotto-pisteet? Tarvitsetko luottokortin? Vaihtoehtosi ovat rajalliset, mutta älä paniikkia: tutustu luetteloon parhaista vakuudettomista luottokorteista.

Cordovan lukio | 2016-17 rankingit | (Rancho Cordova,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Cordovan lukiosta Rancho Cordovassa, Kaliforniassa.

Havaijin yliopisto, Hilo Pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä San Marinon lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta San Marinon lukiosta San Marinossa, Kaliforniassa.

Härän kuun merkki: mitä se tarkoittaa sinulle

Onko sinulla Härän kuun merkki? Opi mitä kuun merkit ovat ja kuinka Härän kuu vaikuttaa persoonallisuuteesi ja elämääsi.

Siirretäänkö Associate -tutkinto mihin tahansa korkeakouluun? Jopa Ivy?

Voitko siirtyä Ivy Leagueen Community College -oppilaitoksesta? Opi siirtämään osakkuusyrityksen tutkinto mihin tahansa korkeakouluun.

4 vinkkiä standout 'Why Yale' -esitykseen

Etkö ole varma, miten lähestyä Why Yale -esee -kehotetta? Katso miksi Yale-esseenäyte ja saat vinkkejä oman tähtiseesi kirjoittamiseen.

Täydellinen luettelo SUNY -kouluista: kuinka valita sinulle sopiva

Käymme läpi täydellisen luettelon SUNY-kouluista keskittyen 4-vuotisiin oppilaitoksiin. Selvitä, mikä SUNY -koulu on sinulle paras!

College of Mount St.Josephin pääsyvaatimukset

Pattenin yliopiston pääsyvaatimukset

Mitä sinun on tiedettävä Redlandsin lukiosta

Löydä osavaltion rankingit, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Redlands Senior High Schoolista Redlandsissa, Kaliforniassa.