8 suurta eroa korkeakoulujen ja yliopistojen välillä

feature_whatsthediference betweenACollegeandauniversity.jpg

Jotkut koulut on merkitty korkeakouluiksi ja toiset yliopistoiksi. Mitä eroa yliopiston ja yliopiston välillä on? Pitäisikö sinun harkita menemistä toiseen? Tässä artikkelissa kerron sinulle, mitä koulu tarkoittaa yliopistona tai yliopistona ja sopisitko paremmin johonkin näistä kahdesta kouluista.

Mikä on College?

Yhdysvalloissa käytämme usein 'korkeakoulua' viittaamaan kaikentyyppiseen korkea -asteen koulutukseen. Harvoin sanomme, että joku on 'yliopisto -opiskelija' tai hänellä on 'korkeakoulututkinto', vaikka korkeakoulun ja yliopiston välillä on todellinen ero.hartfordin yliopiston tulokset

Suurin ero näiden kahden välillä on koko. Se ei tarkoita kampuksen fyysistä kokoa - korkeakoulu keskittyy tyypillisesti yhden tyyppiseen tutkintoon . Kaksivuotinen korkeakoulu tarjoaa yleensä osakkuusyritysten tutkintoja ja neljän vuoden korkeakoulu yleensä kandidaatin tutkinnon. Korkeakouluilla ei yleensä ole jatko -ohjelmia, mutta on poikkeuksia!

Koska he keskittyvät enemmän yhteen tutkintotyyppiin, korkeakouluihin heillä on usein pienempiä luokkakokoja ja ne tarjoavat opiskelijoille enemmän henkilökohtaista huomiota tiedekunnalta ja neuvonantajilta. Korkeakoulut ovat yleensä enemmän omistettu perusopetukselle ja vähemmän tutkimustyölle , vaikka monilla korkeakouluilla on edelleen vankat tutkimusohjelmat.

Ne ovat myös yleensä enemmän kursseja ja aihekeskeisiä, mikä tarkoittaa, että he voivat opettaa vähemmän abstrakteja tai teoreettisia aiheita ja painottaa vähemmän käytännön riippumatonta tutkimusta kuin yliopistot.

On monia korkeakouluja, jotka ovat erikoistuneet rajallisen ilmoittautumisensa vuoksi. Vapaiden taiteiden korkeakoulut ovat yleisimpiä. On myös korkeakouluja, jotka keskittyvät yksinomaan tekniikan aloihin. Koska suurin osa korkeakouluista on yksityisiä, eli ne eivät ole valtion hallitusten rahoittamia, monilla on uskonnollisia siteitä tai ne opettavat ainutlaatuista opetussuunnitelmaa.

Esimerkiksi suurten kirjojen opetussuunnitelma pyörii 100–150 länsimaisen kulttuurin kannalta välttämättömänä pidetyn kirjaston kirjaston lukemisen ja ymmärtämisen ympärillä. On olemassa muutamia korkeakouluja, joiden ohjelmat on omistettu opiskelijoiden näiden teosten perusteelliselle tutkimukselle, mukaan lukien Thomas Aquinas College ja Shimer College.

Korkeakoulujen, joilla on erityisiä painopisteitä, kuten sotilasakatemiat, graafisen suunnittelun koulut tai kuvataideopistot, ei välttämättä tarvitse tarjota laajaa tarjontaa koska pienempi ryhmä hakijoita on itse valinnut kiinnostuksensa koulun erityisominaisuuksiin.

Useimmat korkeakoulut tarjoavat vain perustutkintoja ja niillä on yleensä vähemmän ohjelmatarjontaa kuin yliopistoissa. Korkeakoulut on jaettu akateemisiin osastoihin, kun taas yliopistot voidaan jakaa erillisiin kouluihin päälajin mukaan.

Jotkut korkeakoulut tarjoavat jatko- ja ammattitutkintoja, mukaan lukien:

 • William ja Maryn yliopisto Virginiassa, joka tarjoaa jatkotutkintoja taiteista ja tieteistä, liike -elämästä, oikeudesta, koulutuksesta ja meritieteestä
 • Dartmouth College New Hampshiressa, joka tarjoaa jatkotutkintoja lääketieteessä, liiketoiminnassa, tekniikassa, tietojenkäsittelytieteessä ja muussa
 • Joseph's College New Yorkissa, joka tarjoaa jatkotutkintoja koulutuksesta, liiketoiminnasta, luovasta kirjoittamisesta ja muusta

Monissa tapauksissa näitä instituutioita kutsutaan korkeakouluiksi yksinkertaisesti perinteiden vuoksi. He aloittivat yksinomaan perusoppilaitoksina ja päättivät myöhemmin tarjota jatko -ohjelmia. Alumnit ovat usein haluttomia tukemaan alma materin nimenmuutosta , joten oppilaitos säilyttää nimimerkkinsä, jotta se ei häiritsisi ihmisiä, jotka ovat ylpeitä alkuperäisestä nimestään.

Joissakin korkeakouluissa, jotka ovat teknisesti yliopistoja, on myös harvinainen tilanne, mutta ne eivät voi muuttaa nimeään, koska yliopisto on jo olemassa samalla merkillä. Esimerkiksi Boston College on yliopisto kaikilla merkityksellisillä määritelmillä, mutta se ei voi muuttaa nimeään Bostonin yliopistoksi, koska se on jo eri koulu.

body_bostonuniversity.jpg Bostonin yliopiston tunnustusrakennus - en voi sanoa, onko tässä kuvassa outo suodatin vai ei, ja se häiritsee minua.

Korkeakoulujen plussat ja miinukset

Tässä on luettelo yleisistä korkeakoulujen eduista ja haitoista, joiden avulla voit nähdä suuremman kuvan:

Plussat

 • Saat todennäköisesti enemmän henkilökohtaista huomiota professoreilta ja akateemisilta neuvonantajilta.
 • Perusopetukseen kiinnitetään usein enemmän huomiota.
 • Korkeakouluilla on usein enemmän opetussuunnitelmia erikoistuneille opiskelijoille.
 • Useimmilla oppilaitoksilla on läheisempi ja yhtenäisempi opiskelijayhteisö.

Haittoja

 • Tutkimuksen tekemiseen on yleensä vähemmän resursseja ja tiloja.
 • Korkeakoulujen tiedekunnat eivät todennäköisesti ole johtavia tutkijoita omilla aloillaan.
 • Korkeakoulut eivät tarjoa suoraa pääsyä edistyneempiin tutkintoihin.
 • Useimmilla oppilaitoksilla on vähemmän ohjelmatarjontaa.

Mikä on yliopisto?

Yliopistot ovat yleensä suurempia oppilaitoksia, jotka tarjoavat sekä perustutkintoa että jatkotutkintoa. Yliopistojen jatko -ohjelmat johtavat maisteriksi ja tohtoriksi. Monilla yliopistoilla on myös ammattikouluja lakia, lääketiedettä tai liiketoimintaa varten. Joissakin tapauksissa opiskelijat, jotka osallistuvat yliopisto -ohjelmiin, voivat ansaita sekä kandidaatin että maisterin tutkinnon lyhyemmässä ajassa. Joillakin yliopistoilla on viiden vuoden ohjelmat päteville opiskelijoille, erityisesti aloilla, joilla jatkotutkinto on elintärkeä työmaailmassa (kuten tekniikka).

Usein, yliopistoissa on enemmän erilaisia ​​kursseja ja ohjelmatarjontaa suuremman ja monipuolisemman opiskelijakunnan vuoksi. Joskus yliopistot on jaettu pienempiin osa -alueisiin, joita voidaan kutsua korkeakouluiksi kuten 'College of Arts & Sciences' humanistisille opiskelijoille tai 'College of Engineering' insinööritutkinnon suorittaneille. Kaikki nämä 'korkeakoulut' ovat edelleen suuremman yliopiston sateenvarjon alla. Tämä tarkoittaa, että opiskelijoiden, jotka haluavat osallistua tällä tavalla jakautuneisiin yliopistoihin, on yleensä tehtävä perusopinnot opintoaloistaan ​​ennen kuin he ilmoittautuvat.

Yliopistoilla on myös enemmän a tutkimuksen painopiste yleensä ottaen. Koska opiskelijoita on yleensä enemmän ja useimmat heistä eivät ole ylioppilaita, perustutkinto -opetus voi ottaa taakseen tiedekunnan ja jatko -opiskelijoiden tutkimukseen. Positiivista on, että yliopistot tarjoavat monia mahdollisuuksia käytännön oppimiseen riippumattoman tutkimuksen ja kumppanuuksien avulla jatko-opiskelijoiden kanssa eri hankkeissa. Tämä johtaa korkealaatuisempaan tiedekuntaan, koska akateemisten alojen johtajat vetävät laitoksiin, joilla on laajat tutkimusmahdollisuudet, vaikka keskittyminen perustutkinto -opetukseen tarkoittaa joskus sitä, että yliopistojen tiedekunnat ovat vähemmän sitoutuneita opiskelijoihin.

body_professor.jpg 'Mutta professori, se on vain satunnaisia ​​piikkejä!' 'Ehkä sinulle. Pääse minun tasolleni.'

Yliopistojen hyvät ja huonot puolet

Seuraavassa on luettelo yliopistojen yleisistä eduista ja haitoista yhteenvetoksi edellisestä osasta:

Plussat

 • Opiskelijoille on tarjolla paljon tutkimusmahdollisuuksia ja -mahdollisuuksia.
 • On enemmän pääsyä jatkotutkintoihin ja enemmän vuorovaikutusta jatko -opiskelijoiden kanssa.
 • Professorit ovat todennäköisemmin erittäin arvostettuja hahmoja tutkimusalueillaan.
 • Ohjelmatarjontaa on kokonaisuudessaan enemmän ja opiskelijayhteisö monipuolisempaa.

Haittoja

 • Yliopistot voivat tarjota vähemmän henkilökohtaista huomiota professoreilta ja neuvonantajilta.
 • Tutkimus on yleensä etusijalla perusopetukseen nähden.
 • Eri oppilaiden kokemusten välillä on vähemmän yhteistä.
 • On vaikeampaa siirtyä pääaineeksi yliopistossa mukana olevan byrokratian vuoksi.

Pitäisikö sinun mennä yliopistoon tai yliopistoon?

Jotkut opiskelijat voivat sopia paremmin joko korkeakouluissa tai yliopistoissa tavoitteistaan ​​ja mieltymyksistään riippuen. Annan sinulle joitakin perusohjeita siitä, minkä tyyppiset opiskelijat menestyvät todennäköisemmin kussakin ympäristössä.

Saatat sopia paremmin yliopistoon, jos:

 • Etsit tiivistä yhteisöä, jossa kohtaat aina tuttuja ihmisiä.
 • Pidät läheisistä suhteista opettajiin ja pidät pienemmistä luokkakeskusteluista.
 • Etsit nimenomaan perustutkintoa eikä perustutkintoa tutkinnon suorittamiseen.
 • Uskot, että tunnet olosi mukavammaksi, jos sinulla on enemmän henkilökohtaista huomiota ja akateemista ohjausta.
 • Olet päättämätön suurista ja yleisistä akateemisista tavoitteistasi seuraavien neljän vuoden aikana.

Saatat sopia paremmin yliopistoon, jos:

 • Etsit suurta, elinvoimaista yhteisöä, jossa tapaat aina uusia ihmisiä ja osallistut erilaisiin tapahtumiin.
 • Haluat tehdä tutkimusta perustutkinto -opiskelijana, eikä sinua haittaa suuret luokkakoot.
 • Olet hyvä kekseliäisyydessä ja tavoitteidesi toteuttamisessa itsenäisesti.
 • Toivot saavasi jonkinlaisen jatkotutkinnon.
 • Olet varmempi akateemisista ja uratavoitteistasi.

Muista, että nämä ovat yleistyksiä; Kaikilla korkeakouluilla ja yliopistoilla ei ole samoja piirteitä. Jotkut yliopistot voivat olla hyvin pieniä, ja joillakin korkeakouluilla voi olla laajoja tutkimuslaitoksia. On myös yliopistoja, jotka kutsuvat perustutkintokampusa korkeakouluksi ja koulua kokonaisuudeksi yliopistoksi (näin on Harvardin tapauksessa). Raja kahden tyyppisten koulujen välillä ei ole aina hyvin määritelty.

Varmista, että teet tutkimustasi jokaisesta sinua kiinnostavasta koulusta ennen kuin hylkäät sen vain siksi, että olet joko korkeakoulu tai yliopisto. Useimmat oppilaat pystyvät saavuttamaan tavoitteensa kumman tahansa koulun yhteydessä, mutta yksi niistä saattaa sopia sinulle hieman paremmin!

body_goals-3.jpg Tavoitteet, saavutus, käveleminen tulevaisuuden porttien läpi jne. Sinulla on tämä!

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Havaijin yliopisto Manoan pääsyvaatimukset

Suhteelliset asesanat SAT -kirjoittamiseen: joka vs. tuo ja enemmän

Milloin käytät kuka vs. kuka ja mitä vs mitä? SAT -kirjoittaminen testaa sinua tällaisilla suhteellisilla pronomineilla, ja sinun on hallittava ne nostaaksesi pisteitäsi. Opi tärkeimmistä strategioistamme käsitellä näitä kirjoituskysymyksiä.

SUNY Maritime College pääsyvaatimukset

Voitko käyttää vanhoja SAT -tekniikoita uuden SAT: n opiskeluun?

Onko sinulla vaikeuksia löytää harjoitusmateriaaleja SAT: lle? Selitämme, kuinka voit käyttää vanhoja SAT- ja ACT -laitteita valmistautuaksesi nykyiseen testiin.

Pittsburgin osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Comptonin lukio | 2016-17 rankingit | (Compton,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Comptonin lukiosta Comptonissa, Kaliforniassa.

Mikä on Emory Pre-College -ohjelma? Pitäisikö hakea?

Harkitsetko Emory Pre-College -ohjelmaa? Tutustu tähän oppaaseen saadaksesi selityksen siitä, mistä on kyse ja miten pääset mukaan tähän kilpailukykyiseen ohjelmaan.

Lopullinen opinto-opas: SAT: n maailmanhistorian aihetesti

Kysymyksiä SAT 2 -historian historiasta? Selitämme, mitä aiheita se kattaa, mistä löydät harjoitustestit ja parhaat valmisteluvinkit.

Mitä sinun on tiedettävä Etelä -Pasadenan lukiosta

Löydä osavaltion sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Etelä -Pasadenan lukiosta Etelä -Pasadenassa, Kaliforniassa.

ACT-majoituksen saaminen: Täydellinen opas

Mihin ACT-majoituksiin olet oikeutettu ja miten haet niitä? Lue lisätietoja yksityiskohtaisesta oppaastamme.

Bentley University ACT -pisteet ja GPA

17 upeaa laatikkopunostyyliä ja niiden hoito

Mitä ovat laatikko punokset? Ovatko ne pitkiä vai lyhyitä? Paksu vai ohut? Mitä laatikkopunostyylejä voit luoda? Opi kaikki tästä ainutlaatuisesta kampauksesta!

Oceanside-lukio | 2016-17 rankingit | (Oceanside,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Oceanside High Schoolista Oceanside, CA.

Montanan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Lynnin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Thurgood Marshallin lukio | 2016-17 Rankings | (San Francisco,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Thurgood Marshall High Schoolista San Franciscossa, Kaliforniassa.

Kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet, plus 5 strategiaa

Lue tämä oppiaksesi kuinka laskea ACT-yhdistelmäpisteet. Opi 5 tärkeää strategiaa yhdistettyjen pisteiden parantamiseksi.

Pitäisikö sinun arvata SAT? 6 arvailustrategiaa

Mietitkö, 'pitäisikö minun arvata SAT: sta'? Lyhyt vastaus: kyllä! Jaamme tarkalleen kuinka arvata tehokkaasti ja netto lisäpisteitä testistä.

Kuinka päästä Harvardiin ja Ivy Leagueen, Harvardin alumni

Tässä täydellisessä oppaassa Harvardin alumni selittää avaimet päästäkseen Harvardiin, Stanfordiin, MIT: hen, Yalen ja muihin Ivy League -kouluihin. Saatat huomata, että sinun on muutettava sovellusstrategiaasi kokonaan.

Gustavus Adolphus Collegen pääsyvaatimukset

Tämän vuoden Syracuse -yliopiston pääsyvaatimukset

Täydellinen Crash Course romanttiseen runouteen

Etsitkö selkeää romantiikan määritelmää? Selitämme kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää romanttisesta runoudesta ja romantiikan aikakaudesta.

Draken yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on järkevä luku? Määritelmä ja esimerkit

Mikä on järkevä luku? Opi tämän termin määritelmä ja tutustu järkeviin numeroesimerkkeihin, joiden avulla voit ymmärtää, mitä ne ovat ja miten ne eroavat irrationaalisista numeroista.

Colgaten yliopiston ACT -tulokset ja GPA