8 parasta työpaikkaa teini -ikäisille ja kuinka löytää omasi

feature_helpwanted

Haluatko saada hieman enemmän itsenäisyyttä ja todellista kokemusta? Haluatko kehittää hyödyllisiä ammatillisia taitoja? Työn saaminen teini -ikäisenä on loistava tapa työskennellä näiden tavoitteiden saavuttamiseksi. Tässä viestissä puhun hieman siitä, miksi sinun pitäisi (tai ei pitäisi) saada työtä, ennen kuin kerron sinulle, mitä sinun pitäisi etsiä ensimmäisessä osa-aikaisessa tehtävässäsi. Lue loppuun asti vinkkejä ja strategioita parhaan työn löytämiseksi!

Miksi sinun pitäisi saada työ nuorena?

Ehkä olet vielä päättämässä, haluatko hypätä työelämään; ehkä olet päättänyt, että työpaikan saaminen on ehdottomasti oikea sinulle. Olitpa missä tahansa, toivon, että luet tämän osan huolellisesti - jos saat työpaikan vääristä syistä, saatat joutua pitkällä aikavälillä haitalliseksi.

Monet opiskelijat ajattelevat, että on tärkeää saada työpaikka college -sovellustensa vuoksi. On hienoa osoittaa, että voit hoitaa eri tehtäviä ja osallistua koulun ulkopuolisiin aktiviteetteihin. Pidä mielessä, että Pääsyvirkamiehet näkisivät mieluummin vahvat akateemiset suoritukset kuin keskinkertainen suoritus + osa-aikatyö .

Tästä syystä luulen työ voi olla todella hienoa kesällä, kun sinulla on paljon vapaa -aikaa - voit hankkia työkokemusta ja samalla tuoda omia henkilökohtaisia ​​tulojasi.

Osa-aikatyö koulun aikana on eri asia . Monet opiskelijat pärjäävät koulussa hyvin osa-aikatyössä, mutta muuttujia on otettava huomioon. Sinun on nimittäin harkittava muiden päivittäisten tehtävien asettamista etusijalle: koulu ja kotitehtävät, koulun ulkopuolinen toiminta, perhe ja ystävät. Jos pystyt tasapainottamaan nämä prioriteetit osa-aikatyön lisäksi, tee se! Jos sinulla on kuitenkin vaikeuksia pitää arvosanasi ja muuta toimintaa, hyödyt pitkällä aikavälillä paljon enemmän keskittymällä tutkijoihin kuin osa-aikaisella työllä.

body_balance-2

mitkä 2 väriä tekevät violetista

On tärkeää löytää tasapaino koulun, työn ja hauskanpidon välillä.

Yksi tärkeä poikkeus tähän päättelyyn on, jos sinun on saatava työpaikka taloudellisista tai perhesyistä. Jos olosuhteet edellyttävät, että työskentelet osa-aikaisesti kouluaikana, ja tämä vaikuttaa negatiivisesti arvosanaasi, on tärkeää, että selität nämä olosuhteet kaikissa korkeakoulu- tai apurahahakemuksissa .

Nyt kun olemme saaneet sen pois tieltä - jatkakaa hauskoja juttuja!

Mitä sinun pitäisi etsiä teinityössä?

Todennäköisesti et ansaitse paljon rahaa teini-ikäisenä lähtötason asemassa. Jokaisen on kuitenkin aloitettava jostain, ja jos mietit, millaista työtä haluat, voit saada paljon irti ensimmäisestä työkokemuksestasi.

Olen keksinyt luettelon taitojen kehittämisalueista, jotka pitäisi yleistää moniin töihin (ja myös muihin elämäsi osa -alueisiin). Sinun ei tarvitse etsiä työtä kaikki ominaisuuksista, jotka aion luetella, mutta tässä on joitain mahdollisia työtaitoja ja etuja, joita on harkittava. Mieti, mitkä työn ominaisuudet ovat sinulle tärkeimpiä:

Vastuu

Ovatko ihmiset riippuvaisia ​​sinusta? Onko tärkeää, että noudatat säännöllistä aikataulua tai suoritat sarjan tehtäviä tai projekteja, jotta asiat toimivat sujuvasti? Jos kyllä, voit odottaa, että tietty työ auttaa sinua kehittämään vahvan vastuuntunnon, mikä on loistava ominaisuus kehittyä teini -ikäisenä.

Useimmat työt vaativat nyt jonkin verran vastuuta. Se, mikä lopulta vaihtelee työpaikoittain, on se, mitä sinun pitäisi olla vastuussa varten. Tässä on yleinen opas vastuuhierarkiasta, joka löytyy useimmista töistä:

 1. Vastaat ohjeiden kuuntelemisesta ja tehtävien suorittamisesta
 2. Vastuullinen itsestäsi - eli työsi tekeminen ilman käskyä
 3. Vastuussa aloitteellisuudesta - ennakoi mitä on tehtävä, suorita tehtävät tehokkaasti ilman nimenomaista ohjausta
 4. Vastuussa muista ihmisistä - ohjaa, opeta ja kouluta muita.

Useimmissa lähtötason tehtävissä aloitat tämän hierarkian alemmasta päästä. Jotkut ihmiset asettavat etusijalle mahdollisuudet saada enemmän vastuuta ja itsenäisyyttä - sinä?

osavaltion vaatima korkeakoulun valmisteluohjelma

Vuorovaikutustaidot

Ihmisten taitojen kehittäminen on suuri etu asiakaspalvelutehtävissä (ajattele työskennellä ravintolassa tai vähittäiskaupassa).Jokainen asiakaspalvelussa työskentelevä voi kertoa, että kohtaat vähemmän kuin miellyttäviä ihmisiä, mutta sinulla on myös mahtavia henkilökohtaisia ​​kokemuksia upeiden asiakkaiden kanssa. Kaikki tulevat työpaikat tai uramahdollisuudet arvostavat sitä, että voit työskennellä hyvin ihmisten, jopa (erityisesti) vaikeiden ihmisten kanssa.

Tiimityö ja yhteistyö

Jotkut työt ovat melko yksinäisiä - saatat olla vuorovaikutuksessa muiden kanssa palvelukykyisenä (esimerkiksi kassavirkailijana), mutta et tee paljon yhteistyötä työtovereidesi kanssa. Työpaikat, joissa on tärkeää kehittää yhteisöllisyyttä tai joissa työskentelet työtovereidesi kanssa projekteissa, auttavat kehittämään tiimityötaitojasi. Yhteistyötä ja yhteisöllisyyttä korostavat työt voivat olla erityisen arvokkaita ansioluettelossasi ja korkeakoulusovelluksissa.

body_teamwork

Sinun on vaikea löytää tulevaa työnantajaa, joka ei arvosta tiimipelaajaa.

Johtajuus ja kasvupotentiaali

Löydät johtajuutta ja kasvupotentiaalia tehtävissä, joissa saat enemmän vastuuta ja/tai itsenäisyyttä, kun olet todistanut itsesi. Esimerkiksi ravintolassa voi olla mahdollisuuksia päästä ylös bussipoikasta tarjoilijaksi. Vähittäiskauppaympäristössä voit siirtyä myyntiedustajasta vuoropäälliköksi.

Tämä noususuunta tulee kovasta työstä ja aloitteellisuuden osoittamisesta, ja siihen liittyy yleensä palkankorotuksia ja hienompaa tehtävää. Tämä auttaa sinua sekä tulevissa työnhakuissa että korkeakoulusovelluksissa. Lisäksi saat varmasti terveen annoksen itsetyytyväisyyttä, joka tulee palkitsemalla kovasta työstäsi.

Ammatillinen kehitys

Tämä saattaa olla hieman vaikeampaa löytää teini-ikäisten lähtötason työstä, mutta se on ehdottomasti mahdollista. Ammatillisella kehityksellä tarkoitan kiinnostuksen kohteiden, intohimojen ja verkkoyhteyksien kehittämistä tulevien ura -intressiesi perusteella tietyllä alalla.

Jos olet esimerkiksi kiinnostunut eläinlääkärikoulusta, voit hakea työtä tai vapaaehtoistyötä paikallisissa eläinsuojissa. Jos olet kiinnostunut vieraanvaraisuudesta, voit etsiä emännän töitä paikallisista ravintoloista tai hotellin tai majatalon vastaanotosta. Jos olet kiinnostunut tutkimuksesta, tutustu paikallisten yliopistojen laboratorioihin saadaksesi osa-aikaisia ​​tutkimusavustajan tehtäviä. Mahdollisuudet ovat rajattomat ja riippuvat todella omista ainutlaatuisista kiinnostuksistasi ja taidoistasi.

8 loistavaa työtä nuorille ja mistä niitä löytää

Nyt kun olemme käyneet läpi tärkeitä työominaisuuksia, luettelen ideoita parhaista työpaikoista teini -ikäisille sekä vastaavat työtaidot ja -strategiat. Tämä luettelo ei kuitenkaan ole tyhjentävä, joten jos sinulla on omia ajatuksiasi haluamistasi osa-aikatöistä, kehotan sinua tekemään oma tutkimus ja tarkistamaan ne!

valita kahden asian välillä peli

body_form

Älä huolestu, jos joudut lähettämään monia hakemuksia ennen kutsun saamista haastatteluun. se on tyypillistä työnhaulle.

Lastenhoito

 • Työn taidot: Vastuullisuus, ihmisten taidot
 • Paikkojen löytäminen:On parasta aloittaa perheistä, jotka tunnet jo. Yrityksesi kasvaa suusanallisesti, jos ihmiset ovat tyytyväisiä palveluihisi. Voit myös lähettää lehtisiä kouluissa, kirkoissa ja yhteisökeskuksissa.

Eläinsuojelutyöntekijä

 • Työn taidot:Vastuullisuus, tiimityö ja yhteistyö, mahdollinen johtajuus ja kasvupotentiaali, mahdollinen ammatillinen kehittyminen
 • Miten löytää paikkoja: Käy paikallisessa eläinsuojassa tai pelastuslaitoksessa ja pyydä osa-aikatyötä tai vapaaehtoishakemuksia. Jotkut turvakodit voivat vaatia sinua olemaan 18 -vuotias tai vanhempi, joten saatat joutua pyytämään vanhemman lupaa, jos olet alaikäinen.

Maisemoija

Erinomainen kesätyövaihtoehto, ja se maksaa yleensä melko hyvin (vaikka se on erittäin raskasta fyysistä työtä).

 • Työn taidot:Vastuullisuus, tiimityö ja yhteistyö, mahdollinen johtajuus ja kasvupotentiaali
 • Paikkojen löytäminen:Käy paikallisten maisemayritysten parissa ennen kiireistä kautta (kevät/kesä) ja kysy, etsivätkö he kausiluonteista apua.

Ruokakaupan virkailija

Hieno asia virkailijan tehtävissä on, että löydät ne melkein mistä tahansa. Jotkut suuret yritykset tarjoavat jopa korkeakouluapurahoja (esimerkiksi Wegmans).

 • Työn taidot:Vastuullisuus, ihmisten taidot, johtajuus ja kasvupotentiaali
 • Paikkojen löytäminen:Tarkista verkossa myymälöiden verkkosivuilta tai käy niiden asiakaspalvelupisteissä ja pyydä sovelluksia.

Ravintolan henkilökunta

Aiemmasta ravintola -alan kokemuksestasi riippuen voit aloittaa bussikuljettajana, tarjoilijana tai isäntänä. Erityisesti kisaajien ei tarvitse olla kokeneita, mutta kun olet mukana, voit edetä portaita ylöspäin. Tuntipalkka on todella alhainen (alle minimipalkan), mutta voit ansaita paljon rahaa vihjeinä sen mukaan, missä työskentelet.

 • Työn taidot:Vastuullisuus, ihmisten taidot, tiimityö ja yhteistyö, mahdollinen ammatillinen kehittyminen
 • Paikkojen löytäminen:Tarkista paikalliset työpaikkailmoitukset verkossa tai pyydä hakemuksia suoraan ravintoloista.

Myyntiedustaja

On olemassa monia erilaisia ​​myyntiedustajien asemia; jos olet oikealla maantieteellisellä alueella, on mahdollista löytää jotain kiinnostuksesi mukaan räätälöityä. Oletko intohimoinen muodista? Tutustu tavarataloihin tai paikallisiin putiikkeihin. Oletko aktiivinen vai ulkona? Tutustu urheilukauppoihin. Oletko enemmän kiinnostunut tekniikasta? Tutustu tietokoneen tai matkapuhelimen myyntiin.

olla tai olla olematta lainata
 • Työn taidot:Vastuullisuus, ihmisten taidot, johtamisen ja kasvun kehittäminen, mahdollinen ammatillinen kehittyminen
 • Paikkojen löytäminen:Tarkista verkossa paikallisia työpaikkailmoituksia tai pyydä hakemuksia suoraan kaupoista.

Tuutorointi

Tämä on loistava tapa hioa omia taitojasi samalla kun autat muita lahjojesi kanssa.

 • Työn taidot:Vastuullisuus, ihmisten taidot, johtajuus ja kasvupotentiaali
 • Paikkojen löytäminen:Tarkista, onko koulusi tarjoamia opetusohjelmia. Tutustu paikallisiin opetusvirastoihin tai vapaaehtoisryhmiin. Kysy vanhemmiltasi, onko heillä ystäviä nuorempien lasten kanssa, jotka voisivat käyttää opetusapua. Listaa itsesi online -opetusalustoille, kuten Wyzant.

Mene itsenäiseksi

Uusimpien verkkoalustojen avulla aloittelevien yrittäjien on helppo mainostaa tuotteitaan ja palveluitaan sekä paikallisesti että maailmanlaajuisesti. Jos sinulla on erityinen taito, josta olet intohimoinen, sinun ei tarvitse luopua siitä voidaksesi jatkaa tyypillisempää osa-aikatyötä. Jos voit tarjota palvelua (esimerkiksi olet graafinen suunnittelija tai ohjelmoija), voit todennäköisesti löytää itsenäisen osa-aikatyön. Jos olet taiteilija tai käsityöläinen, saatat yllättyä huomatessasi, että korkealaatuisille, räätälöidyille tuotteille on suuri kysyntä.

 • Työn taidot:Vaihtelee
 • Kuinka löytää työtä:Tarjoa palveluita suusanallisesti paikallisille yrityksille, ystäville ja perheelle. Voit myös tutustua online -alustoihin, kuten Elance. Jos tuotat tavaroita, harkitse käsitöitä tai taidenäyttelyitä tai Etsyn tai Ebayn tilin luomista.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Kuinka päästä sisään: Miamin yliopiston pääsyvaatimukset

Paul Smithin yliopiston pääsyvaatimukset

Parsons Uusi koulu suunnittelun pääsyvaatimuksille

Texas A&M University - Texarkanan pääsyvaatimukset

UT Dallas ACT -pisteet ja GPA

BA vs BS -tutkinto: mikä on sinulle parempi?

Mitkä ovat tärkeimmät yhtäläisyydet ja erot verrattaessa BA vs BS tutkintoja? Onko yksi aste parempi kuin toinen? Lue asiantuntijaoppaamme saadaksesi selville.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

20 runollista laitetta, jotka sinun on tiedettävä

Onko sinulla kysymyksiä kirjallisten laitteiden käytöstä runoudessa? Täydellinen runollisia laitteita koskeva oppaamme määrittelee esimerkkeinä kaikki tärkeimmät runoustermit.

Bradley Universityn pääsyvaatimukset

Mikä on AP -testin täydellinen pisteet? Tarvitsetko yhden?

Oletko hämmentynyt siitä, mitä AP -kokeen täydellinen pisteet todella tarkoittavat? Selitämme, mikä on täydellinen piste ja miten se eroaa viidestä.

Saint Francis Medical Center College of Nursing Pääsyvaatimukset

Mitä CEEB -koodit ovat? Kysymyksiinne vastattu

Mitä CEEB -koodit ovat ja miksi tarvitset niitä SAT -rekisteröintiin? Lue täältä, miten voit etsiä ja etsiä CEEB -koodiasi täältä.

1310 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Nevadan yliopisto, Reno Pääsyvaatimukset

Floridan yliopiston pääsyvaatimukset

Aihe-verbisopimus SAT-kirjoittamisesta: strategiat ja käytännöt

Aiheen verbisopimus on erittäin tärkeä SAT -kirjoitustestissä. Lue koko oppaamme täältä, jossa on käytännön tietokilpailukysymyksiä ja strategioita.

John Carroll Universityn pääsyvaatimukset

Pittsburghin yliopisto, Johnstown, pääsyvaatimukset

IUPUI -pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

Saint Mary's University of Minnesota Pääsyvaatimukset

Becker Collegen pääsyvaatimukset

Voivatko korkeakoulut peruuttaa pääsysi sosiaalisen median viestien takia?

Oletko huolissasi, että sosiaalisen median viestisi estävät sinua pääsemästä yliopistoon? Opi, miten korkeakoulut punnitsevat verkkoviestejä ja miten voit välttää sosiaalisen median ongelmia.

Mitä sinun on tiedettävä Dougherty Valleyn lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Dougherty Valleyn lukiosta San Ramonissa, Kaliforniassa.

Mikä on edTPA?

Onko sinulla kysymyksiä edTPA: sta? Katso täydelliset edTPA -käsikirjamme kaikki yksityiskohdat.