Seitsemän UChicago-esseekehotetta: Kuinka kirjoittaa tähtien vastauksia

feature_uchicagoessay

Chicagon yliopisto on kuuluisa ainutlaatuisista esseeaiheistaan. Ne ovat joitain luovimpia ja seinän ulkopuolisia esseekehotteita, jotka näet hakiessasi korkeakouluihin, ja joskus voi olla hämmentävää tietää, miten niihin puuttua.

Mistä sinun pitäisi kirjoittaa UChicago-esseissäsi? Kuinka voit osoittaa olevasi älykäs, luova ja ansaitseva paikka heidän koulussa? Lue lisää oppiaksesi UChicago-esseistä, siitä, mitä valintaryhmä odottaa näkevänsä vastauksissasi, mistä aiheista sinun pitäisi kirjoittaa ja mitä aiheita sinun tulisi välttää. Tässä oppaassa ehdotamme myös esimerkki-esseeideoita kullekin 2020/2021 UChicago -lisäaineistekehotteelle ja analysoimme aiempia Chicagon yliopiston esseenäytteitä, jotta voit nähdä, miltä upea UChicago-essee näyttää.Mitkä ovat UChicago-esseet?

Ennen kuin voit alkaa selvittää, miten kirjoitat UChicago-esseesi, sinun on tiedettävä, mitkä kehotteet näet ja kunkin säännöt. Sinun on kirjoitettava kaksi esseitä, ja UChicagon esseekyselyihin, joihin sinun on vastattava, viitataan yleisesti kysymyksinä 1 ja 2.

Kysymys 1: Miksi UChicago?

Kysymys 1 -kehote on ainoa UChicagon täydennys essee, joka pysyy samana vuosittain, ja se on myös ainoa kehote, johon kaikkien hakijoiden on vastattava (2. kysymykseen sinulla on useita kehotteita valita).

Tätä kysymystä varten sinun on kirjoitettava essee, joka selittää miksi haluat osallistua Chicagon yliopistoon ja miksi koulu on mielestäsi sopiva sinulle ja tavoitteillesi. UChicagolla ei ole tiukkoja sanarajoja esseille, mutta ne viittaavat vastaukseen 250-500 sanaa .

Tässä on kehote:

Kuinka Chicagon yliopisto, sellaisena kuin tiedät sen nyt, tyydyttää haluasi tietyntyyppiseen oppimiseen, yhteisöön ja tulevaisuuteen? Ole hyvä ja kerro tarkasti omat toiveesi ja miten ne liittyvät UChicagoon.

Mukava osa tätä kehotetta on, että se on melko tavallinen essee 'miksi tämä koulu'. Ja onneksi teillä on täydellinen opas, joka opastaa, kuinka pudottaa tämän tyyppinen essee puistosta.

Kysymys 2: Laajennettu essee

Kysymyksessä 2 voit valita kuudesta esseekehotteesta ja valitset sen, johon haluat vastata. Essee kehottaa tätä kysymystä muuttumaan joka vuosi, ja vaikka kehotuksia on aina noin kuusi, joillakin vuosina voi olla yksi tai useampi.

Nämä ovat ainutlaatuisempia ja omituisempia esseekehotteita, joista UChicago tunnetaan. Monet niistä ovat UChicagon alumnien ja nykyisten opiskelijoiden luomia. UChicago suosittelee, että tämä essee on noin 650 sanaa. (Vaikka he voi olla pidempi, valintatoimisto suosittelee sitä vastaan! )

Alla on esseekehotuksia lukuvuodelle 2020/2021.

Essee-vaihtoehto 1: Kenelle Sally myy simpukkansa? Kuinka paljon puuta voi istuttaa, jos puu voi istuttaa puuta? Valitse suosikki kielen kääntäjä (joko alun perin englanniksi tai käännettynä toiselta kieleltä) ja harkitse ratkaisua sen hämmennykseen valitsemallasi menetelmällä. Matematiikka, filosofia, kielitiede ... kaikki riippuu sinusta (tai puuhaukastasi).

Essee-vaihtoehto 2: Mikä voidaan todella jakaa nollalla?

Essee-vaihtoehto 3: Antiikin seitsemän vapaata taidetta koostui Quadriviumista - tähtitiede, matematiikka, geometria ja musiikki - ja Triviumista - retoriikasta, kieliopista ja logiikasta. Kuvaile omaa otettasi Quadriviumissa tai Triviumissa. Mikä on mielestäsi välttämätöntä kaikkien tiedettäväksi?

Essee-vaihtoehto 4: Metrokartat, evoluutiopuut, Lewis-kaaviot. Kukin näistä kaavioista kertoo niiden komponenttien suhteet ja tarinat. Kuvittele kartta, kaavio tai kaavio uudelleen. Jos työsi on suurelta osin tai yksinomaan visuaalista, liitä mukaan kartografin avain, jossa on vähintään 300 sanaa, jotta voimme paremmin ymmärtää luomustasi.

Essee-vaihtoehto 5: 'Tuntuuko sinusta onnekas? No, tekeekö, punk? - Eleanor Roosevelt. Määritä kuuluisa lainaus väärin ja tutki sen tekemisen seurauksia.

Essee-vaihtoehto 6: Insinööri George de Mestral turhautui koiran turkiin tarttuneisiin purseisiin ja käytti samaa mekaanikkoa tarranauhan luomiseen. Tutkija Percy Lebaron Spencer löysi sulatetun suklaapatukan magnetronilaboratoriostaan ​​ja löysi ruoanlaittoon mikroaaltouunissa. Väriaineteollisuuden omistaja Jean Baptiste Jolly löysi pöytäliinansa puhtaana sen jälkeen, kun siihen oli kaatunut petrolilamppu, mikä muovasi kuivapesun tulevaisuutta. Kuvaile luovaa tai mielenkiintoista ratkaisua ja etsi sitten ongelma, jonka se ratkaisee.


Essee-vaihtoehto 7: Valitse seikkailunhaluisen tutkimuksen hengessä (ja yhden nykyisen opiskelijamme kannustuksella!) Yksi aikaisemmista kehotteistamme (tai luo oma kysymyksesi). Ole omaperäinen, luova, ajatuksia herättävä. Hyödynnä parhaita ominaisuuksiasi kirjailijana, ajattelijana, visionäärinä, sosiaalikriitikkona, viisaana, maailmankansalaisena tai tulevana Chicagon yliopiston kansalaisena. ota pieni riski ja pidä hauskaa!

body_planetearth

Maailma on osterisi, kun on vastattava UChicagon esseekehotteisiin.

Kuinka vastata Chicagon yliopiston esseekysymyksiin

Tässä osassa selitämme, mitä UChicago haluaa nähdä esseissäsi, annamme ideoita aiheista, joista voit kirjoittaa jokaiselle esseelle, ja keskustelemme aiheista, joita sinun on parempi välttää.

Kysymys 1: Miksi UChicago?

Tätä Chicagon yliopiston täydennysesiteestä UChicago haluaa tietää, miksi haluat osallistua heidän kouluunsa, mitä toivot pääsevän pois osallistumisesta ja kuinka Chicagon yliopisto auttaa sinua saavuttamaan heidän tavoitteensa. Pohjimmiltaan he haluavat tietää, miksi luulet heidän koulunsa olevan sinulle sopivampi kuin kaikki muut siellä olevat koulut. Tarkempaa analyysiä tästä esseestä on perusteellisessa oppaassamme Miksi UChicago-essee.

Mitä he haluavat nähdä vastauksessasi?

'Miksi koulumme?' on luultavasti yleisin essekehote, jonka näet yliopistosovelluksissa. Miksi koulut, myös UChicago, esittävät tämän kysymyksen?

UChicago haluaa ensin nähdä, että haluat todella mennä heidän kouluunsa. Opiskelijat, jotka rakastavat koulua, hyväksyvät todennäköisemmin pääsytarjouksen ja käyvät siinä, ja he ovat todennäköisemmin sitoutuneita opintoihinsa, osallistuvat opetussuunnitelmiin ja antavat takaisin valmistuttuaan. Intohimosi UChicagoa kohtaan pitäisi näkyä läpi tässä esseessä.

Seuraavaksi UChicago haluaa nähdä, että olet tehnyt tutkimuksen heidän koulustaan ja sinulla on käsitys siitä, mitä mahdollisuuksia haluat käyttää siellä ollessasi. Voit tehdä tämän mainitsemalla tiettyjä asioita, joista pidät UChicagossa tai joita aiot hyödyntää opiskelijana siellä. Mahdollisia keskusteltavia asioita ovat professorit, joita ihailet tai joista olet kiinnostunut työskentelemään, tietyt luokat, joihin haluat osallistua, ja opetussuunnitelmat, joihin haluat osallistua.

Lopuksi UChicago haluaa nähdä, että olet hyvä ottelu koulullesi. Essiesi tulisi selittää, kuinka hyödynnät parhaiten UChicagon tarjoamia mahdollisuuksia, kuinka vahvuutesi vastaavat heidän tarjoamia mahdollisuuksia ja kuinka UChicago auttaa sinua saavuttamaan tulevaisuuden tavoitteet.

Mahdolliset kirjoitettavat aiheet

Voit lähestyä tätä essee-kehotetta monin tavoin; vaikka UChicago tunnetaan parhaiten tutkijoistaan ​​(toisin kuin tappajajoukkueet), useimmat ihmiset keskustelevat akateemisesta puolesta ainakin osan vastauksestaan. Alla on luettelo mahdollisista aiheista; useimmat ihmiset keskustelevat esseessään yhdestä kolmeen aihetta.

 • Majorit tai luokat, joista olet erityisen kiinnostunut
 • UChicagon ydinopetussuunnitelma
 • Professorit, joiden työtä ihailet ja joiden kanssa haluat opiskella tai tehdä tutkimusta
 • Unique events like Scav and Kuviasungnerk/Kangeiko
 • Tutkimusmahdollisuudet, joita haluat saada
 • Chicagon yliopiston opiskelijat, jotka olet tavannut ja joita ihailet
 • Vapaaehtoistyön mahdollisuudet
 • UChicagon tarjoamat taloudellisen tuen mahdollisuudet, jotka mahdollistavat sinulle osallistumisen

Vältettävät aiheet

Tärkeintä on välttää yleisiä aiheita, jotka voivat koskea käytännössä mitä tahansa koulua tai oppilasta. Haluat, että vastauksessasi on selvää, mitä mahdollisuuksia Chicagon yliopisto tarjoaa sinulle, mitä mikään muu koulu ei tee ja miten aiot käyttää niitä. Aiheet, jotka eivät näytä tätä, ovat keskustelu:

 • Kuinka kaunis kampus on
 • Chicago sää
 • Ruoka kampuksella
 • Missä UChicago sijoittuu korkeakoulujen rankinglistoihin
 • Keskustele tulevasta pääaineestasi ja urapolustasi yhdistämättä sitä takaisin UChicagon tarjoamiin
 • Muiden koulujen tuhoaminen

Kysymys 2: Laajennettu essee

Laajennettu essee on silloin, kun voit olla erityisen luova. Tämä kysymys edellyttää, että siirryt tyypillisten esseiden aiheiden mukavuusvyöhykkeesi ulkopuolelle ja vastaat yhteen kehotteista tavalla, joka antaa lukijoille käsityksen siitä, kuka olet ja mitä välität.

Mitä he haluavat nähdä vastauksessasi?

Vastauksesi kysymys 1 on tarkoitettu osoittamaan, mitä UChicagosta pidit ja kuinka aiot hyödyntää sen tarjoamia mahdollisuuksia parhaalla mahdollisella tavalla. Kysymys 2 koskee vähemmän UChicagoa ja enemmän sinusta. Valintaryhmä haluaa nähdä kuka olet ja mikä sinulle on tärkeää. Kolme pääasiaa, jotka he haluaisivat nähdä vastauksessasi tähän esseeseen, ovat:

 • Sinun tarinasi
 • Persoonallisuutesi
 • Sinun janosi tietoon

Kuka sinä olet? Mitkä ovat olleet tärkeitä tapahtumia elämässäsi? Minkälainen ihminen olet? Mistä rakastat oppia? Nämä ovat kysymykset, joihin UChicago haluaa sinun vastaavan. He haluavat tietää, mikä sinulle on tärkeää, mitkä menneisyyden tapahtumat auttoivat sinua muokkaamaan, millainen ihminen olet nyt ja mitä haluat saavuttaa tulevaisuudessa.

UChicago on erityisen kiinnostunut opiskelijoista, jotka rakastavat oppimista ja kiinnostavat paljon eri aloja ja aiheita. Matemaatikko, joka tekee myös balettia? Luovan kirjoittamisen pääaine, joka aloitti oman yrityksen? Anna tulla! Muista osoittaa rakkautesi oppimiseen esseessäsi.

Intohimojesi ja tavoitteidesi ei tarvitse aina olla yleviä; toisessa alla olevassa esseesimerkissä näet kuinka kirjoittaja kiinnosti omituista mielenkiintoa ja onnistui yhdistämään sen suurempiin ideoihin. Jos pystyt yhdistämään yhden lemmikkisi intohimoasi esseeseen, tee niin!

stipendi, joka perustuu pisteisiin

Mahdolliset kirjoitettavat aiheet

Hienoa näissä UChicago-esseekehotteissa on, että voit kirjoittaa melkein mistä tahansa, mitä haluat, koska ne ovat niin erilaisia ​​toisistaan ​​ja antavat sinulle paljon mahdollisuuksia olla luovia. Muista vain, että haluat tämän esseen antaa UChicagolle hyvän käsityksen siitä, minkä tyyppinen ihminen olet ja mikä sinulle on tärkeää.

Essee-vaihtoehto 1

Kenelle Sally myy simpukkansa? Kuinka paljon puuta voi istuttaa, jos puu voi istuttaa puuta? Valitse suosikki kielen kääntäjä (joko alun perin englanniksi tai käännettynä toiselta kieleltä) ja harkitse ratkaisua sen hämmennykseen valitsemallasi menetelmällä. Matematiikka, filosofia, kielitiede ... kaikki riippuu sinusta (tai puuhaukastasi).

UChicagon valinnainen essee kehottaa aloittamaan todennäköisesti hullumman vaihtoehdon. Tämän kielenkääntäjän kehotuksen tarkoituksena on antaa sinun esitellä tarinankerronta- ja logiikkataitojasi . Vastaamiseksi tähän kehotukseen sinun on valittava kielen kääntäjä - mikä tahansa kielen kääntäjä - ja selitettävä ideasi siitä, mitä se tarkoittaa.

Nyt on luultavasti ilmeistä, että UChicago ei etsi jotain yleismaailmallista ratkaisua valitsemallesi kielenkierrolle (sitä ei todennäköisesti ole, joka tapauksessa!). Sen sijaan, he haluavat nähdä kuinka kekseliäs voit olla. Voitko unelmoida selityksen kielen kääntäjällesi, joka on yllättävä, älykäs ja täysin omaperäinen? Tämän pitäisi olla yksi päätavoitteistasi, jos päätät vastata tähän kehotukseen.

Joten, valitse kielen kääntäjä, valitse lähestymistapa ja päästä aivoriihiin. Tässä on esimerkki. Sano, että 'Peter Piper poimi nokan peitattuja paprikoita' ja päättää tehdä siitä kulttuurianalyysi, aloita kysymällä ja miettimällä, miten vastaat niihin. Miksi Peter Piper valitsi koko nokka suolakurkkua? Tekeekö hän mausteita? Aikooko hän myydä mausteitaan markkinoilla? Tarkoittaako tämä viime kädessä sitä, että Peter Piperin pippuri suolakurkkua on matkustanut ympäri maailmaa maustamalla herkullisia aterioita monille ihmisille?

Tämä on tietysti vain esimerkki, ja luultavasti pystyt miettimään monia muita tärkeitä kysymyksiä, jotka voit kysyä auttaaksesi sinua selittämään tarinan - ja viime kädessä ratkaisun - valitsemallesi kielenkierrolle.

Essee-vaihtoehto 2

Mikä voidaan todella jakaa nollalla?

Vaikka tämä essee kysymys näyttää kuten matemaattinen ongelma, se on oikeastaan ​​vain sinun pyytää sinua näyttämään mielipiteesi. Tämä kehote on mahdollisuus toteuttaa tulkinta- ja päättelytaitosi käytännössä. Itse asiassa voit melkein ajatella sitä kuin arvoitus, paitsi että vastaus on mitä tahansa, mitä voit keksiä ja perustella.

Voisiko esimerkiksi mennä itse kysymyksen retoriseen analyysiin tulkitsemalla laajalti sanan 'jaettu' nollalla 'erotetuksi' tai 'erotetuksi', kirjoittamalla sitten jostakin kuvitellusta asiasta voidaan erottaa nolla. Voit myös tulkita nollan tarkoittavan 'ei mitään' ja harkita kirjoittamista asioista, jotka voidaan jakaa tai jakaa mihinkään. Mutta nämä ovat vain mahdollisuuksia, eikä tähän kysymykseen todennäköisesti ole väärää vastausta. Jos voit ajatella pakottavaa selitystä Miten ja miksi jotain voidaan jakaa nollalla, poimi se ja aja sen kanssa.

Viime kädessä vastaaminen tähän kehotukseen edellyttää ajattelua laatikon ulkopuolella kysymyksen sanamuodosta ja kysymykseen sisältyvistä käsitteistä. Jos pystyt keksimään mielenkiintoisen, loogisen selityksen sille, miksi ehdotamasi asia voidaan jakaa nollalla, olet oikealla tiellä saadaksesi hyvän vastauksen tähän kehotteeseen.

Essee-vaihtoehto 3

Antiikin seitsemän vapaata taidetta koostui Quadriviumista - tähtitiede, matematiikka, geometria ja musiikki - ja Triviumista - retoriikasta, kieliopista ja logiikasta. Kuvaile omaa otettasi Quadriviumissa tai Triviumissa. Mikä on mielestäsi välttämätöntä kaikkien tiedettäväksi?

Quadrivium ja Trivium ovat keskiajan opetussuunnitelmia, joista jokainen koostuu kolmesta erillisestä mutta yhteensopivasta tieteenalasta. Nämä ovat aiheita, joita pidettiin ratkaisevina opiskelijan koulutukselle kyseisenä historiallisena aikana. Nämä aiheet muodostavat myös modernin koulutuksen ytimen.

Mutta entä jos sinä Onko sinulla erilaisia ​​ajatuksia siitä, mitkä aiheet ovat tärkeitä kaikille? Tämä kehote on tilaisuutesi kuvata ja perustella oma versio Quadriviumista tai Triviumista. Voit aloittaa kysymällä: 'Onko olemassa sellaisia ​​tietämyksiä, jotka ovat rikastuttaneet elämääni? Kuinka he liittyvät toisiinsa? Kuinka järjestäisin ne omaan Quadriviumiin tai Triviumiin? '

On täysin asianmukaista saada todella täsmällinen vastauksissasi täällä. Esimerkiksi, jos olet kiinnostunut hämärästä alakulttuurista ja haluat perustella, kuinka kaikki hyötyvät siitä oppimisesta ... mene sinne. Ennen kaikkea, Varmista, että vastauksesi sisältää perustelut ehdotetulle perusopetuksen versiolle . Ja muista: on ihan hieno, jos vastauksesi rajoittuvat outoon!

Essee-vaihtoehto 4

Metrokartat, evoluutiopuut, Lewis-kaaviot. Kukin näistä kaavioista kertoo niiden komponenttien suhteet ja tarinat. Kuvittele kartta, kaavio tai kaavio uudelleen. Jos työsi on suurelta osin tai yksinomaan visuaalista, liitä mukaan kartografin avain, jossa on vähintään 300 sanaa, jotta voimme paremmin ymmärtää luomustasi.

Jos et tiedä mitä a Lewis-kaavio on, älä pelkää: tämä esseekehote on pohjimmiltaan vain, että pyydät kirjoittamaan uudestaan ​​toisiinsa liittyvien paikkojen, asioiden, ihmisten ja / tai käsitteiden väliset yhteydet ja selittämään versiosi . Tämä tarkoittaa, että voit valita minkä tahansa kartan, kaavion tai kaavion ja esittää sinun sen versio.

Kuten muilla tämän luettelon kysymyksillä, jos sinulla ei ole tiettyä karttaa tai kaaviota, joka tulee mieleen heti, paras panoksesi aiheen valitsemiseksi tälle esseelle on luultavasti ajattelu kiinnostuksen kohteidesi, intohimosi, kykyjesi kautta ... tai jopa vain huumorintajua heijastavia asioita. Esimerkiksi, jos olet intohimoinen puutarhuri, voit kuvitella Maslow'n tarpeiden hierarkian 'Maslow'n siementen hierarkiaksi' ja korvata luokittelujärjestelmänsä eri tasot siemenillä, joita tarvitset kasvattaaksesi puutarhan, joka antaa sinulle mahdollisuuden olla itsensä ylläpitävä.

Et tietenkään omistaa olla niin juustoa. On todennäköisesti monia kiinnostavia alueita, joista voit piirtää kartan, kaavion tai kaavion uudelleenkuvittelua. Vastauksessasi on ehkä tärkeintä ajatella valitsemaasi karttaa yhteysjärjestelmänä. Jos muutat tai suunnittelet näitä yhteyksiä uudelleen, miten se vaikuttaa koko järjestelmään? Kuinka kuvailisit uutta järjestelmää?

Essee-vaihtoehto 5

'Tuntuuko sinusta onnekas? No, tekeekö, punk? - Eleanor Roosevelt. Määritä kuuluisa lainaus väärin ja tutki sen tekemisen seurauksia.

Näemme sen koko ajan sosiaalisessa mediassa: meemit kiertävät väärin määriteltyjä lainauksia. Sen lisäksi, että se on ajan merkki, sen ytimessä tämä kehote todella pyytää sinua valitsemaan tarjouksen ja selittämään sen sitten ... mutta mutkalla! Tähän kysymykseen vastaaminen vaatii sinua tekemään kolme pääasiaa: 1) valitse tarjous, 2) anna se väärin ja 3) selitä. Kaivetaan nyt, miten käsitellä tätä askel askeleelta.

korkeakoulun hallitus istui käytännön kokeissa

Tarjouksen valitseminen saattaa tuntua vaikealta, koska voit todella valita mitä tahansa. Pienennä sitä miettimällä lainauksia, jotka olet löytänyt mielekkäiksi, hämmentäviksi tai hauskoiksi. Ennen kaikkea, Varmista, että ymmärrät lainauksen alkuperäisen kontekstin ja sen tarkoituksen . Tämä auttaa sinua selittämään väärinkäytöksen seuraukset myöhemmin.

Kun olet valinnut tarjouksen, sinun on päätettävä, kenelle osoitat sen väärin. Myös tässä on useita tehokkaita lähestymistapoja. Voisit mennä jotain vastaavaa kehotuksen väärinkäyttöön ja tehdä siitä koominen. Voisit olla vakava ja miettiä, kuinka lainan väärä osoittaminen muuttaisi yhteiskuntaa sellaisena kuin me sen tunnemme. Mitä ikinä päätätkin, vie aikaa laatia strategia väärinkäytöksen selittämiseksi . Tämän tekemisen pitäisi auttaa sinua valitsemaan valitsemasi henkilöt.

Viimeinen osa vastauksestasi selittää tarjouksen väärän osoittamisen seuraukset. Tätä varten haluat ajatella yli ilmeisten seurausten, kuten ihmisten harhaanjohtaminen tai väärän tiedon levittäminen. Harkitse esimerkiksi seuraavia kysymyksiä: Kuinka tämän lainauksen yhdistäminen muuttaisi tämän henkilön identiteettiä? Heidän julkinen kuvansa? Heidän roolinsa historiassa? Niiden vaikutus yhteiskuntaan? ' Vastaamalla näihin kysymyksiin voit aloittaa vankan selityksen siitä, mitä seurauksia valitun tarjouksen väärinkirjoittamisesta on.

Essee-vaihtoehto 6

Insinööri George de Mestral turhautui koiran turkiin tarttuneisiin purseisiin ja käytti samaa mekaanikkoa tarranauhan luomiseen. Tutkija Percy Lebaron Spencer löysi sulatetun suklaapatukan magnetronilaboratoriostaan ​​ja löysi ruoanlaittoon mikroaaltouunissa. Väriaineteollisuuden omistaja Jean Baptiste Jolly löysi pöytäliinansa puhtaana sen jälkeen, kun siihen oli kaatunut petrolilamppu, mikä muovasi kuivapesun tulevaisuutta. Kuvaile luovaa tai mielenkiintoista ratkaisua ja etsi sitten ongelma, jonka se ratkaisee.

Et tarvitse laajaa tietoa historian omituisimmista keksinnöistä vastaamaan tähän kehotukseen, mutta sinä tehdä täytyy miettiä, miten ongelmanratkaisu voi toimia. Itse asiassa tämä kysymys pyytää sinua käännä ongelmanratkaisuprosessi, jonka tunnemme parhaiten voidaksemme ajatella maailmankuulun keksijän tavoin. Toisin sanoen, tämä kysymys pyytää sinua osoittamaan kykynsä kuvitella ratkaisuja jokapäiväisessä elämässä ja toteuttaa niitä käytännössä.

Joten miten kirjoitat tähtivastauksen tähän kysymykseen? Voit aloittaa ajattelemalla arjen arkipäivää ja kuvittelemalla ne ongelmien ratkaisuiksi. Onko olemassa jotain outoja elämän hakkereita, joihin luotat ja jotka voit kuvitella uudelleen ratkaisuina outoihin ongelmiin? Onko olemassa palvelua tai tuotetta, jota haaveilet käyttää, mutta jota ei ole olemassa? Kirjoita tämä mielenkiintoiseksi ratkaisuksi ja kuvaile sitten ongelma, jonka se ratkaisee.

Ja muista: vaikka haluat varmistaa, että ehdotettu ratkaisu ratkaisee itse kuvaamasi ongelman, itse ongelma voi olla outo, harvinainen tai jopa epätodennäköinen . Se voi olla menneisyys, nykyisyys tai tulevaisuus, josta haaveilet! Esseekutsussa kuvatut ratkaisut näyttivät todennäköisesti tuolloin oudolta, mutta nyt ne ovat vain osa elämää. Käytä samaa logiikkaa haaveillaksesi ratkaisu-ongelmasi ja mieti, miten se voisi muuttaa elämäämme.

Essee-vaihtoehto 7

Valitse seikkailunhaluisen tutkimuksen hengessä (ja yhden nykyisen opiskelijamme kannustuksella!) Yksi aikaisemmista kehotteistamme (tai luo oma kysymyksesi). Ole omaperäinen, luova, ajatuksia herättävä. Hyödynnä parhaita ominaisuuksiasi kirjailijana, ajattelijana, visionäärinä, sosiaalikriitikkona, viisaana, maailmankansalaisena tai tulevana Chicagon yliopiston kansalaisena. ota pieni riski ja pidä hauskaa!

Jos et tunne mitään muuta kuutta valinnaista kehotetta, voit vastata tähän, joka pyytää sinua valitsemaan aikaisemman UChicagon valinnaisen esseekehotuksen ja vastaamaan siihen tai kirjoittamaan ja vastaamaan omaan kehotteeseesi. Kummassakin vaihtoehdossa sinun kannattaa ottaa huomioon henkilöllisyytesi, kiinnostuksen kohteesi, vahvuutesi ja tavoitteesi, ja anna näiden tekijöiden ilmoittaa, minkä kehotteen valitset, kuinka kirjoitat oman kehotteen ja kuinka muotoilet vastauksesi.

Et voi tuntea tehtävää kirjoittaa oma kehotteesi, mutta saatat pitää ajatuksesta jäljittää vanha kehote, joka kiinnittää huomiosi. Lue läpi menneet kehotukset ja mieti, minkä avulla voit pelata vahvuuksiisi . Jos vastauksessa on tietty kokemus tai taito, jonka haluat esitellä vastauksessasi, valitse siihen suotuisa kehote.

Vaihtoehtoisesti, jos haluat kirjoittaa tietyn kokemuksen, voit kirjoittaa oman kehotteen ja vastata siihen. Voit kirjoittaa kehotteen käyttämällä nykyisten UChicago-kehotteiden sävyä ja rakennetta oppaana. Ei todennäköisesti ole mikään yllätys, että alkuperäisen kehotteen tulisi sopia sovelluksessa annettuihin. Tämä tarkoittaa, että sinun on ehkä oltava hieman hölmö, salaperäinen tai riskialtis ... ja se on hyvä asia!

Vaikka tämä vaihtoehto antaa sinun kirjoittaa oman kehotteen, jos niin haluat, on tärkeää muistaa se sinun vastaus kehotteen tulisi silti keskittyä esittelemään kuka olet , mitä vahvuuksia tuot UChicagoon opiskelijana ja miksi UChicago on täydellinen paikka sinulle. Älä liioittele yrittäessäsi tehdä vaikutuksen pääsyyn pirteillä lauseilla tai salaperäisellä logiikalla; ole aito, rohkea ja ole sinä.

Vältettävät aiheet

UChicago haluaa sinun olevan luova täällä, joten ei ole paljon aiheita, jotka eivät ole rajojen ulkopuolella. Yrität kuitenkin vakuuttaa heidät siitä, että olisit hyvä mielenkiintoinen oppilas, jonka voit lisätä heidän kouluunsa, joten varmista, että käytät esseeäsi osoittaaksesi kuka olet ja miksi UChicago haluaa tunnustaa sinut.

Tämä tarkoittaa, että sinun tulisi välttää vastauksia, jotka eivät anna lukijoille hyvää käsitystä siitä, kuka olet. (Jos esimerkiksi valitset essee-vaihtoehdon 5, älä sano vain, että luot loitsun, joka esti kaikki lähellä olevat äänet. Haluat sitoa sen takaisin itsellesi ja elämällesi selittämällä perustelut. Esimerkiksi Ehkä sinulla on isovanhempi, joka asuu kanssasi, ja haluat heidän voivan rentoutua rauhassa.)

Koska nämä kehotteet ovat luovia, voi olla helppo ajaa pakoon heidän kanssaan, mutta muista aina vastata kysymykseen kokonaan ja antaa UChicagolle parempi käsitys kuka olet.

Älä myöskään tunne, että tietyt Chicagon yliopiston esseekehotteet ovat 'parempia' tai vaikuttavampia kuin toiset . UChicago ei olisi valinnut näitä esseeaiheita, jos he eivät usko, että hakijat voisivat kirjoittaa erinomaisia ​​vastauksia niihin, joten valitse kehote, jonka voit tuntea voivasi kirjoittaa parhaan esseen.

body_library-6

Chicagon yliopiston esseesimerkkejä

Tässä osiossa on kaksi Chicagon yliopiston esseesimerkkiä, joista kukin on kirjoittanut hyväksytty hakija.

Jokaisen UChicago-täydennys esseen alla keskustelemme siitä, mikä saa esseen toimimaan niin hyvin.

Kysymys 1

Hyvä Chicagon yliopisto,

Se täyttää minut tuohon mehuun, jonka tunnet myöhään illalla, kun ajattelen asioita, jotka ovat minulle todella erityisiä sinussa. Joskus kaipaan vain lisää, mutta pidän sen salassa. Lähettämäsi viesti on niin kiusaus; Haluan kuvitella lisää sanoja sivulla. Sanat, kuten 'olet hyväksytty' tai 'olet mahtava!' tai 'älä huoli, hän silti rakastaa sinua!' mutta tiedän, että he kaikki ovat valheita. Et koskaan soittanut sen yhden kerran jälkeen, vierailin kolmesti, mutta et koskaan enää tule. Kerro minulle, olinko vain yksi monien joukossa? Oliko minä vain yksi joustava 'hakija' sinulle, etsimässä asuinpaikkaa, etsimällä jotakuta, joka opetti minulle maailman tapoja? Läheisyytemme oli kaunis, se ei voinut olla vain minä, joka tunsi sen, tiedän, että sinäkin tunsit sen. Läheisyys muistutti tutkijaa ja alkuperäistä tekstiä, syvyytesi ihmisenä on hämmästyttävää! Ollakseni rehellinen, minun on myönnettävä, että olin jo haaveillut ruusuisesta tulevaisuudesta yhdessä, joka oli täynnä myöhäisiä iltoja ja pitkiä keskusteluja goottilaisesta aikakaudesta ja Kierkegaardin eettisestä vaiheesta. Katselisimme yhdessä auringonlaskua ja vietämme jokaisen joulun peitettynä. Lopulta ikääntymme, minusta tulee hyvin koulutettu yritysjuristi ja rikastutat itseäsi inhimillisen tiedon alueella. Kuppi täynnä akateemista neroa, kaada vähän minua. Olet siitä legendaarinen, he kaikki kertoivat minulle, että se ei koskaan toimisi välillämme, mutta minulla oli toivoa. Minulla oli niin paljon toivoa; Vastasin suloisiin kirjeisiisi ja sietin sanasi. Tiesin menevänsä siihen, että olisit kallis pitää mukana, olen kirjannut kaiken; Ymmärrän jonkun kaliiperisi ja makusi.

Ja nyt tiedustelet toiveistani? He ovat yksinkertaisia, hyväksy minut sellaiseksi kuin olen! Miksi et voi vain rakastaa etkä kysyä miksi? Etkö kysy omaisuudestani tai menneisyydestäni? Asun nyt, odotan, että saat kiinni, mutta olet liian kiinni menneisyydessäni, tarjoan meille tulevaisuuden yhdessä, ei menneisyyden, johon viipyä. Aina kun olen lähelläsi, saan vain sen kihelmän syvälle sisääni, joka kertoo minulle, että olet yksi; Sinulla on se kirkkauden ja kekseliäisyyden ilma, jota kaipaan ihmisessä, olet niin kypsä ja hienostunut, omaperäisyys on todella vahvin ja ihailtavin piirteesi. Toivon, että voisimme olla yhdessä, luulen edelleen sydämessäni, että meidän piti olla, mutta sinun on tavattava minut puolivälissä, rakas. Olen täällä yhdellä polvella, kyyneleet silmissäni, ilotulitus on ajoitettu ja valmis sytyttämään yötaivaan sinulle, sano vain 'Hyväksyn ... sinut'.

Aina,

Rohan

Miksi tämä essee toimii?

 • Luova ottaminen vakiokehotteeseen: Kirjoittaja valitsi tälle esseelle hyvin ainutlaatuisen kulman: verrattiin Chicagon yliopistoa rakastajaan. Hän on luultavasti ensimmäinen hakija, joka vastaa esseekehotteeseen tällä tavalla, mikä tekee siitä varmasti mieleenpainuvan esseen. Itse asiassa UChicago rakasti tätä essettä niin paljon he lähettivät sen tuhansille mahdollisille hakijoille (mikä todella sai heidät vähän vastahyökkäystä ). Sinun ei tarvitse ehdottomasti omaksua yhtä ainutlaatuista lähestymistapaa tähän esseeseen kuin yllä oleva kirjailija, mutta se voi varmasti auttaa essesi erottumaan.
 • Se vastaa koko kehotukseen: Vaikka tämä on epätavallinen essee, kirjailija onnistuu vastaamaan kaikkeen, mitä kehotteet pyytävät. Hän mainitsee tulevaisuuden tavoitteensa (tulla asianajajaksi), mainitsee erilaiset kiinnostuksen kohteet (goottilainen aikakausi, filosofi Kierkegaard) ja selittää, mistä hän pitää UChicagossa (koulun loisto, kekseliäisyys ja omaperäisyys). Hän onnistuu jopa mainitsemaan, että hän vieraili kampuksella kolme kertaa, mikä osoittaa vakavaa kiinnostusta koulua kohtaan. Jos päätät kirjoittaa erityisen omituisen esseen, on avain tehdä se, mitä tämä essee teki, ja silti vastata kehotteeseen luovuuden ollessa.

Kysymys 2

Tämä essee on peräisin useita vuosia sitten, joten se ei käytä nykyistä kehotetta, mutta on silti hyödyllistä lukea ja analysoida.

Tässä on kehote:

Jaa kanssamme muutama suosikkikirjasi, runosi, kirjailijasi, elokuvat, näytelmät, musiikkikappaleet, muusikot, esiintyjät, maalaukset, taiteilijat, blogit, aikakauslehdet tai sanomalehdet. Kosketa vapaasti yhtä, joitain tai kaikkia lueteltuja luokkia tai lisää oma luokka.

Katsotaanpa nyt onnistunutta essee:

Illuminati muutti elämääni. Kolme vuotta sitten löysin ensimmäisen ambigrammini yhdestä suosikkiromaanistani, enkelit ja demonit kirjoittanut Dan Brown. Käännyin sivua, ja siinä se oli: sana 'Illuminati' painettuna kirjan tarkalle keskelle. Se oli muotoiltu kuin sanomalehden masthead, hieno ja monimutkainen, mutta omituisesti symmetrinen. Utelias käänsin kirjaa ylösalaisin.

Käänteinen sana oli mahdottomasti edelleen 'Illuminati'. Katsellen lähemmäksi, tajusin, että kirjaimet, I-L-L-U-M, todella muotoilivat käännetyksi I-N-A-T-I: ksi. Yhtäkkiä luin sitä molempiin suuntiin. Silmäni valssaivat kalligrafian leveitä käyriä ja teräviä käänteitä, silmiinpistäviä poseja lumoavassa kirjasimessa kermaisen valkoisuuden arkkia vasten, liu'uttamalla tiheiden pystysuuntaisten viivojen välissä, kurkistamalla määritetyn serifin reunaa, kun se kulmissa, ja taivutettu rohkeasti minuun päin. Jokainen rivi oli tarkoituksellinen, kukin kukoistus hymyili tarkoituksella, ja koko sana tasapainottui herkällä narulla, joka yhdisti kaksi kirjainta yhdeksi. Se oli unohtumatonta.

Ambigrammat ovat sanoja, jotka voidaan lukea eri suunnista. Itse asiassa 'ambigrammi' on sateenvarjo, joka kattaa kymmeniä erityyppisiä visuaalisia sanoja. Suosituimpia ovat kierto, peilikuva ja henkilökohtaiset suosikkini-symbioottiset ambigrammat, jotka voivat kirjoittaa kaksi erilaista asiaa normaalisti ja ylösalaisin katsottuna.

Silmiinpistävän taiteen pakottamana en voinut olla kokeilematta omaa kättäni ambigraamien suunnittelussa, ja hitaasti tunsin, että säälittävä keppi-kuvataiteilijani kutistui, kun sisäinen energinen graafinen suunnittelijani nousi. Ennen varhaisia ​​lentopalloturnauksia työskentelen itseni täyttämällä sivuja ja sivuja kokeellisia kirjainyhdistelmiä, iloiten siitä, että pyöristetyt pienet a-kirjaimet olivat täydellinen ylösalaisin pienet kirjaimet e. AP-kirjallisuustunnillani piirsin 'Hän on noita!' joka paljasti käännettynä 'kommunistisen' heijastamaan Arthur Millerin nykyisiä motiiveja Cruciblen kirjoittamiseen. Ystäväni haasteena piirrin jopa ambigramman 'Jay-Z' ja 'Beyonce' kuoppaisella bussimatkalla takaisin johtajan pakopaikalta.

Viime kuukausina olen myös harjoittanut ambigrammien piirtämistä niin nopeasti kuin pystyn. Haaveilen päivästä, jolloin voin kirjoittaa vaivattomasti viestin sanomalla 'Hei, kuinka voit tänään?' normaalisti ja 'Salasana on kirsikka268' ylösalaisin, keskeyttämättä tai kiertämättä paperia. Kuvittelen maailmaa, jossa kaikilla oli tämä kyky ja jotka pystyivät kirjaimellisesti kirjoittamaan kaksi asiaa kerralla. Kuinka se muuttaisi viestintää? Salaus? Luottamus? Jalkani kääntyvät mukavasti tältä innovatiiviselta reunalta, innostuneena lyödä vastauksia.

Parasta ambigrammasta on, että se kieltäytyy määrittelemästä itseään vain yhtenä asiana. Se on kielellinen intohimo, kryptografinen pyrkimys, taiteellinen muotoilu ja ironinen illuusio. Nautin siitä, että ambigrammat pakottavat sekä taiteilijan että yleisön hylkäämään ensisilmäykset ja omaksumaan salaiset identiteetit.

Tämä voi olla vain nörtti pakkomielle, mutta ambigrammit ovat opettaneet minulle paljon enemmän kuin kuinka piirtää hienoja sanoja. Heidän moniulotteinen totuus merkitsee sitä, että harrastukseni sekä italialaisten sonettien kirjoittamisesta että loogisten arvoitusten ratkaisemisesta eivät ole vasemman ja oikean aivojeni vastakkaisia ​​toimintoja, vaan pikemminkin täydellinen yhdistelmä intohimoni pulmien luomisesta ja ratkaisemisesta. Yllättävimpien yhdistelmien kauneus muistuttaa minua ottamaan rohkeita riskejä sekä elämässäni että suunnitelmissani.

Ennen kaikkea ambigrammat ovat opettaneet minulle, että voin luoda mahdotonta. Voin tehdä tosi ja väärän saman sanan riippuen jotain niin yksinkertaista kuin 180 asteen pään kääntö. Voitto voi olla tappiota. Avoin voidaan sulkea. Amatööri-pianosoittaja, jolla on pakkomielle kryptologiasta, voi oppia ohjelmoimaan iPhone-sovelluksia ja saamaan pelin voittaneen tapon lentopallon mestaruuskilpailuissa. Tyttö, jolla on eronneet vanhemmat, voi varata aikaa molemmille perheille, ja Kalifornian innoittama teini-ikäinen voi kirjoittaa nimensä maailman historiaan - sekä normaalisti että ylösalaisin.

- Samantha M.

Miksi tämä essee toimii

 • Osoittaa intohimoa: Tämä essee keskittyy melko epätavalliseen ja spesifiseen aiheeseen: ambigrammit. Vaikka monet ihmiset eivät ehkä edes tiedä, mikä ambigrama on, kirjailija on selvästi intohimoinen heihin. Hän keskustelee kuinka paljon aikaa hän viettää yrittäessään luoda erilaisia ​​ambigrameja, mitkä ovat hänen tavoitteensa ambigramman luomiseksi ja joitain hänen luomistaan ​​suosikki ambigrammoista. UChicago rakastaa ihmisiä, jotka ovat intohimoisia jostakin, vaikka se onkin epätavallinen tai loistava kiinnostus. Se saa UChicagon uskomaan, että nuo opiskelijat tuovat tämän intohimon mukanaan kampukselle.
 • Antaa käsityksen kirjailijan persoonallisuudesta: Suurin osa tästä esseestä koskee kirjoittajan kiinnostusta ambigrammoihin, mutta hän onnistuu myös viisaasti piilottamaan useita muita viittauksia persoonallisuuteensa ja kiinnostuksen kohteisiinsa. Esseestään opimme, että hän on lentopallopelaaja, kirjoittaa italialaisia ​​sonetteja ja rakastaa pulmien ratkaisemista. Näiden tietojen lisääminen antaa UChicagolle täydellisemmän kuvan siitä, mikä saa hänet rasti.
 • Liittää sen isompaan kuvaan: Kirjoittaja päätti kirjoittaa hyvin erityisestä aiheesta: ambigrammista, mutta pystyi silti yhdistämään sen suurempiin käsitteisiin, kuten viestintään, totuuteen ja siihen, miten hän pystyy tasapainottamaan erilaisia ​​etujaan. Hän pystyy ottamaan omituisen aiheen ja osoittamaan, miten se vaikuttaa hänen maailmankatsomukseensa.

body_lecture-1

Viimeinen neuvo: UChicago Essays

Vastatessasi Chicagon yliopiston esseekehotteisiin pidä mielessä, että tärkein syy, miksi UChicago lukee näitä esseitä, on selvittää kuka olet ihmisenä ja olisitko hyvä kunto heidän koulussaan.

Chicagon yliopisto haluaa opiskelijoiden, jotka ovat intohimoisia oppimiseen, luovia, innoissaan hyödyntämään kampuksella vietettyä aikaa parhaalla mahdollisella tavalla ja joilla on suuria unelmia itselleen, ja UChicagon täydennyskysymykset on suunniteltu auttamaan sinua näyttämään itsesi nämä puolet koulu.

Miksi UChicago? kehotat, haluat näyttää koululle, miksi haluat mennä sinne, miksi luulet olevasi sopiva koululle ja kuinka UChicago auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi yliopiston aikana ja sen ulkopuolella.

Laajennetun esseen osalta voit (ja pitäisi) olla luovempi. Nämä UChicago-esseet ovat enemmän 'siellä', ja vastauksessasi sinun tulisi osoittaa persoonallisuutesi ja intohimosi oppimiseen.

Muista näyttää molemmille Chicagon yliopiston esseille, kuka olet ja mistä olet intohimoinen, sisällytä tietoja itsestäsi ja koulusta, jotta voit erottua muista esseistä, ja mainitse suunnitelmat ja tavoitteet tulevaisuutta varten.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

ACT-tuloskaavio: Raaka pisteet muunnetaan skaalattuun pisteeseen

Kuinka muunat ACT-raaka-asteikon skaalatuksi pisteeksi? Laske ACT-pistemäärä täällä muuntokaavion avulla.

Seattlen yliopiston pääsyvaatimukset

1370 SAT-pisteet: Onko tämä hyvä?

Morehouse College pääsyvaatimukset

Stratfordin yliopisto - Woodbridgen pääsyvaatimukset

Mitä tarvitset USF: lle: ACT-tulokset ja GPA

Mikä on Iambic Pentameter runoudessa?

Onko sinulla vaikeuksia ymmärtää jambisen pentametrin määritelmää? Tutustu tämän tyyppisten mittarien täydelliseen oppaaseemme, mukaan lukien syväanalyysit jambic -pentameter -esimerkeistä.

Mitä sinun on tiedettävä El Cerriton vanhemmasta lukiosta

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta El Cerriton vanhemmasta lukiosta El Cerritossa, Kaliforniassa.

Mitä ovat lukion arvosanat? Yhteiskunnat ja luokat

Mitä ovat lukion arvosanat? Tarkoittaako se kursseja tai kunnianosoituksia esimerkiksi NHS: lle? Lue täältä lisää siitä, pitäisikö sinun saada kunnianosoituksia.

Concordia University St.Paul ACT -tulokset ja GPA

Mount Holyoke College ACT -tulokset ja GPA

Jeffersonin terveystieteiden korkeakoulun pääsyvaatimukset

Keskusopiston pääsyvaatimukset

Elizabethtown Collegen pääsyvaatimukset

Carlos Albizun yliopisto - Miamin pääsyvaatimukset

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on kauppakoulu? Kuinka voit hakea?

Mikä on ammattikoulu? Selitämme, miksi saatat käydä kauppakorkeakoulua, mitä voit opiskella siellä ja miten hakea.

2016-17 Akateeminen opas | Morenon laakson lukio

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Moreno Valley High Schoolista Moreno Valley, CA.

Kuinka kirjoittaa stand-out 'Miksi Columbia' -essee

Etsitkö 'Miksi Columbia' -esseitä, jotka toimivat? Tutustu 'Miksi Columbia' -esseesimerkkiimme ja saat vinkkejä oman vastauksesi kirjoittamiseen kehotteeseen.

7 vaihetta lääkäriksi: täydellinen opas

Harkitsetko lääketieteen uraa? Täydellinen oppaamme opastaa sinua opiskelemaan lääkäriksi lukiosta residenssiin asiantuntijavinkkien avulla.

Kuinka päästä sisään: Texasin osavaltion pääsyvaatimukset

820 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Suihkulähteen laakson lukio 2016-17 rankingit | (Fountain Valley,)

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Fountain Valley High Schoolista Fountain Valley, CA.

Täydellinen opas: UConn SAT -pisteet ja GPA

11 parasta tietojenkäsittelytieteen kilpailua nuorille

Oletko lukiolainen, joka etsii tietojenkäsittelytieteen kilpailuja osallistuakseen? Tutustu oppaaseemme oppilaiden parhaista koodauskilpailuista.