7 asiaa, jotka todella näyttävät hyviltä college -sovelluksessa

ominaisuus_sovellus-1

Mikä näyttää hyvältä college -sovelluksessa? Tätä kysymystä lähes jokainen lukiolainen kysyy jossain vaiheessa hakiessaan korkeakoulua. Mutta onko selvää vastausta?

Onneksi, vastaus on kyllä! Lue, mitä oppilaitokset etsivät hakijoilta, mikä näyttää todella hyvältä korkeakouluhakemuksessa ja millaisia ​​myyttejä on hyvistä asioista, jotka on laitettava korkeakouluhakemukseen.Mitä korkeakoulut etsivät hakijoilta?

Kaikki yliopistoon hakeutuneet ovat ihmetelleet: 'Mitä korkeakoulut etsivät hakijoista?' Toisin sanoen, mikä näyttää hyvältä college -sovelluksessa?

Vaikka kaikki oppilaitokset ovat luonnollisesti erilaisia, jotkut arvostavat tiettyjä ominaisuuksia tai taitoja enemmän tai vähemmän kuin muut koulut, kaikki korkeakoulut etsivät yleensä älykkäitä, uteliaita, kunnianhimoisia ja intohimoisia opiskelijoita.

Siksi, yliopisto -hakemuksesi pitäisi korosta parhaita, vaikuttavimpia ominaisuuksiasi. Jos esimerkiksi soitat viulua ja haluat opiskella musiikkia korkeakoulussa, haluat koskettaa tätä kiinnostuksesi sovelluksesi eri aloilla.

Hyvä college -sovellus myös osoita vilpitöntä kiinnostusta kouluun. Et hakeisi yliopistoon, ellei sinulla olisi syytä haluta mennä sinne, eikö? Muista selittää (varsinkin jos sinun on kirjoitettava essee Miksi tämä college) täsmälleen siitä, miten kiinnostuit koulusta ja miksi se mielestäsi sopii sinulle ja tavoitteisiisi.

Sinun ei tarvitse olla seuraava Marie Curie tai Stephen Hawking (vaikka se ei todellakaan haittaa, jos olet!), Mutta sinun pitäisi olla avoin uusille mahdollisuuksille ja valmis haastamaan itsesi.

Kaiken kaikkiaan college -sovelluksen perusasia on erottua muista hakijoista positiivisella, ikimuistoisella ja ainutlaatuisella tavalla.

Tämä seikka on erityisen tärkeä, kun otetaan huomioon, kuinka monta ensimmäisen vuoden hakemusta korkeakoulut saavat vuosittain. Mukaan National Association for College Admission Counseling (NACAC) -raportti 2019 Yhdysvaltain korkeakoulujen ensimmäisen vuoden hakemusten määrä kasvoi 6% syksystä 2017 syksyyn 2018.

Raportissa todettiin, että '' jokaisen pääsytoimiston työntekijän (lukuun ottamatta hallintohenkilöstöä) hakemusten keskimääräinen lukumäärä syksyn 2017 pääsykiertoon oli 1 035 julkisissa laitoksissa ja 461 yksityisissä laitoksissa. ''

Nämä suuntaukset osoittavat sen hakemuksesi on ehdottomasti jätettävä pysyvä vaikutelma valintakomiteaan, jos toivot pääseväsi kyseiseen kouluun.

kuinka kauan näyttelytulokset kestävät

Aste, jolla sinun on erotuttava muista hakijoista, riippuu siitä, kuinka valikoiva tietty koulu on. Yleensä mitä valikoivampi korkeakoulu on, sitä vaikuttavampi ja ainutlaatuisempi hakemuksesi on oltava.

Lopuksi, se, mikä näyttää hyvältä sovelluksessa, vaihtelee korkeakoulun ja korkeakoulun arvojen mukaan. Esimerkiksi korkeakouluissa, jotka eivät korosta standardoituja testejä, korkea SAT -pisteet eivät todennäköisesti ole kovin tärkeä tekijä pääsyssä.

Tämä on vain yleiskatsaus siitä, mitä oppilaitokset etsivät hakijoilta. Joten mikä näyttää todella hyvältä college -sovelluksessa? Seuraavaksi tarkastelemme erityisominaisuuksia, jotka sinun tulisi pyrkiä sisällyttämään hakemukseesi, jotta voit lisätä mahdollisuuksiasi tulla hyväksytyksi.

body_green_check_mark

Mikä näyttää hyvältä college -sovelluksessa? 7 keskeistä elementtiä

Mikä tärkeimpien persoonallisuuspiirteiden, kuten kunnianhimo, intohimo, aito kiinnostus ja akateeminen uteliaisuus, lisäksi näyttää hyvältä yliopisto -sovelluksessa?

Yleisesti, hyvässä sovelluksessa on suurin osa tai kaikki seuraavista elementeistä:

 • Korkea GPA (verrattuna siihen, mitä opiskelijoilla on) ja tiukka opetussuunnitelma
 • Vahvat testitulokset (suhteessa siihen, mitä opiskelijoilla on)
 • Tarkka, rehellinen ja hyvin kirjoitettu henkilökohtainen lausunto
 • Ainutlaatuinen opetuksen ulkopuolinen kiinnostus tai intohimo ('piikki', kuten haluamme kutsua sitä)
 • Vapaaehtoistyö, jolla on mitattavissa oleva vaikutus
 • Pakottavia suosituskirjeitä, jotka on kirjoitettu puolestasi
 • Työkokemus, erityisesti akateemisiin tai ammatillisiin etuihisi liittyvät työt

Ei hätää, jos sinulla ei ole kaikkia yllä lueteltuja ominaisuuksia, mutta jos teet niin, mahdollisuutesi päästä unelmiesi korkeakouluun nousevat!

Katsotaanpa nyt kutakin näistä ominaisuuksista yksityiskohtaisemmin.

#1: Erinomaiset arvosanat haastavilla kursseilla

Ensimmäinen tärkeä osa college -sovellusta on transkriptio, joka koostuu GPA: sta ja lukiossa suorittamiesi luokkien nimistä ja tyypeistä.

Useimmat ihmiset uskovat, että korkea GPA (jonka määritelmä voi vaihdella eri oppilaitoksissa) tekee sovelluksesta vahvemman. Ja tämä on totta!

NACAC: n mukaan 75% korkeakouluista piti arvosanoja lukion luokissa erittäin tärkeinä. Itse asiassa tämä tekijä oli raportin tärkein.

Tärkeintä ei kuitenkaan ole se, että sinulla on yksinkertaisesti korkea GPA, vaan se, että sinulla on GPA, joka on korkeampi kuin korkeakoulussa hyväksyttyjen opiskelijoiden keskimääräinen GPA.

Jos haluat löytää korkeakoulun keskimääräisen GPA -arvon, etsi Googlesta '[Koulun nimi] PrepScholar -pääsyvaatimukset' ja napsauta sitten tietokanta linkkiä kyseiseen kouluun. Tämä sivu näyttää muiden pääsyvaatimusten lisäksi, mikä on koulun keskimääräinen GPA.

Jos haluat esimerkiksi hakea Notre Damelle, etsi 'Notre Dame PrepScholar -pääsyvaatimukset' ja napsauta linkkiä Notre Damen pääsyvaatimussivullamme , joka näyttää tältä:

notredamegpa

Kuten näette, Notre Damen keskimääräinen (painotettu) GPA hyväksytyille hakijoille on 4,06. Tämän seurauksena, jos haet täällä, haluat, että GPA on vähintään 4,06, mieluiten korkeampi niin olet keskimääräistä parempi hakija.

Kyse ei kuitenkaan ole vain korkean GPA: n saamisesta; sinun on myös käy erilaisia ​​haastavia kursseja lukion aikana jos todella haluat tehdä vaikutuksen valintalautakuntaan. Tämä tarkoittaa, että haluat käydä paitsi perustason kursseja myös joitain AP, arvosanat ja/tai IB -kurssit, erityisesti aiheissa, joissa olet hyvä ja saatat haluta jatkaa opiskelua korkeakoulussa tai pääaineena.

Vuoden 2019 NACAC -raportissa todettiin, että valtava 84% korkeakouluista piti hakijan opetussuunnitelman vaatimattomuutta kohtalaisena tai huomattavasti tärkeänä.

Ajattele sitä: vaikka täydellinen 4.0 saattaa näyttää hyvältä ensi silmäyksellä, jos sait tämän korkean GPA: n ottamalla vain helpoimmat saatavilla olevat kurssit etkä haastanut itseäsi korkeamman tason kursseilla, transkriptisi eivät todennäköisesti tee vaikutusta yliopistoon pääsylippuja niin paljon.

Vaikka aloitit lukion alemmilla luokilla, nouseva arvosuuntaus on hyvä kohta korostaa sovellustasi. Tämä viittaa siihen, että pystyt palaamaan kaikista vaikeuksista, joita saatat kohdata, ja olet valmis tekemään työtä, joka on välttämätöntä korkeakoulun menestymiseksi.

body_scantron_answer_sheet

#2: Korkeat testitulokset

Testitulokset, lähinnä SAT/ACT -pisteet, ovat toinen keskeinen osa korkeakoulusovelluksia (ellet tietenkään hae korkeakouluihin, jotka eivät vaadi testituloksia).

NACACin raportissa 83% korkeakouluista uskoo, että pääsykokeiden tulokset ovat vähintään kohtalaisen tärkeitä. Siksi on tärkeää, että yrität saada mahdollisimman korkeat SAT/ACT -pisteet, mieluiten yhden tuuman vähintään 75. prosenttipiste oppilaitoksillesi.

75. prosenttipiste tarkoittaa, että 75% tietyn koulun hyväksytyistä opiskelijoista saavutti tämän pistemäärän tai alemman. Tämän kynnyksen saavuttaminen (tai ylittäminen) tarkoittaa sitä, että pisteet ovat korkeammat kuin useimmat muut hyväksytyt hakijat - ja selvästi yli kyseisen korkeakoulun keskimääräisen pistemäärän.

Löytääksesi keskellä 50% (eli 25. ja 75. prosenttipiste SAT/ACT -pisteet) koululle, etsi Googlesta hakua '[Koulun nimi] PrepScholarin pääsyvaatimukset'. Napsauta linkkiä sivullemme, niin näet koulun vaatimukset, mukaan lukien sen keskimääräiset SAT/ACT -pisteet.

Oletetaan esimerkiksi, että aiot hakea NYU: han. Tässä on SAT -pisteiden osio NYU: n PrepScholar -pääsyvaatimusten sivu näyttää:

nyusat-1

Tässä näemme NYU: n keskimääräisen SAT -pistemäärän 1440 - se on melko korkea, 96. prosenttipisteessä !

Jos haluat todella erottua hakijana, haluat tavoitella vähintään 75. prosenttipistettä. NYU: lle se on 1510, joka vastaa 99: tä prosenttipistettä, tai 1% parhaista testaajista.

Koska olet todennäköisesti hakeutumassa useampaan kuin yhteen kouluun, sinun on asetettava SAT / ACT -maalipisteet, eli riittävän korkeat pisteet päästäksesi kaikki korkeakoulut, joihin haet.

Jos haluat asettaa tavoitteen, aloita tekemällä kaavio kaikista kouluista, joihin haet. Voit tehdä oman kaavion tai lataa tyhjä malli .

Alla on esimerkki SAT -maalipistekaaviosta:

Koulun nimi

25. prosenttipiste

75. prosenttipiste

Marquette University

Wisconsinin yliopisto - Madison

Michigan State University

Illinoisin yliopisto Urbana-Champaign


Katso seuraavaksi kunkin oppilaitoksen 25. ja 75. prosenttipiste SAT -pisteet käyttämällä PrepScholar -pääsyvaatimussivuja. (Noudata NYU: n yllä olevia ohjeita oppiaksesi tekemään tämän.)

Kun olet saanut nämä pisteet, kirjoita ne kaavioon seuraavasti:

Koulun nimi

25. prosenttipiste

75. prosenttipiste

Marquette University

1150

1320

Wisconsinin yliopisto - Madison

1300

1480

Michigan State University

1120

1310

Illinoisin yliopisto Urbana-Champaign

1220

1480


Katso nyt kaaviosi kaikkia 75. prosenttipisteitä. Korkein pistemäärä on maalipisteesi, koska tämä on todennäköisin tapa päästä kaikkiin kouluihin, joihin haet.

Esimerkkitaulukossamme korkein pistemäärä on 1480 tai 75. prosenttipiste Illinoisin yliopistossa ja UW Wisconsinissa. Saamalla 1480 tai korkeamman, saat vaikuttavan pistemäärän paitsi näiden kahden koulun koulujen lisäksi myös Marquetten ja MSU: n osalta, mikä lisää mahdollisuuksiasi päästä kaikkiin oppilaitoksiin, joihin haet.

body_idea_writing

#3: Vilpitön, erityinen ja hyvin kirjoitettu essee

Henkilökohtainen lausunto on tärkeä osa korkeakouluhakemustasi, koska se on yksi ainoista alueista, joilla voit todella esitellä persoonallisuuttasi.

Vuoden 2019 NACAC -tutkimuksen mukaan 56% kouluista pitää sovellusesseitä kohtuullisesti tai merkittävästi tärkeinä. Vaikka jotkut oppilaitokset eivät vaadi esseitä, ne, jotka yleensä pitävät niitä vähintään kohtuullisena.

Joten miten voit varmistaa, että esseesi tekee vaikutuksen valintalautakuntaan? Yleensä oppilaitokset etsivät henkilökohtaisesta esseestä kolmea pääominaisuutta:

 • Rehellisyys: Mitä kirjoitat, sen pitäisi olla todella tapahtui sinulle ja sen pitäisi olla sinun oikeastaan ​​tuntuu. Liioittelevat yksityiskohdat ja suora valehtelu ovat suuria kielteisiä asioita täällä!
 • Erityisyys: Konkreettisten yksityiskohtien käyttäminen ajatusten, näkemysten ja kokemusten tehokkaaseen välittämiseen tekee esseestäsi paljon mieleenpainuvamman, miellyttävämmän ja - mikä tärkeintä - ainutlaatuisen.
 • Kaunokieli: Älä odota hyväksyntääsi missään, jos esseesi on huonosti kirjoitettu ja täynnä kielioppi- ja kirjoitusvirheitä. Suuri henkilökohtainen lausunto on järkevä organisaatio, kertoo vakuuttavan tarinan ja on täysin vapaa teknisistä virheistä.

Alla on joitain vaiheita, joilla voit taata, että esseellasi on kaikki kolme ominaisuutta.

Vaihe 1: Aivoriihi merkittäviä hetkiä elämästäsi

Se, mistä kirjoitat ylioppilastutkimuksellesi, vaihtelee riippuen oppilaitoksestasi saamastasi kehotteesta tai valitsemastasi kehotuksesta (esimerkiksi Common App and Coalition -sovelluksen avulla voit valita useista esseesi kehotteista ).

Yleensä haluat valita aiheen, joka täyttää seuraavat ehdot:

 • Se todella tapahtui ja oli sinulle merkityksellistä: Jos kirjoitat tietystä tapahtumasta, sen pitäisi tapahtua ja vaikuttaa suuresti siihen, miten määrittelet itsesi, tavoitteesi ja/tai etusi.
 • Se on erityinen ja mielenkiintoinen: Älä kirjoita laajasta, yleismaailmallisesta aiheesta, joka voi koskea myös monia muita hakijoita. Keskity sen sijaan tapahtumaan, ongelmaan, henkilöön tai taisteluun, joka on ainutlaatuinen sinulle ja elämällesi.
 • Se paljastaa sinusta tärkeän asian: Esseen tarkoituksena on korostaa jotain, jonka luulet ottamiskomitean tietävän sinusta, kuten persoonallisuutesi, joka sinulla on, miten voitit jonkinlaisen haasteen tai kuinka olet kiinnostunut opintoalueesta.
 • Sillä on positiivinen laiha: Vaikka sinun ei tarvitse valita aihetta, joka on liian kevyt tai iloinen, sen pitäisi silti olla viime kädessä positiivinen, joka paljastaa sinussa jotain hyvää eikä jotain huonoa, kiistanalaista tai moraalitonta.

Vaihe 2: Kirjoita esseesi

Seuraava askel on aloittaa esseesi kirjoittaminen. Älä huolehdi liikaa kieliopista ja sujuvuudesta tässä vaiheessa; vain saada ideasi alas ja alkaa päättää, mitkä yksityiskohdat ja esimerkit voivat toimia hyvin esseessäsi.

Kun kirjoitat, muista kanavoida sisäinen äänesi. Tämän esseen pitäisi kuulostaa todelliselta, ei jäljitelmä siitä, mitä luulet oppilaitosten haluavan kuulla. Joten jos olet sarkastinen tyyppi, sinun kannattaa sisällyttää esimerkiksi vitsi tai kaksi. Älä unohda, että essee on tapa, jolla valintalautakunta voi oppia lisää sinusta, joten älä karttele todellista itseäsi!

Samalla huomautuksella, täällä on hyvä olla luova. Essee ei ole akateeminen essee, jonka kirjoittaisit englannin luokalle - se on tarina. Voit vapaasti antaa kirjoituksellesi erilaisia ​​kirjallisia tekniikoita, kuten ei-kronologisen organisaation, realistisen vuoropuhelun ja ikimuistoiset kuvat.

Lopuksi, varmista, että vastaat kehotteeseen riittävästi ja noudatat kaikkia teknisiä vaatimuksia (kuten pituutta). Voit tarkistaa oppilaitoksen esseevaatimukset viittaamalla sen sovellusvaatimussivulle tai lukemalla ohjeet Common App-, Coalition App- tai Universal College App -sivustoilta (jos lähetät hakemuksesi jollakin näistä alustoista).

Liian pitkä essee saatetaan katkaista, kun lähetät sen sähköisesti, joten varmista, että se noudattaa kaikkia vaatimuksia.

Vaihe 3: Muokkaa ja oikaise useita kertoja

Kun olet saanut karkean luonnoksen korkeakoulu -esseestäsi, on aika viimeistellä se toimitettavaksi.

Paras tapa muokata on laita esseesi pois muutamaksi päiväksi. Tämä antaa sinulle jonkin verran etäisyyttä kirjoitukseesi, jolloin voit katsoa esseesi myöhemmin uudemmasta näkökulmasta.

Kun luet esseesi uudelleen, merkitse siihen kaikki alueet, jotka ovat epäselviä, hankalia tai merkityksettömiä pääkohdalle, jota yrität tehdä sen kanssa. Sinun pitäisi myös korjaa kaikki ilmeiset kirjoitusvirheet tai virheet, kuten virheitä kieliopissa, oikeinkirjoituksessa tai välimerkissä.

Kun olet tehnyt tämän prosessin muutaman kerran, anna esseesi jonkun luettavaksi. Ihannetapauksessa tämä on henkilö, johon luotat, kuten vanhempi, opettaja, neuvonantaja tai ohjaaja. Pyydä valitsemaasi henkilöä antamaan selkeää palautetta esseestäsi ja tarkistamaan, että olet täyttänyt kaikki vaatimukset. Muokkaa esseesi tarpeen mukaan saamiesi kommenttien mukaisesti.

Kun olet lopettanut kaiken tämän, sinulla pitäisi nyt olla täydellinen college -essee, jonka voit lähettää hakemuksesi mukana!

body_unique_person

#4: Piikki ylimääräisissä oppilaitoksissasi

Lähes jokainen korkeakoulu haluaa tietää, millaisia ​​oppitunteja teet tai olet tehnyt vapaa -ajallasi.

Todellakin, 49% tutkituista korkeakouluista pitää opiskelijoiden oppituntitoimintaa kohtalaisena tai merkittävästi tärkeänä. Kysy itseltäsi: mitkä ovat kiinnostuksen kohteesi koulun ulkopuolella ja miten harjoitat niitä?

Temppu tässä on antaa luettelo kaikista tekemistäsi satunnaisista toiminnoista, vaan yksityiskohtainen yleiskatsaus yhdestä kahteen intohimoisimmista kiinnostuksen kohteistasi ja kaikista niistä saavuttamistasi suurista saavutuksista.

Toisin sanoen, sinun on selvitettävä, mikä on 'piikkisi', käsite, jonka PrepScholarin perustaja ja Harvardin alumni Allen Cheng kuvaavat asiantuntijaoppaassaan Ivy Leagueen pääsystä.

Yksinkertaisesti, piikki on syvä saavutus ja tietyn alan tuntemus.

Sano esimerkiksi, että aiot opiskella biologiaa. Sinut erottuu hakijana, jos sinulla on paljon biologiaan tai tieteeseen liittyviä kokemuksia. Ehkä olet osa koulusi biologian klubia tai ehkä vapaaehtoistyö paikallisessa tutkimuslaboratoriossa, joka opetti sinulle laboratoriolaitteiden käsittelyn perusteet.

Sen lisäksi, että sinulla on erilaisia ​​kokemuksia ja riittävä taustatietoa alalta, haluat korosta merkittäviä saavutuksiasi. Voit esimerkiksi voittaa tieteemessut toisen asteen lukiossa; viimeksi lähetit palkitun keksintöidean kansalliseen kilpailuun

Kuten näet, tämä piikin käsite on vastapäätä hyvin pyöristetty, Useimmat oppilaat olettavat niiden olevan (lue seuraava osio saadaksesi lisätietoja tästä myytistä).

Jos et ole vielä varma, mikä piikkisi on, kokeile uusia aktiviteetteja ja tutustu kiinnostuksen kohteisiisi sekä koulussa että sen ulkopuolella. Ajan myötä sinun pitäisi alkaa tuntea, mistä olet intohimoinen ja mihin voit sitoutua tulevaisuudessa.

body_writing_letters

#5: Pakottavia suosituskirjeitä

Useimmat korkeakoulut vaativat vähintään yksi suosituskirje joko lukio -ohjaajalta tai lukion opettajalta (tai molemmilta).

Vuoden 2019 NACAC -tutkimus osoittaa sen 54% korkeakouluista pitää opettajan suosituksia vähintään kohtalaisen tärkeinä, kun taas korkeampi 55% pitää ohjaajan suosituksia samoina. Siksi voimme sanoa, että on melko tärkeää varmistaa suuret suosituskirjeet sovelluksellesi.

Jos pyydät kirjettä opettajalta, varmista valitse joku, jonka luokasta sait korkean arvosanan (mieluiten A) ja joka tuntee kykysi, tavoitteesi ja kiinnostuksesi. Yleensä sinun on lähetettävä vähintään yksi kirje opettajalta, joka opetti ydinluokkaa (eli matematiikkaa, englantia, luonnontiedettä tai yhteiskuntatieteitä/historiaa).

On myös hyvä saada kirje opettajalta, joka työskentelee alalla, jonka aiot suorittaa pääaineena. Joten jos sinulla on A -kieli englannin kielellä ja suunnittelet pääaineena englantia, pyydät opettajalta suosituskirjeen tehostaa sovellustasi.

Vaikka sinun ei tarvitse olla parhaita ystäviä kysymäsi opettajan kanssa, heidän pitäisi varmasti tuntea sinut hyvin luokkahuoneen ulkopuolella, jotta he voivat selittää tehokkaasti pääsykoeille, mikä tekee sinusta erityisen, eli mikä tekee sinusta tunnustamisen arvoisen.

Jos esimerkiksi teit tutkimusta tietyn opettajan kanssa, olet osa klubia, jota tämä opettaja valmentaa tai johtaa, tai autoit tätä opettajaa projektissa, tämä olisi hyvä henkilö pyytää sinua kirjoittamaan kirje.

Kun olet varmistanut suosituskirjeen kirjoittajan, varmista, että annat heille kaikki materiaalit tai tiedot, joita he voivat tarvita auttaakseen heitä tekemään houkuttelevan kirjeen.

#6: Vapaaehtoistyö ja mitattava vaikutus

Korkeakoulut rakastavat sitä, kun hakija ei ole vain vapaaehtoistyötä tehnyt, vaan myös teki mitattavan vaikutuksen vapaaehtoistyöllä. Mitä tämä tarkalleen tarkoittaa? Jos olet tehnyt vapaaehtoistyötä jonnekin tai johonkin järjestöön, avun olisi pitänyt johtaa huomattavaan, positiiviseen muutokseen ryhmässä, yhteisössä tai alueella, jota haluat auttaa.

Oletetaan esimerkiksi, että olet vapaaehtoinen paikallisessa kirjastossa. Ehkä kirjastolla oli vaikeuksia saada varoja jatkaa toimintaansa, ja sinä keksit idean järjestää 24 tunnin lukumaratoni kerätäksesi rahaa. Varainhankinta tuotti yli 5000 dollaria, mikä olisi konkreettinen osoitus palvelusi positiivisesta vaikutuksesta kirjastoon. Yliopistohakemuksessasi voit sitten mainita erityisesti, kuinka aloitteesi salli kirjaston pysyä auki.

Ota huomioon, että sinun ei tarvitse ottaa johtavaa roolia voidaksesi vaikuttaa myönteisesti palvelusi kautta. Tästä huolimatta yliopistojen valintakomiteat ovat usein erittäin suuria opiskelijoiden faneja, jotka osoittavat todisteita orastavista johtamistaidoistaan.

body_job_application

#7: (Asiaankuuluva) työkokemus

Vaikka sinun ei todellakaan tarvitse työskennellä osa-aikatyössä lukiossa, sinulla on jonkin verran työkokemusta korkeakoulusovelluksistasi, etenkin kaikista työpaikoista, jotka liittyvät siihen, mitä haluat opiskella tai tehdä ammattimaisesti. positiivisella tavalla.

Vaikka työtehtäväsi ei liity pitkäaikaiseen akateemiseen tai uratavoitteeseesi, mikä tahansa (osa-aikainen) työkokemuksesi on hyvä jättää hakemukseesi, koska se korostaa vastuuntuntoa, kypsyyttä ja halua työskennellä tavoitteidesi puolesta, avainominaisuuksia, joita yleensä pidetään tärkeinä menestyäkseen yliopistossa.

Lisäksi, jos sinulla on sovelluksessa tilaa kehittää työtäsi, suosittelen selität, miksi aloitit työn ja mitä arvoja tai taitoja se sinulle opetti, kuten vastuun merkitys tai miten työskennellä tiettyjen laitteiden kanssa, joita todennäköisesti käytät uudelleen tulevaisuudessa.

4 myyttiä siitä, mikä näyttää hyvältä college -sovelluksessa

Mikä näyttää todella hyvältä college -sovelluksessa? Monet opiskelijat luulevat tietävänsä, mutta totuus on, että siellä on paljon myyttejä siitä, mitä sinun pitäisi sisällyttää hakemukseesi.

Alla esittelemme sinulle neljä parasta myyttiä siitä, mikä näyttää hyvältä yliopistosovelluksissa.

Myytti 1: Hyvin pyöristetty on menestyksen kannalta kriittinen

Yksi yleisimmistä myytteistä siitä, mikä näyttää hyvältä college -sovelluksessa, on ajatus hyvin pyöristetystä.

Monet opiskelijat olettavat, että heidän sovelluksissaan on oltava paljon oppituntien ulkopuolista toimintaa; heidän mielestään tämä korostaa heidän etujaan ja eri alojen tuntemustaan. Mutta kaikki tämä todella kertoo pääsykomiteoille venyttelet liian laihaksi ja (todennäköisesti) et keskity tiettyyn yritykseesi elämässäsi.

Mitä korkeakoulut todella haluavat nähdä piikki, eli yksi intohimo. Näin oppilaitokset saavat selkeämmän tunteen siitä, kuka olet, mistä olet kiinnostunut ja mitkä ovat tavoitteesi. Piikin avulla voit erottua todella mielekkäällä tavalla, kun taas hyvin pyöristetty tekee sinusta unohdettavan ja näyttää liian samankaltaiselta kuin muut hakijat.

Piikit ovat erityisen tärkeitä erittäin valikoivissa korkeakouluissa ja yliopistoissa, kuten Harvardissa, Yalessa ja muissa Ivy League -tason kouluissa. Voit lukea lisää piikin kehittämisestä oppaastamme Ivy Leagueen pääsemiseksi. Vaihtoehtoisesti, jos olet kiinnostunut jatkamaan koulutusta vapaiden taiteiden koulussa, tutustu artikkelimme siitä, miten selvittää, mihin mennä yliopistoon.

body_blue_marbles Jos tavoittelet pyöristystä, alat näyttää samalta kuin kaikki muut.

Myytti 2: Esseet eivät ole niin tärkeitä

Jälkeen Aika julkaisi artikkelin vuonna 2014 miksi korkeakouluhakemuksilla ei oikeastaan ​​ole niin paljon väliä , opiskelijat alkoivat pelätä, että heidän kovalla työllään lausuntojensa kanssa ei olisi lopulta paljon merkitystä, jos ollenkaan.

Mutta vaikka jotkut korkeakoulut eivät vaadi henkilökohtaisia ​​esseitä, useimmat korkeakoulut tehdä vaatii vähintään yhden tai kaksi esseetä - ja korostaa sitä kunnolla, varsinkin jos sitä käytetään ratkaisevana tekijänä kahden muuten pätevän hakijan välillä.

Vaikka sinun pitäisi lähestyä essee vakavasti, on silti yleensä harvinaista, että poikkeuksellisen hyvin kirjoitettu essee korvaa tonnia huonoja arvosanoja ja huonoja testituloksia. Toisaalta, jos sinulla on loistava sovellus, mutta huonosti kirjoitettu essee, pelkästään tämä essee voi saada sinut hylkäämään!

Varmista siksi, että noudatat kaikkia yllä lueteltuja vaiheita, jotta voit luoda täydellisen lausunnon sovelluksellesi.

Myytti 3: A Easy -luokassa on parempi kuin B Hard -luokassa

Monet opiskelijat uskovat, että on parempi pysyä luokissa, joiden tiedät saavan As, mutta tämä neuvo on väärin kun on kyse yliopisto -sovelluksista.

Yleisesti, oppilaitokset mieluummin opiskelijoita, jotka haastavat itsensä ottamalla joukon vaikeita luokkia, kuten AP ja arvosanat. Ja sinun ei tarvitse saada täydellisiä arvosanoja. Jos saat esimerkiksi B -luokan vaikeassa AP -luokassa, tämä korostaa pääsykomitealle, että olet valmis ottamaan vastaan ​​uusia haasteita ja testaamaan rajojasi, ominaisuuksia, jotka ovat välttämättömiä menestyäksesi yliopistossa ja sen jälkeen.

Toisaalta As: n saaminen kaikissa helppokursseissa, vaikkakaan ei täysin vaikuttava, ei ole läheskään yhtä kiinnostavaa oppilaitoksille, kuin se ehdottaa et halua painostaa itseäsi ja hioa entisestään korkeamman tason kriittisen ajattelun taitojasi.

Kaikki tämä sanotaan, yritä välttää erittäin huonoja arvosanoja minkä tahansa oppitunteja (säännöllisesti tai arvosanoin/AP). C- ja D -arvosanat eivät tietenkään näytä hyvältä valintalautakunnalle, vaikka saisit nämä arvosanat haastamalla itsesi AP -luokissa.

Jos et voi saada vähintään B- tai B+ -luokkaa vaikeassa luokassa, sinun on luultavasti parempi pudottaa se ja vaihtaa joko kyseisen luokan tavalliseen versioon tai kokonaan toiseen luokkaan.

Myytti 4: Vain täydelliset hakijat hyväksytään

Monet opiskelijat olettavat, että jos heidän hakemuksessaan on yksi pieni virhe, kuten keskimääräistä alhaisempi testitulos tai hieman heikko arvosana luokassa, heidän mahdollisuutensa päästä yliopistoon ovat vähäiset.

Tämä ei vain ole totta.

Kyllä, erittäin alhainen testitulos tai erittäin huono transkriptio saattaa aiheuttaa sinut hylätyksi korkeakoulusta, mutta monet korkeakoulut käyttävät kokonaisvaltaista pääsyprosessia, Tämä tarkoittaa sitä, että he katsovat ja harkitsevat kutakin yksittäistä hakijaa kokonaisuutena. Joten vaikka hakemuksessasi olisi ei-tähtikomponentti, tämä ei välttämättä tarkoita, että olet hylätty.

Itse asiassa erityisen valikoivissa korkeakouluissa, kuten Ivy League, kuulet usein tapauksista, joissa näennäisesti 'täydelliset' hakijat hylättiin. Tämä johtuu todennäköisesti siitä, että heidän sovelluksissaan ei ollut piikkiä (eli jotain, joka teki heistä erottuvan).

Yleensä ottaen, yritä vain tehdä paras mahdollinen sovellus, ja sitten toivotaan hyvää tulosta!

body_student_computer_blackboard

Takeaways: Mikä näyttää hyvältä college -sovelluksessa

Yliopistoon hakeminen on vaikeaa, ja tiedät mitä laittaa hakemuksillesi, jotta voit erottua, on vieläkin vaikeampaa. Mikä näyttää todella hyvältä college -sovelluksessa?

Yleisesti ottaen, oppilaitokset haluavat nähdä intohimosi, älyllisen uteliaisuutesi, halukkuutesi haastaa itsesi ja akateemiset saavutukset.

Tarkemmin sanottuna korkeakoulut kuitenkin yleensä suosivat hakijoita, joilla on suurin osa tai kaikki seuraavista ominaisuuksista:

 • Hyvät arvosanat ja haastava kurssikuorma
 • Vahvat testitulokset
 • Rehellisiä, konkreettisia ja kaunopuheisia esseitä
 • Piikki oppituntien ulkopuolella
 • Mielenkiintoisia suosituskirjeitä
 • Vapaaehtoistyökokemus, jolla on selkeä vaikutus auttamiisi ryhmiin tai paikkoihin
 • Mikä tahansa asiaankuuluva tai vaikuttava työkokemus

Lopuksi, kun haet korkeakouluun ja yrität ajatella hyviä asioita, joita voit laittaa college -hakemukseen, varmista, että olet tietoinen seuraavista totuuksista hakuprosessista:

 • On parempi olla piikki kuin hyvin pyöristetty
 • Esseitä ovat tärkeä!
 • B vaikealla radalla on vaikuttavampi kuin A helpolla radalla
 • Voit silti päästä unelmakouluusi, vaikka hakemuksesi ei ole täydellinen

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Hawthornen lukio | 2016-17 Rankings | (Hawthorne,)

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -luokat, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Hawthorne High Schoolista Hawthorne, CA.

Tulostettavat SAT -harjoitustestit PDF -tiedostot: 18 ILMAISTA virallista testiä

Napsauta tästä, niin löydät kaikki ilmaiset tulostettavat SAT -testit ja vastaukset. Opi strategioistamme kuinka parantaa eniten pisteitä, kun suoritat jokaisen harjoitustestin.

UC Berkeleyn pääsyvaatimukset

Clemsonin pääsyvaatimukset

Lukion historiatunnit, jotka sinun pitäisi käydä

Mitä lukion historian ja yhteiskuntatieteiden tunteja sinun pitäisi käydä? Hanki täydellinen luettelo, mukaan lukien AP- ja IB -kurssit.

Mitkä ovat erilaiset oppimistyylit?

Etkö ole varma, mikä eri oppimistyyleistä sopii sinulle? Kokeile oppimistyylejä koskevaa tietokilpailua ja opi hyödyntämään opintoaikasi parhaalla mahdollisella tavalla.

Kuinka monta kysymystä voit jättää väliin saadaksesi täydellisen SAT-pistemäärän?

Tavoitteena täydellinen SAT-pisteet? Tässä on kuinka monta kysymystä voit jättää väliin ja silti saada täydellinen 2400. Varoitus: sitä ei ole kovin paljon.

Pitäisikö minun saada maisterin tutkinto? 6 huomioon otettavaa tekijää

Onko maisterin tutkinto sinulle sopiva? Mitä sinun pitäisi saada maisteriksi? Opi valitsemaan oikea tie unelmiesi saavuttamiseksi.

Itä -Washingtonin yliopiston pääsyvaatimukset

Terveydenhuollon hallinnon tutkinto: parhaat urat ja koulut

Harkitsetko terveydenhuollon hallinnollista tutkintoa? Opi, mikä on terveydenhuollon hallintotutkinto, mihin uraan se johtaa ja mistä voit saada sen.

George Fox University SAT -pisteet ja GPA

Kuinka päästä sisään: Ohion yliopiston pääsyvaatimukset

Mercerin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka saada realistisin SAT -käytännön testikokemus

Kun otat SAT -harjoitustestit, miten saat parhaan käytännön kokemuksesta? Opi testin ottamisstrategioita parantaaksesi pisteitäsi täältä.

Kalifornian parhaat koulut | Whittier High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajan verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Whittier High Schoolista Whittierissä, Kaliforniassa.

Kuinka monta kysymystä voit ohittaa saadaksesi hyvän SAT-pisteet?

SAT-kysymysten ohittaminen on avain hyvään testinottostrategiaan. Selvitä, kuinka monta kysymystä voit ohittaa ja jättää väliin saadaksesi hyvät SAT-pisteet.

Koko arvostelu: Erica Meltzerin täydellinen opas ACT -lukemiseen

Oletko ajatellut ostaa Erica Meltzerin täydellisen oppaan ACT -lukemiseen? Kuuntele ensin, mitä lukutaito ajattelee asiasta.

Mitä ovat NCAA -divisioonat? Lohko 1 vs 2 vs 3

Mitä eroa on NCAA -alueiden I, II ja III välillä? Kuinka monta koulua kussakin on ja miksi NCAA -osastoja on olemassa? Ota selvää tästä.

Kuinka kirjoittaa koulun ulkopuolisista opinnoista yliopistosovelluksissa

Mietitkö, miten voit kirjoittaa koulun ulkopuolisesta toiminnastasi yliopistosovelluksia varten? Tässä on oppaamme esittelemään ylimääräisiä opetuksiasi yhteisessä sovelluksessa ja sen ulkopuolella.

Paras yhteenveto ja analyysi: The Great Gatsby, luku 8

Onko sinulla kysymyksiä Gatsbyn kuolemasta? Tutustu täydelliseen The Great Gatsbyn luvun 8 yhteenvetoon saadaksesi yksityiskohtaiset juonihahmot ja analyysit.

New Yorkin osavaltion edustajien kokeet: mitä ne ovat? Milloin otat ne?

Mitkä ovat New York Regentsin kokeet ja kuinka monta sinun on suoritettava valmistuaksesi? Lue lisää NYSED Regentsin aikataulusta ja vaatimuksista.

Manhattanville College SAT -pisteet ja GPA

Quincyn yliopiston pääsyvaatimukset

Osavaltiot, joissa ei ole tuloveroa: pitäisikö muuttaa yhteen?

Oletko kiinnostunut valtioista, joissa ei ole tuloveroa? Selitämme, missä he ovat, miten he keräävät varoja sen sijaan ja pitäisikö sinun siirtyä yhteen.

Waterloon yliopiston pääsyvaatimukset