7 vahvaa happoa

feature_strongacids

Jos käytät kemiaa, sinun on epäilemättä tiedettävä 7 vahvaa happoa. Lue tästä oppaasta, mitkä ovat 7 vahvaa happoa, miksi ne ovat tärkeitä ja miksi ne eivät välttämättä ole vaarallisimpia happoja, joiden kanssa työskentelet laboratoriossa.

Mikä on vahva happo?

Kun happo on merkitty vahvaksi hapoksi, sillä ei itse asiassa ole mitään tekemistä sen voimakkaan tai syövyttävän vaikutuksen kanssa. Hapon vahvuus viittaa yksinkertaisesti sen kykyyn vapauttaa vetyioneja liuokseen. Vahvat hapot ovat happoja, jotka hajoavat täysin ioniksi vedessä. Tämä tarkoittaa, että liuoksessa kaikki niiden molekyylit hajoavat. Vahvat hapot tuottavat vähintään yhden vetykationin (H+) per molekyyli. Heikot hapot sen sijaan dissosioituvat alle 1%, mikä tarkoittaa, että hyvin harvat niiden molekyylit hajoavat ja vapauttavat vetyionin.Miksi tämä on tärkeää? Se liittyy kemiallisiin reaktioihin. Tässä on vahvan hapon, suolahapon ionisaatioreaktio:

HCl → H++ Cl-

Huomaa, kuinka tuotteessa on vetyioneja. Kaikki reagoiva aine (HCl) on ionisoitu reaktion aikana. Huomaa myös, että reaktio etenee vain yhteen suuntaan. Kun vahva happo on ionisoitu, reaktio pysähtyy eikä ole palautuva.

Tässä on heikkohapon, etaanihapon, reaktio:

CH3COOH + H2O ⇆ H3VAIN O +++3KUJERTAA-

Huomaa tässä, että reaktionuoli osoittaa molempiin suuntiin. Tämä tarkoittaa, että reaktio etenee molempiin suuntiin, mikä ei päde vahvoihin happoihin. Heikot hapot hajoavat vain hieman, ja niiden vetyionit liikkuvat edelleen heikon hapon ja veden osana. Tämä reaktio on palautuva ja kääntyy itsestään monta kertaa uudistamalla happoa.

Seuraavassa osassa luetellaan kaikki 7 vahvaa happoa ja kehotamme sinua muistamaan ne. Jos kuitenkin unohdat, onko happo vahva tai heikko, voit tarkastella myös sen tasapainovakio/hapon dissosiaatiovakio (Kkohteeseen). Vahvoilla hapoilla on suuret arvot K: llekohteeseen, kun taas heikoilla hapoilla on hyvin pienet K -arvotkohteeseen.


body_scientist

Luettelo vahvoista hapoista

On vain 7 vahvaa happoa; kaikki muut hapot ovat heikkoja. Ne on lueteltu alla nimen ja kemiallisen koostumuksen mukaan.

Hapon nimi

Kemiallinen koostumus

Kloorihappo

HClO3

Vetybromihappo

HBr

Suolahappo

HCl

Vetyhappo

HEI

parhaat oppilaitokset, jotka ottavat vastaan ​​siirto -opiskelijoita

Typpihappo

HNO3

Perkloorihappo

HClO4

Rikkihappo

H2NIIN4Vahvat hapot vs väkevät hapot

On tärkeää ymmärtää, että vahvat/heikot hapot eivät ole sama kuin väkevät/laimennetut hapot. Näitä termejä käytetään usein väärin ja korvataan toisilla väärin! Hapon pitoisuus viittaa siihen, kuinka paljon vettä tai liuotinta siinä on. Väkevässä hapossa on pieni määrä vettä, kun taas laimennetussa hapossa on suuri määrä vettä. Sinulla voi olla vahva happo, joka on laimennettu, sekä heikko happo, joka on konsentroitu.

Ei ole olemassa vakiopitoisuutta, joka määrittäisi, onko aine konsentroitu vai laimennettu, mutta yleensä väkevöityjen happojen pH on noin 3, kun taas laimennettujen happojen pH on lähellä 7.

Vahvat hapot vs syövyttävät hapot

Se, että happo on vahva, ei tarkoita, että se olisi syövyttävää. Syövyttävyys viittaa siihen, kuinka paljon aine vaurioittaa pintaa, johon se koskettaa. Elävää kudosta (kuten ihoa, silmiä jne.) Käytetään usein vertailukohtana, koska ihmiset haluavat tietää mahdolliset riskit aineista, joiden kanssa he työskentelevät.

Jotkut kemikaalit ovat niin syövyttäviä, että ne voivat syödä lihan ja luun pois, mutta hapon vahvuus ei taaskaan liity sen syövyttävyyteen. Nämä kaksi termiä mittaavat eri asioita, jotka eivät liity toisiinsa. Jotkut vahvat hapot ovat erittäin syövyttäviä, kuten suolahappo (joka voi syödä ruostumattoman teräksen läpi) ja rikkihappo (jota käytetään yleisesti viemärinpuhdistusaineena). Heikot hapot voivat kuitenkin olla myös erittäin syövyttäviä, kuten fluorivetyhappo, joka voi poistaa kalkin kalkin.

Kun syövyttävät hapot laimennetaan, niillä on usein vähemmän syövyttävää vaikutusta niiden alhaisen pitoisuuden vuoksi. Tässä tapauksessa ne voivat toimia vain ärsyttävänä ja aiheuttaa lievempiä reaktioita, kuten ihon kutinaa tai punoitusta.

Hapot, oksidit ja emäkset voivat kaikki olla syövyttäviä. Sanaa syövyttävä käytetään joskus synonyyminä syövyttävälle aineelle, mutta se voi viitata vain vahvoihin emäksiin, ei happoihin.

body_acids

Yhteenveto: Luettelo vahvoista hapoista

Vahvoja happoja on 7: kloorihappo, bromivetyhappo, suolahappo, jodihappo, typpihappo, perkloorihappo ja rikkihappo. Kuitenkin kuuluminen vahvojen happojen luetteloon ei anna mitään viitteitä siitä, kuinka vaarallinen tai vahingollinen happo on. Vahvat hapot ja emäkset ovat yksinkertaisesti niitä, jotka hajoavat täysin vedessä.

Heikot hapot (kaikki muut hapot) hajoavat vain pienen määrän. Hapon syövyttävyys on mitta siitä, kuinka haitallista se on pinnoille, kuten metallille tai iholle. Happo voi olla vahva, mutta melko turvallinen käsitellä, jos sillä on alhainen syövyttävyys, mutta heikot hapot voivat myös olla erittäin syövyttäviä ja erittäin vaarallisia työskennellä, jos asianmukaisia ​​turvatoimia ei noudateta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Brownin yliopiston pääsyvaatimukset

3 vinkkiä Stellar Georgia Tech -esseiden kirjoittamiseen

Etkö ole varma mistä aloittaa Georgia Tech -lisäaineella? Tutustu täydelliseen Georgia Tech -esseiden kirjoittamisoppaaseemme, jossa on täydellinen analyysi kehotteista ja toimivista esimerkeistä.

Loyola University New Orleansin pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Pleasant Valley High School -listat ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Pleasant Valley High Schoolista Chicossa, Kaliforniassa.

Brigham Youngin yliopisto - Havaijin pääsyvaatimukset

Elmira Collegen pääsyvaatimukset

SAT: n säännöt ja määräykset: Älä tee virhettä

Mietitkö SAT -sääntöjä ja -käytäntöjä testin aikana? Tässä on tärkeimmät testisäännöt, joita sinun on noudatettava, tai riski testin peruuttamisesta.

ACT English: Sanavalinta- ja sanavirheet

ACT English testaa sinua sanavalintavirheissä, kuten sitten vs kuin ja hyväksy vs paitsi. Tässä on luettelomme 100 suosituimmasta sanaparista, jotka sinun on tiedettävä korottaaksesi englanninkielisiä pisteitäsi.

Mikä on hyvä 9. luokan ACT / SAT -pisteet?

Olet yhdeksännellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vielä 2 vuotta edessä. Miten tulkitset SAT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Teemme uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääksemme, mitä pidetään hyvänä pisteenä nuoremmille opiskelijoille.

William Woodsin yliopiston pääsyvaatimukset

Mikä on hyvä 10. luokan ACT/SAT -pisteet?

Olet kymmenennellä luokalla, ja todellinen ACT / SAT on vuoden päässä. Miten tulkitset SAT / ACT -pistemäärän, jos otat sen nyt? Vinkki: et voi käyttää vakiotaulukoita. Tässä tohtori Fred Zhang tekee uuden analyysin kahdesta tietojoukosta löytääkseen, mitä pidetään hyvänä pisteenä yläkoululaisille.

Ultimate Guide to McDonald's Breakfast: Mitä tilata

Mietitkö mitä syödä tänä aamuna? Katso koko McDonald'sin aamiaismenu, joka sisältää arvostelut ja ravinnon jokaiselle tuotteelle sekä tuntikausia ja vinkkejä.

Miltä tiukka lukion kurssikuorma näyttää?

Oletko kuullut oppilaitosten sanovan, että he haluavat haastavan tai tiukan kurssikuorman? Opi mitä se todella tarkoittaa ja miten voit tehdä sen itse.

Paras AP-kemian tarkasteluopas 2021

Opiskeletko AP-kemian testiä varten? Oppaamme auttaa sinua luomaan täydellisen suunnitelman materiaalin tarkistamiseksi, muodon hallitsemiseksi ja testin ässä.

Florida Bright Futures -vaatimukset: SAT, ACT, GPA ja paljon muuta

Etsitkö Bright Future SAT -vaatimuksia ja GPA- ja ACT -pisteiden kelpoisuutta? Tässä on täydellinen opas siitä, mitä tarvitset apurahaan.

Itä -Washingtonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Carlow'n yliopiston pääsyvaatimukset

Parhaat koulut Kaliforniassa | Mckinleyvillen lukion sijoitukset ja tilastot

Löydä osavaltioiden rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Mckinleyville High Schoolista Mckinleyvillessä, Kaliforniassa.

1300 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Missourin baptistikorkeakoulun pääsyvaatimukset

Washburn University pääsyvaatimukset

Kalifornian parhaat koulut | Natomas Pacific Pathways Prep Charter High School Rankings ja tilastot

Löydä osavaltioiden sijoitukset, SAT/ACT -tulokset, AP -tunnit, opettajien verkkosivustot, urheiluryhmät ja paljon muuta Natomas Pacific Pathways Prep Charter High Schoolista Sacramento, CA.

Pohjois-Georgian yliopiston pääsyvaatimukset

Alabaman osavaltion yliopiston ACT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopiston SAT-tulokset ja GPA