7 vahvaa happoa

feature_strongacids

Jos käytät kemiaa, sinun on epäilemättä tiedettävä 7 vahvaa happoa. Lue tästä oppaasta, mitkä ovat 7 vahvaa happoa, miksi ne ovat tärkeitä ja miksi ne eivät välttämättä ole vaarallisimpia happoja, joiden kanssa työskentelet laboratoriossa.

Mikä on vahva happo?

Kun happo on merkitty vahvaksi hapoksi, sillä ei itse asiassa ole mitään tekemistä sen voimakkaan tai syövyttävän vaikutuksen kanssa. Hapon vahvuus viittaa yksinkertaisesti sen kykyyn vapauttaa vetyioneja liuokseen. Vahvat hapot ovat happoja, jotka hajoavat täysin ioniksi vedessä. Tämä tarkoittaa, että liuoksessa kaikki niiden molekyylit hajoavat. Vahvat hapot tuottavat vähintään yhden vetykationin (H+) per molekyyli. Heikot hapot sen sijaan dissosioituvat alle 1%, mikä tarkoittaa, että hyvin harvat niiden molekyylit hajoavat ja vapauttavat vetyionin.Miksi tämä on tärkeää? Se liittyy kemiallisiin reaktioihin. Tässä on vahvan hapon, suolahapon ionisaatioreaktio:

HCl → H++ Cl-

Huomaa, kuinka tuotteessa on vetyioneja. Kaikki reagoiva aine (HCl) on ionisoitu reaktion aikana. Huomaa myös, että reaktio etenee vain yhteen suuntaan. Kun vahva happo on ionisoitu, reaktio pysähtyy eikä ole palautuva.

Tässä on heikkohapon, etaanihapon, reaktio:

CH3COOH + H2O ⇆ H3VAIN O +++3KUJERTAA-

Huomaa tässä, että reaktionuoli osoittaa molempiin suuntiin. Tämä tarkoittaa, että reaktio etenee molempiin suuntiin, mikä ei päde vahvoihin happoihin. Heikot hapot hajoavat vain hieman, ja niiden vetyionit liikkuvat edelleen heikon hapon ja veden osana. Tämä reaktio on palautuva ja kääntyy itsestään monta kertaa uudistamalla happoa.

Seuraavassa osassa luetellaan kaikki 7 vahvaa happoa ja kehotamme sinua muistamaan ne. Jos kuitenkin unohdat, onko happo vahva tai heikko, voit tarkastella myös sen tasapainovakio/hapon dissosiaatiovakio (Kkohteeseen). Vahvoilla hapoilla on suuret arvot K: llekohteeseen, kun taas heikoilla hapoilla on hyvin pienet K -arvotkohteeseen.


body_scientist

Luettelo vahvoista hapoista

On vain 7 vahvaa happoa; kaikki muut hapot ovat heikkoja. Ne on lueteltu alla nimen ja kemiallisen koostumuksen mukaan.

Hapon nimi

Kemiallinen koostumus

Kloorihappo

HClO3

Vetybromihappo

HBr

Suolahappo

HCl

Vetyhappo

HEI

parhaat oppilaitokset, jotka ottavat vastaan ​​siirto -opiskelijoita

Typpihappo

HNO3

Perkloorihappo

HClO4

Rikkihappo

H2NIIN4Vahvat hapot vs väkevät hapot

On tärkeää ymmärtää, että vahvat/heikot hapot eivät ole sama kuin väkevät/laimennetut hapot. Näitä termejä käytetään usein väärin ja korvataan toisilla väärin! Hapon pitoisuus viittaa siihen, kuinka paljon vettä tai liuotinta siinä on. Väkevässä hapossa on pieni määrä vettä, kun taas laimennetussa hapossa on suuri määrä vettä. Sinulla voi olla vahva happo, joka on laimennettu, sekä heikko happo, joka on konsentroitu.

Ei ole olemassa vakiopitoisuutta, joka määrittäisi, onko aine konsentroitu vai laimennettu, mutta yleensä väkevöityjen happojen pH on noin 3, kun taas laimennettujen happojen pH on lähellä 7.

Vahvat hapot vs syövyttävät hapot

Se, että happo on vahva, ei tarkoita, että se olisi syövyttävää. Syövyttävyys viittaa siihen, kuinka paljon aine vaurioittaa pintaa, johon se koskettaa. Elävää kudosta (kuten ihoa, silmiä jne.) Käytetään usein vertailukohtana, koska ihmiset haluavat tietää mahdolliset riskit aineista, joiden kanssa he työskentelevät.

Jotkut kemikaalit ovat niin syövyttäviä, että ne voivat syödä lihan ja luun pois, mutta hapon vahvuus ei taaskaan liity sen syövyttävyyteen. Nämä kaksi termiä mittaavat eri asioita, jotka eivät liity toisiinsa. Jotkut vahvat hapot ovat erittäin syövyttäviä, kuten suolahappo (joka voi syödä ruostumattoman teräksen läpi) ja rikkihappo (jota käytetään yleisesti viemärinpuhdistusaineena). Heikot hapot voivat kuitenkin olla myös erittäin syövyttäviä, kuten fluorivetyhappo, joka voi poistaa kalkin kalkin.

Kun syövyttävät hapot laimennetaan, niillä on usein vähemmän syövyttävää vaikutusta niiden alhaisen pitoisuuden vuoksi. Tässä tapauksessa ne voivat toimia vain ärsyttävänä ja aiheuttaa lievempiä reaktioita, kuten ihon kutinaa tai punoitusta.

Hapot, oksidit ja emäkset voivat kaikki olla syövyttäviä. Sanaa syövyttävä käytetään joskus synonyyminä syövyttävälle aineelle, mutta se voi viitata vain vahvoihin emäksiin, ei happoihin.

body_acids

Yhteenveto: Luettelo vahvoista hapoista

Vahvoja happoja on 7: kloorihappo, bromivetyhappo, suolahappo, jodihappo, typpihappo, perkloorihappo ja rikkihappo. Kuitenkin kuuluminen vahvojen happojen luetteloon ei anna mitään viitteitä siitä, kuinka vaarallinen tai vahingollinen happo on. Vahvat hapot ja emäkset ovat yksinkertaisesti niitä, jotka hajoavat täysin vedessä.

Heikot hapot (kaikki muut hapot) hajoavat vain pienen määrän. Hapon syövyttävyys on mitta siitä, kuinka haitallista se on pinnoille, kuten metallille tai iholle. Happo voi olla vahva, mutta melko turvallinen käsitellä, jos sillä on alhainen syövyttävyys, mutta heikot hapot voivat myös olla erittäin syövyttäviä ja erittäin vaarallisia työskennellä, jos asianmukaisia ​​turvatoimia ei noudateta.

Mielenkiintoisia Artikkeleita

Tämän vuoden Etelä -Carolinan yliopiston SAT -tulokset ja GPA

Kuinka saada 30 (tai korkeampi!) ACT: 9 avainvinkkiä

Onko 30 hyvä ACT -pisteet? Ehdottomasti! Opi kuinka saada ACT: stä 30, valmistautumalla tehokkaasti ja hyökkäämällä testiin luottavaisin mielin 30+ ACT -pistemäärän suhteen.

Valdostan osavaltion yliopiston pääsyvaatimukset

Paras AP: n ympäristötieteen tarkistusopas

Tarvitsetko apua taidon APES review kanssa? Käymme läpi kaiken, mitä sinun tarvitsee tietää AP -ympäristötieteen tentistä ja kuinka valmistautua siihen.

ACT Hand Scoring: Pitäisikö sinun tilata se?

Mikä on ACT Hand Scoring, ja pitäisikö se tilata? Milloin se on rahan tuhlausta? Ota selvää tästä.

Uusi SAT -muunnoskaavio: Vanha 2400 - Uusi 1600 (virallinen)

Kun otat uuden SAT: n ja ihmettelet, miten vanha 2400 -pisteet muuttuvat uudeksi 1600 -pistetaulukkoksi? Löydät pisteiden muuntotaulukkomme täältä.

Paras analyysi: Rakkaus ja suhteet Great Gatsbyssä

Onko sinulla kysyttävää The Great Gatsbyn suhteista? Analysoimme Gatsbyn ja Daisyn, Myrtlen ja Georgen ja muiden välisiä romansseja selittääksemme rakkauden roolin romaanissa.

Barronin ACT: Expert Prep Book Review

Pitäisikö sinun ostaa Barronin ACT -kirja? Tutustu Barronin ACT -valmistelukatsaukseen selvittääksesi, onko tämä paras ACT -kirja sinulle.

4.5 GPA: Onko tämä hyvä? Korkeakoulut, joihin pääset 4.5

Mikä on 4.5 GPA? Onko se hyvä vai huono, ja mitkä oppilaitokset hyväksyvät 4,5 GPA: n? Ota selvää, mihin kouluihin pääset.

Mitä opettajat todella tekevät SAT/ACT -tuutoroinnin aikana?

Kun maksat opettajalle, haluat, että jokainen minuutti on mahdollisimman tehokas. Tässä kerromme parhaista käytännöistä, joita opettajasi on käytettävä.

Kuinka moni saa ACT: n 34, 35, 36? Pisteiden jakautuminen

Kuinka moni oppilas saa ACT: n huippupisteet vuosittain? Mieti, miten voit liittyä tähän harvinaiseen ryhmään.

64 suurta korkeakoulua, jotka eivät vaadi esseitä

Etsitkö korkeakouluja, jotka eivät vaadi esseitä? Katso täydellinen luettelo 65 korkeakoulusta ilman essee-vaatimuksia!

UTSA SAT -tulokset ja GPA

Arkansasin yliopisto Fort Smithin pääsyvaatimukset

ITT: n teknisen instituutin pääsyvaatimukset

Houstonin yliopiston SAT -tulokset ja GPA

SAT Math vs ACT Math: Mikä on ero?

Miten päätät SAT vs ACT matematiikan välillä? Tässä on täydellinen vertailu kysymystyypeillä, muodolla ja käytännön kysymyksillä.

1800 SAT -pisteet: Onko tämä hyvä?

Concordia Collegen pääsyvaatimukset

Haskell Indian Nations University pääsyvaatimukset

3 avainvinkkiä AP -laskennan ässäyksen vapaaksi vastaukseksi

Oletko huolissasi AP Calculus BC: n ilmaisista vastauskysymyksistä? Tutustu oppaaseemme kaikkeen mitä sinun tarvitsee tietää AP Calc BC FRQ: sta.

Paras Algebra 1 Regents -katsausopas 2021

Otatko Algebra 1 Regents -kokeen? Tutustu asiantuntija -arvio -oppaaseemme opintovihjeitä ja neuvoja varten.

Rotu vs. etnisyys vs. kansalaisuus: kaikki mitä sinun tarvitsee tietää

Mitä eroa rodun, etnisyyden ja kansallisuuden välillä on? Selitämme kaikki kolme käsitettä hyödyllisten esimerkkien avulla.

Yucaipan lukio | 2016-17 rankingit | (Yucaipa,)

Löydä osavaltion rankingit, SAT / ACT-tulokset, AP-luokat, opettajien verkkosivustot, urheilutiimit ja paljon muuta Yucaipan lukiosta Yucaipassa, Kaliforniassa.

Columbia College Chicago ACT -pisteet ja GPA